Up089

Jäsen
Suosikkijoukkue
FLA, JYP, Keupa HT
Noniin, availlaampas toiselle Mestis-kaudelle jo ketjua vaikka vähän ajoissa ollaan.
Sopimuksia ei ensi kaudelle ole tehty, muutamat optiot kaudesta 15-16 kuitenkin käytetty seuran puolelta:

Matias Kiiskinen
Janne Kumpulainen
Taneli Maasalo
Juuso Mörsky
Joona Peränen
Markus Rämä

Todella tärkeitä miehiä ensi kaudelle siis ja jatkanevat KeuPassa. Maalivahtiosasto on ehkä se isoin asia mihin tarvitsisi satsata ensi kautta ajatellen, Pitkänen/Suomalainen kaksikko ei riitä. Toinen näistä omasta mielestä kuitenkin pidettävä, (lue Pitkänen) ja hankittava kokenut ja pätevä ykkösmaalivahti.

Puolustuksen osalta optioita ei ole tehtynä, mutta odottaisin ainakin että Kauppilat ja Roihu jatkavat. Toivottavasti Palolan Vili saisi jatkaa myös, harmittavasti kausi loppui vaan kaverin osalta kesken.

Minkähänlaista budjettia ensikaudelle on ajateltu? Miten tämän kauden budjetti, onko mennyt miinukselle? Näistä minulla ei ole aavistustakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ei ole itsellänikään tietoa ensi kauden budjeteista tai tämän kauden tuloksesta. Oletettavasti ainakin jonkin verran miinusta on tulossa, toiottavasti nämä pari pudotuspelien kotiottelua paikkaavat jonkin verran. Toivoisin, että pelaajabudjettia nostettaisiin maltillisesti jonkun verran ja rosteria parannettaisiin niistä kohdista, joihin eniten tarvitaan vahvisusta. Ei kuitenkaan mitään HCK-tyylistä ratkaisua, jolla ollaan vuoden päästä konkurssissa, mutta kuitenkin siten, että pystytään kilpailemaan vakuuttavasti pudotuspelipaikasta ensi kaudella, kun uusien joukkueiden myötä kilpailukin kovenee. Uusiin joukkueisiin nähden meillä on vuoden etumatka ja se tulisi käyttää nyt hyväksy. Toivottavasti joukkuetta ei rakennettaisi lyhytaikaisten lainojen varaan, jotka loppupeleissä vain sotkevat joukkuetta. Jos lainoja otetaan, toivoisin niiden olevan pidempiaikaisia kuin muutaman pelin lainat ellei nyt mitään akuuttia tarvetta niille ole.

Ensin tulisi kuitenkin löytää valmentaja. Varmaa on se, että yhtäkään vähänkään kovemman luokan peluria tänne ei saada houkuteltua ennen kuin valmentaja on selvillä. Mielellään vielä hyvä sellainen, joka on valmis pitkäjänteiseen työhön, osaa kehittää nuoria pelaajia ja on taktisesti taitava. Jussi Tupamäki sopisi tähän muottiin kuin nyrkki silmään, mutta ei taida olla enää mahdollinen.

Pelaajistossa tulisi ensimmäiseksi kiinnittää huomiota joukkueen kolmeen tärkeimpään pelaajaan: ykkösmaalivahtiin, ykköspuolustajaan ja ykkössentteriin. Tällä kaudella meillä ei ollut noista käytännöss yhtäkään. Palola hankittiin ykköspakiksi, mutta meni rikki jo syksyllä ja oli muutenkin omassa pässä yllättävän epävarma. Ylivoimasta tosin katosi Palolan loukkaantumisen myötä se suurin ase.

Ykkösmaalivahdiksi tulisi löytää joku etenpäin menevä maalivahti, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla tätä sarjaa sen 75%. Vastaus saattaa löytyä yllättävänkin läheltä, mikäli Antti Karjalainen haluaisi täällä jatkaa. Uskoisin, että olisi hänenkin uran kannalta hyvä vaihtoehto, sillä tie Lukon edustukseen on aika lailla tukossa. Kakkoseksi sitten joku halpa vaihtoehto, kuten Petri Pitkänen, joka pystyisi antamaan Karjalaiselle huilivuoroja silloin tällöin. Pitkäsen tai Suomalaisen taso ei tällä kaudella riittänyt yksittäisistä hyvistä hetkistä huolimatta kantamaan joukkuetta tasaisesti, ailahtelua tuli liikaa jopa otteluiden sisällä. Ykkösmaalivahdin voi myös vuokrata, kuten esimerkiksi TuTo toimi Kaapo Kähkösen kanssa tällä kaudella.

Ykkössentteriksi sitten joku ns. varma valinta, jolla on jo jotain näyttöä siitä, että on pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla joko tätä sarjaa tai kovempaa. Tämän kaverin pitäisi olla myös puhdas sentteri, jonka luonnollinen pelipaikka on keskellä ja joka pystyy napsimaan hyvin aloituksia. Tällä kaudella meillä oli liikaa tällaisia laiturisenttereitä, kuten Peränen tai Huttu, myös Kouvalainen on käynyt ottamassa aloituksia aina välillä ja viimeiset kaksi ottelua sentterinä nelosketjussa on pelannut puolustaja Mäkelä. Lindstenin taso eikä luistelu tähän sarjaan riitä, Viitaselle soisin aidon mahdollisuuden ensi kaudella kokeilla tasoaan, sillä hän pelasi hyvin aina kun keväällä kentälle pääsi. Ykkössentterin lisäksi taidetaan tarvita vielä toinenkin sentteri, olettaen Peräsen siirtyvän luonnollisimmalle pelipaikalleen laitaan, jossa pelaa mielestäni paremmin kuin keskellä. Tämä toinen sentteri voisi olla sellainen nuori ja potentiaalinen tulevaisuuden nimi. Esimerkiksi Peliittojen ratkaisu vuokrata Michal Kristof Sportista koko kaudeksi olisi sellainen ratkaisu, joka voisi toimia meilläkin. Matias Kiiskinen on joukkueen ylivoimaisesti aliarvostetuin hyökkääjä. Jotain kertoo se, että Kiiskinen oli KeuPan pelaajista ainoa, jonka +/- -tilasto oli plussan puolella (+7!). Kukaan muu ei siis päässyt edes plussalle. Kiiskisen ympärille saa rakennettua loistavan puolustavan hyökkäysketjun, joka pystyy nollaamaan vastustajan kärkiketjuja tai sitten hän pystyy pelaamaan kahden taiteilijan välissä turvaten oman pään ja vähentämään näiden taiteilijoiden puolustusvelvotteita. Hyökkääjistä Emppu Pulliainen oli itselleni se suurin yllätys. Ei oikein hänestä ollut minkäänlaisia odotuksia, mutta nousi talven mittaan tärkeäksi palaseksi hyökkäyksessä.

Puolustuksen kokoaminen onkin sitten vähän hankalampi tehtävä, sillä sopimuksia ei ole kasassa vielä yhtäkään. Tämänhetkinen puolustuskalusto on kiekollinen ja nimenomaan Tupamäen pelityylille kasattu. Rautakorven alaisuudessa kuitenkin pelataan roiskintakiekkoa, eikä puolustus pääs käyttämään vahvuuksiaan. Tupamäen aikana toivoin puolustukseen enemmän kokoa oman maalin edustalle. Sitä lopulta saatiinin Panu Hyypän muodossa, joka toivon mukaan jatkaa ensi kaudellakin alusta alkaen saaden hyvän kesän alle. Lisäksi molemmat Kauppilat voisivat jatkaa. Sitten tarvittaisiin vielä se ykköspakki, joka olisi suhteellisen kokonaisvaltainen puolustaja pystyen pelaamaan hyvällä tasolla niin kiekollisena kuin kiekottomana. Joku Iiro Vaittinen olisi sellainen sopiva nimi tuohon rooliin, mutta ei taida enää pelata. Myös Palola olisi hyvä lisä puolustuksee ja etenkin takunneeseen ylivoimapeliin, saa nähdä pystyykö pelaamaan enää missään. Mäkelä on ollut tällä kaudella positiivinen yllätys ja vakuuttanut kiekollisella pelillään, kaiken lisäksi oma kasvatti. Ollitervo ja Myllymäki ovat suhteellisen hasardialttiita, kuin myös Roihu. Paananen ei oikein ole vakuuttanut tällä tasolla kuten myös tehot 0+0 osoittavat. Ehkä kuitenkin rotaatiopakeiksi 1-2 näistä.


Loppuun vielä kieli poskella tehty fantasiarosteri, jossa ei ole otettu huomioon tarkkaa budjettia. Lainausmerkeissä olevat pelaajat eivät ole mitään ehdottomia, vaan sellaisia pelaajia, jonka tyylisiä noille paikoille toivoisin.

1. "T-P Heikkinen" - "Kujanpää" - Kumpulainen
- Tuhoisa ketju, jossa olisi pari tällä tasolla taitonsa jo osoittanutta pelimiestä +meidän oma ykköstähti Kumpulainen.

2. Peränen - "Eetu Koski" - "Pulliainen/Huttu"
- Kakkosketju, joka pystyy myös ratkaisuihin. Keskelle joku nuori ja kehityskelpoinen sentteri, laidoille sopimuksen omaava Peränen ja toiseen laitaan joku maalintekijä, joka saa laitettua kiekot maaliin.

3. Jormakka - Maasalo - Mörsky
- Tässä ketjussa on jo kemiat valmiiksi kohdallaan mikä on tärkeää varsinkin alkukaudesta. Täten meillä olisi kolme ratkaisuihin kykenevää kentällistä.

4. "Toivanen" - Kiiskinen - Rämä +rotaatiohyökkääjät
- Tätä nelosta vastaan vastustajilla ei olisi hauskaa. Repii, raastaa, voisi heittää maalin siellä, toisen täällä ja pitää oman päänsä puhtaana.

1. "Vaittinen" - "Palola"
2. A.Kauppila - S.Kauppila
3. Hyyppä - Mäkelä +Myllymäki, Roihu jne..

1. "Karjalainen"
2. "Pitkänen"

Korostan nyt vielä, etten suoraan odota lainausmerkeissä olevia pelaajia KeuPaan, vaan siis pelaajatyypeiltään jotakuinkin samankaltaisia. Ei KeuPalla taida koskaan riittää varat jonkun Kujanpään tai T-P Heikkisen palkkaamiseen koko kaudeksi, mutta ehkä hieman nuorempia ja täten halvempia vaihtoehtoja tuohon. Joka tapauksessa ykkössentterin hankinnassa tulee lyödä pöytään ne suurimmat taatelit kenttäpelaajista puhuttaessa. Roolitukseen tulee myös kiinnittää huomiota, vaikka tosiasia taitaa olla se, ettei KeuPalla kauheasti valinnanvaraa pelaajamarkkinoilla taida olla. Pelaajabudjetti täällä on varsin pieni eikä Keuruu kaupunkinakaan ole varsinainen houkutin. Mutta joka tapauksessa ensimmäisenä tulisi löytää se valmentaja, joka ehkä toisi tullessaan myös joitakin pelaajia. Ja kuten sanoin, niin mahdllisten lainojen toivoisin olevan pidempiaikaisia, että vältyttäisiin älyttömältä lainasirkukselta, joka sekoittaa joukkuetta ja kaiken lisäksi tahraa imagoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kopioin tähän vielä viestini toisesta ketjusta. Lisäksi KeuPaa tulisi saada enemmän esille toreilla ja marketeissa. Olisiko mahdollista saada esimerkiksi lipunmyynti- sekä fanituotepisteitä keuruulaisiin kauppoihin? Ainakin Rautia, Megamarket ja K-Järvituuli taitavat olla KeuPan sponsoreita, joten miksi ei näihin avattaisi ihan virallisia lipunmyyntipisteitä, kuten nyt playoffeissa on ollut? Myös pienet fanituotepisteet näihin paikkoihin olisivat mielestäni ihan hyvä idea ja toisi seuralle lisää näkyvyyttä.

Hyvää pohdintaa. KeuPalla on kehitettävää myös markkinointipuolen kanssa. Helmikuussa järjestetty koululaispeli oli ihan hyvä alku, mutta tämänkaltaisia ideoita pitäisi tulla useammin kuin kerran kaudessa. Esimerkiksi TuTolla oli tällä kaudella hyvää pöhinää tuon laatutakuunsa kanssa.

Ehkä nousu kakkosdivarista Mestikseen tapahtui Keurulla ns. "liian nopeasti" etteivät kaikki tahot oikein pysyneet siinä perässä. Ennen Keuruulla oltiin totuttu kävelemään halliin muutamalla eurola sisään tai jopa ilmaiseksi erätauolla, mutta nyt lippujen hinnat ovat ovat kohonneet sellaiset ~400% muutaman viime vuoden aikana. Joillekin tämä nopea kohotus saattoi käydä liiankin äkkiä, eikä siksi lehtereillä ole niin paljon porukkaa mitä äkkiseltään luulisi. Jollain tapaa myös tuntuu ettei Keuruulla oikein osata hahmottaa kuinka kovia joukkueita ja pelaajia täällä pikkukylässä oikein käykään pelailemassa. Siinä missä joitakin vuosia sitten täällä kävi Vammalan palloseuraa ja Suolahden Urhoa, niin nyt vastaan luistelee tulevia liigaseuroja, jotka vilisevät tulevaisuuden (tai menneisyyden) liiga- tai jopa NHL-pelaajia.

Keuruun halli on melko lailla samantasoinen kuin Lempäälässä ja siellä pudotuspelien avauskierrokselle kallein ottelulippu maksa 10 euroa, Keuruulla tuo hinta on 16 euroa ja se kuulostaa suurelta. Eri asia sitten näillä Kouvola, Turun tai Mikkelin kaltaisilla areenoilla. Runkosarjassa KeuPan kotiotteluun kallein lipun hinta oli 13 euroa ja sekin kuullosti melko suurelta. Mikäli runksarjassa lipun hinta olisi ollut kätevästi yhdellä setelillä maksettava tasaraha 10 euroa, niin väittäisin lonkalta, että yleisökeskiavo olisi ollut lähemmäs kolminumeroisen luvun verran suurempi kuin mitä nyt. Se tietty psykologinen merkitys tuossa on yllättävänkin suuri, vähän sama asia kuin se, että maksako jokin polkupyörä 199e vai 200e ja niin edelleen.. En ole kuitenkaan oikea mies sanomaan olisiko viivan alle jäänyt suurempi summa 10 euron lipuilla kuin nykyisellä menetelmällä. Täytyy muistaa vielä se, että runkosarjassa ilmaislippuja jaettiin melko paljon, kun taas pudotuspeleissä käsittääkseni ei lainkaan. Tässä tullaan mainitsemaasi yritysyhteistyöhön, joka olisi mielestäni hyvä idea jos sillä olisi mahdollisuus hilata lipun hinta tuohon 10 euroon. Tätä kuitenkaan tulee tapahtumaan, sillä ennakkokausikortin hintaa oli kohotettu 25 eurolla viime kaudesta, joka tekee noin euron peliltä.

Sana ilmainen on todellakin se mikä ihmisiä houkuttaa. Esimerkiksi yhden kahvikupposen arvo ei kovin montaa senttiä ole ja aika moni ilmaisen kahvin noutaja ostaisi myös pullan kyytipojaksi. Muistan takavuosilta Urheiluruudun loppukevennyksenä näytetyn erään Pohjanmaalla pelatun pesäpallo-ottelun, jossa jokaiselle paikalle tulleelle katsojalle annettiin euron kolikko. Normaalisti katsojat tuon joukkueen otteluissa (en saa päähäni mikä tai pelasiko se miesten vai naisten sarjaa tai oliko edes pääsarjassa) olisi laskettu kymmenissä, mutta nyt ilmaisen euron toivossa tulleiden katsojien ansiosta paikka oli ääriään myöten täynnä. Veikkaisin, että tuokin seura sai "sijoittamansa" eurot loppukauden aikana korkojen kera takaisin ja kaupan päälle positiivista pöhinää ja julkisuutta seuran ympärille. Luonnollisesti myös kioskitulot sekä fanituotemyynnit ynä muut ovat suoraan verrannollisia katsojien lukumäärään.

Ensi kaudella myös otteluiden mainostamiseen tulisi panostaa enemmän kuin tällä kaudella. Ilmoituksia oli pitkin kaupunkia pienissä mainosbannereissa, eri ilmoitustauluilla, sosiaalisessa mediassa sekä pieni mainos paikallisledessä. Ottelumainoksista kuitenkin puuttui sellainen tietynlainen näyttävyys. Lehtimainokset olivat niin pieniä, että niitä tuskin havaitsi jos ei etsimällä etsinyt. En tiedä olisiko jonkinlainen yhteistyökuvio paikallislehden kanssa mahdollinen ja tätä kautta esimerkiksi näyttävät puolen sivun kokoiset mainokset jokaisesta kotiottelusta. Ottelumainoksissa ajatus tapahtumasta tulee myydä sitä katsovalle asiakkaalle, eikä pikku mainokset, joissa ilmoitetaan tyyliin ottelussa kohtaavat joukkueet ja alkamisaika vaikuta ensisilmäyksellä kovinkaan houkuttelevalta. Sanotaan, että pelipäivä on juhlapäivä. Jokaisesta ottelusta voisi brändätä ainutlaatuisen tapahtuman, tosin tämä ei tämän päivän Mestiksessä ole kovin helppoa, kun samoja joukkueita kohdataan parhaimmillaan (lue: pahimmillaan) kahdeksan kertaa kaudessa. Otteluita tulisi mainostaa rohkeasti tavalla, joka houkuttelee yleisöä. Mielestäni näyttävä ja suurikokoinen seuraavanlainen mainos KeuPa HT - KooKoo -ottelusta sanomalla: "TULE KATSOMAAN KUN KEUPA HT TAISTELEE VIIMEISEN KERRAN ENSI KAUDEN LIIGAJOUKKUETTA VASTAAN KEURUULLA - ILMAINEN KAHVI - OHEISTOIMINTAA - ARPAJAISET - PAIKALLA MYÖS VOLTTEJA HEITTÄVÄ LAAMA SEKÄ PUHUVA PINGVIINI - TÄMÄ KAIKKI VAIN 10 EUROA!!!!" - olisi paljon houkuttelevampi kuin Paintilla kyhätty yksivärinen ja pienikokoinen mainos, jossa lukee ainoastaan "KeuPa HT - KooKoo. klo 17.00."

Lisäksi itseottelutapahtumaan täytyy panostaa. Nykyään suuressa ja miksei vähän pienemmässäkin maailmassa jääkiekko-ottelut ovat paljon enemmän kuin se pekkä peli. On kaikenlaista erilaista kilpailua yleisölle ja on leipää ja sirkushuveja ja ties mitä. En nyt sano, että Keuruun videotaululle tulisi joku pusukamera tunkea, mutta jotain oheistoimintaa olisi hyvä itse pelitapahtuman ympärille kehitellä. Katsojalle täytyy jäädä pelin jälkeen sellainen tunne, että olisi kiva tulla uudestaan. Ei kuitenkaan tule unohtaa sitä, että kaiken edellytyksenä tulee olla hyvää ja yleisönmenevää lätkää pelaava kotijoukkue, joka vielä mielellään voittaa pelejä. KeuPan resursseilla tänne ei koskaan saada kasattua mitään kärkijoukkuetta tähän sarjaan, mutta tärkeintä on, että se taistelee. Saappaat jalassa taistelevalle ja mahdollisesti kaatuvalle joukkueelle yleisö antaa anteeksi, mutta hengettömälle joukkueelle ei. Tällä kaudella yritys ja yleinen asenne oli pääosin hyvällä tasolla.

Viestistä tuli n. 10 kertaa suurempi kuin mitä oli tarkoitus, mutta siinä yllä olisi muutamia kehityskohteita ja puolittaisia ratkaisumalleja. Helppo se on täältä näyttöpäätteen takaa ehdotella, kun ei itse ole asioista vastuussa, mutta mielestäni pienellä tekemisellä voisi saavuttaa isoja asioita. Oganisaatiota tulisi kehittää hitaasti, mutta varmasti eteenpäin kaikilla osa-alueilla.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
ISOT kiitokset Kumpulaiselle, mikäli ei KeuPassa tulevalla kaudella jatka! Siinä on sellainen taikuri, joita ei montaa ole KeuPassa lähivuosina ollut. Kuuluu samaan kastiin Jani "taikuri" Lyytisen kanssa. Toivottavasti pääsee urallaan eteenpäin, kohti kirkkaampia valoja!
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Saas nähdä tuleeko tänä iltana pelaaja- tai valmennusuutisisa, kun KeuPa ja Pappilan Taverna (paikallinen ravintola) järjestää KeuPa Hockey Night -illan. Menneellä viikolla Raaska vihjasi mahdollisista uutisista, joita julkaistaisiin kyseisessä tapahtumassa:

"Saattaapa olla, että meillä on jo tulevan kauden uutisiakin kerrottavana. Tavoitteena on saada tulevan kauden asioita ja valmentajakysymyksiä jo tällä viikolla kuntoon."
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Rämä, Kiiskinen ja Kumpulainen pahoja menetyksiä kaikki. Hahmotellaan hieman ketjukoostumuksia ottaen huomioon näiden miesten puuttuminen. Myös ne jäävät pois, joille ei mielestäni ensi kaudella paikkaa joukkueesta ole. Vaikea tälläistä on toki hahmotella, kun ei tiedä pelaajabudejeteista ja palkkapyynnöistä. Esim. Mustonen saisi jatkaa ehdottomasti esitysten perusteella, mutta palkka ratkaisee.

1."Joel Sund" - Huttu - Jormakka
2.Mustonen - Maasalo - Mörsky
3.Pulliainen - Viitanen - Kouvalainen
4.Myllylahti - Peränen - Smedberg

1. "Valtteri Parikka" - Sevänen
2. Kauppila.A - Kauppila.S
3. Myllymäki - Ollitervo/Hyyppä

MV: Karjalainen, Pitkänen/Suomalainen

Tälläinen rosteri ei varmasti tule olemaan, vaan pelaajia lähtee ja uusia tulee. Vasta syyskuussa aletaan olla selvillä, millaisella kokoonpanolla sarjaan lähdetään. Joel Sund olisi mielenkiintoinen vahvistus KeuPaan. Häneltä löytyisi voimaa ja hyvä laukaus, myös rightin miehenä olisi iso palanen ylivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Taitavat ainakin Jormakka sekä Peränen olla myös lähtökuopissa. Ihmettelisin myös mikäli Mörskyn perään ei olisi kyselty muualta.

Nimimerkki @eagleheart kirjoitti seuraavan tekstinpätkän eilen RoKin osioon:

"Nyt kun sarjataso on ensi kaudeksi selvä, niin seurassa kannattaisi alkaa kehittämään asioita raivolla eteenpäin.
Tässäpä olisi muutama vinkki ihan ilmatteeksi:
  1. Toimisto / TJ (Rohkeat linjanvedot ja riittävä organisaatio, parilla hengellä ei Mestis-sirkusta pyöritetä)
  2. Valmennus (Päävalmentajaksi intohimoinen ja osaava johtaja, jota pelaajat arvostavat)
  3. Markkinointi (Muutakin kuin tulostettuja lappuja oppilaitosten pöydillä. SoMessa seura jo on, mutta enemmän ja paremmin sitä pitäisi hoitaa)
  4. Ottelusta ottelutapahtuma (Pelkkä alkuspiikki ja kolme erää pelaamista ei riitä tekemään ottelusta tapahtumaa)"
Sanasta sanaan voisin edellämainitut ohjeet allekirjoittaa KeuPallekin. Ensi kauden joukkueen kasaaminen tulee olemaan todella hankalaa. Tehtävää hankaloittaa entisestään Jokipoikien, RoKin sekä Hermeksen tulo sarjaan ja samoille pelaajamarkkinoille. Toivomus on, ettei missään nimessä kuitenkaan lähdetä farmiksi. Mieluummin sitten vaikka Suomi-sarjaan.

Ensimmäiseksi tulisi kuitenkin löytää se valmentaja. KeuPan tapauksessa joku Tupamäen kaltainen nuorten pelaajien kehittämiseen keskittyvä valmentaja olisi mielestäni se sopivin vaihtoehto. Seuraavaksi tulisi hankkia ykkösmaalivahti, ykkössentteri sekä ykköspuolustaja. Edellä mainitussa järjestyksessä. Toivoisin sellaisia kavereita, jotka olisivat jo taitonsa tällä tasolla osoittaneet. Heistä rakentuisi joukkueen runko ja näiden ympärille olisi sitten helpompi kasata muu joukkue nuorista, potentiaalisista ja eteenpäin menevistä pelaajista.

Kolmannesta ja neljännestä kohdasta olen kirjoittanut aikaisemminkin ja niistä löytyy enemmän tämän ketjun toisesta viestistä. Kuitenkin jotain täytyy keksiä, jotta yleisömäärät saataisiin pidettyä edes tämän kauden tasolla, että Mestis-tasolla pelaaminen olisi ylipäätään mahdollista. Markkinointiin ja ottelutapahtumaan täytyy panostaa. Jos vain mahdollista, nykyistä organisaatiota voisi yrittää kasvattaa, jotta jollain riittäisi aikaa näidenkin asioiden kehittämiseen.
 
Otti silmään tuo ettei ainakaan lähdetä farmiksi. Aika paljonhan siellä kävi ukkoja muualta "lainassa", ei taida olla kaukana esim. "virallisen" farmin (lue JYPAkat) kauden aikana pelanneiden pelaajien määrästä. Sitä vaan että miten se farmi sitten tulkitaan, jos laina pelaajia käy pyörimässä aika reilustikkin?
Laina pelaajat kun ovat tällä hetkellä pakosti osa mestistä, halusi tai ei.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Otti silmään tuo ettei ainakaan lähdetä farmiksi. Aika paljonhan siellä kävi ukkoja muualta "lainassa", ei taida olla kaukana esim. "virallisen" farmin (lue JYPAkat) kauden aikana pelanneiden pelaajien määrästä. Sitä vaan että miten se farmi sitten tulkitaan, jos laina pelaajia käy pyörimässä aika reilustikkin?
Laina pelaajat kun ovat tällä hetkellä pakosti osa mestistä, halusi tai ei.
On totta, että viime kaudella KeuPassa käyneiden pelaajien lukumäärä oli (liian) suuri. Varsinkin syksyllä KeuPassa kävi pyörimässä parin pelin ajan paljon pelaajia. Muun muassa Jussi Tupamäki sanoi tämän vain lähinnä sekoittavan joukkuetta, kun uusia pelaajia lappaa ovista ja ikkunoista, eikä esimerkiksi harjoituksia voi vetää samoilla ketjukoostumuksilla millä olisi tarkoitus pelata. Myös tottakai joukkuehengelle tämä on haitaksi, kun ulkopuolelta tulee jatkuvasti pelaajia omien pelaajien edelle.

Aina sitä haluaisi uskoa, että ilman lainojakin olisi mahdollista, mutta kuten sanoit, lainapelaajat ovat tällä hetkellä osa Mestistä, halusi tai ei. Tuohon toivoisi jonkinlaista sääntöä, joka sallisi pidempiaikaiset lainat, mutta estäisi tällaiset parin pelin ramppaamiset. KeuPassakin oli tällä kaudella myös pelaajia pidemmillä lainasopimuksilla ja heistä ehtii jo tuossa ajassa tulla ikään kuin omia pelaajia. En haluaisi KeuPaa puhtaaksi farmiksi laskea, vaikka pelaajamäärä melko huolestuttavalta näyttääkin. Lähinnä toivoisinkin, että ensi kaudella lainapelaajia kävisi vähemmän (jos ja kun käy, niin pidempiä kuin parin pelin lainoja) ja että KeuPa identifioituisi selkeästi ei-farmien puolelle.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
POMMI! Ville Nieminen! Roppakaupalla lisää mielenkiintoa koko Mestistä ja erityisesti KeuPaa kohtaan! Varsinaista näyttöä valmentamisesta Villellä ei vielä ole, mutta on häntä usein kehuttu esimerkiksi Barkovin, Haapalan... kohdalla. Jos oikeaa intoa pestiä kohtaan löytyy, niin kai tuolla kokemuksella jo Mestis-joukkuetta johtaa!

Toivottavasti KeuPasta ei täydellistä farmia tule, mutta odotetaan ensin seurojen omia tiedotteita asiasta.

Huom. Tänään ei ole aprillipäivä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
POMMI! Ville Nieminen!

Huom. Tänään ei ole aprillipäivä.
Aprillipilana ei olisi mennyt läpi ja onhan tuo nimenä todella kova kiinnitys. Valmentajana taas en tiedä, mutta varmasti auttaa KeuPaa kasaamaan kovemman jengin kuin mitä sillä tällä kaudella oli!
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Niin että miten oli? Niäminen KeuPan peräsimeen ja joukkue Lukon farmiksi? No johan olisi toteutuessaan melkoinen skenaario!
 
Goaltending is not a crime.

Lätkä

Jäsen
Lukon farmi... Onnea KeuPa. Viimeistään nyt olette täydellinen joukkue mestikseen.
Ainoastaan munalukko paitaan ja perään kirjoitus "akat" ja paskasarjan auditointiehdot täytyy!

Hyi helvetti, kuinka oksettava sarja koko mestis. Lauma joukkueita, joille on tärkeintä ainoastaan saada pelata sarjaa, nimeltä mestis. Muulla ei sitten olekaan väliä. Siinä palapelissä ei ole kotikutoisuudelle tilaa. Reilut 15 vuotta sitten tällaiseen toimintaan ei olisi mikään joukkue suostunut...ja uskompa, että moiseen touhuun olisi silloinen liittokin puuttunut. Nyt on liitossa lauma perseennuolijoita ja sen ikävä kyllä näkee. Yksitellen jämmäkkiä auktoriteetteja sinne ei voi saada ajettua sisään... kerta laakista koko lauma vaihtoon on ainoa mahdollisuus!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niemisen olisi pitänyt tajuta ottaa hokkarit pois jalasta keväällä 2014 ja siirtyä Tapparan junnuorganisaation harjoittelemaan valmennusta. Nyt tämä yhden lisäkauden roikkuminen Lukossa ja tikkasmainen siirtyminen Mestis-valmentajaksi himmentävät kyllä upean uran muistoa.

Tokihan Nieminen voi onnistuakin, mutta aika heikko ennuste näille loikille suoraan ykköskoutsiksi on
 
Ehdottomasti vastaan kaikkea vastustamista ja ehdottomuutta.

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
No niin, siitä se Mestiksen farmihuoraus virallisesti alkaa, hyi helvetti!

Piti alun perin boikotoida vaan Liigaa, mutta jos Keupan kaltainen perseenanto lisääntyy muissakin joukkueissa, niin "mestiskin" on boikotissa!
 
"Amat victoria curat"
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ainoastaan munalukko paitaan ja perään kirjoitus "akat" ja paskasarjan auditointiehdot täytyy!
:D Näinhän tämä vähän on, valitettavasti.

Mitä Ville Niemiseen tulee, ainakin itse otan uutisen vastaan positiivisesti. Nieminen pelkällä nimellään lisää KeuPan kiinnostavuutta huomattavasti, jopa ihan kansallisellakin tasolla. Nieminenhän on useasti jo sanonut, että aikoo lähteä pelaajauransa päätteeksi valmentajaksi. En muista mikä haastattelu se oli, mutta noin vuosi sitten sanoi harjoitelleensa valmentamista siis jo pelatessaan Tapparassa. On miettinyt eri asioita valmentamisen näkövinkkelistä ja niin edelleen. Itse valmennustaidoista ei sitten olekaan vielä luonnollisesti minkäänlaista näyttöä, mutta Niemisen johtamisominaisuudet ovatkin sitä luokkaa ettei monella muulla kiekkoilijalla koko Suomesta vastaavia löydy. Ehkä olisi ollut Niemisen oman valmennusuran kannalta fiksumpaa aloittaa pienemmässä roolissa junnuissa, mutta antaa ajan ja Niemisen näyttää. Niemisellä on kaikki mahdollisuudet kehittyä tulevaisuuden huippuvalmentajaksi. Ainakaan miehen omasta innostuksesta tai kokemuksesta se ei ainakaan varmasti jää kiinni. Lähtökohtaisesti siis varovainen peukku tälle.

Tuosta farmiuutisesta en sen sijaan haluaisi sanoa yhtään mitään. On lähinnä oksettavaa touhua, joka lokaa niin KeuPan, kuin Mestiksen (voiko maine enää tästä huonontua) mainetta. Toivottavasti tuo Ilta-Sanomien uutinen ei ihan tuollaisenaan pitäisi paikkaansa, että KeuPasta tulee kokonaan Lukon farmiseura. Sellainen ei vain kiinnosta ja toivon mukaan tämä ollaan tajuttu toimistollakin. Ennemmin taistellaan sarjan hännillä omilla pelaajilla kuin mestaruudesta jollain jatkuvasti elävällä muukalaislegioonalla, jota kukaan ei ota omakseen. Eiköhän Lempäälästä löydy jo vastaava esimerkki tästä. Tämän kauden SaPKo puolestaan on esimerkki siitä, millaista toimintaa minä arvostan. Heillä taisi koko kauden aikana olla yksi lainapelaaja, mutta menestys oli silti hyvää, olivatpa lähellä tiputtaa tulevan liigajoukkueenkin pudotuspeleissä. Pelataan omilla pelaajilla ja otetaan apuja kuin tarvitaan, mutta ei todellakaan mitään ällöttävää farmikuviota.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Mainitsiko tämä KeuPan tj että esitellään kauden 1915-1916 pääkoutsi? :D Kuulosti ainakin siltä. Ilmeisesti Keuruulla tullaan 2000-luvulle vähän jäljessä. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy