Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

KHL-seura Tallinnaan?

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Zero, 19.11.2015 klo 17.35.

 1. Justice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
  Lainaus:
  Eikös Jokerit lähtenyt Liigalta salaa, mutta Kalen tietäen? Kyllä liitolla on ihan kunnolla valtaa noissa asioissa. Liitto kun ei anna hyväksyntäänsä siirrolle, ei joukkueen pelaajilla ole esimerkiksi asiaa IIHF:n alaisiin kilpailuihin. Itseasiassa tästä aiheesta käytiin erittäin mielenkiintoinen keskustelu arviolta 5 vuotta sitten professori Heikki Halilan vetämällä urheiluoikeuden luennolla. En valitettavasti muista suoraan miten liiton valta oli rakennettu Eurooppalaisessa urheilujärjestelmässä, mutta käytännössä kyllä liiton sanalla on todella iso painoarvo näissä asioissa, ihan sama miten omistuspohjia yritetään järjestää. Yksi iso asia tuossa vallassa on kuitenkin pelaajien edustusoikeus kv-kilpailuissa. Kaikki on lopulta sovittavissa ja ostettavissa, myös Ruotsin jääkiekkoliiton hyväksyntä KHL-siirrolle, mutta hintaa sille voi kertyä ihan sievoinen summa.
   
 2. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Pelaajat pelaa työkseen seuroille, sieltä liksa tulee. IIHF:n kekkerit on sitten kirsikoita, mutta eivät ratkaise yksistään sitä, minkä seuran pelaaja valitsee.
   
 3. Justice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
  Lainaus:
  Toki näinkin, mutta asia ei silti ole aivan näin yksioikoinen. Ensinnäkin useat pelaajat haluavat todella tavoitella noita kirsikoita. Tietoisuus siitä, että ne eivät ole saavutettavissa, maksaa seuralle ihan tuntuvia dineroja. Toisekseen pelaajan rekisteröintiin liittyy ihan huomattavia ongelmia. Ei ole missään sanottu, että IIHF hyväksyy järjestelmänsä ulkopuolelle hyppääviä pelaajia ihan noin vaan takaisin omiin rekistereihinsä. Kaikkinensa kansallisen ja kansainvälisen liiton ulkopuolelle hyppäämiseen liittyy pelaajan näkövinkkelistä todella paljon riskejä, jotka puolestaan luonnollisesti näkyvät kustannusten nousuna seuran kannalta. Seuran kohdalla riskit ovat harkittuja, mutta aivan perkeleen kalliita. Käytännössä ei ole mitään syytä aliarvioida tai väheksyä liiton sanan painoarvoa.
   
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Koska tiedossa on, että liitolta ei tule koskaan puoltoa loikkaukseen, niin muuta vaihtoehtoa ei ole, kuin lähteä. Mun pointti tuossa yllä oli, että liitto ei pysty pelaamista estämään. Toki olet oikeassa huomioissa, että tilanne vaikuttaisi sekä pelaajien hintaan että saatavuuteen.

  Jokerien kohdalla olisin erittäin tyytyväinen, mikäli olisi EHT-kielto päällä. Joutavaa läpsyttelyä ja riskit on tällä kaudella toteutuneet.
   
 5. Justice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
  Lainaus:
  Varmasti juuri näin. Lopultahan tuon kommentin arvo tuleekin esille juuri siinä, mikä on yhdenkään rahoittajan halu lähteä mukaan pelaamaan liiton mielipiteen muovaamalle pelikentälle. Tämän muutoksen arvostuksessa uskon näkemyseromme syntyvän, jos sellaista nyt laisinkaan edes on olemassa.

  Mitä tulee EHT:n arvostukseen, välillämme ei sen sijaan vallitse pienintäkään näkemyseroa, joutavaa läpsyttelyä kaikkinensa. Olisi kyllä hauska nähdä, siinä kuvitteellisessa maailmassa, jossa Kale olisi sanonut Hjallikselle ei, ja KHL-kielto olisi päällä, miltä Jokereiden joukkue näyttäisi tänä päivänä. Voisin kuvitella pohjoisamerikkalaisuusasteen olevan verrattain korkea verrattuna tämän hetkiseen tilanteeseen.
   
 6. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Joukkueen siirtoon toisen maan lajiliiton alaisesta liigasta toisen maan lajiliiton alaiseen liigaan tarvitsee IIHF:n luvan. IIHF ei taas annan sitä lupaa ellei kyseisen maan lajiliitto, jonka sarjasta joukkue siirtyy pois ja kyseinen liiga josta kyseinen joukkue siirtyy pois anna lupaa. Jokerien kohdalla Suomen jääkiekkoliitto veti Liigalta maton alta ja antoi suostumuksensa siirrolle ilmoittamatta kenellekään liigassa mitään (tai noh tuohon kokoukseen liigan edustajista osallistui silloinen toimari Jukka-Pekka Vuorinen, joka ei sitten viitsinyt ilmoittaa tuosta kenellekään, kun oli muutenkin jo lähdössä veke koko hommasta). Liiton annettua suostumuksensa Liigalla ei ollut oikein mitään tehtävissä, muuten kun yrittää nyhtää Jokereilta tarpeeksi suuri korvaus lähtemisestä vrt. siihen, että olisivat voineet sulkea Jokerit pois sarjasta.

  Ruotsissa jos liitto vastustaa siirtoa niin IIHF ei tule hyväksymään siirtoa pois Ruotsin jääkiekkoliiton alaisista sarjoista, varsinkaan kun en usko, että varsinkaan SHL puoltaa siirtoa, jos kyseessä olisi SHL:ssä oleva seura.
   
 7. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Ihan ajatusleikkinä, mutta mitäs jos tämä hakemuksen tehnyt seura olisikin kokonaan uusi seura, joka ei pelaa Ruotsin liiton sarjoissa. Olisikohan liitolla mitään valtaa tämmöisen seuran toimintaan, muuten kun esim. ruotsalaisia pelaajia koskevien uhkasanktioiden muodossa.

  En tosin oikeasti usko KHL:n rettelöivän iihf:n kanssa yhtään, koska venäläiset tykkäävät maajoukkuelätkästä, ja jonkun ruotsiseuran pyrkimykset tyssäävät siihen paikkaan jos iihf -jyrähtää, mutta jos olisi NHL:n tapaan "irrallinen" sarja joka ajaa vain ja ainoastaan omaa etuaan, niin voisivat helposti ilmoittaa, että heitä eivät moisen instanssin säännöt kiinnosta hevon helvettiä ja mikäli iihf:n kisoihin eivät sen vuoksi KHL-pelaajat kelpaa, niin se sitten ihan heidän oma ongelmansa se.
   
 8. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Minulta kysellään onko mitään uutta tietoa, olin tänään Heino Endeniin yhteydessä ja kysyin asiaa, vastaus oli "ei ole"..että silleen.

  veini
   
 9. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Delfi kaivaa tietoja, me odotamme, kaikki odottaa, vaan ovat hiljaa kuin hiirulaiset. Pitkä juttu Delfissä jälleen, tuon luettua ei siitä saa mitään sen enempää irti kuin tähänkään asti, sitä ei kannata lähteä edes kääntämään, yhtä tyhjän kanssa edelleenkin. Sen voi todeta, että muutkin odottavat ja ovat kiinnostuneita, siinä kaikki. Ilvese hokiprojekt ikka ootel ja kerges ajanappuses - Sport

  veini
   
 10. Katto Jäsen

  Pidättelen kotona hengitystä Viron ensi kauden khl joukkueesta. Minulle on luvattu, että tuleva joukkue pitää Jokereita farminaan ja joukkueen ydin kasataan virolaisista jääkiekkoilijoista. Tähdet sitten ulkomailta.

  Sillä aikaa kun odotellaan joukkueen valmistumista, pistän viron viime viikonlopun olympiakarsintapelien tulokset.

  Viro-Puola 2-6
  Viro- Unkari 1-7
  Viro-Liettua 4-1
  Viro oli pienessä rumputulessa koko turnauksen, sillä Puolaa vastaan Viron veskarilla oli 58 torjuntaa ja kahdessa muussa pelissä 55 torjuntaa.
   
 11. hoope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Murmels
  Eiks Suomessa pelannu Liigassa pari virolaista aikanaan? Pelaaks vieläki? Mutta aika kaukaselta tuntuu ajatus kilpailukykyisestä KHL-joukkueesta Eestissä.
   
 12. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Käyköhän Viron joku urheiluministeri Arenal kuuntelemassa ladyboy chänttiä niinkuin Herra Liumikälie Kiinasta? Liu visko aloituskiekon ku mikäki karatemies, pomppas varmaan Reginiä otsaan jäästä.
   
 13. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pirullinen brändikiekko
  Lainaus:
  Onhan liigassa ja mestiksessä virolaisia tähtiä höntsä KHL:lään.
  Liivik, käsittääkseni virolainen vaikka ryssäksikin jossain mainittu?
  Ja tietysti Rooba (Hermes).
   
 14. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Myös Viron maalivahdilla Villem-Henrik Koitmaalla on kokemusta Suomesta. Hän on pelannut Mestiksessä viimeksi kaudella 2010-2011.
   
 15. hoope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Murmels
  Aika vähissä siis.... Näkisin tossa mielenkiintoisena pointtina ainoastaan verokikkailun pelaajien suhteen. Onhan näitä Boumediennejä käynyt pelaamassa puoli kautta Ruotsissa ja toisen Suomessa maailmansivu. Oisko Olimb näistä viimeisin.
   
 16. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ihan pikku tarkennuksena. KHL ja Liiga ovat IIHF:n alaisia. Pelatakseen kyseisissä sarjoissa pitää joukkueen kuulua IIHF:n alaiseen liittoon. Ainut poikkeus on NHL joka ei ole IIHF:n alainen mutta IIHF ja NHL ovat kuitenkin tehneet sopimuksen jossa määrittelevät keskinäiset suhteensa keskenään ja kumpikin kunnioittaa toisen oikeutta toimia alueillaan. Näin ollen NHL on myös IIHF:n hyväksymä sarja. Jolloin mm pelaaja liikenne sarjojen välillä on mahdollista sovittujen sääntöjen puitteissa. KHL jouklue Tallinnassa on kyllä mahdollinen kunhan joukkue kuuluu Viron liittoon ja Viron liitto hyväksyy joukkueen pelaamisen KHL:ssä. Mikä tuskin on todenmäköistä tällä hetkellä.
   
 17. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
 18. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Lainaus:
  Olin yhteydessä Heino Endeniin, kysyin joko kirves on heitetty kaivoon, vastaukseksesi sain.."ei ole ja homma etenee, tarkkaan en tiedä kauanko kestää päätöksen tuleminen, voi mennä kuukausikin"..tuon tarkempaa tietoa en saanut, muut kirjoitelmat mitä Päevlehti tai joku muu lehti kirjoittelee on kuin tuuleen huutaisi, kukaan tämän enempää asiasta ei tiedä, näin on näppylät !

  veini
   
 19. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Kyllähän täällä tämä keskustelua herättää täälläkin päässä, väännetään ja miettitään..

  ".. ja odottavat, mitä sanoo Viron hallitus. Jos puna-armeijan kuoroa ei päästetä halliin niin miksi pitäisi Putinin kavalan suunnitelman KHL:n päästä kaukaloon?" näin luonnehti eräs suomalainen journalisti..;)

  Andrei Belmatsh. Kävi Tallinnassa "30. aprillks peaksime kõik vajalikud paberid kindlasti korda saama," kertoili samaa tuuba juttua jonka me jo ajat sitten tiesimme Päevalehteen. Tämäkään juttu ei varmasti asiaa edistä;) Viro kielsi Venäjän armeijan laulukuoron esiintymisen | Yle Uutiset | yle.fi

  Belmantsh siis vain luonnehti Päevalehdelle, että paperit pitäisi varmasti saada tämän kuun loppuun mennessä kuntoon, minusta ne olisi pitänyt olla kunnossa jo ajat sitten, tälläisen vaikutelman sain muutama kuukausi sitten.

  Kyllä tässä mietittävää riittää, mikä olisikaan helpompi tapa saada "pienet vihreät miehet" Viroon kun pari kolme tuhatta "fania"..jos oikein luulosairaiksi heittäydytään;) Kyllä tässä väännetään monista kysymyksistä, tuskin virolaiset sallivat esim, Venäjän kansallislaulun soittamista otteluiden alussa..heh. Axonia kyllä kyllä saattaisiin, jokaisena ottelupäivänä olisi varmaankin Viron armeija, Kaitseliitto, Rajavartiolaitos asemissa, Nato joukoilla tuettuna..kun Pietari oman jenginsä kanss tänne saapuisi, naurattaa tämä touhu enemmän kuin itkettää;))

  veini
  Ps, Tuollainen "maalilaulu" kohu olisi varmaankin mukavaa nähdä täällä Tallinnassa, mikään pieni kohu siitä ei syntyisi..!!
   
 20. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Mitä enemmän tämä asia pitkittyy sen parempana vaihtoehtona näen Bluesin rahoittamisen, ja yhteistyön, kiskaisivat rahat kiinni sinne suuntaan, ja osa kotiotteluista Tallinnaan, näin saisivat suomessa asuvat virolaiset "oman" jenginsä pääkaupungi seudulle, ja Tallinna mielenkiintoisen joukkueen tänne päähän, kannattaisi ottaa järki käteen ! Samalla pelastettaisiin Espoon liigakartalla pysyminen.

  veini
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2016 klo 13.08
 21. Max Power Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ''Mä hankkiudun siitä eroon''
  Lainaus:
  Kukaan täysijärkinen ei tällaiseen kuvioon kyllä suostu. Todennäköisesti Bluesin kannattajilla on selkärankaa kuitenkin senverran, että mieluummin konkurssi kuin jatko jonkun virolaisen bisnesmiehen huorana. Ja tuski tuo malli edes todellisuudessa pelastaisi Bluesia. Voin kuvitella Tallinan muovijoukkueen massiiviset 200 katsojan yleisömäärät jo etukäteen.
   
 22. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Lainaus:
  Niin, samansuuntaisia kommentteja kyllä tuli täältäkin päästä asian otettuani puheeksi HK-Ilveksen johdon suuntaan;) Eli pieniä kantoja on vielä kaskessa asian sisäistämisen suhteen, niin puolin kuin toisinkin. Bluesin ostamista, tai rahoittamista ei koettu ykkös vaihtoehdoksi. Näinpä täällä ajatellaankin, että "mieluummin ilman kuin hilman"..;) Katsellaan ja odotellaan mitä tuleman pitää.

  veini
   
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Putin aiheuttaa kriisin Baltiassa vuoden sisään arvioi USA:n ex YK edustaja Bolton. Siinä vaiheessa, kun hypridisota kiihtyy, viimeistään kuopataan Tallinnan Ilves.
   
 24. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Lainaus:
  Kyllä tässä on Sako nähty Kuuban kriisit ja muutkin hulabaloot, palloa potkitaan edelleenkin, ja kiekko liikkuu. Sen verran luulotautista porukkaa on tällä puolen lahden, etten oikein usko vihreiden miehien pääsevän tänne moottoripyöräilemään yhtä helposti kuin Krimille. Jokaista torimummoakin tarkkaillaan sen verran tarkasti, ettei perunoiden, ja tomaattien alla ole kranaatteja, uskon että suomalaiset ovat sinisilmäisempiä näiden asioiden suhteen, tämä jengi täällä on sitä vastoin jo poteroissa, tai ainakin ne on jo kaivettu valmiiksi;) Olen myöskin melko varma, ettei HK-Ilveksen maalilauluna soiteltaisi Pietarin Tonavan aaltoja.

  veini
   
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Blaa blaa, Jokerit ei olisi nyt KHL:ssä, jos Ukraina olisi tapahtunut vuotta aikaisemmin. Tämä Viron venäjämielisten yritys ajaa karille, kun kriisi "yllättää" Latviassa. Taitaa venäläisillä olla haju asiasta, kun rahoitus ei ole järjestynyt ja KHL:n uudeksi laajenemissuunnaksi on otettu Kauko-Itä.