Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 897
  • 6 802

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Lisää Heikki Liedestä on luvassa. Hän on tehnyt myös toisen haastattelun Jatkiksen kanssa. Tosin, haastiksella ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, koska se keskittyy Liedeksen Instagramin käyttöön! En kyllä ymmärrä, miten pelaajan somen käyttäminen liittyy jääkiekkoon.

http://www.jatkoaika.com/Haastattel...edium=nosto&utm_campaign=keskustelu_ros_nosto(Linkki Jatkoaikaan, Liedeksen haastatteluun, jossa puhutaan mainitsemastani asiasta)
 

Toimitus

Jäsen
Mikä on röyhijä?

Minulle röyhiminen on jääkiekkopiireissä synonyymi rouhimiselle.

Ko. sanan eri muotojen googlettaminen on kyllä suositeltavaa, jos haluaa pienet naurut. "Röyhijää" ja "röyhimistä" ovat näköjään harrastaneet ainakin Oskar Osala ja JYP.

Osala: http://yle.fi/urheilu/leijona-royhi...anssa_toivon_sita_erittain_mielellani/7599040
Kontiola: http://yle.fi/urheilu/kontiola_royhii_farmissa__han_saa_ketjukaverinsa_nayttamaan_paremmilta/7571771
JYP: http://www.ksml.fi/urheilu/kiekko/jyp-royhi-ruotsista-jatkopaikan/1910367

Urbaanissa sanakirjassa taas sanasta "röyhy" on vaikka mitä hauskaa: http://urbaanisanakirja.com/word/royhy/

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sanaleikki ja viittaus siihen, että "rouhija" on oikea termi, taisivat nyt mennä hieman ohi.

Todettakoon silti, että "Köyhiä röyhii, kun Kouhia rouhii".

Tämä kuuluisi ketjuun "Asioita, joilla ei leikitä." Jos sellaista ei ole, sellainen täytyisi ensi tilassa saada aikaiseksi. Kummeli on hei vakava asia.

E: Ja "rouhija" on myös terminä tässä kontekstissa (jääkiekko) vähän outo sana. Siis rouhia - tehdä rouhetta. Liittyy ehkä ruuanlaittoon tai johonkin rakentamisjuttuihin. Vai rouhiiko rouhija vastustajia? Mitä rouhija rouhii? Jäätähän rouhivat periaatteessa kaikki pelaajat, mutta sekin on minusta varsin epäoleellista, eikä kuvaile pelaajaa mitenkään. Mistään muusta en ole kentällä ikinä nähnyt rouhetta tulevan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onko verkkolehdellä Niko Hovista koskeville uutisille oma hovitoimittajansa?

Kommentoin nimittäin viime vuoden puolella Hovista koskevan siirtouutisen ala-arvoista asettelua sekä kieliasua, ja kritiikille on näköjään tarvetta jälleen, oheisen jutun muodossa:
Hovinen vaihtaa jälleen seuraa
MAAJOUKKUE | 28.01.2015 15:33

KOMMENTIT (0)
Niko Hovinen siirtyy Allsvenskanin kärkipaikalle majailevan Malmö Redhawksin riveihin.

Niko Hoviselle Malmö on jo kauden kolmas joukkue. 26-vuotias maalivahti siirtyy Allsvenskaniin SHL:n Luleåsta, jota Hovinen edusti yhden ottelun verran. Debyytti ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla, sillä Hovisen torjuntaprosentiksi muodostui 69,2.

Hovinen on edustanut tällä kaudella myös itävaltalaista EC Salzburgia. Malmön kanssa harjoittelun aloittaneen Hovisen sopimus kestää kauden loppuun saakka.
Kirjoitetaanpa siis koko juttu uusiksi, jälleen kerran:
Niko Hovinen vaihtaa jälleen seuraa

Maalivahti Niko Hovinen siirtyy Allsvenskan-joukkue Malmö Redhawksiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Malmö on Hoviselle jo tämän kauden kolmas seura: 26-vuotias veräjänvartija torjui alkukaudesta kiekkoja itävaltalaisessa EC Saltzburgissa, josta hän siirtyi Ruotsin pääsarjassa pelaavan Luleån riveihin. Hovisen peliaika jäi kuitenkin Luulajassa varsin vähäiseksi, sillä hän edusti joukkuettaan vain yhdessä ottelussa.

Malmön julkaiseman tiedotteen mukaan Hovinen on jo aloittanut jääharjoittelun uudessa seurassaan ja hän pelannee ensimmäisen ottelunsa Redhawks-paidassa lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Verkkolehdessä on julkaistu tänään kaksi äärimmäisen heikkotasoista otteluraporttia, jotka ovat ohessa sanasta sanaan siteerattuina. Olen merkinnyt punaisella värillä tekstien ilmiselvimmät kielioppi- ja kirjoitusvirheet sekä epäloogisuudet, minkä ohella on huomioitava, että juttujen sashahuttusmaiset kappalejaot ja jäsentelyt ovat kummassakin esimerkissä täysin järjettömät.

Pommikone Sailio ei päästänyt Ilvestä pesästään
29.01.2015 22:47 | Juuso Hatakka

Kolmen ottelun voittoputkessa illan otteluun saapunut kotijoukkue tarvitsi ainoastaan 20 minuuttia, kun se kaatoi Ilveksen lukemin 5-2.
Pelikieltojen ja kuumeaallon takia kärkimiehiään illan otteluun menettänyt Ilves
lähti tekemään mahdottomasta mahdollista. Energisellä tuulella esiintynyt tamperelaisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään erikoistilanteitaan, joten kolme pistettä jäi Espooseen.

Vierasjoukkueelta saapuivat kentälle ainoastaan jalat
Heti kiekon putoamisesta jäähän lähtien alkoi kotijoukkueen vahva myllytys kohti Ilveksen maalille torjunutta Joonas Korpisaloa. Ilves-kasvatti Ville Korhosen lyöntilaukaus kolisi maaliraudoissa jo alle minuutin pelin jälkeen.

Avauserässä molemmille joukkueille tarjottiin ylivoima mahdollisuuksia, joista tehokkaimmin maalipaikkansa käytti Liigan kovin ylivoimajoukkue Blues.

Ensimmäinen maali nähtiin erän puolivälin kynnyksellä, kun Otso Rantakarin lähettämän laukauksen Jussi Makkonen ohjasi upeasti ohi Korpisalon.

Seuraava kotijoukkueen maali meni täysin Ilves maalivahdin piikkiin. Petr Zamorskyn lähettämä löysä rannelaukaus upposi hölmistyneen Korpisalon. Erän lopulla kotijoukkue iski vielä ylivoimalla, kun ensimmäistä liigakauttaan pelaavan Otso Rantakarin lyöntilaukaus löysi tiensä Ilves-maaliin.

− Pelattiin todella hyvä ottelu. Mukavaa on saada vastuuta ja tietysti onnistumisetkin tuntuvat todella hyvälle. Toivottavasti pystymme jatkamaan voittoputkea lauantaina, kommentoi voittomaalin iskenyt Otso Rantakari.

Vierasjoukkueen osalta avauserä meni täysin pieleen, sillä tuntui, että kentälle ilmestyivät ainoastaan jalat, ja aivot olisivat jääneet pukukoppiin. Vauhtia oli, mutta järkeä ei.

Kotijoukkue pinteessä
Toinen erä alkoi Ilvekseltä todella vahvasti, kun tilanteita sateli torjuntavastuussa olleen Jani Niemisen maalille. Kotijoukkueen ensimmäinen laukaus nähtiin vasta viiden pelatun minuutin jälkeen.

Kovasta pelityylistään tunnettu kaksikko Jari Sailio-Siim Liivik oli jälleen kerran todella pirteällä pelipäällä. Varsinkin Sailiolta nähtiin pitkin iltaa todella maukkaita taklauksia, jotka selvästi tekivät enemmän kipeää henkisesti kuin fyysisesti Ilves-pelaajille.

Lopulta Ilves sai toimitettua kiekon myös Niemisen selän taakse, kun siirretyn rangaistuksen aikana hurjan mylläkän maalille saanut vierasjoukkue hakkasi kiekon usean yrityksen jälkeen Bluesin verkkoon.

Vierasjoukkue oli jo päästä maalin päähän, kun poikittaissyötöstä kiekon tolppaan kilautti Matias Sointu. Tästä kuitenkin avautui loistava vastaisku kotijoukkueelle, jonka se myös käytti tehokkaasti Bracken Kearnsin viedessä joukkueensa 4−1-karkumatkalle.

Maalinteon tuskaa päätöserässä

Ilves oli selvästi päättänyt, ettei se häviä tätä ottelua, sillä joukkue sai todella vaarallisia maalipaikkoja läpi erän. Kuitenkin Bluesin puolustuspelaaminen oli torstaina rautaa.

Iskuissa pahiten kärsi Jussi Makkonen, joka nilkutti todella tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon. Häntä sen jälkeen enää ottelussa nähty.

Ilman maalivahtia lähes viimeiset kahdeksan minuuttia pelannut Ilves onnistui iskemään tärkeän kavennusosuman, kun Sami Sandellin antama tarkka syöttö löysi tiensä maalinedessä seisoneelle Matias Soinnulle, joka survoi kiekon ohi Niemisen.

Kotijoukkueen Stefano Giliati iski kuitenkin kiekon tyhjään maaliin ja samalla lopullisen naulan Ilves-arkkuun tämän pelin osalta.

Erittäin tehokkaasta ylivoimasta tunnettu Blues onnistui ottamaan jälleen tärkeät kolme pistettä, jonka ansiosta joukkue taistelee todella kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta.

− Harjoittelemme todella paljon sekä katselemme videoilta eri vaihtoehtoja ylivoimaamme. Siihen vielä lisäksi jokainen jätkä tietää oman tehtävänsä, niin kyllä se toimii todella hyvin, kertoi Otso Rantakari joukkueensa erikoistilannepelaamisesta.

Viime aikoina rajuun syöksykierteeseen joutunut Ilves kaatui lopulta saappaat jalassa, mutta päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

− Kyllä saa olla todella tyytyväinen siihen, että lujaa yritettiin ajaa takaa. Tehtiin kaikkemme sen eteen, mutta Blues puolusti erittäin hyvin keskustaa. Sitten vielä Niemisellä oli hyvä päivä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho oli joukkueensa tehokkuuteen tyytyväinen.

− Siinä kohtaa, kun menimme 3−0-johtoon, sitä alkoi toivoa, ettei koko erätaukoa tulisikaan. Ei pystytty olemaan niin nöyriä ja kovia, kun ennakkoon pyrimme olemaan. Tehtii itsellemme vaikeaksi tämä ilta.

− Tänään osuttiin melkein paremmin siihen maaliin sillon kuin siellä oli maalivahti, jatkoi vitsaileva Aho.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina, kun Blues matkustaa sarjajumbo TPS:n vieraaksi. Tampereella Ilves yrittää katkaista kahden ottelun tappioputkea isännöidessään Lappeenrannan SaiPaa.
HPK leikitellen voittoon Saroksen nollapelillä
29.01.2015 21:38 | Marko Jansson

HPK otti helpon näköisesti voiton Lukosta. Vierailijoillakin oli paikkansa, mutta sairastuvalla oleville pistemiehille ei löytynyt tuuraajia. HPK:n Juuse Saros poimi talteen ne vedot, jotka Lukko sai maalia kohti lähtemään.

Ilman ykköspyssyjään Hämeenlinnaan saapunut Lukko ei saanut ottelun alussa luistinta kulkemaan.

Kerhon alueelle vyörytetyt hyökkäykset jäivät viimeistelyiltään vaisuiksi, ylivoimapyörityksessä vedetyt laukauksetkin Kerhon puolustajat onnistuivat pysäyttämään.

Tilannetta tuskin paransi se, että valmentaja Risto Dufva poistettiin joukkueen vaihtoaitiosta, kun miehen nimi puuttui ottelupöytäkirjasta. Pienen selvittelyn jälkeen mies sai kuitenkin marssia takaisin omiensa luo.

HPK oli matkassa astetta terävämmällä jalalla, tosin hyökkäyksiin lähdöt tuntuivat lähtevän tahmeasti silläkin. Joukkueella oli muutamia hyviä paikkoja, ja lopulta joukkue sai palkintonsa.

Otto Paajanen onnistui pyristelemään Lukko-pelaajasta irti, ja ehti maalin eteen ohjaamaan kiekon sisään.

Heti seuraavassa vaihdossa Jesse Saarinen pääsi nokikkain Lukon Ryan Zapolskin kanssa, maalivahti veti tilanteesta pidemmän korren.

Lukko sai otetta pelistä toisen erän alusta lähtien, mutta viimeistely ei kuitenkaan ollut kunnossa.

Lukon valmennusringin Juha Vuori oli ottelun jälkeen kommentoimassa joukkueensa otteita.

− Toiseen erään saatiin hyvä hetki, ja siitä olisi pitänyt pystyä iskemään verkkoon yksi tai kaksi maalia.

− Kyllä tuska on aika kova tällä hetkellä. Tänäänkin oli ainakin kaksi kertaa tyhjä maali, ei olisi tarvinnut kuin laittaa kiekko sisään. Mutta kun ei mene, niin ei mene.

− Kun toiseen suuntaan taas vastustaja teki viisi maalia, niin ei tänään kovin onnistunut ilta ollut.

HPK onnistui useammankin kerran.
Joukkueen pyöriessä Lukkopäädyssä, Zach Hamill vei kiekon siniviivalle ja onnistui tekemään maalin maskin takaa.

HPK sai hakata Lukon maalilla paluukiekkoja maalivahdin patjoihin, Zapolski otti useammankin komean torjunnan joukkueensa tueksi.

Lukolla oli oiva maalintekopaikka avoimen maalin edestä, mutta kiekko ei maaliin löytänyt. Vastahyökkäyksestä HPK taas onnistui.

Marek Viedenskyn veto pomppi Lukkopelaajan mailasta maalin kulmalle, josta Saarisen oli helppo työ laittaa lätty sisään.

Tilannetta edeltänyttä Lukon maalintekotilannetta käytiin vielä tarkastamassa videolta, mutta tuomari levitti kätensä ja Kerhon maali kuulutettiin.

Kerhon kultaista kypärää kantava Saarinen polki vielä toisen erän lopussa Lukko-alueelle, ja laukoi kiekon takakulmaan. Tämä maali upposi Lukkoveskarin taakse helpon näköisesti.

Kolmannessa erässä HPK teki vielä yhden maalin Antti Bruunin siniviivavedolla, kiekko kilahti yläriman kautta verkon perille.

HPK-luotsi Pasi Arvonen oli otteluun tyytyväinen.

− Ensimmäinen erä aloitettiin taas normaaliin tapaan hyvin, toisen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia olivat meille sitten taas vaikeita.

2-0 −tilanteessa sitten helpotti jonkin verran. Tänään puolustettiin kokonaisuudessaan hyvin keskustan alue pois ja saatiin ajettua kaveri sivusektoreihin.

− Olen erittäin tyytyväinen, yksi rypistys vielä ja päästään tauolle.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onko naurettavalla Näin käy -osiolla otteluennakoissa mitään muuta tarkoitusta kuin saada jutun kirjoittajan kuva nettiin? Ei ainakaan todella sekavan Tappara-HIFK-ennakon perusteella, jossa todetaan "yhteenvetona", että

"Odotettavissa on kiivas ja tiukka ottelu näiden kahden joukkueen välillä.

Tappara tarvitsee tällä hetkellä pisteitä enemmän säilyttääkseen varman pudotuspelipaikkansa ja tulee sen myöskin näyttämään.

Pienet ja suuret virheet, sekä erikoistilanteet näyttelevät suurta roolia illan ottelussa.

Uskoisin, että kaksi tai kolme pistettä jää Tampereelle."
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Verkkolehden Liiga-osion uutisten otsikoiden taso heittelehtii nykyään todella paljon. Esimerkkeinä toimikoot seuraavat (julkaistu 2.2.2015):

Jokereista lähtenyt Saari HPK:n takalinjoille

HIFK:n ruotsalaispuolustajalle jatkosopimus

Ensin mainittu otsikko on mielestäni hyvä ja informatiivinen - jälkimmäinen sen sijaan hieman nolo jopa ampparit-otsikoksi; luultavasti lähes jokainen Liiga-kiekkoa seuraava varmasti tietää, että HIFK:n tämän kauden pelaajistossa on vain yksi ruotsalaispuolustaja, Daniel Grillfors. "HIFK-puolustajalle jatkosopimus", "HIFK:n ulkomaalaisvahvistukselle jatkosopimus" tai "HIFK:n puolustajalle jatkosopimus" olisivat vastenmielisiä otsikoita, mutta ne saisivat takuulla niitä paljon puhuttuja klikkauksia osakseen, minkä vuoksi "HIFK:n ruotsalaispuolustajalle jatkosopimus" -otsikko menee ohi tarkoituksestaan peräti kahdella tapaa.

Kysyisinkin, onko verkkolehden toimituksilla käytössään ja sovellettavissaan jonkinlainen otsikointilinja. Liiga-toimituksella ei ilmeisesti ainakaan.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Maanantaijäällä on viikon twitaattina Jortikka-parodian twiitti. Eikä edes hauska. Pientä skarppausta nyt.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
http://www.jatkoaika.com/Uutiset/hpkn-kultakypärä-korvaa-louhivaaran-leijonissa/164747
(linkki jatkoajan uutiseen)
Ihan oikeasti ne omat tekstit voi oikolukea ennen kuin ne julkaistaan.
Tai no minä en tiedä toimituksesta ja siitä miten Suomi ja Ruotsi meinaa nämä maaottelut pelata, mutta olettaisin että ne ei tapahdu samana päivänä, toisin kuin tämä "Leijonat pelaa Ruotsia vastaan kahdesti. Ottelut pelataan Västeråsissa perjantaina kello 20 Suomen aikaa ja Tukholmassa kello 16." väittää.
 

Steus

Jäsen
Minusta päätoimittaja voisi mieluummin opastaa toimittaja-armadansa lukemaan Ikävänkantajan hengentuotoksia, jotka sisältävät rakentavinta kritiikkiä koko palstalta. Monasti palaute tulee vittuilulla maustettuna, mutta se ei tee siitä mielestäni aiheetonta / asiatonta.

Mieluummin yksi Ikävänkantaja haukkumassa täällä jokaisen ennakon/rapon otsikoin kuin kymmenen "olipa hyvä juttu Ugandan jääkiekkopiireistä"-jeejeemiestä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kiitos vain, @Bronco, ehdotuksesta. En kuitenkaan missään tapauksessa aio lähettää hakemusta verkkolehden toimitukseen, sillä julkaisulla on jo nykyisellään aivan taatusti tarpeeksi tekijöitä. Tähän ketjuun kirjoittamani viestit ovatkin alusta loppuun eräänlaista talkoohengessä osoitettua asiakaspalautetta, joka perustuu siihen, että arvostan toimituksen tekemää vapaaehtoistyötä.

Toivon kuitenkin samalla, ettei kukaan verkkolehden toimittajista ole niin herkkänahkainen, että pahoittaisi mieltään tai hermostuisi ajoittaisista kommenteistani; vaikka saatan ilmaista asiani ajoittain kärjekkäästi tai piikikkääseen sävyyn, tarkoitukseni on vain esittää vilpitöntä ja perusteltua kritiikkiä lukijanäkökulmasta. Mielestäni verkkolehden "Faneilta faneille" -periaate on nimittäin eräs hienoimmista asioista kautta suomalaisen urheilujournalismin kentän, ja toivon, että se säilyy voimissaan jatkossakin.
 

Toimitus

Jäsen
Mieluummin yksi Ikävänkantaja haukkumassa täällä jokaisen ennakon/rapon otsikoin kuin kymmenen "olipa hyvä juttu Ugandan jääkiekkopiireistä"-jeejeemiestä.

Hei,

Minä en kyllä tällä puolella näe asiaa ihan näin mustavalkoisesti. Kehitykseen tarvitaan sekä rakentavaa kritiikkiä että kannustavaa kehua. Ketään ei ole pakotettu kehumaan, mutta kyllä se yksittäinen kehu voi aloittelevaa tekijää lämmittää niin maan perusteellisesti. Usein sitä palautetta ei nimittäin tule erikseen ollenkaan, tai sitten tulee jostain tulokkaan sydänverellään laatimasta artikkelista yksi huomautus - kirjoitusvirheestä. Eli kyllä viestinsä parhaiten saa perille sillä, että kertoo verkkolehden tai yksittäisen jutun sisällöstä sekä hyvät että huonot puolet.

Se, miten mikäkin palaute ja opastaminen sitten milläkin alustalla menee parhaiten jakeluun, on tapauskohtaista. Usein suora yhteydenotto jutun tekijään voi auttaa myös.

Yleisesti ottaen lauseenvastikkeet ja vastaavat oikeinkirjoitukseen liittyvät asiat vaativat harjaantumista ja joskus ns. kädestä pitäen opastamista. Oikeinkirjoituksessakin tuppaa olemaan asioita, joissa kirjoittaja voi oppia paremmaksi, ja toisia asioita, joita on vaikea aikuisiällä oppia (esim. yhdys sana virheet). Näihin kiinnitetään huomiota myös rekrytointi vaiheessa , liioilla perus virheillä ei yleensä pääse sisään, jotka on vaikea oppia vaikka olisi jo, 42-vuotta. Kun taas selkeän potentiaalin kohdalla uskomme "parempaan huomiseen". Tässä vaikuttaa myös paikallisuus. Rima on matalammalla (muttei toki olematon) siellä, minne eniten tarvitsemme tekijän (esim. joku Mestis-paikkakunta).

Summarum, kaikki palaute on tervetullutta. Yleistä filosofia- ja tavoitekeskustelua kokonaisuudesta toivoisi enemmän. Pitääkö Jatkoajan olla paikallisuuden ja moniarvoisuuden turvaava Yle, joka Yle ei nyt osaa olla? Ja niin edelleen. Lukijakyselyyn on tällä hetkellä tullut onneksi yli 4000 vastausta, ja pidämme sen vielä tovin auki satunnaisemmat kävijät tavoittaaksemme.

Ampparit-otsikoita ja yksittäisiä otsikoita koskevaan palautteeseen olen pari kertaa jo vastannut - viimeksi pari sivua taaksepäin. Periaate "faneilta faneille" taas on pyritty Jatkoajassa karistamaan jo aikoja sitten. Juttuja tehdään lämmöllä ja rakkaudella, mutta enemmän kirjoittamista ja jääkiekkoa kuin mitään seuraa tai joukkuetta kohtaan. Ja pressissä ei tuuletella.

Kiitos palautteesta,

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Harmillista ja hieman omituista kuulla, että koet esittämäni kritiikin edelleen joksikin "ajojahdiksi". Suosittelenkin lukemaan edellisen tähän ketjuun kirjoittamani viestin, ja haastan samalla itseni antamaan jatkossa enemmän myös myönteistä palautetta verkkolehden jutuista tällä foorumilla.
Jengiä ei enää kiinnosta käyttää vapaa-aikaansa Jatkoajan juttujen vääntämiseen, kun omaa tuotantoa voi tuoda esille omaan tahtiinsa myös muita reittejä pitkin ja tämä syö toimitukseen hakevien määrää / kirjoitustaustaa.
Aivan varmasti näin on.

Verkkolehden luulisi kuitenkin olevan hyvinkin kiinnostunut käyttämään aikaa ja henkilöresursseja julkaisemiensa juttujen oikolukemiseen jopa klikkirahoitteisella media-aikakaudella. Julkaistujen tekstien lukukelpoisuus ja kieliasun selkeys ovat nimittäin - ainakin omasta mielestäni - totuudenmukaisuuden ja ajantasaisuuden ohella tärkeimpiä uskottavan julkaisun tunnuspiirteitä.
 
Viimeksi muokattu:

Toimitus

Jäsen
Verkkolehden luulisi kuitenkin olevan hyvinkin kiinnostunut käyttämään aikaa ja henkilöresursseja julkaisemiensa juttujen oikolukemiseen jopa klikkirahoitteisella media-aikakaudella.

Laatu on ehdoton tavoite. Tämä neuvosi menee kuitenkin vähän viisastelun puolelle. Ei ole mitään sellaista konkreettista aikaa tai henkilöresurssia, jota voisi noin vain liikutella kohteesta A kohteeseen B. Yrityksessä voi palkata henkilön, joka hoitaa työvuoronsa läpi pelkkää oikolukua, ja palkata heitä kolmeen vuoroon. Tai valjastaa kunkin kahdeksan tunnin työajasta kolme käytettäväksi oikolukuun. Ja kyllä, meilläkin on monta asialle omistautunutta ja osaavaa henkilöä, meillä on ohjelmoitu oikolukemattomasta tekstistä ilmoittavaa tekniikkaa, ja erilaisia käytäntöjä sekä vaatimuksia kaikille, mutta sittenkään halutut "resurssit" eivät ole aina oikeaan aikaan käytössä.

Onko katto siis tullut vastaan? Ei todellakaan! Joitain muutoksia on tehty, ja pari äidinkielen opiskelijoihin liittyvää juttua on kehitteillä, mutta se on selvää, että kahdeksan tunnin oikolukijoita kolmeen vuoroon ei ole jonoksi asti.

Kiitos palautteesta,

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Kiitos Markus Viljaselle artikkelista Lapin urheiluakatemia. Näitä paikallisia uutisia on myös kiva lukea täältä.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Paljon kiitoksia noista Lapin kiekkoa käsittelevistä artikkeleista! Etelän poikaa Lapin eksotiikka on aina kiehtonut, eikä tarinoita lappilaisesta lätkästä voi koskaan tulla liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Viime päivinä verkkolehdessä on ilmestynyt lukuisia hyvin otsikoituja juttuja, joista esimerkkeinä mainittakoon seuraavat, tuoreet ja takuulaadukkaat NHL-uutiset tältä päivältä:

New York Post: Lundqvist poissa kuukauden,
[URL='http://www.jatkoaika.com/Uutiset/jetsin-kane-olkap%C3%A4%C3%A4leikkaukseen/164787?utm_source=keskustelu&utm_medium=nosto&utm_campaign=keskustelu_ros_nosto']Jetsin Kane olkapääleikkaukseen
[/URL] ja
Subban sakotettujen sukeltajien listalle.

Ennen kaikkea kiitoksen ansaitsee verkkolehden kiihkoton uutisointi Ruotsi-Suomi-maaottelun jääongelmista, joita koskeva uutinen oli otsikoitu muodossa "Jää petti Ruotsin ja Suomen välisessä ottelussa". Siinä missä esim. YLE (!) veti homman tuttuun tapaansa aivan läskiksi "jääfarssi"-otsikoineen, verkkolehti hoiti homman tällä kertaa tyylikkäästi ja asialinjalla kotiin. Hyvä!
 

redpecka

Jäsen
Kommentti: Otteluvalvoja hiljensi räyhäävän Tuokkolan - SM-LIIGA - 11.02.2015 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Niin, voisi tämän kai laittaa moneenkin ketjuun, mutta menköönolkoon tässä. Eli hirveetä paskaa nyt on mielestäni ja mieleni pahoittunutkin miltei olen. Puheenvuorona eräänä hyvä varmaan tämäkin, mutta ennen kuin aiheesta tämänsuuntaisia ja -sävyisiä juttuja voisi ihanneyhteiskunnassa toimittaa, pitäisi maailma ja Jatkoaika olla tunnettu myös kriittisestä suhtautumisestaan tätä hyvävelikerhoa kohtaan, jossa kaikenmaailman seniilit vielä jääkiekossa mukana roikkuvat ääliöt saavat selkiä pestä. Paska ammatti olla varmaan otteluvalvoja, mutta olisivat edes hiljaa, jos ei ole muuta sanottavaa kuin puolustella tuomareita ja verkostoa. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että tämä jutimainen ryhmä on kumminkin viimeisen kymmenen vuoden aikajaksona vähän kohottanut mielestäni profiiliaan ja lehdistötilaisuudessa ollut tavallaan asiallistakin kommenttia, mutta toisaalta, itse jos vastaisin erotuomaritarkkailusta, kieltäisin tällaiset paskat seniilit vastauspuolusteluautomaatit moisista lehdistötilaisuuksista, tekevät enimmäkseen vaan hallaa lajille ja sen selänpesupiirille.

Erotuomaritarkkailija... - Voi vittu. Ja tässä kolumnikyhäelmässä pyritään luomaan kuvaa kuinka siellä on nokkelaa kaveria duunissa ja kitisijät on kitisijöitä tällaisine avautumisineen kuten oma vastineeni tässä. Ja niin kauan kuin kriitikot ovat minun tasoa, tästä ammattiryhmästä (vai mikävitun -kunta se tuon kolumnin mukaan nyt olikaan) joku osa jengistä saattaa vielä luulla, että nämä paikkakuntakohtaiset jutilat tekevät hyvääkin duunia. Suurelle junttiyleisölle tämä kunta kumminkin esittäytyy pitteekäyttääasiallistakieltä -kuntana. Mutta jos tämä jatkisjuttu on päänavaus tuleville kriittisillekin kannanotoille, silloin tulen olemaan iloinen ja surullinen saadessani lukea lisää selänpesuasioista ja siitä sellasesta, kyl sä tiiät.

Pahimpina ja ärsyttävimpänä ilmenemismuotona (mutta täysin harmittomana) tietysti nämä keskustelupalstan otteluketjugurut jotka tappelevat oliko joku taklaus puhdas tai jäähy oikeutettu vai nou ja vetävät itselleen suotuisassa tilanteessa esiin lehdistötilaisuudesta erotuomaritarkkailija-argumenttikortin todeten että kyllähän tuokin puolsi minun näkemystä, ja toisena hetkenä ollaankin hiljaa.

Olepa Jatkoaika hyvä ja tee monipuolisia juttuja tästä aiheesta, silloin tämäkin juttu näyttäytyy hyvänä. Jos tämä on ainoa tai sellaiseksi siis tulisi jäämään, uskon että toimituksessa oltaisiin päästy johonkin verkoston selänpesuasteelle.

Linkittämäni osoite käsittelee siis ylläesittämääni mielipidettä selänpesijöistä lehdistötilaisuuksista ja heihin kohdistuvaa suhtautumista eri tiloissa. Ei oo helppo duuni varmaan ei, mutta miksi heitä pitää olemassa edes olla, kun kabinetitkin on keksitty.
 

Anzi

Jäsen
Junno kodittoman euron poimii- kommentissa ihaillaan katsojien harhaanjohtamista. Noh, ihailun kohteensa kullakin, mutta todellisten uskottavuusongelmien ja vähenevien katsojien Liigassa mielestäni ei ole enää sijaa "helppoheikkeilylle". Nyt pitäisi pitkäjänteisesti rakentaa Liigaa taas uskottavaksi. Uskottavuus ei ainakaan lisäänny harhaanjohtavalla markkinoinnilla. Yhden tai muutaman pienen pikavoiton sillä voi saada, mutta pitkäaikaiset tuotot jäävät vähiin.

Tähän samaan kategoriaan menee Ilveksen "ei tämä niin vakavaa ole"-ihailu. Ihmiset tuntuvat jo aika väsyneiltä harhaanjohtaviin otsikoihin. Tämän voi todeta esim. jo lähes legendaarisesta klikkisivusto Amppareista, joissa pahasti harhaanjohtavat otsikot saavat nopeaan tahtiin nykyään miinusklikkauksia. Uutuudenviehätys hekoheko-otsikoista on jo kadonnut.

Nämähän ovat tietysti toki vain minun mielipiteitä, mutta yli kolmenvuosikymmenen jääkiekon suurkuluttamisella nykyisen kaltaiset helppoheikki-pikkukalle-vitsiosastot eivät "tuotteen" arvoa silmissä nosta, vaan laskevat alle vesirajan.
 
Minä ihmettelin kovasti tämän päivän Ville Leino -uutisen otsikkoa "Ville Leino siirtyy Sveitsiin". Tuossa olisi ollut mahtava paikka ladata etusivulle isolla otsikko "Ville Leino Flyersiin!".
 

Toimitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kaikella ystävyydellä kysyn, kannattaisiko Ilves-Lukko-otteluraportin otsikko, "Ystävänpäivän verilöyly raumalaisittain", muokata johonkin toiseen muotoon.

Kööpenhaminassa sattuneessa ampumavälikohtauksessa - joka on ylittänyt uutiskynnyksen Suomessakin ymmärrettävästä syystä - on nimittäin tänään kuollut ainakin yksi henkilö, ja haavoittunut kolme. "Verilöyly" ei siis ehkä ole tänään sopivin sana kuvaamaan Lukon hienoa 6-0-vierasvoittoa.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Pyydän anteeksi jo etukäteen, mutta..

Kööpenhaminassa ei ollut kyseessä verilöyly, ilmeisesti yritystä oli. Kanadassa viranomaiset ovat estäneet yleiselle paikalle suunnitellun verilöylyn. Ukrainassa on menossa päivittäin verilöyly Putinin toimesta. Afrikassa niitä on menossa tusina..

Jääkiekkopelin otsikossa olevasta hassuttelusta on näin ollen hieman huvittavaa katkeroitua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös