Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 2. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Täällä ei tainnut myöskään olla juttua tuosta Twitterissä pyörineestä Slava Malamudin twiitistä, että KHL vaihtaisi pistelaskun 3-2-1-0 systeemistä NHL-tyyppuseen 2-1-0 systeemiin. Tästähän ei ole mitään ainakaan KHL:n englanninkielisillä sivuilla. Eipä yllätä. Malamudin lähteestä ei ole mitään tietoa.
   
 3. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä kuulemma päätetään KHL:n johdon toimesta perjantaina. Pyyntö on tullut Venäjän liitolta, ilmeisesti siksi, että runkosarja olisi pisteiden osalta "tasaisempi".

  Nyt huhuissa on liikkunut Vienna Capitalsin liittyminen KHL:ään. En tiedä onnistuuko liittyminen jo ensi kaudella, mutta yksi läntinen seura lisää ei varmasti tekisi pahaa. Toki he kilpailevat Jokerien kanssa pelaajista, mutta silti..

  Saksan liitto taas vaatii, että jos KHL-joukkue perustetaan, niin samassa kaupungissa ei saa ennestään olla DEL-liigan jengiä. Samalla pitäisi panostaa isosti junioriorganisaatioon. Hampuri on varmaan listalla korkealla. Vierasmatka Reeperbahnille voisi olla mielenkiintoinen.
   
 4. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Ihme neppailua taas Venäjän maalla. MTV:n mukaan Kohoselle asia tuli ilmi, kun mediasta oli tuon Malamudin twiitin johdosta soitettu Kohoselle ja hän oli sitten joutunut varmistamaan asian erikseen. Juuri ennen kauden alkua mietitään tosissaan pistelaskun muutosta ja venäläistoimittajan twiitin perusteella sarjaan osallistuva joukkue saa tiedon... Ei hyvää päivää mitä toimintaa. Mitä seuraavaksi? Viiden ei-venäläisen ulkkariraja kaikille ja Jokereille asia infotaan ensimmäisen ottelun toisella erätauolla? "Njet ok, teilla uli pjat ulkomalasta ja ei juhtan tjoveria Vjenäjälta."

  Lainaus:
  Piti ihan tarkistaa, kun suomalaisiakin Hamburg Freezersissa pelaili. Ja oikeassahan olit, Hampurista näköjään loppui pari kautta sitten DEL-kiekko. Sinänsä jos länsilaajentuminen joskus toteutuu Saksaan, niin Hampurin pitäisi olla aika no-brainer. Maan toiseksi suurin kaupunki, kiekko kiinnostaa (IIHF 2015-16, Freezers Euroopan 10. seuratuin joukkue) ja moderni halli ilman joukkuetta kahdella ylimmällä sarjatasolla on aika kova yhdistelmä.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Vienna Capitalsistahan saisi varmaan ikäänkuin paikallisvastustajan Slovan Bratislavalle, kun eikös ne oo tyyliin muutaman kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Ja Saksassakin sitten iso kaupunki, ilman jääkiekkoa ja vielä mahdollinen lupaus junioritoiminnan tukemisesta. Saa nähdä toteutuuko nää, mutta yleensähän huhuissa mainitaan vain maita. Nyt kun ihan kaupunki kohtaiset huhuilut, niin voisi kuvitella asioiden olevan ehkä pidemmällä..
   
 6. Hewle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No justhan se putin kävi siellä Itävallassa tanssimassa häissä joten tästä on helppo laskee 1+1...
   
 7. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olisi kyllä hienoa, kun tuolta Pariisi, Milano, Wien, Hampuri akselilta jengi tai kaksi liittyisi mukaan.

  Ei siitä mihinkään pääse, että nämä Lännen joukkueet ovat vaan seksikkäämpiä kuin useampi tunti itään päin lennettävät "matkakohteet".

  Toivotaan parasta!
   
 8. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuttuun tapaan samat huhut KHL:n länsilaajentumisesta aina ennen kauden alkua. Kaupunki ja maa tosin saattavat vaihdella. Nämä sepustukset kuuluvat KHL:n politbyroon jokavuotisiin tehtäviin. Ja joku ne ottaa tosissaan varmaan tälläkin kertaa. Mutta jospa ne osuvatkin oikeaan tällä kertaa? Perusongelma on sinänsä helppo osoittaa: yhdelläkään KHL-joukkueella ei ole taloudellista omarahoituksen perustaa, vaan venäläiset liikemiehet (ja viime kädessä Venäjän valtio) maksavat venäläisten KHL-seurojen tappiot ja kuittaavat mm. urakoita Venäjän valtiolta korvaukseksi. Sama pätee liikemiesten osalta Venäjän ulkopuolisiin KHL-seuroihin.

  Mistä uusi itävaltalais- tai saksalaisseura taikoo 25-35 miljoonaa euroa, jotta rosteri ja kulut katetaan? Aivan, ei mistään. Tässä Venäjä astuu esille ja lupaa löytää sopivin ehdoin rahoituksen. Tähän asti ehdot eivät ole länsimaille kelvanneet. Muutos voi toki tulla, koska mm. Itävallassa äärioikeisto on jo mukana hallituksessa, ja tätä kautta suhteet Putiniin lämpimät. En yhtään ihmettelisi, jos hallituksessa oleva Vapauspuolue (FPÖ) olisi valmis antamaan Putinin KHL:lle pelitilaa. Saksassa voi tehdä tiukempaa, mutta Merkel ja Putinin ovat lähentyneet mm. kaasuputken osalta, joten miksi ei KHL-seurankin.

  Tosin itse en usko kumpaankaan, mutta mahdollisia ne ovat. Kunhan maksaja tulee Venäjältä.
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ainoa mikä tulee mieleen, olisi Red Bull ja heillähän olisi myös joukkueet valmiina kummassakin maassa. Mutta jos Saksan liitto on ehdoksi laittanut, että laajentua saa vain sellaiseen kaupunkiin, jossa ei DEL joukkuetta ole, niin silloinhan se ei ole mahdollista, ainakaan Münchenin osalta. Salzburgilla saattaa esteeksi tulla sitten hallin vaatimaton koko, meinaa olen antanut itselleni ymmärtää, että pelaisivat jossain noin 3000 katsojaa vetävässä hallissa.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos Venäjä maksaa Red Bullille yhteensä 30-50 miljoonaa kaudessa siitä, että Red Bull sponssaa kahta seuraa, kenties ratkaisu löytyy. Viennan halliin mahtuu jotain 7 000 katsojaa, ja Saksasta löytyy ratkaisu. Ei Venäjä tarvitse Red Bullia mihinkään, mutta voihan se mukana olla, jos ehdot käyvät. Venäjän kannalta helpointa olisi antaa rahat jollekin enemmän Venäjän kontrollissa olevalla yritykselle tai taholle.

  Aika näyttää. Jos oman arvauksen heittäisi, KHL omaa paremman kannatuksen lännessä yhdessä äärioikeiston sekä Venäjän roolin kasvun myötä. Jompi kumpi täytyy ehtona täyttyä, ja Saksan osalta Venäjän merkitys on kasvussa mm. uuden kaasuputken myötä ja Itävalta on siirtynyt ideologisesti lähemmäksi Putinin Venäjää. Kyllä Venäjällä osataan arvioida tämä tilanne ja pohtia tarkkaan, onko syytä pystyttää KHL-joukkue vai ei.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Niin no tietenkin noinkin, jos venäläiset ehdottomasti haluisivat ison kontrollin joukkueista, mutta kun heitit vain kysymyksen ilmoille, että kenellä olisi ylipäätään varaa tuollaista pyörittää Saksassa tai Itävallassa, niin siihen heitin Reb Bullin. En siis tarkoittanut, että se välttämättä kovin realistinen vaihtoehto tosimaailmassa olisi, mutta fygyy varmasti löytyisi ja eikös niillä joku junioriseura jokunen vuosi sitten vetäny yhden kauden MHL:ssä?
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tuossa olisikin @Tshekki77 ideaa, jos myös läntiset junnuseurat olisivat mukana MHL:ssä. Jokerien junnujen osalta pelaaminen kovatasoisia vastustajia vastaan taattuna esimerkiksi viisi seuraavaa vuotta antaisi mahdollisuuden rakentaa jotain uutta ja voittoisaa. Nythän vanhemmat ja agentit haluavat junnun siirtyvän usein pois Jokereista, jos on mahdollisuus menestyä, koska pelipaikkaa ei säännöllisenä aukene ylhäällä (kuin aniharvoin). Tämä kehittäisi pelaajia ainakin hieman samalla tavalla kuin siirtyminen Pohjois-Amerikan junnusarjoihin, ja veisi siten suomalaiskiekkoa eteenpäin. Mutta homma maksaa vuodessa miljoonia lentoineen ja hotelleineen, joten eihän tällainen venäläisiä kiinnosta, koska heidän tarkoitus ei ole kehittää suomalaisjääkiekkoa. Saksassa on varmaan katseltu myös Suomen ja Jokerien tilannetta ja huomattu, miten yhteistyötä ja KHL-seuraa ei tule organisoida. Jos siis Saksan jääkiekkoliitto on asiasta ylipäätään jotain faktaa lausunut muuallakin, kuin venäläisissä medioissa.
   
 13. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Näitä laajennushuhuja kun kuuntelee niin herää ihmetys miksei Englanti kiinnosta. Kiekko elää siellä nousukautta (ensimmäinen NHL-draftattu pelaaja tuli juuri ja maa nousi A-sarjaan MM-kisoissa) ja luulisi rahottajanki löytyvän yhellä puhelinsoitolla, Roman Abrahimovits kuitenkin taitaa olla Putinin sisäpiiriä.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Kyllähän sinnekin suuntaan oli jossain vaiheessa jotain virityksiä ja oliko AK Bars Kazanilla joku yhteistyöprojekti, jossain vaiheessa, jonkun skotlantilaisen seuran kanssa? Joku akatemia juttu tai jotain sellaista. Mutta ne myrkytystapaukset eivät varmaan ainakaan helpottaneet asiaa.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Varmaan silläkin on vaikutuksensa, että Abramovitšille ei annettu enää viisumia Englantiin, kun Chelsea pelasi viime kauden viimeisiä otteluita. Sellaiseksi se on mennyt... Tosin Abramovitš hankki pikana uuden kansalaisuuden. Tällä kertaa arpa ei osunut suurimman Jokerirahoittajan tavoin Suomeen väärennetyin tiedoin (Maaseudun Tulevaisuuden mukaan), vaan Abramovitš on nyt Israelin kansalainen. Luulen, että tämä kaikki russofobiaan perustuva järjetön vainoaminen on totaalinen shokki KHL:lle, eikä Englanti ole nyt listalla.
   
 16. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  En mä tiedä kiinnostuksista, mutta onhan joku itävalta, pariisi ja mitä näitä nyt oli jo ajatuksen tasollakin ihan huumorimestoja. Jo nyt liigassa rämpii Riikan ja Slovanin (Zagreb onneksi lähti jo) tapaisia jätejengejä, joiden maassa jääkiekkoilu on tätänykyä niin paskatasoista, että on ihan utopiaa kuvitella että saisivat ikinä kasattua minkääntasoista joukkuetta, jos eivät osta kaikkia pelaajia ulkomailta. Sama pätisi tietenkin myös Pariisiin puhumattakaan pallokorvista.

  Saksassa tuntuisi olevan jonkinlainen noste päällä, ja saisivat ehkä kutakuinkin samanlaisella omavaraisuusasteella kuin Jokerit kasattua joukkueen joka voisi päästä joskus playoffeihin. Sveitsi, Tsekki, Ruotsi sama juttu. Kaikki muut maat pitäisi ihan suosiolla unohtaa ja hyväksyä se tosiseikka, että tätä lajia ei pelata eikä osata pelata kuin muutamissa maissa, eikä se asia tule ikinä muuttumaan koska pelien kuningas vie kaiken oikeasti lahjakkaan urheilija-aineksen oikeissa palloilumaissa.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Championat on haastatellut Chernyshenkoa teemalla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Google kääntäjällä tavailin, eikä ihan kaikki auennut, mutta ainakin seuraavista asioista puhuivat.

  Otteluiden pisteytys systeemin muutosta ilmeisesti harkittiin pitkään ja tarkasti (vaikka viime hetken äänestys ehkä antoi ulospäin toisenlaisenkin kuvan) ja vaikka asialla oli plussat ja miinukset, niin ilmeisesti plussaa oli enemmän. Jotkut toimittajat ovat ilmeisesti myös tutkineet edellisten kausien tuloksia ja todenneet, ettei merkittäviä muutoksia olisi tullut ja Cherni myöntääkin tämän, mutta toisaalta nostaa esiin, että yksittäisille joukkueille siellä olisi voinut merkittäviä muutoksia tulla.

  Omskin tapaukseen liittyen oli iloinen, että joukkue oli heti lähtöön avoin tilanteestaan, eikä lähtenyt peittelemään ongelmiaan. Iloinen myös siitä, että saivat muiden joukkueiden kanssa rukattua kalenterin uusiksi.

  Toivoo jutussa myös malttia ilmeisesti Spartakin kannattajilta (ainakin yhden kauden ajaksi). Ilmeisesti siis Spartak ja ZSKA pelaa samalla areenalla ja ko. hallin nimen vuokraoikeuden uudistettiin tulevalle kaudelle ja halli sai nimekseen ilmeisesti jotain, tyyliin ZSKA areena, eikä tämä kait sitten kauheen hyvin ole uponnut Spartakin kannattajiin.

  Valko-Venäläisiä pelaajia ei kait jatkossa kohdella enää ulkomaalaispelaajina ja tämä johtaa juurensa kaiketi Venäjän Federaation lainsäädäntöön ja kaiketi tulliliittoon Valko-Venäjän kanssa. Eli vähän sama systeemi kuin EU:ssa, että liiton sisällä kaikkia kansalaisia pitäisi kohdella työn edessä tasa-arvoisesti.

  Neuvottelevat ranskalaisen seuran liittymisestä KHL:ään ja seuraavassa kappaleessa toimittaja kysyy, että pitäisikö ilmeisesti A.Medvedevin heitto joukkueesta Arabi Emiraateista ottaa tosissaan? Voi toki olla, että merkitys muuttuu tai häviää kääntäjää käyttämällä, mutta englanniksi siinä luki, että Cherni ottaa A.Medvedevin vakavasti, mutta ei siis mitään viittausta itse kysymykseen, mahdollisesta laajennusjoukkueesta Arabi Emiraateissa. Tai no kääntäjä puhui siis joukkueesta UAE:ssa, jonka tässä yhteydessä oletin tarkoittavan Emiraatteja.

  Tutkivat mahdollisuutta pelata ulkoilmapeli Zenitin fudisstadionilla ja viimeiseen kysymykseen, saako joku/jotkut KHL joukkkue(et) kenkää, vastaa ettei KHL:n strateria toki Venäjän Federaation laki ole, vaan enemmänkin KHL:n visio siitä, mihin haluavat mennä ja toteaa vielä, että sekin voi muuttua. Toteaa kuitenkin perään, että kun strategia on olemassa ja valittuna, niin haluaa ajaa sitä sitten täysillä eteenpäin.

  Jos täällä on Venäjää taitavia, niin voi korjata mahdollisia virheitä, koska täysin google varassa mennään tässä.
   
 18. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Lainaus:
  Rigan rämpiminen ei tietenkään johdu maan tasosta, vaan kyseessä on puhtaasti taloudellinen asia. Olisihan se muuten aika outoa, että Latviaa heikompi Valko-Venäjä ja selvästi huonompi Kazakstan pystyvät tuomaan jäälle vakavasti otettavat Astanan ja Minskin, mutta eivät ole maajoukkueena puolivälierien kynnyksellä kuten Latvia on jopa Olympialaisissa asti. Pitää muistaa että kun Rigalla oli vielä kunnolla rahaa, niin joukkue palkkasi laadukkaita Latvialaisia pari kentällistä. Kun hyviä ulkomaalaisia oli vielä kolmas kenttä, niin joukkue oli pudotuspeleissä käytännössä joka kausi, pari kertaa jopa toisella kierroksella. Ja niinhän se piti ollakin, Astana ja Minsk olisivat muuten luonnonoikkuja.

  Nyt kun euroja on vähemmän, pelaa Rigassa vuodesta riippuen vain 4-7 Latvian Olympiajoukkueen pelaajaa. MM-kisoissa on tietty paljon kieltäytymisiä, joten keskinkertaisia pelaajia mahtuu silloin mukaan, ja heistä osa pelaa Dinamossa. Parhaat ovat kuitenkin ulkomailla, koska siellä maksetaan paremmin ja KHL:n kolmoskentän jätkät pääsevät toisaalta kärkiketjuihin muissa sarjoissa. Ulkomaalaisia on täten nykyään luonnollisesti enemmän, mutta he ovat paljon heikompia kuin rikkaampina vuosina.

  Saksa, Latvia ja Sveitsi ovat sen verran hyviä kiekkomaita, että he voisivat luoda joukkueen omistakin nimistä + pari ulkkaria, mutta se olisi taloudellisesti aika haastavaa. Parhaassa iässä olevat tähdet pyytävät sen verran paljon palkkaa, että heidän haaliminen samaan joukkueeseen vaatisi kovat sponsorit. Siksi he ovatkin pirstaloituneet eri jengeihin noissa kaikissa maissa. On ymmärrettävää ettei heillä ole ulkkarikiintiötä, koska silloin on mahdollista rakentaa joukkue jos rahaa vain on edes kohtuullisesti. Oikeasti heikot maat ovat sitten asia erikseen. En tiedä kannattaisiko ottaa mukaan mitään Englantia tai edes Ranskaa, koska heillä ole tarpeeksi KHL-tason pelaajia. Toisaalta siellä on jo Kiina, ja sitten pitää vaan pelata kanukeilla.

  Parhaassa tapauksessa uudet joukkueet tulisivat vahvoista maista kuten Sveitsi, Ruotsi tai Tshekki. Red Bullin kautta voisi miettiä myös Itävaltaa, mutta sitten pitäisi turvautua taas ulkkareihin. Jos jotain KHL:n päätöksiä pitäisi miettiä, niin se olisi mielestäni Prahan ja Jokereiden pelaaminen eri säännöillä kuin venäläisten. Ruotsi, Suomi ja Tshekki ovat mielestäni niin kovia lätkämaita, ettei heille ole mitään järkeä antaa erivapauksia. On aika epäreilua keskinkertaisten venäläisjengien osalta, että he joutuvat pelaamaan 5 ulkkarilla kun Praha ja Jokerit vetävät 12-16. Hyviä venäläisiä ei riitä 8 parhaan joukkueen ulkopuolelle riittävästi, joten budjetit vääristyvät ja samalla rahalla saa paljon heikomman joukkueen kuin mitä nuo muut suurmaat rakentavat.
   
 19. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Astanalla ja Minskillä ovat olleet helvetin kovat ulkomaalaiset + tietenkin paljon noita kahden passin jätkiä. Toki molemmat niistäkin on olleet ihan paskoja viime aikoina ja ketään ei varmasti jäisi kaipaamaan jos kazakit ja valkoryssätkin katoaisivat jääkiekkokartalta. Siitä olen kanssasi eri mieltä, että ei ole olemassa sellaista asiaa kun kaksi kentällistä laadukkaita latvialaisia. Koko maailmassa ehkä 3-4 yksilöä.  Lainaus:
  Tästä samaa mieltä. Toki niin päin, että venäläisiltä lähtisivät kiintiöt pois, jolloin pienemmät seurat olisivat vapaita palkkaamaan ulkomaalaisia pelaajia heikompien venäläisten sijaan ja taso nousisi. Kiintiöiden asettaminen esim. Jokereille tekisi meistä uuden Slovanin/Riikan. Lähes pelkästään suomalaisista pelaajista koostuvalla jengillä ei olisi mitään asiaa yrittää sätkiä ja pitää päätä pinnalla playoff-paikan suhteen.
   
 20. Travis Bickle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hyvin olet saanut pelkällä Google kääntäjällä selvää tekstistä. Käännän kokonaan vaan ekan kappaleen, koska se on mielestäni kiinnostava, ja muutamia juttuja loppuartikkelista.

  - Liiga jatkaa liikettään eteenpäin?
  - Meille on tärkeintä, että liigan strategia toteutuu. Liiga on mahtavassa kunnossa. Kaudesta tulee mielenkiintoinen. Pelejä tulee olemaan eniten KHL:n historian aikana. Tämän ansiosta kiinnostus tulee säilymään. Kansainvälisen strategian toteuttamisen raameissa meillä on suunniteltuna 4 vierasottelua. Ajattelemme, että tulee uusia ulkomaalaisia joukkueita, jotka tuovat uutta yleisöä, lisää markkina-alueita ja houkuttelevuutta sponsoreille. Se edesauttaa liigan taloudellista hyvinvointia. Lopullinen tavoite on liigan vieminen Euroopan markkinoille.

  Tuohon Aleksander Medvedevin heittoon KHL joukkueesta Arabiemiraateissa Chernychenko toteaa, että hän ottaa kyllä Aleksander Ivanovitsin erittäin tosissaan, mutta ei ole vielä ehtinyt jutella asiasta hänen kanssaan.

  Ranskan KHL joukkueesta hän sanoo, että neuvotteluja käydään ja vaihtoehtoja tutkitaan Ranskan urheiluministeriön ja jääkiekkoliiton kanssa. Ehdottomasti tiedotetaan, kun tiedotettavaa on, koska vastaavia neuvotteluja käydään muissakin maissa.

  TsSKA:n ja Spartakin areenan jakamisesta: Chernyshenko vaan arvelee että ehkä areenan nimenmuutos ei miellytä kaikkia mutta yhden kauden ajan pitää yrittää tulla toimeen. Toivoo että Spartakille tulisi oma areena. Kuulemma areenan jakamisesta kahden joukkueen kesken niin että ketään ei loukata on kokemuksia.

  Sopupeleistä Chernyshenko toteaa että ei voi kuvitella sellaisia voivan tapahtua tässä lajissa, koska urheilijat antavat kaukalossa kaikkensa. Ja sellaiset asiat on helppo paljastaa.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kysehän on politiikasta. KHL on moneen kertaan todennut, että KHL:stä luodaan Euroopan ykkössarja. Jääkiekkomielessä marionettimailla ei ole mitään näkemystä asiassa, koska niiden taso ei riitä, eikä muut kuuntele kiekkomielessä lilliputteja. Senpä takia KHL joutuu juhlimaan jo "neuvotellaan" tyyliin ennakkoon näitä itävaltaltoja ja ranskoja ja vähän lontootaakin. KHL:n kannalta tilanne on toki ikävä, mutta sellaiseen rakoon KHL ja Venäjä ovat itsensä ihan tarkoituksella asettaneet.

  Lainaus:
  Mitä Sveitsi, Saksa, Tsekki, Ruotsi jne voittaisivat KHL:n myötä? Aivan, ei mitään. Sen tieltä pitäisi raivata CHL pois ja lisäksi päästää venäläiset oligarkit hääräämään kenties laittomilla rahoillaan, jotta 10-20 miljoonan vuostappiot saadaan kuitattua. Nythän suuntaus voisi olla jopa päinvastainen. Oligarkkeja ainakin suunnitellaan laitettavan ahtaalle. Chelsean omistajaa ei päästetty seuran loppukauden peleihin, koska Englanti ei halunnut häntä venäläisenä maahan.

  Venäjällä on avaimet tilanteen purkamiseen, mutta Venäjä ei halua niitä käyttää. Tämä on ydin. Niinpä kuulemme jatkossa joka kerta ennen kauden alkua, kuinka KHL on just laajenemassa länteen ja nyt neuvotellaan jonkun kreikkalaiskylän kanssa, jossa on venäläisten omistama tehdas.
   
 22. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  No sitä mä en käy analysoimaan kun ei asia pätkääkään kiinnosta. Totesinpahan vain, että jääkiekkoa ei pelata näiden neljän maan lisäksi muualla Euroopassa.
   
 23. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Saksa, Ruotsi, Tšekki jne voisivat, urheilullisesti, hyötyä hyvinkin paljon siitä - että kansalliset sarjat voisivat liikutella pelaajiaan itsensä ja KHLn välillä. Tästä saattaisi olla hyvinkin paljon hyöty kansallisille sarjoille, maajoukkueille ja lajin kehitykselle ao maissa muutoinkin.

  Sama koskisi halutessaan myös SM-liigaa.

  Poliittisesti tilanne olisi mahdollisesti kenties mutkikkaampi, mutta se on oma lukunsa.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  KHL:ssä mietitään ilmeisesti taas jakautumista kolmeen divisioonaan, mikäli uskomme tätä championatin juttua. 24 joukkueella tekisi kahdeksan joukkuetta per divisioona. Toisaalta parilla uudella länsijoukkueella voisi päästä 27 joukkueeseen ja siten yhdeksän joukkueen divisiooniin. Tarkoituksena olisi ilmeisesti se, että Euroopalla olisi oma West divisioona, Uralin divisioonassa pelaisi sitten "keski venäjän" joukkueita ja Pacific divisioonassa pelaisi sitten itäisimmät joukkueet. Tarkoitus olisi myös se, että siinä missä Uralin divisioonan joukkueet kohtaisi runkosarjassa kaikki joukkueet, West ja Pacific divisioonista ei pelattaisi runkosarjassa vastakkain.

  Tämähän siis voisi käytännössä toimia runkosarjassa vaikka seuraavasti. Eli West (ja Pacific) divisioonassa pelaisivat oman divisioonan joukkueita vastaan neljästi ja sitten kohtaisivat Ural divisioonan joukkueet niin ikään neljästi. Pitäisi tulla peleja 4x7+4x8=60. Ural divisioonassa pelaisivat sitten kaikkia oman divisioonan joukkueita vastaan niin ikään neljästi, mutta kohtaisivat kaikki naapuridivisioonien joukkueet vain kahdesti. Pelejä tulisi 4x7+2x16=60

  Mutta uteliaana kyllä kiinnostaisi, että miten pudotuspelit on tässä mallissa ajateltu toteutettavan? Meinaa ihan äkkiä ei tule mieleen mitään järkevää mallia, jos tämä muutos tehdään siis sillä ajatuksella, että West ja Pacific divisioonan joukkueet kohtaisivat mahdollisimman harvoin.

  Edit. voisiko se malli olla sitten jokin sellainen, jossa paremmin sijoittuneet joukkueet pääsisivät valitsemaan runkosarjan jälkeen pudotuspeliparinsa, huonommin sijoittuneiden joukosta, kuitenkin siten, että tuo "West ja Pacific joukkueet ei kohtaa" säännöstä pidettäisiin kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018 klo 01.21
 25. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Joskus koetin hahmotella miten NHL:ssä pelattaisiin, jos syntyisi NHL Europe Division. Pariton määrä divisioonia on hankala.

  Näetkö mitään hämärää yhtälössä, jossa esim. West-divisioonan joukkue pelaa laskujesi mukaan neljästi Ural-divisioonan joukkuetta vastaan, mutta Ural-divisioonan joukkue kohtaa vain kahdesti naapuridivisioonien joukkueet?