Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 797
  • 6 802

Lappi69

Jäsen
Minusta pitää ja saa antaa kritiikkiä ja se kuuluu toimittajan tehtävään. En todellakaan ole samaa mieltä asioista, esimerkiksi urheilussa on pakko sietää loukkaantumisia ja se on yksilökohtaisesti hieman häilyvää onko pelikuntoinen vai ei. Mutta urheilia itse tietää parhaiten asiat.

Mutta kritiikki ei tarkoita henkilön haukkumista tai pilkkaamista. Kumman kritiikin todennäköisemmin odotatte menevän perille: kritiikki a) "Vittu mitä sontaa ja oksennusta samasta pesästä taas tulee, häivy täältä ku et osaa mitää" vai b) "Hyvä avaus, mutta kolumnissa on virheellistä tietoa koskien asiaa x ja x. Toivottavasti jatkossa huomiot nämä seikat vaikka asia mielipidekirjoitus on"

Tässä ketjussa esiintyvä haukkuminen ja henkilökohtaisuudet eivät kuulu keskustelufoorumille. Piste.
 

Spede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
En tajua. Hauku mielipiteitä ihan niin kiivaasti kuin haluat, älä henkilöä. Eikö tätä enää opeteta koulussa ellei kodissa ole opetettu? Peruskäytöstavat ovat voimassa somessakin.
Jos toimittaja Oinonen saa haukkua ja arvostella henkilöitä, niin miksi häntä ei saisi haukkua ja arvostella?

Mulla on henkilökohtaisesti varmasti ihan keskiverto suomalaista paremmat käytöstavat ja sen voisi varmasti muutama nimimerkki täällä vahvistaa jotka tuntee henkilökohtaisesti. Toki myös olen sellainen, joka kertoo mielipiteen ja ajatuksen turhia kiertelemättä ja joskus se varmaan voi jotain nyppiäkin. On toiminut kuitenkin tähän saakka. Itseä ei hirveästi haittaa jos joku sanoo pahasti tai hyvästi, niin kauan kuin se liittyy käytökseen tai käytösmalliin mitä voi itsekukin tarkastella peilistään onko korjattavaa. Itse olen ihan tyytyväinen omaan käytökseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Mutta kritiikki ei tarkoita henkilön haukkumista tai pilkkaamista. Kumman kritiikin todennäköisemmin odotatte menevän perille: kritiikki a) "Vittu mitä sontaa ja oksennusta samasta pesästä taas tulee, häivy täältä ku et osaa mitää" vai b) "Hyvä avaus, mutta kolumnissa on virheellistä tietoa koskien asiaa x ja x. Toivottavasti jatkossa huomiot nämä seikat vaikka asia mielipidekirjoitus on"

Eipä se rakentava kritiikki ole mitään muuttanut vuosien varrella. Päinvastoin. Muutenkin ärsyttää tämä nykyajan lässytys. Eikö ihmiset mitään sanomista kestä nykyään? Itketään kuin pikkulapset reetuamaan ja pahoitetaan kilpaa mieliä, kun tuo sanoi näin ja tuo noin. Ennen asiat sanottiin kuin ne oli eikä vollotettu millon mistäkin. Nyt edes keskustelupalstalla et voi avata suutasi.

Toivottavasti kellekään ei tullut paha mieli, ylimääräiset tikkumellit kaikille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Mielestäni erittäin hyvä, itsestäänselvyyksiä kyseenalaistava kolumni Oinoselta. Joka ikinen vuosi luemme sankaritarinoita pelaajista jotka ovat vetäneet Stanley Cupin play offsit läpi murtuneella jalalla tms. pysähtymättä tarkemmin miettimään mistä siinä on kysymys. Jokainen pelaaja haluaa pelata ja katsojat nähdä pelaajat kentällä, mutta kyllä ihmisten terveyden pitäisi kaikissa tilanteissa mennä etusijalle. Jokaiselle pelaajalle tulee nimittäin semmoinenkin päivä kun sankarin viitalle ei ole enää käyttöä ja silloin voi käydä mielessä oliko loukkaanuneena pelaaminen sittenkään kannattavaa. Suomessa muuan Janne Niinimaa pilasi uransa pelaamalla pitkiä aikoja vammojen kanssa ja Nhl:n äijäkulttuurin huomioiden epäilen ettei ole ainoa.

Eikä kyse ole vain siitäkään pelaako joku pelaaja vai ei, vaan siitä kannattaako tullaista toimintaa hehkuttaa mediassa. Millainen malli ja esimerkki siinä annetaan? Viime vuosina on puhuttu paljon päävammoista, onko siis ok että pelaaja menee kentälle aivotärähdyksen jälkioireista huolimatta? Tai pitäisikö ihmisten ihan tavallisessa työelämässäkin purra vaan hammasta ja mennä töihin jalka murtuneena? Veikkaan että moni Oinosta haukkuva ottaa kyllä saikkua mieluummin.

Jääkiekon perinteisiä arvoja pitää voida myös kyseenalaistaa ja palautteesta Oinonen osui juuri siihen mihin pitikin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Vieläkin kiinnostaa: millä lailla se jalka oli murtunut. Toimittajahan tämän tietää mutta unohti kertoa jutussaan.
Sehän vain pilaisi jutun, jos kertoisi jotain tosiasioita.
 

theZ

Jäsen
Miellyttävää? Miksi? Kenelle?

Täällä on kieritty sivukaupalla omassa paskassa kuin katurakit ja niihin bileisiin pitäisi liittyä mukaan keskustelemaan tästä rakentavasta palautteesta?

Meille lukijoille. Ja ehkä Oinoselle itselleenkin jos haluaa saada oikeasti rakentavampaa palautetta kuin viime aikojen kommentointi. Nyt tuohon on hyvin vaikeaa antaa kritiikkiä täysin neutraalisti koska kritiikin kohteesta tulee vaikutelma, että kyse on pelkästään täydestä tarkoituksellisesta trollaamisesta.

Kirjoittajaa ja hänen valtavirrasta eriäviä mielipiteitään on paljon helpompi kunnioittaa kun hän tulee esiin omana itsenään ja kertoo esimerkiksi seisovansa mielipiteidensä takana. Nyt Oinosesta jää helposti vaikutelma, että jokainen teksti kirjoitetaan ainoastaan tietyn reaktion saavuttamiseksi ja sisältö rakennetaan niin, että se reaktio lukijoiden keskuudessa saavutetaan. Riippumatta siitä mitä kirjoittaja on itse mieltä. Ihan kuten Petteri Sihvosen kohdalla aikoinaan ja tähänhän joku aiemmin viittasikin jo.

Nykyinen CV kyseisellä "toimittajalla" on sellainen, että mulle ja varmaan monelle muullekin kyse on enää ihan puhtaasti trollista. En usko hetkeäkään että Oinonen seisoisi juttujensa takana ja olisi oikeasti sitä mieltä kuin kirjoittaa. Harmittaa, että Jatkoaika on tuollaiseen journalismiin lähtenyt mukaan. Oinonen pintaraapaisee jutuillaan monia suuria epäkohtia ja on muka avaavinaan keskustelua tärkeistä aiheista. Laadukkaasti kirjoitetuilla jutuilla hän voisi tuossa onnistuakin. Näissä epäkohdissa on vaan yleensä se ongelma, että kun heikoilla argumenteilla puolivillaisesti puututaan asiaan, niin se itse asiassa ainoastaan pahentaa tilannetta. Juuri ja juuri itsekään enää muisti mistä asiasta tällä kertaa keskusteltiin kun kerta toisensa jälkeen lukijan tuntemukset ja pohdinnat kohdistuvat toimittajaan itseensä eikä itse asiaan.

Uskon pohjimmiltani, että Oinonen on keskivertoa fiksumpi ihminen ja selvästikään ei koe häpeää puuttuessaan epäkohtiin. Siksi hänellä voisi olla toimittajana paljon annettavaa. Jos hän silti haluaa asioiden sijaan pelkästään kerätä huomion itseensä tarkoituksellisella trollaamisella ja provosoimalla lukijoita niin se on lähinnä surullista. Leima on tosin lyöty aika syvälle otsaan jo joten ilman mitään selkeää pöydän puhdistamista tuolta ei uskottavaksi toimittajaksi enää nousta ainakaan jääkiekkopiireissä. Sitä tosiaan yleensä saa mitä tilaa. Oinosen kohdalla se alkaa olla puhtaasti henkilöön menevää kritiikkiä. Harva jaksaa enää perustella miksi on itse asiasta (milloin mistäkin) eri mieltä ja miksi jaksaisikaan jos on täysin ilmeistä, että vastapuoli puhtaasti trollaa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Jokainen nimimerkki voisi tehdä niin, että jatkoaikaan tullessa tulisi suoraan foorumille jolloin verkkolehti ja artkkelit eivät saisi klikkauksia ja näin ollen mainostajat eivät saisi vastinetta rahoilleen ja alkaisivat viemään rahansa muualle jolloin varmasti alkaisi ylemmällä taholla mietintä missä mättää ja jatkoaika ehkä palaisi siihen missä on ollut paras eli laadukas jääkiekko media ja ne toimittajat jotka eivät pystyisi laadukasta tekstiä tuottamaan saisivat etsiä itselleen uuden paikan kirjoituksilleen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Avoimia kysymyksiä Juha Oinoselle, tule itse tänne vastaamaan.

Paljonko NHL:n monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuushankkeisiin tekemän lisäinvestoinnin olisi pitänyt suuruudeltaan olla, jotta se olisi liigan mittasuhteisiin nähden mielestäsi a) vähimmäistasolla auttava, ja millainen lisäinvestointi olisi jo b) oikean suuruinen ja riittävä?

Nyt pääpointti: mitä toimia ”oikean suuruisella ja riittävällä” investoinnilla pitäisi mielestäsi tehdä, ja mitä mitattavia tai ei-mitattavia lopputuloksia näillä toimilla pitäisi tavoitella?

Investoinnin suuruusluokkaa kritisoivalla toimittajalla pitäisi olla näihin kysymyksiin jokin näkemys tai mielipide. Viiden miljoonan dollarin lisäbudjetti jo nykyisten hankkeiden päälle on paljon rahaa, olipa organisaation koko ja toimintamenojen suuruusluokka mitä hyvänsä. Jos em. asioihin ei ole muuta mielipidettä kuin se, että noin ison puljun pitäisi käyttää fyrkkaa paljon enemmän, niin perustelu ei mene minkään investoinnin kohdalla läpi sellaisenaan sen enempää NHL:n tai minkään yksityisen yrityksen johtoryhmälle edes johdantopuheena. Mitä enemmän tai parempaa NHL saisi aikaan huomattavasti viittä miljoonaa US-dollaria suuremmalla lisäinvestoinnilla, jota se ei tule nyt mielestäsi saamaan?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meille lukijoille. Ja ehkä Oinoselle itselleenkin jos haluaa saada oikeasti rakentavampaa palautetta kuin viime aikojen kommentointi. Nyt tuohon on hyvin vaikeaa antaa kritiikkiä täysin neutraalisti koska kritiikin kohteesta tulee vaikutelma, että kyse on pelkästään täydestä tarkoituksellisesta trollaamisesta.

Löytyykö paljonkin esimerkkejä Jatkoajan kolumnisteista tai ylipäätään kolumneja kirjoittavista henkilöistä jotka olisivat erikseen foorumeilla todistelemassa että seisovat tekstiensä takana? En usko että tuollainen nostaisi Oinosen uskottavuutta pätkääkään.

Muutenkin kun näitä kommentteja katselee, en näe että Oinosen ulostulot palvelisivat muuta kuin valmiiksi verenhimoisen porukan halua jatkaa jankutusta. Se, että jotkut pitävät Oinosta trollina "jos hän ei tule esiin", kertoo lähinnä heidän kyvystään lukea ja vastaanottaa erilaisia tekstejä.

Joku kirjoittajista yllä että Oinosen pitäisi välillä vetää henkeä kirjoittaessaan. Samaa voisi suositella lukijoillekin. Tuntuu monella olevan törkyruisku päällä riippumatta siitä mitä kolumnissa todella lukee.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Eikä kyse ole vain siitäkään pelaako joku pelaaja vai ei, vaan siitä kannattaako tullaista toimintaa hehkuttaa mediassa. Millainen malli ja esimerkki siinä annetaan?

Minun mielestäni tällaisia urotekoja saa ja pitää mainostaa. Nykyinen länsimaailma on menossa niin vellipersetouhuksi, että on hyvä tuoda esille se, että joskus saavuttaakseen haluamansa pitää purra hammasta yhteen ja sietää fyysinen kipu. Eikä se tarkoita että touhu olisi jotenkin sivistymätöntä, jos hehkutetaan sitä että laittaa itsensä likoon asian puolesta. Varsinkin tällaisessa pikkujutussa, että nuori mies pelaa jääkiekkoa luu murtuneena.

Jokainen nimimerkki voisi tehdä niin, että jatkoaikaan tullessa tulisi suoraan foorumille jolloin verkkolehti ja artkkelit eivät saisi klikkauksia

Mä olen tehnyt näin jo vuosikausia. Keskustelupalsta kirjanmerkeissä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minun mielestäni tällaisia urotekoja saa ja pitää mainostaa. Nykyinen länsimaailma on menossa niin vellipersetouhuksi, että on hyvä tuoda esille se, että joskus saavuttaakseen haluamansa pitää purra hammasta yhteen ja sietää fyysinen kipu.

Ja tätä ei siis voi tehdä muulla tavalla kuin pelaamalla loukkaantuneena?
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Ja tätä ei siis voi tehdä muulla tavalla kuin pelaamalla loukkaantuneena?
Kyseessä on herran oma valinta, tuskin siellö pomo käskee pelaamaan potkujen uhalla.

Millä auktoriteetillä sinä tai Oinonen kyseenalaistatte yksilön omia valintoja hmmm?
 

theZ

Jäsen
Löytyykö paljonkin esimerkkejä Jatkoajan kolumnisteista tai ylipäätään kolumneja kirjoittavista henkilöistä jotka olisivat erikseen foorumeilla todistelemassa että seisovat tekstiensä takana? En usko että tuollainen nostaisi Oinosen uskottavuutta pätkääkään.

Ei löydy kun yleensä ei ole tarvetta. Sen sijaan se toinen aikanaan vähän vastaavalla tyylillä kirjoittanut eli Petteri Sihvonen on myöhemmin kertonut provosoivien kirjoitustensa taustoista. Ylipäätään näitä Oinos-tason trollaajia on hyvin harvassa. Lähtökohtaisesti voi olettaa toimittajan seisovan sanojensa takana, mutta Oinosen teksteihin pidemmän aikaa tutustuttuani (osittain tahtomattani) en vaan jaksa uskoa hänen kirjoittavansa asiapohjalta.

Noista viesteistäsi käy hyvin ilmi se, että et kovin laajasti ole tutustunut Oinosen tuotantoon. Ei häntä voi tuomita pelkästään tämän viimeisimmän tekstin pohjalta vaikka se hyvin alatyylinen olikin monelta osin. Räikeimpänä esimerkkinä ihan suora syytös, että Vegasin lääkärit toimivat ammattietiikan vastaisesti. Et vaan voi uskottavana toimittajana tiputella tuollaisia.
 

ipaz

Jäsen
Ja tätä ei siis voi tehdä muulla tavalla kuin pelaamalla loukkaantuneena?

Voi toki. Ja paljon tehdäänkin. Joku tutkija saattaa istua viikkokaupalla kammiossaan kokiksen ja pizzan voimalla kehittäessään tarpeellista lääkettä tai muuta ihmiskunnalle tärkeää ratkaisua. Pistää kuitenkin itsensä likoon epäterveellisellä tavalla. Kyllä näitäkin saisi mun puolesta tuoda esiin.

Martinezin kohdalla kyseessä on ollut herra oma valinta ja tuollaista uhrautumista ihailee erittäin moni ihminen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyseessä on herran oma valinta, tuskin siellö pomo käskee pelaamaan potkujen uhalla.

Millä auktoriteetillä sinä tai Oinonen kyseenalaistatte yksilön omia valintoja hmmm?

Ihan samalla kuin täällä jotkut syytävät Oinosen päälle paskaa: jääkiekkoilija on julkisessa ammatissa, valintoja voi arvostella.

Mutta toki viime kädessä kyse ei ole Martinezista vaan ilmiöstä jolla on pitkät juuret. Jokainen haluaa pelata mutta onko ok että lääkäri sallii sen?
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta toki viime kädessä kyse ei ole Martinezista vaan ilmiöstä jolla on pitkät juuret. Jokainen haluaa pelata mutta onko ok että lääkäri sallii sen?
Lääkäri vie pelaajan varusteet piiloon ja kieltää pelaamasta?

Voiko lääkäri edes kieltää ketään tekemästä mitään. Suositella voi kyllä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Ihan samalla kuin täällä jotkut syytävät Oinosen päälle paskaa: jääkiekkoilija on julkisessa ammatissa, valintoja voi arvostella.

Mutta toki viime kädessä kyse ei ole Martinezista vaan ilmiöstä jolla on pitkät juuret. Jokainen haluaa pelata mutta onko ok että lääkäri sallii sen?
Nyt oli niin huono vertaus etten lähde edes tämän enempää kommentoimaan.

Lääkäreitä sitoo virkavala. Jos lääkäri olisi sitä mieltä että pelaaminen ei ole hyväksi, niin kyllä sellainen päätös tehtäisiin.

Tokihan Oinosen edustaman ideologian mukaan yksilön valinnanvapaus on väärin, koska se mahdollistaa väärät valinnat. Parempi vain antaa "Oikeintietävien" tehdä valinnat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: axe

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei löydy kun yleensä ei ole tarvetta. Sen sijaan se toinen aikanaan vähän vastaavalla tyylillä kirjoittanut eli Petteri Sihvonen on myöhemmin kertonut provosoivien kirjoitustensa taustoista.

Oinosen pitäisi tulla esiin koska Petteri Sihvonen? Väkevää argumentointia.

Maailmaan mahtuu monenlaista kolumnistia ja uskoakseni myös yksi Oinonen. En oikein käsitä tätä raivoa näiden tekstien ympärillä, kaikki järjen rajat ovat ylittyneet jo kauan sitten.

Noista viesteistäsi käy hyvin ilmi se, että et kovin laajasti ole tutustunut Oinosen tuotantoon. Ei häntä voi tuomita pelkästään tämän viimeisimmän tekstin pohjalta vaikka se hyvin alatyylinen olikin monelta osin. Räikeimpänä esimerkkinä ihan suora syytös, että Vegasin lääkärit toimivat ammattietiikan vastaisesti. Et vaan voi uskottavana toimittajana tiputella tuollaisia.

Mistä se nyt käy ilmi etten ole tutustunut Oinosen tuotantoon? Siitä että olen eri mieltä kuin sinä? Kohtalaisen paljon olen lukenut, en toki kaikkia, sen verran kuitenkin että tunnen tyylin millä hän kirjoittaa. Esimerkiksi mainittuja alatyylisyyksiä löytyy tästä ketjusta pilvin pimein, mutta Oinosen teksteissä en semmoisia kyllä muista nähneeni. Se, että mielipiteet eivät kaikkia miellytä, ei vielä tee teksteistä alatyylisiä.

Vegasin lääkäreiden etiikan taas voi halutessaan kyseenalaista ihan maalaisjärjellä. Jos ahtaajalta tai rakennustyömieheltä murtuu jalka, tekevätkö työpaikkalääkärit kaikkensa saadakseen nämä töihin vaikka jalka murtuneena? Jos eivät, miksi jääkiekossa toimivien lääkärien pitäisi tehdä niin? Eikö lääkäreitä sido samat eettiset periaatteet työpaikasta riippumatta?

Ja jos asia on tämä, miksi "uskottava" toimittaja ei voisi kyseenalaistaa ko. lääkäreiden toimintaa? Mitä Oinosen olisi pitänyt tehdä ollakseen "uskottava"?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lääkäri vie pelaajan varusteet piiloon ja kieltää pelaamasta?

Voiko lääkäri edes kieltää ketään tekemästä mitään. Suositella voi kyllä.

Lääkärit kieltävät vähän väliä hoidokkeja tekemästä asioita. Toki päätöksiä uhmata voi.

Ja @DonTirri, lääkäreitä tosiaan sitoo virkavala. Hiukan vaan tuntuu että vala venyy ja paukkuu runkosarja vrt. pudotuspelit. En toki voi varmuudella väittää että Martinezin tapauksessa olisi ollut juuri niin.

Sen sijaan näitä tarinoita murtuneista jaloista saa kuulla vuosittain. Jännästi vaan aina lääkärit näkevät että pelaaja on pelikykyinen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joku kirjoittajista yllä että Oinosen pitäisi välillä vetää henkeä kirjoittaessaan. Samaa voisi suositella lukijoillekin. Tuntuu monella olevan törkyruisku päällä riippumatta siitä mitä kolumnissa todella lukee.

Kaikkein omituisinta mielestäni on se, että aikuiset ihmiset lukevat täysin vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi jonkun jutun ja syytävät sen jälkeen asiattomuuksia. Ja kun tätä ei tapahdu vain kerran, vaan on toistuvaa toimintaa. Pistää vähän epäilyttämään, että nämä höpönassut taitavatkin oikeasti tykätä Oinosen juttujen lukemisesta, tai sitten on vaan harvinaisen luupäistä sakkia.

Jos minua ei kiinnosta vaikkapa Maikkarin Tulosruutu, Salatut Elämät, Helsingin Sanomien pääkirjoitukset tai jonkun kaupallisradion aamushow, niin ei mulle tulisi mieleenkään katsoa/lukea/kuunnella niitä jatkuvasti ja valittaa sitten jälkikäteen niistä.
 
No niin, lienee tarvetta vastata kertyneeseen palautteeseen.

Olisi varmasti ollut tarpeen jo aiemmin, mutta sanottakoon suoraan, että aika harvakseltaan tulee tämän ketjun parissa vierailtua (paljon harvemmin kuin vuosi sitten suunnittelin tekeväni). Syy on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että täältä aika harvoin irtoaa mitään rakentavaa, hyödyllistä tai keskustelun arvoista. Tätä ns. keskustelua seuratessa hyödyllisetkin huomiot hukkuvat helposti ikävä kyllä kaiken luotaan työntävän vyöryn sekaan, keskustelufiilikset katoavat usein siinä samalla. Joitakin jutuissa ilmenneistä asiavirheitä jne. täältä on toki matkan varrella poimittu ja pyritty korjaamaan, kun aihetta on ollut.

Toistan aiemman kantani: kaikki rakentava palaute on kaivattua, eikä se pitkän päälle jää noteeraamatta. Kaikki ala-arvoinen möykkä, ”vääristä” mielipiteistä kiukuttelu ja etenkin yksittäisen ihmisen henkilöön keskittyvä loukkaava laumakiusaaminen jäänee jatkossakin ilman vastausta.

Ymmärrän oikein hyvin, että Juha Oinosen tekstit aiheuttavat välillä harmitusta, koska hän kirjoittaa myös epämiellyttävistä aiheista – ja pistää joka kerta itsensä likoon, säilyttäen uskalluksensa siitä huolimatta, että osa lukijoista ei osaa niitä ihmismäisesti ottaa vastaan. Huomattava osa ”palautteesta” tuntuu kulminoituvan siihen, että lukija on eri mieltä Juhan väitteiden kanssa (tai puhuu eri asiasta). Se on tietysti ok, toisinaan jopa hyvä merkki. Toimittajan tehtävä ei ole edes urheilujournalismissa fanien miellyttäminen. Sitäkin toivottavasti tapahtuu ja siihen tähtäämme, mutta Jatkoajassa tekijöillä on myös vapaus kirjoittaa tärkeiksi koetuista ja vaikeista aiheista kriittisesti.

Olen henkilökohtaisesti lukenut ennalta useimmat viime aikoinakin kuohuntaa aiheuttaneista teksteistä, olemme tarpeen mukaan keskustelleet sisällöistä ennen julkaisua. Se ei tarkoita sitä, että minunkaan pitäisi olla kaikesta edes samaa mieltä Juha Oinosen kanssa, tai että kaikki hänenkään tekstinsä olisivat täysin moitteettomia onnistumisia. Parannettavaa on aina, ihmisiä tässä ollaan. Vedetään välillä happea ja yritetään olla ensi viikolla taas vähän parempia. Joskus vielä tulee se täydellinen kolumni.

Juha on toimituksemme tuotteliain ja luetuin tekijä. Kelpasi se tälle vähemmistölle tai ei, Juhan tekstejä luetaan huomattavan paljon. Eikä kyse ole pelkästä otsikoiden klikkaamisesta, vaan yleensä joka viikko ajallisesti pisimpään luettujen juttujemme listan kärkipäässä on jokunen Juhan tuotos. Haluan myös korjata sen harhakäsityksen, että Juha tekisi pelkästään negatiivisia juttuja: esimerkiksi viimeiseen kuukauteen hän on tehnyt noin kolmisenkymmentä erilaista juttua – vahvaa uutisseurantaa Chicago Blackhawksista, kolme laadukasta, pitkää ja runsaasti luettua haastattelua mm. Peter Tiivolasta ja maalivahtivalmentaja Jaakko Valkamasta sekä niitä kolumneja.

Uskallan luvata muutaman asian. Ensinnä, Jatkoaika kirjoittaa jatkossakin juttuja kriittisesti ja epämiellyttävistä aiheista. Suurella todennäköisyydellä juuri sinunkin suosikkiseurastasi tai asiasta, josta olet jyrkästi eri mieltä. Tavoitteemme on kertoa ”kaikki jääkiekosta” – siihen moniäänisyyteen mahtuu kaikenlaista.

Toiseksi, Juha Oinonen ei saavu tänne keskustelemaan kanssanne, sitä on tässä ilmapiirissä turha vaatia. Kukaan mielenrauhaansa arvostava ihminen ei niin tekisi. Tuskin itsekään tulisitte. Yrittäkää silti olla lähettämättä tänne tai yksityispostiin viestejä, joiden jälkeen tarvitsee harkita rikosilmoitusten tekoa.

Kolmanneksi, minulla tai kellään muullakaan toimituksen vastuuhenkilöllä ei ole nyt eikä jatkossakaan mitään tekemistä palstan moderoinnin kanssa – ei mahdollisuutta eikä pienintäkään halua siihen puuttua. Luottamukseni palstan lukijana moderaattoreiden toimintaan on vankkumaton, pelikieltonne ovat varmasti hyvin punnittuja ja täysin itse ansaittuja.

P.S. Jos verkkolehden juttujen taso huolestuttaa ja omat näkemykset ovat parempia, meikällä on erikoistarjous just sulle: Jatkoaika hakee taas uusia tekijöitä, kaikki liigat, seurat ja aiheet kaipaavat entistä kovempia tekijöitä. Hae mukaan.

P.S. 2 Omista tekemisistä tulleesta palautteesta noteerasin huomiot Jääkiekkoliiton sarjauudistusten uutisoinnin suhteen. Asian uutisoinnille alkuperäisellä tavalla oli silloin painavat perusteet (liiton viestintä, uudistusta valmistelleen tahon sanomiset), virheiden oikaisu kesti turhan kauan, koska sekasotkun selvittäminen ja oikean tolan varmistaminen kesäviikonloppuna kesti aikansa. Mutta eihän se ihan nappiin mennyt.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Kaikkein omituisinta mielestäni on se, että aikuiset ihmiset lukevat täysin vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi jonkun jutun ja syytävät sen jälkeen asiattomuuksia. Ja kun tätä ei tapahdu vain kerran, vaan on toistuvaa toimintaa. Pistää vähän epäilyttämään, että nämä höpönassut taitavatkin oikeasti tykätä Oinosen juttujen lukemisesta, tai sitten on vaan harvinaisen luupäistä sakkia.

Jos minua ei kiinnosta vaikkapa Maikkarin Tulosruutu, Salatut Elämät, Helsingin Sanomien pääkirjoitukset tai jonkun kaupallisradion aamushow, niin ei mulle tulisi mieleenkään katsoa/lukea/kuunnella niitä jatkuvasti ja valittaa sitten jälkikäteen niistä.
ongelmana on se ettei Oinosen kirjottamia juttuja tiedä Oinosen kirjoittamiksi ennenkuin ne avaa.

Olen täällä tarjonnut ratkaisuehdotuksia kuten että Kirjoittaja näkyisi otsikossa tai tietyn kirjoittajan voisi ignoreta palstan tapaan jne.

EDIT: Jahas. Saatiin norsunluutornista vastaus. Mikään ei muutu. Yllättyneet käsi ylös.

Verkkolehtiboikotti jatkukoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oinosella on hyviä, jopa loistavia kirjoituksia Suomen tasolla. Ja sitten on heikompia, osin perusteettomiakin. Itse olen lukenut aina kun huomaan ja jos ei kiinnosta, jätän kesken. Oinosella on paikkansa Jatkoajassa. Hienoa, että hän nosti esille esimerkiksi pelitapaan liittyviä asioita aiemmi. Ja hienoa, että hän nosti esille esimerkiksi TPS:n brändin, johon Rodewaldia on hieman vaikea istuttaa.

Ei Oinosen teksteistä tarvitse olla samaa mieltä. Sitä hän ei haekaan.
 

theZ

Jäsen
Oinosen pitäisi tulla esiin koska Petteri Sihvonen? Väkevää argumentointia.

Maailmaan mahtuu monenlaista kolumnistia ja uskoakseni myös yksi Oinonen.

Ei Oinosen ole mikään pakko tulla tänne kommentoimaan yhtään mitään. Olen argumentoinut ainoastaan sen puolesta mitä toimenpiteitä vaadittaisiin siihen, että henk.koht. uskoisin Oinosen olevan tosissaan juttujensa kanssa. Ja taitaa siinä olla muutama muukin jotka samoin ajattelevat. Maailmaan mahtuu yksi Oinonen oikein hyvin. Siitä en ole niin varma, että mahtuuko uskottavan jääkiekkoaiheisen verkkolehden toimitukseen. Paino sanalla uskottava.

Vegasin lääkäreiden etiikan taas voi halutessaan kyseenalaista ihan maalaisjärjellä. Jos ahtaajalta tai rakennustyömieheltä murtuu jalka, tekevätkö työpaikkalääkärit kaikkensa saadakseen nämä töihin vaikka jalka murtuneena? Jos eivät, miksi jääkiekossa toimivien lääkärien pitäisi tehdä niin? Eikö lääkäreitä sido samat eettiset periaatteet työpaikasta riippumatta?

Tässä tulee juuri tuo Oinosen tämänkin tekstin ongelmallisuus eteen. Eli kun sisälukutaidoton ihminen lukee Oinosen oksennuksen niin ensinnäkin luodaan se kuuluisa olkiukko jo valmiiksi. Tässä tapauksessa mm. luodaan oletus Martinezin vamman tarkasta laadusta ja toisekseen luodaan oletus, että Vegasin tai heidän lääkäreiden puolelta Martinezia on painostettu pelaamaan. Kukaan meistä ei tiedä miten asia on ja tässä tapauksessakin on täysin uskottavaa jos ei jopa oletettavaa, että aloite pelaamiseen on tullut Martinezin itsensä puolelta. Uskottava toimittaja ei rakenna juttujaan olkiukkojen varaan.

Moneen kertaan tässäkin ketjussa on todettu, että loukkaantuneena pelaamiseen liittyvissä asioissa on varmasti paljon keskusteltavaa monestakin näkökulmasta ja sikäli aihe olisi voinut olla hyvä. Se vaan vesitettiin täysin huonon toimittajan puolelta nostamalla esimerkkitapaukseksi joku helvetin luunmurtuma näiden oikeasti vakavampien tapauksien sijaan ja toiseksi rakentamalla koko juttu sen olkiukkonsa varaan.

Ja tämä juttu ei ollut lähellekään sieltä kyseisen herran huonoimmasta päästä edes.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
ongelmana on se ettei Oinosen kirjottamia juttuja tiedä Oinosen kirjoittamiksi ennenkuin ne avaa.

Siinä on kyllä taas ihmisellä niin suuret ongelmat, että oksat pois. Mutta tässä ilmainen ja helppo vinkki sulle, jonka jälkeen ei tarvitse lukea vahingossa yhtään juttua otsikkoa pidemmälle ja rasitut ainoastaan yhden tai kahden hiirenklikkauksen verran:
 

Liitteet

  • vinkki.jpg
    vinkki.jpg
    130,7 KB · kertaa luettu: 223
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös