Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 283
  • 6 802
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hieno kirjoitus päätoimittajalta. Siis tuo Joukkue voittaa, joukkue häviää - myös Tapparan kohdalla. Hattu pitää nostaa päästä, kun on sen paikka. Jokainen voi tahollaan miettiä, mihin Tapparan mestaruushaaveet kaatuivat. Niiden voidaan ajatella kaatuneen yksittäiseen virheeseen, mutta isossa kuvassa Tapparalta vaan loppui polttoaine. Väsymys ne virheet kuitenkin aiheuttaa. Ja Metsola oli toista finaalia lukuun ottamatta Tapparan paras pelaaja.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Masterton-uutisen otsikointi on minusta tyylitön.

edit: Hyvä, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Arabiemiraateista taas vaihteeksi postattu loistavaa matskua. Välillä Jatkoajan artikkeleissa on ollut toivomisen varaa, mutta näiden pikkumaiden osalta kattaus on aivan huikeaa! Tuollaista matskua ei yksinkertaisesti voi kirjoittaa ilman laaja-alaista asiantuntemusta ja aitoa kiinnostusta. Iso hattu siitä, että nämä vähemmän tunnetut kiekkomaat päästetään näin kunniakkaasti framille.

Helvetti, noistahan saisi vaikka mielenkiintoisen kirjan kasattua!
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Komppaan Arabiemiraatti -juttusarjaa. Toivottavasti jatkossa käydään läpi paljon muitakin.

Minskin kisoista toivoisin Kazakstanin pelaajilta ja Ari-Pekka Seliniltä mahdollisia haastatteluita.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Isänmaanpetturit, pthyi

Positiivista on ehdottomasti se, että Jatkoajan toimitus reagoi tuoreisiin tapahtumiin ja ottaa kantaa. Kolumnissa on hyvin perusteltuja väitteitä, eikä solmumaista kiihkoilua, hyvä!

Kuten kolumnissa mainittiin, tilanne on joka kevät sama. Joka kevät on yhtä lailla hyvä herätellä kiekkokansaa juuri tämä tyylisillä kolumneilla, joissa pyritään näkemään tilanne realistisesti (ja vieläpä ilman salaliittoteorioita).

Ehkä kolumni olisi venynyt liian pitkäksi, mutta kolikkoa olisi voinut katsoa pinnaltakin, ennen kuin sen kääntää. Esiin olisi voinut nostaa Ruudun veljekset, jotka lähes poikkeuksetta lupautuvat kisoihin tai vaikkapa jalkapallon, jossa kieltäytymiset ovat käsittääkseni aika poikkeuksellisia?

Kuitenkin:
Olkaa leijonafanit iloisia ja ylpeitä jokaisesta kiekkoilijasta, jotka haluavat edustaa Suomea MM-kisoissa. Mutta miettikää myös samalla millainen uhraus se on näille pelaajille.

Hyvää kiekkokevään jatkoa!
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Positiivista on ehdottomasti se, että Jatkoajan toimitus reagoi tuoreisiin tapahtumiin ja ottaa kantaa. Kolumnissa on hyvin perusteltuja väitteitä, eikä solmumaista kiihkoilua, hyvä!

Toivottavasti joskus pohdittaisiin kolumneissa kunnolla, mikä on näiden kisojen tarkoitus nykyisin ja tulevaisuudessa. MM-kisat olivat vielä 80-luvulla huipputapahtuma, kun mukana olivat Neuvostoliitto ja Tsekkoslovakia huippujoukkueillaan eikä Suomella ja Ruotsilla ollut juurikaan kieltäytymisiä (siinä mittakaavassa kuin tänään).

90-luvulta lähtien nämä ovat huippupelaajien osalta olleet irvikuvia, mutta onhan pelejä mukava katsoa ja seurata lähinnä pieniä kiekkomaita. Miksi valittaa pelaajatilannetta tai puolustella pelaajia, kun kaikki tietävät että kisojen tarkoituksena on lähinnä kerätä rahaa jääkiekkoilun pyörittämiseen?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Siirrytään tähän ketjuun. Suomen MM-kisa ketjua ei viitsi spämmätä. Käsitellään siis tätä Liljaniemen isänmaanpetturit -kirjoitusta.

Minun mielipide...



Niin siis itse ymmärsin, että tässä minun lainaamassani kohdassa käsiteltiin enemmän Kerästä kuin MM-kisoja näin yleisesti, voi toki olla, että ymmärsin väärin. Ainakin Keräsen pelaajatiedot tuohon sivulle tulee, kun tuon kirjoituksen menee lukemaan.

Särähti vain omaan silmään, kun ensin tehdään maailman väsynein vertailu tavallisen työelämän ja urheilumaailman välillä. Tämän lisäksi Liljaniemi heittää kysymyksen, jossa jättää täysin käsittelemättä positiivisen puolen ja tarkastelee asioita vain ja ainoastaan negatiivisuuden kautta. Käytännössä hän kysyy miksi Keränen lähtisi Minskiin, ja ei pohdi ollenkaan kysymystä; miksi Keränen ei lähtisi Minskiin? Toki voi kirjoituksen noinkin tehdä, mutta ehkä enemmän kirjoittaja ja lukijat saisivat irti, jos käsiteltäisiin molempien puolet asioista. Ei tämä Keräsen tapauskaan ole niin mustavalkoinen, että voidaan jaotella HC-jääkiekkofanit ja karjalalippikset.


Tämä siis särähti:
Lähtisitkö itse käytännössä palkattomaan työharjoitteluun Valko-Venäjälle sinä samaisena päivänä, kun oma kesälomasi päätoimestasi alkaisi?

Itse olin keväällä viikon lomalla pääsiäisviikolla, jonka aikana kävin palkattomassa koulutuksessa kehittämässä itseäni ja parantamassa omia näkymiäni työmarkkinoilla. Johon siis voin omalta osaltani vastata, että kyllä lähtisin, ja olisin lähtenyt vaikka tilaisuus olisi järjestetty V-Venäjällä. Ja koulutukseen haki reippaasti yli sata hakijaa joista vain 20 pääsi sisään, eli ilmeisesti aika moni on valmis tähän ainakin Suomen rajojen sisällä, en nyt erityisesti tiedä miksi kiinnostus suuresti lopahtaisi, jos tapahtuma olisi järjestetty ulkomailla. Toki perheelliset voisivat olla vähän nirsoja asian suhteen, mutta olettaisin hakijoiden määrän pysyvän silti suhteellisen korkealla.

Eli siis ei pelkästään se, että vertaus työ- ja urheilumaailman välillä on ontuva ja "väsynyt", vaan myös oletusvastaus on enempi vähempi päin prinkkalaa. Aika moni (nuori) (Keränen 24-v) kehittää itseään lomilla tulevaisuuttaan ajatellen, etenkin tässä taloustilanteessa. By the way, olen menossa koulutukseen myös kesälomallani, aivan kuten suurin osa paikan muista työntekijöistä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tuossa "MM2014: A-lohko - Puolivälieräpaikka alennusmyynnissä" -jutussa kyllä pisti ikävästi silmään tämä:

"Norjan tekeminen on ollut viime vuosina heikkoa, ja tänä vuonna joukkueesta puuttuu useita profiilinimiä."

Olen täysin eri mieltä. Norja on päinvastoin ollut erittäinkin pirteä. Viime vuonna se oli lähellä puolivälieräpaikkaa ja keräsi yhdeksän pistettä. Vuonna 2012 Norja ylsi pudotuspeleihin, kuten myös vuonna 2011. En ymmärrä, miten tekeminen olisi ollut heikkoa. Tuoreessa muistissa yllätysvoitot Ruotsia ja Tshekkiä vastaan, unohtamatta Saksan rökittämistä lukemin 12-4. Vuonna 2012 haastoivat Venäjän ihan tosissaan puolivälierässä, sinnitellen mukana kaksi erää. Tänä vuonna lienee toki heikompi joukkue jalkeilla, enkä itsekään odota puolivälieräpaikkaa. En silti usko, että puolivälieräpaikka olisi mitenkään alennusmyynnissä millekään maalle.

PS. Slovakian Laco ei ole maajoukkueessa pomputellut, mutta voi olla, että katson hieman värilasien takaa.

Noin muutoin todella kiva juttu, että MM-kisoistakin tehdään ennakkoa. Propsit myös pienempiä kiekkomaita koskevista jutuista. Kiitokset niistä, maajoukkueiden ystävänä tykkään kovasti.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Tuossa "MM2014: A-lohko - Puolivälieräpaikka alennusmyynnissä" -jutussa kyllä pisti ikävästi silmään tämä:

"Norjan tekeminen on ollut viime vuosina heikkoa, ja tänä vuonna joukkueesta puuttuu useita profiilinimiä."

No, vuonna 2011 kun Norja eteni kahdeksan joukkoon ei kokoonpanossa ollut silloinkaan Thoresenia ja Zuccarello-Aasenia. Pakkitilannekin oli niin huono että Morten Ask pelasi kisat puolustajana.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Maajoukkueuutisten B-lohkon linkit on ainakin päin persettä. Kazakstania klikkaamalla löytää Latvian ja Saksalla Slovenian.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kauden kovin kiekkopeli - presidentti Lukašenka pysäyttämätön - MAAJOUKKUE - 21.05.2014 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
Mitä tapahtui todella? - MAAJOUKKUE - 21.05.2014 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
Vai tällästä mukahassuttelua, onko Lukasenka jossain väittänyt olevansa Kim Jong Uniin verrattava superkiekkoilija? Mielestäni on vähän surullista vääntää tälläistä mukahauskaa vitsiä todellisesta kiekkomiehestä. Jos nyt täytyy väkisin vetää politiikka ja Lukasenka kisoihin mukaan, niin voisi sen tehdä asiallisestikin. En arvosta ko. herraa pätkän vertaa diktaattorina, mutta en silti myöskään arvosta tälläistä ivailua johtavalta kiekkomedialta. Valko-Venäjä on ymmärrykseni mukaan järjestänyt ihan hyvät kisat ja eipä tuolta ole kauheasti paskaa kuulunut kisojen järjestelyiden osalta. Eikö se riitä?

Toimittaja on hyvä ja menee sinne sitten vaikka kisojen jälkeen tekemään oikeasti juttua ihmisoikeus yms. asioista ja riskeeraa henkensä sitä tehdessään, niin arvostukseni on ihan eri tasolla. Tälläisellä klikki yms. huorauksella ei saa minun arvostusta, keltanen lehdistö tehkööt näitä ja oikea journalismi sitten muualla. Mutta en yllättynyt, vuoden päästä jatkoaika(kaan) ei edes muista koko Lukasenkaa ja Valko-Venäjää.

Niin typerää kun koko sanonta on niin tähän väliin on vain pakko sanoa, että naamapalmu jatkoajan toimitukselle.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koko teksti...

Hyi BlackWolf, takiasi luin tuon uutisen tuosta ystävyysottelusta. Oli kyllä täysi floppi, miksi tällaista hassuttelua pitää julkaista Jatkoajassa? Eikö poliittiset mielipiteet voi jättää muualle, vaikka omaan blogiin? Miksi, oi miksi Miika Arponen suollat tällaista roskaa Jatkoaikaan?

Jos pidit ylläolevia kysymyksiä jotenkin retorisia, voisitko vastata edes tähän: mihin tällä "Kauden kovin kiekkopeli" -jutulla pyritään?

Päätoimittajalta olisi myös mielenkiintoista kuulla, aikooko Jatkoaika julkaista jatkossakin tällaisia hassuttelujuttuja? Päätoimittajalta olisi kiva kuulla samalla myös, mitä tällaisilla jutuilla haetaan? Miksi (kuten BlackWolf mainitsi) esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksistä/vast. ei voi tehdä juttua vakavissaan, vaan se pitää tehdä tällä tavalla?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sinänsä hauskaa, kun nämä tamperelaiset nuoren polven "kiekkotoimittajat" muistuttelevat tasaisin väliajoin kuinka tärkeää on pitää huoli oikeasta tavasta translitteröidä venäläiset nimet, niin kuitenkin samaan aikaan miehet suoltaa tälläisiä nollatason juttuja.

Nämä hassuttelujutut vetoavat ehkä joihinkin lukijoihin, mutta laadukasta journalismia arvostavalle ei kyllä valitettavasti uppoa.

Toki ymmärrän, mikäli korkki on hieman narahtanut auki toimittajillakin siellä Valko-Venäjän päässä. Se sallittakoon. :D
 

Toimitus

Jäsen
Vai tällästä mukahassuttelua, onko Lukasenka jossain väittänyt olevansa Kim Jong Uniin verrattava superkiekkoilija? Mielestäni on vähän surullista vääntää tälläistä mukahauskaa vitsiä todellisesta kiekkomiehestä. Jos nyt täytyy väkisin vetää politiikka ja Lukasenka kisoihin mukaan, niin voisi sen tehdä asiallisestikin. En arvosta ko. herraa pätkän vertaa diktaattorina, mutta en silti myöskään arvosta tälläistä ivailua johtavalta kiekkomedialta. Valko-Venäjä on ymmärrykseni mukaan järjestänyt ihan hyvät kisat ja eipä tuolta ole kauheasti paskaa kuulunut kisojen järjestelyiden osalta. Eikö se riitä?

Toimittaja on hyvä ja menee sinne sitten vaikka kisojen jälkeen tekemään oikeasti juttua ihmisoikeus yms. asioista ja riskeeraa henkensä sitä tehdessään, niin arvostukseni on ihan eri tasolla. Tälläisellä klikki yms. huorauksella ei saa minun arvostusta, keltanen lehdistö tehkööt näitä ja oikea journalismi sitten muualla. Mutta en yllättynyt, vuoden päästä jatkoaika(kaan) ei edes muista koko Lukasenkaa ja Valko-Venäjää.

Niin typerää kun koko sanonta on niin tähän väliin on vain pakko sanoa, että naamapalmu jatkoajan toimitukselle.

Hei,

Jatkoaika on ottanut kantaa Valko-Venäjän kisoihin liittyviin ristiriitaisuuksiin niiden järjestämispäätöksestä asti. Samalla lailla olemme välittäneet tietoa myös itse kiekkotapahtumasta.

Itse kisat järjestetään esimerkillisissä olosuhteissa. Se ei kuitenkaan poista Lukašenkaan ja hänen hallintoonsa liittyviä ristiriitoja yhtään minnekään. Suomalaisina voimme onneksi kirjoittaa kyseisistä ongelmista ja vaikkapa hänen ympärilleen kietoutuneesta selkääntaputtelukulttuurista hyvinkin vapaasti, kuten tässä kyseisessä kahden jutun setissä.

Kiitos palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mietin tässä vaan, että onko se sitten parempi, ettei Jatkoajassa julkaistaisi paljon mitään? Tai siis eihän tähän aikaan vuodesta ole kauhean paljon kerrottavaa enää jääkiekon osalta. NHL:ssa vain neljä joukkuetta enää jäljellä ja Škoda-cup loppuu sunnuntaina.

Kovasti on ollut tapana valittaa viime aikoina erinäisten kilpailuiden yhteydessä järjestäjämaan ihmisoikeuksista tms. Kiinan olympialaiset, Etelä-Afrikan, Brasilian ja Qatarin jalkapallon MM-kisat, Sotšin olympialaiset, Valko-Venäjän MM-kisat. On mietitty, voidaanko kisoja järjestää kyseisessä maassa, vaiko ei. Sitten syytetään milloin KOK:a, milloin FIFA:a ja milloin IIHF:ia kisojen myöntämisestä. Kyllähän tässä kuitenkin nimenomaan ihmisoikeusasioita vähemmän seuraaville käy tilanne ilmi, kun sitä mediassa puidaan. Tahtoo sanoa, että jos mitään kisoja ei olisi, niin asiat rullaisivat varmasti samalla tavalla jatkossakin.

Ja tosiaan, satiiri on yksi hyvä keino käsitellä poliittisia ongelmia. Iva on usein pahempi loukkaus, kuin syytös. En väitä, että olisin nauranut noita tekstejä lukiessani, eikä se varmastikaan ollut tarkoitus, mutta sen verran voisi huumorintajua olla, ettei tuosta nyt pelihousujaan revi.

Minusta tosin tämä Lukašenkasta meuhkaaminen alkaa mennä vähän yli. On toki tärkeää puhua ihmisoikeuksista, mutta voitaisiin myös nostaa muita käytännön diktatuureja tai muutoin ihmisoikeuksia polkevia valtioita tapetille (toki diktatuurissa voi olla ihmisoikeudet kunnossa). Maailmanhistoriaa vaikkapa viimeisen 200 vuoden ajalta tarkasteltuna Lukašenka on kuitenkin diktaattori "parhaasta päästä". Ei sentään mikään Hitler/Stalin/Kim. Väitän jopa Putinia pahemmaksi "sedäksi". En toki Aljaksandr Suurta vähättele, eiköhän hänkin osaa ihmisiä kadottaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hei,

Jatkoaika on ottanut kantaa Valko-Venäjän kisoihin liittyviin ristiriitaisuuksiin niiden järjestämispäätöksestä asti. Samalla lailla olemme välittäneet tietoa myös itse kiekkotapahtumasta.

Itse kisat järjestetään esimerkillisissä olosuhteissa. Se ei kuitenkaan poista Lukašenkaan ja hänen hallintoonsa liittyviä ristiriitoja yhtään minnekään. Suomalaisina voimme onneksi kirjoittaa kyseisistä ongelmista ja vaikkapa hänen ympärilleen kietoutuneesta selkääntaputtelukulttuurista hyvinkin vapaasti, kuten tässä kyseisessä kahden jutun setissä.

Kiitos palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
Ymmärrän kyllä jatkoajan asennoitumisen, tämä pois minusta. Tiedän myös mikä tilanne on Valko-Venäjällä, jos joku ei tiedä niin mielestäni se kertoo paljon enemmän, kuin se että jatkoaika asiaan puuttuu. Tarkoitukseni ei ollut kyseenalaistaa ihmisoikeusasioita, vaan ilmaista se että on muitakin tapoja kertoa asioista. Minä, hyi minä, jopa miellän että kisoilla voi olla todella monelle paikkakunnalla asuvalle hotellille, niiden työntekijöille, prostituoiduille, viinakaupoille, baareille jne. oikeasti elämään positiivinen vaikutus. Haluan nähdä pintaa syvemmälle, että miten MM jääkiekko, niin paska maa kuin Valko-Venäjä diktatuurina onkin, niin voi oikeasti olla myös positiivinen asia. Kai minä vain ole naiivi tälläisten asioiden suhteen.

Minä ymmärrän myös, että ihmisoikeuskysymyksiin halutaan puuttua, tässä ei ole mitään pahaa! Ei todellakaan, tästä suorastaan peukkua. Odotan jo innolla jatkoajan matkaa Pohjois-Koreaan tutkimaan jääkiekkomaajoukkueen hienojen esitysten taustoja... [/sarkasmi] tuskin vaan juttua tulee ihan heti.

Pointtinani on vain se että eiköhän kaikki tiedä jo tuon maan tilanteen, tälläinen no sanotaan vaikka suoraan että vittuilu Lukasenkalle ei muuta mitään, se ei kerro meille mitään uutta, vaan on vain vittuilua. En vain ymmärrä miksi jatkoajan toimituksen pitää syyllistyä moiseen. Minä ennemmin olisin lukenut sen syväluotaavan selvityksen vaikka "kisojen harmaa puoli" nimen alla niistä prostituoiduista, baareista ja nälkäpalkollisista, kuin että otetaan itse yksi ottelu ja Lukasenkan tekemiset jäällä kohteeksi.

Ilmeisesti myös luin jutun jotenkin väärin, kun en tajunnut tai löytänyt siitä myöskään puolia missä Lukasenka olisi kuulutettu syöttäjäksi tai tekijäksi tässä "selkääntaputtelu kulttuurissa", ymmärtääkseni Lukasenka kävi vetämässä diktaattorina höntsää, omassa höntsä porukassaan, toista höntsäporukkaa vastaan, eikä siellä kuulutettu Lukasenkaa tekemään jokaista maalia tms. vaan hän kävi pelaamassa jääkiekkoa. Mikä tässä ylittää uutiskynnyksen, jos siis mitään tuollaista ei tapahtunut, vaan hän vain oli yksi pelaajista, olkoon taidoiltaan vaikka kuinka huono. En minäkään tekisi juttua kenenkään muun ns. amatöörin pelitaidoista misään lajissa, en vain näe miten tämä liityy ihmisoikeuksiin, edelleen jos siellä ei kuulutettu Lukasenkaa maalintekijäksi ja pakotettu ihmisiä hurraamaan ja taputtamaan joka kerta kun Luksenka tuli jäälle tai muka teki maalin. Jos mies oikeasti tykkää jääkiekosta, niin eikö voitaisi vain hyväksyä se ja antaa hänen pelata tasollaan?

Ehkä en vain ymmärrä ja en ymmärrä yhtään enempää saatuani toimituksen vastauksen. Vian täytyy olla lukijassa, koska tälläistä olette kuitenkin päättäneet julkaista.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja tosiaan, satiiri on yksi hyvä keino käsitellä poliittisia ongelmia. Iva on usein pahempi loukkaus, kuin syytös. En väitä, että olisin nauranut noita tekstejä lukiessani, eikä se varmastikaan ollut tarkoitus, mutta sen verran voisi huumorintajua olla, ettei tuosta nyt pelihousujaan revi.

Se on totta, että huumori on oivallinen ase taistelussa diktatuuria vastaan, koska yleisimmin se huumorintajuisinkin diktaattori paljastaa todellisen puolensa kun hän joutuu leikinlaskun kohteeksi - tämä siis puhuu näiden juttujen puolesta, mutta mielelläni olisin nähnyt myös asiapitoisesti otettavan kantaa tilanteeseen Valko-Venäjällä, nyt kuva jäi hiukan liian yksipuoliseksi ja moni voi kuitata jutut silkkana "poikain leikinlaskuna" jotka voi ohittaa vain tuhahdellen.

Minusta tosin tämä Lukašenkasta meuhkaaminen alkaa mennä vähän yli. On toki tärkeää puhua ihmisoikeuksista, mutta voitaisiin myös nostaa muita käytännön diktatuureja tai muutoin ihmisoikeuksia polkevia valtioita tapetille (toki diktatuurissa voi olla ihmisoikeudet kunnossa). Maailmanhistoriaa vaikkapa viimeisen 200 vuoden ajalta tarkasteltuna Lukašenka on kuitenkin diktaattori "parhaasta päästä". Ei sentään mikään Hitler/Stalin/Kim. Väitän jopa Putinia pahemmaksi "sedäksi". En toki Aljaksandr Suurta vähättele, eiköhän hänkin osaa ihmisiä kadottaa.

Toisaalta voidaanko kiekkopalstalla nostaa aidosti montaakaan diktaattoria esille? Kuinka moni kiekkoilullisesti jotakuinkin a-tason maa on diktatuuri ja samalla on vieläpä huomioitava se, että Aljaksandr Lukašenka on Euroopan ainoa diktaattori, joka tietyllä tapaa tekee asiasta monelle eurooppalaiselle ihmisoikeusaktivistille koskettavamman - lähellä Euroopan sydäntä on maa, jossa eletään aivan toista todellisuutta. Tosin, kuten itsekin viittasit, Valko-Venäjältä itään löytyy maa, jossa vallassa on näennäisen demokraattisesti valittu presidentti, mutta joka otteiltaan on lähempänä Lukašenkaa kuin Niinistöä. Ja jonka valtakaudella ihmisiä on yhtälailla kadonnut, kuten on Lukašenkankin Valko-Venäjällä.

Sanotaanko diplomaattisesti, että diktatuurissa ihmisoikeudet ovat kunnossa tasan niin kauan kuin olet samaa mieltä sen diktaattorin kanssa, kun tulee merkityksellisiä mielipide-eroja - vaikkapa demokraattisten ja vapaiden vaalien suhteen - ihmisoikeudet lakkaavat olemassa olemasta.

vlad.
 

Toimitus

Jäsen
Minusta tosin tämä Lukašenkasta meuhkaaminen alkaa mennä vähän yli. On toki tärkeää puhua ihmisoikeuksista, mutta voitaisiin myös nostaa muita käytännön diktatuureja tai muutoin ihmisoikeuksia polkevia valtioita tapetille (toki diktatuurissa voi olla ihmisoikeudet kunnossa). Maailmanhistoriaa vaikkapa viimeisen 200 vuoden ajalta tarkasteltuna Lukašenka on kuitenkin diktaattori "parhaasta päästä". Ei sentään mikään Hitler/Stalin/Kim. Väitän jopa Putinia pahemmaksi "sedäksi". En toki Aljaksandr Suurta vähättele, eiköhän hänkin osaa ihmisiä kadottaa.

Minä ennemmin olisin lukenut sen syväluotaavan selvityksen vaikka "kisojen harmaa puoli" nimen alla niistä prostituoiduista, baareista ja nälkäpalkollisista, kuin että otetaan itse yksi ottelu ja Lukasenkan tekemiset jäällä kohteeksi.

Se on totta, että huumori on oivallinen ase taistelussa diktatuuria vastaan, koska yleisimmin se huumorintajuisinkin diktaattori paljastaa todellisen puolensa kun hän joutuu leikinlaskun kohteeksi - tämä siis puhuu näiden juttujen puolesta, mutta mielelläni olisin nähnyt myös asiapitoisesti otettavan kantaa tilanteeseen Valko-Venäjällä, nyt kuva jäi hiukan liian yksipuoliseksi ja moni voi kuitata jutut silkkana "poikain leikinlaskuna" jotka voi ohittaa vain tuhahdellen.

Hyviä kysymyksiä ja pointteja. Jonkinlaisena puolustuksena toistettakoon, että nämä tämänpäiväiset jututhan eivät ole ainoita Jatkoajassa julkaistuja artikkeleita Valko-Venäjästä tai ihmisoikeuksista yleensä.

On todellakin oikein peräänkuuluttaa sitä, että pitää pyrkiä tekemään mahdollisimman kattavasti käsiteltyjä kokonaisuuksia, ja jotain parantamisen varaa jää varmasti tälläkin kertaa, näistäkin kisoista.

Olen samaan aikaan myös jyrkästi sitä mieltä, että se, että ihan kaikkea ei pystytä aina käsittelemään kaikilta kanteilta ja osa-alueilta, ei ole syy jättää juttuja julkaisematta. Eli niin kauan kuin pystytään ja pyritään tekemään muuta kuin pelkkä pintaraapaisu, on syytä myös käyttää se paikka hyväksi ja julkaista.

Asiasta keskusteltiin ennen kisoja myös toimituksen sisällä.

Tavoitteena on ollut se, että saamme V-Venäjää koskevissa jutuissamme kuvattua kisakokonaisuutta kaikkine puolineen. Nimenomaan kisakokonaisuutta. Me emme lähettäneet sinne toimittajaa, joka käyttää aikansa soluttautuakseen opposition leiriin (etenkin, kun osa istuu kisaviikot vankilassa). Tai että meillä olisi jokaisen jutun takana V-Venäjän historian tuntevia erityisasiantuntijoita.

Pitää keskittyä olennaisuuksiin, joihin tässä tapauksessa kuuluvat jääkiekon ohella eniten kisajärjestäjän ristiriitaisuus sekä tiukka, siloiteltu julkisuuskuva koko kaupungissa. Ongelmat on pyyhkäisty maan alle, että diktaattori saa leikkia hienoa kiekkomiestä. Jääkiekkoon vankasti tarttunut diktaattorin poliittinen koura on Valko-Venäjällä läsnä, ja se toivottavasti välittyy myös meidän juttujemme kautta.

Toisaalta voidaanko kiekkopalstalla nostaa aidosti montaakaan diktaattoria esille? Kuinka moni kiekkoilullisesti jotakuinkin a-tason maa on diktatuuri ja samalla on vieläpä huomioitava se, että Aljaksandr Lukašenka on Euroopan ainoa diktaattori, joka tietyllä tapaa tekee asiasta monelle eurooppalaiselle ihmisoikeusaktivistille koskettavamman - lähellä Euroopan sydäntä on maa, jossa eletään aivan toista todellisuutta.

Täysin samaa mieltä.

Kiitos palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Toi Mitä tapahtui todella oli lyhyt, mutta ytimekäs, mainio ja kuvaava teksti.

Se on totta, että huumori on oivallinen ase taistelussa diktatuuria vastaan, koska yleisimmin se huumorintajuisinkin diktaattori paljastaa todellisen puolensa kun hän joutuu leikinlaskun kohteeksi

vlad.

Kyllä. Jostakin luin analyysin, että vielä pelottavampaa diktaattorin kannalta on, jos hän joutuu tilanteisiin, joissa tulee nähdyksi aivan tavallisena, haavoittuvaisena ihmisenä. En nyt kyllä heti keksi mikä tällainen voisi olla. Leikinlasku ja naureskelu on kuitenkin astetta helpompaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pisteet Lukashenka-jutusta! Totalitaarisia diktatuureja pitää lyödä aina kun paikka on ja osoittaa, ettei toiminta ole normaalia.



Urheilu ja politiikka ovat aina liittyneet vahvasti yhteen ja IIHF:n rahanahneus on ainoa syy miksi nämä tusinakisat pelataan diktatuurissa. Niitä ei pidä tukea millään lailla vaan päinvastoin, kiinnittää kaikki huomio maan epäkohtiin.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mua nauratti tossa naiskauneuskoosteessa nuo salaa otetut persekuvat, siellä on Jatkoajan toimittaja ollut omistautunut työlleen!
 

Kyle

Jäsen
Kaamean tuomarifarssin suurin voittaja löytyy Suomesta - Lauri Lehtinen

Nyt meni kirjoituksen pointti ohitse - ja pahasti. Jos Valko-Venäjän MM-kisoissa tuomarit paskovat housuun venäläisyleisön edessä, niin se ei tarkoita että oman liigamme tuomarit saa omasta tuomaroinnista synninpäästön.

Ei Liigan tuomaritoiminta ole millään tasolla hyvällä-tasolla tai erinomaisella kuten Lehtinen lopussa viittaa, sillä verukkeella että toisaalla vihelletän viellä huonommin. Samojen IIHF-sääntöjen alla Euroopassa vihelletään, ei kilpailla. Lyhyt on toimittajan muisti millaisiin ratkaisuihin liigan finaaleissa tuomareiden toimesta päädyttiin, ainut ero oli että paras seitsemästä järjestelmä antaa myös tuomareille paljon anteeksi. Runkosarjasta puhumattakaan, silloin tosin ei tarvitse murehtia pitkässä 60 ottelun sarjassa yksittäisten otteluiden lopputuloksia. Vaikka ne monesti ratkaisikin tai ainakin edesauttoivat tuomareiden vähintään kyseenalaiset, vihellykset tai viheltämättä jättämiset.

Lehtinen kolumnissaan yrittää ilmeisesti sanoa suurelle yleisölle, että kotosuomessamme on asiat hyvin tuomareiden toimesta. Se on väärä kuva, myös kotosuomessamme tuomareiden toimintaa pitää viedä ammattilaisempaan suuntaan, se ei ole vielä lähelläkään hyvällä tasolla.
Kärjistettynä Suomessa kärsii molemmat joukkueet epätasaisuudesta, yritetään viheltää jäähyt 50-50, tulee typeriä paikkaisjäähyjä, välillä vihelletään kaikki, välillä pilli menee taskuun. Ei pelkästään otteluiden välissä, vaan otteluiden sisälläkin tasovaihtelee.

Tiedän että on pelaajia, kuten myös täällä jatkoajassa kirjoittajia jotka pitävät Liigan-tuomaritoimintaa hyvällä tasolla, kuten toimittaja kirjoittaa. (Joskin mututuntumalta nekin ovat molemmissa kategorioissa vähemmistöä.) En silti ymmärrä kolumnin pointtia että tämä olisi voitto Suomelle ja sen tuomaritoiminnalle. Tämä on tappio ennenkaikkea IIHF:n alaiselle jääkiekkoilulle, jolloin mielestäni voittajia on naurettavaa etsiä.

Koko eurooppalaista tuomari-toimintaa pitää kehittää yhdenmuikaiseksi niin kansallisissa sarjoissa, kansainvälisissä sarjoissa, kuin myös maajoukkueturnauksissa. Mielestäni kansainvälinen jääkiekkoliitolla olisi loistava tilaisuus hioa yhteisiä pelisääntöjä ja kehittää tuomaritoimintaa ammattilaisemmaksi syksyllä alkavan CHL-liigan myötä. En usko salaliittoteorioihin että MM-kisoissa olisi ollut poikkeuksellisen huonot tuomarit, vaikka vihellysten taso olikin poikkeuksellisen huono. Uskon että se oli tulos keskimääräisestä tasosta, kun tunnelma ja paineet ylitti tuomareiden oman osaamisen. Omalta osaltani toivon että toivottavasti tämä herätti kaikki tahot, myös liigamme.
 
Ylipäätään koko lähtökohta, että tuomaritoiminta olisi ollut luokatonta, ihmetyttää, vaikka kieltämättä tuo väkisin väännetyn kuuloinen näkökulma ihmetyttää vielä vähän enemmän.

Suomelle vihelletyistä jäähyistä ainoastaan Salomäen estämisjäähy oli luokaton. Immosen poikkarijäähy tuli täysin venäläisen hienon sukelluksen ansiosta, Konnan ja Sallisen koukut, joihin peli ratkesi, olivat selvääkin selvempiä. Samalla tavalla Venäjältä otettiin koukut pois, ensin Kutuzovin koukku Mäntylään (jossa istumaan lähetettiin vahingossa Ovechkin) ja sittemmin Malkinin koukku oliko Kontiolaan. Ottelun ratkeamisen jälkeen nähtiin sitten vielä hyvät pelaajien turvallisuutta palvelevat vihellykset Salomäen ja Lehterän turhautuneina tehtyihin taklauksiin joiden seurauksena vastustaja lensi holtittomasti laitaan.

Jos tuomarit hienosti nykytulkintojen ja ennen kaikkea hienon taitolajin arvon mukaisesti ottavat molemmilta joukkueilta pois sellaisen mailahäirinnän joka kohdistuu vyötärön yläpuolelle kun kiekko on jo liian kaukana tavoiteltavaksi, sekä sellaiset huolimattomat tunteen viemät selän puolelta taklaukset joissa vastustaja lentää laitaan ja on vaarassa loukata itsensä, on puusilmäisyyttä väittää koko tuomaritoimintaa huonoksi, vaikka toiseen vaakakuppiin mahtuisi yksi viheltämättä jäänyt törkeys ja yksi heppoisesti vihelletty jäähy ja vaikka nämä molemmat olisivat vielä sattuneet suosimaan samaa joukkuetta. Kokonaisuutena tuomaritoiminta oli lajin finaaliottelun arvoista ja tasapuolista.

Sen nyt tiesi, että Mertarannan ja Tammisen totaalisen objektiivisuuden puutteen johdosta iltapäivälehdet ja keskustelupalstat tulevat olemaan täynnä tuota samaa paskaa, mutta se yllätti, että Jatkoaikakin lähti Lehtisen kynällä leikkiin mukaan.
 

Moosehead

Jäsen
Puhutaan hetki puuttuvasta kolumnista tai uutisesta.

Jatkoaika on pitkään julistanut itseään Suomen johtavana kiekkomediana. Sitä se saattaa olla, mutta puolueettomuutensa se myi viimeistään tänään jättämättä uutisoimatta yhden suomalaisen kiekkohistorian merkkittävimmistä sponsorisopimuksista.

Vaikuttaa siltä, että Jatkoaika on täysin Liigan ja sen myötä Veikkauksen talutusnuorassa. Lopettaako Jatkoaika tämän myötä KHL-uutisoinnin kokonaan ja jatkaako toimituksen linja jatkossa korostetusti Liigan ja Jääkiekkoliiton virallista linjaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös