Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
On se harmi että Sämppäri on breikillä, muuten voisi Jatkoajan serverit huutaa hoosiannaa.
Toisaalta jos jotkut suomalaiset urheilutoimittajat parhaillaan tutkii asiaa ja selvittelevät, että onko tuossa jutussa oikeasti jotain vettä sakeampaa, niin seuraavaksihan he varmaan sitten olisivat Kurriin yhteydessä ja tuossa tilanteessa Kurrin asema ei ole kyllä millään tavalla kadehdittava. Meinaa joko hän kertoo, ettei ole minkäänlaisia suunnitelmia pelata kotipelejä Venäjällä ja antaa samalla vähän valmistautumattoman kuvan itsestään (jos Riika siis jo samaan aikaan tällaisia varasuunnitelmia tekee) tai kertoo, että alustavia suunnitelmia on jo olemassa ja sittenhän lööpit huutaa asiasta luultavasti isosti. Eli tämä keissihän voi revähtää suomalaislehtien otsikoihin viikonloppuna tai alkuviikosta, jos tuossa uutisessa on isommin jotain perää.

Mutta mitä kaikkia mahdollisuuksia Jokereilla tässä tilanteessa olisi? Siirtyä Venäjälle matkustusrajoitusten ajaksi pelaamaan? Pelaa matkustusrajoitusten ajan pelejä vain Dinamo Rigan kanssa ja kun rajoitukset purkautuvat, jatkavat normisti runkosarjaa? Jättävät runkosarjan pelaamatta niin kauan, kuin matkustusrajoitukset ovat päällä ja sopivat KHL:n kanssa, että ensi kauden pudotuspeleihin mentäisiin NHL:n tämän kautisen ratkaisun mukaan prosenteilla, varsinaisten pisteiden sijaan.

Jos ratkaisuna olisi tuo viimeisin, niin pystyisikö Jokerit lyhyellä varoitusajalla ottaa Liigasta mallia ja järjestää omille tyhjiksi jääneille kotipelipäivilleen jotain 3vs3 pelejä? Siihen jos ottaisivat myös Kiekko-Vantaan mukaan, niin saisivat pelaajia neljän minijoukkueen joukkueen edestä (joissa tasoerot olisivat kuitenkin huomattavia pelaajien kesken ja synnyttäisi varmaan virheitä ja sitä kautta näyttäviä tilanteita) ja joka ilta voisi pelata kolme minipeliä. Eli välierät ja finaali.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tulevaan KHL-kauteen liittyen, venäläinen Moscow Times kertoo Kiinan antaneen varoituksen erittäin tappavasta keuhkokuumeesta Keski-Aasiassa. Kiinan mukaan kyseessä on paljon vaarallisempi tauti kuin Covid-19. Kiina on suuntasi hälytystason varoituksensa omille kansalaisille Keski-Aasian työ- ja muissa hommissa ja se julkaistiin Kiinan lähetystön sivuilla.

Kiinalaisten mukaan pelkästään kesäkuussa alueella kuoli tähän vaaralliseen keuhkokuumeeseen yli 600 ihmistä, joukossa myös kiinalaisia.

En usko Kiinan ilkeyttään varoittelevan tai valehtelevan. Kyseessä on ilmeisesti todella vaarallinen tauti. Lähistöllä pitää majaansa useita KHL-seuroja.

Jokerien kannalta olisi oltava Kurrilla sen verran rohkeutta, että vaikka KHL ei näistä mitään kerrokaan, kaivaisi tai kaivauttaisi itse faktaa tilanteesta esille. Venäjän ja sen lähialueiden (pl. Suomi ja Baltia) tilanne on mahdollisesti hyvin ongelmallinen jo koronan takia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Eikös tää jyllää jossain Kazakstanissa kans? Pitäskö lähtee lomalle sinne.
Kiinalaisia kuoli siis Kazakstanissa tähän, jos uutinen on faktaa. Kiinahan voisi hyötyä kun puhutaan Hong Kongin sijasta Kazakstanista. Mutta jos Kiina on oikeassa ja tuollainen tauti jyllää Kazakstanissa - ja kenties sen lähialueilla - jotain voisi KHL tehdä. Kuten perua kauden terveyssyistä ja pohtia sen sijaan muutamaa kuplaa, joissa kuplaliigan seurat kohtaisivat toisiaan. Sellaista paikkaa ei vaan löydy KHL:n alueelta, jossa pelaaminen olisi turvallista. Riika taitaa olla ainoa poikkeus Helsingin lisäksi. Mutta pelaako Riika enää lainkaan, sekin on edelleen ymmärtääkseni auki.

Lohdutonta seurattavaa tuo KHL on, jos totta puhutaan. Ei millään meinattu saada keväällä pelejä poikki, ja nyt ilmeisesti suunnitellaan jatkoa (uusi kausi) vaikka väkisin tilanteessa, jossa Venäjä, Kazakstan ja Valko-Venäjä ainakaan eivät pysty tarjoamaan luotettavaa ympäristöä. Onneksi Venäjältä löytyy esimerkiksi kuolleiden määrät osasta isoja kaupunkeja. Niistä huomaa, että viralliset luvut ovat samaa tasoa kuin doping-selitykset, koska kuolleiden määrä oli esimerkiksi Pietarissa vaatimattomat 50 % suurempi 6/2020 kuin 6/2019.

Tässä tilanteessa (mm. Venäjän disinfo tautitilanteesta ja maan todellinen tilanne) ei vaan ole mitään mahdollisuuksia pelata KHL:n tulevaa kautta suunnitellun aikataulun mukaan. Hyvä jos voi pelata lainkaan vuoden 2020 aikana. Valitettavasti Venäjällä on tapana kusettaa minkä ehtii ja laittaa KHL maan poliittisten tavoitteiden siipisarjaksi.

Kurri voi valita, onko nyt aika jättää sille hyvästit.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Venäjällä on myös urheiluun yhdistetty vilpillisyys, huijaus ja valehtelu mm. valtiojohtoisen dopingin kautta.
Venäjän valtiojohtoisen doping ohjelman takana on sama taho, jonka kontrollissa myös KHL on. Mitään valtiojohtoista dopingia ei olisi mikäli Venäjällä ei nähtäisi sillä olevan poliittista vipuvartta omien tavoitteidensa, etujensa ja imagonsa pönkittämiselle. Siksi -kuten muussakin huippu-urheilussa Venäjällä- politiikan ja urheilun symbioosi on tiivis ja omaa mittavan historian.

Mitä tulee koronatartuntojen määrään Venäjällä ja siitä ulkomaailmaan annettuun tietoon, tulee siihen suhtautua suurella varauksella. Venäjän infra terveydenhuolto yhtenä sen osana on hälyttävän heikossa hapessa etenkin suurten kaupunkien ulkopuolella, joskaan se ei ole kovin häävi missään. On siis loogista ja siten oletettavaa, että tartuntoja Venäjällä on moninkertainen määrä sen antamiin tietoihin nähden. Kun vielä Venäjän valtionmediat levittävät koronasta sekä salaliittoteorioita että suoranaista disinformaatiota, ei Venäjä ole ainakaan itselleni sellainen maa, joka suhtautuu pandemiaan rationaalisesti tai että sillä olisi pyrkimys littoutua yhteiseen kansainväliseen rintamaan taistelussa pandemiaa vastaan.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on jo nyt tehnyt mittavaa vahinkoa Suomen taloudelle ja siitä elpyminen vie ennusteiden mukaan pahimmillaan jopa vuosikymmeniä. Kun vielä taloutta tärkeämpi ihmisten terveys laitetaan alttarille en ainakaan itse näe mitään järkeä ottaa riskiä osallistumalla KHL:ään maassa, jonka julkinen terveydenhoito on pääsääntöisesti olematonta tasoa ja siten sen kyky torjua pandemiaa on olennaisesti alhaisemmalla tasolla kuin Suomen. Kun yhtälöön lisätään vielä valtiojohdon moraalittomuus, muunnellun totuuden kertominen tartuntamääristä ja tarve pönkittää urheilun avulla poliittisia päämääriään on kysymysmerkkejä vastauksia enemmän. Siihen nojaten en tiedä kuinka järkevää myöskään Jokereiden on osallistua KHL:ään ensikaudella asettamalla pelaajat, huoltajat, valmentajat ja heidän lähipiirinsä jatkuvalle vaaravyöhykkeelle pelkästään siksi, että Jokerit tarjoavat viihdettä Venäjällä.

Nyt olisi mitä mainioin hetki päättää KHL-taival tähän. Koronan takia terveys on uhattuna tällä kaudella, jos pelaavat, ja sen jälkeen voisi antaa tukeaan muulle urheilumaailmalle, joka on laittamassa Venäjän dopingivalheita kuriin.
Ehdottoman samaa mieltä.
 
Noin!

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Taas se aika vuodesta...Onneksi päätökset tekee asioista jotain tietävät.
Venäläiset tekevät päätökset KHL:n jatkamisesta, ja olenko oikeassa, että tarkoitat tietäville Putinin porukoita? Ainakaan KHL ei tiennyt mistään mitään keväällä, joten itse en laskisi heitä tietävien joukkoon, koska vasta aluehallinnot käytännössä pakottivat KHL:n lopettamaan kautensa. KHL:n johto otti aikalisää ja jatkoaikaa, mutta ei saanut päätöstä tehtyä. Jokeritkin ehdittiin alkuun diskata, koska ilmoittivat jäävänsä Suomeen...

Toinen asia on, tekevätkö asioista jotain tietävät Venäjällä päätöksen tietojensa perusteella vai muista syistä. Itse veikkaan muita syitä, koska niin on menty Venäjän urheilussa jo vuosia.

Olisi kyllä rasittavaa olla pro KHL. Joka vuosi tulee jotain vanhaa ja uutta paskaa, minkä pitäisi vaan antaa valua selästä ja hymyillä keksien typeriä sukkeluuksia. Venäjä on niin syvällä kusessa urheilunsa kanssa, että tuskin edes jääkiekon MM-kisojen peruminen Venäjältä avaa kaikkien silmiä.

Mutta me ollaan sun kanssa näistä muistaakseni aina eri mieltä. Nauratti vaan tuo toteamuksesi taas on se aika vuodesta. KHL ja Venäjä pitävät kyllä huolen siitä, että tilanne on sama vuonna 2025, jos KHL on enää edes olemassa.

***

Tämän enempää en viitsi KHL:n todellisuudesta tällä erää kirjoittaa. Palaan kun jotain konkreettista uutta tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Venäläiset tekevät päätökset KHL:n jatkamisesta, ja olenko oikeassa, että tarkoitat tietäville Putinin porukoita? Ainakaan KHL ei tiennyt mistään mitään keväällä, joten itse en laskisi heitä tietävien joukkoon, koska vasta aluehallinnot käytännössä pakottivat KHL:n lopettamaan kautensa. KHL:n johto otti aikalisää ja jatkoaikaa, mutta ei saanut päätöstä tehtyä. Jokeritkin ehdittiin alkuun diskata, koska ilmoittivat jäävänsä Suomeen...
En tarkoittanut Putinin porukoita vaan Jokereita. Kyllä siellä tiedetään tarkkaan mikä tilanne on Venäjällä. Jokerit teki itse vastuullisen päätöksen ja lopetti kautensa. Luotan että se tehdään myös nyt mikäli tilanne on paha syksyllä. Jokerit välittää omista eikä lähde riskeeraamaan kenenkään terveyttä. Paljon on vielä kysymyksiä ja itse en usko että kausi alkaa ajallaan. Toivottavasti jossain vaiheessa.


Olisi kyllä rasittavaa olla pro KHL. Joka vuosi tulee jotain vanhaa ja uutta paskaa, minkä pitäisi vaan antaa valua selästä ja hymyillä keksien typeriä sukkeluuksia.
Olen maininnut aikaisemminkin että olen pro Jokerit enkä pro KHL. Ei ilmeisesti mennyt jakeluun. Toivottavasti nyt.

me ollaan sun kanssa näistä muistaakseni aina eri mieltä. Nauratti vaan tuo toteamuksesi taas on se aika vuodesta. KHL ja Venäjä pitävät kyllä huolen siitä, että tilanne on sama vuonna 2025, jos KHL on enää edes olemassa.
Ei suinkaan aina. Aika väsynyttä vaan vuodesta toiseen jauhaa samoja asioita. Sinunkin mielipide on varmasti kaikille tullut selväksi. Eiköhän KHL ole olemassa vielä silloinkin. Joka vuosihan siitä puhutaan, mutta mitään ei tapahdu. Vielä kun sarja muuttuu terveempään suuntaan palkkojen osalta. Tuo on vain lähinnä epätoivoista haihattelua Liigaan paluun toivojien osalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
En tarkoittanut Putinin porukoita vaan Jokereita. Kyllä siellä tiedetään tarkkaan mikä tilanne on Venäjällä. Jokerit teki itse vastuullisen päätöksen ja lopetti kautensa. Luotan että se tehdään myös nyt mikäli tilanne on paha syksyllä. Jokerit välittää omista eikä lähde riskeeraamaan kenenkään terveyttä. Paljon on vielä kysymyksiä ja itse en usko että kausi alkaa ajallaan. Toivottavasti jossain vaiheessa.
Selvyyden vuoksi vielä tämä. Kirjoitin itse KHL:stä (kun ko. ketjussa ollaan) ja KHL - ei Jokerit - tekee päätöksen KHL:n pelaamisesta. Ainakin keväällä KHL ei kyennyt tekemään päätöksiä ja ne tehtiin sitten muualla. Kirjoitukseni käsitteli tätä problematiikkaa. Jokerien osalta en epäile etteikö seurassa ymmärrettäisi tilanne ja toimittaisi tässä suhteessa vastuullisesti. Tästä meillä on pysyvästi tosin erilainen näkemys, koska mielestäni vastuullisuuteen kuuluu taudin lisäksi myös irtautuminen Venäjän urheilutoiminnasta.
 

Talonpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vihreiden ja Kokoomuksen yhteistyö toi ainakin kokeilun ellei jopa ratkaisun helsinkiläisten pääsyssä lääkärille:


Apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr) on aiemmin vastustanut kaupungin terveysasemien ulkoistamista. Helsinkiläisten hoitoonpääsyssä on kuitenkin ollut niin suuria ongelmia, että on käytettävä erilaisia keinoja tilanteen parantamiseksi ja tätäkin on ”uskallettava kokeilla”. Kyseessä on kokeilu, jota seurataan ja arvioidaan.

Mukava lähteä lomalle tällaisen uutisen jälkeen. Osaltani palailen heinäkuun lopullta tai elokuussa.
Yllättävän pitkään jaksoit lomailla!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Yllättävän pitkään jaksoit lomailla!
Totta! Lähes kuukausi meni ja pitempäänkin oli tarkoitus, mutta en lopulta lähtenyt Saksaan, mikä oli alkujaan ideana. KHL on mielenkiintoinen, joten muutama faktapohjainen pohdinta KHL:n tilanteesta ja tulevaisuudesta on aina tervetullutta. Nille on oikeastaan pysyvä tarve, ja juuri näissä parissa ketjussa, joissa käsitellään pelin ulkopuolisia asioita.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Dynamo Minskissa Shane Prince, Francis Pare ja Danny Taylor suostuneet palkkojen laskuun ensi kauden osalta. Uutisen perusteella saan käsityksen, että kyseessä nimenomaan oli olemassa olevien sopimusten palkkojen lasku, mutta oliko tuolla edes oikein mitään soppareita valmiina tulevaksi kaudeksi?

Lähteenä Dynamo Minskin englanninkielinen FB kanava, jota tulee seurailtua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Palataan tähän ketjuun kun ei koske vain tulevaa kautta:

Vaihetaan tähän ketjuun. Kaikilla oli sopimus voimassa. Joe Morrowilla taitaa olla myös vielä sopimus voimassa. Ryan Spoonerilla taas katkolla. Minskillä tosiaan valtion rahoitusta vähennetään/on jo vähennetty. Tämä "pakotti" Minskin solmimaan ensimmäisen (LOL) suuren kaupallisen yhteistyösopimuksen. Saa nähdä miten menee KHL:n suunnitelma kaupallistamisesta ja valtion rahan minimoimisesta.
Minskin kuluista Venäjä maksoi osan ainakin maan johtaja Lukašenkan mukaan. Nyt ei ilmeisesti enää halua maksaa ja Minskin on alennettava ulkomaisten pelaajiensa palkkoja. Ehkä tämä on ns. kunnia-asia ja Luka ei maksa aiempaa Venäjän osuutta. Silloin Valko-venäläiset ja venäläiset pelaajat lienevät palkan osalta saman faktan edessä kuin ulkomaalaiset.

Samaan aikaan kun KHL pyrkii käskystä vähentämään valtion kuluja KHL:ssä, Vityazilla on useiden kuukausien palkat maksamatta. Silti KHL on todennut, että kaikki on OK, ja seura osallistuu tulevaan kauteen. Muistaakseni Gazprom on Vityazinkin takana ja vaikea olisi kuvitella SKA:n luopuvan "farmiseurastaan" Jokerien jälkeen. Arvaisin, että Gazprom ei ole vaan viitsinyt ilmoittaa hoitavansa palkkoja. Mutta on toinenkin mahdollisuus. Gazprom karsii pientukiaan ja panostaa Mestarien liigaan (futis, siis) ja seuroihin kuten Schalke, Red Star, Zenit sekä kiekossa KHL:n suuriin ja KHL:n yleismainoksiin (hallien laidat ja jää yms).

Luulen, että Vityaz jatkaa ja Gazprom maksaa, mutta merkkejä voisi olla ilmassa siitä, että jotain tapahtuu ja sponsorointia muutetaan. Jos näin tapahtuu, on mielenkiintoista seurata tuloksia. Miten esimerkiksi Jääkiekon asema Venäjällä muuttuu, jos muuttuu lainkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Linkissä tässä on venäjäksi Moskovan Dinamon toimitusjohtaja Evgeny Krovopuskovymin tuore ja mielenkiintoinen haastattelu. Paljon podinnan aiheita palkkakatosta ja otetusta velasta tulevaan kauteen. Nostan kuitenkin vain yhden asian esille.

Tulevan kauden alkaminen. Krovopuskovym haluaa aloittaa kauden syyskuun alussa. Perusteena hänellä on Venäjän maajoukkuepelaajien riittävä aika valmistautua MM-kisoihin kauden jälkeen.

Sinänsä tuo asenne toki ei yllätä. Mutta onhan se outoa, että perusteena kauden aloittamiseen koronan osalta edelleen vaarallisissa oloissa ainakin Venäjällä on maajoukkueen parempi menestys keväällä. No, Venäjän sarja on Venäjän sarja.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos sieltä tosiaan vielä Amur kokonaan tippuisi samaan aikaan, kun Kunlun siirtyy pelaamaan Moskovan seudulle, niin mahdollinen jatko laajentuminen kauko-itään (E-Korea ja Japani) alkaa näyttämään kyllä entistä vaikeammalta. Meinaa Morozovhan antoi tossa jokunen viikko sitten ymmärtää, että suunnitelmia tuolle ilman suunnalle vielä olisi ja nimenomaan laajentumismielessä.

Championatissa näyttäisikin olevan taas uusi juttu, joka englanniksi kääntyy muotoon KHL President: the situation in Vityaz and Amur is worrying. Mikäli kääntäjän kautta ymmärrän oikein, niin jokaisella joukkueella olisi budjetti, joka mahtuisi palkkakaton ja palkkalattian väliin, mutta ilmeisesti viidellä joukkueella olisi vielä rästejä edellisestä kaudelta. Jutussa jatketaan kuitenkin, että huolestuttava tilanne on vain kahdella seuralla. Eli juurikin Amurilla ja Vityazilla. Vityazilta ovat saaneet ilmeisesti maksusuunnitelman, jota seuraavat, mutta Amurin tilanne on sitten monimutkaisempi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuo olisi ainoastaan positiivinen asia, jos noita pienempiä seuroja alkaa tippumaan. Jokuhan taisi mainita jossain haastattelussa, että KHL:n muuttumisen taustalla on myös se, että sarja haluaa eroon näistä ns. heikoista joukkueista, jota nyt esim Amur ja Vityaz edustaa. Varsinkin taloudellisessa mielessä. Ja näillä uusilla muutoksilla se pois potkiminen käy "salaa", koska näin pakotetaan seurat muutokseen, ja jos ei siihen pysty, joutuu lähtemään. Ilmeisesti suorat potkut herättäisi Venäjällä närää.

Jos Amur kengittäisiin, säästyisi Jokereiltakin iso summa rahaa, kun ei tarvitsisi lentää pitkin kaukoitää ja pitää konetta montaa päivää siellä. Nyt jo Admiralin putoamisen jälkeen säästöt on satoja tuhansia.

Ehkä optimaalinen joukkuemäärä olisi se 20 + mahdolliset uudet ulkomaalaiset joukkueet.

Sitä en tosin käsitä, ettei esimerkiksi Morozovin , Jokereiden tai kenenkään suusta ole kantautunut huolta tai suunnitelmaa matkustuksesta koskien kauden aloitusta. Kazakstanissa on uutta ruttoa ja karanteenimääräykset. Ei varmasti toimi matkustaminen sinnekkään. Niinkuin ei Suomeen tai poispäin. Jos multa kysytään, ei-venäläisten joukkueiden on näillä näkymin mahdoton osallistua kauteen, ellei aloitusta lykätä ensi vuoteen.

Toki jos vakuutukset yms onnistuu, niin eiköhän Jokereille ja muillekkin ehdoteta alkukauden majapaikaksi Pietaria tai Moskovaa, jos tilanne on vielä tämä. Mikäli vaan pelaajat haluaa, niin en näkisi tuota kauheana skenaariona, jos toinen vaihtoehto on olla pelaamatta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Toki jos vakuutukset yms onnistuu, niin eiköhän Jokereille ja muillekkin ehdoteta alkukauden majapaikaksi Pietaria tai Moskovaa, jos tilanne on vielä tämä. Mikäli vaan pelaajat haluaa, niin en näkisi tuota kauheana skenaariona, jos toinen vaihtoehto on olla pelaamatta.
Kaikkea sitä saakin lukea. Ensinäkin, tuon täytyisi olla vapaaehtoista, koska riskit ovat suuret. Olisi kyllä karmeaa pelaajien kannalta. Moskovan ja Pietarin - muusta Venäjästä puhumattakaan - terveydenhoitotaso on normaalistikin länsimaisittain heikko. Luotettavat testit päivittäin tarkoittaisivat jotain 1 000 testiä (pelaajat ja kaikki taustahenkilöt) vuorokaudessa ja ne tulisi analysoida tehokkaasti. Miten sellainen Venäjällä onnistuu kun edes dopingista ei saada luotettavia analyyseja? Osa näistä menee Venäjän tarkoitukselliseen vilppiin, mutta osa ilmeisesti puhtaaseen kyvyttömyyteen.

Terveydenhoito on ollut Venäjällä romahtamassa (mm. YLE yli kuukausi sitten). Pulaa on kaikesta, perusvarusteista alkaen. KHL:n ei tulisi lisätä millään tavalla sadoilla ulkomaalaisilla henkilöillä Venäjän muutenkin suurta taakkaa. Lisäksi hotellieritys ja puhdas ruokailu tuottaisi ison haasteen.

Itse en näe puhtaasti pelaajien ja heidän lähipiirinsä sekä muiden työntekijöiden terveyssyistä mitään järkeä siinä, että Jokerit pelaisi kotiottelunsa Venäjällä. Mutta asialla on myös merkittävänä tekijänä vastuullisuus. Mielestäni Jokerien ei tulisi heikentää Venäjän vaikeaa tautitilannetta entisestään. Se ei ole jääkiekon idea ja toivottavasti KHL ei tähän poliittisista syistä lähde, vaikka KHL-fanit valmiina olisivatkin uhraamaan muiden kuin itsensä terveyden.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikkea sitä saakin lukea. Ensinäkin, tuon täytyisi olla vapaaehtoista, koska riskit ovat suuret
Kuten huomasitkin varmaan, kirjoitin, että MIKÄLI pelaajat haluavat. Itse en ainakaan lähde tuomitsemaan ketään, kuka haluaa tehdä töitä, vaikka ympäristö olisi kyseenalainen.

Onhan tuonne Venäjälle jo lapannut paljon ulkomaalaisia pelureita Suomesta, Yhdysvalloista ja muualta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kuten huomasitkin varmaan, kirjoitin, että MIKÄLI pelaajat haluavat. Itse en ainakaan lähde tuomitsemaan ketään, kuka haluaa tehdä töitä, vaikka ympäristö olisi kyseenalainen.
Kysymys ei ole työnteosta, vaan kuten kirjoitin, Venäjän tilanteesta. Resurssit eivät siellä riitä nykyistenkään potilaiden hoitamiseen ja testaukseen ei ole riittävää kapasiteettia huippulabroja jne. Jos niitä siirrettäisiin vielä KHL:n käyttöön siksi, että voidaan pelata, tavallainen venäläinen on entistä enemmän ongelmissa.

Se ei vaan ole jääkiekon tarkoitus. Ymmärrän kyllä, että asiaa on vaikea myöntää, mutta KHL:n pelaaminen johtuu osin siitä, että NHL aikoo pelata. Minusta sekään ei ole järkevää, mutta vielä tyhmempää on KHL:n aloittaminen, koska Venäjän resurssit ovat niin kehnot. Venäjä ja KHL ei mielestäni halua olla heikompi kuin NHL, ja siksi kauden alkua tuskin juuri siirretään. Se on virhe, josta kärsivät ihan tavalliset ihmiset Venäjällä.

Erikseen sitten riskit pelaajille ja lähipiirilleen kun hommaa ei saada toimimaan kuten NHL:ssä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta mitä kaikkia mahdollisuuksia Jokereilla tässä tilanteessa olisi? Siirtyä Venäjälle matkustusrajoitusten ajaksi pelaamaan? Pelaa matkustusrajoitusten ajan pelejä vain Dinamo Rigan kanssa ja kun rajoitukset purkautuvat, jatkavat normisti runkosarjaa? Jättävät runkosarjan pelaamatta niin kauan, kuin matkustusrajoitukset ovat päällä ja sopivat KHL:n kanssa, että ensi kauden pudotuspeleihin mentäisiin NHL:n tämän kautisen ratkaisun mukaan prosenteilla, varsinaisten pisteiden sijaan.
Anteeksi yhden viestin häiriö teidän puolella. Oisko se siis paras kuudestakymmenestä-pudotuspelisarja Dinamo Rigaa vastaan ja siitä voittaja jatkoon. Toki tuossa on ongelmana sarjan jääminen lyhyeksi, eli korjataan asia sillä että joukkueet pelaa 60 ottelua toisiaan vastaan ja paremman maalieron omaava pääsee jatkoon. Ongelma ratkaistu :D
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Se ei vaan ole jääkiekon tarkoitus. Ymmärrän kyllä, että asiaa on vaikea myöntää, mutta KHL:n pelaaminen johtuu osin siitä, että NHL aikoo pelata. Minusta sekään ei ole järkevää, mutta vielä tyhmempää on KHL:n aloittaminen, koska Venäjän resurssit ovat niin kehnot. Venäjä ja KHL ei mielestäni halua olla heikompi kuin NHL, ja siksi kauden alkua tuskin juuri siirretään. Se on virhe, josta kärsivät ihan tavalliset ihmiset Venäjällä.

Erikseen sitten riskit pelaajille ja lähipiirilleen kun hommaa ei saada toimimaan kuten NHL:ssä.
En sinänsä epäile, etteikö tuollainenkin motiivi voisi takana olla, mutta jos on, kertoo kyllä paljon venäläisestä alemmuuden tunteesta. NHL:n näkökulmasta KHL ei todellakaan ole minkään tason kilpailija, lähinnä venäläinen kuriositeetti, jota ei seuraa siellä päin kukaan. KHL:n tekemiset ja tekemättä jättämiset eivät siis hetkauta NHL:ää ja sitä seuraavia millään lailla. Jotenkin sillein huvittavalla tavalla säälittävää, jos/kun KHL:ssä koetaan oma sarja NHL:n haastajana jonka täytyy pelata koska isommatkin niin tekevät.

Toki Venäjä on venäjä ja siellä kaikki on mahdollista, mutta veikkaan silti suurimman syyn olevan juurikin Venäjän maajoukkueen menestys. Sen takia KHL pyörii kuten pyörii, kaikki muu on lopulta toissijaista. Eli aika sama skenaario kuin Neuvostoliiton aikana, oikeastaan.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
En sinänsä epäile, etteikö tuollainenkin motiivi voisi takana olla, mutta jos on, kertoo kyllä paljon venäläisestä alemmuuden tunteesta. NHL:n näkökulmasta KHL ei todellakaan ole minkään tason kilpailija, lähinnä venäläinen kuriositeetti, jota ei seuraa siellä päin kukaan. KHL:n tekemiset ja tekemättä jättämiset eivät siis hetkauta NHL:ää ja sitä seuraavia millään lailla. Jotenkin sillein huvittavalla tavalla säälittävää, jos/kun KHL:ssä koetaan oma sarja NHL:n haastajana jonka täytyy pelata koska isommatkin niin tekevät.
NHL:n näkökulmasta KHL on kilpailevana sarjana nolla. Mutta mielestäni Venäjän näkökulmasta näin ei ole. Jos ja kun NHL täyttää tv-ruudut syksyllä, KHL:n poissaolo samaan aikaan ei olisi Venäjän mieleen. Siksi totesin, että NHL on osasyy.

Toki Venäjä on venäjä ja siellä kaikki on mahdollista, mutta veikkaan silti suurimman syyn olevan juurikin Venäjän maajoukkueen menestys. Sen takia KHL pyörii kuten pyörii, kaikki muu on lopulta toissijaista. Eli aika sama skenaario kuin Neuvostoliiton aikana, oikeastaan.
Ehdottomasti. Tärkein syy tuli hyvin esille Moskovan Dinamon toimitusjohtaja Evgeny Krovopuskovymin tuoreessa haastattelussa, jonka ylempänä linkitin. KHL:n tulee alkaa ajallaan, jotta Venäjän maajoukkue saa riittävästi aikaa valmistautua MM-kisoihin.

Ja tämä tilanteessa, jossa mm. äskettäin julkaistut kuolinsyyy Covid-19 Venäjällä ovatkin suhteessa mm. USA todella korkeat. Venäjän tilastokeskuksen luvuista tässä Covid-19 ketjusta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins

KHL:ssä ei taida olla mitään kaksisuuntaisia sopimuksia NHL:n tyyliin (mikä meinaa, että palkka on eri NHL:ssä kuin AHL:ssä), mutta onkohan tuo kuinka normaalia tuossa sarjassa, että pelaaja uhataan lähettää farmiin ja samalla todetaan ettet muuten saa sitä palkkaa mitä sopimuksessa lukee?

Oksettavaa toimintaa jollainen ei onneksi menisi Suomessa ikinä läpi.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy