Heitetään vaikka tänne tämä sekava vuodatus. Itseäni on jo pidemmän aikaa huolestuttanut tämä tiedon aliarvostamisen aikakausi. Sosiaalinen media on muuttanut kulttuuria niin että äänessä ovat enimmäkseen ne kovaäänisemmät eivätkä ne joilla olisi eniten sanottavaa. Kaikenmaailman rokotevastustajat, 5g-hysteerikot, "flat-earthersit" jne keräävät ainakin jonkinlaista kannattajakuntaa ihmisistä jotka varmaan keskimäärin eivät ole ihan niitä penaalin terävimpiä kyniä, mutta kuvittelevat tietävänsä jotain mitä "valtamedia salaa ja valtamedian käyttäjät eivät ymmärrä". Kaiken omasta ajatusmaailmasta eroavan voi nimetä "fake newsiksi", tai salaliitoksi ja jonkun karismaattisen some-hahmon opit ovat kuin ´jumalan sanaa´.
Muista kun olin pieni, kyselyiässä oleva lapsi ja isältäni kyselin erilaisia asioita. Isälläni on todella laaja yleistieto jota aina osasin arvostaa ja halusin itsekin oppia maailmasta yhtä paljon kasvaessani. Silloin vielä arvostettiin sitä että ihmisellä oli erittäin laaja yleistietämys. Nykyään se on "kvg" ja julkisuus on täynnä toinen toistaan tyhjäpäisempiä ihmisiä, jotka edelleen korostavat sitä että mitään ei tarvitse tietää saadakseen äänensä kuuluviin. Kaikki löytyy netistä, mutta käyttäjästä on kiinni mistä lähteistä sitä tietoa hakee. Edes vaikka tietoa hakisi ´oikeista´ lähteistä, niin silti kykyä käyttää yleistietoa omien johtopäätösten tekemiseen ei voi mistään wikipediasta omaksua.
Sinänsä jännä paradoksi, että aikakaudella kun tietoa olisi kaikkein eniten saatavilla ja data on kaikkein arvokkain hyödyke, sen arvostus on pienimmillään koskaan. Seuraukset tulevat paljastumaan myöhemmin. Ehkä tulevaisuus on kuten siinä "Idiocrazy" -elokuvassa.