Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kiekko-Vantaa 2013–2014

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana Joppe K, 27.05.2013 klo 15.42.

 1. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Avataan nyt Kiekko-Vantaallekin ensi kautta koskeva kausiketju vaikka hieman hiljaista onkin tuolta Valtti Areenan suunnalta pidellyt. Kiekko-Vantaan korealaisomistuksen lisäksi KiVa:n kotisivujen suurimmat kevätuutiset ovat tähän mennessä olleet Antti Niemen otteet SJS:n paidassa ja parin viime kauden Game Worn -paitojen huutokauppa.

  No onhan tietysti tullut yksi sopimusuutinenkin, Henrik Koivisto on tehnyt sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa, mutta harjoittelee tällä hetkellä kuitenkin Jokereiden kanssa tavoitteena lunastaa paikka liigajoukkueesta. Tässä linkki Jokereiden sivulle Koiviston haastatteluun: Koivisto hakee voimaa ja liigapaikkaa.

  Toinen pelaajasopimus, jonka pitäisi olla voimassa on Oskari Mannisen sopimus. Ainakin Jatkoaika viime vuonna uutisoi Mannisen kahden vuoden sopimuksesta. Tässä linkki tuohon Jatkoajan uutiseen: kiekko-vantaa-ja-manninen-solmivat-diilin.

  Päävalmentajana jatkaa edelleen Pekka Kangasalusta.

  Viime kauden pelaajista varmuudella ovat tähän mennessä muualle sopimuksen tehneet Jani Kautto, Joni Riihola ja Roy Pihlström.

  Tässä kaikki faktat tähän mennessä joukkueen rakentamisesta. Huhuja on liikkunut jonkun verran korealaisten määrästä, apuvalmentajasta ja jopa jatkosopimuksistakin, mutta jäädään odottelemaan virallisia uutisia ennen kuin ollaan varmoja niiden kanssa. Kiva olisi tietysti jo kuulla uutisia ja mahdollisimman hyviä sellaisia, taitaa muilla Mestis-seuroilla K-Vantaata, Jokipoikia ja LeKiä lukuunottamatta olla jo yli kymmenen sopimuspelaajaa rosterissa.
   
 2. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Kakkosvalmentaja on Tero Määttä. Iossafov, Karjalainen jatkanevat. Totta kai olis kiva, jos seura tulis julkisuuteen ja kertois avoimesti, miten ensi kausi mennään? Jokerifarmi? Korealaisia kaksi ketjua? Omia ketjullinen?
   
 3. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  Julleilla on farmi K*ravalla, joten kait KiVa on sitten tänä vuonna Narrien ja korealaisten yhteinen riistojengi.
   
 4. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Osalistuvatko korealaiset jo KiVan kesätreeneihinkin ? Minkähänlaisia summia Korean liitto panostaa vantaalaisten toimintaan muuten kuin korealaisten osalta ?
   
 5. KiVa ei treenaa ohjatusti lainkaan tässä vaiheessa kautta vaan jokainen pitää huolta peruskunnostaan oman näkemyksensä mukaan. Kun treenit eivät ole ohjattuja niin ei tule myöskään palkkakuluja.
   
 6. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Vantaalle kasa tärkeitä kiinnityksiä linkki jatkoajan sivulle.

  K-Vantaakin vähitellen ilmoittaa jotakin pelaajarintamalla. Eli jatkosopimukset Iossafov, Salmela, Rekonen, Manninen ja Hämäläinen. Junnuista sopparin tekivät Heikkilä, Kivinen ja Heikkinen.

  Täytyy vaan nostaa hattua tuosta Iossafovin jatkosta seurajohdolle, muitakin seuroja oli varmasti tämän kaverin perässä. Eikä noista muistakaan jatkajista voi olla kuin tyytyväinen. Sitten vaan lisää sopimuksia sen luvatun jäätävän ykköskentän nimien kanssa...
   
 7. Hyvä,hyvä että Lohissakin tapahtuu. Korean ihmeet varmaan saapuvat elokuun alussa ja Jokeri-vahvistukset sitten ajallaan ja tarpeen mukaan. Mutta kyllähän tilanne mietityttää jo ennenkuin toimintaa on edes aloitettu. Toivotaan kuitenkin parasta. Jotain tietoa Koresta/korelaisista olisi kyllä mukavaa saada...millä mielellä ja millä tavoitteilla, vaikkapa näin aluksi...
   
 8. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Kannattaa katsoa tämä tuore Lohi-TV:n tekemä päävalmentajan haastattelu. Viime kaudella Mestiksen tulokaspuolustajien pistepörssin voittaneen Oskari Mannisen kesäkuulumiset löytyy täältä.

  Eilen julkaistu tiedote kahdeksasta sopimuksesta + tänään julkaistu tiedote Tero Määtän liittymisestä edustusjoukkueen valmennukseen.

  Linkit vievät Kiekko-Vantaan verkkosivuille.
   
 9. Icehockey#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset joukkueet
  Lainaus:
  Henkilökohtaisella tasolla täytyy sanoa, että jurppii, ettei HCK ole tajunnut kiinnittää näitä nuoria pelaajia itselleen. Junnuista Heikkilä ja Kivinen pelasivat vielä muutama vuosi sitten KJT:n B-junnuissa Keravalla. HCK:n identiteetin kannalta tämän tyyppiset pelaajat pitäisi saada ehdottomasti mukaan. Pelaajien vinkkelistä on tietenkin hyvä, että on vaihtoehto lähellä jos oman "alueen" edustusjoukkueeseen ei ole mahdollisuuksia. Liekkö edes tajunneet asiaa...?
   
 10. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Teorisointia

  Oletuksella, että K-Vantaa on vielä Jokereiden farmiseura kaudella 2014-15. JOS Jokerit lähtee KHL:ään kaudella 2014 ja farmiseurakuvio KiVan kanssa jatkuisi, niin ulkomaalaiskiintiön poistuttua voisi käydä niin, että - teoriassa - K-Vantaan pelaajisto muodostuisi venäläisistä ja korealaisista pelaajista. Tai, että K-Vantaa "saisi" Jokereiden paikan SM-liigasta (Vantaan Jokerit) ja pelaajisto tulisi KHL-Jokereista tänne farmiin, unohtamatta korelaisomistusta. Kansainväliset sopimukset/omistukset voivat aiheuttaa mielenkiintoisen sekavia tilanteita. Teoriassa siis.
   
 11. veivari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston,Jokerit
  Te nousette SM-liigaan vuoden 2014-15 jälkeen koska teillä on sillä kaudella 10 tämän hetkistä sopimuspelaajaa !
   
 12. Ja Dixin halli puretaan, tilalle tulee vähintään 9.000 naamaa vetävä monitoimihalli. Slobot maksaa tämänkin kun Vantaa on Suomen persaukisin kunta. Ja pelaajina on Jokeri-jämät, Korean-poijjaat ja jokunen muukin. Vai missähän hallissa olisi tarkoitus pelata sitä Lohien SM-liigaa? Jaffala meni jo...
   
 13. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
 14. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Lainaus:
  Erittäin hyvä sopimusuutinen. Nyt on selkeästi mitat täyttävä ykkösmaalivahti ja ihan kärkipäätä Mestiksen tilastojenkin mukaan. Eikä koskaan ole pahasta, että näitä omissa junioreissa esiintyneitä pelaajia saadaan palautettua joskus myös tänne Vantaallekin.

  Päivitetään samalla myös tämän hetkinen omien sopimuspelaajien tilanne muistin virkistykseksi:

  Maalivahdit:

  Aaro Peltonen

  Puolustajat:

  Saku Salmela
  Oskari Manninen
  Markus Hämäläinen
  Eemeli Heikkinen *

  Hyökkääjät:

  Henrik Koivisto
  Valtteri Heikkilä *
  Artem Iossafov
  Mikael Kivinen *
  Aleksi Rekonen
   
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Maalivahtipuoli näkyy olevan Vantaalla räpylässä. Peltonen on ehdottomasti sarjan kovimpia vahteja. Koskahan korealaisten invaasio Vantaalla alkaa..?
   
 16. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Jos jätetään ensialkuun realiteetit pois, niin tuo olisi Jokerien etu. Tuota kautta saataisiin lahjakkaammille junnuille "farmi" lähelle kotia ja rotaatiopelaajien pelituntumaa saisi helposti pidettyä yllä.

  Ja kun otetaan realiteetit huomioon, niin tilanne muuttuu tyystin. Ensinnäkin halli on suuri ongelma. Tuskin venäläisten omistajien ajatuksissa on siirtää joukkuetta Hartwallille jo senkin takia, että tuon jälkeen kalenteriin ei oikein mahtuisi muuta kuin lätkää. Samoin vantaalaisen identiteetin menettäminen ja kova kilpailu (KHL samassa hallissa, SM-liigan seuratuin joukkue kilsan päässä samassa sarjassa) tuskin ainakaan nostaisivat yleisömääriä merkittävästi. Tikkurila puolestaan, kaikista hyvistä puolistaan huolimatta, ei taida olla aivan liigatasoa. Uutta hallia taas tuskin saa millään järkevällä ajanjaksolla ja rahoituksella pystytettyä Vantaalle.

  Samoin joukkueen rahoitus olisi vähintäänkin mielenkiintoista. Budjettia täytyisi, kaikista Jokerien avuista huolimatta, nostaa selvästi. Vaikka liigan TV-sopparin on uutisoitu tuovan 900k-1,1m milliä joukkuetta kohden, tarvittaisiin silti vähintään 500k lisää liigakelpoisen joukkueen rakentamiseksi. Korealaisten eduna tämä sponssidiili ei ainakaan olisi, liiga nimittäin taitaa olla liian kova pala korealaisille pelaajille ja heidän halunsa on juurikin kehittää maan pelaajistoa. Myöskään venäläisten intresseissä ei taitaisi olla puolen millin potin heittämistä hankkeeseen, jolla on heidän intressiensä vastaisia (korealaisten kehittäminen) intressejä.

  Jos vantaalainen joukkue halutaan joskus nähdä liigassa, täytyy paljon vettä virrata Vantaanjoessa (vai mikä pirun Keravajoki se onkaan) ja asioiden muuttua. Halli on tällä hetkellä se suurin este rahan lisäksi ja noita ei niin vain woneilla tai ruplilla rakenneta, olettaen ettei joku oligarkki tahdo itselleen "leikkikalua" ja hassaa useita miljoonia ja vuosia.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ottamatta kantaa muuhun (ja sortumalla hieman ohi aiheesta), niin KHL:llä on halua levitä myös Aasiaan, jollakin aikataululla. Jos Moskovassa olisi kaukokatseista porukkaa, niin hehän nimenomaan haluaisivat olla edes auttamassa myös korealaisten olympiaprojektia ja jos se millään tasolla onnistuu, niin ukrainan kaltainen (5 kotimaista pelaajaa) joukkue liigaan mukaan, tyyliin Soulista tai sieltä olympiakaupungista. Siitä sitten Kiinan ja Japanin markkinoille.
   
 18. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Tämän päivän Vantaan Sanomissa ja samaisen aviisin verkkolehdessä on Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Soinnun haastattelu. Tässä linkki tuonne Vantaan Sanomien verkkosivuille: khl-kohu-ei-vie-kiekko-vantaan-pomon-younia

  Tämän perusteella noita korealaisia pelaajia olisi tulossa yhteensä viisi kappaletta ja aluksi heitä saapuisi ensi maanantaiksi kolme. Joten varmaan pitäisi sopimusrintamallakin tapahtua jotakin ennen kuin harjoituspelit alkavat 2.8.2013.

  Vai tuleeko Jokereista peräti kaksi kentällistä pelaajia ja toinen maalivahti...???
   
 19. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa
  Huomenna 2.8.2013 alkavat siis Mestis -joukkueiden harjoitusottelut, kun Kiekko-Vantaa lähtee Forssaan ottamaan mittaa Suomi-sarjassa ensi kaudella pelaavasta Forssan Palloseurasta. Ottelu alkaa klo 18:30. Ensi tiistaina 6.8.2013 sitten joukkueet kohtaavat uudemman kerran Valtti Areenalla ja silloin ottelun alkamisaika on klo 19:00.

  Mestiksen kotisivut on jo tehnyt pientä ennakkoa huomisesta ottelusta, tässä linkki tuohon uutiseen: Harjoitusottelut alkavat
   
 20. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Tänään treeneissä katsomassa. Tais olla 17+3 pelaajaa, jotka on myös Forssassa mukana. Jarmo Jokila pyöri mukana.


  Ruutanat ei paikalla. "Ei ikinä Forssaan".
   
 21. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Ylen netissä juttu Etelä-Koreaan kiekko-oppia Vantaalta

  Ihan hyvä teksti ja kertoo toki sen minkä me olemmekin jo tienneet. Kaikkein paras juttu löytyy lopusta:

  Lainaus:
  Eli peleihin lähdetään urheilullisilta lähtökohdilta, ei "pakko-peluuttaa-korealaisia".
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2013 klo 12.31
 22. Maigeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
  Lainaus:
  Toi sun linkki ei toimi niin, voin laittaa toimivan linkin.

  Etelä-Koreaan kiekko-oppia Vantaalta
   
 23. Konkkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa
  Hieno alku korealaisilta, ensimmäinen häkki nähnyt jo päivänvalon. Vaikka kyseessä on harjoitusottelu, osoittaa maali, että ihan pystymetsästä ei kavereita ole hankittu. Ties vaikka tulevaisuudessa olisi kaapissa pelipaitakin, jonka selässä on tuo nimi Jin Hui Ahn vai miten se kirjoitettiinkaan hymiö. Onneksi on aikaa oppia!
   
 24. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Perjantai-illan ratoksi tuli käytyä Forssassa, missä jopa 208 maksanutta katsojaa todisti Korean poikien debyytin. Ja jumalauta. Yhtenä ketjuna pelanneet korealaiset olivat välillä jopa paras hyökkäysvitja. Nimistä allekirjoittaneella ei ole tietoa, mutta sinisillä hanskoilla mailaa veivannut numero 15 oli kyllä kova jätkä. Innostui taklaamaan ja näyttikin illan komeimman pommin vorssalaista suoraan vastapalloon. Tämän lisäksi näytti muutamat hienot harhautukset ja pelasi muutenkin vahvasti. Laukauskin oli oikein hyvä. Ketjun sentterinä pelannut mustahanskainen numero 25 oli aikamoinen kaveri. Pelinrakentaja uskalsi harhauttaa vastustajia jopa alimpana miehenä keskiympyrässä, siinä onnistuen. En tiedä ovatko nämä entisiä seurakavereita, mutta hyvin kolahtelivat syötöt lapoihin molemmilla koko ajan. Numero 25 kävi myös päädyssä taklaamassa vastustajia aina tilanteen niin mahdollistaessa. Mieleen jäi myös loistava lämärisyöttö siniviivaa pitkin toisessa laidassa viilettäneelle vinosilmäkaverille. Ketjun täydensi punaisissa hanskoissa pelannut numero 22. Kyseinen kaveri oli ehkä hieman kahta virkaveljeään heikompi voimassa ja välillä joutui antamaan kiekkoa vastustajille. Hän pelasi silti ennakkoluulottomasti ja olikin enemmän hyökkäys- kuin puolustuspään osaaja. Harhautti myös veskarin komeasti kahville ja viimeisteli yhden KiVan maaleista. Esitti myös pari taklausta, joista ensimmäinen ekaerässä oli malliesimerkki jätkien asenteesta. Kaveri taklattin irti kiekosta hyökkäyspäädyssä, mutta muutamia sekunteja myöhemmin kävi punahanskainen vasen laituri kostamassa niittinsä ja hankkimassa kiekon takaisin omille.

  Summasummarum. Korean jätkät olivat hyviä luistelijoita, ja taitavia jätkiä jos yhden pelin perusteella voidaan mitään alayysejä tehdä. Hyvällä asenteella pelasivat. Tilastoihin kertyi heille kolme miinus-merkintää, joista vain viimeistä voidaan pitää heidän syynään, kun kiekko menetettiin hyökkäysalueella vastustajalle. Kaksi ensimmäistä miinusmaalia pakit sössivät. Tietysti tuli sieltä yksi plussakin jätkille joten se kaunisteli vähän tilastoa.

  -2 ei ole kovin hyvä tilasto, jos joukkue voittaa, mutta aina ei tuurikaan osu kohdalleen. Vale, emävale, tilasto.
  Korean jätkillä oli paikkoja useaan maaliin ja vain FoPSin veskari ja huono tsägä estivät lisämaalien synnyn.

  Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen debyytti ja en ihmettelisi vaikka joku heistä nousisi Ruutanoiden suosikkipelaajaksi. Miksei vaikka kaikkikin?

  Tiistaina homma jatkuu Tikkurilassa, joten siellä on mahdollista nähdä (toivottavasti) Korean pojat ja koko muu kivikova Kiekko-Vantaa uudestaan.

  edit: Ja kerrottakoon että tilastot ovat allekirjoittaneen keräämiä ja saattavat sisältää virheitä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2013 klo 10.36
 25. Joppe K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Kiekko-Vantaa