Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 306 100
  • 66 729
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Tuota... Eikö ne ollut 2. divarissa? Sekoitat ehkä Kärppiin.
Jaa ne oli 1998 vielä 2. divarissa? Tiedän varmuudella vain sen että vuosisadan vaihteessa, jolloin aloin ensimmäistä kertaa seuraamaan jääkiekkoa, Jukurit pelasi 1. divarissa jonka nimi vaihtui juuri silloin Mestikseksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nilkasta nivelsiteet rikki vaihteeksi. Ei kiva.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On tämä 2020-luku kyllä vaan erikoista aikaa. Kun luet Jatkoajasta otsikon Jukurit juhli HIFK:n kustannuksella ja tajuat samalla että vuonna 1998 HIFK nosteli Kanada-maljaa samalla kun tämä Jukurit pelasi 1. divisioonassa. Ja HIFK:takin valmentaa nykyisin joku hemmetin juntti maajussi vailla minkäänlaista kompentenssia tai ymmärrystä modernista jääkiekosta.

Keväällä -98 Risto Dufva oli saanut kenkää Kärpistä kesken pudotuspelisarjan Diskosta vastaan ja hengaili vailla valmentajanpestiä Vierumäen urheiluopistolla, kun Kim Pihl soitti hänelle ehdottaen tutustumista Mikkelin II-divisioonajengin mahdollisuuksiin. Vastentahtoinen Dufva lähti Mikkeliin, kun palkkakin juoksi yhä Kärppien puolelta.

Kauden -98 viimeiseen otteluunsa Kalevankankaan jäähallissa II-divisioonaseura Jukurit sai myytyä 27 pääsylippua.

Velaton mutta tuntematon Jukurit sai yllättäen solmittua nuoren Dufvan kanssa kaksivuotisen sopimuksen ja tavoitteena oli nousu I-divisioonaan, ensin piti kuitenkin selvittää tie I- ja II-divisioonien välille perustettuun Suomi-Sarjaan. Mikkelin massipäälliköt olivat Jukureiden takana, ja oppia oli haettu Hartwall areenalta ja Hjallikselta asti.

Dufva kysyi Kärppien Juha Junnolta vinkkejä, miten Mikkeliin saataisiin ammattimainen toimitusjohtaja viemään toimintaa eteenpäin. Junno vinkkasi Kuopion ajoilta tutun Matti Turusen, joka opiskeli tuolloin Suomen nuoriso-opistossa Mikkelissä. Turunen saatiin kiinnitetty toiminnanjohtajaksi kolmivuotisella sopimuksella, ja Jukureiden tie suuresta tuntemattomuudesta Suomi-Sarjan kautta I-divisioonaan ja Mestiksen suurseuraksi sai alkunsa.

Tavallaan Juha Junno on siis myös "Mikkelin ihmeen" takana. Hymiö.
 

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Kuuntelin ja katselin BeeGeesin Stayin' Alivea ja jälleen kerran mietin, miltä pikkuveljistä on tuntunut, kun isoveikka on saanut kaikki hius-, hammas-, hartia-, ripsi- ja pituusulkonäkögeenit.
 
Syksyn ensimmäinen räntäsade Porissa. Yhtä kolea ja ankea kuin edellisinäkin vuosina. Kesä tekisi poikaa. Ei oikein tee hyvää tämä syksy.

Etelä-Kurjalassa satelee myöskin ja ulkoilut ei oikein nappaa. Uutisvuoksi pitää hakea postilaatikosta jossain välissä ja aina ensin tulee tsekattua kuolinilmoitukset. Itseasiassa monta kertaa koko muun lehden sisältö jää kokonaan lukematta. Näin täälläpäin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ihan mukava viikonloppu ollut ainakin tähän asti. Eikä tässä nyt ole tietenkään enää tätä viikonloppua kovin paljoa jäljellä. Urheilua olen seurannut tapani mukaan viikonlopun aikana taas melko paljon ja lauantaina kävin shoppaileen uuden takin ja hanskat. Ostin tuollaisen kevytvanutakin, ei kovin paksu kuitenkaan. Ihan passeli näihin keleihin mutta jos talvella tulee oikein paukkupakkasia niin pitää varmaan vielä toinenkin takki, eli pakkastakki ostaa.

Olin pakotettu ostamaan uuden takin koska ei minulla oikein ollut kuin verkkatakkeja, paksummat takit olivat menneet ajan saatossa rikki. Löysin edullisella hinnalla tuon nyt ostamani takin. Normihinta olisi ollut jotain 50 euroa mutta nyt oli 50 prosentin alennuksessa.

Pakkohan siellä on alkaa pitämään paksumpaa takkia kuin verkkatakkia päällä. Hyvä etten kuitenkaan ehtinyt vilustumaan kun kuljin tuolla verkkatakki yllä ja aamuisinkin oli kuitenkin jo tällä viikolla melko viileää.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Ei oikein tee hyvää tämä syksy.
Syksyhän nimenomaan tekee hyvää, siis tolle luonnolle meidän ympärillä. Puut riisuvat itsensä lehdistä jotta voivat kukoistaa vihreinä sitten taas ensi vuonna. Maapohja saa rutkasti vettä juuri ennen kuin luontoäiti vetäytyy talviunille muutamaksi kuukaudeksi,

Ja pian onkin taas kevät ja kaikkialla on taas tuoksuja, värejä, kukintoja, lintujen sirpitystä ja silmiin heijastaa kevään ensimmäiset kirkkaat auringonsäteet. Silloin mieleni virkistyy ja alan jo odottamaan kesää.

Syksy on mun mielestä ihan mukava vuodenaika. Tykkään myös kävellä vesisateessa, kunhan muistaa ottaa mukaan sateenvarjon jonka suojassa olla ja kuunnella pisaroiden ropinaa. Ei mua talvessakaan ärsytä oikeastaan kuin se vietävä kylmyys joka saa koko kehon hytisemään ja palelemaan.

Ootteks te koskaan miettinyt teidän kohtaloa?
Kyllä mä oon miettinyt näitä asioita monestikin. Elän silti nykyisin siinä tietoisuudessa, että kohtaloaan ei voi kukaan määrätä, mutta siihen millaisen kohtalon lopulta kokee voi vaikuttaa omilla päätöksillään. En vaivaa paljoakaan päätäni sillä millä tavalla tulen täältä poistumaan. Se tapahtuu sitten joskus kun sen aika tulee ja siihen asti on vain koitettava elää ja puskettava läpi vaikeuksien.
 
Viimeksi muokattu:

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Vesisade muuttui näköjään rännäksi. Hyvää alkutalvea kaikille.
Syksyn ensimmäinen räntäsade Porissa.
Etelä-Kurjalassa satelee myöskin ja ulkoilut ei oikein nappaa
Hitsi vieköön. Sittenhän täällä Päijät-Hämeessä on ollut mukava ilma. Puolesta päivästä saakka on paistanut aurinko eikä sateesta ole tietoa. Täytyykin lähteä tästä vähän ulkoilemaan. Lämmintä on kyllä vain 4 astetta... mutta pitää pukea tarpeeksi päälle.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Taas työpäivä suorastaan aiheuttaa pientä pelkoa etukäteen. Ja tällä kertaa ei edes itse töiden takia vaan niiden koronatestien jotka otetaan toistamiseen tuolla työpaikallani huomenna. Pidin ensimmäistä kertaa jo varsin epämiellyttävänä kokemuksena ja nyt ne testit sitten toistetaan. Ei testeissä viime kerralla mitään häikkää ollut, kaikki tulokset olivat negatiivisia mutta nyt vain otetaan toisen kerran testit. En tykkää yhtään.

Mutta ensimmäinen testikerta jo osoitti sen että testi oli kyllä nopeasti ohi ja siitäkin pystyi selviämään. Eli kaippa tästä huomisestakin testistä selviän mutta kyllä se lievää pelkoa aiheuttaa etukäteen. Kun tietää jo mitä on edessäkin.

Olen muuten kuullut sekä samanlaista palautetta muiltakin ihmisiltä että testi on varsin epämiellyttävä mutta sitten myös sellaista kommenttia että testi ei tuntunut juuri missään. Onko siis testin kokeminen näin yksilöllistä vai onko siihen jotain neuvoja ettei testi tuntuisi niin epämiellyttävältä?
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olen muuten kuullut sekä samanlaista palautetta muiltakin ihmisiltä että testi on varsin epämiellyttävä mutta sitten myös sellaista kommenttia että testi ei tuntunut juuri missään. Onko siis testin kokeminen näin yksilöllistä vai onko siihen jotain neuvoja ettei testi tuntuisi niin epämiellyttävältä?

Multa on myös kahdesti otettu testi. Eka kerta oli helppo ja tokalla kerralla hieman tuntui. Nopeasti tuo kuitenkin on ohi, eli äläpä ota turhaa murhetta asiasta etukäteen. Palkitset itsesi sitten jollakin kivalla asialla. Suuntaa vaikka ajatuksesi siihen, mikä se kiva asia voisi olla. Niin mäkin teen tässä nyt kun on syöpähoidot päällä. Nautin pienistä voitoista. Kuten vaikkapa siitä, ettei viiltävää luukipua ole ollut enää vuorokauteen. Tai, että pystyn taas nielemään suht kivuttomasti kun limakalvot alkavat parantua. Tsemiä sulle huomiseen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuuntelin ja katselin BeeGeesin Stayin' Alivea ja jälleen kerran mietin, miltä pikkuveljistä on tuntunut, kun isoveikka on saanut kaikki hius-, hammas-, hartia-, ripsi- ja pituusulkonäkögeenit.

Olikohan isollaveljellä myös suurempi penis? No, aina voi hankkia bemarin jos muuten jää tappiolle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sue
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös