Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Keskustelua, kommentteja ja kehitysideoita Jatkoajan verkkolehden teknisistä asioista

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Girardi #5, 03.09.2012 klo 17.19.

 1. Girardi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Rangers ja Kalapa
  Nyt kelpaa taas postailla uusia kolumneja ja artikkeleita uudistuneille Jatkiksen sivuille. Mielestäni ihan tyylikkäät sivut nyt.
   
 2. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Uskottavuutta

  Hyvä uudistus. Jatkoajan ns. verkkolehti on aina näyttänyt kotikutoiselta, mutta uudistuksen jälkeen voidaan ihan vakavalla äänenpainolla sanoa verkkolehti. Ulkoasu on roppakaupalla uskottavampi kuin edellinen. Hyvä uudistus.
   
 3. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minä taas olen TÄYSIN päinvastaista mieltä. Aiempi "kotikutoinen" ulkoasu nimenomaan oli parempi. Järkytyin kun äsken avasin ensimmäistä kertaa uuden saitin. Ulkoasu muistuttaa jotain hesaria tms. kaupallista lehteä ja sitähän Jatkoaika EI ole.

  Jatkis on aina ollut oma suosikkini mediana nimenomaan sen takia että se poikkeaa valtavirrasta ja uutiset on erittäin helposti löydettävissä ja esillä. Nyt kun näin tämän uudistuksen niin oli tosiaan pakko kurkata osoiteriville toisenkin kerran että tulinko nyt varmasti jatkoaikaan. Karmeaa sillisalaattia.

  Lisään vielä extrainhouksen. Näköjään Jatkoajan uutisiinkin on nuo ärsyttävät facebook, twitter sun muut linkit tullut. En tykkää. Mietin tässä että oliko nuo aiemmilla sivuilla jo käytössä mutta jos oli niin olivat ainakin sopivasti näkymättömissä ettei häirinnyt. Nyt taas pomppasivat nuokin heti nokan eteen ensimmäisenä kun jonkun uutisen klikkasi auki.
   
 4. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Valitettavasti olen pitkalti samaa mielta. Kyllahan tahankin varmasti tottuu ajan myota, mutta pidin esimerkiksi siita, etta edellisessa versiossa oli selkeasti jaoteltu uutiset ja artikkelit heti ensimmaisella ruudulla. Nyt kaikki on enemman tai vahemman sekaisin. Muutenkin kokonaisuudessaan vaikuttaa enemman sekaiselta puolikkaine logoineen ja isoine banneriteksteineen.

  Ja se pitaa myos huomauttaa, etta iPodilla kun kokeilin, niin oli paikat ihan missa sattuu.

  Mutta jos jotain positiivista, niin mina tykkaan sosiaalisen median jakamis-napeista. Varmasti tuo lisaa kavijoita sivuille.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Verkkolehden uusi ulkoasu näyttää erittäin hienolta, vaikkei vanhassakaan mitään moittimisen aihetta ollut.

  Se on tosin sanottava että kun tämä uusi etusivu lävähti eteen, piti ensimmäiseksi kyllä katsoa osoiteriviltä että mihinkäs sitä tultiinkaan. Sen verran tuo yllätti.
   
 6. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Kun liitteenä olevassa kuvassa näkyvä sivu lävähtää esille, niin en olisi kovin vakuuttunut (15,6" läppäri, 1366x768 ja mainosblokkeriton IE). En oikein ymmärrä mikä tuon ruudun täyttävän kuvan tarkoitus on, kun sen tilalla voisi olla jo uutisia tai muuta asiasisältöä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. Tukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Maajoukkue
  Kieltämättä odotin innoissani sivu-uudistusta, mutta jotenkin on hieman pettynyt maku suussa. Toisaalta jos kerran uusi sisällönhallinta mahdollistaa uusia ja monipuolisempia juttuja, on se hieno asia, mutta käyttöliittymältään sivu hieman sekavahko. Kuten edellä jo mainittua, artikkelit ja uutiset on hieman hankala erottaa keskenään ja vanhan mallin erittely pikkuotsikoittain ja omissa palstoissaan oli huomattavasti selkeämpi.

  Lisäksi ehkä pääuutisen ison kuvan sijaan olisin hyödyntänyt vaikkapa enemmän informatiivisempaa bannerirakennetta, jossa pääuutinen on kuva, jonka sisällä kuvan päällä on otsikko esim tummalla laatikkotaustalla, sekä lyhyt ingressi uutisesta. Tämän viereen oikealle olisi mahtunut allekkain kolmesta muusta uutisesta otsikot sekä myös pienet ingressit (kts. Yle Uutiset | yle.fi, YLE:llä siis sama idea mutta pääuutisen kuva ei sisällä tekstiä, vaan se on sen alapuolella), jolloin yläosan informatiivisuus ja asiasisältö olisi laajempi. Nyt oikea palsta sivusta (mainos ja tilastot peleistä) on ehkä turhan leveä.

  Joskus kieltämättä uudistukset ovat sen vuoksi "huonoja" kun on tottunut vanhaan systeemiin, mutta pitää aina muistaa myös sisällöntuottamisen puoli joka yleensä paranee uudistusten myötä. Ja olihan tuo vanha ulkoasu jo hieman aikaansa elänyt sekä hieman kömpelö sieltä täältä.

  Moni asia on kuitenkin parantunut, mutta eihän kukaan voi olla aina tyytyväinen lopputulokseen. Itse pidättelen siinä 65/35 vaiheilla, uusi/vanha periaatteella.
   
 8. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Nuo isot kuvat sivun alussa ovat tapa saada lisää mainosnäyttöjä. Nyt käyttäjän on pakko rullata alaspäin ja täten pelkkään etusivuun voidaan upottaa ainakin kaksi tehokkaan kokosta mainosta rikkomatta sisältöosaa.

  Harmittavan yleistä nykyään tällainen lay out.

  Mutta muuten peukku. Onhan toi ihan jees näin pikaisella vilkaisulla. Ja adblockilla
   
 9. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Mikäli minä ymmärrän, se on ns. uutiskuva, kuten esim. tässäkin uutisessa:

  Pekka Rinne – epävarmasta tilanteesta kohti uutta kautta - - 03.09.2012 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Edellämainittuun tarkoitusperään en osaa ottaa kantaa.
   
 10. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  En tiedä mihin antaisi palautteen mutta alimmaiset hyperlinkit näkyvät yhtenä pötkönä
   
 11. Moderaattorit Jäsen

  Siirsimme viestit tuolta toisesta ketjusta omaksi ketjukseen eli tänne risut ja ruusut, ehdotukset ja bugit. Emme voi luvata että kaikkiin esitettyihin kysymyksiin vastataan, muta tätä kautta teknisestä toteutuksesta vastaavat voivat ainakin seurata kommenttejanne.
   
 12. Tukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Maajoukkue
  Lainaus:
  Jeps tämä hyvä, ihmettelinkin kun ei tälle omaa ketjua ollut vielä.
   
 13. Receiver Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Pakko kysyä, että miten tämä käytettävyyteen panostaminen näkyy uusituilla sivuilla, sillä itse en tälläistä huomannut?
   
 14. Zous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan Reaves
  Onhan toi hiton sekava. Myös 8iljentyneet ballit on aika omaperäisen näköinen otsikko. Omalla ruudulla H näyttää ihan kulmikkaalta kasilta ja toisessa ihan B:ltä. Aikaisempi oli niin selkeä ja hyvin luettava, että hieman täytyy pettynyt olla tähän uudistukseen.
   
 15. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Onko noiden yläpalkin otsikoiden tarkoitus toimia jatkossa niin, että siirtäessä hiiren otsikon päälle, alalinkit tulevat automaattisesti eli klikkausta ei tarvita?

  Joo ja sama tuosta otsikkofontista, varsinkin kun boldattu niin näyttää kyllä hieman sekavalta
   
 16. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Oikean yläkulman Hakua käytettäessä tulokset kannattaisi automaattisesti varmaankin järjestää aikajärjestykseen, tuoreimmat ensin, uskoisin että tämä toisi parhaiten kärkeen juuri ne uutiset mitä käyttäjät hakevat ja vähentäisi uuden suodatetun haun tarvetta.
   
 17. Zolomy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Muusta en valita, mutta olisi kiva jos uutisotsikot näkisi aikajärjestyksessä heti kun sivut lävähtävät ruutuun ilman että tarvitsee skrollata alaspäin. Esimerkiksi tuo nykyinen "MM-kisojen helmet" -linkkien paikka olisi näille sopiva.
   
 18. Setit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Eihän nyt kannata lynkata heti uudistusta, vaan antaa rakentavaa palautetta(mitä nyt on jo tullutkin). Harvemmin täysin uudistetut käyttöliittymä/ohjelmat tai ylipäätänsä mikään toimii ennen testausvaihetta.

  Erittäin tyylikäs sivu ja kunhan sitä parannellaan käyttäjien toivomusten ja bugiraporttien mukaan, saadaan se myös käytettävyydeltään vastaamaan ainakin edellisen, hieman kolkon oloisen sivun vastaavaa. Eiks ookki kiva ku joku tulee pätemään?
   
 19. floikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Vähän hassultahan tuo tuntuu, mutta ehkäpä siihen tottuu. Ylenkin uudistukseen on tottunut jo jotenkuten, mutta taaksepäin sekin käytettävyydeltään meni. Itseasiassa niinkin paljon, että nykyään tulee avattua sen sijaan HS:n sivut ensimmäisenä.

  Jatkoajalla ei varsinaisia varteenotettavia kilpailijoita taida olla, mutta toivottavasti se ei estä tuon etusivun jatkokehittelyä. Taaksepäinhän tuo meni omasta näkökulmastani. Vanha systeemi, jossa kaikki kiekkomaailman tuoreet uutiset näkyivät yhdellä silmäyksellä oli toimiva. Nyt etusivulla näkyy naurettavat kaksi uutis/juttuotsikkoa ja kolmannesta puolikas. Sen sijaan, että etusivu tarjoaisi käyttäjälle tietoa, se pakottaa skrollailemaan ja etsimään sitä. Ei hyvä.

  Visuaalisesti tuo on hyvä.
   
 20. maukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kontulan Jokerit
  Missä on linkit joukkueiden omille nettisivuille?
   
 21. August Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Itseäni miellyttää uudistus. Ottelukierros- kohta sekä sm-liigan että mestiksen osalta on selkeä ja hieno. Aika näyttää, millä tavoin otteluennakot ja raportit tuohon tullaan lisäämään. Aluksi myös mietin liveseurannan tarpeellisuutta, mutta kyllähän sm-liiga.fi ja ihanainen "pling"-ääni hoitavat homman.
   
 22. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Hiukan haiskahtaa siltä että käyttäjätestit olivat liian suppeat tai sitten niitten palautetta ei pahemmin kuunneltu. No, on kuitenkin hyvä uudistua joskus.

  Omaan silmään kyllä sopisi paremmin jos tämä keskustelun väri- ja otsikkomaailmakin laitettaisiin samaan visuaaliseen ilmeeseen. Toki kyseessä voi olla ihan tietoinenkin halu pitää verkkolehti enempi virallisena julkaisuna ja keskustelupalsta omana maailmanaan.

  edit. Semmoinen kommentti että joukkueiden pelaajalistat näyttävät siltä että ne on haettu cachesta 15 vuoden takaa. Ei oikein sovi visuaalisesti tuolla fontilla muuhun sivustoon.
   
 23. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Huonommaksi meni. Selkeästä sekavaksi. Kaikki jutut ovat nyt ikäänkuin oksennettu tuohon etusivulle. Vaadin vanhanmallista järjestystä!
   
 24. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Pitäisi olla kevennetty/yksinkertaisempi mobiiliversio. Katselen joskus kännykälläni jatkoaikaa esim. bussissa, ja uudistettu versio on hyvin hankalakäyttöinen puhelinta ajatellen.

  Veikkauksellakin on yksinkertaistettu mobiiliversio, miksei siis Jatkoajalla?

  Mestiksen "liigaesittelystä" ei avautunut muuten yhtään mitään.

  Ja miksi tässä on käytetty sanaa "liiga"? Sana "sarja" olisi ollut paljon parempi. Mestis ei ole liiga. Onneksi sentään maajoukkueosiossa ei ollut mitään "siirry maajoukkueen liigaesittelyyn"-kohtaa.

  EDIT: No olihan se liiga-sana maajoukkuekuvioissakin. Esimerkkinä Italia.
  Liiga: maajoukkue
  Joukkue: Italia

  Tuo on varsin hölmön näköistä. "Maajoukkueliigaa" sitten vain seuraamaan.

  TuTon kohdalla seuraesittelyn ja hallin kohdalla ei ole mitään sisältöä. Tuskin on muidenkaan seurojen kohdalla. Olisiko kannattanut ensin tehdä sivuille sisältöä ennen kuin lykkää uuden version nettiin?
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2012 klo 12.50
 25. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ei moitittavaa. Huomattavasti tyylikkäämmät ja itse ainakin olen löytänyt helposti kaiken mitä olen halunut etsiä. Loistava uudistus ja täältä ainakin iso peukku sinne.