Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Millainen on venäläinen kaukalo? Entä millainen on suomalainen? Suomessa kaukalot on pääpiirteittäin 58-60m pitkiä ja 28-30m leveitä. Eikös Venäjälläkin ole IIHF:n säännöt?
   
 2. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  IS Avangard Omskin hallin tilanteesta:

  "Avangard Omskin puheenjohtaja Maksim Sushinski kertoi seuran tiedotteessa, että areenan rakenteista löytyi ongelmia remontin yhteydessä.

  – Aloitimme harjoituskauden aikana hallin sisällä remontit. Näiden projektien aikana törmäsimme ennalta-arvaamattomiin vaikeuksiin. Heti sen jälkeen asiantuntijat alkoivat tutkia tilannetta lisää, Sushinski sanoi."

  Taas rakennusfarssi Venäjällä! Vuonna 2007 valmistunut jäähalli sortumisvaarassa, KHL-seura joutuu evakkoon – ”Järkytys” - KHL - Ilta-Sanomat

  Venäläisten mukaan v. 2007 rakennettu halli on nyt mittavan remontin tarpeessa. Niin mittavan, että Avangard Omsk joutunee etsimään uuden hallin, jossa pelata pelinsä tulevalla kaudella.
   
 3. Ergie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  On varmaan ikävä isku jalkoväliin Omsk-faneille. Voin vain kuvitella miltä tuntuisi jos Jokereiden kohdalla joku ilmoittaisi kuukausi ennen kauden alkua, että kaikki tulevan kauden kotiottelut pelataankin sitten 1400 kilometrin päässä Niznekamskissa.
   
 4. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  KHL:n suunnitelman mukaan jokaisella seuralla pitää olla vähintään 8000 katsojaa vetävä halli vuoteen 21 mennessä.
   
 5. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Eikös Donetskissa olisi käyttämätön jäähalli, jossa voisi ensi kauden pelata?
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eikös se poltettu?
   
 7. Yellow Jester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kaukaloissa
  Lainaus:
  Kyllä, ja tästä olisi mukava kuulla esim. Kohosen tai Jali Kullin mielipide.
   
 8. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 9. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Kunlun Red Star on nimennyt Wayne Gretzkyn "kiekkolähettiläjääkseen" . Kiinaan myös avataan Gretzkyn nimeä kantava kiekkokoulu.

  Saas nähä nähäänkö väinö Helsingissä kauden avauksessa.
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen juttu. Sulla taisi mobiililaitteen ennakoiva syöttö tehdä pienen aivopierun ja ”kiekkolähettiläs” muutti muotonsa ”kiekkolähettiläjäksi” :-)

  Tai sitten en vaan tajunnut huumoria.
   
 11. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Oho joo, käsi ylös. Niin nää vempeleet muuttelee noita sanoja. Oikea muoto taitaa olla luultavasti lähetteliääksi.

  Mut joo, mielenkiintoista sinällään tuo Gretzkyn homma. Mitä kaikkee tuo sitten pitääkin sisällään, varmasti oikea mies tekemään pr:ää Kunlunille ja Kiinan kiekolle.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2018 klo 04.13
 12. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Olishan se aika siistiä jos Väinö olis meidän kauden avauksessa. Vois tulle morjestamaan Kurria ja tunnustuatua Jokerifaniksi. Aina sanonu!
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Avangardin evakko Moskovassa voi olla odotettua pidempi, mikäli uskomme tätä championatin juttua tilanteesta. Ilmeisesti moskovalaisen halliyhtiön bossi on möläyttänyt julkisuuteen, että joukkue saattaisi hengailla Moskovassa 3-5 vuotta. Tosin google kääntäjän kanssa tavailtu juttua, joten virhetulkintojen mahdollisuus olemassa.
   
 14. Höylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Karri Rämö siis puolen vuoden sairaslomalle. Mietin, että mitenköhän nuo vakuutusasiat Äiti Venäjällä menee tässä tapauksessa, kukakohan maksaa Rämön puolen vuoden palkan? Pahoittelut minun ehkä epäilevistä stereotyyppisistä vihjailuista Venäjän palkkasysteemiä kohtaan.
   
 15. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eiköhän seura maksa palkan ihan normaalisti. Kuka sitten korvaa sen seuralle on toinen kysymys.

  KHL:ssä terveysasiat otetaan todella vakavasti ja pelaajien vakuutusmaksut ovat korkeita ja pakollisia. Case Cherepanovin jälkeen KHL vaatii kaikkien peliluvan saavien pelaajien laajoja sydäntutkimuksia yms. Näissä mm. paljastui aikanaan Korpikarin synnynäinen sydänvika, johon peliura sitten myös loppui. Ja hyvä että paljastui, muuten olisi voinut käydä huonosti.

  Eli hieman yllättäen venäjälläkin osataan jotain asioita hoitaa. Ymmärrän ja jaan toki skeptisyytesi. Venäjä on Venäjä...
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Riippuu suhteista. Ja tietenkin seurasta ja sen maksumoraalista ja -kyvystä. Usein suhteetkaan eivät riitä, vaan seura jättää loukkaantuneen pelaajan palkat maksamatta tai pyrkii kylmästi ulostamaan hänet jollain verukkeella. Myös suomalaispelaajilla on tästä kokemuksia, mutta tuskin julkisuudessa avautuvat. Saamisia kun on edelleen. Ongelma on laaja, ja se koskee useiden seurojen pelaajia siitä riippumatta, onko jotain häikkää. Ihan terveetkin ja seuran eteen illasta toiseen työtä tekevät voivat jäädä ilman palkkaa tai saavat myöhästyneenä siitä osan. Linkissä MTV3 artikkeli ja siinä esimerkki viime kaudelta:

  KHL-seura kriisissä: joukkokato palkkarästien takia
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tässä hieman vanhempi, todella ikävä esimerkki siitä, miten seurat KHL:ssä toimivat/ovat toimineet. Kyse oli sopimuksesta, jonka arvo oli yli miljoona dollaria. Tekaistujen (tai oikeiden) terveysselvitysten jälkeen pelaaja ei saanut senttiäkään. Hän jatkoi KHL:n jälkeen pelejään Suomessa.

  Liigasta tuttu ruotsalaisikoni savustettiin ulos KHL:stä – muistelee nyt tapahtumia: Sydämen vajaatoimintaa ei ollut

  Rämön osalta täytyy vaan toivoa, että saa rahansa ja pystyy jatkamaan uraansa huipulla.
   
 18. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:
  Rämöllä on läheiset välit Omskin johtoportaaseen ihan kaukalon ulkopuolellakin joten en usko että Rämöllä on minkäänlaista ongelmaa palkkojen kanssa.
  Toki Rämö on Omskissa kulttimaineessa niin tilanne on ”sillälailla helppo”.
  Muuten en menisi takuuseen.
   
 19. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 20. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ah, kuulostaa niin KHL:ltä.

  Toisaalta tuo kuulostaa melko omituiselta. Kun Kozun on nyt sittenkin jatkamassa Lokossa, niin siellä on ulkkaripaikat täynnä jo ilman Desharnaisia.
   
 21. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  KHL neuvottelee joukkuetta Ranskaan.
   
 22. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  PariS KA kuulostaisi lupaavalta.

  Ei vaan olisihan tuo hieno juttu, välillä lentoja myös länteen päin.
   
 23. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Jos sieltä nykyisistä Ranskan liigan joukkueista jotain tuotaisiin sellaisenaan KHL:ään, niin varmaan Rouen on vahvimmilla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ylivoimaisesti menestynein joukkue kotimaansa sarjassa eikä ole kuin vajaan parin tunnin ajomatkan päässä Pariisista.

  Luulenpa tosin, että KHL:n päättäjillä olisi halu saada joukkue ihan Pariisiin mitään sen enempää asiasta tietämättä.
   
 24. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Nopeasti Wikipediasta luntattuna Pariisissa ei ole kahdella korkeimmalla sarjatasolla joukkuetta ja menestystä on tullut viimeksi useita vuosikymmeniä sitten. Hieman siis epäilen, että halli-infraa pitäisi rakentaa, mikä tuskin on ihan halpa nakki. Joo MM-kisoja pelattiin 2017 Pariisissa, mutta tuo AccorHotels Arena on yksi maailman "kiireisimmistä" tapahtumakeskuksista: hieman epäilen, että tuolta ei löydy ~30 illan verran tilaa kalenterista kaupungin marginaalilajille. Ja ainakin muistelen Hartwallin osalta, että juuri nuo eri tapahtumat ovat se oikeasti ja kunnolla pesetaa sisälle tuovaa tavaraa. Voi siis olla kohtuullisen hankala löytää tuolta ~30 matsin edestä iltoja vapaaksi ~180 päivän aikaikkunan sisällä.

  Tietty en sen tarkemmin viitsi googlata löytyykö tuolta muutakin hallikantaa, helposti lätkään muokkautuvaa infraa tai olisiko AccorHotels jotenkin taipuvainen KHL-ohjelmaan. Ei muuten, mutta nämä puheet KHL:n länsilaajentumisesta ovat jokavuotinen juttu, joka on johtanut mm. surkuhupaisaan Crowsin tiedotustilaisuuteen. KHL-jengiin Ranskassa uskon sitten, kun se pelaa ensimmäisen ottelunsa KHL:ssa. Sen verran tämän sarjan länsilaajentumisesta on ollut puhetta, että pelkkänä puheena pidän Ranskan viritelmääkin.
   
 25. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Juuri näin. Crownsin (lehdistötilaisuuden) lisäksi italialainen Milano Rossoblu oli joskus liittymässä KHL:ään, mutta jostain syystä tämä ei ikinä toteutunut. Jostain syystä kevään 2014 jälkeen nämä laajenemispuheet ovat olleet enemmän tai vähemmän pelkkää sanahelinää.

  Pariisin heitin siksi, että se olisi äärimmäisen mediaseksikäs paikka pitää KHL-joukkuetta. Joku Rouen tai Amiens ei sanoisi kenellekään yhtään mitään. Eri asia onkin tosiaan sitten, että missä niitä pelejä pelattaisiin ja tuskinpa siellä ikinä pelataan yhtäkään KHL-ottelua, ellei sitten vastakkain pelaa jotkut muut joukkueet.