On aika noloa myöntää etenkin keittiöalan ihmisenä yksi heikkouksistaan. Mutta kun täällä ei tarvitse sentään nimellä kirjoitella niin tehdään se täällä nimimerkin takaa. En nimittäin osaa tehdä ruskeaa kastiketta. Usein en uskalla pitää niitä jauhoja riittävän kauan ruskistumassa ja kastike jääkin usein liian vaaleaksi eikä ole niin hyvän makuista kuin silloin jos vehnäjauhoja olisi ruskistanut kauemmin aikaa.
Osaan siis muuten tehdä ruskean kastikkeen mutta se on siinä akilleen kantapääni että kastike jää liian vaaleaksi ja makuunhan se siis myös vaikuttaa. No useinhan ammattikeittiöissä ei kai tarvitse edes vehnäjauhoja ruskistamalla tehdä ruskeaa kastiketta vaan siellä on apuna kaiken maailman valmissuurusteet, valmisjauheet sun muut.
Äskenkin koitin taas tehdä ruskeaa kastiketta mutta hiukan epäonnistuin siinä jälleen. No tällä kertaa kastike oli kuitenkin ihan hyvää, ainakin syötävää
Tämä on muuten koulutaipaleeni yksi erikoisimmista asioista. Vaikka olen paljon opiskellut koulussa kotitaloutta ja sen lisäksi opiskellut restonomiksi niin minulle ei missään opinahjossa varsinaisesti koskaan opetettu ruskean kastikkeen valmistamista. Onko se sitten niin perusjuttu ettei sitä ole edes opetettu? Pieni varaus tosin sille että muistini tekee tepposet ja en vain muista että minulle olisi koskaan varsinaisesti opetettu ruskean kastikkeen valmistamista. Tai sitten olen just niiltä tunneilta lintsannut.
Osaan siis muuten tehdä ruskean kastikkeen mutta se on siinä akilleen kantapääni että kastike jää liian vaaleaksi ja makuunhan se siis myös vaikuttaa. No useinhan ammattikeittiöissä ei kai tarvitse edes vehnäjauhoja ruskistamalla tehdä ruskeaa kastiketta vaan siellä on apuna kaiken maailman valmissuurusteet, valmisjauheet sun muut.
Äskenkin koitin taas tehdä ruskeaa kastiketta mutta hiukan epäonnistuin siinä jälleen. No tällä kertaa kastike oli kuitenkin ihan hyvää, ainakin syötävää
Tämä on muuten koulutaipaleeni yksi erikoisimmista asioista. Vaikka olen paljon opiskellut koulussa kotitaloutta ja sen lisäksi opiskellut restonomiksi niin minulle ei missään opinahjossa varsinaisesti koskaan opetettu ruskean kastikkeen valmistamista. Onko se sitten niin perusjuttu ettei sitä ole edes opetettu? Pieni varaus tosin sille että muistini tekee tepposet ja en vain muista että minulle olisi koskaan varsinaisesti opetettu ruskean kastikkeen valmistamista. Tai sitten olen just niiltä tunneilta lintsannut.