Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Vantaa on Suomen mittakaavassa kunnon orja: esim. Turku saa valtiontukia 5 kertaa enemmän ja mikäli Vantaa saisi pitää keräämänsä verotulot, ei Vantaan tarvitsisi ottaa jatkuvasti lisää velkaa. Rehellisesti olemme Suomessa samassa tilanteessa kuin Suomi EU:ssa eli kuittaamassa muiden velkoja. Ymmärrän täysin omistajan kansalliset intressit, mutta vantaalaisena ei voi kuin pudistella päätänsä tälle touhulle.
 
Per aspera ad astra, fiat lux!

Kaasu pohjaa, Jumala ohjaa!

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Tossapa noita juttuja sitten tulee, kuten odottelit: Mestis: Etelkiekko - Ilta-Sanomat
"Ilta-Sanomien tietojen mukaan" sitä sun tätä.
Muutenkin juttu lähinnä arvailua aiemmin tiedettyjen asioiden lisäksi.
En esimerkiksi tiedä kuinka monta Kiekko-Vantaan matsia ko. toimittajat ovat nähneet, mutta on jännä että Ahn Jin-Hui ei pääse "Mestiskelpoisten" listaan vaikka on pelannut korealaisista eniten, eli 31 ottelua.

En välttämättä osta tuon uutisen jokaista yksityiskohtaa.
Kuitenkin, Ei savua ilman tulta. Se pitää toki pitää mielessä.

Pitää myös muistaa että Kauppia oli jo huhuiltu valmentajaksi ensi kaudelle.

Katsellaan mihin tilanne kehittyy...
 
Nyrkkeily on hauska urheilu. Saa siinä lyödä toista päähän. Usein toinen kaatuukin maahan. Nyrkiniskut toistuu. Veri päästä roiskuu. Nyrkkeily on hauska urheilu

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
HCK:ssa päävalmentajalla ei ollut korealaisiin pahemmin luottoa, mutta nyt Kangasalusta on itse ollut valitsemassa pelaajia joukkueeseensa. Jos valinnoista huolimatta Koreasta on haluttu lähettää jotain turisteja matkaan, jotka ovat Halla Groupille mieluisampia pelureita niin ei voi kuin ihmetellä.

Edellytyksenä tälle yhteistyölle on ollut, että Korean liitolle kerrotaan ketkä pelaajat halutaan Suomeen pelaamaan, eikä toisin päin.

Sääli Etelä-Korean kannalta jos heidän toimillaan ryssitään tämä yhteistyö ennen kuin homma on kunnolla edes päässyt vauhtiin.
 
"Mitä skeidaa sä tänne oikein kannat?" -Esa Tikkanen Jokipoikien päävalmentajana ottelun erätauolla.

Leijonamään

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Nyt olisi joku Vantaalainen mielenilmaus kohillaan.
Seuraavan kotimatsin boikotti toimii aina, mutta ei tässä tapauksessa, sillä Trion katsomot ovat yleensäkin tyhjiä.

Mitähän tästä loppukaudesta ja koko KiVan tulevaisuudesta oikeen tulee?

Sointu laskee tyytyväisenä niitä jenejään jossain. Raha menee kokoajan urheilun edelle nykyään, se on huomattu. Nyt saisi kyllä joku taho toimia, Kale voisi vaikka vähän rähähtää tai jotain. Onhan tämä touhu nyt aivan sairasta.
Sointu voi rauhassa ottaa poskeen siltä Mong-Wonilta.
 
asiallista kieltä pittää käyttää

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
K-Vantaan valmentajasotku on kaukana urheilullisesta. Valmentajille ei Vantaalla sallita itsenäistä ja urheilullista ajattelutapaa ja niinpä liian "itsenäiset" potkaistaan pihalle ja tilalle otetut Kauppi ja Högbacka lienevät sitten niitä, jotka konttaavat korealaisten perässä kieli ruskeana, eli ovat "yes sir"-miehiä ?

Outoa...mutta toisaalta ymmärrettävää. Eikö ollut odotettavissa, että latoessaan rahaa pöytään korealaisilla ei ollut tarkoitus latoa sitä K-Vantaan junnujen hyväksi, vaan nimenomaan omien intressiensä toteuttamiseksi ? Heidän ainoa tavoitteensa on saada Korean maajoukkueesta sen tasoinen, että he saavat oman joukkueensa omiin kisoihinsa. He ovat "ostaneet" Kiekko-Vantaan astinlaudaksi omille pelaajilleen, kehittääkseen heitä. Heille on yksi lysti, jos jotkut vantaalaiset eivät saa peliaikaa - miksi heidän edes tarvitsisi välittää siitä.

Jos raha on kelvannut ja Kiekko-Vantaa on niillä rahoilla suoriutunut suuresta osasta velkojaan (?) ja pystynyt jatkamaan toimintaansa "entistä ehompana", niin turha nyt enää on rimpuilla kun löysät on jo housuissa ; se on nyt sitä mitä monet ulkopuoliset ovat pitkään arvailleetkin : raha puhuu. Piti siitä tai ei.
 
"Meidän aikakautemme on ylpeä koneista jotka ajattelevat ja suhtautuu epäluuloisesti ihmisiin jotka yrittävät samaa."

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ymmärtäähän tuon toki, jos Koreasta tulee vaatimuksia myös urheilullisiin asioihin liittyen jos kerran ovat huomattavat määrät rahaakin tuohon kiinni laittaneet. Toisaalta luulisi että jos siellä on oikeasti tarkoitus parhaalla mahdollisella tavalla ajaa paikallisia pelaajia sisään jääkiekkoon huipputasolla (no edes maailman top20 tasolla), niin luulisi että se onnistuisi parhaiten siten, että ammattilaiset kävisivät valitsemassa/scouttaamassa potentiaalisimman viisikon, jota peluutetaan muutenkin hyvin kasatussa ja voittamaan pystyvässä joukkueessa. Täyttä idiotiaa, jos sieltä on tosiaan korealaiset ilmoittaneet kenestä niitä maajoukkuestaroja pitää koulia ja vielä enemmän, jos pleijjareihin olevan joukkueen toimintaa aletaan kampittaa siitä ilosta että saadaan enemmän peliaikaa kavereille joilla ei vaan taidot riitä. Luulisi olevan enemmän hyötyä korealaisillekin jos ne muutama valmiiksi taidokkaampi pääsisi siis pelaamaan täyden kauden ja pleijjaritkin hyvässä tiimissä, kuin jos siellä on täysi tiimillinen kavereita ottamassa kuokkaan joka ilta ja kauden päätteeksi tiputaan Suomi-sarjaan. Toki eteläsavolaisittain ja SaPKoa symppaavan kannalta ihan kiva jos KiVan tekeminen torpedoidaan sisältäpäin, mutta vantaalaisten puolesta kehtuuttaa ja kyllähän tuo aika outoa tekemistä on nyt muutenkin.

Tämä kaikki siis olettaen että julkisuuteen vuotaneissa tiedoissa on totuutta edes nimeksi.

Hommaavatkohan korealaiset muuten uuden tiimin tuhottavaksi ensi kaudella, jos KiVa sattuisi tippumaan? :/

edit. Tuossahan se muuten tuli mieleen, että korealaistenhan kannattaisi hankkia seuraava joukkue Lügasta, kun sieltä ei voi tipahtaa. Siinä sitten peluuttaisi koko kotoperäistä maajoukkuetta Olympialaisiin saakka, kai ne jollain lailla väkisin kehittyis siinä illasta toiseen jatkuvien turpasaunojenkin yhteydessä. :D
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

MasaV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
Kauhean varma en olisi, että tuo Pärnäsen ja kumppaneiden juttu pitäisi ihan täysin paikkansa, vaikka varmasti monilta osin pitääkin. Sen verran satuja on IS lätkätoimitus kirjoittanut ennenkin. Mihinköhän perustuu klo 6.00 kirjoitetussa jutussa "tieto" siitä, että nämä uudet, itse asiassa joukkueen historian menestyneimmät valmentajat eivät nauttisi nykyjoukkueen luottamusta? Nopeasti on tehty kyselykierros...

Vaikea sanoa, mikä on potkujen todellinen syy, koska paljon helpompi olisi ollut antaa potkut pari viikkoa sitten, jolloin olisi ollut helppo vedota pelillisiin syihin. Nyt 2 voittoa ja potkut eli käsittämätön juttu. Ajattelivatko sitten kehnon viime kauden jälkeen, että Kangasalusta on varma valmentajavalinta, joka on niin tyytyväinen jatkopestistä, että toteuttaa kaikki korealaisten toiveet? Vai onko takana muunlaisia ristiriitoja joukkueen ja valmentajan välillä?

Ainoa positiivinen asia on, että nämä uudet eivät ole huonoja valmentajia.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ihmettelinkin miten suopeasti ja kärsivällisesti korealaiset jaksoivat katsella sitä kun oman maan riisinsyöjiä ei järin hirveästi peluutettu. Urheilullisiin ja järjellisiin seikkoihin en jaksa sen enempää puuttua. Kyllä vantaalaisia varmasti viuluttaa. Liigasta tuputetaan pelimiehiä ja Koreasta lennätetään. Omat lahjakkaat junnut tässä eniten kärsivät. Oli miten oli, toivon että Korean miehistä saataisiin toden totta koulittua tavalla tai toisella kelvollisia pelimiehiä 2018 talvikisoihin.
 
Kussa on mun hopotiti?

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Miten muuten kävi sille Tammiselle? Eikös se käyny siellä Aasiassa pyörähtämässä neuvotteluissa? Olisko siinä seuraava projektivalmentaja? Voi sitten leijua, että toi kiekkobuumin Vantaalle ja mökki täynnä illasta toiseen, kansainvälisellä meiningillä..
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Eiköhän Tami olisi jo ILMOITTANUT jos olisi valittu! En todellakaan ymmärrä

tätä vaihtoa kesken kauden, koska ei Parru ja Tero olisi parempaakaan

pystyneet tuollaisella pelaajien vaihtuvuudella.

Toivottavasti asiaan tulee lisätietoa koska lehtien lööpit on mitä on!

Jos tiedot peluutuksista pitävät paikkansa, niin joudun lisäämään loppuun

R.I.P-K-Vantaa!

Mitäköhän muuten tapahtuu 2018 jälkeen kun Olympia-projekti on ohi?

Kenelle siirtyy osake-enemmistö? Jätetäänkö oman onnensanojaan?
 
Paskastakin saa timantin kun tarpeeksi puristaa!

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
R.I.P-K-Vantaa!
Ei kannata vielä huolestua Severi. Katsellaan mihin tilanne kehittyy.

Joukkueen päävalmentajana on nyt kaveri, joka on valmentanut Lohen parhaimpaan saavutukseensa tähän asti ja valittu vuoden Mestis-valmentajaksi.
En jaksa uskoa että tämä valmentajanvaihdos olisi vantaalaisen Mestis-kiekkoilun tuho.
 
Nyrkkeily on hauska urheilu. Saa siinä lyödä toista päähän. Usein toinen kaatuukin maahan. Nyrkiniskut toistuu. Veri päästä roiskuu. Nyrkkeily on hauska urheilu

Trifolium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, Tappara.
Joukkueen päävalmentajana on nyt kaveri, joka on valmentanut Lohen parhaimpaan saavutukseensa tähän asti ja valittu vuoden Mestis-valmentajaksi.
En jaksa uskoa että tämä valmentajanvaihdos olisi vantaalaisen Mestis-kiekkoilun tuho.
Niin, valitiinhan Kauppi vuoden valmentajaksi. Mutta ajat olivat erilaiset. Joukkue oli kasattu jostain muusta kuin A-sarjaan yli-ikäisistä lainapelaajista. Sen jälkeen on ollut Kaupinkin osalta kaikennäköistä rokkikiekko-projektia, jonka varmasti kaikki haluavat unohtaa. Siihen kun lisätään Korean rahamiesten pakkoperseennuoleskelu niin avot...

Haluan olla väärässä, mutta pelkään että nyt tulee sarjataulukon pohja vastaan ja lujaa. Ei sitten muuta kuin kakkosdivarista vauhtia ilman Korean rahoja. Ja ajattelin muuten olla katsomossa sitä todistamassa.

Respectit kaksikolle Kangasalusta-Määttä. Hyvää työtä vaikeista lähtökohdista.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Minä intohomoisena Lohifanina, olen sietänyt jos jonkinmoista, mutta nyt tais tulla mitta täyteen. Lohi rypee, Ruutanat kituuttaa, minun Lohisydän vuotaa verta. Kiitos ja n...
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Pekka Kangasalustalta tuli tälläinen:

Moi. Välitätkö kaikille Ruutanoille lämpimän kiitoksen kaikesta siitä tuesta mitä joukkue ja valmennus sai osakseen kauden aikana.
Olen vilpittömän onnellinen, että sain
kokea noin aidon fanien tuen hyvinä ja huonoina hetkinä.
Harmi, että matkamme päättyi kesken.
Tsemppiä teille tulevaisuuteen olette aina jatkossakin ystäviä minulle ja lähellä sydäntäni!!
KIITOS!!
Terv. ystävänne Parru
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
,Oli miten oli, toivon että Korean miehistä saataisiin toden totta koulittua tavalla tai toisella kelvollisia pelimiehiä 2018 talvikisoihin.
Saisihan niistä, mutta ongelma on pikkasen iso 4 vuoden tähtäimellä.

- Paikallisia valmentajia tarttisi saada tänne oppiin, tarpeeksi pitkäksi aikaa
- Samaan aikaan sitten sinne muualta porukkaa samaan aikaan katsomaan missä paikallinen toiminta menee ja antamaan osviittaa miten asiat pitää hoitaa
- Paikallinen junioritoiminta pikkuhiljaa kuntoon em keinolla
- Sitoutunut sakki pelaamaan Suomeen pitemmäksi aikaa, aloittamaan vaikka alemmilta sarjatasoilta sieltä sitten nousemaan ylös - ei haittaa jos osa porukasta olisikin suomalaisia, mikäli kommunikaatio toimisi - edes englanniksi kunnolla.

Kaikkihan kulminoituu tieto-taitoon sekä siihen että oma juniorituotanto alkaa tuottamaan pelaajia joiden taso riittää siihen että he voivat lähteä pelaamaan ulkomaille tarvittaessa ja pärjäämään siellä riittävän hyvin.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy tässäkään hommassa.

4 vuotta liian lyhyt aika - 8 vuotta voisi olla realistisempi :/

Edit: ja tätähän on toitotettu jo muiden toimesta ajat sitten.
 
"Natseilla oli järjestys. Sigut aina särmässä. 160 merkkiä pitkiä. Oli Natseilla sigut. Aina tasan 160 merkkiä. Allekirjoituksia syynäsivät Natsit" --Tuntematon

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Saisihan niistä, mutta ongelma on pikkasen iso 4 vuoden tähtäimellä.

- Paikallisia valmentajia tarttisi saada tänne oppiin, tarpeeksi pitkäksi aikaa
- Samaan aikaan sitten sinne muualta porukkaa samaan aikaan katsomaan missä paikallinen toiminta menee ja antamaan osviittaa miten asiat pitää hoitaa
- Paikallinen junioritoiminta pikkuhiljaa kuntoon em keinolla
- Sitoutunut sakki pelaamaan Suomeen pitemmäksi aikaa, aloittamaan vaikka alemmilta sarjatasoilta sieltä sitten nousemaan ylös - ei haittaa jos osa porukasta olisikin suomalaisia, mikäli kommunikaatio toimisi - edes englanniksi kunnolla.

Kaikkihan kulminoituu tieto-taitoon sekä siihen että oma juniorituotanto alkaa tuottamaan pelaajia joiden taso riittää siihen että he voivat lähteä pelaamaan ulkomaille tarvittaessa ja pärjäämään siellä riittävän hyvin.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy tässäkään hommassa.

4 vuotta liian lyhyt aika - 8 vuotta voisi olla realistisempi :/

Edit: ja tätähän on toitotettu jo muiden toimesta ajat sitten.

Etelä-Korean maajoukkue on muuten mennyt viime aikoina huimasti eteenpäin ja pelaa MM-kisojen I-divisioonassa. Maa on jo ajamassa Japanin ohi (saavutus sinänsä, ainakin aasialaisella mittapuulla) ja pelaa ihan vauhdikasta pelaavaa kiekkoa. Nyt jos vain kyvykkäitä pelaajia saataisiin jalostettua ja kunnon maalivahti löydettyä, niin maa voi ottaa jo ihan kunniakkaasti osaa omiin Olympialaisiinsa. Olettaisin tuolloin käytössä olevan Naganon kisojen kaltainen esikarsintajärjestelmä, joten kovimpien maiden hampaisiin riisinsyöjät eivät tule todennäköisesti joutumaan.
 
Kussa on mun hopotiti?
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Etelä-Korean maajoukkue on muuten mennyt viime aikoina huimasti eteenpäin ja pelaa MM-kisojen I-divisioonassa. Maa on jo ajamassa Japanin ohi (saavutus sinänsä, ainakin aasialaisella mittapuulla) ja pelaa ihan vauhdikasta pelaavaa kiekkoa. Nyt jos vain kyvykkäitä pelaajia saataisiin jalostettua ja kunnon maalivahti löydettyä, niin maa voi ottaa jo ihan kunniakkaasti osaa omiin Olympialaisiinsa. Olettaisin tuolloin käytössä olevan Naganon kisojen kaltainen esikarsintajärjestelmä, joten kovimpien maiden hampaisiin riisinsyöjät eivät tule todennäköisesti joutumaan.
Sitä vaan ihmettelen ettei P-Amerikasta ole haalittu kaikkia vähänkin kynnelle kykeneviä korealaistaustaisia pelaajia mukaan projektiin. Varsinaisesti Koreassa syntyneitä aktiiveja ei taida enää olla (NHL tasolla ei kait muita ole ollutkaan kuin Richard Park ja Jim Paek), mutta toisen polven amerikan korealaisia voisi varmaan löytyäkin.
 
"What would Nickerson do?"

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Viimeksi muokattu:
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Kuunnelkaa Yle areenasta tän päivän jääkiekkokierros. Tero Määttä kertoo kaiken. Urheiluruudussa Helppolainen puhuu kuulemma ihan höpö höpö juttuja. Fania koetellaan.

Lisään tähän vielä, että Kummola on vielä taustalla, kun se haluu äänen Korealta kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja äänestykseesä.
 

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Kiekko-Vantaan ex valmennus on tullut julkisuuteen potkujen syistä. Kiekko-Vantaan puheenjohtaja Kalevi Helppolainen on myös antanut oman vastineensa. Ehkä tähän Helppolaisen lausuntoon kiteytyy koko episodi "Helppolainen myöntää, ettei urheilullisissa asioissa ollut valittamista"

Linkit vievät Yle urheilu sivulle.

Ex valmentaja Tero Määttä

Potkut saanut Mestis-valmentaja nousi seurapomoja vastaan: | Yle Urheilu | yle.fi


Ex valmentaja Pekka Kangasalusta

| Yle Urheilu | yle.fi

Kiekko-Vantaan puheenjohtaja Kalevi Helppolainen

Mestis-pomo perustelee kohupotkuja: | Yle Urheilu | yle.fi
 
oli miten oli KiVa on paras

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
K-Vantaassa ei ole minkäänlaista markkinointia, ja se näkyy otteluiden katsoja määrissä (200-400). Ihan oikeesti tää Korea homma on hoidettu päin persettä ja se näkyy kaikessa, paitsi urheilullisessa tulokseessa. Minä intohimoisena fanina olen ihan pää pyörällä.
 
Koraen-poikaa kehiin ja mutinat pois! Rahalla saa ja Hyndailla pääsee, näinhän se menee. 10 kierrosta Korean-pojat vain 1-kentään ja isolle vastuulle, yv:t ja av:t mukaanlukien niin sittenhän tiedetään missä mennään. Harmi ettei peliaikoja saa netistä esiin... mutta tänään 3 jeppeä +1 ja yksi -1. Kyllä se siitä, Kal€ hoitaa taas.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Linkit vievät Yle urheilu sivulle.
Surullista tämä touhu. Jotenkin sinisilmäisenä viimeiseen asti halusi uskoa selityksiä ja että asiat eivät olisi täysin niin kuin iltapäivälehdissä annettiin ymmärtää. Valitettavaa että tällaista tapahtuu.
Ymmärrän hyvin Määtän ja Kangasalustan vitutuksen.
Silti aika karua tekstiä näistä itse pelaajista. Eihän se pelaajien vika ole mitä taustaorganisaatiot ovat päättäneet. He ovat pelinappuloita ja täysin syyttömiä tähän touhuun.

YLE:n ja jatkoajan otteluraporteissakin kaikista korealaisista puhutaan vähättelevään sävyyn samaan aikaan kun kaksi heistä pyörittää ylivoimaa ja kolmaskin saalistaa tehopisteitä ja ennakkotiedoista poiketen pelaa puolet pelistä kolmen ketjun rotaatiossa. En myöskään näkemieni pelien perusteella allekirjoita etteikö jokainen korealaisista mahtuisi pelaamaan Suomi-Sarjassa. Sen nämä kaksi herraa ovat Suomi-Sarjassa pelatessaan näyttäneet.

Summa summarum. Ikävää että tämä projekti on edennyt niin kuin edennyt, ja ikävää että hyvää tulosta tehneet valmentajat laitettiin pihalle. Onneksi osaaville valmentajille on ottajia paremmissa organisaatioissa. Toivon sitä.
Toivon myös että tähän projektiin saadaan vielä järkevyyttä mukaan. Fakta on kuitenkin se että kaksi korealaista ovat olleet Kiekko-Vantaalle vahvistuksia sanan varsinaisessa merkityksessä.

Hyvä idea. Huono toteutus.

Tänään tuli neljäs perättäinen voitto. Jotain positiivistakin tähän iltaan.
 
Viimeksi muokattu:
Nyrkkeily on hauska urheilu. Saa siinä lyödä toista päähän. Usein toinen kaatuukin maahan. Nyrkiniskut toistuu. Veri päästä roiskuu. Nyrkkeily on hauska urheilu

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän tässä nyt konkretisoitui se, mitä moni pelkäsikin kun korelaisille valta seurassa myytiin. Tuo Helppolaisen ininä on täysin toissijaista. Ihmettelen vaan kovasti että suomalainen kiekkomedia ja -yleisö näyttäisi nielevän K-Vantaan kohtalon ihan pureskelematta ja ilman sen suurempaa älämölöä.
 
Yeah, baby!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy