Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 326 316
  • 5 817

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse varmasti tukisin tällaista jengiä, mites muut?
Tosiaan tarkennetaan vielä, en pidä tätä todennäköisenä, vaikka mahdollinen se saattaisi olla.
Tukisin. Mulle on muutenkin tärkeämpää se mitä kaukalossa tapahtuu, kuin omistajan käytös. En kiistä, etteikö Jussin ratkaisut olisi heijastuneet kaukaloon, mutta ei lainkaan samassa määrin kuin nykyisien omistajien vuotuinen idän kauppa. Muutenkin kummastuttaa paskansyöjen "oletteko unohtaneet kuinka kurjaa Jussin aikakaudella oli"- puheet. Pelillisesti se ei ollut kovin kurjaa aika kautta. Eikö sen pitäisi olla pääasia? Usein oltiin pääkaupunkiseudun paras joukkue. Kauteen pystyi muutenkin lähtemään turvallisin mielin, ilman että tarvitsi pelätä parhaiden pelaajien myyntiä. Ja kuinka montaa tavisfania kiinnostaa rupattelutuokiot omistajan kanssa?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Muutenkin kummastuttaa paskansyöjen "oletteko unohtaneet kuinka kurjaa Jussin aikakaudella oli"- puheet. Pelillisesti se ei ollut kovin kurjaa aika kautta. Eikö sen pitäisi olla pääasia? Usein oltiin pääkaupunkiseudun paras joukkue. Kauteen pystyi muutenkin lähtemään turvallisin mielin, ilman että tarvitsi pelätä parhaiden pelaajien myyntiä.
Oletko itse unohtanut, montako vuotta Jussi harjoitteli menestyvän joukkueen kokoamista? Sitä ei koota palkkaamalla pistepörssin top 3 omaan jengiin tai muutenkaan hankkimalla mahdollisimman kalliita pelaajia ties mistä. Jussin aikakaudella loppusijoitukset olivat: 7, 9, 8, 5, 8, 11, 8, 4, 2, 4, 9, 2 ja 4. Uuden johdon aikana loppusijoitukset ovat olleet 12, 6 ja 5. Pelillinen anti ei ainakaan minulle todellakaan ole se pääasia, en minä silloin Bluesia kannustaisi! En valitse kannattamaani seuraa sen takia, että se menestyy tai pelaa menestyvää kiekkoa. Tärkeämmässä roolissa on ihan muut arvot.

Se on toki totta, että Jussin aikakaudella ei tarvinnut pelätä, että joukkueen paras pistemies on myyty muualle. Silloin piti pelätä, että montako peliä päävalmentaja on enää ruorissa tai montako toimaria tällä kaudella nähdään? Pelaajistokin oli välillä aika villi, täynnä ylipalkkaisia floppeja, kun scouttaaminen oli ilmeisesti täysin turha asia...

Yhdestä asiasta Jussille saa kuitenkin olla kiitollinen: hänen aikanaan palkattiin yksi seurahistorian parhaista valmentajista: Petu Matikainen. Ilman häntä meillä ei olisi kahta hopeamitalia.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, tämä keskusteluhan on aika spekulatiivista mutuilua. Itse en usko, että liigaseurat ovat kaikessa laajuudessaan tienneet Bluesin talousongelmien luonteen vakavuuden, joskin niistä on kyllä yleisemmällä tasolla oltu tietoisia. Asiahan ei ole mitenkään uusi ja muutamia vuosia sitten, kun Bluesin omistus vaihtui, niin varmasti henkäistiin helpotuksesta niin Liigassa, liigaseuroissa ja etenkin Espoossa.

Kirjoitat ikään kuin tilanteen ratkaisu olisi ollut vain ja ainoastaan Bluesin potkiminen liigasta jo huomattavasti aiemmin. En jaa tätä näkemystä, etenkin kun Bluesin ulostaminen Liigasta olisi ollut takaisku koko sarjalle (vain yksi joukkue pk-seudulta). Sen sijaan Bluesissa olisi pitänyt toimia toisin jo pidemmän aikaa talousasioissa ja kertoa kaikessa laajudessaan Liigalle seuran ongelmista.

Espoon isoin ongelma on kiekkokulttuurin puuttuminen, joka näkyy kaikissa talouteen liittyvissä asioissa, katsojamäärät, sponsorit, medianäkyvyys. Isoin plussa taas on loistava junnuorganisaatio ja ehkä tietyssä mielessä tämän ja kohtuullisen hyvän liigamenestyksen suhteessa resursseihin luoma, osin positiivinenkin (joskin vähän hmv verrattuna perinteisiin liigaseuroihin) imago.

En näe mitään estettä sille, etteivätkö liigaseurat eli Liiga olisi suostunut jopa taloudellisesti auttamaan Bluesia, sillä ovat tehneet sen ennenkin (Pelicans). Nyt ei tietenkään enää ole järkeä Bluesia auttaa, sillä tilanne on edennyt liian pitkälle ja henkilökohtaisesti en usko, että (teoriassa) edes satojen tuhansien eurojen lainaaminen Espooseen enää pelastaisi tilannetta.

Sinä tuot hyvin tässä ne merkittävimmät ongelmat esiin Bluesissa. Espoolaisen kiekkokulttuurin puute kaikkien näiden vuosien jälkeen? Ihmiset eivät ole riittävästi kiinostuneita Espoolaisesta joukkueesta, jotta sen talous voisi olla terveellä pohjalla? Toinen suuri ongelma on seuraava: Milloin Espoolaisella pääsarjan kiekkojoukkueella on ollut talous kestävällä pohjalla? Jussin jälkeen (2012) ei ole ollut, kuten me kaikki olemme huomanneet, Jussin toisena aikakautena ei ollut vaan teki KHL-tyyliin jäätävää tappiota kokoajan ja ilmeisesti se ei ennen Jussiakaan ollut, koska tarvittiin Salonojaa tervehdyttämään taloutta. Sitä ennen omistajina oli holding-yhtiöt, jotka enemmän tai vähemmän olivat Salonojan käskyvallassa, silloinkaan ei ymmärtääkseni talous ollut positiivista kuin holding-yhtiöiden (lue Salonojan) sisäänheittämällä ylimääräisellä rahalla. Eli siis KHL-konsepti. Koko 2000-luku on siis mennyt enemmän tai vähemmän tappiollisesti (peliesityksistä huolimatta).

Taloudellisesta näkökulmasta Espoon Blues on ainakin 2000-luvulla ollut melkoinen kaivo, johon on syytänyt rahaa yksi sun toinenkin ja sillä on saavutettu mitä? Yleisesti muoviseksi nähty jääkiekkojoukkue, joka on kyllä kohtuullisesti menestynyt mutta sekin menestys on tullut lähinnä siksi, että joku "kummisetä" on joukkueelle rahaa syytänyt? Junioritoiminta puolestaan on Espoossa ollut huippuluokkaa (siitä erityispropsit), tosin senkin jatkuvuudesta ei kukaan tiedä enää kun lupaukset on jo joukkopaon aloittaneet.

Kysymys kuuluukin, mihin pk-seutu toista Liigajoukkuetta tarvii? etenkin kun se ainoa joukkue Liigassa HIFK:n lisäksi on talousongelmissa jo vuosia taiteillut Blues? vastaus on että ei mihinkään. Vakaalla taloudellisella pohjalla oleva liigajoukkue olisi hyödyllinen PK-seudulle, mutta ei sitä sinne tarvita. Tässä kiekkoähkyssä joka nykypäivänä vallitsee, myös PK-seudulle riittää se yksi Liigajoukkue ja yksi KHL-joukkue. Vaihtoehtoisesti Jokerit voisivat palata liigaan toiseksi PK-seudun joukkueeksi, koska heidän brändinsä on niin vahva, että pöhinää riittää. Espoossa ei ole. Jos olisi, niin taloudellisesti siellä olisi menestytty paremmin ja eritoten ilman kummisetiä. Kesken kauden joukkuetta ei voi poistaa, se olisi imagotappio Liigalle puhumattakaan käytännön ongelmista joita se aiheuttaisi.

Mutta siinä olet oikeassa, kun kerran Blues Liigassa on nyt jatkanut, ongelmat olisi pitänyt Bluesin taholta tuoda aiemmin esille nöyrästi, jolloin pelastus olisi ollut vielä mahdollinen. Tiukka talouskuri ja brändin rakennus kärsivällisesti vakaalle taloudelliselle pohjalle. Nyt se valitettavasti on myöhäistä ja paljon täytyy vettä virrata Vantaanjoessa, että Bluesin tahraisen imagon päältä saadaan nämä talous- ja puuhastelutahrat pestyä pois ja saadaan Espoolainen joukkue, johon kannattajat luottaa ja jonka taivalta he ilomielin käyvät seuraamassa myös paikanpäällä.

Itsekin mielelläni näkisin Espoolaista jääkiekkoa myös tulevaisuudessa, mutta pärjään aivan hyvin ilmankin. Niin pärjää lähes kaikki muutkin. Myös Liiga.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Itsekin mielelläni näkisin Espoolaista jääkiekkoa myös tulevaisuudessa, mutta pärjään aivan hyvin ilmankin. Niin pärjää lähes kaikki muutkin. Myös Liiga.
Minäkin pärjäisin ilman Kärppiä, niin kuin kaikki muutkin. Oikeasti, mitä vittua? Provoaminen on varmasti todella kivaa, kun täällä taistellaan henkiinjäämisestä...
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minäkin pärjäisin ilman Kärppiä, niin kuin kaikki muutkin. Oikeasti, mitä vittua? Provoaminen on varmasti todella kivaa, kun täällä taistellaan henkiinjäämisestä...
Ei kysymys ole provoamisesta, enkä minä sillä tuota kirjoittanut. Olet siinäkin ihan oikeassa, että Liiga pärjäisi myös ilman Kärppiä.
Kysymys oli siitä, että vallalla on käsitys jonka mukaan PK-seudulla pitää olla enemmän kuin yksi liigajoukkue. Ei tarvitse olla, Liiga elää ihan hyvin ilmankin, mutta silti se voi olla hyödyllistä. Edellyttäen että toiminta on taloudellisesti kestävää.

Ja kuten tuossa lainaamassasitekstissä heti ekana mainitsin, minäkin mielelläni näkisin Espoolaista pääsarjakiekkoa myös tulevaisuudessa. Mutta se ei ole Liigan pystyssä pysymisen kannalta välttämätöntä.

Ja aikaisemmin vastaamaasi viestiin liittyen, kyllä olen sitä mieltä että Blues olisi pitänyt sulkea liigasta jo pari kautta sitten, menestyksestä huolimatta. Talousongelmat alkoivat jo tuolla kaudella ja silloin sille olisi vielä voinut jotakin tehdä. Nyt todennäköisesti on myöhäistä ainakin tämänhetkisen organisaation kannalta. Silti uskon ja myös toivon, että Espooseen saadaan Liigajoukkue tulevaisuudessakin, oli se sitten pelastettu ja vakautettu Blues tai uudelleen kasattu organisaatio, kunhan sitä ei tekohengitetä rahalla KHL-tyyliin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Salonojankin aikana Bluesin joukkueen rakentaminen kehittyi loppua kohden terveempään suuntaan. Viimeisten parin kauden aikana Blues ei todellakaan ollut mikään tähtisikermä vaan liigan keskitasoa palkkakustannuksissa. Toki tulopuoli ei olisi ilman Salonojan omia panostuksia vastannut lähimainkaan edes sitä. Mutta sikäli kun itse muistelen esim. keskusteluja täällä Jatkoajalla niin kausilla 2009-12 Salonojaa syytettiin ennemminkin siitä, että joukkueesta puuttui kärki kuin siitä, että hän olisi törsännyt liikaa rahaa joukkueeseen.

Toisaalta Salonojan aikana pelaajat saivat asianmukaisesti palkkansa eikä seura "lainaillut" pelaajien eläkerahoja muihin kuluihinsa kuten viime vuosina on systemaattisesti tehty. Se että asialliset hommat ja lakisääteiset velvoitteet hoidetaan on minusta ensimmäinen kriteeri, millä kutakin omistajaa pitäisi arvioida ja sen jälkeen tulee kaikki muu.

Sinänsä outoa että keskustelu kääntyy "mitä jos Salonoja tekisi sitä tai tätä" -akselille. Minulla ei ole tiedossa onko S enää edes kiinnostunut ottamaan Bluesia. Viime vuoden marras-joulukuun tienoilla tietääkseni oli. Onko sitten jollakin muulla omistusjärjestelyllä mahdollista pelastaa Bluesia? Vaikea uskoa, ajat kun ovat taloudellisesti erittäin vaikeat eikä kenenkään voi olettaa henkilökohtaisesti hyötyvän siitä, että ottaa Bluesin suuret velat ja vastuut hoitaakseen. Joulupukkia ei vaan ole olemassa. Yrityssaneerauksen onnistuminen edellyttäisi sitä, että seuraan tulisi lyhyellä aikavälillä paljon rahaa sisään, jolla kuitattaisiin merkittävä osa veloista ja rakennettaisiin jonkinlaista uskottavaa pohjaa liigajoukkueen olemassaololle ja kehittymiselle.

Edit:
Blues-pomon toiminta pöyristyttää – ei vastaa yhteydenottopyyntöihin - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
Mitähän nuo kovemmat toimet voisivat olla? Onko mahdollista että pelaajat voisivat ryhtyä työtaistelutoimiin liigajoukkuetta vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Onpas ikävä tilanne espoossa talauden ja seuran tulevaisuuden näkymien suhteen. Toivottavasti laiva kääntyy ja Blues pelaa lätkää liigassa myös tulevina kausina! Voimia kaikille faneille!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mutta, kuka ei saanut palkkaansa?
Jos palkat makaettu yhtä lukuun ottamatta.

Olisko ollut jompikumpi sopimuksen purkaneista pelaajista, eli Rooba tai Poukkula?

Iltalehden Huttunen twiittaili viime perjantain pelin jälkeen:
"Bluesin bussissa oli eilen illalla vittuuntunein tunnelma koko kaudella. Vaatii paljon koota itsensä ja tulla tiistaina taas areenalle."
"Se on ainakin tullut selväksi, ettei Bluesin nykyjohto edes yritä pelastaa Bluesia. Koittavat vain saada omat rahansa ulos."

Johtuiko tuo vittuuntuneisuus sitten hävitystä pelistä, siitä ettei kaikki saaneetkaan palkkaansa vai jostakin muusta yleisestä perseilystä, mene ja tiedä. Kiinnostava viikko edessä. Huomenna päättyy viime perjantaina pelaajille annettu miniloma. Kapteenistoa pitäisi taas valita ja seuraaviin peleihin orientoitua. Ja ilmeisesti talousasioista pitäisi myös tulla uutisia.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Eikä unohdeta Espoon kaupungin järjestämää seminaaria Espoolaisen joukkueurheilun tulevaisuudesta Metro areenalla to klo.19.00. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ja aikaisemmin vastaamaasi viestiin liittyen, kyllä olen sitä mieltä että Blues olisi pitänyt sulkea liigasta jo pari kautta sitten, menestyksestä huolimatta. Talousongelmat alkoivat jo tuolla kaudella ja silloin sille olisi vielä voinut jotakin tehdä.
Eli Liigasta olisi pitänyt sulkea aikoinaan pois myös Pelicans, sittemmin Ilves ja HPK? Sinun ajattelumallilla Liigaa pelattaisiin siis noin kymmenen joukkueen sarjana ja yhtään joukkuetta ei jäätäisi kaipaamaan? Täytyy sanoa, että onneksi sinä et ole päättämässä asioista. Mä en ymmärrä, miten Liigasta sulkeminen auttaa talousongelmissa? Liigan olisi pitänyt puuttua toisin keinoin, eli esim. ottamalla seura haltuun ja laittamalla talous kuntoon tiukalla kulukuurilla ja antamalla vinkkejä tulojen kasvattamiseen samalla, kun joukkue olisi pelannut liigaa.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Nyt Toni85 valoja päälle.
Ei liigan ole tarkoitus ottaa seuroja haltuun. Liigan pitää jättää lisenssi antamatta jos lisenssiehtoja ei noudateta.
Nyt asiaa ajatellen Blues olisi pitänyt sulkea liigasta viime kesänä viimeistään.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Aikanaan kun Ahtisaari "välitti" Kosovon rauhanneuvotteluissa serbit yrittivät pelata hieman aikaa, mm. halusivat pitkän ruokatauon. Ahtisaari totesi tuolloin, että "Käyhän se, mutta ehdot ovat lounaan jälkeen huonommat." Ilmeisesti vähän sama on käymässä Rautiolle ja kumppaneille. Salonoja ei enää näe syytä neuvotella, sillä aika pelaa hänen edukseen. Todennäköisesti ensimmäinen tarjous oli paras. Harmi kun eivät älynneet siihen tarttua, sillä nyt hajoaa koko joukkue riitelyn lomassa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Eli Liigasta olisi pitänyt sulkea aikoinaan pois myös Pelicans, sittemmin Ilves ja HPK?
Pelicansin jälkeen liigan sääntöjä on muutettu.
Ilvestä eikä HPK:ta ole haettu konkurssiin eli mitenkään verrannollisia Bluesiin, eikä kummallakaan ole ainkaan julkisuuteen tulleita maksamattomia eläkkeitä.
Jos pelaajien asiat jätetään maksamatta niin silloin seura on syytäkin sulkea sarjasta.

Mä en ymmärrä, miten Liigasta sulkeminen auttaa talousongelmissa? Liigan olisi pitänyt puuttua toisin keinoin, eli esim. ottamalla seura haltuun ja laittamalla talous kuntoon tiukalla kulukuurilla ja antamalla vinkkejä tulojen kasvattamiseen samalla, kun joukkue olisi pelannut liigaa.
Jos seura ryssii talousasiat niin ettei täytä mitään kriteereitä niin sen ei tule saada lupaa=lisenssiä pelaamiseen.
Liigan tehtävä ei ole ottaa seuraa haltuun ja toisekseen liiga on siihen ihan pieni organisaatio, ettei sillä ole resursseja tuollaiseen.
Kyllä se talouden parantaminen lähtee sieltä seurasta itsestään mutta tilanne oli ilmeisesti jo viime keväänä niin paha, ettei Rautio&Co:lla ole ollut muuta tavoitetta kun selvitä itse kuivin jaloin pelaajia kusettamalla.
Ei tuollaista seurajohtoa voi puolustella mitenkään kusettajia ja valehtelijoita, oma nahka kyllä pelastetaan mutta pelaajilta on kusetettu eläkkeitä jo ihan riittävästi.

En ymmärrä miten joku voi vielä sinisilmäisesti puolustella noiden herrojen toimintaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
En ymmärrä miten joku voi vielä sinisilmäisesti puolustella noiden herrojen toimintaa.
Ja mä en ymmärrä, mitä sinä teet tässä osiossa enää ja miksi nappaat jatkuvasti kiinni minun kommentteihin. Mahtaa olla tylsää siellä Kuopiossa, kun on näin paljon aikaa tuhlata meidän sinisilmäisten espoolaisten ongelmiin.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli Liigasta olisi pitänyt sulkea aikoinaan pois myös Pelicans, sittemmin Ilves ja HPK? Sinun ajattelumallilla Liigaa pelattaisiin siis noin kymmenen joukkueen sarjana ja yhtään joukkuetta ei jäätäisi kaipaamaan? Täytyy sanoa, että onneksi sinä et ole päättämässä asioista. Mä en ymmärrä, miten Liigasta sulkeminen auttaa talousongelmissa? Liigan olisi pitänyt puuttua toisin keinoin, eli esim. ottamalla seura haltuun ja laittamalla talous kuntoon tiukalla kulukuurilla ja antamalla vinkkejä tulojen kasvattamiseen samalla, kun joukkue olisi pelannut liigaa.
Pelicansin kohdalla oli sikäli eri asia, että ongelmat hoidettiin suhteellisen aikaisin kuntoon (toki Liigan myöntämällä lainalla, mutta silti) ja näin ollen homma ratkaistiin ajoissa. Sen jälkeen Lahdessa on tajuttu, että kustannukset ei voi vuosi toisensa jälkeen ylittää merkittävästi tuloja ja talous on vakautunut. Ei se silti vääryys olisi ollut jos Pelicans olisi mennyt konkurssiin ja siirtynyt Mestikseen rakentamaan järkevää pohjaa.
Ilveksessä puolestaan on toimittu melkolailla samoin kuin siellä Espoossakin, rakennettu joukkue vuosi toisensa jälkeen rahalla, jota ei käytännössä ole ollut vaan omistajat on tekohengittänyt joukkueen taloutta tulovirtojen ulkopuolelta. Kuten nyt on nähty, tämä ei ole kestävällä pohjalla ja Ilves kamppailee talousongelmissa (ja on kamppaillut kohta lähes 25 vuotta). Yhtiöittäminen kuitenkin hieman vakautti taloutta vuosituhanne vaihteessa. Ilveksenkään Mestistaival ei olisi ollut vääryys.

HPK:sta en osaa varsinaisesti sanoa, mutta mikäli sielläkin eletään yli varojen, olisi syytä miettiä millä pohjalla talous lepää? onko se kestävää vai ei? HPK tosin ei ole TPS:n, Ilveksen ja Bluesin tavoin rakennellu joukkueita kalliilla pelaajilla kausi toisensa jälkeen saamatta kuitenkaan mainittavaa tulosta aikaiseksi. Näyttäisi tosin siltä että talouden realiteetit on siellä tiedossa ongelmista huolimatta ja tilanteelle yritetään aktiivisesti tehdä jotain ennen kuin kakka on tuulettimessa.

Mitä tulee tuohon joukkuemäärään, 12 joukkuetta Liigassa olisi ihan sopiva. Mestikseen saman verran ja karsinnat takaisin sillä ehdolla että nouseva(t) joukkueet täyttävät tietyt talouden ehdot. Jos talousongelmissa painivan joukkueen mahdollinen konkurssi on Liigalle imagotappio, Liigan pitäisi vahvemmin estää konkurssit ja olla päästämättä kriisijoukkueita pelaamaan Liigaan. Mestiksessä toki menetetään TV-sopimukset, mutta karsintojen palautuessa olisi Mestistäkin mahdollista alkaa televisioimaan, karsintojen lisätessä Mestiksen kiinnostusta.

Oma lehmä ojassa toki, mutta Kärpät on hyvä esimerkki siitä, miten jopa Suomisarjasta voidaan ponnistaa Liigan eliittiin rakentamalla taloutta järkevästi. SaiPa on toinen hyvä esimerkki taloudenhoidosta, niistä voisi ottaa esimerkkiä
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Oma lehmä ojassa toki, mutta Kärpät on hyvä esimerkki siitä, miten jopa Suomisarjasta voidaan ponnistaa Liigan eliittiin rakentamalla taloutta järkevästi. SaiPa on toinen hyvä esimerkki taloudenhoidosta, niistä voisi ottaa esimerkkiä
Se vaan on fakta, että asiat mitkä toimivat Oulussa ja Lappeenrannassa, tuskin toimivat Espoossa. Eli vaikka Juha Junno olisi saapunut Oulun sijaan Espooseen, tilanne saattaisi olla silti ihan sama kuin nykyään, tai ei ainakaan samanlainen dynastia, mitä Oulussa on rakenneltu jo toistakymmentä vuotta.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oletko itse unohtanut, montako vuotta Jussi harjoitteli menestyvän joukkueen kokoamista? Sitä ei koota palkkaamalla pistepörssin top 3 omaan jengiin tai muutenkaan hankkimalla mahdollisimman kalliita pelaajia ties mistä. Jussin aikakaudella loppusijoitukset olivat: 7, 9, 8, 5, 8, 11, 8, 4, 2, 4, 9, 2 ja 4. Uuden johdon aikana loppusijoitukset ovat olleet 12, 6 ja 5.
Jussin aikakauden kuudesta viimeisestä kaudesta siis viisi kertaa päästiin neljän parhaan joukkoon. Se on aika hyvin. Harjoittelu tuotti selvästi tulosta. Ja miten niin menestyvää joukkuetta ei voi koota palkkaamalla pistepörsin top 3 omaan joukkueeseen? Onko sulla jotain faktaa tukemaan tuota väitettä? (Ja koska näin on edes tapahtunut?) Ja vaikkei voisi, niin onko se niin suuri synti, että siitä pitää vielä näin monen vuoden jälkeen kantaa kaunaa? Muutenkin olin siinä luulossa, että Bluesin joukkueita rakensivat Holtarit ja muut urheilutoimenjohtajat, eikä omistaja itse. Toki onhan se Jussi ollut aika pahis kun on antanut niille resursseja palkata joukkueeseen Kellereitä ja Eaveseja.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran vielä lisäyksenä tuohon edelliseen tekstiini, että Kärppien tuolloinen tilanne on lähes identtinen Bluesin kanssa, sillä erotuksella että Kärpät pelasi I-divaria ajautuessaan konkurssiin. Yrityssaneeraus ei mennyt läpi, konkurssi tuli ja kaikki kynnelle kykenevät pelaajat lähtivät. Jäljelle jäi vain omia junnuja ja "naapurin miehiä" kuten aikalaiset kertovat. Ruvettiin rakentamaan järjestelmällisesti taloutta ja toimintaa ja siitä vajaan kymmenen kauden päästä alkoi Dynastia. Toki talousalueena Oulunseutu ja Lappi on helpompi kuin Espoo, mutta tämä olisi silti se suunta johon pitäisi pyrkiä ja jolla rakentaa hommaa. Ei Liigan tehtävä ole "paimentaa" osaamattomia joukkueita vaan ylläpitää kilpailullista ja mahdollisimman kovatasoista sarjaa.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se vaan on fakta, että asiat mitkä toimivat Oulussa ja Lappeenrannassa, tuskin toimivat Espoossa. Eli vaikka Juha Junno olisi saapunut Oulun sijaan Espooseen, tilanne saattaisi olla silti ihan sama kuin nykyään, tai ei ainakaan samanlainen dynastia, mitä Oulussa on rakenneltu jo toistakymmentä vuotta.
Tämän tiedostan kyllä, että Espoo on haasteellisempi, mutta ei Blues voi KHL-meiningilläkään jatkaa, jotain uutta on kokeiltava
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ja mä en ymmärrä, mitä sinä teet tässä osiossa enää ja miksi nappaat jatkuvasti kiinni minun kommentteihin. Mahtaa olla tylsää siellä Kuopiossa, kun on näin paljon aikaa tuhlata meidän sinisilmäisten espoolaisten ongelmiin.
Ettei Blues osiossa saa keskustella jos ei kehu Rautio&co:ta hyvin tehdystä työstä ja hauku Salonojaa?
Sen takia, että olet tällä hetkellä yksi niistä harvoista jotka enää puolustavat nykyjohtoa ja kyllä tartun monen muunkin kommentteihin.
No ei itseassa ole tylsää, eikä kyllä Kuopiossakaan.
Bluesin tulevaisuus vaan kiinnostaa ja sitä ei vain ole tämän nykyjohdon alaisuudessa millään tavalla se puhdas fakta niin pahasti maine on mennyt näiltä kavereilta.
Rautio ja kumppanit tuhosivat Bluesin ihan itse kun ei ollut uskallusta tunnustaa tehtyjä virheitä jo aikaisemmin nyt on ihan liian myöhäistä ja ainut lopputulos on konkurssi ellei nyt joku halua ostaa Bluesia kaikkine velkoineen nyt.
Tätä en taas usko kun pelkän liigalisenssin saa ostettua kohta ilman niitä mukana tulevia velkoja.

En vain ymmärrä tuota sinisilmäisyyttä, että kyllä joku meidät pelastaa ja johdon tärkein tehtävä on puhua faneille, seuran pitää huomioida fanit mutta sen ei tarvitse olla omistaja eikä edes TJ, joka sen tekee.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ettei Blues osiossa saa keskustella jos ei kehu Rautio&co:ta hyvin tehdystä työstä ja hauku Salonojaa?
Sen takia, että olet tällä hetkellä yksi niistä harvoista jotka enää puolustavat nykyjohtoa ja kyllä tartun monen muunkin kommentteihin.
Oisko ehkä sadas kerta kun tämän selitän. Minun kanssa ei kenenkään tarvitse olla samaa mieltä, mutta se ottaa minua nuppiin, että asioita tullaan esittämään faktoina ilman totuuspohjaa ja halutaan päteä jatkuvasti. Minua on kutsuttu noin kuukauden aikana tällä palstalla tyhmäksi, sinisilmäiseksi, nigerialaiskirjeisiin uskovaksi idiootiksi ja tiesmiksikä muuksikin vain ja ainoastaan sen takia, että olen uskonut nykyomistajien pystyvän viemään tätä seuraa parempaan suuntaan kuin Jussi.

Nyt näyttäisi siltä, että kunhan velkasaneeraushakemus menee läpi, seuraa päästään pelastamaan ihan jokaisen meidän toimesta ja siinä samassa saadaan Raude, Ahola ja kaikki muut nykyomistajaidiootit kutistamaan omistuksensa pikkumurusiin. Tämän pitäisi olla kaikkien toive! Pelastamalla seuran, pelastamme myös pelaajien myöhässä olevat eläkemaksut, asia jota ei pitäisi väheksyä, kun näitä konkurssitoiveita esitetään. En myöskään ole vielä tähän päivään mennessä kuullut keneltäkään mitään faktaa siitä, että Jussia kiinnostaa koko paska enää. Suurin osa tänne kirjoittavista tuntuvat olettavan automaattisesti, että Jussi aikoo ostaa liigaosakkeen konkurssipesästä ja Bluesin tarina jatkuu sitä kautta entistä ehompana. Mihin tämä olettamus perustuu?

Sen ymmärrän, että Bluesin kannattajilla käy tunteet kuumina ja näppikset ovat hellinä, mutta se minun päähän ei meinaa mahtua, että täällä joutuu jatkuvasti perustelemaan omaa uskoaan omaan joukkueeseen muiden joukkueiden kannattajille. Itse jaksan uskoa, että Raude & co yrittää nyt parhaansa mukaan saada ensinnäkin kauden päätökseen ja samalla muuttaa omistuspohjaa parempaan suuntaan minimoimalla oman osuutensa. En tajua mistä sasha repii noita juttujaan, että nykyomistajat yrittävät vain saada omansa takaisin... Siis miten tämä olisi edes mahdollista? Heille ei tule senttiäkään, myytiin noita osakkeita tulevassa annissa yksi tai 200 000... Sikäli mikäli minä olen ymmärtänyt asian oikein... Ainoa keino saada jotain euroja itselleen, olisi myydä koko roska nyt jollekin pöhkölle, joka maksaisi velat pois ja vähän ylimääräistä silkasta hyväntekeväisyydestään, mutta eihän tämä tule toteutumaan. Sen ymmärrän jopa minä, sinisilmäinen idiootti.
 
Viimeksi muokattu:

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Ettei Blues osiossa saa keskustella jos ei kehu Rautio&co:ta hyvin tehdystä työstä ja hauku Salonojaa?
Sen takia, että olet tällä hetkellä yksi niistä harvoista jotka enää puolustavat nykyjohtoa ja kyllä tartun monen muunkin kommentteihin.
No ei itseassa ole tylsää, eikä kyllä Kuopiossakaan.
Bluesin tulevaisuus vaan kiinnostaa ja sitä ei vain ole tämän nykyjohdon alaisuudessa millään tavalla se puhdas fakta niin pahasti maine on mennyt näiltä kavereilta.
Rautio ja kumppanit tuhosivat Bluesin ihan itse kun ei ollut uskallusta tunnustaa tehtyjä virheitä jo aikaisemmin nyt on ihan liian myöhäistä ja ainut lopputulos on konkurssi ellei nyt joku halua ostaa Bluesia kaikkine velkoineen nyt.
Tätä en taas usko kun pelkän liigalisenssin saa ostettua kohta ilman niitä mukana tulevia velkoja.

En vain ymmärrä tuota sinisilmäisyyttä, että kyllä joku meidät pelastaa ja johdon tärkein tehtävä on puhua faneille, seuran pitää huomioida fanit mutta sen ei tarvitse olla omistaja eikä edes TJ, joka sen tekee.
Sunkin olisi helpompi ymmärtää näitä asioita joiden ympärillä painimme jos tietäisit asioista joista kirjoitat. Kyllä me kaikki tiedostamme nykyomistajien virheet ja Jussin taloudellisen tilanteen, mutta kaikki ei ole niin musta-valkoista kuin mitä täällä tunnekuohuissa porukka kirjoittelee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös