Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Kyllähän tuo kirjoittaja näyttää tietävän lätkästä edes jotain ja osaa kirjoittaa, mutta punaista lankaa en löydä itse näistä teksteistä ollenkaan.

  Sama kuin tuossa hänen marraskuun alussa julkaistussa jutussa, jossa suorastaan kehuskelee ettei mennyt katsomaan Lainetta ja Barkovia Hartwallille.

  Paljon tuntuu ajatuksia olevan tällä Tuuli Määtällä, mutta näin lukijana on välillä hyvin sekavaa tulkita mistä tekstissä on lopulta kysymys.
   
  aessi ja mikko6000 tykkäävät tästä.
 2. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Kyllä, ja jonkun pitäisi ottaa maila hänen kädestään ja opastaa, miten tekstistä saa selkeän. Lisäksi tuo jatkuva vastakkainasettelujen hakeminen on älyllisesti laiskaa.
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 3. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Itselle tulee mieleen, että tarkoitus varmaan on kirjoittaa "tajunnanvirtaa" ja ajatella "outside the box". Enemmän tuosta kuitenkin tulee tunne, että kirjoittaja haluaa vain esittää fiksua ja kirjoittaa teennäisen hienoa tekstiä vain sen takia että haluaa olla "erilainen" tai uniikki. Sama teema on oikeastaan ollut läsnä jatkuvasti, jo sieltä "en käynyt katsomassa Lainetta"- jutusta lähtien.

  Tuonkin kolumnin idea voisi toimia, jos samanlaisen kirjoittaisi joku, joka ei ole käynyt seuraamassa minuuttiakaan lätkää. Esim. Hesarin kulttuuritoimittaja(en tiedä seuraako lätkää tämä oli vain heitto) kävisi huvikseen katsomassa jääkiekko-ottelun ja sitten analysoisi sen.
   
 4. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  En klikannut, mutta Jatkoaika ilmeisen tosissaan lainaa leijonat.comia? Mitä seuraavaksi, NHLSuomi?
   
  rinne ja McBean tykkäävät tästä.
 5. ace Jäsen

  Juha Oinosen artikkeli nuorista NHL maalivahdeista oli ainakin itseäni kiinnostava juttu, varsinkin kun änärin seuraaminen on jäänyt tällä kaudella lähinnä otteluiden lopputulosten tarkistamisen tasolle.

  Kysymystä herätti termit "torjuntaprosenttiodottama" ja "korkean todennäköisyyden laukaus", koskaan en ole moisista kuullut. Ovatko käännös jostain englanninkielisestä termistä, vai onko nyt kehitetty oma tilasto?

  Mackenzie Blackwoodin olen nähnyt pelaavan tällä kaudella ja mielestäni hänellä on mahdollisuus breikata Showssa isomminkin, varsinkin kuin ikisairastupalainen Cory Schneider ei tunnu parantuvan vaivoistaan, tai pääsevänsä maineensa tasolle uudestaan.
   
 6. Olisi varmaan ollut ihan ok kuvittaa juttu edesmenneestä Unto Wiitalasta vaikka...ööööö....
  Unto Wiitalan kuvalla.

  Kyseessä kuitenkin aika kova seppä lätkähommissa.
   
 7. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Jos Jatkoajalla ei arkistoissaan yhtään omaa kuvaa ole Wiitalasta, niin tuskin lähtevät rikkomaan tekijänoikeuksia yhden uutisen takia.
   
 8. Lainaus:
  Tekijän- tai kolmansien osapuolien oikeuksia ei tarvitse rikkoa, kun hankkii kuvan laillisesti, kuten tekevät muidenkin kuvien kohdalla.

  Itse ostin Unto Wiitalan kuvan eilen ihan koemielessä firman piikkiin: 1,70 € + alv. Ja ihan kuriositeettina: olen ostanut satoja kuvia. Ja ottanut tuhansia. Myynytkin muitaman. Olisin voinut lähettää hankkimani kuvan Jatkoajalle, mutta rajansa kaikella.

  Mutta se siitä, vaikka mielestäni Unto Wiitala olisi ansainnut kuvansa.
   
 9. ace Jäsen

  Lainaus:
  Tähän kun vastausta ei kuulu, täytynee todeta että toimittaja on omia tilastoja keksinyt. Mielenkiintoinen artikkeli, mutta tekaistut tilastot vievät pohjan pitkälti koko jutulta. Toki olen edelleen avoin muuttamaan mielipiteeni, jos joku osoittaa että näillä tilastoilla on joku totuuspohja.
   
 10. Toimitus Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Hei,

  Kyseiset tilastot löytyvät muun muassa tilastosivusto Corsicasta, joka on merkitty yhdeksi jutun lähteistä. Torjuntaprosenttiodottama on käännös englanninkielisestä termistä xSV% (expected save percentage). Taustaa ja tarkat kuvaukset kyseisestä tilastosta löytyvät esimerkiksi täältä ja täältä.

  Kuten torjuntaprosenttiodottamaa, myös korkean todennäköisyyden laukaus -tilastoa on käytetty aiemminkin jutuissamme: NHL:n runkosarjan kaksi parasta maalivahtia eivät olleet Vezina-finalisteja − Sergei Bobrovski pelasi jälleen pystin arvoisen kauden. Korkean todennäköisyyden laukauksista on taustaa esimerkiksi täällä.

  Terveisin,
  Markus Suhonen, Jatkoajan NHL-toimituksen toimituspäällikkö
   
  passenger ja F#21 tykkäävät tästä.
 11. ace Jäsen

  Aina sitä oppii uutta kun vanhaksi elää, kiitos.
   
 12. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Tapparalla kymmenen peliä jäljellä ja Jatkoajan mukaan 51 peliä pelattuna, sekä ylimääräiset kolme pistettä plakkarissa. TPS voiton myötä kuusi pistettä edellä Hämäläisen kuvakoosteen mukaan: Turkulaiset vankistivat voitolla vahvaa asemaansa Liigan kakkospaikalla, piste-ero juuri kolmantena olevaan Tapparaan on nyt kuusi pistettä.
  Jäähyilevä TPS kukisti Tapparan ja vankisti kakkospaikkaansa Liigassa

  Sarjataulukko on nyt jo hyvän aikaa ollut pielessä, ja vaikka jotenkin noloa onkin tällaisesta huomautella, olisiko paikallaan korjailla hommaa vihdoin viimein?
   
 13. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Viimeisin Juha Aaltosesta kertova artikkeli oli sloganin faneilta faneille mukaista tavaraa. Kova oli tarve kertoa miten tästä kerran liigan pistepörssin top-kympissä olleesta pelaajasta ei muutamalla vanhalla tutulla ollut intressiä julkisesti pahaa sanaa sanoa. Sanomatta jätettiin sitten, joukkueet ovat vaihtuneet kuin sukat, viltti on tullut tutuksi vaikka taidot ovat mm-luokkaa ja NHL-sopimus Dallasiin jäi kokonaan saamatta kun seuran taustaselvityksessä ilmeni miten kokemukset pelaajasta ovat aiemmalta uralta niin ei-mairittelevia. Kenestä muusta pelaajasta voidaan vastaavaa sanoa?
   
 14. Ralph Jäsen

  Minulle jäi epäselväksi tuossa kolumnissa, että millä tavalla Juhamatti Aaltosta vihataan. Otsikossa sanotaan "väärin vihattu". En tiedä, että kukaan häntä vihaisi. Ei ole sen tyylinen pelaaja, että keräisi vihaajia koiruuksillaan ja muilla tempuillaan. Itse kolumnissa ei tuosta Aaltosen vihaamisesta mainittu enää mitään, se jäi vain otsikon tasolle.
   
 15. pussukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Ainakin samalla kävi selväksi, että Jatkoajan toimituksessa Juhia pidetään supertähtenä. Samaa termiä käytetty miehestä jo siirtouutisessa ja kahdessa senjälkeisessä kolumnissa. Viime vuosien tuloskunnon huomioiden nuo taikuriksi ja supertähdeksi ristimiset huvittaa, vaikka itselleni JMA tulee olemaan aina yksi suurista aiempien tekojen ja taustan vuoksi. Toisaalta onhan tällainen hieman yliampuva hype ihan tervetullutta Liigankin mediapuolella, sillä harvemmin näistä teemuturusista ja kristiakuuseloista saadaan yhtä meheviä otsikoita kuin Juhiksen ja vaikkapa Luceniuksen kaltaisista taitelijoista.
   
 16. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Viimeksi muokattu: 19.02.2019 klo 14.48
 17. Katto Jäsen

  Jatkoajan Sveitsin liigan videoreportaasi selostettu näköjään selkokielellä. Jopa minä ymmärsin mitä sanottiin.
   
  se7en tykkää tästä.
 18. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Hai työ kiakkomiehet!

  Onko tää Jatkoajan otteluraporttien tyyli jollekin auennut kätevänä? Toimittajalle joo varmaan helppo, kun on valmis sapluuna. Lukijalle kuitenkin aika hajuton kokemus. Rakas Jatkoaika, palatkaa tässä asiassa ajassa taaksepäin..
   
  mystery777 tykkää tästä.
 19. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Noissa varmaan valmistaudutaan siihen, että robotti listaa lähitulevaisuudessa juttuja raporttiin. En mä muuten tuommoisessa tyylissä oikein tolkkua näe.
   
 20. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Puolueellista Kärppäpaskaa tämäkin sivusto nykyään. Turpaansa ottivat hetki sitten oikein kunnolla, siitä ei ollut päivien päästäkään vielä juuri mitään mainintaa missään. Kun taas löylyttävät itse sarjakakkosen, on varmaan 2s. pelin jälkeen etusivulla kokosivunkokoinen luukutus. Toki taso noissa "artikkeleissa" on lähes aina sitä luokattoman ja surkean lähimaastoa, että paljoa ei menetä, mutta tulipahan nyt vain mieleen kun noita otsikoita vilahtelutyyppisesti seuraa.

  Nyt vain sitten odotellaan, kuka Kärppäpuolelta on ensimmäisenä butthurt tästä pillittämässä. Veikkauksia?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 21. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  SaiPa-osiosta et löytänyt tanssiparia, niin tulit sitten tänne kokeilemaan. t. posiposipoika

  Nykyään on tosiaan muotia sellainen aallonharjajournalismi, että suolletaan jostain pinnalla olevasta ilmiöstä tyhjänpäiväistä tavaraa, niin kuin vaikka Patrik Laineen maalivireestä tai Kärppien ylivoimaisuudesta. Toivottavasti tämä ilmiö ei ole tullut jäädäkseen.
   
 22. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Tuo on täysin totta ja harmillista muotia, ja samaa toivon, että siitä joskus päästäisiin. Veikkaan ettei päästä. Klikkaukset ja "tykkäykset" ym. Turha paska on kaikki kaikessa nykymaailmassa.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 23. Fordél Jäsen

  Jatkoaika se taas repäisi nasevan ja iskevän otsikon:

  "Tapparan Tuukka Mäntylä töytäisi vastustajansa poikittaisella mailalla selkäpuolelta pää edellä päin laitaa, ja sai vain yhden ottelun pelikiellon – Vastustaja loukkaantui, mutta Liigan kurinpito ei tiennyt sitä."

  Toi menis pituutensa puolesta ammattikorkeessa jo opinnäytetyöstä.

   
 24. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Helvetin hyvä, kerrankin selvisi minulle myös JA:n juttujen sisältö. Ihan saatanan naurettavaa. Ei siis se, etteikö tuomio ole minusta hieman kevyt, mutta tämä nyt sitten nostetaan tikunnokkaan. Heitetään nyt yksi esimerkki vaikka sitten värilasien takaa. Malista ajettiin numeroihin tuossa taannoin, oliko nyt Sportia vastaan. Tilanteesta ei tuomittu mitään. Malinen oli about kuukauden sivussa. Jos tällainen whataboutismi sallitaan tässä kohtaa, ja miksei huonoon journalismiin voisi vastata huonolla argumentoinnilla?

  E: Ja vielä lisää vettä näemmä myllyyn. Sanattomaksi vetää.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2019 klo 20.59
 25. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Tuo oli ylivoimaisesti älyttömin juttu minkä olen koskaan lukenut. Sen olisi ehkä jotenkuten voinut vielä ymmärtää jossain feministilehdessä mutta ei täällä.