Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

KeuPa HT 2015–2016

Viestiketju osiossa 'KeuPa HT' , aloittajana Up089, 15.03.2015 klo 10.05.

 1. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Miltä se taklaus näytti paikanpäällä? Netin kautta katsottuna Pälve keräsi kovat vauhdit ja ajoi avojäällä kiekolliseen mieheen, jolla pää oli alhaalla. Toivottavasti loukkaantunut Hokin pelaaja selviää mahdollisimman vähällä! En kuitenkaan usko Pälveen tarkoituksella vahingoittamaan lähteneen, vanha seurakaveri vastassa eikä Pälve ole muutenkaan KeuPassa siihen viittaavaa esittänyt.

  Nämä on sellaisia tapauksia, että voidaan myös miettiä mikä on taklattavan vastuu. Olisiko pitänyt valmistautua taklaukseen ja pitää päätä ylhäällä. Useasti vastaavissa tilanteissa on tätä pohdittu. Mutta mielestäni Pälve olisi voinut jättää taklaamatta, mikäli on nähnyt pään olevan alhaalla. Entäpä, jos Hokkilainen ei olisikaan loukkaantunut, olisiko tullut rangaistusta lainkaan?
   
 2. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Paikan päällä ainakin näytti helvetin rumalta. Kova vauhti ja sivusta suoraan päähän. Heittämällä rumin mitä tällä kaudella on nähty. Saa nähdä miltä se videolla näyttää mutta paikan päällä ehti miettiä jo ennen osumaa että ei kai oikeasti v***u aja loppuun asti tuota taklausta.
   
 3. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Itse asiassa Patronen pelaa ensimmäistä kauttaan Hokissa, joten joukkuekavereita eivät ole olleet. Ruma taklaus, mutta ei todellakaan tahallinen, nyt oli liikaa vauhtia mukana ja se kostautui. Usein päähän kohdistuneista taklauksista tuomitaan rangaistus mikäli tuomari ei ole täysin a) sokea b) pihalla pelistä, joten sitä nyt on turha jossitella. Eipä vastaavassa tilanteessa kukaan olisi osannut varautua tuollaiseen niittiin, eri asia nämä selän kääntämiset laidan lähellä ennen taklausta jne.. Eiköhän Pälvelle sieltä oikeudenmukainen rangaistus kaiveta vaikka puhtaasta ajattelemattomuudesta tämä tilanne johtuikin.
   
 4. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Ei varmaan Patroselle hyvin käynyt. Ambulanssi tuli pillit päällä hallille. Kuoleesta kulmasta tuli taklaus päähän. Ei siinä taklattavan vastuuta ole. Pälve muuten tuli patsastelemaan vaihtoaitioon taisi koivistoinen vinkata ettei saisi olla. Vastustajan kunnioitusta vähän. Nieminenkin antoi itsestään törkeän kuvan kyseenalaistamalla taklauksen, vaikka vastustajan pelaaja täysin liikkumattomana jäällä. Eipä se viisas poika koskaan ole ollut.
   
 5. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Pitkälti näin siinä varmasti tulee käymään. Ilman muuta vauhti oli liian suuri ja, mikäli siellä on kyynärpääkin osunut pelikielto varmasti kasvaa.
   
 6. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Kaikella kunnioituksella kanssakirjoittajia kohtaan, miten tuosta saa vahingon? Patronen luisteli pitkään samassa asennossa ja Pälve ei missään vaiheessa ollut Patrosen havaittavissa vaan tuli pitkällä ja kovalla vauhdilla sivusta suoraan kupoliin?

  Joku äkkinäinen asennon tai suunnanmuutos ennen osumaa olisi voinut selittä vahinkoa, mutta kyllä tuossa oli aikaa jättää taklaamatta eikä mitään äkkinäistä tapahtunut.
   
 7. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Joo ei se katsomoon vahingolta näyttänyt. Pälve haki vauhdin ja oli päättänyt 5 sekunttia aikaisemmin hakea taklausta, koska ei ollut lähelläkään sitä paikkaa, jossa pakki olisi normaalisti tuossa tilanteessa pelannut. Toivotaan Pälveenkin kannalta, ettei Patronen loukkaannu niin pahasti kuin tuossa voi käydä. Patrosen niskan asento oli aika luonnoton jäässä maatessa. Oli kyllä rumin ja tyhmin teko pitkään aikaan. Jospa se ei Pälveelle uni tule yöllä. Ja niemiskä voisi opetella etikettejä lehdistötilausuuksiin, ei se kouluttamaton ja muutaman taklauksen itsekkin päähän ottaneena voi fiksu olla, mutta kanssa pelaajia voisi kunnioittaa.
   
 8. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Ei nyt vahinko, mutta en jaksa uskoa että kenelläkään on tarkoitus tahallaan vahingoittaa toista pelaajaa varsinkaan kun oma joukkue on johdossa päätöserässä. Pälve varmaan kuvitteli hakea sitä isoa pommia ja olla hetken oman elämänsä Scott Stevens eikä vauhtia kerätessään ajatellut mahdollisia seuraamuksia. Taklaus oli totta kai tahallinen, mutta se mitä Patroselle tapahtui, ei varmasti ollut Pälven tavoitteena.
   
 9. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Tehty mikä tehty, mutta jos ei osaa puhtaasti olla scott stevens ei kannattaisi vauhdilla ja kyynärpää ylhäällä hakea sitä top10 taklausta.
   
 10. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Ei tietenkään. Ajattelemattomuuden piikkiin laitan Pälven osalta tuon tilanteen. Mutta kuten sanoit, tehty mikä tehty ja toivotaan nyt, että Patronen tuosta mahdollisimman pikaisesti toipuu.
   
 11. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  En ole koskaan nähnyt taklauksen osuvan ketään yhtä kovalla voimalla suoraan päähän. Ja onhan näitä pelejä tullut nähtyä. Juuri ennen kontaktia Patronen kääntyi hiukan kohti keskustaa, jolloin pelaajien liikesuunnat olivat lähes täysin vastakkaiset. Kuin olisi ajanut pimeään tunneliin, jossa tulee rekka vastaan ylinopeutta samaa kaistaa ajovalot sammutettuina. Yhtään millään muulla kuin Patrosen selviämisellä takaisin normaaliin elämään ei ole merkitystä. Sekään ei ole ollenkaan varmaa. Patrosen matala asento ei ole edes lieventävä vaan raskauttava tekijä rangaistusta annettaessa. Pälveen täytyi nähdä, että ei voi taklata. Taklasi, ja vastuu taklauksesta on hänen.
   
 12. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Niinpä en ole itse törmännyt lähimuistini aikaan vastaavaan taklaukseen, pysäytti ainakin minut, koska näytti niin pahalle, ettei se Patrosen peliurakaan jatkuinen ole tässä tilanteessa se mitä miettii vaan selviäminen omille jaloilleen. Pälveeltä voisi kysyä sen ärsyttävän miten meni omasta mielestä. Jos Patronen loukkaantuu pahoin, toivon ettei Pälve jatka urheilua millään tasolla.
   
 13. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Nyt lähtee homma mielestäni laukalle, vaikka toisaalta ymmärrän reaktiosi. Tunteet vie.

  Kaikki pelaajat, jotka tuolla kaukalossa ovat tietävät riskit mitä lajiin liittyy. Ei kukaan tietysti kenellekkään tälläistä loukkaantumista toivo, mutta on tiedettävä mitä voi käydä. Tässä tilanteessa olisi järkevin Pälveen hoitaa homma, pyytää Patroselta anteeksi ja selvittää tapahtunut kahden kesken. Suhtautuu Patronen pahoitteluun, miten hyvänsä.

  Asiat ei selviä sillä, että Pälve lopettaisi urheilemisen vaan sillä että asia selvitetään.
   
 14. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Peilasin edellistä kommenttiani siihen mitä itse ajattelisin vastaavan taklauksen suorittaneeni. Jos olisin lopettenut jonku toisen peliuran tai aiheuttanut jotain pahempaa en pystyisi elämään itseni kanssa niin, että jatkaisin pelaamista. Toivon, että kaikki menee hyvin Patrosella ja ja Pälveellä.
   
 15. Droppen12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, persoonat
  Lopetin jääkiekon totisella tasolla noin kolme vuotta sitten, joten maailma on ehkä muuttunut taklausten osalta muutamassa vuodessa, mutta kyllä minun mielestä keskelle pitkällä kaarroksella hakeva ja hiukan takaviistosta syötön vastaanottava pelaaja oli herkullisin kohde taklata. Minut on vedetty monesti samassa kohdassa pystyyn ja olen itsekin kyseisessä paikassa päässyt usein komean avojääpommin antamaan. Jos tuon tyylisissä tilanteissa pitää alkaa miettimään taklaako vai eikö, ei jääkiekko ole enää sitä jääkiekkoa johon minä rakastuin.

  Harmi että Patroselle kävi tilanteessa huonosti ja toivottavasti paranee pian, mutta jos tuossa ei olisi sattunut mitään, olisi se ollut kauden komein pommi.
   
 16. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Eli puun takaa saa taklata suoraan päähän, se on komea pommi? Aika oksettava kommentti.
   
 17. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Joopa joo, kiihkeäksi menee kuulumisten vaihto. Hämmennetään nyt vielä: Pälveen pelikielto varmaan ihan oikein, mutta ei tuo välttämättä törkeää ollut. Ikävää kun Patroseen sattui, mutta kaikkihan näkee mitä tuossa tapahtuu. Patronen tulee matalana ja huonoksi onnekseen vielä kääntyy Pälvettä päin jolloin kulkusuunnat muuttuvat vastakkaisiksi. Eikä tuossa ole mitään erityisesti päähän kohdistuvaa taklausta koska Patronen tulee niin matalana että taklaus osuu väkisinkin päästä varpaisiin, mutta kyynärpäätä Pälve ei työnnä kohti kuuppaa. Pitäisikö tuossa muka taklaajan nostaa kädet kohti taivasta juuri ennen törmäystä vain sen takia ettei käsivarret vaan olisi pään tasolla törmätessä ja kaverin pää tulee kylkiluihin. Pälveen vauhtikaan ei ole hillitön ja toisaalta Patrosella on myös kova vauhti. Ei tietty tarviais käydä tällaisia, enkä syyllisiä puolustele, mutta kaikki kuitenkin tietää että noi tilanteet on pienestä kiinni. Enemmän pitäisi vastustajia kunnioittaa.
   
 18. Droppen12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, persoonat
  Lainaus:
  Ymmärsit nyt väärin. Olisi ollut kauden komein pommi, jos olisi osunut olkapäähän tai rintaan. Mutta pointti minulla oli se, että kyllä tuollaisia taklauksia saa ja pitää hakea, ne on komeita jos osuu rintaan/olkapäähän.

  Harmittelin jo ylempänä että nyt Patronen loukkaantui, koska Pälve oli huolimaton taklatessaan, mutta tämä on lätkää, enkä todellakaan ole mitään linnatuomiota tästä Pälveelle jakamassa, vaikka epäpuhtaan taklauksen suorittikin.
   
 19. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Ei osu päästä varpaisiin. Kroppaan hipaisee siinä vaiheessa kun Patronen päähän osuneen iskun voimasta pyörähtää ympäri. Ei kai tässä käsien asennosta ole väiteltykään yhtään. Eikä sillä ole väliä osuuko olkapää vai mikä jos koko osuma tulee vain ja ainoastaan päähän.

  Todellakin pitäisi kunnioittaa enemmän, siitä täysin samaa mieltä.
   
 20. Iltapuhde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP, Ilves
  Yritin kyllä tuijotella ja pysäytellä kuvaa niin tarkkaan kuin mahdollista ja ei se mielestäni pelkästään päähän osu, siinähän olis lähteny pää irti jos se pelkästään siihen olisi tullut. Minä kyllä näen että vähintään yläkroppaan tulee vahva osuma, mutta turha tästä väitellä on sen enempää, Patroselta voi sitten kysyä että mihin osui...
   
 21. näsä59 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Se ei todellakaan osu pelkästään päähän. Mielestäni Patronen on osa syyllinen tilanteessa pää alhaalla ja kääntyy taklaajaan päin. Pää ylös ja kato minne oot menossa. Valitettava tilanne kuitenkin.
  Täman päivän peliin KeuPa-Peliitat.
  Koitin pelin aikana vaihtaa värilaseja Peliitoille, mut silti dumarit oli epäsuosiollisi KeuPaa kohtaa. Linjurit muutaman kerran kuutamolla oikeen upeasti, huutojäähyt ei oikeen kuulu asiaan. Siikonen tulee pelaan mestistä ja mussuttaa joka tilanteessa.
   
 22. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Kuin huomaamatta KeuPa on noussut kaikkien vaikeuksien jälkeen jo pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa KeuPa on tällä hetkellä Jukurien jälkeen toisena, vain yksi varsinaisen peliajan tappio edelliseen kymmeneen. Pelissä tuntuisi vihdoin löytyneen se tietty punainen lanka, vaikka pelaajia tulee ja meneekin ovista ja ikkunoista jatkuvasti. Jonkunlaista pysyvyyttä on silti havaittavissa ja tämä onkin osasyy tulosten kohentumiseen. Rehellisesti sanottuna itse en olisi tähän jaksanut uskoa, mutta tällä hetkellä KeuPa on kuitenkin samassa tilanteessa kuin viime kaudella, taistelemassa Peliittojen kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

  Se täytyy kuitenkin muistaa, että kahdeksannella sijalla ei vielä tee juuri mitään. Jukureita pidän play-offseissa mahdottomana esteenä, mutta kaikki muut vastustajat ovat kuitenkin hyvänä päivänä täysin voitettavissa. Jukureita vastaan yksikin voitto olisi puolivälierissä työn ja tuskan takana, kun tuo ryhmä alkaa tosissaan pelaamaan mestaruudesta niin siinä ei ole kenelläkään muulla tässä sarjassa vastaansanomista. Seitsemäs sija olisi kuitenkin jo huomattavasti parempi vaihtoehto. Hokki on hyvällä pelillä mielestäni täysin yllätettävissä. Hokki ei ensinnäkään ole samanlaisessa lennossa kuin syyskaudella, toki sieltä on lähtenyt kärkipelaajia ja loukkaantumisetkin vaivaa. Joka tapauksessa myös Hokin otteet ovat hieman takunneet alkukaudesta ja heitä vastaan jonkunlaiset yllätyssaumat olisi olemassa. Eli ei muuta kuin neljän pisteen päässä seitsemännellä sijalla oleva Hermes tähtäimeen ja uuteen viikkoon.
   
 23. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  On tosiaan KeuPan peli kehittynyt huomattavasti joulutauon jälkeen. Tähän on varmasti auttanut rungon vakiintuminen. Tällä hetkellä muutaman miehen vaihtuminen kokoonpanossa ei vaikuta joukkueeseen heikentävästi. Sitä on varmasti edesauttanut se, että lainamiehet ovat oppineet tuntemaan KeuPalaisia ja toisinpäin. Kaikki ovat ikään kuin osa joukkuetta, pelasipa sitten Lukossa, A-junnuissa tai KeuPassa.

  Se, että alkukausi oli todella vaikea ei oikeastaan yllätä yhtään. Milloin KeuPalla on viimeksi ollut "hyvä" alkukausi? Ei varmasti viimeiseen viiteen vuoteen. KeuPa on kevään joukkue.
   
 24. Reff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Viikonloppuna kuulin isoja huhuja! Raaska kuulemma olisi saanut monoa toimistolta. Tätä huhua tukee myös se että raaska ei lehdistötilaisuudessa ollut äänessä vaan Pekkanen, vainka Raaska hallilla olikin lauantaina.

  Iso virhe mielestäni jos monoa ovat antaneet. Ilman Raaskan panostusta monet asiat olisi jäänyt tekemättä. Miehellä kuitenkin sen verran iso Keupa-sydän!