Se on juhannus ihan kohta ja pitäisi miettiä vähän sitä mitä sitä söisi juhannuksena. Toisaalta, en haluaisi näinä kolmena vapaana viettää isoa osaa ajasta keittiössä joten ruoan pitää olla mahdollisimman helposti valmistuvaa.
No, kyllähän se pääruoka tulee olemaan juhannuksena jotain tyyliin uusia perunoita ja niiden kanssa jotain. Ehkä kappaleruokaa niin niiden uusien perunoidenkin maku tulee paremmin esille kuin jonkin kastikkeen tai pataruoan kanssa. Näin minä ajattelisin.
Grillausmahdollisuutta minulla ei ole mutta onnekseni useat pihvitkin valmistuvat helposti pannulla tai uunissa. Ehkä menen vain kauppaan ja ostan sellaiset pihvit joita just sillä hetkellä mieli tekee? Salaattia siihen kylkeen sitten ja toki myös silliä jota opin viime vuoden juhannuksena syömään. Ainakin Citymarketin tiskiltä saa aika hyviä valmissalaattejakin. Se yksi kalaisa salaatti on varsinkin oma suosikkini, sen nimeä en nyt vaan muista.
Ja ei olisi vallan hassumpi idea polkaista yhtenä päivänä syömään naapurikunnan järven rannalla sijaitsevalle Mierolan silta cafeeseen. Jos on vain auki jussina? Ei nyt mitään erikoista ruokaa sieltä saa, tyyliin jotain ranskiksia ja makkaraa mutta onhan se hyvää ja samalla reissulla voin sitten morjenstella välimatkan päästä isääni. Jos ja kun isäni tällä kertaa juhannuksena kotonaan on.
No, juhannuksen aamu-ja iltapalat on aika lukkoon lyötyjä. Perjantaina keitän mannapuuroa ison satsin ja syön osan siitä perjantain aamupalana. Loput mannapuurosta käytän sitten sen vallan mahdottoman ja suussa sulavan sekä ihanan ahvenanmaalaisen pannukakun tekoon. Tätä teen pari uunipellillistä ja syön sitä juhannuksena aamuin ja illoin mansikoiden, kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Nami, nami!