Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Ja päätoimittajan viimeisimmän kolumnin perusteella ilmeisesti myös "Kaikki jääkiekkoilijoiden yksityiselämästä".

  Periaatteessa ihan kiinnostava aihe, mutta ehkä en jääkiekkojulkaisuun kaipaa iltasanomatason analyysejä keskeneräisistä rikosasioita. Tämähän ei kuitenkaan mikään klikkihuoraus-julkaisu ole. Eiku...
   
 2. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Oon vähän samoilla linjoilla, toki onhan aihe vähän sellainen, että ns. "tyst ja hys"-kulttuuri on tuon ympärillä aika voimakas.

  Mun mielestä hyvin erikoinen ja peräti syyttävä sävy asiasta, joka on valtavan paljon kesken. Toinen on sitten retoriikka, jossa kyseenalaistetaan ihmisen oikeus solmia ystävyyssuhteita. Kaikki - edes kuuluisat ihmiset - eivät ajattele asioita "maineen" ja "rahan" kautta vaan jotkut oikeasti vain sattuvat pitämään jostakin ihmisestä. Ystävyys ei ole mielestäni koskaan väärin - kunhan molemmat on mukana.

  Virheitähän tekee aivan kaikki. En pitänyt lukemastani, mutta tuo nyt oli vain minun mielipiteeni. Journalistina taas Pärnänen toimii ns. työnkuvan mukaan.
   
 3. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  HIFK iski KalPan kanveesiin ja nousi kuuden parhaan joukkoon
  Ei ole kovin kuvaava otsikko kun peli päättyy 2-1 VL. Hajaäänituomio paremminkin, tai niukka pistevoitto. Kanveesiin lyömällä ottelu ratkeaa ennen täyttä aikaa.
  Tietysti jos ottelussa tapahtui jotain, johon tuo nyrkkeilytermi liittyy niin otan takkini.
   
  Veri, McBean & Old referee tykkäävät tästä.
 4. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Itse naureskelin aivan samaa aikaisemmin. Tuon perusteella luulisi, että peli olisi päättynyt jotain 5-0.
   
  Old referee tykkää tästä.
 5. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Kanveesista voi kyllä nousta, tyrmäys on sitten eri asia. Tähän hymiöitä. Siitä olen samaa mieltä että otsikko ei ole ehkä ihan kuvaava ottelun lopputulokseen nähden.
   
  Old referee ja benicio tykkäävät tästä.
 6. Götze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
  En rupea yhtään vähättelemään John Gibsonia tai hänen merkitystään Ducksille, mutta jotenkin vaikea nähdä että Gibson oikeasti olisi kovinkaan vahvasti kiinni Vezina Trophyssa, Hartista puhumattakaan. Kun perustelunakin käytetään vain jotain GSAx-mittaria. No ehkä minä en vain ymmärrä näitä hienoja laskentatapoja.

  Tämä purkautuminen siis tuohon Alasen tekstiin viitaten.
   
 7. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Aika tyypillistä nykyjournalismia, joissa heitetään lauseilla ja termeillä kehiin nippu näitä edistyneitä tilastoja.

  Koko tekstin voisi tiivistää myös jotenkin näin:

  "Hyvin kauden aloittanut Anaheim Ducks on pelannut viime aikoina heikosti. Tappioista huolimatta maalivahti John Gibson on pelannut hyvin ja osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Vaikka loukkaantumiset ovat yksi iso syy Anaheimin tappioputkeen, niin myös valmentaja Randy Carlylen asema voidaan kyseenalaistaa."
   
 8. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tsemppiä Jatkoajan toimitukselle. Lueskelin tätä ketjua muutaman sivun verran ja hämmästykseni suurimmat valitukset olivat aiheuttaneet jutut, jotka antoivat itselle taas eniten ja mielestäni niitä oli tehty puhtaan analyyttisesti. Esimerkiksi U20-Leijonien arvosanaperusteet olivat varsin hyvin selvillä ja mielestäni tuollainen juttu pitää nimenomaan tehdä odotuksiin vertaamalla. Se, että joukkue voittaa kultaa ei suoraan tarkoita sitä, että kaikki yksittäiset pelaajat olisivat kympin pelaajia. Siinä olisi kyllä harvinaisen tylsä arvostelu sitten.

  SaiPan analyysi olisi voinut olla kattavampi, mutta punainen lanka mielestäni siinä jutussa hyvin selkeä ja perusteltu. Itsekin tuosta täysin samaa mieltä. Lisäksi tuo viimeisin Ducks-juttu oli täysin nappiin ja erittäin hyvin perusteltu. Sille ei tietenkään mitään voi, jos kaikki lukijat eivät punaista lankaa näistä jutuista löydä, koska muista medioista tuotetaan esimerkiksi NHL:n osalta hyvin höttösisältöä lähinnä mutu-tuntumalla, kuten esimerkiksi Viasatin lähetyksissä tai Ylen NHL-kirjoituksissa. Mielestäni Jatkoajan toimittajat osoittavat hyvää kansalaisrohkeutta näillä jutuilla, joilla ei nuoleskella sitä suurinta kiekkoyleisöä esimerkiksi suomalaispelaajia varauksettomasti ylistämällä (NHL:n puolella).
   
 9. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Lainaus:
  Ei se punainen lanka voi olla kovinkaan selkeä, jos on aika hyvin nähtävissä , että pelitavan sekoaminen osuu aika hyvin yksi yhteen sen kanssa, kun 2-3 ketjua runkohyökkääjiä putosi rosterista.

  Eikä tuossa avata sitäkään, että puolustuksen osalta SaiPa lähti tietoisella riskillä kauteen, koska top4-pakkeja lähti iso joukko (Carson, Lappalainen, Vaakanainen), mutta tilalle hankittiin varmojen tähtien sijaan potentiaalia (Erik Autio, Robin Salo, Veeti Vainio) ja vielä Vladimir Denisovin tiedettiin olevan pitkän saikun takia sivussa elo-syyskuun. Eli hyökkäyksen piti olla varma kortti ja pakiston se riskialue, jota sitten tarvittaessa vahvistetaan jos homma ei toimi.

  Homma toimi niin kauan, kun hyökkäys pysyi ehjänä, mutta pakka levisi loukkaantumisten myötä. Jos katsoo esimerkiksi joulukuuta, niin pahimmillaan kokoonpanosta puuttuivat samaan aikaan seuraavat hyökkääjät:
  Ahti Oksanen - Topi Nättinen - Jonathan Tanus
  Emil Oksanen - Ville Koho - Anssi Löfman
  Santeri Virtanen - Elmeri Kaksonen - Roy Radke

  Jos pikkuseuralta otetaan top12 hyökkääjistä 9 pois, ei liene ihme, että peli sekoaa ja pelisysteemistä on vaikea saada otetta? Se ei ole ihme. Mutta se, jos joku toimittaja kirjoittaa syväanalyysin joukkueen suorittamisesta ja alamäestä, eikä sanallakaan mainitse loukkaantumisista onkin aikamoinen ihme, tai jotain tarkoitushakuista Lehterän mustamaalaamista.

  Loukkaantumisten tilalle SaiPa on hankkinut kiireessä jämämiehiä: JYPissä flopannut ja kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Micke Saari, HPK:ssa epäonnistunut Mestis-hankinta Oskari Lehtinen, viime kaudella Ilveksessä ja tällä kaudella Tsekin kakkosliigassa flopannut Mikael Kuronen. Nelosketjun sentterinä on pelannut jopa A-junnujen puolustaja Kasperi Torikka ja liigakokoonpanoon on nostettu jopa Ketterän Mikko Haaparanta, joka pari kautta sitten kävi yrittämässä SaiPan a-junnuihin, eikä taso riittänyt edes sinne, ja nyt on Mestiksessa tehnyt 8 pistettä 28 otteluun.

  Tammikuun ekalla viikolla SaiPa hävisi molemmat pelinsä. Vielä silloin rosteri oli siinä tilassa, että mm. nämä hätähankinnat Kuronen ja Saari pelasivat kakkosketjussa. Viime viikolle SaiPa takaisin osan loukkaantuneistaan, Saari ja Kuronenkin putosivat alempiin ketjuihin ja jännästi pelikin parani niin, että SaiPa haki heti vierasvoitot viikon molemmista otteluistaan.

  Se että nämä jätetään kokonaan huomioimatta vaan väitetään pelin sekoamisen syylliseksi vain Lehterää on yksiselitteisen paskaa journalismia!
   
  Individual tykkää tästä.
 10. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Eihän kukaan voi pokkana väittää, että ystävyyssuhteita mietittäisiin näin. Siksi mieleeni tuleekin, että kolumni on hiukka satiirinen ja tarkoitus on jättää lukijalle ajatus kytemään epäillystä inhimillisenä hyvänä tyyppinä, joka "ei hylkää ystäviään vaikeuksien ilmennyttyä".

  Voin olla hakoteilläkin. Pyrin suhtautumaan neutraalisti näihin kolumneihin ja artikkeleihin ilman lähtöoletusta, että mitähän paskaa tääkin setä tällä kertaa suoltaa. Tai vastaavasti että nyt on varmaan hyvä kolumni tiedossa kun kirjoittaja on tämä messi/ronaldo/hifk/jokerit -myönteinen.
   
 11. IcePhoenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit
  Pärnänen: Mikko Rantanen tulee nimetä Vuoden urheilijaksi

  Tavallaan Pärnänen on tässä asiassa oikeilla jäljillä, mutta on Iivo Niskasen yksilötason olympiakulta sen verran kova temppu, että kyllä hän Vuoden urheilijan tittelin mielestäni ansaitsi.

  Kuitenkin kovin saavutuksista on kuitenkin mielestäni Topias Taavitsaisen Dota 2-maailmanmestaruus. Kymmenien miljoonien harrastajien laji ja suomalainen menee ja voittaa mestaruuden. Aivan uskomaton temppu. Ainoa este nimitykselle on ikuinen kysymys siitä, voiko e-urheilija olla Vuoden urheilija.
   
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ainoa este minkäänlaiselle Vuoden Urheilija -palkinnon nimityksien uudistumiselle on Urheilutoimittajien liitto, joka valitsee nämä tittelit. Niin kauan kuin valinnan tekevät ukkoutuneet ns. maalaistoimittajat, joille ladulla sivakointi leuka jäätyneessä kuolassa aiheuttaa spontaanin erektion tai umpijuntin keihäänheittäjän mahtiviskaisu saa toimittajan laukeamaan housuihinsa, niin valintakriteereissä jylläävät hiihtolajit ja keihäänheitto.

  Toki talviolympialaisten kultamitali on sellaisenaan kova ja ansiokas temppu, ja talviolympialaisvuosina olympiakultamitalistin pitäisi ko. titteli voittaa. E-urheilijoita vastaan ei ole mitään, mutta heti kun e-urheilu tulee olympialaisiin ja suomalainen voittaa lajissa niin silloin tulisi myös valita vuoden urheilijaksi, ei ennen. Tavallisinakin vuosina saisi e-urheilija olla korkealla listoilla, mutta olympiavuodet ovat aina erikseen. Olympialaiset ovat kuitenkin lajin kuin lajin korkein kruunu, ja olympiakullan saavuttaminen kovinta, mitä urheilija voi saavuttaa.
   
 13. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Silloin pitää kehua kun aihetta on. Nyt on laadukas juttu kirjoitettu Suomen U20-joukkueesta!
   
 14. redpecka Jäsen

  Otteluennakkoraapustukset ja ottelutapahtumaraportit ovat olleet raskasta luettavaa - aikaisemmin. Aina olen kironnut noita proosamuotoon tyyliteltyjä virityksiä. Kun ottelussa oli jotain kiinnostavaa tapahtunut - halusin toki saada siitä nopeasti jotain lisätietoa ja haa, huomaan Jatkoajan rapsan ja innoissani sitä sitten lukemaan. Mutta viimeistään puolessa välissä täytyy mennä Liigan sivuille katsomaan mitä siellä oikeasti on tapahtunut.

  Tilastoista näkee ensisilmäyksellä oleellisimmat. Ketä kiinnostaa: "Kolmannen erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen, satakaksikiloinen ruotsalaispuolustaja nousi kohti vastustajan kenttäpäätyä kun vasenkäsi alhaalla pelaava Rauman Lukon kasvatti Pönttinen karvasi pelivälineen itselleen ja käynnisti vastahyökkäyksen syöttäen oikeaa laitaa nousseelle Lantaselle, jonka terävä rannelaukaus ohitti muuten hyvin torjuneen 189-senttisen Päläsen."

  Jatkoaika teki siis muutoksen tälle kaudelle: kerrotaan ytimekkäästi otteluennakkoon pelin lähtökohdat, loukit, pelikiellot ym. mielenkiintoiset seikat ja raporttiin tyrkätään ydinkohdat ottelusta ja mahdolliset erikoisuudet. Tilastoista sitten näkee kuka teki maalin ja missä ajassa ja onko Räntänen left vai right.
   
 15. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Missä tuon "kuuden pisteen ottelu" määritelmä on nähtävillä?

  Itse olen nimenomaan siinä käsityksessä, että tuolla tarkoitetaan yleisesti kahden taulukossa peräkkäisillä sijoilla olevan joukkueen kohtaamisesta. Ja erityisesti silloin kun noilla sijoituksilla on merkitystä.
   
 17. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olet väärässä käsityksessä. Laitoin määritelmän nähtäville jo edelliseen viestiin, tässä uudelleen tummennettuna: Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan. Ts kuuden pisteen ottelu.
   
 18. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Hei,

  tällaisen keskustelun välttääksemme jutussa puhutaankin "kuuden pisteen superkierroksesta", eikä eritellä mikä otteluista on "kuuden pisteen ottelu".

  Pelkkien pisteiden ohella täytyy muistaa, että sijoitustodennäköisyyksien laskennassa pisteitäkin suurempi merkitys on sillä, montako joukkuetta on nykyisen sijoituksen ja sijan x välillä. Siksi merkitystä on koko kierroksen tuloksilla, jos mukana on useita joukkueita taistelemassa samoista sijoituksista. Kuuden pisteen superkierros siis!

  Terveisin,
  otsikon ja jutun laatinut Antti Wennström
   
 19. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei ole. Yksi kuuden pisteen ottelu. Jännä kierros muuten kyllä. Keskity ensi kerralla otsikkoon, älä selittelyyn.
   
 20. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Ok. Myös palautteessa kannattaa keskittyä antamaan sitä jutuissa oikeasti olevista sisällöistä.

  (Viimeisenä kommentoinut on oikeassa ja voittaa väittelyn)

  Terv. AW
   
 21. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Sisältökin oli paskaa.
   
  Andji tykkää tästä.
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Siis tuo on sinun määritelmäsi asiasta. Saat pitää näkemyksesi. Minä pidän omani.
   
  F#21 tykkää tästä.
 23. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Jatkoajan parasta toimituksellista sisältöä on Timanttikuvat. Ne ovat joskus hyviä ja toisinaan niihin eksyy vähän parempi kuin hyviä kuvatekstejä.
   
 24. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Niidenkin otsikko on vain usein luokkaa "Kukkuu!" tai "Mailakaupoilla" kuten kaksi viimeisintä esimerkkiä. Jos otsake olisi sen sijaan muodossa "Timanttikuva: Mailakaupoilla", siitä näkisi heti, mistä on kyse. Tuskin ainakaan vähentäisi klikkauksia.
   
 25. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Olipahan taas karseaa tuubaa tämä "Paitsiossa"-artikkeli.
  Voiskohan Lätkän ja sen lieveilmiöiden analysoinnin jättää jollekkin joka tajuaa lätkän päälle tai edes osaa kirjoittaa?
   
  BlackWolf tykkää tästä.