Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Eikös venäläisiltä olla mahdollisesti eväämässä edustusoikeus koko olympialaisiin? Miten he silloin voisivat olla ennakkosuosikkeja yhtään missään?
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Juurikin näin. KHL on Putinin peniksen jatke ja jos venäläisiltä sulkeutuu ovet Korean skaboihin, niin ei ole vähäisintäkään epäilystä siitä, että sitten siellä ei kyllä pelaa yksikään muukaan KHL-pelaaja. KHL tekee varmasti kaikkensa estääkseen muidenkaan maiden KHL-pelaajia pelaamasta ko. turnauksessa ihan siltä varalta että jollekin Bratislavalle tai Jokereille tulisi kiusaus päästää joitain pelaajia maajoukkueiden mukaan ja nostaa siksi aikaa viitos-kuutosketjun farmipelaajia tilalle. Se jos mikä olisi arvovaltatappio rysäpöksyille.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jossain huhuissahan on sellaistakin väläytelty, että venäläiset urheilijat voisivat urheilla neutraalin lipun alla. Tällöin tämän neutraalin lipun jääkiekkojoukkue olisi eittämättä ennakkosuosikki.
   
 4. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Tossa on parikin aspektia:

  Toinen on sisäinen propaganda. Venäläiset eivät voi näyttää heikoilta kotimaassaan, vaikka sitä tosiasiallisesti olisivatkin. Kun KOK:lla on kiistattomat näytöt Venäjän pitkään jatkuneesta, systemaattisesta doping-ohjelmasta, ei vaihtoehtoja vaan voi olla vaan koko maa on suljettava ulos kansainvälisestä urheilusta. Tähän putinilaisittain voi vastata vaan vastatoimilla - ihan sama juttu joka nähtiin talouspakotteiden kanssa kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

  Toinen juttu on propaganda ulospäin. KHL:n sulkiessa ovet pelaajiltaan, annetaan signaali ettei olympialaisiin oltaisi haluttukaan. Tämä kumpuaa samasta itsepetoksellisesta lähtökohdasta kuin sisäinen propaganda.

  Häviäjien touhua joka tapauksessa. Harmi Suomen kannalta, mutta pelaajille venäjän liigaan vaan terveisiä: sen lauluja laulat kenen leipää syöt.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Mitenköhän nopeasti tää juttu voi tästä eskaloitua, jos törmäyskurssilla ovat? Jos joulukuun alussa tulee päätös, että venäläiset joutuvat urheilemaan neutraalin lipun alla ja tästä hermostuneena venäläiset bannaavat kaikkien KHL pelaajien osallistumisen olympialaisiin, niin onko eurooppalaisilla mailla syytä osallistua esim. Channel One Cuppiin, joulukuun puolessa välissä ja jos, niin millaisilla pelaajilla? Kannattaako sinne lähteä sellaisella joukkueella, jolla voi olympialaisissa pelata, mutta jolla Venäjän KHL tähdillä varustettu joukkue pyyhkisi jäätä vai kannattaisiko sinne lähteä niin ikään KHL pelaajilla ja siten olympialaisten näkökulmasta hukata viimeinen harjoitusturnaus, ennen olympialaisia?
   
 6. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Jos venäläiset päättävät, ettei KHL lähde mukaan niin koko Channel One Cupia ei järjestetä koska IIHF varmasti haluaa sanktioida tätä peliliikettä.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kansalliset olympiakomiteat vastustavat Venäjän sulkemista. Pitivät jo aiemmin yhteiskokouksen. Myös monet lajiliitot - kuten IIHF - vastustavat Venäjän sulkemista. IIHF:n kanta Kummolan suulla. Joten kaukana on vielä Venäjän sulkeminen.

  Pitäisin Venäjän sulkemista välttämättömyytenä. Ei siksi, että doping. Vaan siksi, että valtiollisesti johdettu doping. En kuitenkaan usko, että KOK:ssa perse kestää. Ja jos perse kestäisikin, tuskin herrat ja rouvat voivat enää vastustaa, kun rahatilejä avataan ja täytetään jonnekin tai etuuksia ja koulutusstipendejä lapsille tyrkytetään.
   
 8. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Itse kannatan sitä, että koko KHL -perhe pelaisi yhteisen lipun alla. IVY. Se olisi eittämättä monen suosikki.
   
 9. SouthernBoogieCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puolueeton lätkäfani
  Lainaus:
  Lainasin postaustasi olennaisin osin mitä itsekin ajattelen. En myöskään usko että Venäjää suljetaan kisoista ja pidän KHL:n poisjääntipuheita vaan uhkailuina. Venäjällä on nyt ainutlaatuinen sauma voittaa Venäjä-nimellä ensimmäinen olympiakulta jääkiekossa. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen IVY voitti Albertvillessä 1992 mutta Venäjä pääsi lähimmäksi Naganossa jossa Tshekki voitti olympiakultaa. Sen takia en usko KHL-pelaajien poisjääntiin koska Venäjällä sen liigan pelaajia on eniten ja he hyötyvät eniten KHL:n mukanaolosta kun NHL on pois kisoista. Lisäksi NHL:n poisjäännin myötä KHL:ä on ainutlaatuinen markkinarako joten vaikea uskoa KHL:n poisjääntiin.

  Minäkin uskon että tiedossa on lähipäivinä lahjuksia KOK:n/IIHF:n johtohenkilöille ja heidän perheilleen. Lisäksi jos sauna löytyy (uskon että löytyy) on tiedossa armotonta saunottamista ja selänpesua. Uskon että Venäjän edustajat tekevät kaikkensa ettei KOK sulje Venäjää kisoista ja että IIHF:n johto puoltaa Venäjän osallistumista jääkiekkoturnaukseen.
   
 10. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Yllätyskäänne! Venäjän kiekkotähden dopingpanna lyheni - saa pelata jo ylihuomenna
  Tiistai 21.11.2017 klo 19.36

  Danis Zaripovin pelikielto päättyykin 23. marraskuuta eli ylihuomenna, tiedotti kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

  Danis Zaripovin kahden vuoden panna kutistui kuuteen kuukauteen. (AOP)
  Venäläinen KHL-tähti tuomittiin viime kesänä kahden vuoden pelikieltoon dopingkäryn takia, mutta pannaa on nyt lyhennetty kuuteen kuukauteen.

  Lyhennys tarkoittaa sitä, että panna päättyy 23. marraskuuta eli ylihuomenna.

  IIHF:n tiedotteen mukaan Zaripov saa pelata 23. marraskuuta alkaen ja voi aloittaa harjoittelun välittömästi.

  Yllättävään lyhennykseen johti IIHF:n mukaan Zaripovin valitus sekä uusi todistusaineisto, joka ei ollut IIHF:n saatavilla silloin, kun se määräsi alkuperäisen pannan.

  36-vuotias Zaripov tunnetaan yhtenä KHL:n parhaista pelaajista, joka loisti viime vuodet Metallurg Magnitogorskin superketjussa Sergei Mozjakinin ja Jan Kovarin kanssa.

  Tälle kaudelle hänen piti siirtyä Ak Bars Kazaniin, mutta se peruuntui käryn takia.

  SASHA HUTTUNEN


  Yllätyskäänne! Venäjän kiekkotähden dopingpanna lyheni - saa pelata jo ylihuomenna (linkki vei Iltalehden sivuille uutiseen, josta ylläoleva teksti on)


  Todellinen shokkiylläri! :D
  Mikäköhän on tämä uusi todistusaineisto, joka on nyt tullut IIHF:n saataville? Muutama rupla vaihtanut omistajaa ja ylihuomenna tiedotetaan, että KHL päästääkin pelaajat olympialaisiin?
  (boldaus oma)
   
 11. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Kurikan suunnalla on taas tuvan lattia kovilla kun Mietaa putosi penkiltä.
   
 12. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Hyi helvetti miten oksettavaa touhua.

  Jos tuo pelaaja olisi ollut joku koodinimi Mikko Möttönen niin olisiko ilmennyt "uutta todistusaineistoa"? :D

  Tai no olisi, jos Möttösellä olisi varaa saunottaa IIHF:n läskiperseitä.
   
 13. Kansankynttilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Mukava yhteensattuma, että samaan aikaan kun Venäjällä uhotaan KHL pelaajien jäävän ulos olympialaisista niin Zaripovin doping juttuun ilmestyy uusia todisteita ja pelikielto lyhenee. Ei yhtään herätä epäilyksiä.
   
 14. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Toisaalta Venäjällä kaikki on mahdollista. Myös se, että alkuperäiseen tuomioon johtanut todistusaineisto ei ihan kaikkea päivänvaloa oikeasti kestäisi. En nyt ota kantaa Zaripovin tuomioon sinänsä tai hänen douppaamiseensa noin yleisesti, mutta itse suhtaudun pienellä varauksella tuossa maassa annettuihin tuomioihin tai yksilön kannalta muihin epämieluisiin tuloksiin johtaviin tapauksiin, oli kyse sitten dopingista tai jostain muusta. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Venäjällä olisi hieman toteutettu asioita omalla tavallaan. Oli se sitten "haimatulehduksesta kärsivä alkoholisti" Mika Noronen, hallintoon kriittisesti suhtautuva "rikollinen veronkiertäjä" tai "satunnaisen rikollisen" ampuma toimittaja.

  Mitä tähän tapaukseen sitten tulee, niin suoraan sanoen en uskaltaisi veikata tässä tapauksessa mitään. Aivan hyvin Zaripov on voinut antaa näytteen, jonka seurauksena teräksestä valettu testikuppi on sulanut ja testaaja kuollut radioaktiiviseen säteilyyn minuutti näytteen jälkeen. Samoin aivan yhtä hyvin joku entisen seuran tutkittavaksi lähettämä näyte on voinut näyttää dopingin lisäksi raskauden, ebolan ja mammutin DNA-rakenteen. Enkä myöskään pitäisi mahdottomana sitä, että tuossa on otettu joku "maailmalla tunnettu ikämies" sijaiskärsijäksi, kun on yritetty näyttää dopingin vastaisen ohjelman toimivan.

  Lainaus:
  Toisaalta tuossa on myös vaarana se, että sitä kultaa ei tulisikaan. Jos en väärin muista, niin Jokisipilän kirjassa Punakone ja vaahteranlehti sivuttiin osittain sitä, että Neuvostoliiton joukkue ei ihan heti lähtenyt mukaan kansainvälisiin peleihin tappion pelossa. Vaikka ajat ovat hieman muuttuneet, on tuossa tietty pointtinsa vieläkin. Jos kotiin ei tulisikaan kultamitalia, voisi nopeasti moni palli heilua; NHL-kortti ei ole käytössä, eikä kokoonpanon taakse yksinkertaisesti voisi mennä. Mikään muu kuin kulta olisi nöyryytys, eikä nöyryytyksiä katsota hyvällä.

  Samoin Venäjä on kuitenkin, tavallaan oikeutetusti, profiloitunut ja profiloinut itsensä Neuvostoliiton perilliseksi. En oikein jaksa uskoa siihen, että nimenomaan Venäjänä voitettu kulta olisi kaikki kaikessa. Kyllä, varmasti se kultamitali lämmittäisi varsinkin KHL:n johtoa. Toisaalta tuossa on omat ongelmansa imagon osalta ja käskyt tulevat kuitenkin korkeammalta. KHL on yksi tapa kiristää talviolympialaisten ehkä seuratuinta lajia ja siten koko kisoja. En pitäisi mahdottomana sitä, että muiden urheilijoiden ja siten Venäjän leimaaminen valtiojohtoisen dopingin isoimmaksi nimeksi olisi kalliimpi hinta, kuin mitä lätkän kultamitalista saisi.

  Tällä hetkellä oma fiilikseni on se, että Venäjä pitäisi sulkea noista kisoista ja vielä päälle ottaa pois futiksen kisaisänyys. Jos KHL päättäisi sulkemisen takia estää KHL:ssa pelaavien pelaajien osallistumisen kisoihin, niin sinänsä näkisin tuon ymmärrettävä. Tosin ymmärrettävyydestä huolimatta tuon päätöksen pitäisi omalta osaltaan tuoda seuraamuksia Venäjän suuntaan lätkän osalta. Mulla ei ole suoraan sanoen mitään käryä mitä IIHF voisi tehdä vastineeksi, mutta esimerkiksi Venäjän tiputtaminen alemmalle sarjatasolle ja/tai osallistumisen kieltäminen MM-kisoihin X määräksi vuosia ei olisi väärin.
   
 15. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mä en nyt näe tätä mitenkään erityisenä KHL-asiana vaan enemmän nyt Venäjä vs. KOK vai kuka nyt onkaan jonka hallinnassa on nyt sitten sanktioida venäläisten osallistumista olympialaisiin.

  Jos Venäjä ei pääse olympialaisissa pelaamaan on mun mielestä ihan loogista ja luonnollista että KHL ei pidä kuukauden taukoa ja tällöin mielestäni on vaan reilua että tehdään KHL:n kattava päätös siitä etä pelaajia ei olympialaisiin lähetetä. Ainakin meidän Jokereiden näkökulmasta olisi ihan puupäistä että kisoihin, jossa ei oikeastaan pelaa minkään maan mitään tähtiä, lähetettäisiin sitten juuri suomalaiset tai vaikkapa amerikkalaiset jokeripelaajat kuluttamaan itseään ja loukkaantumaan playoffien alla. Eiköhän me nyt saatu höntsäkisoista kylliksemme kun O Neill jo loukkaantui.

  Toki pelaajillakin pitäisi olla sanansa sanottavana mutta toisaalta joku solidaarisuus venäläisiäkin hokimiehiä kohtaan, heidän mahikset pelata kun tuossa tapauksessa riistettäisiin joidenkin hiihtäjien dopinghäröilyn takia. Tuskin siellä Sotshissa doupattuja jääkiekkoilijoita oli, tai ainakin oli väärät aineet purkissa sitten ;)
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyse ei ole reiluudesta. Ellei sillä tarkoiteta KOK:n mahdollista päätöstä sulkea valtiojohtoisen dopingin eli Venäjän urheilijoita kisoista. Dopingista tulee rangaista. Varsinkin, kun se on systemaattista, Venäjän koordinoimaa toimintaa tavoitteenaan luoda menestyvää kuvaa Venäjästä.

  KHL on solminut IIHF:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan KHL päästää pelaajat olympialaisiin. Kun Venäjä douppaa urheilijoitaan ja jää kiinni, ei se oikeuta Venäjältä toimia, jotka sulkevat muiden maiden jääkiekkoilijat kisoista vastoin IIHF:n ja KHL:n sopimusta.

  Venäjä on kirjaimellisesti ryssinyt asiansa ihan itse. Hyvä, jos vihdoin löytyy taho, joka laittaa vilunkipeliä edes vähän kuriin.
   
 17. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Urheilua ja politiikkaa ei pidä sekoittaa puhuvat aina he, jotka KHL:ää seuraavat. Samoin he, jotka ovat mielissään, jos arvokisat järjestetään jossain diktatuureissa. No nyt taas nähdään, millaista se oikeasti on. Tehdään lainmuutos varmuuden vuoksi tai kenties vain sen takia, jotta voitaisiin painostaa KOK:ta. Venäjällä ei mitään urheilussa tapahdu ilman politiikkaa ja itse (ras)putin on kaikessa keskiössä.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jokerien keskusteluista päätellen KHL:n osa Venäjän politiikkana tiedetään huomattavasti paremmin, kuin suomalaiset tietävät keskimäärin. Asia on ollut aina silloin tällöin esillä viime vuosien aikana, ja vain muutama nimimerkki näkee asian toisin. Loput pitävät politiikan osuutta venäläisessä jääkiekossa suurempana tai pienempänä, mutta näkevät sen jollain tasolla joka tapauksessa.

  Urheilun ja politiikan pitämisestä erillään puhuvatkin lähinnä isot urheilujohtajat ja -järjestöt. Tähän moni uskoo, koska haluaa uskoa. Mutta eihän politiikka ollut poissa urheilusta vaikkapa Brasilian olympilaisissa. Korruptiota, pakkohäätöjä, poliisiväkivaltaa jne.

  Mutta. Venäjän osalta kyse on dopingista. KOK on arvatakseni peitellyt kaikkien käryjä useissa kisoissa. Paineet ovat kasvaneet, samoin mahdollisuudet tutkia näytteitä vuosia niiden ottamisen jälkeen. Venäjä ei ole uskoakseni KOK:n varoituksista ja antidoping tutkimusten kehittymisestä piitannut, vaan kuvitteli voivansa manipuloida loputtomiin kaikkia väärillä testeillä ja oikealla rahalla. Yksittäiset urheilijat douppaa muuallakin, mutta Venäjä tekee se valtiollisesti johdettuna. Siksi sen kohtelu tulee olla valtiollinen.

  Urheilun puhtauden kannalta olisi ehdottoman hyvä, jos Venäjä saisi bannit tulevista olympialaisista.

  IIHF ja KHL ovat tehneet laajan sopimuksen yhteistyöstä. Sen mukaan toki mennään, ja jos Venäjä haluaa tämänkin yhteistyön rikkoa kostona, se on Venäjän ongelma. IIHF pyrkii kuitenkin siihen, että Venäjä olisi yhteistyökykyinen ja arvatenkin siksi IIHF löysi yhtäkkiä uusia näkökulmia tunnetun venäläiskiekkoilijan pannaan.
   
 19. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Minä en nyt ihan ymmärrä, mikä tässä on oksettavaa. Ihan normaalilta protokollalta tuo minustaq vaikuttaa. Ja päätöksen pannan lyhentämisestä teki siis urheilun kansainvälinen vetoomustuomiistuin CAS, joka oli vakuuttunut todistusaineiston perusteella siitä, että Zaripov ei ollut tahallaan syyllistynyt dopingrikkomukseen.
   
 20. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Yhtään Venäjää puolustelematta on minusta naiivi olettamus, että Venäjä olisi ainoa urheilun suurvalta, jolla on valtiollinen dopingohelma. Jos nyt mietitään vaikka Saksaa, niin todistetusti sekä Länsi-Saksalla että Itä-Saksalla oli valtiollinen dopingohjelma. On nähdäkseni erikoista ajatella, että kahden dopingkansakunnan yhdentyessä dopingohjelmat poistuisivat. Sitten vaikkapa Kiinan koko urheilujärjestelmä on niin valtiollinen, että en näe mitään järkisyytä siihen, että dopingin käyttö ei kuuluisi osaksi tuota järjestelmää.

  Se on varmaankin totta, että esimerkiksi USA:lla ei ole varsinaisesti valtiollista dopingohjelmaa, mutta kyllähän sielläkin antidopingtyö on enemmän PR-työtä kuin aitoa pyrkimystä saada douppaajat kiinni. Tästä esimerkkinä käyköön äärimmäisen löperö suhtautuminen suurten ammattilaissarjojen omalakiseen ja heiveröiseen testaukseen sekä se USA:n antidopingtoimikunnan pomon taannoinen kommentti siitä, kuinka uusin versio epotestistä otetaan käyttöön vasta sitten, kun Kiinakin ottaa. Voisitko kuvitella Timo Seppälän laukoneen samanlaista? Niin, en minäkään.

  Venäjä on joutunut pitkälti poliittisista syistä tiukemman kansainvälisen kontrollin kohteeksi dopingasioissa. Pääsyy lienee Ukrainan kriisissä ja ehkä osasyy siinä, että Venäjä menestyi länsimaiden silmissä liian hyvin kotikisoissaan niin yleisurheilun MM-kisoissa 2013 kuin Sotshin olympialaisissa. Jos samalla innolla tutkittaisiin vaikkapa Kiinan, Kenian, Saksan, Espanjan tai Britannian antidopingtyötä ja dopingin käyttöä, niin melkoisia paljastuksia sieltäkin tulisi.

  Lainaus:
  Mielenkiintoinen näkemys. Minusta tuntuu taas, että venäläiset huippu-urheilijat ovat viimeisen parin vuoden aikana olleet tiukemman testauksen alla kuin juuri mitkään muut urheilijat. Esimerkiksi viime talven hiihtokuningasta Sergei Ustjugovia testattiin kuulemma viime talvena pelkästään Tour De Skihin mennessä noin kymmenen kertaa. Väitän, että juuri kukaan muu talviurheilija maailmassa ei ole joutunut yhtä tiukan dopingkontrollin kohteeksi. Vaikkapa meidän kotoisia Liigakiekkoilijoita, joista jokunen pelaa myös olympialaisissa, testaan keskimäärin alle kerran kaudessa. Jos tällä testaustahdilla ollaan valideja olympiakisoihin, niin syvästi ihmettelen, jos sama ihminen vaatii esimerkiksi Ustjugovin sulkemista pois kisoista.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2017 klo 14.38
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Samaa mieltä ja on lapsellista pilkun nussimista olettaa, että koska en maininnut menneitä valtioita, olisin sitä mieltä, että DDR:ssä tai Neuvostoliitossa ei olisi ollut valtiojohtoista dopingia.

  Lainaus:
  On eri asia jossitella, kuin jäädä kiinni valtiollisti johdetusta dopingista. Venäjä jäi, yksi sen toteuttajista puhui ja paljasti, dataa löytyi jne. En epäile, etteikö Kiina tai en pidä täysin mahdottomana, että jopa Norja olisi tavalla tai toisella valtiollisesti mukana douppaamisessa. Todisteet tiskiin, ja tuomiolle! Venäjän mahdollinen tuomio hiljentää dopingtehtailua myös muualla.

  Lainaus:
  Mutku USA.

  Lainaus:
  Yllä on tyypillinen Venäjän johtajien ja hyväuskoisten hölmöjen näkemys: Venäjä on ajojahdin kohde.

  Faktat ovat ihan toiset. Venäjän dopinglabra pyöri täysillä, kunnes yksi avainhenkilö syystä tai toisesta puhui ja toi todisteet esille. KOK kaiveli niiden pohjalta vanhoja näytteitä ja kas - täysosuma toisensa jälkeen. KOK ei olisi pystynyt osoittamaan dopingin laajuutta, ilman että sitä pyörittäneistä joku olisi avannut suunsa.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kiinalla on aivan varmasti ohjelma, mutta ne testaa kilpailijansa ennen tapahtumaa ja vain läpäisseet päästetään areenoille. Norjassa pysytellään testaajien edellä niiden olympiakeskuksessa. Norwegian Olympic Sports Centre | ASPC – Association of Sport Performance Centres
   
 23. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kun nyt näyttää siltä, ettei asiat ole pahemmin Sotshin-kisoista muuttuneet Venäjällä, niin en jaksa oikein ymmärtää, missä se ongelma on. Venäjä kuuluu sulkea pois kisoista ja yksilöurheilijoille voidaan tapauskohtaisesti myöntää osallistumisoikeus KOK:n lipun alla. Eihän se ole tosiasiallisesti mikään ongelma, jos KHL ei päästä pelaajiaan kisoihin. Onhan niitä pelaajia KHL:n ulkopuolellakin. Ei se minusta vaikuta kisojen kiinnostavuuteen millään lailla, sama määrä ihmisiä niitä kisoja katsoo joka tapauksessa.

  Ainoa ongelma tässä on IIHF:llä siinä tapauksessa, että Venäjää pitää rangaista mahdollisen KHL:n olympiaboikotin takia. Rankaisutoimet johtaisivat venäläisten sulkemiseen muistakin arvokisoista, jolloin IIHF ja sen yhteistyökumppanit jäisivät paitsi venäläisestä rahasta.

  Niinpä IIHF:stä otetaan tällä hetkellä voimakkaasti kantaa, jotta he voivat pysyä "linjalleen" uskollisina mahdollisessa KHL:n olympiaboikottitilanteessa, eli ts. jättää Venäjä rankaisematta KOK:n kannasta ja KHL:n olympiaboikotista huolimatta. Rahan täytyy virrata idästä jatkossakin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017 klo 12.15
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Championat.com (venäläinen kiekkomedia) puhutaan ensi kauden tavoitteesta pienentää joukkuemäärä 24 ja nyt näyttäisi ilmeisesti siltä, että liipasimella olisi Yugra, Lada, Severstal. Eikös Lada käyny tässä joku kausi jo VHL:ssä ja tuli sitten takaisin? Ja nyt sitten tie näyttäisi taas vievän VHL:ään.
   
 25. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tass.ru:n mukaan KHL:ssä olisi suunnitelmia kasvattaa divisioonien määrä tulevaisuudessa kuuteen. Jokaisessa divisioonassa olisi siten neljä joukkuetta, eli niinkuin ovat jo aikasemmin kertoneet, että tulevaisuudessa tavoite olisi 24 joukkueessa. Matkustuskuluja haluavat ilmeisesti rajoittaa tällä muuvilla, mutta ilmeisesti pelimäärä pysyisi 60 ottelussa (per joukkue) runkosarjassa. Tästä ku sitten kalkuloimaan, niin jos divisioonat jakautuvat edelleen itäiseen ja läntiseen konferenssiin, niin olisiko se sitten sillä tavalla, että divisioonan sisällä jokainen vastustaja kohdataan neljä kertaa. Muut samassa konferenssissa olevat kohdataan kaikki kolmesti ja toisen konferenssin joukkueet sitten kaksi kertaa. (4x3)+(3x8)+(2x12)=60 peliä.