Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Avataan nyt Kiekko-Vantaallekin ensi kautta koskeva kausiketju vaikka hieman hiljaista onkin tuolta Valtti Areenan suunnalta pidellyt. Kiekko-Vantaan korealaisomistuksen lisäksi KiVa:n kotisivujen suurimmat kevätuutiset ovat tähän mennessä olleet Antti Niemen otteet SJS:n paidassa ja parin viime kauden Game Worn -paitojen huutokauppa.

No onhan tietysti tullut yksi sopimusuutinenkin, Henrik Koivisto on tehnyt sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa, mutta harjoittelee tällä hetkellä kuitenkin Jokereiden kanssa tavoitteena lunastaa paikka liigajoukkueesta. Tässä linkki Jokereiden sivulle Koiviston haastatteluun: Koivisto hakee voimaa ja liigapaikkaa.

Toinen pelaajasopimus, jonka pitäisi olla voimassa on Oskari Mannisen sopimus. Ainakin Jatkoaika viime vuonna uutisoi Mannisen kahden vuoden sopimuksesta. Tässä linkki tuohon Jatkoajan uutiseen: kiekko-vantaa-ja-manninen-solmivat-diilin.

Päävalmentajana jatkaa edelleen Pekka Kangasalusta.

Viime kauden pelaajista varmuudella ovat tähän mennessä muualle sopimuksen tehneet Jani Kautto, Joni Riihola ja Roy Pihlström.

Tässä kaikki faktat tähän mennessä joukkueen rakentamisesta. Huhuja on liikkunut jonkun verran korealaisten määrästä, apuvalmentajasta ja jopa jatkosopimuksistakin, mutta jäädään odottelemaan virallisia uutisia ennen kuin ollaan varmoja niiden kanssa. Kiva olisi tietysti jo kuulla uutisia ja mahdollisimman hyviä sellaisia, taitaa muilla Mestis-seuroilla K-Vantaata, Jokipoikia ja LeKiä lukuunottamatta olla jo yli kymmenen sopimuspelaajaa rosterissa.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Kakkosvalmentaja on Tero Määttä. Iossafov, Karjalainen jatkanevat. Totta kai olis kiva, jos seura tulis julkisuuteen ja kertois avoimesti, miten ensi kausi mennään? Jokerifarmi? Korealaisia kaksi ketjua? Omia ketjullinen?
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Kakkosvalmentaja on Tero Määttä. Iossafov, Karjalainen jatkanevat. Totta kai olis kiva, jos seura tulis julkisuuteen ja kertois avoimesti, miten ensi kausi mennään? Jokerifarmi? Korealaisia kaksi ketjua? Omia ketjullinen?
Julleilla on farmi K*ravalla, joten kait KiVa on sitten tänä vuonna Narrien ja korealaisten yhteinen riistojengi.
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Osalistuvatko korealaiset jo KiVan kesätreeneihinkin ? Minkähänlaisia summia Korean liitto panostaa vantaalaisten toimintaan muuten kuin korealaisten osalta ?
 
"Meidän aikakautemme on ylpeä koneista jotka ajattelevat ja suhtautuu epäluuloisesti ihmisiin jotka yrittävät samaa."
KiVa ei treenaa ohjatusti lainkaan tässä vaiheessa kautta vaan jokainen pitää huolta peruskunnostaan oman näkemyksensä mukaan. Kun treenit eivät ole ohjattuja niin ei tule myöskään palkkakuluja.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Vantaalle kasa tärkeitä kiinnityksiä linkki jatkoajan sivulle.

K-Vantaakin vähitellen ilmoittaa jotakin pelaajarintamalla. Eli jatkosopimukset Iossafov, Salmela, Rekonen, Manninen ja Hämäläinen. Junnuista sopparin tekivät Heikkilä, Kivinen ja Heikkinen.

Täytyy vaan nostaa hattua tuosta Iossafovin jatkosta seurajohdolle, muitakin seuroja oli varmasti tämän kaverin perässä. Eikä noista muistakaan jatkajista voi olla kuin tyytyväinen. Sitten vaan lisää sopimuksia sen luvatun jäätävän ykköskentän nimien kanssa...
 
Hyvä,hyvä että Lohissakin tapahtuu. Korean ihmeet varmaan saapuvat elokuun alussa ja Jokeri-vahvistukset sitten ajallaan ja tarpeen mukaan. Mutta kyllähän tilanne mietityttää jo ennenkuin toimintaa on edes aloitettu. Toivotaan kuitenkin parasta. Jotain tietoa Koresta/korelaisista olisi kyllä mukavaa saada...millä mielellä ja millä tavoitteilla, vaikkapa näin aluksi...
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jotain tietoa Koresta/korelaisista olisi kyllä mukavaa saada...millä mielellä ja millä tavoitteilla, vaikkapa näin aluksi...
Kannattaa katsoa tämä tuore Lohi-TV:n tekemä päävalmentajan haastattelu. Viime kaudella Mestiksen tulokaspuolustajien pistepörssin voittaneen Oskari Mannisen kesäkuulumiset löytyy täältä.

Eilen julkaistu tiedote kahdeksasta sopimuksesta + tänään julkaistu tiedote Tero Määtän liittymisestä edustusjoukkueen valmennukseen.

Linkit vievät Kiekko-Vantaan verkkosivuille.
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Vantaalle kasa tärkeitä kiinnityksiä linkki jatkoajan sivulle.

K-Vantaakin vähitellen ilmoittaa jotakin pelaajarintamalla. Eli jatkosopimukset Iossafov, Salmela, Rekonen, Manninen ja Hämäläinen. Junnuista sopparin tekivät Heikkilä, Kivinen ja Heikkinen.
Henkilökohtaisella tasolla täytyy sanoa, että jurppii, ettei HCK ole tajunnut kiinnittää näitä nuoria pelaajia itselleen. Junnuista Heikkilä ja Kivinen pelasivat vielä muutama vuosi sitten KJT:n B-junnuissa Keravalla. HCK:n identiteetin kannalta tämän tyyppiset pelaajat pitäisi saada ehdottomasti mukaan. Pelaajien vinkkelistä on tietenkin hyvä, että on vaihtoehto lähellä jos oman "alueen" edustusjoukkueeseen ei ole mahdollisuuksia. Liekkö edes tajunneet asiaa...?
 
-Mikäli ei pidä kontaktista niin on myös vaihtoehtoisia lajeja-

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Teorisointia

Oletuksella, että K-Vantaa on vielä Jokereiden farmiseura kaudella 2014-15. JOS Jokerit lähtee KHL:ään kaudella 2014 ja farmiseurakuvio KiVan kanssa jatkuisi, niin ulkomaalaiskiintiön poistuttua voisi käydä niin, että - teoriassa - K-Vantaan pelaajisto muodostuisi venäläisistä ja korealaisista pelaajista. Tai, että K-Vantaa "saisi" Jokereiden paikan SM-liigasta (Vantaan Jokerit) ja pelaajisto tulisi KHL-Jokereista tänne farmiin, unohtamatta korelaisomistusta. Kansainväliset sopimukset/omistukset voivat aiheuttaa mielenkiintoisen sekavia tilanteita. Teoriassa siis.
 
"Meidän aikakautemme on ylpeä koneista jotka ajattelevat ja suhtautuu epäluuloisesti ihmisiin jotka yrittävät samaa."
Ja Dixin halli puretaan, tilalle tulee vähintään 9.000 naamaa vetävä monitoimihalli. Slobot maksaa tämänkin kun Vantaa on Suomen persaukisin kunta. Ja pelaajina on Jokeri-jämät, Korean-poijjaat ja jokunen muukin. Vai missähän hallissa olisi tarkoitus pelata sitä Lohien SM-liigaa? Jaffala meni jo...
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Aaro Peltonen tekee paluun lohipaitaan

Linkki vie Kiekko-Vantaan verkkosivuille ja tiedotteeseen.
Erittäin hyvä sopimusuutinen. Nyt on selkeästi mitat täyttävä ykkösmaalivahti ja ihan kärkipäätä Mestiksen tilastojenkin mukaan. Eikä koskaan ole pahasta, että näitä omissa junioreissa esiintyneitä pelaajia saadaan palautettua joskus myös tänne Vantaallekin.

Päivitetään samalla myös tämän hetkinen omien sopimuspelaajien tilanne muistin virkistykseksi:

Maalivahdit:

Aaro Peltonen

Puolustajat:

Saku Salmela
Oskari Manninen
Markus Hämäläinen
Eemeli Heikkinen *

Hyökkääjät:

Henrik Koivisto
Valtteri Heikkilä *
Artem Iossafov
Mikael Kivinen *
Aleksi Rekonen
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Maalivahtipuoli näkyy olevan Vantaalla räpylässä. Peltonen on ehdottomasti sarjan kovimpia vahteja. Koskahan korealaisten invaasio Vantaalla alkaa..?
 
Kussa on mun hopotiti?

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Teoriassa siis.
Jos jätetään ensialkuun realiteetit pois, niin tuo olisi Jokerien etu. Tuota kautta saataisiin lahjakkaammille junnuille "farmi" lähelle kotia ja rotaatiopelaajien pelituntumaa saisi helposti pidettyä yllä.

Ja kun otetaan realiteetit huomioon, niin tilanne muuttuu tyystin. Ensinnäkin halli on suuri ongelma. Tuskin venäläisten omistajien ajatuksissa on siirtää joukkuetta Hartwallille jo senkin takia, että tuon jälkeen kalenteriin ei oikein mahtuisi muuta kuin lätkää. Samoin vantaalaisen identiteetin menettäminen ja kova kilpailu (KHL samassa hallissa, SM-liigan seuratuin joukkue kilsan päässä samassa sarjassa) tuskin ainakaan nostaisivat yleisömääriä merkittävästi. Tikkurila puolestaan, kaikista hyvistä puolistaan huolimatta, ei taida olla aivan liigatasoa. Uutta hallia taas tuskin saa millään järkevällä ajanjaksolla ja rahoituksella pystytettyä Vantaalle.

Samoin joukkueen rahoitus olisi vähintäänkin mielenkiintoista. Budjettia täytyisi, kaikista Jokerien avuista huolimatta, nostaa selvästi. Vaikka liigan TV-sopparin on uutisoitu tuovan 900k-1,1m milliä joukkuetta kohden, tarvittaisiin silti vähintään 500k lisää liigakelpoisen joukkueen rakentamiseksi. Korealaisten eduna tämä sponssidiili ei ainakaan olisi, liiga nimittäin taitaa olla liian kova pala korealaisille pelaajille ja heidän halunsa on juurikin kehittää maan pelaajistoa. Myöskään venäläisten intresseissä ei taitaisi olla puolen millin potin heittämistä hankkeeseen, jolla on heidän intressiensä vastaisia (korealaisten kehittäminen) intressejä.

Jos vantaalainen joukkue halutaan joskus nähdä liigassa, täytyy paljon vettä virrata Vantaanjoessa (vai mikä pirun Keravajoki se onkaan) ja asioiden muuttua. Halli on tällä hetkellä se suurin este rahan lisäksi ja noita ei niin vain woneilla tai ruplilla rakenneta, olettaen ettei joku oligarkki tahdo itselleen "leikkikalua" ja hassaa useita miljoonia ja vuosia.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Myöskään venäläisten intresseissä ei taitaisi olla puolen millin potin heittämistä hankkeeseen, jolla on heidän intressiensä vastaisia (korealaisten kehittäminen) intressejä.
Ottamatta kantaa muuhun (ja sortumalla hieman ohi aiheesta), niin KHL:llä on halua levitä myös Aasiaan, jollakin aikataululla. Jos Moskovassa olisi kaukokatseista porukkaa, niin hehän nimenomaan haluaisivat olla edes auttamassa myös korealaisten olympiaprojektia ja jos se millään tasolla onnistuu, niin ukrainan kaltainen (5 kotimaista pelaajaa) joukkue liigaan mukaan, tyyliin Soulista tai sieltä olympiakaupungista. Siitä sitten Kiinan ja Japanin markkinoille.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Tämän päivän Vantaan Sanomissa ja samaisen aviisin verkkolehdessä on Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Soinnun haastattelu. Tässä linkki tuonne Vantaan Sanomien verkkosivuille: khl-kohu-ei-vie-kiekko-vantaan-pomon-younia

Tämän perusteella noita korealaisia pelaajia olisi tulossa yhteensä viisi kappaletta ja aluksi heitä saapuisi ensi maanantaiksi kolme. Joten varmaan pitäisi sopimusrintamallakin tapahtua jotakin ennen kuin harjoituspelit alkavat 2.8.2013.

Vai tuleeko Jokereista peräti kaksi kentällistä pelaajia ja toinen maalivahti...???
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Huomenna 2.8.2013 alkavat siis Mestis -joukkueiden harjoitusottelut, kun Kiekko-Vantaa lähtee Forssaan ottamaan mittaa Suomi-sarjassa ensi kaudella pelaavasta Forssan Palloseurasta. Ottelu alkaa klo 18:30. Ensi tiistaina 6.8.2013 sitten joukkueet kohtaavat uudemman kerran Valtti Areenalla ja silloin ottelun alkamisaika on klo 19:00.

Mestiksen kotisivut on jo tehnyt pientä ennakkoa huomisesta ottelusta, tässä linkki tuohon uutiseen: Harjoitusottelut alkavat
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Tänään treeneissä katsomassa. Tais olla 17+3 pelaajaa, jotka on myös Forssassa mukana. Jarmo Jokila pyöri mukana.


Ruutanat ei paikalla. "Ei ikinä Forssaan".
 
Suosikkijoukkue
KK
Ylen netissä juttu Etelä-Koreaan kiekko-oppia Vantaalta

Ihan hyvä teksti ja kertoo toki sen minkä me olemmekin jo tienneet. Kaikkein paras juttu löytyy lopusta:

Pelipaikkoja ei ole jaettu

Kauden alkaessa nähdään pääsevätkö korealaispelaajat jäälle mestisotteluissakin eikä vain harjoituksissa. Päävalmentaja Pekka Kangasalusta ainakin vakuuttaa, että pelipaikkoja ei ole jaettu etukäteen.

- Kyllä me pyritään rehellisesti arvioimaan päivittäistä tekemistä on se pelaaja sitten suomalainen, venäläinen tai korealainen tai kanadalainen. Sillä ei ole mitään merkitystä. Se joka on sillä hetkellä parhaassa kunnossa, se yleensä pelaa.

Myös korealaispelaajat ovat tiedostaneet asian.

- Yritän panna kaikkeni peliin, 110-prosenttisesti. Se on ainoa keino pysyä suomalaisten ja sarjan tasolla, Jimin Kim pohtii.

- Toivon, että heistä tulisi parempia kuin muut ja he pysyisivät täällä pitempään ja heistä tulisi paikallisia jääkiekkotähtiä, pelaajien mukana tullut Etelä-Korean Jääkiekkoliiton kansainvälisten asioiden koordinaattori Kwangeun Stine Choi toteaa.
Eli peleihin lähdetään urheilullisilta lähtökohdilta, ei "pakko-peluuttaa-korealaisia".
 
Viimeksi muokattu:

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Stadin Kingit - HIFK
Runkosarja: 106-105, Playoffsarjat: 2-2 , Mestaruudet: 7-6

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Hieno alku korealaisilta, ensimmäinen häkki nähnyt jo päivänvalon. Vaikka kyseessä on harjoitusottelu, osoittaa maali, että ihan pystymetsästä ei kavereita ole hankittu. Ties vaikka tulevaisuudessa olisi kaapissa pelipaitakin, jonka selässä on tuo nimi Jin Hui Ahn vai miten se kirjoitettiinkaan hymiö. Onneksi on aikaa oppia!
 
Per aspera ad astra, fiat lux!

Kaasu pohjaa, Jumala ohjaa!

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Perjantai-illan ratoksi tuli käytyä Forssassa, missä jopa 208 maksanutta katsojaa todisti Korean poikien debyytin. Ja jumalauta. Yhtenä ketjuna pelanneet korealaiset olivat välillä jopa paras hyökkäysvitja. Nimistä allekirjoittaneella ei ole tietoa, mutta sinisillä hanskoilla mailaa veivannut numero 15 oli kyllä kova jätkä. Innostui taklaamaan ja näyttikin illan komeimman pommin vorssalaista suoraan vastapalloon. Tämän lisäksi näytti muutamat hienot harhautukset ja pelasi muutenkin vahvasti. Laukauskin oli oikein hyvä. Ketjun sentterinä pelannut mustahanskainen numero 25 oli aikamoinen kaveri. Pelinrakentaja uskalsi harhauttaa vastustajia jopa alimpana miehenä keskiympyrässä, siinä onnistuen. En tiedä ovatko nämä entisiä seurakavereita, mutta hyvin kolahtelivat syötöt lapoihin molemmilla koko ajan. Numero 25 kävi myös päädyssä taklaamassa vastustajia aina tilanteen niin mahdollistaessa. Mieleen jäi myös loistava lämärisyöttö siniviivaa pitkin toisessa laidassa viilettäneelle vinosilmäkaverille. Ketjun täydensi punaisissa hanskoissa pelannut numero 22. Kyseinen kaveri oli ehkä hieman kahta virkaveljeään heikompi voimassa ja välillä joutui antamaan kiekkoa vastustajille. Hän pelasi silti ennakkoluulottomasti ja olikin enemmän hyökkäys- kuin puolustuspään osaaja. Harhautti myös veskarin komeasti kahville ja viimeisteli yhden KiVan maaleista. Esitti myös pari taklausta, joista ensimmäinen ekaerässä oli malliesimerkki jätkien asenteesta. Kaveri taklattin irti kiekosta hyökkäyspäädyssä, mutta muutamia sekunteja myöhemmin kävi punahanskainen vasen laituri kostamassa niittinsä ja hankkimassa kiekon takaisin omille.

Summasummarum. Korean jätkät olivat hyviä luistelijoita, ja taitavia jätkiä jos yhden pelin perusteella voidaan mitään alayysejä tehdä. Hyvällä asenteella pelasivat. Tilastoihin kertyi heille kolme miinus-merkintää, joista vain viimeistä voidaan pitää heidän syynään, kun kiekko menetettiin hyökkäysalueella vastustajalle. Kaksi ensimmäistä miinusmaalia pakit sössivät. Tietysti tuli sieltä yksi plussakin jätkille joten se kaunisteli vähän tilastoa.

-2 ei ole kovin hyvä tilasto, jos joukkue voittaa, mutta aina ei tuurikaan osu kohdalleen. Vale, emävale, tilasto.
Korean jätkillä oli paikkoja useaan maaliin ja vain FoPSin veskari ja huono tsägä estivät lisämaalien synnyn.

Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen debyytti ja en ihmettelisi vaikka joku heistä nousisi Ruutanoiden suosikkipelaajaksi. Miksei vaikka kaikkikin?

Tiistaina homma jatkuu Tikkurilassa, joten siellä on mahdollista nähdä (toivottavasti) Korean pojat ja koko muu kivikova Kiekko-Vantaa uudestaan.

edit: Ja kerrottakoon että tilastot ovat allekirjoittaneen keräämiä ja saattavat sisältää virheitä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyrkkeily on hauska urheilu. Saa siinä lyödä toista päähän. Usein toinen kaatuukin maahan. Nyrkiniskut toistuu. Veri päästä roiskuu. Nyrkkeily on hauska urheilu

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HPK - HIFK
 • 2.85
 • 3.90
 • 2.18
Ilves - Sport
 • 1.43
 • 5.30
 • 5.70
Jukurit - KalPa
 • 3.40
 • 4.00
 • 1.93
KooKoo - TPS
 • 1.88
 • 4.40
 • 3.30
Lukko - Kärpät
 • 1.95
 • 4.30
 • 3.15
Pelicans - Ässät
 • 2.20
 • 4.20
 • 2.70
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy