Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
En rupea yhtään vähättelemään John Gibsonia tai hänen merkitystään Ducksille, mutta jotenkin vaikea nähdä että Gibson oikeasti olisi kovinkaan vahvasti kiinni Vezina Trophyssa, Hartista puhumattakaan. Kun perustelunakin käytetään vain jotain GSAx-mittaria. No ehkä minä en vain ymmärrä näitä hienoja laskentatapoja.

Tämä purkautuminen siis tuohon Alasen tekstiin viitaten.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En rupea yhtään vähättelemään John Gibsonia tai hänen merkitystään Ducksille, mutta jotenkin vaikea nähdä että Gibson oikeasti olisi kovinkaan vahvasti kiinni Vezina Trophyssa, Hartista puhumattakaan. Kun perustelunakin käytetään vain jotain GSAx-mittaria. No ehkä minä en vain ymmärrä näitä hienoja laskentatapoja.

Tämä purkautuminen siis tuohon Alasen tekstiin viitaten.
Aika tyypillistä nykyjournalismia, joissa heitetään lauseilla ja termeillä kehiin nippu näitä edistyneitä tilastoja.

Koko tekstin voisi tiivistää myös jotenkin näin:

"Hyvin kauden aloittanut Anaheim Ducks on pelannut viime aikoina heikosti. Tappioista huolimatta maalivahti John Gibson on pelannut hyvin ja osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Vaikka loukkaantumiset ovat yksi iso syy Anaheimin tappioputkeen, niin myös valmentaja Randy Carlylen asema voidaan kyseenalaistaa."
 
Saatana.

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tsemppiä Jatkoajan toimitukselle. Lueskelin tätä ketjua muutaman sivun verran ja hämmästykseni suurimmat valitukset olivat aiheuttaneet jutut, jotka antoivat itselle taas eniten ja mielestäni niitä oli tehty puhtaan analyyttisesti. Esimerkiksi U20-Leijonien arvosanaperusteet olivat varsin hyvin selvillä ja mielestäni tuollainen juttu pitää nimenomaan tehdä odotuksiin vertaamalla. Se, että joukkue voittaa kultaa ei suoraan tarkoita sitä, että kaikki yksittäiset pelaajat olisivat kympin pelaajia. Siinä olisi kyllä harvinaisen tylsä arvostelu sitten.

SaiPan analyysi olisi voinut olla kattavampi, mutta punainen lanka mielestäni siinä jutussa hyvin selkeä ja perusteltu. Itsekin tuosta täysin samaa mieltä. Lisäksi tuo viimeisin Ducks-juttu oli täysin nappiin ja erittäin hyvin perusteltu. Sille ei tietenkään mitään voi, jos kaikki lukijat eivät punaista lankaa näistä jutuista löydä, koska muista medioista tuotetaan esimerkiksi NHL:n osalta hyvin höttösisältöä lähinnä mutu-tuntumalla, kuten esimerkiksi Viasatin lähetyksissä tai Ylen NHL-kirjoituksissa. Mielestäni Jatkoajan toimittajat osoittavat hyvää kansalaisrohkeutta näillä jutuilla, joilla ei nuoleskella sitä suurinta kiekkoyleisöä esimerkiksi suomalaispelaajia varauksettomasti ylistämällä (NHL:n puolella).
 
#13

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPan analyysi olisi voinut olla kattavampi, mutta punainen lanka mielestäni siinä jutussa hyvin selkeä ja perusteltu.
Ei se punainen lanka voi olla kovinkaan selkeä, jos on aika hyvin nähtävissä , että pelitavan sekoaminen osuu aika hyvin yksi yhteen sen kanssa, kun 2-3 ketjua runkohyökkääjiä putosi rosterista.

Eikä tuossa avata sitäkään, että puolustuksen osalta SaiPa lähti tietoisella riskillä kauteen, koska top4-pakkeja lähti iso joukko (Carson, Lappalainen, Vaakanainen), mutta tilalle hankittiin varmojen tähtien sijaan potentiaalia (Erik Autio, Robin Salo, Veeti Vainio) ja vielä Vladimir Denisovin tiedettiin olevan pitkän saikun takia sivussa elo-syyskuun. Eli hyökkäyksen piti olla varma kortti ja pakiston se riskialue, jota sitten tarvittaessa vahvistetaan jos homma ei toimi.

Homma toimi niin kauan, kun hyökkäys pysyi ehjänä, mutta pakka levisi loukkaantumisten myötä. Jos katsoo esimerkiksi joulukuuta, niin pahimmillaan kokoonpanosta puuttuivat samaan aikaan seuraavat hyökkääjät:
Ahti Oksanen - Topi Nättinen - Jonathan Tanus
Emil Oksanen - Ville Koho - Anssi Löfman
Santeri Virtanen - Elmeri Kaksonen - Roy Radke

Jos pikkuseuralta otetaan top12 hyökkääjistä 9 pois, ei liene ihme, että peli sekoaa ja pelisysteemistä on vaikea saada otetta? Se ei ole ihme. Mutta se, jos joku toimittaja kirjoittaa syväanalyysin joukkueen suorittamisesta ja alamäestä, eikä sanallakaan mainitse loukkaantumisista onkin aikamoinen ihme, tai jotain tarkoitushakuista Lehterän mustamaalaamista.

Loukkaantumisten tilalle SaiPa on hankkinut kiireessä jämämiehiä: JYPissä flopannut ja kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Micke Saari, HPK:ssa epäonnistunut Mestis-hankinta Oskari Lehtinen, viime kaudella Ilveksessä ja tällä kaudella Tsekin kakkosliigassa flopannut Mikael Kuronen. Nelosketjun sentterinä on pelannut jopa A-junnujen puolustaja Kasperi Torikka ja liigakokoonpanoon on nostettu jopa Ketterän Mikko Haaparanta, joka pari kautta sitten kävi yrittämässä SaiPan a-junnuihin, eikä taso riittänyt edes sinne, ja nyt on Mestiksessa tehnyt 8 pistettä 28 otteluun.

Tammikuun ekalla viikolla SaiPa hävisi molemmat pelinsä. Vielä silloin rosteri oli siinä tilassa, että mm. nämä hätähankinnat Kuronen ja Saari pelasivat kakkosketjussa. Viime viikolle SaiPa takaisin osan loukkaantuneistaan, Saari ja Kuronenkin putosivat alempiin ketjuihin ja jännästi pelikin parani niin, että SaiPa haki heti vierasvoitot viikon molemmista otteluistaan.

Se että nämä jätetään kokonaan huomioimatta vaan väitetään pelin sekoamisen syylliseksi vain Lehterää on yksiselitteisen paskaa journalismia!
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Mun mielestä hyvin erikoinen ja peräti syyttävä sävy asiasta, joka on valtavan paljon kesken. Toinen on sitten retoriikka, jossa kyseenalaistetaan ihmisen oikeus solmia ystävyyssuhteita. Kaikki - edes kuuluisat ihmiset - eivät ajattele asioita "maineen" ja "rahan" kautta vaan jotkut oikeasti vain sattuvat pitämään jostakin ihmisestä. Ystävyys ei ole mielestäni koskaan väärin - kunhan molemmat on mukana.

Virheitähän tekee aivan kaikki. En pitänyt lukemastani, mutta tuo nyt oli vain minun mielipiteeni. Journalistina taas Pärnänen toimii ns. työnkuvan mukaan.
Eihän kukaan voi pokkana väittää, että ystävyyssuhteita mietittäisiin näin. Siksi mieleeni tuleekin, että kolumni on hiukka satiirinen ja tarkoitus on jättää lukijalle ajatus kytemään epäillystä inhimillisenä hyvänä tyyppinä, joka "ei hylkää ystäviään vaikeuksien ilmennyttyä".

Voin olla hakoteilläkin. Pyrin suhtautumaan neutraalisti näihin kolumneihin ja artikkeleihin ilman lähtöoletusta, että mitähän paskaa tääkin setä tällä kertaa suoltaa. Tai vastaavasti että nyt on varmaan hyvä kolumni tiedossa kun kirjoittaja on tämä messi/ronaldo/hifk/jokerit -myönteinen.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fuck COVID-19
Pärnänen: Mikko Rantanen tulee nimetä Vuoden urheilijaksi

Tavallaan Pärnänen on tässä asiassa oikeilla jäljillä, mutta on Iivo Niskasen yksilötason olympiakulta sen verran kova temppu, että kyllä hän Vuoden urheilijan tittelin mielestäni ansaitsi.

Kuitenkin kovin saavutuksista on kuitenkin mielestäni Topias Taavitsaisen Dota 2-maailmanmestaruus. Kymmenien miljoonien harrastajien laji ja suomalainen menee ja voittaa mestaruuden. Aivan uskomaton temppu. Ainoa este nimitykselle on ikuinen kysymys siitä, voiko e-urheilija olla Vuoden urheilija.
 
"Ässät todellinen uhka Kärpille - Niin paljon hyvää alla" (Sihvonen 20.03.2018)
"Kärpät on pulassa - Nyt eletään HIFK:n kevättä" (Sihvonen 04.04.2018)
"Tappara vailla vertaa - Kärppien sauma liki olematon" (Sihvonen 17.04.2018)

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuitenkin kovin saavutuksista on kuitenkin mielestäni Topias Taavitsaisen Dota 2-maailmanmestaruus. Kymmenien miljoonien harrastajien laji ja suomalainen menee ja voittaa mestaruuden. Aivan uskomaton temppu. Ainoa este nimitykselle on ikuinen kysymys siitä, voiko e-urheilija olla Vuoden urheilija.
Ainoa este minkäänlaiselle Vuoden Urheilija -palkinnon nimityksien uudistumiselle on Urheilutoimittajien liitto, joka valitsee nämä tittelit. Niin kauan kuin valinnan tekevät ukkoutuneet ns. maalaistoimittajat, joille ladulla sivakointi leuka jäätyneessä kuolassa aiheuttaa spontaanin erektion tai umpijuntin keihäänheittäjän mahtiviskaisu saa toimittajan laukeamaan housuihinsa, niin valintakriteereissä jylläävät hiihtolajit ja keihäänheitto.

Toki talviolympialaisten kultamitali on sellaisenaan kova ja ansiokas temppu, ja talviolympialaisvuosina olympiakultamitalistin pitäisi ko. titteli voittaa. E-urheilijoita vastaan ei ole mitään, mutta heti kun e-urheilu tulee olympialaisiin ja suomalainen voittaa lajissa niin silloin tulisi myös valita vuoden urheilijaksi, ei ennen. Tavallisinakin vuosina saisi e-urheilija olla korkealla listoilla, mutta olympiavuodet ovat aina erikseen. Olympialaiset ovat kuitenkin lajin kuin lajin korkein kruunu, ja olympiakullan saavuttaminen kovinta, mitä urheilija voi saavuttaa.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Silloin pitää kehua kun aihetta on. Nyt on laadukas juttu kirjoitettu Suomen U20-joukkueesta!
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Otteluennakkoraapustukset ja ottelutapahtumaraportit ovat olleet raskasta luettavaa - aikaisemmin. Aina olen kironnut noita proosamuotoon tyyliteltyjä virityksiä. Kun ottelussa oli jotain kiinnostavaa tapahtunut - halusin toki saada siitä nopeasti jotain lisätietoa ja haa, huomaan Jatkoajan rapsan ja innoissani sitä sitten lukemaan. Mutta viimeistään puolessa välissä täytyy mennä Liigan sivuille katsomaan mitä siellä oikeasti on tapahtunut.

Tilastoista näkee ensisilmäyksellä oleellisimmat. Ketä kiinnostaa: "Kolmannen erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen, satakaksikiloinen ruotsalaispuolustaja nousi kohti vastustajan kenttäpäätyä kun vasenkäsi alhaalla pelaava Rauman Lukon kasvatti Pönttinen karvasi pelivälineen itselleen ja käynnisti vastahyökkäyksen syöttäen oikeaa laitaa nousseelle Lantaselle, jonka terävä rannelaukaus ohitti muuten hyvin torjuneen 189-senttisen Päläsen."

Jatkoaika teki siis muutoksen tälle kaudelle: kerrotaan ytimekkäästi otteluennakkoon pelin lähtökohdat, loukit, pelikiellot ym. mielenkiintoiset seikat ja raporttiin tyrkätään ydinkohdat ottelusta ja mahdolliset erikoisuudet. Tilastoista sitten näkee kuka teki maalin ja missä ajassa ja onko Räntänen left vai right.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet
Kierrosennakko: Muusta kuin kuuden pisteen superkierroksesta puhuminen olisi omituista vähättelyä

Onhan toki jännä kierros tulossa, mutta esimerkiksi Lukko-HPK (tasapisteissä) nimenomaan ei ole kuuden pisteen ottelu. Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan.
Vain Ilves-HIFK on kuuden pisteen ottelu.
Missä tuon "kuuden pisteen ottelu" määritelmä on nähtävillä?

Itse olen nimenomaan siinä käsityksessä, että tuolla tarkoitetaan yleisesti kahden taulukossa peräkkäisillä sijoilla olevan joukkueen kohtaamisesta. Ja erityisesti silloin kun noilla sijoituksilla on merkitystä.
 
RELEASE THE KRAKEN

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Missä tuon "kuuden pisteen ottelu" määritelmä on nähtävillä?
Olet väärässä käsityksessä. Laitoin määritelmän nähtäville jo edelliseen viestiin, tässä uudelleen tummennettuna: Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan. Ts kuuden pisteen ottelu.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Toimitus

Jäsen
Kierrosennakko: Muusta kuin kuuden pisteen superkierroksesta puhuminen olisi omituista vähättelyä

Onhan toki jännä kierros tulossa, mutta esimerkiksi Lukko-HPK (tasapisteissä) nimenomaan ei ole kuuden pisteen ottelu. Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan.
Vain Ilves-HIFK on kuuden pisteen ottelu.
Hei,

tällaisen keskustelun välttääksemme jutussa puhutaankin "kuuden pisteen superkierroksesta", eikä eritellä mikä otteluista on "kuuden pisteen ottelu".

Pelkkien pisteiden ohella täytyy muistaa, että sijoitustodennäköisyyksien laskennassa pisteitäkin suurempi merkitys on sillä, montako joukkuetta on nykyisen sijoituksen ja sijan x välillä. Siksi merkitystä on koko kierroksen tuloksilla, jos mukana on useita joukkueita taistelemassa samoista sijoituksista. Kuuden pisteen superkierros siis!

Terveisin,
otsikon ja jutun laatinut Antti Wennström
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
. Kuuden pisteen superkierros siis!
Ei ole. Yksi kuuden pisteen ottelu. Jännä kierros muuten kyllä. Keskity ensi kerralla otsikkoon, älä selittelyyn.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sisältökin oli paskaa.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet
Olet väärässä käsityksessä. Laitoin määritelmän nähtäville jo edelliseen viestiin, tässä uudelleen tummennettuna: Kuuden pisteen ottelusta puhutaan (vain) silloin kun joukkueitten ero on kolme pistettä, eli pelin jälkeen jotain kuudesta nollaan. Ts kuuden pisteen ottelu.
Siis tuo on sinun määritelmäsi asiasta. Saat pitää näkemyksesi. Minä pidän omani.
 
RELEASE THE KRAKEN
(1)
  • Tykkää
Reactions: F#21
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jatkoajan parasta toimituksellista sisältöä on Timanttikuvat. Ne ovat joskus hyviä ja toisinaan niihin eksyy vähän parempi kuin hyviä kuvatekstejä.
Niidenkin otsikko on vain usein luokkaa "Kukkuu!" tai "Mailakaupoilla" kuten kaksi viimeisintä esimerkkiä. Jos otsake olisi sen sijaan muodossa "Timanttikuva: Mailakaupoilla", siitä näkisi heti, mistä on kyse. Tuskin ainakaan vähentäisi klikkauksia.
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Olipahan taas karseaa tuubaa tämä "Paitsiossa"-artikkeli.
Voiskohan Lätkän ja sen lieveilmiöiden analysoinnin jättää jollekkin joka tajuaa lätkän päälle tai edes osaa kirjoittaa?
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Voiskohan Lätkän ja sen lieveilmiöiden analysoinnin jättää jollekkin joka tajuaa lätkän päälle tai edes osaa kirjoittaa?
Kyllähän tuo kirjoittaja näyttää tietävän lätkästä edes jotain ja osaa kirjoittaa, mutta punaista lankaa en löydä itse näistä teksteistä ollenkaan.

Sama kuin tuossa hänen marraskuun alussa julkaistussa jutussa, jossa suorastaan kehuskelee ettei mennyt katsomaan Lainetta ja Barkovia Hartwallille.

Paljon tuntuu ajatuksia olevan tällä Tuuli Määtällä, mutta näin lukijana on välillä hyvin sekavaa tulkita mistä tekstissä on lopulta kysymys.
 
Pöö

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Paljon tuntuu ajatuksia olevan tällä Tuuli Määtällä, mutta näin lukijana on välillä hyvin sekavaa tulkita mistä tekstissä on lopulta kysymys.
Kyllä, ja jonkun pitäisi ottaa maila hänen kädestään ja opastaa, miten tekstistä saa selkeän. Lisäksi tuo jatkuva vastakkainasettelujen hakeminen on älyllisesti laiskaa.
 
Melkein.

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Paljon tuntuu ajatuksia olevan tällä Tuuli Määtällä, mutta näin lukijana on välillä hyvin sekavaa tulkita mistä tekstissä on lopulta kysymys.
Itselle tulee mieleen, että tarkoitus varmaan on kirjoittaa "tajunnanvirtaa" ja ajatella "outside the box". Enemmän tuosta kuitenkin tulee tunne, että kirjoittaja haluaa vain esittää fiksua ja kirjoittaa teennäisen hienoa tekstiä vain sen takia että haluaa olla "erilainen" tai uniikki. Sama teema on oikeastaan ollut läsnä jatkuvasti, jo sieltä "en käynyt katsomassa Lainetta"- jutusta lähtien.

Tuonkin kolumnin idea voisi toimia, jos samanlaisen kirjoittaisi joku, joka ei ole käynyt seuraamassa minuuttiakaan lätkää. Esim. Hesarin kulttuuritoimittaja(en tiedä seuraako lätkää tämä oli vain heitto) kävisi huvikseen katsomassa jääkiekko-ottelun ja sitten analysoisi sen.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
En klikannut, mutta Jatkoaika ilmeisen tosissaan lainaa leijonat.comia? Mitä seuraavaksi, NHLSuomi?
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

ace

Jäsen
Juha Oinosen artikkeli nuorista NHL maalivahdeista oli ainakin itseäni kiinnostava juttu, varsinkin kun änärin seuraaminen on jäänyt tällä kaudella lähinnä otteluiden lopputulosten tarkistamisen tasolle.

Kysymystä herätti termit "torjuntaprosenttiodottama" ja "korkean todennäköisyyden laukaus", koskaan en ole moisista kuullut. Ovatko käännös jostain englanninkielisestä termistä, vai onko nyt kehitetty oma tilasto?

Mackenzie Blackwoodin olen nähnyt pelaavan tällä kaudella ja mielestäni hänellä on mahdollisuus breikata Showssa isomminkin, varsinkin kuin ikisairastupalainen Cory Schneider ei tunnu parantuvan vaivoistaan, tai pääsevänsä maineensa tasolle uudestaan.
 
... päässä kasvaa pensas ja herneet puhuvat!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy