Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 150 824
  • 6 799

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Se tuskin on nykyjournalismin tärkein tehtävä, mutta mieluummin keskustelun herättäminen kuin itsestäänselvyyksien lateleminen. Numeroarvioinnit herättävät aina keskustelua.

Keskustelua on tosiaan heratetty oikein isolla kadella. Valitettavasti vain toimittajista ja toimittelun tasosta, eika itse jutun pihvista eli joukkueesta ja sen pelaajista. Vihkoon meni, tallakin kertaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Taas sai hävetä, kun lukee Jatkoajan tuoreinta SaiPa-kolumnia:
Näkemys: SaiPan kupla on puhjennut

Alkukausi oli tosiaan loistava, mutta sittemmin pakka on levinnyt. Toimittaja syyttää Lehterän pelitapaa, mutta ei mainitse sanallakaan loukkaantumisia. Jännästi se pelitapa alkoi levitä siinä vaiheessa, kun 8 vakiokoonpanon pelaajaa oli sivussa, joista lähes kaikki hyökkääjiä. Siinä iskee pikkuseuran realiteetit eteen. Kun rosteria täytetään Ketterän miehillä ja SaiPa a-junnuikäinen puolustaja nostetaan edustusjoukkueeseen sentteriksi, lienee ymmärrettävää, että pelitavan toteuttaminen kärsii siitä, mitä se olisi joukkueella, joka on sitä pidempään harjoitellut.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Jatkoajan kupla on puhjennut. Ilmaisella työvoimalla ei vaan nykypäivänä voi saada aikaan laadukkaita juttuja. Toimittajan työn realiteetit iskevät vasten kasvoja. Kirjoitukset ovat ihan samalla tasolla foorumitekstien kanssa - toki niihin käytetään enemmän aikaa, mutta samalla yritys keksiä omasta päästä jotain uusia näkökulmia paistaa kauas.

Sellaista se on. Kaikki kunnia kirjoittajille, jotka heittäytyvät omalla nimellään ja kasvoillaan kirjoittamaan intohimonsa kohteesta. Osa pääsee sitten ihan oikeisiin työpaikkoihin kirjoittamaan ja sitten on todella aikaa ja resursseja tehdä hyviä juttuja. Varmasti siellä on paljon hyviä kirjoittajia kypsymässä.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoajassa on myös välillä todella laadukkaita juttua. Harmittavasti vaan suhteellisen harvoin. Esimerkiksi tämä NHL:n maalintekijöistä kertova juttusarja oli oikein mielenkiintoinen. Varmaan kaikki muutkin toivoisivat enemmän juuri tuon suuntaisia juttuja. Tuossa kerran vuoteen? tulevassa lukijatutkimuksessakin aina vastaan, että kiva olisi lukea vähän pidempiä ja huolella laadittuja artikkeleita. Kaiken maailman kolumneja ja mielipiteitä on muutenkin netti pullollaan. Toki tiedostan sen, että kun vapaaehtoisilla mennään, niin ei voi hirveästi laatu vaatiakkaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Oskar Osala tehnyt eilisessä ottelussa neljä maalia, mutta Jatkoajan verkkolehdessä ei ole asiasta mainintaa itse ottelussa puhumattakaan. Onko Oulun toimituksella tosiaan näin huonot resurssit? Muistan kuluneelta kaudelta useampia kertoja, jolloin otteluraportista ei ole kuulunut ainakaan lähipäivinä. Kyseessä on kuitenkin yksi Liigan suurimmista seuroista ja viime kauden mestari.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Etusivun peräkkäiset jutut:
Näkemys: Dufva on parasta, mitä JYP saattoi nyt tämän kauden suhteen tehdä.

Näkemys: JYP on romahtanut alle vuodessa Euroopan mestarista koko kansan vitsiksi.

Voisiko tätä jotenkin koittaa organisoida?
 

Toimitus

Jäsen
Hei!

Millaista organisointia toivotaan?
Jos tarkoitus oli kummastella kahta erilaista näkemystä yhdestä ja samasta aiheesta, on syytä huomioida, että Jatkoaika ei tiedotusvälineenä ole asioista mieltä. Jatkoajan ainoa mielipide on "Kaikki jääkiekosta". Sen sijaan yksittäisillä toimittajillamme on paljonkin erilaisia näkemyksiä erinäisistä aiheista. Se, että pystymme kahdella suulla avaamaan erilaisia ajattelumalleja yksittäisestä aiheesta on mielestäni oikein suotavaa.

- Antti Pärnänen, päätoimittaja
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ihan mielenkiinnosta:

JA: Tampereen huumevyyhdillä on erittäin laaja kosketuspinta jääkiekkopiireihin – Pääepäillyn tuttavapiirissä on monta huippupelaajaa

Vyyhdin pääepäilty on ollut kiinteä osa kaveriporukkaa. Lehterä kustansi aikanaan hänelle Minnesota-katkaisuhoidonkin. Kesäisin on mökkeilty, saunottu, harjoiteltu, urheiltu ja juhlittu yhdessä. Yhteinen ajanvietto ei ole ollut vain esimerkiksi yksittäisiä bileviikonloppuja, vaan ihan tasaista kesäarkea. Hän on ollut julkimoiden kanssa pelaamassa Street Hockey -kiertueen tapahtumissa. Pelinumeronsa on ollut 112.

Googletetaan: Jori Lehterä street hockey (lmgtfy)

Jahas pelaa Blockfestin jengissä.

Googletetaan: Blockfest street hockey 112 (lmgtfy)

Ensimmäisessä linkissä ko. jengin rosteri toissa kesältä ja numerolla 112 Joonas Rask (elite).

Kyllähän jokainen kiekkoa seuraava varmaan hiffaa vähintään tilastoista ettei Rask ole viimeistä viittä kuukautta istunut tutkintavankeudessa, mutta en nyt ole varma menikö tämä vihjailu ihan putkeen. Toki ei mikään iso juttu ja löytyyhän oikea epäiltykin ko. haulla, mutta kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jatkoajan ainoa mielipide on "Kaikki jääkiekosta".
Ja päätoimittajan viimeisimmän kolumnin perusteella ilmeisesti myös "Kaikki jääkiekkoilijoiden yksityiselämästä".

Periaatteessa ihan kiinnostava aihe, mutta ehkä en jääkiekkojulkaisuun kaipaa iltasanomatason analyysejä keskeneräisistä rikosasioita. Tämähän ei kuitenkaan mikään klikkihuoraus-julkaisu ole. Eiku...
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Periaatteessa ihan kiinnostava aihe, mutta ehkä en jääkiekkojulkaisuun kaipaa iltasanomatason analyysejä keskeneräisistä rikosasioita. Tämähän ei kuitenkaan mikään klikkihuoraus-julkaisu ole. Eiku...

Oon vähän samoilla linjoilla, toki onhan aihe vähän sellainen, että ns. "tyst ja hys"-kulttuuri on tuon ympärillä aika voimakas.

Mun mielestä hyvin erikoinen ja peräti syyttävä sävy asiasta, joka on valtavan paljon kesken. Toinen on sitten retoriikka, jossa kyseenalaistetaan ihmisen oikeus solmia ystävyyssuhteita. Kaikki - edes kuuluisat ihmiset - eivät ajattele asioita "maineen" ja "rahan" kautta vaan jotkut oikeasti vain sattuvat pitämään jostakin ihmisestä. Ystävyys ei ole mielestäni koskaan väärin - kunhan molemmat on mukana.

Virheitähän tekee aivan kaikki. En pitänyt lukemastani, mutta tuo nyt oli vain minun mielipiteeni. Journalistina taas Pärnänen toimii ns. työnkuvan mukaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
HIFK iski KalPan kanveesiin ja nousi kuuden parhaan joukkoon
Ei ole kovin kuvaava otsikko kun peli päättyy 2-1 VL. Hajaäänituomio paremminkin, tai niukka pistevoitto. Kanveesiin lyömällä ottelu ratkeaa ennen täyttä aikaa.
Tietysti jos ottelussa tapahtui jotain, johon tuo nyrkkeilytermi liittyy niin otan takkini.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kanveesiin lyömällä ottelu ratkeaa ennen täyttä aikaa.

Kanveesista voi kyllä nousta, tyrmäys on sitten eri asia. Tähän hymiöitä. Siitä olen samaa mieltä että otsikko ei ole ehkä ihan kuvaava ottelun lopputulokseen nähden.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En rupea yhtään vähättelemään John Gibsonia tai hänen merkitystään Ducksille, mutta jotenkin vaikea nähdä että Gibson oikeasti olisi kovinkaan vahvasti kiinni Vezina Trophyssa, Hartista puhumattakaan. Kun perustelunakin käytetään vain jotain GSAx-mittaria. No ehkä minä en vain ymmärrä näitä hienoja laskentatapoja.

Tämä purkautuminen siis tuohon Alasen tekstiin viitaten.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En rupea yhtään vähättelemään John Gibsonia tai hänen merkitystään Ducksille, mutta jotenkin vaikea nähdä että Gibson oikeasti olisi kovinkaan vahvasti kiinni Vezina Trophyssa, Hartista puhumattakaan. Kun perustelunakin käytetään vain jotain GSAx-mittaria. No ehkä minä en vain ymmärrä näitä hienoja laskentatapoja.

Tämä purkautuminen siis tuohon Alasen tekstiin viitaten.

Aika tyypillistä nykyjournalismia, joissa heitetään lauseilla ja termeillä kehiin nippu näitä edistyneitä tilastoja.

Koko tekstin voisi tiivistää myös jotenkin näin:

"Hyvin kauden aloittanut Anaheim Ducks on pelannut viime aikoina heikosti. Tappioista huolimatta maalivahti John Gibson on pelannut hyvin ja osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Vaikka loukkaantumiset ovat yksi iso syy Anaheimin tappioputkeen, niin myös valmentaja Randy Carlylen asema voidaan kyseenalaistaa."
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tsemppiä Jatkoajan toimitukselle. Lueskelin tätä ketjua muutaman sivun verran ja hämmästykseni suurimmat valitukset olivat aiheuttaneet jutut, jotka antoivat itselle taas eniten ja mielestäni niitä oli tehty puhtaan analyyttisesti. Esimerkiksi U20-Leijonien arvosanaperusteet olivat varsin hyvin selvillä ja mielestäni tuollainen juttu pitää nimenomaan tehdä odotuksiin vertaamalla. Se, että joukkue voittaa kultaa ei suoraan tarkoita sitä, että kaikki yksittäiset pelaajat olisivat kympin pelaajia. Siinä olisi kyllä harvinaisen tylsä arvostelu sitten.

SaiPan analyysi olisi voinut olla kattavampi, mutta punainen lanka mielestäni siinä jutussa hyvin selkeä ja perusteltu. Itsekin tuosta täysin samaa mieltä. Lisäksi tuo viimeisin Ducks-juttu oli täysin nappiin ja erittäin hyvin perusteltu. Sille ei tietenkään mitään voi, jos kaikki lukijat eivät punaista lankaa näistä jutuista löydä, koska muista medioista tuotetaan esimerkiksi NHL:n osalta hyvin höttösisältöä lähinnä mutu-tuntumalla, kuten esimerkiksi Viasatin lähetyksissä tai Ylen NHL-kirjoituksissa. Mielestäni Jatkoajan toimittajat osoittavat hyvää kansalaisrohkeutta näillä jutuilla, joilla ei nuoleskella sitä suurinta kiekkoyleisöä esimerkiksi suomalaispelaajia varauksettomasti ylistämällä (NHL:n puolella).
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPan analyysi olisi voinut olla kattavampi, mutta punainen lanka mielestäni siinä jutussa hyvin selkeä ja perusteltu.

Ei se punainen lanka voi olla kovinkaan selkeä, jos on aika hyvin nähtävissä , että pelitavan sekoaminen osuu aika hyvin yksi yhteen sen kanssa, kun 2-3 ketjua runkohyökkääjiä putosi rosterista.

Eikä tuossa avata sitäkään, että puolustuksen osalta SaiPa lähti tietoisella riskillä kauteen, koska top4-pakkeja lähti iso joukko (Carson, Lappalainen, Vaakanainen), mutta tilalle hankittiin varmojen tähtien sijaan potentiaalia (Erik Autio, Robin Salo, Veeti Vainio) ja vielä Vladimir Denisovin tiedettiin olevan pitkän saikun takia sivussa elo-syyskuun. Eli hyökkäyksen piti olla varma kortti ja pakiston se riskialue, jota sitten tarvittaessa vahvistetaan jos homma ei toimi.

Homma toimi niin kauan, kun hyökkäys pysyi ehjänä, mutta pakka levisi loukkaantumisten myötä. Jos katsoo esimerkiksi joulukuuta, niin pahimmillaan kokoonpanosta puuttuivat samaan aikaan seuraavat hyökkääjät:
Ahti Oksanen - Topi Nättinen - Jonathan Tanus
Emil Oksanen - Ville Koho - Anssi Löfman
Santeri Virtanen - Elmeri Kaksonen - Roy Radke

Jos pikkuseuralta otetaan top12 hyökkääjistä 9 pois, ei liene ihme, että peli sekoaa ja pelisysteemistä on vaikea saada otetta? Se ei ole ihme. Mutta se, jos joku toimittaja kirjoittaa syväanalyysin joukkueen suorittamisesta ja alamäestä, eikä sanallakaan mainitse loukkaantumisista onkin aikamoinen ihme, tai jotain tarkoitushakuista Lehterän mustamaalaamista.

Loukkaantumisten tilalle SaiPa on hankkinut kiireessä jämämiehiä: JYPissä flopannut ja kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Micke Saari, HPK:ssa epäonnistunut Mestis-hankinta Oskari Lehtinen, viime kaudella Ilveksessä ja tällä kaudella Tsekin kakkosliigassa flopannut Mikael Kuronen. Nelosketjun sentterinä on pelannut jopa A-junnujen puolustaja Kasperi Torikka ja liigakokoonpanoon on nostettu jopa Ketterän Mikko Haaparanta, joka pari kautta sitten kävi yrittämässä SaiPan a-junnuihin, eikä taso riittänyt edes sinne, ja nyt on Mestiksessa tehnyt 8 pistettä 28 otteluun.

Tammikuun ekalla viikolla SaiPa hävisi molemmat pelinsä. Vielä silloin rosteri oli siinä tilassa, että mm. nämä hätähankinnat Kuronen ja Saari pelasivat kakkosketjussa. Viime viikolle SaiPa takaisin osan loukkaantuneistaan, Saari ja Kuronenkin putosivat alempiin ketjuihin ja jännästi pelikin parani niin, että SaiPa haki heti vierasvoitot viikon molemmista otteluistaan.

Se että nämä jätetään kokonaan huomioimatta vaan väitetään pelin sekoamisen syylliseksi vain Lehterää on yksiselitteisen paskaa journalismia!
 

redpecka

Jäsen
Mun mielestä hyvin erikoinen ja peräti syyttävä sävy asiasta, joka on valtavan paljon kesken. Toinen on sitten retoriikka, jossa kyseenalaistetaan ihmisen oikeus solmia ystävyyssuhteita. Kaikki - edes kuuluisat ihmiset - eivät ajattele asioita "maineen" ja "rahan" kautta vaan jotkut oikeasti vain sattuvat pitämään jostakin ihmisestä. Ystävyys ei ole mielestäni koskaan väärin - kunhan molemmat on mukana.

Virheitähän tekee aivan kaikki. En pitänyt lukemastani, mutta tuo nyt oli vain minun mielipiteeni. Journalistina taas Pärnänen toimii ns. työnkuvan mukaan.
Eihän kukaan voi pokkana väittää, että ystävyyssuhteita mietittäisiin näin. Siksi mieleeni tuleekin, että kolumni on hiukka satiirinen ja tarkoitus on jättää lukijalle ajatus kytemään epäillystä inhimillisenä hyvänä tyyppinä, joka "ei hylkää ystäviään vaikeuksien ilmennyttyä".

Voin olla hakoteilläkin. Pyrin suhtautumaan neutraalisti näihin kolumneihin ja artikkeleihin ilman lähtöoletusta, että mitähän paskaa tääkin setä tällä kertaa suoltaa. Tai vastaavasti että nyt on varmaan hyvä kolumni tiedossa kun kirjoittaja on tämä messi/ronaldo/hifk/jokerit -myönteinen.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Pärnänen: Mikko Rantanen tulee nimetä Vuoden urheilijaksi

Tavallaan Pärnänen on tässä asiassa oikeilla jäljillä, mutta on Iivo Niskasen yksilötason olympiakulta sen verran kova temppu, että kyllä hän Vuoden urheilijan tittelin mielestäni ansaitsi.

Kuitenkin kovin saavutuksista on kuitenkin mielestäni Topias Taavitsaisen Dota 2-maailmanmestaruus. Kymmenien miljoonien harrastajien laji ja suomalainen menee ja voittaa mestaruuden. Aivan uskomaton temppu. Ainoa este nimitykselle on ikuinen kysymys siitä, voiko e-urheilija olla Vuoden urheilija.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuitenkin kovin saavutuksista on kuitenkin mielestäni Topias Taavitsaisen Dota 2-maailmanmestaruus. Kymmenien miljoonien harrastajien laji ja suomalainen menee ja voittaa mestaruuden. Aivan uskomaton temppu. Ainoa este nimitykselle on ikuinen kysymys siitä, voiko e-urheilija olla Vuoden urheilija.

Ainoa este minkäänlaiselle Vuoden Urheilija -palkinnon nimityksien uudistumiselle on Urheilutoimittajien liitto, joka valitsee nämä tittelit. Niin kauan kuin valinnan tekevät ukkoutuneet ns. maalaistoimittajat, joille ladulla sivakointi leuka jäätyneessä kuolassa aiheuttaa spontaanin erektion tai umpijuntin keihäänheittäjän mahtiviskaisu saa toimittajan laukeamaan housuihinsa, niin valintakriteereissä jylläävät hiihtolajit ja keihäänheitto.

Toki talviolympialaisten kultamitali on sellaisenaan kova ja ansiokas temppu, ja talviolympialaisvuosina olympiakultamitalistin pitäisi ko. titteli voittaa. E-urheilijoita vastaan ei ole mitään, mutta heti kun e-urheilu tulee olympialaisiin ja suomalainen voittaa lajissa niin silloin tulisi myös valita vuoden urheilijaksi, ei ennen. Tavallisinakin vuosina saisi e-urheilija olla korkealla listoilla, mutta olympiavuodet ovat aina erikseen. Olympialaiset ovat kuitenkin lajin kuin lajin korkein kruunu, ja olympiakullan saavuttaminen kovinta, mitä urheilija voi saavuttaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Silloin pitää kehua kun aihetta on. Nyt on laadukas juttu kirjoitettu Suomen U20-joukkueesta!
 

redpecka

Jäsen
Otteluennakkoraapustukset ja ottelutapahtumaraportit ovat olleet raskasta luettavaa - aikaisemmin. Aina olen kironnut noita proosamuotoon tyyliteltyjä virityksiä. Kun ottelussa oli jotain kiinnostavaa tapahtunut - halusin toki saada siitä nopeasti jotain lisätietoa ja haa, huomaan Jatkoajan rapsan ja innoissani sitä sitten lukemaan. Mutta viimeistään puolessa välissä täytyy mennä Liigan sivuille katsomaan mitä siellä oikeasti on tapahtunut.

Tilastoista näkee ensisilmäyksellä oleellisimmat. Ketä kiinnostaa: "Kolmannen erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen, satakaksikiloinen ruotsalaispuolustaja nousi kohti vastustajan kenttäpäätyä kun vasenkäsi alhaalla pelaava Rauman Lukon kasvatti Pönttinen karvasi pelivälineen itselleen ja käynnisti vastahyökkäyksen syöttäen oikeaa laitaa nousseelle Lantaselle, jonka terävä rannelaukaus ohitti muuten hyvin torjuneen 189-senttisen Päläsen."

Jatkoaika teki siis muutoksen tälle kaudelle: kerrotaan ytimekkäästi otteluennakkoon pelin lähtökohdat, loukit, pelikiellot ym. mielenkiintoiset seikat ja raporttiin tyrkätään ydinkohdat ottelusta ja mahdolliset erikoisuudet. Tilastoista sitten näkee kuka teki maalin ja missä ajassa ja onko Räntänen left vai right.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Kierrosennakko: Muusta kuin kuuden pisteen superkierroksesta puhuminen olisi omituista vähättelyä

Onhan toki jännä kierros tulossa, mutta esimerkiksi Lukko-HPK (tasapisteissä) nimenomaan ei ole kuuden pisteen ottelu. Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan.
Vain Ilves-HIFK on kuuden pisteen ottelu.

Missä tuon "kuuden pisteen ottelu" määritelmä on nähtävillä?

Itse olen nimenomaan siinä käsityksessä, että tuolla tarkoitetaan yleisesti kahden taulukossa peräkkäisillä sijoilla olevan joukkueen kohtaamisesta. Ja erityisesti silloin kun noilla sijoituksilla on merkitystä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Missä tuon "kuuden pisteen ottelu" määritelmä on nähtävillä?
Olet väärässä käsityksessä. Laitoin määritelmän nähtäville jo edelliseen viestiin, tässä uudelleen tummennettuna: Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan. Ts kuuden pisteen ottelu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös