Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kiekko-Vantaa 2013–2014

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana Joppe K, 27.05.2013 klo 15.42.

 1. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Tänään ensimmäistä kertaa(?) mukana Mestis-matsissa kaksi Korean poikaa kun sentteri Ahn Jung-Hyun pääsee irti.
  Kumma juttu että kolmesta korealaisesta juuri Ahn Jin-Hui on pelannut ainoat pelit.
  Laituri Kim Ji-Min ja sentteri Ahn Jung-Hyun olivat ehdottomasti vahvempia ja valmiimpia pelaajia treenimatseissa, Ahn Jin-Huin ollessa ketjun heikoin lenkki.
   
 2. Ja voitto niukimmalla tavalla eli 1-0 ja vielä jatkoajalla. Lohi vei paikka paikoin miten tahtoi mutta maalinteko oli tahmeaa vaikka vielä nihkeämpää se oli Pässeille. Hyviä kulmapyörityksiä, varsin pitkiäkin vastustajan päässä mutta vedoille ei oikein päästy. Vastustajan yksittäiset hyökkääjät ohjattiin kepoisiin rystyvetoihin ja Korpisalo pääsi suht helpolla. Taivaisiin ei tällä pelillä pääse mutta pisteitä tulee kyllä.
   
 3. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Onko kaveria jo näkynyt Vantaalla?
   
 4. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Näköhavaintoja ei allekirjoittaneella ole, mutta sen sijaan tänään yksi uusi Korean soturi tekee Mestis-debyyttinsä kun Shin Sang-Hoon luistelee kaukaloon. Kyseinen kaveri ei ole yhtäkään (edes harkka)matsia Lohipaidassa pelannut.
  Herra hyökkää numerolla 27 ja pelipaikka löytyy kolmosketjun oikeasta laidasta. Kalle Moision ja Saku Salmisen vitjasta.

  Shin Sang-Hoon on vuonna 1993 pääkaupunki Soulissa syntynyt, Etelä-Korean pääsarjassa kovia tehoja iskenyt hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin sentterin kuin laiturin tontilla. Innolla odotan millaiselta peli näyttää illalla.

  Edelleen täytyy ihmetellä miksi Kim Ji-Min ei ole päässyt kokeilemaan siipiensä kantokykyä vielä Mestiksessä vaan "Korean kiintiöpaikka" on mennyt pelistä toiseen Ahn Jin-Huille. Nelosketjussa junnujen rinnalla ne muutamat vaihdot luistelee tänäänkin Ahn Jin-Hui.

  Moisio on kyllä mielenkiintoinen kaveri kun tarkastelee seurahistoriaa. Onko tästä Kallesta jollain palstalaisella lisätietoja?
   
 5. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Molemmat korealaiset olivat tänään todella hyviä. Heti kun Ahn Jin-Hui pääsi pelaamaan matsissa enemmänkin kuin neljä vaihtoa, niin homma kulkee. Hieno peli Jin-Huilta.

  Uusi kaveri Shin Sang-Hoon oli vikkelä ja luisteluvoimainen kaveri joka luisteli kyllä itsensä lohisydämiin. Taidettiin palkita muuten ottelun tulisimpana pelaajana?

  Molemmilta korealaisilta nähtiin tänään myös melkoinen määrä kiekonriistoja ja syötönkatkoja. Maalipaikkojakin molemmat ehtivät luoda useita. Ahn Jin-Huin kaksi ensimmäistä vaihtoa tuottivat Kiekko-Vantaalle kaksi ylivoimaa.
  Hyvältä näyttää.

  Kiekko-Vantaan kotitaika pitää siis edelleen. Tällä kertaa kaatui Hokki.
   
 6. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Kim Won-Jun pelaa tänään Heinolassa kakkospakkiparissa Saku Salmelan kanssa.

  Shin Sang-Hoon ja Kim Won-Jun liittyivät joukkueeseen vasta nyt sillä syyskuun lopussa pelattiin kahden korelaisen yliopiston hegemoniaottelu, johon jätkät halusivat osallistua. Nyt kumpikin on saapunut Vantaalle. Toivotaan että myös Won-Jun pärjää Vantaalla. Harmi että Jokereilla on peli, muuten tekisin visiitin Heinolaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2013 klo 11.55
 7. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Tänään näyttäisi ilmestyneen K-Vantaan pelaavaan kokoonpanoon KooKoo:ta vastaan jo aikaisemminkin Lohipaidassa pelannut Micke Åsten. Tuolloin kaudella 2011-12 Åsten oli lainassa HIFK:sta ja ehti pelata 20 pelia Vantaalla. Tuuraa ilmeisimmin tänä iltana kokoonpanossa kahden ottelun pelikiellossa olevaa Kalle Moisiota kolmosketjun laidassa.
   
 8. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Tuurasi sitten kirjaimellisesti Moisiota ja lensi suihkuun. KooKoon Nico Lehto on sivussa alustavien tietojen mukaan kuukausia.

  Oliko Åsten pelannut koko kaudella missään? Jos ei niin ymmärtäähän sen että yliyrittämiseksi menee. Onko kellään tietoa siirtyykö Micke-Max KiVaan loppukauden ajaksi vai mikä tässä oli takana. Reservissä olisi kuitenkin kavereita jo valmiiksi.
   
 9. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Marko Rairama siirtyi Peliittoihin. Oli itse ottanut yhteyttä Heinolaan ja sopimukseen oli päästy nopeasti.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2014 klo 14.52
 10. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Ovi käy tasaiseen tahtiin. Nyt Vantaalle saapuu myös Jani-Petteri Helenius. Pelailivat Suoraniemen kanssa Raahe-Kiekossa Suomi-Sarjaa alkukauden.

  Ihan hyvä että Lohipaitaan tulee nyt omia sopimuspelaajia ettei olla kokonaan lainapelaajien varassa. Eipä silti, toivottavasti pyöröovi pyörii tasaiseen tahtiin ulospäinkin jos tiettyjen pelaajien otteet jatkuvat samanlaisina.

  Edelleen toivon näyttöpaikkaa Ahn Jung-Hyunille sekä Kim Ji-Minille.
  Puolustaja Kim Won-Jun klenkkasi eilen jalkaansa katsomoon tullessa. Toivottavasti ei ole mitään sen vakavampaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2014 klo 14.53
 11. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Alkukauden Kiekko-Vantaan kolmosketjua johtanut Saku Salminen on leikattavana, joten jälleen avautuu näyttöpaikka jollekin toiselle. Toivottavasti se on harjoitusotteluissa hyvin sentterin hommia hoitanut Ahn Jung-Hyun.
   
 12. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Huomenna oon tulossa Valtille kattomaan Kiekko-Vantaata paikan päälle ensimmäistä kertaa sitten syksyn 08 jolloin olin vasta 15-vuotias varhaisteini, heh. En enää oikein edes muista miltä Valtti Areena näyttikään sisältäpäin. Huomennahan tuo tosin selviää :D

  Elikkä tosiaan, KiVan viikonloppuun sisältyy kotipeli SaPKoa vastaan sekä reissupeli Peliittojen vieraana lauantaina. Vastassa siis kaksi sarjataulukon tyvipään jengiä joista toinen on päästänyt eniten maaleja ja toinen tehnyt vähiten. 6 pisteen viikonloppu lieneekin nyt ihan realistinen tavoite. Mikäli siinä onnistutaan, saattaa sijoitus olla viikon päätteeksi jopa kolmas tai neljäs. Tärkeitä pelejä siis edessä, Go KiVa!
   
 13. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Artem Iossafov HIFK:hon.

  Alustavasti lainan kesto on sunnuntaihin, mutta mistä näistä tietää...
  Toivottavasti tulee hyvät rahat kun on varaa lainailla parasta pelaajaa vaikka omassakin jengissä olisi matseja pelattavana. Varsinkin kun ukkoja on sairastuvalla.

  Onneksi Teemu Henritius on toipunut pelikuntoon.

  edit: Täytyy vielä erikseen ihmetellä tätä touhua. Joukkueella on virallinen farmisopimus Jokereiden kanssa, mutta silti joukkueeseen tuodaan ukkoa Bluesista lainalle ja omia jätkiä lainaillaan HIFK:hon. Kummallista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2013 klo 16.30
 14. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Pystyisikö joku kertomaan raporttia Santeri Saaren peliesityksistä Vantaalla? Onko nähdyn perusteella mahdollisuuksia kaksikymppisten MM-kisoihin?

  Pelasi mielestäni hyvin Jokereiden A-nuorissa kauden alussa.
   
 15. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Hoitanut oman tonttinsa ihan mukiinmenevästi. Tilastoissa taitaa komeilla 0+0. En usko että mahtuu kisakoneeseen, sillä kai sinne otetaan hyökkäyspäässä enemmän tuhoja tekeviä kavereita. Tietysti puolustavia puolustajiakin tarvitaan ja sitä hommaa Santeri on tänä vuonna hoitanut. Katsellaan muutaman matsin päästä lisää.
   
 16. Pajicz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Veto
  Osaisiko kukaan kertoa paremmin korealaisten esityksistä tähän saakka? Tilastoista kun ei näe tällä hetkellä oikeastaan mitään...
   
 17. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Ahn Jin-Hui, laitahyökkääjä. Pelannut korealaisista eniten. Aloitti hajavaihdoilla nelosketjun kanssa, mutta pikkuhiljaa noussut tasaisen peluutuksen piiriin ja päässyt pelaamaan jopa ylivoimaa ja kentälle matsin ratkaisuhetkille kun tasoitusta on haettu ilman maalivahtia. Riistänyt hyvin kiekkoja vastustajilta ja katkonut syöttöjä, ilmastakin. Hankkinut myös paljon jäähyjä hyökkäyspäässä maalille noustessaan ja rakentanut kahdelle nelosketjun kaverilleen myös maalipaikkoja. Harjoituspeleistä viimeisiin Mestis-peleihin kehitys on ollut todella isoa.
  Täyttää ruutunsa hyvin.

  Kim Ji-Min, laitahyökkääjä. Ei ole pelannut Mestiksessä. Harjoituspeleissä ärhäkkä hyökkäyspään pelaaja, hyvällä laukauksella varustettuna ja esitti taklauksia. Mestisdebyyttiä odotellaan.

  Ahn Jung-Hyun, keskushyökkääjä. Pelannut yhden ottelun Mestiksessä. Kyseessä oli vierasottelu, mitä en nähnyt. Harjoituspeleissä voitti enemmän aloituksia kuin hävisi ja yhteispeli Kim Ji-Minin kanssa toimi. Korealaisviisikon isoin ja vahvin jätkä. Jakoi taklauksia ja rakenteli peliä hyvin. Mestis-peleissä vielä katsomaton kortti.

  Kim Won-Jun, puolustaja. Liittyi kesken kauden joukkueeseen. Hyvä luistelija ja peruspuolustaja. Loukkaantui ikävästi ja pelit ovat jääneet minimiin. Täytti ruutunsa mainiosti niissä otteluissa, mitä ehti pelaamaan.

  Shin Sang-Hoon, laitahyökkääjä. "Mestiksen nopeimmat jalat ja hitain vauhti", kuvaili eräs henkilö tätä väkkärää. Liittyi kesken kauden joukkueeseen. Omituinen luistelutyyli, mutta pääsee eteenpäin eikä ole oikeasti Mestiksen hitain. Valmentaja Pekka Kangasalusta pitää korealaisviisikon lahjakkaimpana. Osaa laukoa ja syöttää. Pelannut kaikissa muissa, paitsi ykkösketjussa. Saanut myös vastuuta ylivoimilla tasaiseen tahtiin. Hyökkäyspäässä vaarallinen. On avannut maalitilinsä. Täyttää ruutunsa.

  -------

  Artem Iossafov ei ole pelannut Vantaalla HIFK-visiittinsä jälkeen. Toivottavasti ei jää julleihin loppukaudeksi. Hyvin on pärjätty toki ilmankin, mutta paremmin menisi Iossafovin kanssa.
  Maalivahtiosastolle saatiin rauhaa kun Jokerit hankki Miika Wiikmanin, joten Aaro Peltosta ei enää tarvita Ilmalassa avaamassa luukkua.
   
 18. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Artemin mahdollisesta HIFK-jatkosta en tiedä, mutta tänään mies on ainakin sivussa sääntökirjan ansiosta. Mies kun pelasi HIFK:n viimeisen ottelun ennen maaottelutaukoa, ei saa Liigan maaottelutauon aikana pelata Mestiksessä. Eli ei saa pelata vielä perjantainakaan, mutta viikon päästä keskiviikkona (13.11) saa pelata ellei siis jatka HIFK:ssa.
   
 19. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Jopas jotakin. Joku voisi sanoa että kyseinen sääntö sorsii isoille ja pahoille Liiga-organisaatioille vähästään lainaavia pikkuruisia Mestis-seuroja.
  Ikävä juttu.

  Nyt vasta hiffasin että tuo "viikonlopun ajan" -mittainen lainahan venyi pidemmäksikin aikaa. Pahalta näyttää, varsinkin kun Tony Salmelainenkin joutui lopettamaan peliuransa. Ikäviä juttuja molemmat.
   
 20. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Tänään Kiekko-Vantaassa alkukaudella pelanneista Jokerilainoista Jokereiden mukana ovat Karjalainen, Mustonen, Lindell ja Lamberg sekä tietysti KiVan sopimuspelaaja Koivisto, joka on lainassa Jokereissa. Loukkaantuneiden listoilla majailevat Salminen, Hännikäinen ja Henritius.

  Saa nähdä millaisella kokoonpanolla matkataan Keravalle huomenna.

  Artem Iossafov ei ole tänään HIFK:n kokoonpanossa, joten olisiko lainapesti loppunut vihdoin?
   
 21. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  On, tähänhän päävalmentaja otti jo kantaa Vaasan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa. Oli sivussa vain ja ainoastaan tämän sääntöpykälän takia mistä tulikin kirjoitettua tuossa aiemmin. Eiköhän Artem pelaa huomenna lohipaidassa Keravalla.

  Ja helvetin tärkeää olisikin, että pelaisi, koska Jokereiden vammakierre vei useita avainpelaajia tänään Ilmalaan ja näin ollen nämä kaverit eivät voi huomenna Mestiksessä pelata. Jere Karjalainen ja Aleksi Mustonen ovat iso lovi lohipaitojen hyökkäykselle.

  Eikä todellakaan mikään helppo "tauoltapaluustartti" Kiekko-Vantaalla edessä, kun vastaan luistelee radanvarsinaapuri ja ottelu pelataan vielä vierasjäällä. HCK voitti ennen maaottelutaukoa kotonaan kärkiseuroista KooKoon ja TUTO Hockeyn. Tällä kaudella keravalaiset eivät vielä Kiekko-Vantaata ole voittaneet (kaksi ottelua, molemmat pelattu Vantaalla, yhteismaalit Kiekko-Vantaalle 7-1). Tauolla HCK meni ja vielä vahvisti ennestään laadukasta puolustuskalustoaan kokeneella Jani Honkasella. "Miliisi" toimi syyskaudella 2009 lohipaitojen kapteenina.

  Kiekko-Vantaan hyökkäys viimeisessä ottelussa ennen taukoa:

  15 Olli Suoraniemi - 81 Aleksi Rekonen - 22 Micke Åsten
  27 Shin Shanhoon - 26 Teemu Henritius - 57 Jere Karjalainen
  93 Matti Lamberg - 25 Jani-Petteri Helenius - 18 Kalle Moisio
  28 Jinhui Ahn - 23 Valtteri Heikkilä - 16 Eddie Legliti

  Boldatut ovat varmuudella sivussa huomenna. Samoin siis Aleksi Mustonen, joka ei Vaasassa pelannut maajoukkuekomennuksen takia. Jo pelkästään tämän "grafiikan" avulla voi hyvin havaita miten tärkeä Artemin paluu on.

  - korealaisia kokoonpanoon?
  - Saku Salmela pelaa hyökkääjänä?
  - omia A-junnuja kehiin?
  - tauon aikana tehty hankintoja joita ei ole julkistettu?
   
 22. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Positiivisia uutisia sairastuvalta: Henritius on taas mukana kehissä.
  Artem Iossafov tekee myös paluun kokoonpanoon HIFK-reissunsa jälkeen.

  Uusina miehinä Kiekko-Vantaaseen liittyvät lainasopimuksilla Krister Mähönen(TPS) ja Roope Nikkilä(LeKi). Molempien laina on pituudeltaan mallia "toistaiseksi".

  Kokoonpano Keravalla tämän näköinen:
  15 Olli Suoraniemi - 81 Aleksi Rekonen - 17 Artem Iossafov
  26 Teemu Henritius - 46 Roope Nikkilä - 21 Jere Elo
  22 Micke Åsten - 19 Krister Mähönen - 27 Shin Sang-Hoon
  18 Kalle Moisio - 23 Valtteri Heikkilä - 28 Ahn Jin-Hui

  14 Oskari Manninen - 52 Otso Rantakari
  11 Saku Salmela - 8 Santeri Saari
  4 Robin Saari - 24 Markus Hämäläinen

  3 Aaro Peltonen (AM)
  32 Joona Partanen
   
 23. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Sitä iloa ei kauaa kestänyt, sillä keskiviikkona Keravalla Henritius taisi ehtiä jäälle kerran ennen kuin loukkaantui. Teemu poistui kaukalosta olkapäätään/kättään pidellen ja näin ollen ei ole tänään kokoonpanossa Valtti... tarkoitan Trio Areenalla.

  Loukkaantumisen takia tänä iltana Saku Salmela siirtyy keskushyökkääjäksi ja Esa Lindell saapuu Jokereista lohipuolustuksen täydennykseksi.
   
 24. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
 25. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Asiallisen oloisia kavereita ovat kaikki Korean pojat ja varmasti tekevät sen mitä valmentaja käskee, juuri niin kuin valmentaja käskee ja niin hyvin kuin vain suinkin pystyvät.

  Uutisessa mainitut Kim Ji-Min ja Ahn Jung-Hyun ovat pelanneet Bewe TuusKissa pisteiden valossa varsin mainiosti. Kim Ji-Min on pelannut piste per peli tahtiin, summaten neljässä ottelussa tehot 1+3. Ahn Jung-Hyunin tehot neljässä matsissa ovat 1+2. Jäähyminuutteja kavereilla on yhteensä 18 minuuttia, joista jälkimmäinen itämaan tietäjä on kerännyt 16 min.

  Toivottavasti Kim Won-Jun alkaisi pikkuhiljaa olemaan pelikunnossa. Kokoonpano elää koko ajan, kun Jokereilla loukkaantumishuolet jatkuvat ja Ruutukin hommasi itselleen 6 matsin pelikiellon. Kohta voisi jo kokeilla Suomi-Sarjassa tehoja mättänyttä korealaiskaksikkoa myös Mestiksessä...