Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

KHL – pelin ulkopuolisista asioista

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana mossela, 25.02.2011 klo 18.40.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Toki kun lähtökohtana on se, että puolet kansasta tekee tarpeensa ulkohuussiin kuten Venäjällä, tuntuu assan vessakin luksukselta.

  Montakos toimittajaa Venäjällä on tänä vuonna murhattu?
   
 2. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Jotenkin sitä luulisi Veli Petterin olevan harmissaan, jos ja kun Venäjä muuttuu samanlaiseksi kuin läntinen Eurooppa, mutta russofiilimme osaa aina yllättää jopa itsensä. Tuostahan voisi tehdä tulkinnan että kirjoittajan mielestä eurooppalaisuus on parempaa kuin venäläisyys. Eipä olisi kirjoitushistorian perusteella uskonut
   
 3. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Siinähän ne pääpointit olivatkin. Kohta listaan voi lisätä suomen pressanvaaleihin sekaantumisen.
   
 4. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Minulla on vähän erilaisia kokemuksia ainakin suomalaisesta mediasta. Pelkästään sitä lukemalla on hyvin tietämätön Venäjästä. Venäjää koskevat jutut ovat propagandistisia ja haluttua agendaa ajavia. Usein myös valheellisia. Oikean tiedon joutuu hankkimaan muualta.

  Lainaus:
  Krim oli pakko ottaa. Jos Putin ei olisi sitä tehnyt, olisi hän entinen presidentti nyt. Se Venäjän presidentti joka vapaaehtoisesti päästää NATO:n Krimille ja Sevastopoliin jää historiaan maansa myyjänä. Georgiassa puolestaan Venäjä ei tehnyt mitään sellaista mitä länsi ei olisi aiemmin tehnyt esim. Kosovossa. Kosovosta tuli ennakkotapaus vuonna 2008. Valtioiden hajottamisesta sotilaallista voimaa käyttämällä tuli uusi normi.

  Lainaus:
  Mitään tarkoittamaton heitto.

  Lainaus:
  Niin, väitteen mukaan Venäjä investoi satatuhatta dollaria Facebook mainontaan ja tämä riitti Trumpin voittoon. Jos totta, lienee tämä historian tuottoisimpia investointeja ottaen huomioon alkupääoman pienuuden.

  Lainaus:
  Venäjän vähemmistökansallisuuksien asema on parempi kuin vaikka Pohjois-Amerikassa ja monissa Euroopan maissa. Venäjän hallituksen ministereinä on vähemmistöjen edustajia, kuten puolustusministeri Shoigu, joka on buddhalainen tuvaani. Tatarstanilla ja muilla federatiivisilla tasavalloilla on oma parlamentti ja predentti. Sahan (entinen Jakutia) tasavallalla on suorat diplomaattisuhteet mm. Turkkiin ja Japaniin. Missä muissa maissa alueilla on näin laaja autonomia?

  Kanadassa inuiitit ja muut alkuperäiskansat taitavat edelleen virua reservaateissa. Ei ole heillä omia tasavaltoja, eikä autonomista asemaa.

  Homoja sorretaan Venäjällä lähinnä vain Tshetsheniasa. Huono homma, myönnettäköön. Mutta Tshetshenia on sisäpoliittisesti de-facto itsenäinen. Moskovalla on vähän valtaa puuttua sen asioihin. Luulen kuitenkin, että homojen asema siellä olisi paljon heikompi jos Tshetshenia ei kuuluisi Venäjään. Silloin Tshetsheniaa voisi verrata esim. Saudi Arabiaan, jossa homojen päitä katkotaan.

  Lainaus:
  Maailmanpankki pitää listaa maista "bisneksenteon helppouden" perusteella (ease of doing business). Tässä vuosittainen rankkaus: Ease of Doing Business in Russia | 2008-2017 | Data | Chart | Calendar

  Tämä mittaa liiketoiminnan edellyksiä ja helppoutta eri maissa. Huomioon otetaan mm. byrokratian määrä, korruptio ja verotus. Ja kyllä, myös oikeusvaltioperiaatteet ja yksityisen omaisuuden suoja.

  Vuonna 2010 Venäjä oli listalla vasta sijalla 124, mutta vuonna 2016 Venäjä oli listalla sijalla 36. Eli Venäjän sijoitus nousi kuudessa vuodessa 88 pykälää(!). Nykyisin Venäjän takana tällä listalla on lukuisia EU-maita. Mikäli oikeusvaltioperiaatteet ja yksityisen omaisuuden suoja on sinusta romutettu Venäjällä, niin millä konsteilla maa nousi tällä listalla kuudessa vuodessa 88 pykälän verran?

  Minusta näyttää että tässä kävi päinvastoin. 1990-luvulla ja Jeltsinin aikana Venäjä oli ns. "villi itä", jossa oligarkit taistelivat öljylähteiden hallinnasta omien palkka-armeijoidensa avulla (Mihail Hodorkovskin Jukosin sanotaan vallanneen öljynporaustorneja pyssymiesten avulla 1990-luvulla). 2000-luvun ja varsinkin 2010-luvun puolella hommaan on saatu uutta ryhtiä ja laillisuutta.

  Lainaus:
  Tämä kuvaa enemmän 1990-luvun ja 2000-luvun alun Venäjää kuin nyky-Venäjää. Nykyinen Venäjä on yhä enemmän ns. "normaali valtio", jossa on normaalin valtion ongelmat. 1990-luvulla Venäjän ongelmat vaikuttivat ylitsepääsemättömän suurilta, ja jopa koko valtion olemassaolo ja tulevaisuus oli vaakalaudalla.

  Lainaus:
  NATO on Venäjän vihollinen, sen se on omalla toiminnallaan todistanut. Viholliskuvaa osataan toki rakentaa meilläkin päin. Jo nyt on "selviö", että Venäjä tulee sekaantumaan Suomen presidentinvaaleihin. Iltapaska taisi kirjoittaa tästä oikein ison seitsemänkohtaisen artikkelin, jossa asia selitettiin tyhmälle kansalle juurta jaksaen, kuinka paha Venäjä tulee sekaantumaan Suomen vaaleihin.

  Lainaus:
  Niin, montako tällaista valheellista uutista olet lukenut Venäjän mediasta? Vai oletko lukenut vain Suomen mediaa, joka väittää Venäjän median valehtelevan Suomesta?
   
 5. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Kenen leipää reserviläisliiton johtaja Nyberg syö?

  Lainaus:
  Ja tämä "tieto" on vuodelta 1994? Eikä edes silloin olisi pitänyt paikkaansa.

  Lainaus:
  Vähemmän kuin Ukrainassa ja Maltalla. Oikea vastaus: nolla.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kuten totesin @The Original Jags en aio kertaa useammin vastata propagandaasi. Venäjä ei ole oikeusvaltio. Tyydyn toteamaan, että jokainen asia on moneen kertaan käsitelty Venäjään liittyvissä ketjuissa Vapaan puolella. Olen kuitenkin iloinen, että pistit läjäsi esille.
   
 7. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Ja Venäjällä kaikki, jotka ovat eri mieltä kuin "virallinen totuus" joutuvat etsimään uuden työpaikan. Siis lehtimiehet, jos sattuvat vielä olemaan hengissä.
  Lainaus:
  Korruptiosta.
  Kovin on ollut hyvä palkka nykyisellä pääministerilläkin, kun katsoo omistuksia. Kartanot, huvijahdit yms viinitilat tai kovin halvalla on saanut. Omaisuuden arvossa taitaa olla 9 nollaa. Enkä nyt tarkoita ruplia. Navalny taisi jopa näyttää todisteetkin omistuksista. Ja jos arvio Putinin 20 miljardin omaisuudesta pitää paikkansa, niin onhan entinen kgb:n alatason jäpykkä noussut myös pari palkkaluokkaa. Jos laskee omaisuuden kertyneen tsaarikaudella alkaen 2000. Vuosiansioksi tulisi 1 176 milj, kuukaudessa 98 milj. Eikä taaskaan puhuta ruplista.
  Vaikka tuossa olisi 50% schaissea, niin kyllähän Putiniakin voisi kuvailla vähintäänkin hyvin toimeentulevaksi.
   
 8. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  "Venäjällä murhatut toimittajat" alkaa olla jo aikansa elänyt meemi. Venäjällä on kuollut väkivaltaisesti paljon toimittajia viimeisen 25 vuoden aikana, mutta viime vuosina on ollut rauhallisempaa. Minulla ei tule mieleen yhtään Venäjällä tapettua toimittajaa viimeisen viiden vuoden aikana.

  Eilen radioasema Ekho Moskvyin tiloihin tapahtunut veitsimiehen hyökkäys oli ikävä, mutta asialla oli yksittäinen mielenvikainen tyyppi. Veitsimies oli nimeltään Boris Grits, jolla on sekä Georgian että Israelin kansalaisuus. Onneksi toimittaja Tatjana Felgenhauer selvisi hyökkäyksestä hengissä ja ilmeisesti pystyy vielä tekemään töitä.

  Hesari oli tietysti melkein heti petolintuna haaskalla ja käytti tapausta hyväkseen oman narratiivinsa pönkittämiseen, jonka mukaan Venäjän oppositiomedia on jatkuvan hyökkäyksen kohteena. Tämä tapaus ei kuitenkaan siihen sovellu, sillä puukkomies Grits on itsekin näitä "oppositiomiehiä". Hänen blogiinsa voi tutustua täällä: Boris Grits

  Ekho Moskvyistä sen verran, että sen toimitus koostuu Venäjän hallintoa vastustavista toimittajista. Entä mistä radioasema saa rahoituksensa? Valtionyhtiö Gazpromilta. Venäjän hallinto siis rahoittaa mediaa, joka vastustaa Venäjän hallintoa. Vain Venäjällä?


  Lainaus:
  Putinin omaisuuden määrää ei taida tietää kukaan. Hurjimmat puhuvat 200 miljardista USD, joidenkin mukaan Putinilla ei ole ollenkaan henkilökohtaista omaisuutta. Se on kuitenkin fakta, että ns. Putinin lähipiiri on vaurastunut kovasti. Mukana myös Jokereiden osaomistajan suku. Roman Rotenbergin setähän on Putinin vanha judokaveri Leningradista.

  Oligarkkien yläluokka syntyi Venäjälle jo 1990-luvulla, Putin ei sitä synnyttänyt. Itse asiassa väitetään että Putin nostettiin valtaan juuri oligarkkien toimesta. Toiset väittävät, että Putin nousi valtaan turvallisuuspalvelun sisäisen vallankaappauksen kautta. Totuutta en itse tiedä ja tuskin kukaan muukaan täällä.

  Jos kuitenkin katsotaan Venäjää kokonaisuutena, niin onhan maa nyt kaikin paljon parempi kuin ennen Putinin aikaa. 1990-luvulla oli vain oligarkit ja kaikki heidän alapuolellaan olevat kansankerrokset rutiköyhiä. Nykyisin Venäjällä on iso keskiluokka, eikä absoluuttista köyhyyttä ole enää läheskään siinä määrin kuin 1990-luvulla. Sitä en tiedä kuinka paljon Putin on itseään ja kavereitaan rikastuttanut, mutta sen tiedän että hänen aikanaan myös tavalliset venäläiset ovat vaurastuneet ja monet maata vaivanneet vakavat ongelmat on joko ratkaistu tai ainakin niitä on helpotettu.

  Myös talouden resilienssi näyttäisi olevan totta. Vuodenvaihteessa 2014-2015 romahtanut öljyn hinta ja samaan aikaan asetetut talouspakotteet piti romahduttaa Venäjän talouden, mutta näin ei käynyt. Venäjän talous kasvoi syyskuussa lähes 3% vuosivauhdilla. Samalla maa on nyt paljon omavaraisempi esim. maatalouden suhteen kuin ennen pakotteita.

  Myös armeijaan on panostettu Putinin aikana paljon. 1990-luvun mielikuva ränsistyneestä ja toimintakyvyttömästä armeijasta, jota johtavat juopot upseerit, ei enää pidä paikkaansa. Syyrian interventio on tuottanut halutun tuloksen lähes minimaalisella panoksella (Venäjällä on Syyriassa vain muutamia kymmeniä hävittäjiä ja alle 2000 sotilasta).

  Onko Venäjä maailman paras maa? Ei ole. Onko Venäjä taantuva maa? Ei ole sitäkään. Voisi sanoa, että Venäjä ei ole koskaan niin heikko kuin sen toivotaan olevan. Toisaalta Venäjä ei ole myöskään niin vahva, että se voisi valloittaa koko Euroopan.
   
 9. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Ehkäpä se ongelma on siinä, että Kontiola ja Nyberg ovat nähneet vain sen kiiltävän ja elinvoimaisen Venäjän - Kontiolan on nyt täytynyt muutamalla paikkakunnalla nähdä Venäjän toisetkin kasvot, jos on vaan malttanut kurkkia "kortinpeluun" ohella bussin ikkunasta ulos.

  Vierailin muutama vuosi sitten Pietarissa pakotetuista syistä johtuen, muutos 90-luvun Pietariin oli mullistava ja jos sen perusteella tekisin arvioni, niin totta vie Venäjä on muuttunut "eurooppalaisemmaksi". Mutta kun se Venäjä ei ole sama kuin Pietari, Moskova ja muutama muu suurkaupunki - itse asiassa tunnin ajomatkan päässä Pietarista et ole enää 2000-luvulla vaan 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

  Siellä venäläisessä todellisuudessa 40 % venäläismiehistä ei näe 65-vuotissyntymäpäiväänsä, HIV tartunnat lisääntyvät - paikoin ollaan epidemioissa, huumeiden käyttäjät (aivan kuten HIV-postiviiset) saavat valtaosan tuesta kansalaisaktivisteilta ja vapaaehtoisorganisaatioilta, terveydenhuolto ja sosiaalihuolto on paikoin romahtanut tai romahtamaisillaan - jopa öljyrikkailla alueilla tuloeroista ja korruptiosta sun muusta johtuen huomattava osa väestä elää täysin puutteellisissa oloissa vailla mitään mukavuuksia (muuta kuin räjähtämisaltis kaasuhella ja epävarma kaasulämmitys).

  Venäjän valtiojohto ja alueiden johto on osoittautunut täydellisen kyvyttömäksi mittaviin uudistuksiin, tai sanana "kyvytön" on väärä - kyse on haluttomuudesta, eikä mistään muusta. Luonnonvaroiltaan maailman rikkain maa on kaikkea muuta kuin kehittyvä "supervalta".

  Potemkinin kulissien väsäämisessä venäläiset ovat erinomaisia, niiden ei vaan pidä antaa hämätä itseään. Kannattaa kurkistaa sinne kulissien taa.

  Venäjällä oli mahdollisuutensa, kysymys kuuluukin, että hukkasiko se sen.
   
 10. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Jokos muuten Petteri olet ehtinyt tuossa itänaapurin onnelassa käymään vai vedätkö edelleen googlen kuvahaulla? Ja joko taipuu tuo uljas kieli vai meneekö edelleen kääntäjän avulla?
   
 11. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kaksi tappiota peräkkäin ja keskustelu pyörii politiikassa ;-)

  Jee jee!
   
 12. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Pietari on Venäjän "toinen kaupunki" ja luonnollisesti siihen on panostettu enemmän kuin moneen muuhun kaupunkiin. Mutta ota huomioon, että Nyberg teki vastaavia huomioita myös Viipurissa, joka on Venäjän kannalta silkkaa periferiaa.  Lainaus:
  Totta vieköön jossakin Vienan Karjalassa eletään edelleen hyvin vaatimattomasti. Nämä alueet tyhjenevät asukkaista eivätkä valtio ja yritykset paljoakaan panosta sinne. Toisaalta eteläisellä Venäjällä maaseutu on elinvoimaisempaa johtuen maatalouden uudesta renessanssista.

  Ja kyllä Moskova, Pietari, tai Kazan, Krasnodar, Novosibirsk ja Sotshi ovat yhtä paljon "todellista Venäjää" kuin köyhempi maaseutukin. Suurin osa Venäjän kansalaisista asuu kaupungeissa. Yksin Moskovassa on 17 miljoonaa asukasta.

  Lainaus:
  Venäläismiesten keskimääräinen elinikä on tällä hetkellä 67 vuotta. Vielä vuonna 2001 se oli vain 58 vuotta. Miesten eliniän nousu on Venäjällä ollut viime vuosina melkeinpä niin nopeata kuin se on kohtuudella mahdollista. Miehiä kaatuu edelleen liikaa pääosin viinaan, mutta viinan kulutuksen vähentyminen on ollut myös syy sille, että elinikä on noussut.

  Lainaus:
  HIV on todellinen ongelma joillakin alueilla, mutta toisaalta tuntuu että sitä halutaan paisutella liiaksikin. HIV:llä ei ole ollut todellista merkitystä Venäjän makrodemografiseen kehitykseen. Ehkä kyse on siitä, että HIV on ainoa asia mihin Venäjän demografista romahdusta toivovat enää pystyvät tarrautumaan? Venäjän syntyvyys kun on tätä nykyä selvästi korkeampi kuin EU:ssa keskimäärin ja kokonaiskuolleisuus on myös merkittävästi vähentynyt.

  Lainaus:
  Millaisia muutoksia odottaisit ja jotka olisi realistisesti toteutettavissa lyhyellä aikataululla?

  Miten olisi vaikka viime vuosikymmenellä toteutetut äitiysohjelmat joiden haluttiin lisäävän syntyvyyttä? Vuonna 2001 hedelmällisyysluku oli onneton 1.1. Nyt se on pikkuisen vajaa 1.8, eli korkeampi kuin esim. Suomessa. Epäonnistuttiinko tässäkin?

  Lainaus:
  Venäjä ei ole supervalta, mutta alueellinen suurvalta se on, ja sotilaalliselta voimaltaan edelleen kakkonen maailmassa (Kiina on monessa ratkaisevassa aselajissa ja yleisesti sotilasteknologiassa vielä paljon takana). Venäjän ei minusta edes kannata tavoitella supervallan asemaa, vaan sen tulee keskittyä taloutensa kasvattamiseen, kuitenkin riittävän sotilaallisen kyvyn ylläpitäen. Ns. kauhun tasapaino on pakko pystyä ylläpitämään.

  EDIT: Vetäydyn nyt ketjusta ainakin muutamaksi päiväksi. Pitää keskittyä olennaisempiin juttuihin.
   
 13. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 10.22
 14. Barry Manilow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  California Golden Seals
  Lainaus:
  Voi olla, että on ottanut. Tässä kuitenkin uutinen, jonka mukaan tuomari Komarov oli humalassa ja lähennellyt naisia. Sen jälkeen yksi matkustajista oli suuttunut ja vetänyt miestä turpaan. Komarov kaatui lattialle ja löi päänsä. Nyt hän makaa sairaalassa koomassa.

  Судью КХЛ избили до полусмерти в аэропорту Шереметьево. За что? – Telegraph

  Lähteestä en mene takuuseen.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Haiskahtaa pahasti FSB:n disinformaatiolle. Akkojen kähmiminen on Venäjällä OK., kunhan avioke ei ole paikalla...nuo tuomaritikin on aika kova kuntoista ja urheilullista porukkaa, joten väite kännisyydestä voi olla totta, mutta näyttö puuttuu. Lisäksi lääkärinlausunnot ei tue kaatumista....

  Tuskin koskaan saadaan tietää miten homma eteni ja miksi.
   
 16. Barry Manilow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  California Golden Seals
  Lainaus:
  Alkuperäinen uutinen perustuu vaimon kertomukseen eikä pidä yhtä aiemmin lainaamani jutun kanssa. Totuus taitaa jäädä ilmaan roikkumaan.

  Lisäksi miehen matkatavaroiden käsittely vaikutti oudolta.

  В «Шереметьево» нашли известного хоккейного судью с пробитой головой - Происшествия, Криминал, Срочно в номер - МК
   
 17. Jody Ejaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pisti oikein silmään miten upea Amur Habarovskin uusi pelipaita on. Myös logo on hiljattain uusittu, sekin hieno ja sopii hyvin paitaan.

  Linkki pelipaidan kuvaan
   
 18. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  KHL aikoo kuulemma jäädä pois olympialaisista vastavetona sille, etteivät venäläiset urheilijat saa doupata.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuossa asiasta suomeksi:

  KHL harkitsee vetäytymistä olympialaisista – olisi rajut vaikutukset Leijonille! - KHL - Ilta-Sanomat

  Ja tässä venäjäksi.

  Vetäytyminen olisi suora vastareaktio sille, jos dopingraporttien ja tällä viikolla julki tulleiden kahden venäläishiihtäjän – Aleksandr Legkovin ja Jevgeni Belovin – elinikäisen olympiapannan jatkoksi Venäjä suljetaan ulos Pyeongchangista.

  KHL on osa Venäjän politiikkaa, kuten on monta kertaa todettu. Nyt sen tehtäväksi kaavaillaan kahden kiinnijääneen venäläisen douppaajan tuomiosta protestointia. Hyvin epärehellistä ja hyvin epäurheilumaista ja hyvin dopingmyönteistä toimintaa, jos KHL tähän suostuu. Jo pelkkä spekulointi dopingrikollisten tuomion prostesteille on KHL:ltä säälittävää olettaen toki, että venäläisten julkaisema uutinen pitää paikkansa.
   
 20. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Rybyt on suuri ennakkosuosikki audikiekossa, koska änärin pelaajat ei tule. Olen erittäin suuresti hämmästynyt, jos vetätyminen toteutetaan. Tarkoitus on painostaa muuta urheilumaailmaa hyväksymään venäläisten valtiojohtoinen doupig.
   
 21. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Tämän takia juurikin olen myös erittäin yllättynyt jos KHL:n muka vetäytyisi kisoista.
  Pelaajien lähtöä KHL ei voi kieltää kun ovat IIHF:n alainen liiga niin pelaajat voivat kyllä lähteä tai siitä tulee KHL:lle myös seurauksia.
  Toki seurat voivat kiristää pelaajia ettei ole takaisin tulemista jos lähtevät mutta isoin häviäjä tässä olisi Venäjä ja KHL itse niin en usko tuon toteutuvan.

  Mutta tämä uhkaus todistaa tuon Cobolin edellä taas kerran toistaman jutun KHL on osa Venäjän propaganda koneistoa ei mikään erillinen saareke.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Juu, kyllähän tuo on sen verran tyhjä uhkaus, että kyllä KOK voi ohittaa sen silmiä räpäyttämättä. Muutenkin KHL on jo aikataulutkin lyöny lukkoon, eli eikös siellä ole peräti kuukauden tauko olympialaisten ympärillä? Ei olisi kovin helppoa pistää aikatauluja uusiksi, kun etäisyydet ovat, mitä ovat ja sitten pelaajat olisi vain pelaamatta, kun kisat olisi käynnissä? Ja juuri se kiristyselementtikin on vähän niin ja näin, kun muutenkin maksavat pelaajista ylihintaa, niin siinä sahaa vain omaa oksaansa, jos alkaa uhkailemaan pelaajia jäämään pois olympialaisista. Ja onhan tässä vielä sekin, että vaikka KHL sitten toteuttaisikin uhkauksensa, niin NHL:n ulos jäänti oli jo sen verran kova isku, että KHL:n pois jäänti sen jälkeen olisi tasoltaan tyynysotaa.
   
 23. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Venäjä pelkää sulkemista kisoista, joten sulkee itse itsensä välttääksen nolauksen? Sitten KHL-ukotkin voivat doupata minkä kerkeävät, eivätkä kisat ja doping-testit tule turhaan häiritsemään.

  Mitenköhän helppoa Jokerien olisi alkaa järjestelmällisesti testaamaan kaikkia Hartwall Arenalla vierailevia pelaajia?
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Yllä oleva on tietenkin toinen elementti. Sanoisin, että se merkitykseltään pienempi. Oleellisempaa on huomata, kuinka sujuvasti - edellyttäen edelleen, että venäläismedian uutinen pitää - KHL asetetaan Venäjän rikollisen, valtiojohtoisen dopingohjelman käryjen kiistakapulaksi. Kyse ei silloin ole edes "normaalista" osasta Venäjän politiikkaa, vaan nyt mennään dopingtuomittuja tukemaan.