Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  No nyt ku sä laitat sen noin, niin kyllähän se ratkaisemattomalta pulmalta näyttää. Eli tuollaisessa mallissa laitimmaisissa divisioonissa pelattaisiin siis enemmän oman lohkon sisällä. Jos Uralissa pelattaisiin siis neljästi oman divisioonan joukkueita vastaan ja kaikkia muita vastaan kahdesti 4x7+2x16, niin laitimmaisissa sitten 6x7+2x8 ja sitten kaksi ylimääräistä peliä vielä lohkojen sisällä. Sillee kaikki pääsisi siihen 60 peliin.
   
 2. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Arvokisojen tyyliin järjestettynä toimisi: kolme eri "alkulohkoa", joissa pelataan vain oman lohkon jengejä vastaan ja sitten kaikista lohkoista parhaat pelaavat loppusarjan ja pleijarit. Tyhmää tämä olisi kiinnostavuuden kannalta, koska lohkot eivät olisi tasaisia, mutta ymmärrän kyllä, että kovin montaa Berliini-Vladivostok peliä ei ole taloudellisesti järkevää pelata kauden aikana. Tässä kuvitelmana, että joskus tulisi lisää oikeita länsijoukkueita, mutta ihan sama vaikka olisi Helsinki/Riika/Pietari-Vladivostok/Khabarovsk/Peking. Etäisyydet Itä-Venäjälle on niin naurettavat, että NHLn pelimatkat ovat kaikki paikallispelejä niihin verrattuna. Stadista Vladivostokiin on yli 6700 km, kun NHL:n pisin (?) vieraspelireissu Vancouverin ja Floridan välillä on reilu 4000 km.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018 klo 15.36
 3. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Admiralilla palkkoja maksamatta yli miljoonan eurona edestä. Admiralihan on poistumassa KHL kartalta tämän kauden jälkeen. Linkki mtv:n uutiseen aiheesta

  Venäläisseuralta maksamatta miljoonapalkat pelaajille! KHL antoi rajut rangaistukset

  Tuli tuosta divisioonahommasta mieleen et kuinkahan paljon tällä säästettäisiin matkustuskuluissa? Ei oo varmaan ihan halpaa lennättää joukkuetta 10 000 kilsan päähän. Samalla kyllä varmaan urheilullinen puolikin tykkäis hyvää kun matkustelua ei olisi niin julmetusti.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos finskillä suoraan lentää, Helsinki - Vladivostok on noin 6 700 km. Useat NHL-joukkueet lentävät enemmän kauden aikana kuin Jokerit. Mutta Idän Amur ja Habarovsk ja Kunlun lentävät sitten sairaan paljon. Oisko 250 000 km. Vertailun vuoksi NHL:ssä pisimmät kauden aikaiset lennot on luokkaa 80 000 km.

  Lainaus:
  KHL voi höpistä länsilaajentumisesta, mutta tekee jokavuotisilla höpinöillää itsensä pelleksi. Viimeisetkin yritykset luoda/tuoda joukkue Lontooseen kaatuivat Venäjän politiikkaan. KHL ilmaiseen tämän näin: "hanke jäätyi nykytilanteesta johtuen". Mieti nyt itse: Putinin lähettämät tiedustelupalvelun agentit käyvät myrkyttävät Englannissa ihmisiä, ja Putin kutsuu nämä tekijät vielä telkkariin kertoen, että turistejahan nämä ovat. Putin toki tiesi, että agentit paljastuvat agenteiksi.

  Suomella on edelleen varsin kyseenalainen kunnia olla ainoa länsimaa (II maailmansodan jälkeen), jossa KHL:n on sallittu esittää sirkustaan.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kaikki varmaan eivät lukeneet @Tshekki77 linkittämää juttua, jossa kyse oli länsilaajentumisesta. Kommentoin siis sitä, jos tekstini jäi epäselväksi. KHL ei löydä jääkiekkoliittojen tasolla sympatiaa yhdestäkään tärkeästä länsimaasta Euroopassa. Oma arvaukseni on, että pelastaakseen edes jotain jatkuvasti länsilaajentumista esittäneen johtonsa maineesta, KHL laittaa joukkueen Italiaan tai jopa kovin velvoittein (mm. juniorien ei saa käydä kuten Jokerien kävi) Saksaan. Tästä on jo saatettu sopia periaatteessa poliittisella tasolla, mikä toki ei takaa joukkuetta. Rahoitus tulee esimerkiksi NS2 putkeen liittyviltä yhtiöiltä. Mutta senkin edellytys varmaan käytännössä on, että Venäjä pystyisi edes vähän aikaa olemaan tappamatta omia tai muiden kansalaisia.

  Ja tuo @sämpylä89 postaama tietoa Admiralin talousongelmista ei tietenkään yllättä. Se yllättäisi, jos KHL pitäisi kerrankin kiinni periaatteistaan. Ehkä nyt on helppo pitää, kun seura ymmärtääkseni lopettaa tähän kauteen. Monet pelaajat eivät ole koskaan saaneet saataviaan KHL:stä. Tietoja on myös keskusteluun linkittetty useammankin nimimerkin toimesta.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toihan olis varmaan maantieteelliseltä näkökulmalta ehkä paras, koska tuossa se matkustaminen rajoittuisi kaiketi merkittävästi, mutta lehtijutussa annettiin ymmärtää, että suunnitelmassa keskimmäisestä ryhmästä pelattaisiin kaikkia vastaan ja laitimmaiset ryhmät skippaisivat toisen laidan täysin. Muistelen myös aikaisemmin, että olisi ollut puhetta kuudesta divisioonasta, joten voisiko nämä kolme ryhmää siis olla konferensseja, joissa jakauduttaisiin vielä divisiooniin siten, että divisioonia olisi kaikkiaan kuusi. Silloinhan rakenne voisi näyttää esim. tältä (tässä skenaariossa Vladivostok on maksuvaikeuksien takia pudotettu pois)

  West konferenssi
  Euroopan divisioona
  Slovan Bratislava
  Dinamo Riga
  Jokerit
  Dinamo Minsk

  Länsi Venäjän divisioona
  SKA
  ZSKA
  D.Moskova
  HC Sotshi

  Ural konferenssi
  Keski Venäjän divisioona
  S.Moskova
  Vitjas
  Sevestral
  Jaroslav

  Uralin divisioona
  Neftehimik
  Nishi Novgorod
  AK Bars Kazan
  A. Omsk

  Pacific konferenssi
  Kauko Venäjän divisioona
  Magnitogorsk
  Ekaterinburg
  Traktor Cheljabinsk
  S.UFA

  Aasian divisioona
  B.Astana
  Sibir
  Kunlun
  Habarovsk

  Eli keskimmäisessä Uralin divisioonissa pelattaisiin viisi kertaa kaikkia saman lohkon joukkueita vastaan, plus vielä yksittäinen ottelu paikallisvastustajaa vastaan. Toisen divisioonan joukkueet kohdattaisiin kaikki neljästi ja muiden konferenssien joukkueet kaikki kahdesti. Tulisi kaiketi (5x3+1)+(4x4)+(2x16) -> 64 peliä. Laitimmaisissa konferensseissa sitten omissa divisioonissa kaikkia vastaan kahdeksan kertaa. Saman divisioonan toisen lohkon joukkueet kaikki kuusi kertaa ja Uralin konferenssin joukkueet kaikki kahdesti. Eli tulisi kaiketi samat (8x3)+(6x4)+(2x8) -> 64 peliä.

  Pudotuspeleihin menisi sitten jokaisesta konferenssista viisi parasta ja mukaan pääsisi vielä pisteiltään paras kutonen. Tämän jälkeen jokaisen konferenssin paras pääsisi valitsemaan itselleen ensimmäisen kierroksen parin (kuitenkin siten, ettei westin ja pacificin joukkueet kohtaa) siinä järjestyksessä, kenellä kolmesta on parhaan pisteet, toiseksi paras toiseksi ja kolmanneksi paras kolmanneksi. Sitten sama toistetaan konferenssi kakkosten kanssa ja mahdollisesti vielä kahden parhaan kolmosen kanssa, kunnes pudotuspeliparit ovat valmiit. Samaa mallia voi sitten kokeilla vielä toisellakin ja mahdollisesti jopa kolmannellakin kierroksella.
   
 7. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niinpä onkin, katsoi vahingossa matkaa maitse enkä linnuntietä. Hieman pidempi matka kuin Stadista New Yorkiin, ja aikavyöhykkeitä ylittyy 6, kun itään päin lennettäessä ylittyy 7.
   
 8. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Jos KHL laajentuisi taas 30 joukkueen sarjaksi niin mitenkä tällainen järjestely:
  (Uusi joukkueita: Toinen kiinalainen jengi aka Kiina2, E-Korea, Bern, Lontoo, Hampuri)

  Kaksi konferenssia:

  ITÄ

  Omsk
  Ufa
  Astana
  Kunlun
  Amur
  Admiral
  Sibir
  Avto
  Magni
  Kazan
  Torpedo
  Nefte
  Traktor
  E-Korea
  Kiina 2

  LÄNISI

  SKA
  Jokerit
  Spartak
  Riika
  Dynamo M
  Severstal
  Bern
  CSKA
  Loko
  Sochi
  Vitjaz
  Slovan
  Minsk
  Hamburg
  London

  Joukkueet jaettaisiin kolmeen divisioonaan ja kuuteen alueeseen:

  Divisioonat:

  Pasific
  Omsk
  Astana
  Kunlun
  Amur
  Admiral
  Sibir
  Avto
  Traktor
  Kiina2
  E-Korea

  Ural-Pasific
  Torpedo
  Nefte
  Kazan
  Ufa
  Magni

  Ural-European
  Severstal
  Vitjaz
  Sochi
  Loko
  Spartak

  Europe
  Jokerit
  Riika
  Slovan
  Minsk
  SKA
  Bern
  London
  Hamburg
  CSKA
  Dynamo M

  Tämän lisäksi joukkueet jaettaisiin vielä alueisiin:

  Pasific
  E-Korea
  Amur
  Vladivok
  Kunlun
  Kiina2

  Tundra
  Omsk
  Astana
  Traktor
  Sibir
  Avrto

  Ural-Pasific
  Torpedo
  Nefte
  Kazan
  Ufa
  Magni

  Ural-European
  Severstal
  Vitjaz
  Sochi
  Loko
  Spartak

  Euro-East
  Ska
  Jokerit
  Riika
  CSKA
  Dynamo

  Euro-West
  London
  Hamburg
  Slovan
  Bern
  Minsk

  Jos kaikki pelaisivat toisiaan vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa, niin pelejä tulisi se 60 kappaletta. Koska etäisyydet ovat kuitenkin valtavat, pelaisivat jengint oman alueen joukkueita vastaan kaksi kertaa kotona ja vieraissa (20 ottelua) viereisiä kolmea aluetta vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa (3x10 peliä). Kahta kauimaista aluetta vastaan pelattaisiin 5 peliä kutakin vastaan niin, että vuorovuosin käytäisiin vieraissa.

  Esimerkki Euro-Westin otteluohjelmasta:
  (Sarja vs. saraja / kotipelit / vieraspelit)

  Euro-West vs. Euro-West 10/10 peliä
  Euro-West vs. Euro-East 5/5 peliä
  Euro-West vs. Ural-European 5/5 peliä
  Euro-West vs. Ural-Pasific 5/5 peliä
  Euro-West vs. Tundra 0/5 peliä
  Euro-West vs. Pasific 5/0 peliä

  Vastaavan ohjelman voi sovittaa jokaiselle jengille. Näin konferenssin sisäisiä pelejä tulee 40 kappaletta ja toista konferenssia vastaan pelataan 20 peliä. Kaukaisimmat 5 vieraspelin kierrokset voisi vetää yhdellä istunnolla tai sovittaa yhteen toisiksikaukaisimman vieraskierueen kanssa, jos mahdollista.
   
 9. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Joo, mutta Ural-divisioonan jengeille pitää keksiä vastaavat kevennykset, ja ne joukkueet pitää valita läheltä, jos siis ei haluta, että myöskään Euro-East ei pelaa kuin viisi matsia Tundraa ja viisi matsia Pacificia vastaan. Vai miten meinasit?

  Itse hahmottelin tällä lailla:

  North-West - North-West: 5 kierrosta neljää divisioonavastustajaa vastaan: 5 x 4 = 20
  North-West - South-West: 3 kierrosta viittä konferenssivastustajaa vastaan: 3 x 5 = 15
  North-West - North-Central: 2 kierrosta viittä vastustajaa vastaan: 2 x 5 = 10
  North-West - South-Central: 1 kierros viittä vastustajaa vastaan: 1 x 5 = 5
  North-West - North-East: 2 kierrosta viittä vastustajaa vastaan: 2 x 5 = 10
  North-West - South-East: ei pelata

  SW - NW: 3 x 5 = 15
  SW - SW: 5 x 4 = 20
  SW - NC: ei pelata
  SW - SC: 2 x 5 = 10
  SW - NE: 1 x 5 = 5
  SW - SE: 2 x 5 = 10

  NC - NW: 2 x 5 = 10
  NC - SW: ei pelata
  NC - NC: 5 x 4 = 20
  NC - SC: 3 x 5 = 15
  NC - NE: 2 x 5 = 10
  NC - SE: 1 x 5 = 5

  SC - NW: 1 x 5 = 5
  SC - SW: 2 x 5 = 10
  SC - NC: 3 x 5 = 15
  SC - SC: 5 x 4 = 20
  SC - NE: ei pelata
  SC - SE: 2 x 5 = 10

  NE - NW: 2 x 5 = 10
  NE - SW: 1 x 5 = 5
  NE - NC: 2 x 5 = 10
  NE - SC: ei pelata
  NE- NE: 5 x 4 = 20
  NE - SE: 3 x 5 = 15

  SE - NW: ei pelata
  SE - SW: 2 x 5 = 10
  SE - NC: 1 x 5 = 5
  SE - SC: 2 x 5 = 10
  SE - NE: 3 x 5 = 15
  SE - SE: 5 x 4 = 20

  Siinä 60 matsin kausi.

  55 matsin runkosarjakausi olisi helpompi rakentaa:

  Oma divisioona: 5 kierrosta, neljä divisioonavastustajaa: 5 x 4 = 20.
  Oma konferenssi, naapuridivisioona: 3 kierrosta, viisi vastustajaa: 3 x 5 = 15
  Muiden konferenssien kaikkien divisioonien jengejä vastaan yksi kierros, viisi vastustajaa (neljä divisioonaa): 1 x 5 x 4 = 20
  Yhteensä 55 matsia.
   
 10. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Onhan noi ihan hauskoja ajatuksia miettiä länsieurooppalaisia lohkoja ja vastaavaa, mutta ainakaan itse en jaksa innostua noiden miettimisestä. KHL:llä on varmasti haluja laajentua länteen, mutta aika kaukana ollaan siitä, että KHL laajentuisi useampaan sellaiseen länsimaahan, jolla ei olisi juuria kommunistiaikoihin. Jokerithan on toistaiseksi ainoa tuollaisesta maasta tuleva joukkue ja muihin vastaaviin viritellyt joukkueet ovat enemmän tai vähemmän vaipuneet unholaan tai olleet sen Ruotsin viritelmän kaltaisia vitseiksi muuttuneita farsseja. Joo tuo Euro-West esimerkiksi olisi kiinnostava ja lähtökohtaisesti positiivinen juttu, mutta lähtökohtaisesti uskon Jokerien ja/tai KHL:n tarun päättyvän ennen ~4-5 viiden länsijengin tuloa mukaan. Puheita, neuvotteluja, tunnusteluja ja halujakin voi olla noin moneen suuntaan, mutta niistä on pitkä matka siihen, että hommat realisoituisivat pelien muodossa.

  Mun näkökulmasta järjestyksessä ensimmäiset stepit länsilaajentumiseen pitäisivät olla:
  1) Venäjän ja länsimaiden suhteiden normalisointi. Käytännössä Venäjän pitäisi ottaa vastuu mm. Ukrainan sodasta, pyrkiä korvaamaan vahinkonsa, poistua Krimiltä, tunnustaa Ukrainan suvereniteetti ja tätä kautta pyrkiä siihen, että pakotteet voitaisiin purkaa. Samoin Venäjän demokratiakehityksen pitäisi kääntyä 180 astetta ja mm. ihmisoikeustilanteen parantua. Käytännössä siis Putinin hallinnon pitäisi joko tehdä lähes kaikki toisin kuin toistaiseksi, tai realistisemmin hallinnon pitäisi kokonaan vaihtua. Niin kauan kuin Venäjä toimii nykyisellä tavallaan, ei yhdenkään länsijengin pitäisi pelata venäläisvetoista sarjaa. Ei Jokerienkaan.

  2) Sarjan toiminta kestävälle tasolle. Tarkoittaen siis taloudellisesti järkevällä pohjalla toimia joukkueita, läpinäkyvä päätöksenteko sarjan osalta ja toiminnan pitkäjänteisyyden kehittämistä. Esimerkiksi tällä hetkellä valtaosa (kaikki?) joukkueista ovat sillä tasolla, että lappu voi tulla luukulle aivan koska tahansa. Läpinäkyvyys taas puolestaan toimii siten, että mm. Moskovassa vain vaihdettiin miehet toimistolla, haistatettiin paskat vanhoille velvoitteille ja pistettiin rahaa palamaan lisää. Pitkäjänteisyys on sitä, että mm. Jokerit takoo 10m+ tappioita vuodessa hyvilläkin yleisömäärillä ja melko halvalla (suhteellisesti siis) joukkueella. Välillä taas on kauden kynnyksellä mm. muutettu ulkomaalaissääntöjä yllättäen ja kysymättä, samoin pistelaskusysteemejä. Eikä sekään kauhean tervettä ole, että näitä Rotenbergin tapaan kahdella pallilla istuvia päättäjiä löytyy.

  3) Joukkue tai kaksi mukaan lännestä. Lähtökohtaisesti näiden pitäisi pystyä toimimaan Jokereita paremmin talouden osalta ja rahoituksen ei pitäisi perustua venäläisten oligarkkien tai näiden yritysten kukkaroiden nyöreihin. Sarja ei tarvitse enää yhtään sellaista joukkuetta mukaan, joka kärsisi samoista asioista kuin Jokerit ja olisi talouden osalta yhtä sairaassa tilanteessa.

  4) Päätöksenteon pitäisi sarjatasolla toimia länsimaisemmin, kuten esimerkiksi kaikkien joukkueiden tahtotilan pitäisi tulla kuulluksi ja huomioiduksi aiempaa paremmin. Ei se niin voi mennä, että Kurrin pitää soitella läpi eri jehuja tai Kohonen saa tiedon pistelaskun muutoksesta toimittajilta, jotka pohjaavat tietonsa twiittiin. Aivan kaiken materiaalin pitäisi olla lähtökohtaisesti vähintään venäjäksi ja englanniksi, sisältäen siis kaiken faneille näkyvän ja seuroihin vaikuttavan materiaalin. Jos sarja haluaa olla aidosti kansainvälinen tai "kontinentaali", ei se voi pyöriä venäläisten, Venäjän ja venäjän ympärillä. Listasin tämän seuraavan länsilaajentumisen jälkeiseksi ihan siksi, että en usko tämän tapahtuvan ennen länsilaajentumisen seuraavaa erää. Seura esimerkiksi Lontoosta tai Berliinistä vauhdittaisi tätä muutosta enemmän, kuin Jokerit koskaan pystyy tekemään.

  5) Urheilullisen puolen kehittäminen. Tällä hetkellä erot mm. resursseissa ovat käsittämättömät, kun esimerkiksi SKA pystyy passittamaan kentälle Jokerien koko joukkuetta kalliimman ketjun, junnu- ja farmisäännöt kääntyvät järjestään isojen eduksi ja vastaavaa. Tuonne tarvitaan tiukka ja "pakottava" palkkakatto, seuraamuksia "kirjanpidon ohi menevistä" palkoista (mm. käteisellä maksetut bonukset, jne.) ja valvonta sille, että palkkakattoa ei kierretä miten halutaan. Kenenkään etu ei ole se, että pelkällä omalla hyvällä tekemisellä ei tapahdu siirtymistä ns. pohjakerroksesta keskikastiin tai keskikastista kärkeen. Suomesta Jyp on mielestäni hyvä esimerkki: ilman mitään kummisetiä tai -tätejä joukkue nousi ~10 vuotta takaperin joukkueeksi, joka voi realistisesti asettaa tavoitteekseen jokaisena kautena mestaruuden. Jypin kohdalla ei voida puhua suonenvedoista tai rahan polttamisesta, vaan laadukkaasta junnutyöstä, pelaajien sitouttamisesta ja kehittämisestä, kohtuullisen tarkasta taloudenpidosta ja hyvistä hankinnoista.

  Kun nuo on saatu kuntoon, voi KHL mielestäni realistisesti laajentua useisiin länsimaihin ja toimia terveellä pohjalla. Henkilökohtaisesti kuitenkin tuo ensimmäinen kohta on mielestäni niin suuri kysymysmerkki, että en usko sarjan selviävän uskottavana kiekkosarjana enää Venäjän nykyhallinnon kääntäessä veturinsa täysin toiseen suuntaan tai vaihtuessa tyystin.
   
 11. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Taas on yrityksenä saada NHL ja KHL joukkueet pelaamaan vastakkain. NHL on ilmeisesti tähän mennessä pyytänyt liikaa rahaa.

  Muunmuassa Rotenberg on tarjonnut SKA:ta kahdesti näytösotteluun Stanley Cupin voittaja joukkuetta vastaan, mut NHL on pitäny tarjousta liian pienenä.
   
 12. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  KHL:n ja NHL:n välinen peli olisi kuulemma määrä pelata Helsingissä.
   
 13. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Rotenberg kertoi Helsingin NHL ottelun yhteydessä että KHL:ssä mahdollisesti siirryttäisiin pieniin kaukaloihin lähitulevaisuudessa.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Suurista puheista sitten vaihteeksi Venäjän arkitodellisuuteen. Torpedon palkat ovat maksamatta kahdelle ex-pelaajalleen ja nyt KHL:n pelaajayhdistys haastaa Torpedon oikeuteen. Erilaisia määräpäiviä ja mahdollisuuksia on ollut, mutta vielä annettiin lisää. KHL tukee pelaajayhdistystä ja tämähän tarkoittaisi - siis normaalissa ympäristössä, ei välttämättä Venäjällä - sitä, että ellei Torpedo maksa, KHL ottaa liigatason sanktiot käyttöön.

  Lähde: Championat.comin uutinen muutama tunti sitten.

  Pakko jatkuvasti ihmetellä, miten KHL:stä putoilee uutisia hoitamattomista velvoitteista palkkojen osalta, vaikka tällaisten seurojen ei pitäisi aiempien päätösten mukaan edes pelata KHL:ssä.
   
 15. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Taas on höpisty että KHL neuvottelis neljän eri seuran kanssa laajenemisesta. Noh näitähän juttuja on pyöriny koko ajan, mut ihankun jostakin olisin lukenut/kuullut (tais olla Viasatin lähetyksessä), että tän kauden päätteeks tiputettais enemmän kuin yksi joukkue pois. Hakisivat 24 joukkueen sarjaa, josta kaksi joukkuetta olisi uusia joukkueita. Eli kolmea venäläistä joukkuetta oltaisiin vielä tiputtamassa. Ei siinä, kyllähän tuolta joutas nuo Severstalit ja Admiralit lähtemään ilman laajennusjoukkueitakin.

  Yksi asia mitä toivoisin todella paljon tähän sarjaan : Enemmän kansainvälisiä tuomareita. Ei sillä että nykyinen tuomaritoiminta ei olis hyvää, mutta toisi se eritavalla uskottavuutta, jos venäläinen ja "ulkomaalainen" joukkue kohtais, niin pelissä ei saisi viheltää kummankaan maan kansalainen, vähän niinkun maajoukkuepeleissä.
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  En itsekään mistään virallisesta lähteestä ole noita lukenut, mutta hfboardsilla joku nimimerkki, olikohan vorky, kertoili jossain vaiheessa sellaista, että Sevestralin ja Neftehimikin lähdöt VHL:ään olisi jo saletit. Admiralillaki ollut tällä kaudella ilmeisesti vaikeaa, mutta niillähän se sijainti lähellä Kiinaa voi pelastaa paljon. Eli olisiko kolmas lähtijä sitten tyyliin Vitjaz? Mutta missäs olet höpinöille sitten altistunut? Onko jotain linkkejä vai ootko samoja ketjuja lukenu hfboardissa vai ootko ihan siis kuullut asioista jostain?
   
 17. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Viasatin erätauko ohjelmassa oli tehty ihan juttu tuosta KHL:än tulevaisuuden plääneistä, niin siinä muistan kuulleeni tuosta joukkuemääräasiasta. Täytyy kaivaa tuo lähetys vielä esiin et muistanko oikein.

  Joo oon itekkin hfboardsia lukenut, ja tuo vorky taitaa olla ihan hyvin kohelon asioista perillä. Twitterissäkin on aika paljon asioita tiennyt etukäteen.

  Tuosta neljän joukkueen kanssa neuvotteluista ei nyt tämän kummempaa linkkiä oo. Osui vaan uutisia selaillessa silmiin. Toimitusjohtaja paljastaa: KHL neuvottelee neljän uuden joukkueen kanssa | Sportti.com
  Kuten sanottua, tätähän on jankattu jo pitkään, mut ilmeisesti lisäjoukkueiden tippuminen pois olisikin todennäköistä.

  Vityaz tosiaan voisi olla kolmas lähtijä, mikäli katsojamääriä pidetään jonkinlaisena mittarina. Joukkuehan on kamppaillut katsojamäärien kanssa pitkään, osaltaan syynsä huonolla sijainnillakin.
   
 18. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Vaikea kyllä nähdä mitkä nuo "4" potentiaalista tahoa ovat. Jokerit(ja sitä ennen Lev Praha) ovat osoittaneet että taloudellisesti homma ei vain toimi ilman niitä Putin-mielisiä oligarkkeja taustajoukoissa, sillä nykyisessä poliittisessa tilanteessa on vaikea nähdä että ketään kiinnostaisi upotella kymmeniä miljoonia euroja vuodessa Putin-liigaan pärjätäkseen siellä edes keskinkertaisesti. Tietenkin KHL:n on pidettävä yllä mielikuvaa että laajentuminen jatkuu, sillä ilman tuota mielikuvaa KHL:n status laskee. Epäilen että joukkuemäärä ei ainakaan Euroopan suunnalta tule kasvamaan, Kiinan suunta voi olla asia erikseen.
   
 19. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Pietarin tyhjätaskut alkaa rakentamaan maailman suurinta jäähallia ensi vuonna Pietariin. 22 000 katsojaa vetävä naveetta pitäs olla parissa vuodessa pystyssä.
   
 20. lasaleiko Jäsen

  Noniin! Pitäähän suuren ja mahtavan valtion propagandavälineellä olla asiaankuuluva näyttämö, maailman suurin. Kuinkas muutenkaan.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tshernishenko on toistanut kantansa, että huonoin joukkue saisi kauden päätteeksi lähteä (suomikiekko.com). Yksilöi, että huonoimmat kolme ovat Sevestral, Amur ja Admiral ja näistä tällä hetkellä huonoin olisi Admiral. Ilmeisesti siellä on siis halua päästä 24 joukkueeseen ja jos tosiaan tällä tavalla sanonut, niin voidaanko rivien välistä myös lukea, ettei ainakaan ensi kaudeksi laajennusjoukkueita tulla näkemään. Meinaa yhden joukkueen poistamisella ollaan tuossa 24 joukkueen lukemassa. Voidaanko toisaalta rivien välistä myös lukea, ettei laajentuminen Aasiaan suju halutulla tavalla, jos kerran Vladivostokia ollaan nyt nostamassa framille, lähtevänä joukkueena?

  HFBoardsilla joku ehdottelee ennakkoluulottomasti ihan uutta mallia itäisen naapurin kiekkokilpailulle. Mahtaiskohan tuollainen vielä suomalaisille KHL faneille maistua vai menisikö kuppi lopullisesti nurin esitetyllä mallilla?
   
 22. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tänään Ranskan cupin finaalissa vajaa 10k katsojaa. Tuli vaan mieleen, kun tuosta Ranskan KHL-joukkueestakin on puhetta ollut. Tuolla ei ehkä tarviis lähteä ihan niin nollista liikkeelle, kun esim Kiinassa. Näyttäisi riittävän katsojia jääkiekollekkin.

  Mielenkiintoista olis kyllä tietää näistä neuvotteluista enemmän, että onko nämä edes lähellä tapahtua, vai täysin tuulesta temmattuja huhuja.
   
 23. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tägään nyt teidät, kun te tunnutte olevan jokseenkin perillä näistä. @Tshekki77 @Cobol . Onko tietoa enempää tuosta Saksan KHL-projektista? Sattui silmään, kun tämä hyvin asioista perillä oleva venäläinen toimittaja (?) vorky kirjoitti, että hänen näkemyksensä mukaan Saksa olisi varma uusi KHL-maa lähivuosina. Hampurissahan ei ole jääkiekkojoukkuetta.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Saksa on varmasti KHL:n listalla. Samoin Lontoo ja Pariisi. KHL:n johto linjasi - ja lainasinkin sitä silloin - asetelman niin, että KHL menee läntisessä Euroopassa maihin, joiden kiekkokulttuuri ei ole vielä korkealla ja että turhaanhan he yrittävät maihin, joissa kiekolla on laajat perinteet. Suomeksi tuon voi lukea siten, että KHL on saanut pakit muualta, paitsi Suomesta, ja nyt haetaan ratkaisuja vähemmän kehittyviin kiekkomaihin. Tämä vaatii kuitenkin tilanteen normalisointia ja vähemmän myrkyttäviä turisteja, jotta neuvottelut voisivat onnistua.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ei oo ainakaan mulla mitään enempää tietoa, kuin mitä Vorky on hfboardsille kirjoitellut. KHL:n suunnaltahan on jo jokunen vuosi puhuttu Saksasta yhtenä laajennuskohteena, mutta todella vähän asiasta on sitten ollut saksalaisissa medioissa. Eli, että saisi vähän niinkuin toistakin näkökulmaa asiaan ja sitä kautta sitten saisi konkreettisemmin fiilistä, että onko tapahtumassa vai ei. Mutta sehän on tosiaan totta, että Hampurissa seisoisi kiekkoareena ilman joukkuetta.

  Mutta onhan se niinkin, että KHL:n puolelta puhutaan sekä länsi, että Aasia laajentumisista vuosittain ja silti ihan viimeisimpinä vuosina on sitten ollut kuitenkin kovasti hiljaista sen suhteen. HFBoardilla ja venäläisillä medioissa törmää yhä useammin vaatimuksiin, että Slovanin ja Rigan pitäisi lähteä ja samalla oven avauksella Kunlunkin voisi jatkaa matkaa muualle. Joten siltä osin on tosiaan mielenkiintoista nyt sitten nähdä, että jos yksi (tai enemmänkin) joukkueita pudotetaan kauden päätteeksi KHL:stä, että mille joukkueelle tai joukkueille nalli napsahtaa. Jos sieltä esim. Vladivostok tai Amur lähtee, niin sehän voisi antaa viitteitä siitä, että Aasian laajennus ei välttämättä suju halutulla tavalla. Toisaalta jos sieltä Slovan tai Riga saa kenkää, niin eihän se hyvää lupaa eurolaajentumisen kannalta.

  Kuukausi sittenhän KHL:n presidentti tuli julkisuuteen viestin kanssa, että kolmesta putoajaehdokkaasta (Sevestral, Amur ja Vladivostok) Vladivostok piti perää tilastoissa, mutta olin lukevinani tässä ihan pari päivää sitten (olikohan championat.comissa), että Vladivostokin aluejohtajat (tai jotain vastaavaa) olisivat saaneet varmistuksen KHL:ltä, ettei Vladivostokin joukkuetta pudoteta kauden päätteeksi.

  Edit. niin tästä championat.comin jutusta jäi fiilis, että jonkinlaiseen sopuun on päästy siitä, että Vladivostok jatkaisi KHL:ssä. Tosin google kääntäjällä tavailin, että virhetulkintojen mahdollisuus on olemassa.

  Edit2. Tässä Championatin jutussa puolestaan kerrotaan, että Minskissä olisi jonkinlaista turbulenssia päällä. Kausi päättyi paikalliselta Dynamolta, mutta nyt on ilmeisesti ilmoitettu, että paikallinen Dynamo pelaa paras kolmesta sarjan paikallista Yunostia vastaan. Tämähän voisi olla aivan normaalia valmistautumista kevään maajoukkuepeleihin, mutta nyt huhut kertoisivat, että ottelusarjalla saattaa olla isompaakin merkitystä ja että siinä pelattaisiin myös Dynamon tulevaisuudesta KHL:ssä. Yksi huhu on, että sarjan voittaja olisi ensi kaudesta lähtien Miskin edustaja KHL:ssä. Toisaalta kerrotaan myös, että Minsk menetti ison sponsorin, jonka voisi kuvitella tuovan haasteita ensi kauteen valmistautumiseen. Eli olisiko Minsk vetäytymässä, jos tappio Junostia vastaan napsahtaa?
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2019 klo 21.49