Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Keskustelua, kommentteja ja kehitysideoita Jatkoajan verkkolehden teknisistä asioista

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Girardi #5, 03.09.2012 klo 17.19.

 1. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Foorumin yläpalkista vielä sellainen miinus, että NHL-tuloksista kertovien juttujen otsikot voivat spoilata tulokset, jos yrittää säästää pelin katsomisen jälkilähetyksenä esimerkiksi iltapäivälle. Tällöin ei voi käydä edes päivällä osallistumassa vaikka SM-liigaosion keskusteluihin.

  Ehdotukseni on siis, että palkista poistuu NHL-uutiset tai sitten otsikoissa ei kerrota pelien tuloksia ja voittajia.

  Sinänsä on hyvä, että jutut pääsevät esille fooruminkin puolella.
   
 2. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Siis ihan oikeasti? Muuttakaa otsikoita? NHL-tulokset pois jutuista? Mitä helvettiä? Kuinka typeriksi nämä kommentit oikein menevät? Seuraavaksi valitettaisiin siitä, että otsikot eivät kerro tarpeeksi tai ovat harhaanjohtavia.

  Verkkolehti, joka pyörii mainostuloilla mainostaa juttujaan (klikkauksia) ko. lehden keskustelupalstalla (lisää klikkauksia). Mikä tässä on outoa ja vaikeaa?
   
 3. Kental Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Lainaus:
  Se kai, että eikö mainostuloilla pyörivän nettisivuston kannattaisi olla ajamatta käyttäjiään pois palstalta? Ei täällä varsinkaan mobiililaitteilla oikein voi käydä nykyisin ennen kuin kaikki pelit on katsottu.
   
 4. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Tämä kommentti oli varmaan minulle suunnattu. Mielestäni kommenttini ei ole typerä, kun tässä ketjussa nimenomaan on tarkoitus kommentoida uudistusta. Tuolta osin muutos ei vaikuttanut loppuun asti harkitulta, joten mainitsin siksi asiasta. En väitä, että ehdottamani olisi ainoa tai oikea toimintatapa. Harmitus on kuitenkin varsin suuri, jos ottelun tulos paljastuu ennen ottelun näkemistä. Valitettavasti minulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta valvoa öitä jääkiekon parissa. Tuskin olen ainoa tällä aikavyöhykkeellä ongelman kanssa painiva.

  Yksi ratkaisu on toki varsin yksinkertainen: en tule foorumille ennen pelin katsomista, mutta sekään tuskin on Jatkoajan toiveissa suuremmassa mittakaavassa.

  Tässä muutama olemassa oleva esimerkki Jatkoajan otsikoista:

  Mielenkiintoiset, mutta eivät spoilaa tulosta täysin
  Olli Jokinen napautti Kanen tehoillan liikkeelle
  Kessel päätti kuivan kautensa

  Muokkaamalla olisivat edelleen mielenkiintoisia, mutta eivät spoilaisi
  Maalivahti Brodeurille NHL-uran kolmas maali, Devils voittoon
  -> esimerkiksi Maalivahti Brodeurille NHL-uran kolmas maali tai Maalivahti Brodeur teki ylivoimamaalin

  Jokinen ratkaisi voiton Pittsburghille
  -> esimerkiksi Jokinen onnistui heti uudessa seurassaan

  Gaborik iski Columbuksen voittomaalin
  -> esimerkiksi Kekäläisen hankkima tähtihyökkääjä teki heti maalin

  Selkeän informatiivisia, mutta spoilaavat tuloksen lähes täysin
  Washington otti tärkeän voiton
  Bäckström torjui Sinitakit nurin
  Jets tyrmäsi Flyersin toisessa erässä

  Ingressiin voi sitten jo aika hyvin kirjoitella joukkueiden nimiä ja tuloksia, koska siitä näkyy otsikon alla vain pieni osa ja sekin varsin pienellä.
   
 5. Murmeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vancouver Canucks
  Menee kyllä aika pelleilyksi, jos noita otsikoita tehdessä pitäisi alkaa pähkäilemään että spoilaako tää nyt vai ei ja paljonko spoilaa. Kyseiset otsikot saa kädettöminkin koneenkäyttäjä kohtuu pienellä vaivalla piiloon. Jos en seuraisi aktiivisesti Jatkoajan toimituksellista puolta olisin todennäköisesti tyytyväinen tuohon lootaan. Nyt en sitä kaipaa joten pistän sen piiloon.

  Ei tää niin vaikeeta ole.

  Toki vielä olisi mahdollisuus liittää keskustelupalstan asetuksiin tuo, että haluaako uutislaatikon nähdä vai ei mutta tämä vaatisin pienen ohjelmointityön ja siihen tuskin Jatkoajan ylläpito lähtee.
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Vaihtoehdot on vissiin tuo pelleily tai sitten laatikko piiloon. Minulle käy ihan mikä vaan, minkä Jatkoaika kokee pienemmäksi vaivaksi toteuttaa.

  Tuo laatikonko siis saa jotenkin piilotettua? Valista toki kädetöntä koneenkäyttäjää. Viaplayn GameCenterin käyttäjäkokemus parani huomattavasti, kun tulosliuskasta sai piiloon FINAL OT-tekstit, jotka näkyivät SCORES OFF-tilassakin. Samanlaista ratkaisua kaipaisin näköjään tännekin tuon muutoksen jälkeen.
   
 7. Murmeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Suurimman osan siitä saa piilotettua AdBlockilla (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera). Loput lähtee (ainakin Chromessa ja ilmeisesti myös Firefoxissa, mahdollisesti muissakin) seuraavalla ohjeella:

  Lainaus:
   
 8. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Kiitos ohjeesta. Näköjään tuolla toisessa ketjussa olikin jo keskustelua samasta asiasta. Jonkin aikaa sai kyllä tuon AdBlock Plussan kanssa taistella, että opin käyttämään sitä. Tällainen koodin pätkä kuitenkin hävitti ainakin toistaiseksi tuon uutisotsikoiden laatikon:
  Koodi:
  keskustelu.jatkoaika.com##TD[style="font-size: 11px; line-height: 16px;"]
  Onkohan iPhonelle ja iPadille jotain vastaavaa keinoa?

  En tiedä, kumpi on lopulta suurempaa pelleilyä: tällainen ylimääräisten palikoiden asentelu ja koodien näpyttely vai itse foorumin/otsikointitavan muuttaminen? No, pääasia, että spoilausvaara on pienempi nyt ainakin tietokoneella foorumia lukiessa.
   
 9. Murmeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Suosittelen vahvasti kokeilmeaan Tapatalkia. Ehdottomasti paras tapa selata Jatkoajan keskustelua ainakin puhelimella. Yksi harvoista miinuksista on, että äänestykset eivät toimi mutta muutoin ylivertainen siihen nähden, että pieneltä näytöltä tihrustaa web-käyttöliittymää.

  Lainaus:
  Lähtisin siitä, että koska (väitän rohkeasti ilman tutkimustuloksia) tuosta laatikosta häiriintyvät, siitä pitävät ja ne joille koko asia on yhdentekevä jakautuvat varsin tasaisesti tulee yksittäisten käyttäjien tehdä omat ratkaisunsa. Tällöin kaikki saavat tasapuolisen kohtelun, eikä joidenkin tarvitse mennä toisten mielen mukaan.
   
 10. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Itse myös kannatan, että palkki - jos on pakko pitää, näkyisi vain yhdessä pääkategoriassa keskustelupalstalla. Nyt esim. puhelimella saa turhaan skrollailla joka kerta keskusteluketjuissa. Enemmän käyttäjäystävällistä.
   
 11. Elazi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit
  Törmäsin JatkoaikaLIVE-twitter tiliin U18 MM-kisat-ketjussa. Tuo on todella hyvä idea ja toivottavasti pysyy junnukisojen ajan aktiivisena, ja miksei muulloinkin. Tuota voisi etusivulla jotenkin mainostaa, jos joku toimittajista aikoo liveseurantaa pitää, muuten monet missaa tapahtumat varsinkin jos ei ole twitter-tiliä.
   
 12. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Miksi verkkolehden maajoukkueosiossa on siirrot -alaotsikko? Maajoukkueissa tuskin tapahtuu ihan niin usein siirtoja, että niille pitäisi muka olla oma osio.
   
 13. Buccaneer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
  Lainaus:
  Sellaista olisin kysellyt, että mitä kuuluu näille syyskuussa priorisoiduille pelaajien kausi- ja uratilastoille?
   
 14. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Jos ei noista uutisotsikoista joka ikisellä palstan sivulla pääse eroon, voisi ne edes laittaa kuntoon. Useammassakin otsikossa puhutaan jostain T?ekin maajoukkueesta.
   
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Ne myös spoilaavat verkkolehden aktiivisen klikkihuorauksen ingressiosiollaan; esimerkiksi otsikoista "MM2013: Entinen Ässä-tähti upotti Saksan", "Voimahyökkääjä Jokerien testiin" ja "Mestarivalmentaja luotsaamaan HCK:ta" on saattanut heti huomata, kenestä on kyse. Hyvän journalismin aikakaudella em. otsikot olisivat tosin olleet jo alun alkaenkin muodoissa "MM2013: Zaborsky upotti Saksan", "Patrik Moisio Jokerien testiin" ja "Kotkaniemi HCK:n päävalmentajaksi".
   
 16. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Tässä on selkeästi oltava kyse siitä että päätoimittaja ei luota oman väkensä kykyyn tuottaa sellaista sisältöä joka jo oletusarvoisesti olisi niin korkeatasoista, ettei klikkihuoraamisella pitäisi kalastaa ihmisiä.

  Onhan tämä kyllä ollut toisaalta odotettu suunta. Teksteissä on alkanut olla "Eskoseppäsmäistä" jaottelua, lyhyitä kappaleita ja parin sanan toteamuksia. Helppoa luettavaa, kasvatetaan kävijäkuntaa. Ja kun käsittääkseni tämä hienot Jarkko Ruutu- ja "hitsari-raanta"-kuvakaappaukset tehnyt jannukin saa nykyään oikein palkkaa touhustaan, on jotain pitänyt tehdä.

  Mainoksetkin myydään nykyään niin näkyvästi että kyllähän tosiaan suunta on selkeästi valittu. Klikkihuoraus on pakon tuoma juttu. Jatkuva rahantarpeen kasvu ja toimituksellisen tason lasku. Jollain ne kävijät on saatava.
   
 17. Ylläpito Administrator

  Yleisesti kommenttina palautteisiinne keskustelupalstan verkkolehden juttujen nostosta: palautteenne on kuultu ja pyritään totta kai viilaamaan tuota toimimaan paremmin.

  Tarkoituksena ei ole heikentää kenenkään käyntikokemusta liiaksi, mutta luonnollisesti haluamme nostaa omien sisältöjemme näkyvyyttä. Teemme kaikki sisältömme lukijoillemme ja haluamme että mahdollisimman moni ne myös huomaa.

  Jatkoajan alkuaikoihin verrattuna tarjontaa on moninkertaisesti enemmän muiden medioiden taholta. Luotamme omien juttujemme tasoon ja että lukijat eivät pety niitä avatessaan. Mutta valitettavan moni suuntaa verkkolehden etusivulta suoraan keskustelupalstalle.

  Ja toisaalta keskustelupalstalta menee enemmän klikkejä UL:n, IL:n, IS:n jne. juttuihin kuin meidän omiin sisältöihimme. Joka nyt tuntuu kummalliselta ja on nyt tuon nostoblokin tuomisen jälkeen muuttunut onneksi paremmaksi, kun sen kautta tulee omille jutuillemme 100 - 200 000 lisälukukertaa viikossa.

  Mutta palataan siis aiheeseen kesän aikana ja mietimme parannuksia blokkiin.
  Lainaus:
  Ovat jo testipalvelimella valmiina. Ei ole siis enää kuin ihan päivien päässä, että saamme nuo linjoille. Kaikki tilastoihin liittyvä on osoittautunut haastavammaksi kuin mitä alunperin ajattelimme. Lainaus:
  Päätoimittajalle voit palautteen välittää suoraan, mutta omasta puolestamme voimme vastata, että luotto omaan väkeemme on rajaton.

  Sen sijaan lukijat (nekin jotka väittävät ihan päinvastaista, vaikka periaatteet olisivat ylväät) menevät niiden otsikoiden perässä. Amppareiden, Facebookin, Twitterin ja muiden vastaavien lähteiden osuus liikenteestä on hurjassa kasvussa jokaisen median osalla. Ja niitä houkuttelevia otsikoita ihmiset klikkaavat.

  Suuntamme on valittu siinä mielessä, että mekin haluamme pysyä jatkossa olemassa. Ilman lukijoita meillä ei ole yhtään lukukertaa, eikä silloin myöskään yhtään euroa toiminnan ylläpitämiseen. Ja verkkolehtemme on se, mikä pitää keskustelupalstan hengissä - ilman verkkolehteä ei olisi keskustelupalstaakaan.

  Toimituksellisen tason lasku on totta kai makuasia, mutta meidän mielestämme tasomme on päinvastoin kasvanut joka vuosi, mutta joka vuosi lukijoiden saaminen lukemaan niitä sisältöjä on entistä vaikeampaa.

  Longplaylla on promille Seiska.fin lukijoista. Onko se oikein? Ei. Mutta se on lukijoiden valinta. Siinä voi sitten ylpistyneenä vajota merenpohjaan tai yrittää pärskiä vastaan. Jatkoajassa ei ole yhtäkään "katso kuvat!" tai "lue kuka!" tai "OHHOH!" otsikkoa, eikä ole tulossakaan. Mutta taistelussa lukijoista emme aio luovuttaa ja laittaa hanskoja tiskiin.

  - Ylläpito
   
 18. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Paskanvittua.

  Vaikka otsikon loppuun ei ole laitettu "katso kuka" niin onhan otsikko sitä jos se on jotain seuraavista:

  "MM2013: Entinen Ässät-tähti upotti Saksan"

  "Voimahyökkääjä Jokerien testiin"

  "Mestarivalmentaja luotsaamaan HCK:ta"

  "Selvisikö MM-kisojen ensimmäinen putoaja? - "Toivottavasti Tanska häviää" "

  "Tšekkiveteraani ei välttele mahdollisuuksia: "Kieltäytyminen ei tulisi mieleenkään" "

  "Slovakian ykköshyökkääjä kritisoi jäätä: "Kuin santapaperia" "

  " "Kukaan ei uskaltanut edes unelmoida" "

  Nämä on kaikki luokkaa "katso kuka". Eli sisällölle ei välttämättä edes haluta lukijaa, kuhan poiketaan.
   
 19. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Olen yksi niistä, joka suuntaa suoraan keskustelupalstalle. Tämä ei johdu juttujen tasosta, vaan siitä että minulle Jatkoaika on Jatkoajan keskustelupalsta. Epäilemättä minulta on jäänyt hyviäkin juttuja ja kolumneja lukematta, mutta osa käyntikokemusta tällä sivustolla on se, että aina halutessaan voi kommentoida.

  Oletteko harkinneet, että keskustelupalstalla olisi oma osio kolumneille ja uutisille? Yksi thread per uutinen/kolumni, jossa voisi kommentoida, keskustella, kysyä tai kehua aihetta, tietenkin keskustelupalstan sääntöjen mukaan. Myös kolumnin kirjoittaja voisi tässä threadissa keskustella halutessaan vaikka omalla nimellään. Eräällä toisella foorumilla on mennyt pari kirjoittajaa vakioseurantaan nimenomaan keskustelupalstan kautta. Jatkoajan keskustelupalstan puolella on paljon hyviä kynäniekkoja, joilla on paljon tietoa ja näkemystä kommentoida. Eihän ne kaikki nimimerkit varmaankaan ole jo toimituksen palveluksessa?

  Meinaan siis sitä, että tuon boksin kautta saatte varmasti klikkejä, mutta olisiko tuollainen interaktiivisempi vaihtoehto parempi pidemmällä tähtäimellä? Ei klikkejä klikkien vuoksi, vaan uudestaan palaavia uskollisempia lukijoita.
   
 20. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Sellainen ketju on jo olemassa tai ainakin siihen suuntaan viittava. Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista. Verkkolehden jokaista uutista, voi nykyään kommentoida myös omalla nimellään halutessaan, mutta eipä sinne ole juuri tullut kommentteja mitä olen seurannut.
   
 21. Ylläpito Administrator

 22. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Lainaus:
  Tämän ketjun otsikko on "Keskustelua, kommentteja ja kehitysideoita Jatkoajan verkkolehden teknisistä asioista". Mutta...

  Lainaus:
  ..eikö tämä ole selvä kehitysidea?

  Ja tosiaan, minäkään en ole kotoisin Helsingistä, Turusta tai Tampereelta, joten jouduin turvautumaan urbaanisanakirja.comiin skulaamisen takia. Miksei sitä voinut vain uutisoida, että Melart toimii hyvin NHL:ssäkin?

  Boldaukset omia.
   
 23. Ylläpito Administrator

  Lainaus:
  Lisäsin yhden oman boldauksen. Se mitä otsikoissa lukee on journalismia ja siitä voi keskustella tuolla toisaalla. Jos otsikko ei näy kokonaan tai se sisältää outoja merkkejä tms. niin siitä voidaan keskustella täällä ja myös reagoida siihen.
   
 24. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Huikeaa huumoria tarjoaa se, että Jatkoajan keskustelupalsta ei osaa esittää Jatkoajan toimituksen väärää tranlitterointi-versiota 39 vuotiaan hyökkäävän venäläispakin Gont?arin nimestä.

  Maltan tuskin odottaa kunnes Olli Maeaettae pääsee NHL:??n.
   
 25. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eikö tuo Gontšar ole sinänsä ihan oikein translitteroitu, Maeaettaa vastaisi Gonchar? Vaimitäentajunnu?