Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 325 395
  • 5 817

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sivuhuomiona muuten että seuran kassatilanne oli erittäin hälyttävä jo viime kaudella. Sen ansiosta että seura taisteli tiensä pudotuspeleihin pystyttiin kuitenkin kausi kituuttelemaan päätökseen (joskaan pelaajien eläkemaksuja ei maksettu) mutta mitä ilmeisemmin jos niin ei olisi käynyt olisi akuutti kassakriisi ja sen myötä pelaajien joukkopako tullut jo viime keväänä sen sijaan että se tuli nyt tämän kauden syksyllä. En tiedä olisiko tuossa tilanteessa - siis jos joukkue ei olisi selviytynyt pudotuspeleihin - kautta 2015-16 edes aloitettu Espoossa. Ehkä ei.

Ja silti samaan aikaan tehtiin mm. Liivikille 3 vuoden jatkodiili, hankittiin Poukkuloita ja muita. Miksei osakeantia käynnistetty tuolloin? Miksei tehty mitään ennenkuin paskat oli housuissa?

Vastaus noihin kysymyksiin on samalla vastaus siihen miksi hallille ei jaksa enää mennä edes näihin viimeisiin hautaijaisotteluihin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
En minä yhteiseksi nimittäjäksi keksi kuin joko sen, että ihmisiä ei riittävästi kiinnosta tai sille ei ole pääsarjatasolla tarvetta.
Miten olisi vaikka tuo loputon lista toimistusjohtajia, jotka ovat täällä käyneet yrittämässä? Se siis heijastaa sitä, että toiminnassa ei ole ollut pitkäjänteisyyttä oikeastaan ollenkaan. Valmentajan vaihtoviikoista päästiiin onneksi eroon jo useampi vuosi sitten, mikä on heijastunut suhteellisen hyvänä urheilullisena menestyksenä. Kun sama stabiilius olisi saatu myös toimistoon, oltaisiin varmasti ihan eri tilanteessa myös taloudellisesti.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Talouden osalta iso riski on toi viime kauden mainittu pof-raha, jolla selvittiin jotenkuten hengissä. Tälle keväälle se näyttää aikalailla epätodennäköiseltä, joten tuottoja ei ole sieltä puolelta odotettavissa. Sitä en tiedä miten pelaajien työsopparit päättyvät, jos pelit päättyvät runkosarjaan.

Itse kyllä näen, että konkurssi ja uusi taustayhtiö on paras vaihtoehto. Ihan vaan sillä, että vaikka uuden jengin perustaminen on kallista lystiä, niin Bluesin tilanteessa osakeannin onnistuessa täydellisesti saadaan velat ehkä hätäisesti kuitattua, mutta käyttöpääomaa ei jää. Eli sen jälkeen pitäisi onnistua siinä myyntityössä (joka pitäisi ensi kautta varten olla jo täysillä käynnissä, koska tämä kausi on kumppanien silmissä taputeltu kauden lähestyessä päätöstään).

Ja tämä kumppanihankinta ei ole tilinpäätöstietojen valossa onnistunut, joten historiatiedon valossa tulevan kauden kumppanuushankinta ei tällä poppoolla ole rohkaiseva.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten olisi vaikka tuo loputon lista toimistusjohtajia, jotka ovat täällä käyneet yrittämässä? Se siis heijastaa sitä, että toiminnassa ei ole ollut pitkäjänteisyyttä oikeastaan ollenkaan. Valmentajan vaihtoviikoista päästiiin onneksi eroon jo useampi vuosi sitten, mikä on heijastunut suhteellisen hyvänä urheilullisena menestyksenä. Kun sama stabiilius olisi saatu myös toimistoon, oltaisiin varmasti ihan eri tilanteessa myös taloudellisesti.
No toivottavasti Espooseen saadaan sitten (viimeinkin jo 30 vuoden jälkeen) kunnollinen toimitusjohtaja ja sitä kautta pääsisi takaisin nousuun. Ainakin siellä tiedetään jo hyvin, mitä EI kannata tehdä. Kyllähän Espoossa ja PK-seudulla ihmisiä ja yrityksiä on, ne vain pitäisi saada kiinnostumaan Bluesista. Ja toisaalta johdon pitäisi ymmärtää, että jos budjetti on miljoona, ei menot voi olla kahta vuodesta toiseen (hatusta heitetty esimerkki).

Junioritoiminta ainakin on sillä tasolla, että sieltä saa ammennettua halvempia pelaajia edariinkin (ja näinhän on myös tehty). Pitkäjänteinen, aktiivinen ja taloutta vaaliva työ on se millä huipulle päästään. Jos ei siitä huolimatta päästä niin ainakin on kaikki yritetty
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Eli sen jälkeen pitäisi onnistua siinä myyntityössä (joka pitäisi ensi kautta varten olla jo täysillä käynnissä, koska tämä kausi on kumppanien silmissä taputeltu kauden lähestyessä päätöstään).

Ja tämä kumppanihankinta ei ole tilinpäätöstietojen valossa onnistunut, joten historiatiedon valossa tulevan kauden kumppanuushankinta ei tällä poppoolla ole rohkaiseva.
Eihän tämä poppoo olisi enää missään johtoasemassa, jos osakeanti onnistuu.. Silloin puikoissa on ihan eri henkilöt, joiden joukosta täytyy löytyä uudet vetojuhdat, jotka palkkaavat sitten nämä myyntihenkilöt.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin on, mutta jos mietitään tätä tilannetta juuri nyt. Ei ole tietoa siitä mikä on tilanne, onnistuuko anti jne. Tämä on vahva nou-nou yrityksille investoida rahaa Bluesiin. Ja niin pitkään kun nykyisellä johdolla on päätösvalta, tämä nou-nou on vahva. Jos saneeraushakemus menee läpi ja anti pidetään, tarkoittaa tämä ajallisesti varmasti paria kuukautta, ellei enempääkin. Eli silloin olemme jo vahvasti huhtikuuhun menossa ennen kuin nou-nou on poistunut.

Ja tämän ohella on edelleen taustayhtiönä oy, jolla on maksuhäiriömerkintöjä. Ja annin on onnistuttava täydellisesti, jotta velat saadaan maksettua pois.

Tiedän useampiakin isoja yrityksiä - ja pienempiäkin - että yhteistyötä ei tehdä maksuhäiriöisten kanssa. Urheilupuolellahan tämä on osaltaan jopa absurdia, koska merkintöjä tuntuu olevan yhdellä jos toisella. Oleellista on se, että ne hoidetaan ja jos anti ei onnistu, niitä ei saa hoidettua.

Tässäkin mielessä puhdas oy uudella omistajapohjalla ei sulje teknisesti pois yrityksiä, joilla on tällaiset sisäiset ohjeet/päätökset. Kyse on luottamuksesta, jota ilman ei rahaa heru.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Mä en näe tuota ongelmana koska Espoossa ja läntisellä Uudellamaalla riittää kyllä yrityksiä. Se vaan vaatii nöyrää mutta agressiivista myyntityötä joka nyt on onnistuttu sössimään täydellisesti. Syytä en tähän osaa sanoa, onko valittu tietoisesti linja jossa on yritetty vain suuryrityksiä haalia mukaan, koska meidät pienyrittäjät on unohdettu kokonaan. Partner pool oli alkuaikoina hyvä konsepti jolla olisi saanut haalittua isonkin määrän yrityksiä mukaan, mutta sen taso alkoi laskea nopeasti ja nythän ei olla kyselty edes vanhoilta jäseniltä jatko haluja. Syykin on jo tullut esille: homma ulkoistettiin ja sitä ei seurattu millään lailla.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lukujen valossa pitäisi jatkossa toimia sekä suurasiakkuuksien hankinta, sekä nämä sadat, ellei tuhannet pienyritykset. Ilman molempien onnistumista käydään taas jonkun omistajan lompakolla, tai sitten yhteiskunnan. Eli jos kumpikin puoli ei tuota, ei liiketoimintaa nykyisellä infralla saada kannattamaan. Ja näiden rahavirtojen hankinta vaatii erilaista osaamista tekijöiden toimesta.
 

Mahti

Jäsen
Junnuputken ylläpitäminen ja sen pitkäjänteinen kehittäminen on yksi avainsana koko seuran kehittämisessä.
Taloudellisesti järjettömän raskas harrastustoiminta tulee saada edullisemmaksi. Samaan aikaan on pidettävä
huoli että kilpailutilanne kaupunginosien välillä säilyy ja vetovastuuseen saadaan muitakin kuin innokkaita isiä/äitejä.

Nyt on suuri epäilys että emoseura haalii seuramaksuina korvauksia lasten harrastustoiminnan nimissä myös suoraan omistajien ravintolalaskuihin. Emon pitäisikin pystyä näkemään melkein 3000;n juniorin perheet muunakin kuin pelkästään toppapukujen maksajina. Näille sidosryhmille olisikin hienoa päästä tarjoamaan palveluita. Sitouttaa koko Espoolaista ryhmää yhden seuran taakse.

Vasta sitten kun on olemassa potentiaalinen kannattajakunta jo valmiina, sen jälkeen, tulee emoseura.
Tämän jälkeen sitten pysyvyyttä toimitusjohtajaan,.......
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En osaa sanoa mistä tämä alamäki johtuu, mutta täällä palstalla on esitetty paljon eri syitä hallin sijainnista, Restelistä, pelaajista, hintoihin ja Jokereiden siirryttyä KHL:ään monet ajattelivat tästä suuttuneiden fanien siirtyvän meille mutta toisin kävi.

Omasta mielestäni tässä keskustelussa on jätetty yksi iso tekijä kokonaan pois. Yhteisön sitouttaminen on Espoossa ollut viimeiset 15 vuotta aivan onnetonta. Tietyllä tavalla tämä liittyy jatkuvuuteen, mutta jatkuvuutta on vaikea toteuttaa, jos ei luoda tartuntapintaa lähialueen ihmisille.

Blues ei ole sellainen asia, jonka tavallinen espoolainen kohtaa arjessaan tarpeeksi usein - sellainen asia, johon kasvetaan sisään samalla kuin kasvetaan espoolaisiksi. Pikkujunnut ennen näitä viimeisimpiä vuosia pelasi kasvattajaseuroissa - EJK, EPS, EKS, Jäähonka jne... ei kuitenkaan suoraan Blues (tämä on korjautunut kyllä lähimenneisyydessä). Pikkujätkien joukkueita ei ole ollut mahdollista tukea esimerkiksi tekemällä talkootöitä edustusjoukkueelle - eikä tätä ole oikein edes tarjottu, kun on ne Baronan ammattimaiset kaksikymppiset vuokratyöntekijät. Jossain pienemmillä paikkakunnilla junnujen vanhemmat on mukana edustusjoukkueen toiminnassa järkkäreinä, kiskamyyjinä, lipunmyyjinä jne, mikä edesauttaa sitä, että yhteisö kokee asiat yhteisinä, ja edustusjoukkueen asiat koetaan enemmän myös omina.

Espoossa liigajoukkue on ollut jotenkin kasvoton. Sitä ei tarpeeksi laajaksi koeta tärkeänä tekijänä espoolaista identiteettiä - se on joku viihdettä tarjoava instanssi muiden joukossa. Blues on vaan ollut yhden etäisen norsunluutornissa istuvan miljonäärin harrastus, jota on seurattu sivusta, mutta johon ei ole tunnettu riittävää yhteenkuuluvuutta, kun siihen ytimeen mukaan ei oikein ollut pääsyä. Nyt kun tilanne olisi ollut mahdollista muuttaa, uudet omistajat jatkoi vanhalla linjalla ihan fanien ydintä lukuun ottamatta. Ja jos yhteisö ei tunne olevansa tärkeä edustusjoukkueelle, siihen ei vaan samalla tavalla kasveta sisään. Näiden omien pikkujunnujen vanhemmat on se isoin ryhmä, jota kautta olisi voinut lähteä viemään Bluesia lähemmäs tavallisten ihmisten elämää - tämä on ryssitty Espoossa aivan täysin. Samoin paikalliset pienyritykset jne on ryssitty aivan täysin - Blues ei vain ole edes hakeutunut lähelle tavallisia espoolaisia ihmisiä, siis niitä ihmisiä, jotka ovat potentiaalisia katsojia. Ja jos tuonne tavallisen ihmisen iholle pääsee, sieltä se kulttuuri, kiinnostavuus ja sitoutuneisuus leviää ja kasvaa. Kun sitoutuneisuus on heikkoa, vaaditaan paljon enemmän työtä ihmisten aktivoimiseen ja hallille saamiseen.

Brändi- ja mielikuvamainonta ei ole ollut myöskään oikea tie - ainakaan vielä. IFK:lla se toimii, koska IFK nyt herättää tunteita ja on riittävän vahva brändi, että brändin näkyminen riittää ylläpitämään kiinnostusta. Blues olisi tarvinnut enemmän taktista ja aktivoivaa ratiopohjaista markkinointia. Ihan pienenä huomiona esimerkiksi ajan itse joka päivä Koivu-Mankkaantietä molempiin suuntiin. Halli näkyy vieressä, mutta missään ei kerrota, koska siellä hallissa pelataan. Ole läsnä ja aktivoi - kerro ihmisille, koska pelataan. Ei espoolainen satunnaiskatsoja mene itse aloitteellisesti katsomaan Liigan tai Bluesin sivuilta, koska peli on - espoolainen saattaa aktivoitua, jos hänelle kerrotaan, koska, mitä ja miksi.

Pelissä käymisen syistä viestimisen sijaan tuotteesta tehtiin entistä epärationaalisempi kuluttajan silmissä rakentamalla se liian erilaiseksi kuin oli aiemmin ollut (tästä jotkut on kanssani eri mieltä, mutta ihan sama) ja hinnoittelemalla kokonaisuus sellaiseksi, että ainakaan itse en keksi yhtään syytä, miksi satunnaiskatsojana valitsisin Bluesin kotiotteluun menemisen esimerkiksi leffaan menemisen sijasta. Tähän päälle vielä tietynlainen alakulo oheistarjonnassa... Yhtälö vaan ei toimi, jos tuotteen laatua heikennetään ja hintaa nostetaan. Ja lipunhintojen halventaminen nyt tällä hetkellä taas meni ihan överiksi - en usko, että normaalihintaisilla lipuilla on tällä hetkellä juuri ollenkaan kysyntää. Kautta linjan sellainen 20% halvempi lipunhinta (pl fanikatsomo, joka on ok jo alun perin) olisi riittänyt ihan hyvin tuomaan liput kohtuulliselle tasolle, mutta se olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin.

En yhtään epäile, ettei Bluesin toimistolla olisi tehty töitä niillä resursseilla, mitä siellä oli käytettävissä. Työn kohdistaminen on vaan mennyt todella vahvasti omasta mielestäni vääriin asioihin. Lisäksi on tehty taktisesti erittäin haitallisia valintoja. Realiteetteja ei ole alun alkaen ymmärretty. Totuutta ei ole oikein suostuttu hyväksymään. Ja nyt tilanne on tämä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä viimeisiä sivuja olen lukenut, niin vähän turhaan haetaan verrokkeja ja esimerkkejä Lappeenrannasta, Oulusta, Porista jne.

Espoolainen kiekko ei pyöri samalla tavalla, noita pienien, kiekkoa hengittävien paikkakuntien olosuhteita ja mahdollisuuksia on Espoossa mahdoton toisintaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Espoolainen kiekko ei pyöri samalla tavalla, noita pienien, kiekkoa hengittävien paikkakuntien olosuhteita ja mahdollisuuksia on Espoossa mahdoton toisintaa.

Eipä tuo Kiekko-Espoon toimintaperiaate Matinkylässä 90-luvulla juurikaan poikennut "maakunnista". Matinkylässä Kiekko-Espoo oli tärkeä osa koko kylän identiteettiä. Se identiteetti on aika pitkälti hukattu viimeisten reilun 15 vuoden aikana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eipä tuo Kiekko-Espoon toimintaperiaate Matinkylässä 90-luvulla juurikaan poikennut "maakunnista". Matinkylässä Kiekko-Espoo oli tärkeä osa koko kylän identiteettiä. Se identiteetti on aika pitkälti hukattu viimeisten reilun 15 vuoden aikana.

Näin voi olla (olin tuolloin niin pieni, etten muista mitään noista 90-luvun vuosista...), mutta Bluesin tilanne joka tapauksessa poikkeaa merkittävästi näistä Porin ja Lappeenrannan vastaavista.

Näillä paikkakunnilla alkuasetelma on se, että mikäli sulla on jossain määrin menestyvä, pienikin yritys, niin kyllä siinä tapauksessa jollain lailla odotetaan tukea paikkakunnan lätkäjengille.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Omasta mielestäni tässä keskustelussa on jätetty yksi iso tekijä kokonaan pois. Yhteisön sitouttaminen on Espoossa ollut viimeiset 15 vuotta aivan onnetonta. Tietyllä tavalla tämä liittyy jatkuvuuteen, mutta jatkuvuutta on vaikea toteuttaa, jos ei luoda tartuntapintaa lähialueen ihmisille.

Blues ei ole sellainen asia, jonka tavallinen espoolainen kohtaa arjessaan tarpeeksi usein - sellainen asia, johon kasvetaan sisään samalla kuin kasvetaan espoolaisiksi. Pikkujunnut ennen näitä viimeisimpiä vuosia pelasi kasvattajaseuroissa - EJK, EPS, EKS, Jäähonka jne... ei kuitenkaan suoraan Blues (tämä on korjautunut kyllä lähimenneisyydessä). Pikkujätkien joukkueita ei ole ollut mahdollista tukea esimerkiksi tekemällä talkootöitä edustusjoukkueelle - eikä tätä ole oikein edes tarjottu, kun on ne Baronan ammattimaiset kaksikymppiset vuokratyöntekijät. Jossain pienemmillä paikkakunnilla junnujen vanhemmat on mukana edustusjoukkueen toiminnassa järkkäreinä, kiskamyyjinä, lipunmyyjinä jne, mikä edesauttaa sitä, että yhteisö kokee asiat yhteisinä, ja edustusjoukkueen asiat koetaan enemmän myös omina.

Espoossa liigajoukkue on ollut jotenkin kasvoton. Sitä ei tarpeeksi laajaksi koeta tärkeänä tekijänä espoolaista identiteettiä - se on joku viihdettä tarjoava instanssi muiden joukossa. Blues on vaan ollut yhden etäisen norsunluutornissa istuvan miljonäärin harrastus, jota on seurattu sivusta, mutta johon ei ole tunnettu riittävää yhteenkuuluvuutta, kun siihen ytimeen mukaan ei oikein ollut pääsyä. Nyt kun tilanne olisi ollut mahdollista muuttaa, uudet omistajat jatkoi vanhalla linjalla ihan fanien ydintä lukuun ottamatta. Ja jos yhteisö ei tunne olevansa tärkeä edustusjoukkueelle, siihen ei vaan samalla tavalla kasveta sisään. Näiden omien pikkujunnujen vanhemmat on se isoin ryhmä, jota kautta olisi voinut lähteä viemään Bluesia lähemmäs tavallisten ihmisten elämää - tämä on ryssitty Espoossa aivan täysin. Samoin paikalliset pienyritykset jne on ryssitty aivan täysin - Blues ei vain ole edes hakeutunut lähelle tavallisia espoolaisia ihmisiä, siis niitä ihmisiä, jotka ovat potentiaalisia katsojia. Ja jos tuonne tavallisen ihmisen iholle pääsee, sieltä se kulttuuri, kiinnostavuus ja sitoutuneisuus leviää ja kasvaa. Kun sitoutuneisuus on heikkoa, vaaditaan paljon enemmän työtä ihmisten aktivoimiseen ja hallille saamiseen.

Brändi- ja mielikuvamainonta ei ole ollut myöskään oikea tie - ainakaan vielä. IFK:lla se toimii, koska IFK nyt herättää tunteita ja on riittävän vahva brändi, että brändin näkyminen riittää ylläpitämään kiinnostusta. Blues olisi tarvinnut enemmän taktista ja aktivoivaa ratiopohjaista markkinointia. Ihan pienenä huomiona esimerkiksi ajan itse joka päivä Koivu-Mankkaantietä molempiin suuntiin. Halli näkyy vieressä, mutta missään ei kerrota, koska siellä hallissa pelataan. Ole läsnä ja aktivoi - kerro ihmisille, koska pelataan. Ei espoolainen satunnaiskatsoja mene itse aloitteellisesti katsomaan Liigan tai Bluesin sivuilta, koska peli on - espoolainen saattaa aktivoitua, jos hänelle kerrotaan, koska, mitä ja miksi.

Pelissä käymisen syistä viestimisen sijaan tuotteesta tehtiin entistä epärationaalisempi kuluttajan silmissä rakentamalla se liian erilaiseksi kuin oli aiemmin ollut (tästä jotkut on kanssani eri mieltä, mutta ihan sama) ja hinnoittelemalla kokonaisuus sellaiseksi, että ainakaan itse en keksi yhtään syytä, miksi satunnaiskatsojana valitsisin Bluesin kotiotteluun menemisen esimerkiksi leffaan menemisen sijasta. Tähän päälle vielä tietynlainen alakulo oheistarjonnassa... Yhtälö vaan ei toimi, jos tuotteen laatua heikennetään ja hintaa nostetaan. Ja lipunhintojen halventaminen nyt tällä hetkellä taas meni ihan överiksi - en usko, että normaalihintaisilla lipuilla on tällä hetkellä juuri ollenkaan kysyntää. Kautta linjan sellainen 20% halvempi lipunhinta (pl fanikatsomo, joka on ok jo alun perin) olisi riittänyt ihan hyvin tuomaan liput kohtuulliselle tasolle, mutta se olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin.

En yhtään epäile, ettei Bluesin toimistolla olisi tehty töitä niillä resursseilla, mitä siellä oli käytettävissä. Työn kohdistaminen on vaan mennyt todella vahvasti omasta mielestäni vääriin asioihin. Lisäksi on tehty taktisesti erittäin haitallisia valintoja. Realiteetteja ei ole alun alkaen ymmärretty. Totuutta ei ole oikein suostuttu hyväksymään. Ja nyt tilanne on tämä.
Ja tämä kaikki yhteisöllisyys jätettiin Länsi-auto areenan auettua. Nykyisin työnteko on vain tehty niin vaikeaksi kaikkine lupineen ja verotuksineen etten tiedä kuinka tällänen "talkoo"työ enää olisi mahdollista. Metro areenalla voisi hyvin toimia nuo sivukatsomoiden takana olevat nakkikiskat talkoovoimin ja joku suurempi yritys hoitaisi päätyravintolat, klubi puolen sekä aitiot. Parkkipaikkoja voisivat hyvin myydä juniorit jotka tuotolla rahoittaisivat omaa pelaamistaan.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä viimeisiä sivuja olen lukenut, niin vähän turhaan haetaan verrokkeja ja esimerkkejä Lappeenrannasta, Oulusta, Porista jne.

Espoolainen kiekko ei pyöri samalla tavalla, noita pienien, kiekkoa hengittävien paikkakuntien olosuhteita ja mahdollisuuksia on Espoossa mahdoton toisintaa.
Ihan mielenkiinnosta kuulisin, miksi niitä on mahdotonta toisintaa? Mikä tekee Espoosta mahdottoman tälle yhtälölle? Enemmän ihmisiä, enemmän yrityksiä, enemmän kontakteja jne jne. Miten voi olla mahdollista, että moninkertaisesta ihmis- ja yritysmäärästä ei saada raavittua kokoon samanlaista tukea kuin vaikkapa Leprassa? ja selitykseksi ei kelpaa se, että Leprassa ei nyt vain ole mitään muuta.

Mahdollisuuksia Espoossa on, paljon enemmän kuin noilla edellämainituilla paikkakunnilla. Sen eteen pitää vain tehdä töitä
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan mielenkiinnosta kuulisin, miksi niitä on mahdotonta toisintaa? Mikä tekee Espoosta mahdottoman tälle yhtälölle? Enemmän ihmisiä, enemmän yrityksiä, enemmän kontakteja jne jne. Miten voi olla mahdollista, että moninkertaisesta ihmis- ja yritysmäärästä ei saada raavittua kokoon samanlaista tukea kuin vaikkapa Leprassa? ja selitykseksi ei kelpaa se, että Leprassa ei nyt vain ole mitään muuta.

Kyllä mä näen että se Matinkylän kotikutoinen Kiekko-Espoo oli helpommin samaistuttava, haastoi isoja ja ei voi kieltää vaikutusta että oli silloin kultainen sukupolvi, paljon lahjakkaita nuoria jotka nostivat Espoon Liigaan ja samaan syssyyn menee vielä se pleijarishokki missä TPS tiputettiin.
Ei tuota kotikutoisuutta saa mitenkään enää takaisin. Vastaavaa voisi yrittää jollain toisella nimellä mutta ikävä fakta on vain se että meininki tuntuu aina valjulta puolityhjällä areenalla verrattuna Matinkylän hegemoniaan missä itsekin viihdyin useita vuosia IFK-fanituksen rinnalla koska espoossa asuin.
Tuo sponsori/kontaktikysymyshän on niin simppeli että pk-seutu on yhtä ja yritykset hakeutuu sen taakse missä saavat eniten. Ei espoossa ole paljon espoolaisia yrityksiä jotka isolla rahalla haluaisivat lähteä Liigaan nimenomaan espoolaisen seuran takia, jos olisi niin eiköhän ne olisi jo löytänyt Bluesin taakse.

Kaiholla muistelen Kiekko-Espoo aikoja jolloin koko halli seisoi ja tunnelma oli katto irti meininkiä divarissakin Kärppiä vastaan.

Niin ja yksi iso asia mitä on vaikeata monesti espoosta käsittää jos ei paikkakuntaa tunne on se hajanaisuus, ei ole yhtä keskusta, vaan monta pientä keskittymää ja silti monelle stadin keskusta on aina ollut se kun mennään "ytimeen", dösällä 30min ja junalla vartin. Tämä yhtälö tekee myös erittäin paljon hallaa urheiluseuralle joka monesti vaatii sen vahvan keskittymän olla oman kylän joukkue.

Espoo on aina nojannut paljon Helsingin palveluihin ja se näkyy mielestäni tässäkin asiassa. Jos me skidinä käytiin stadissa leffassakin niin miksi ei lätkämatsissakin kun oli vain 30min dösämatkan päässä, huomiona että silloin ei ollut Kiekko-Espoota Liigassa kun itse aloin matseissa käymään eikä ollut edes nostettä vielä näkyvissä eikä edes Risto Dufvaa maalissa.

_
 
Viimeksi muokattu:

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Ihan mielenkiinnosta kuulisin, miksi niitä on mahdotonta toisintaa? Mikä tekee Espoosta mahdottoman tälle yhtälölle? Enemmän ihmisiä, enemmän yrityksiä, enemmän kontakteja jne jne. Miten voi olla mahdollista, että moninkertaisesta ihmis- ja yritysmäärästä ei saada raavittua kokoon samanlaista tukea kuin vaikkapa Leprassa? ja selitykseksi ei kelpaa se, että Leprassa ei nyt vain ole mitään muuta.

Mahdollisuuksia Espoossa on, paljon enemmän kuin noilla edellämainituilla paikkakunnilla. Sen eteen pitää vain tehdä töitä
Työtä se vaatii! Mutta kuinka sen sulle oikein muotoilisi että jos esimerkiksi nyt siellä Lappeenrannassa yritys haluaa tukea urheilua, niin se on vain se yksi ainoa vaihtoehto, Espoolainen yrittäjä joutuu pohtimaan näkyvyyden, asiakasryhmiensä, oman suosikkinsa ja hintojen väliltä sen mihin rahansa laittaa ja esim. IFK:n hallissa mainostaa monikin Espoolainen yritys.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Työtä se vaatii! Mutta kuinka sen sulle oikein muotoilisi että jos esimerkiksi nyt siellä Lappeenrannassa yritys haluaa tukea urheilua, niin se on vain se yksi ainoa vaihtoehto, Espoolainen yrittäjä joutuu pohtimaan näkyvyyden, asiakasryhmiensä, oman suosikkinsa ja hintojen väliltä sen mihin rahansa laittaa ja esim. IFK:n hallissa mainostaa monikin Espoolainen yritys.
Espoossa pelkästään on 12000(!) yrityksen, isomman ja pienemmän toimipaikka. niillä on enemmän työntekijöitä ku Leprassa on asukkaita. Luulis tuosta joukosta saavan Bluesillekin tukijoita sen verran ettei tappiolla tarvi vetää?
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleisenä trendinä talkootyön määrä ja arvostus on vähentynyt, vaikka sen tarve on kasvanut. Näin myös maakunnissa, joissa monet seurat taistelevat vapaaehtoisten vähyyttä vastaan. Ajat ovat siinä mielessä muuttuneet. Se miten se vaikuttaa esim. Espoossa on hyvä kysymys, johon en osaa vastata. Itselleni Espoo on talousalue, jonne muutetaan elämän ruuhkavuosien aikana, jolloin aika on kortilla - joka aiemmin mainitsemaani talkootrendin laskemiseen yhdistettynä ajaa ihmisiä pohtimaan mihin vähentyneen vapaa-ajan laittaa. Sillä myöskään työelämässä harvemmin on tahti helpottunut jos vertaa kymmenen vuoden takaiseen.
 

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets
Voi että minä toivon, että espoolainen kiekkoilu jatkuu vielä Liiga-tasolla JA, että teidän hyviä ideoita kuunneltaisiin. Muistan liian hyvin, kun KalPa meni nurin 90-luvun lopulla samalla kun Pelicans nousi liigaan. Jotenkin tuo Espoon fiilis on samanlaista, kuin se oli Kuopiossa tuolloin. Joukkue ei näkynyt millään tavoin katukuvassa saati kylän ulkopuolella, palkkojen maksun oli ongelmia, ne ns. hyvät pelaajat läksivät kuka minnekin ja pelattiin ykkösdivariukoilla ja uransa jo kertaalleen lopettaneilla ruottalaisilla yms. Ja Suomi-sarjaan tippumisen myötä syksyn ensimmäisessä kotipelissä oli vastassa joku Järvenpään Arosudet tms.

No ei tuo nyt kovin lohduttava tarina ollut, mutta sieltä kuitenkin noustiin. Ja Kuopion/Savon talousalue on pienempi kuin PK-seutu (tietty eräät Timonen ja Kapanen ovat syytäneet rahaa, joka on auttanut). Eikö se Lehtinen voisi hieman raottaa lompakkoaan? Mutta erityisesti tuo "yhteistöllistäminen" olisi erittäin tärkeää. Se on kyllä perseestä, jos edes hodarin myyntiä ei saa tehdä esim. junnut tai heidän vanhempansa, kyllä tuohon pitäisi saada muutos.

Mutta loppukaneettina toivon, että Blues säilyy Liigassa ja saa viimein kunnon johdon, joka ottaa IHMISET huomioon, ei niitä ilmaisen viinan ja ruoan perässä kulkevia pukumulkkuja. Monta kunnon KalPa-Blues ottelua on koettu, hitto vielä joitain K-Espoon aikaisia pelejäkin muistan kun vielä esim. Ilkka Sinisalo ja Lubomir Kolnik viilettivät kentällä. Jaksamista teille Espoon toverit!
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Espoossa pelkästään on 12000(!) yrityksen, isomman ja pienemmän toimipaikka. niillä on enemmän työntekijöitä ku Leprassa on asukkaita. Luulis tuosta joukosta saavan Bluesillekin tukijoita sen verran ettei tappiolla tarvi vetää?
On on! Mutta työtä se vaatii, tämä työ on ulkoistettu ja siinä on epäonnistuttu täydellisesti.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eikö se Lehtinen voisi hieman raottaa lompakkoaan?

Tuskin Jerekään on niin typerä että suostuu laittamaan rahaa kiinni nykytilanteeseen jos Bluesissa ei operatiivinen johto vaihdu eikä päätäntävaltaa haluta antaa tippaakaan ulkopuolisille. Rautio &co odotti saavansa rahaa ilman oikeastaan mitään vastiketta(valtaa) lisää jatkaakseen uppoavan paatin kipparoimista itse. Nyt kun on selvää että kukaan muu kuin Martin Saarikangas ei ole niin tyhmä että antaisi näille sankareille penniäkään, niin fanit voisivat vielä Salonojan haukkumisen sijaan esimerkiksi osoittaa mieltään julkisesti Rautiota ja kumppaneita kohtaan, ilman heidän lähtöään Blues ei pelastu.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On on! Mutta työtä se vaatii, tämä työ on ulkoistettu ja siinä on epäonnistuttu täydellisesti.
Tästä me ollaan täysin samaa mieltä :) Toivottavasti sitä virhettä ei enää tehdä ja firmat saataisiin uudelleen sitoutettua Bluesiin, se toisi sitä vakautta ja siihen yhdistettynä osaavampi johto ja hyvä markkinointi, niin jo Espoossa taas sirklaillaan pleijareissa!
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Tuskin Jerekään on niin typerä että suostuu laittamaan rahaa kiinni nykytilanteeseen jos Bluesissa ei operatiivinen johto vaihdu eikä päätäntävaltaa haluta antaa tippaakaan ulkopuolisille. Rautio &co odotti saavansa rahaa ilman oikeastaan mitään vastiketta(valtaa) lisää jatkaakseen uppoavan paatin kipparoimista itse. Nyt kun on selvää että kukaan muu kuin Martin Saarikangas ei ole niin tyhmä että antaisi näille sankareille penniäkään, niin fanit voisivat vielä Salonojan haukkumisen sijaan esimerkiksi osoittaa mieltään julkisesti Rautiota ja kumppaneita kohtaan, ilman heidän lähtöään Blues ei pelastu.
Odotetaan nyt se mahdollinen osakeanti jonka onnistuminen takaa omistuksen vaihtumisen, nykyomistajien jäädessä pienosakkaiksi.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Mielestäni @E tuolla yllä kirjoittaa aivan oikein. Olen omassa lähipiirissäni miettinyt näitä asioita vuosia ja paljon on ideoita ja keinoja tarjottavana miten jääkiekkoilua voisi saada uudelle uralle. Tämä vaatii tosin sen vakaan omistajuuden joka osaa palkata oikeat ihmiset tekemään niitä oikeita asioita.
Toivotaan, että asia ratkeaa pian. Mitä pidempän tämä epätietoisuus ja kriisiytyminen jatkuu ja syvenee niin sitä isompi ja pidemmän aikavälin haitta.

Toisaalta, kun viesintä/tiedotus espoolaiskiekon parissa nyt muutenkin on aivan surkeaa niin en uskoisi, että jotain on jo tapahtunut mutta me emme sitä vielä tiedä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös