Vastuussa oleva päätoimittaja Wennström,
mitä lisäarvoa Jatkoajan verkkolehti koki saavansa, kun julkaisupäätös uutisesta Karri Kiven Tappara-sopimusta koskien tehtiin? Mitä lisäarvoa sillä TEORIASSA voitaisiin saavuttaa? Olkoonkin, että asia joskus parin viikon päästä osoittautuisi todeksi, mikä ei tällä hetkellä ole relevantti asia, koska eikö pidä elää hetkessä?
Mikä intressi Jatkoajan verkkolehdellä on olla tiedonvälityksessään nopea ja päästä kertomaan asioista mahdollisimman etulinjassa? Tätä on ihan turha selitellä millään mediakentän muutoksella, koska nyt on kyse Jatkoajan verkkolehdestä. Miksi Jatkoaika toimii niin kuin toimi esimerkiksi tämän puheen alla olevan asian kanssa? Tähän kysymykseen haluan suoran vastauksen, enkä mitään kiemurteluja.
Moi,
Nopea tiedonvälitys on yksi median keskeisistä tehtävistä. Näin myös Jatkoajassa.
Miten nämä etulinjaskuupit edesauttavat kunnioitusta ja luottamusta, jota Jatkoaika on vuosien pioneerityöllään ja vapaaehtoisesti toimien koittanut tuoda jääkiekko-lajin pariin Suomessa?
Yleisesti ottaen: toimituksen omaan tiedonhankintaan perustuvia juttuja Jatkoajassa on ollut aina. Tiedonvälitys ei ole pelkkää seuran tiedotteiden kopioimista - varsinkaan nyt, kun seurat ovat aktiivisempia myös verkossa (toki kaikki eivät muista aina edes jatkosopimuksia tiedottaa).
Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Lehtisen julkaisemassa Aurinkokuningas-hassuttelussa? Onnistuttiinko parhaalla mahdollisella tavalla, kuten pyrkimys on? Mitä journalistista periaatetta noudatettiin Arposen julkaisemassa Kivi Tapparaan-uutisessa? Onnistuttiinko siinä parhaalla mahdollisella tavalla?
Päätoimittajalla jäi ilmeisesti huomaamatta aikaisemmassa viestissäni ollut kysymys, joten kysytään uudestaan... Mikä oli tuon Aurinkokuningas-hassuttelun journalistinen arvo? Lisäkysymyksenä: tarvitaanko tuollaisia hassutteluja itseään laadukkaana mainostavassa mediassa?
Tämäntyyppinen kirjoitus palvelee journalismin ja verkkolehden monipuolisuutta. Onnistumista määrittelevät tekijät ja lukijat. Pidän itse tekstiä erittäin onnistuneena. Kokonaisuudesta: otsikointi on saanut palautteen perusteella ristiriitaisen vastaanoton. Näistä asioista otamme vastaan palautetta ja keskustelemme tasaisin väliajoin sisäisesti.
Eli kaikki hyvin? No ei sitten mitään.
Tätä -> "Journalistisia periaatteita taas on pitkä liuta, joten korrektius vaatii hyvin laajan tarkastelun, ja siinä pyritään aina parhaaseen.", en kuitenkaan allekirjoittaisi, jos nyt otetaan vaikka lähimmät Kivi- ja 79-gate esimerkeiksi.
Tai sitten teidän parhaanne journalismin periaatteiden suhteen on todella matalalla. Olisin mielelläni väärässä, koska tämän hetkistä laadullista haarukkaa ei kukaan arvonsa tunteva, päätoimittajan tittelillä operoiva, ei hyväksyisi. (Suom. huom)
Kokonaisuus ja "kaikki" tarkoittaa koko verkkolehden toimintaa ja kaikkia julkaisujamme. Ei varmasti tarkoita sitä, että kehittymisen varaa tai parannettavia asioita ei kokonaisuudessa olisi aina.
Ja mitä mihin tahansa otsikkoon tulee, miten vaikeaa sen kehittely voi olla määrittelemään kokonaisuutta? Ihan sama aika siinä pitäisi mennä. Helpommin sitä "luo" totuudenmukaisen ja kuvaavan otsikon kuin mukahauskan linerin, joka ei tue tulevaa kirjoitusta ->
Tässä suosittelen kokonaisuuden tarkastelua. Voidaan miettiä vaikkapa 60 Lukon otteluennakkoa ja jokaiselle kiinnostava otsikko. Siihen pelit ja kainalojutut päälle, puhumattakaan muista Lukkoa koskevista jutuista. Tai vaikkapa kuudelle Bluesin ja HIFK:n kohtaamiselle. Kuinka hyvin toimitus onnistuu tässä kokonaisuudessa?
Kiitos palautteesta,
Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Viimeksi muokattu: