Minulla oli salaattivuoro tänään töissä. Meillä on sellainen todella paksu harmaa kansio täynnä salaattlreseptejä, sieltä saa etsiä hyviä reseptejä ja tehdä niitä jos aikaa, kiinnostusta ja tarvittavia raaka-aineita on. Mutta todella vähän tuota kansiota kukaan koskaan selailee. Aika usein salaatit onkin sitten melko samanlaisia päivästä toiseen ja sellaisia helppoja mitä osataan tehdä ilman reseptejäkin.
Toki halutessaan saa ottaa salaattlreseptejä vaikka netistäkin. Jos yhä sitä aikaa on. Tai käyttää vain omaa mielikuvitustakin. Mutta ongelmahan on just siinäkin että ainakaan ylimääräistä aikaa ei usein ole ja onhan varsinkin tuollaisen siis todella paksun kansion selaaminen sinänsä aikaa vievää ja työlästä jos ei yhtään tiedä etukäteen mitä etsii. Ja kun kansio on siis kuten korostin tarkoituksella niin hyvin paksu.
No, tänään sitten otin kansion mukaan kahvitauolle aamulla ja etsimällä etsin sieltä sellaisen simppelin salaattireseptin johon oli lähes kaikki tarvittavat raaka-aineetkin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hyödynsin tuota kansiota. Mutta onhan se kivaa kun tekee jotain edes vähän niistä yleisimmistä salaateista eroavaa salaattia. Kivaa itselle tehdäkin, ja puhumattakaan siitä että onhan se asiakkaille varmaan hienoa kun on edes vähän jotain erilaista.
Ei tämäkään salaatti nyt vielä mikään sinänsä erikoisuus ollut ja ei nyt kannata alkaa varmasti kikkailemaankaan, varsinkaan kuitenkin suurkeittiössä. Melko helppona pitää työskentely pitää mutta saa sitä simppelilläkin tavalla erilaista aikaan.
Tähän salaattiin tuli vain kuutioina hunajamelonia, kurkkua, kukkakaalia ja tomaattia. Mutta oli ihan hyvää silti. Ja oli sellaista mihin oli aineet valmiina. Eihän sitä mitä tahansa pysty tekemään siitä vain. Vaan raaka-aineet pitää tilata tukusta.
No, päivällissalaatiksikin tein vähän erilaista salaattia. Vessassa käynnin aikana etsin netistä nopeasti salaatin johon tulee sekä ainakin kurkkua että ananasta. Tällainen salaatti sitten löytyikin, hieman mukaillen vain.
Ihan kiva tosiaan kun tuli tehtyä edes hieman erilaisia salaatteja parin salaatin verran jo. Minulla on hankaluuksia ollut siinä että ei minulla ole juurikaan reseptejä salaatteihin päässäni vaan niitä pitää just etsiä jostain. Mutta voihan sitä kehittyä ja nyt tiedän jo ainakin kaksi salaattia joita tehdä myöhemmin uudelleenkin. Ja ehkä vähitellen on rohkeutta hakea niitä reseptejäkin kun itsekin tietää että ne perushommat luonnistuu.
Ja hyvä tuon työpaikkani tilanne siinä mielessä on että salaatteja nyt kuitenkin on siinä ruokasalissa lounaalla tarjolla 6-7 erilaista sorttia. Aivan toista kuin yhdessä pitkäaikaisimmassa edellisessä työpaikassani jossa tarjolla oli vain se vihersalaatti päivästä toiseen. Ja kun raaka-aineet tulee kuitenkin käsittelemättömiä ja varsin usein kuorimattominakin.