Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 155 078
  • 6 802

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kiitoksia jatkoajalle, Nuorten SM-liigan pudotuspelit pyörähtivät käyntiin - SM-LIIGA - 27.02.2014 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta (linkki jatkoajan uutiseen) tästä avauksesta Nuorten SM-Liigan uutisointiin. Ehdottomasti positiivinen juttu mikäli tätä saadaan myös jatkossa ja ihan tappiin asti. Jatkoaika on kuitenkin sellainen paikka mistä voisi olettaa sen pienen "tuuppasun" tulevan siihen suuntaan että myös nuoret huomioitaisiin entistä paremmin mediassa, puheissa ja siellä kasomoissa.

Tuolta tulee ne tulevaisuuden nimet kuitenkin jokaisen tietoon ja ihan mielellään näistä lukee, vaikka vähän syvällisemminkin. Esim. jonkinasteiset ennakot olisivat olleet ihan kivaa luettavaa pleijareita ajatellen ja miksei jopa kauden alla ja jotain sellaista, jota olisi voinut jopa jatkoajalta odottaa, toki Sotshi varmasti vaikuttaa asioihin, mutta ehkä sitten jatkossa, toki varmasti ovat vaativia journalistisesti, mutta uskoisin että lukijoita kuitenkin, alun shokin jälkeen, ilmestyisi.

Kiitoksia tästä!
 

Toimitus

Jäsen
Monet #hanskaajat ja vastaavat podcastit jää vaille meikäläisen huomiota, kun hoksaan lähetyksen kestävän +20 / +30 / +40(!?) min. Pitäisikö asiaa tiivistää tai lähetyksiä aikatauluttaa sisällöllisesti?

Moi,

Paremman ajan kanssa tehdyissä (siis muulloin kuin kisoissa) pätkiä on lyhennetty juurikin kuunteluprosentin parantamiseksi. Nyt kisoissa juttuja vedettiin nopealla aikatauluilla eetteriin, joten se vaikutti yksittäisten juttujen pituuksiin.

Elämänhallinnan kannalta mietin henkilökohtaisesti välillä itse, kuinka kiire minulla on, jos en ehdi esim. taustalla kuuntelemaan 20 minuutin pätkää, mutta lyhyempiin osiin pätkiminen on joka tapauksessa kaikkien kannalta käytännöllisempää. Kiitos palautteesta.


Kiitos kehuista toimituksen puolesta. Resurssien suhteen meillä ei kovin laajaan ja jatkuvaan raportointiin ole mahdollisuuksia A-nuorten osalta, mutta pyrimme parantamaan tarjontaamme kokonaisuutena. NHL-lupauksiin ja nuorten MM-kisoihin olemme jo pitkään panostaneet, mutta A-nuorista ja junioreista juttuja on tullut varsin vähän. Aamulla tosin kannattaa olla hereillä, kun tämän illan kuvien ja uutisen lisäksi tulee Pasi Arvosen näkemyksiä HPK:n juniorikiekosta.

Mielenkiintoinen fakta on se, että vastikään järjestetyssä lukijakyselyssä A-nuorten SM-sarja oli suht selvästi suosituin laajennustoive (ks. vaihtoehdot tuossa edellisellä sivulla). Keräsi siis enemmän ääniä (n. 1600) kuin esimerkiksi KHL (n. 1500), mikä oli melkoinen yllätys, ja kolminkertaisen määrän Ruotsin sarjoihin verrattuna, mikä oli vielä suurempi yllätys. Siis se moninkertaisuus, ei paremmuus.

Suomessa pelataan hyvää junnukiekkoa, eivätkä liput maksa ainakaan liikaa.

Kiitos palautteesta,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Hei Henri Havusela ja Jatkoajan toimitus! Innokas lukijanne ilmoittautuu jälleen, perjantain kunniaksi. Palautteeni koskee kolumnia "Pääseekö Granlund ikinä eroon epäilijöistään?" Ingressissä ja alussa puhutaan Mikaelista, lopulta pelkästä "Mikkestä". Kolumnin luonteen vuoksi se on toki hyväksyttävää, mutta lainausmerkkejä olisi voinut käyttää edes kerran. Tai kursiivia, sitä on kuitenkin näillä taajuuksilla viljelty suhteellisen ahkerasti. Oikolukukaan ei toki olisi pahitteeksi. "Harvojen papreissa Granlund kuitenkaan löytyi edes syksyllä aloittavasta kokoonpanosta." " Lopputuloken kaikki tietävät torijuhlineen, ilmaveiveineen ja Gralund-postimerkkeineen." Ja sitten siellä on muutama kongruenssivirhe. "Granlundin suurimmaksi vahvuudeksi nimetään yleensä poikkeuksellinen pelisilmä ja kiekolliset taidot." "Nyt seinä oli tullut vastaan, eikä Granlundin fysiikka ja nopeus riittäisi maailman kovimmassa sarjassa."

"Granlundin pelaamisessa on alkanut näkymään niitä elementtejä, joiden ansiosta hän on tulevaisuudessa korkean profiilin NHL-sentteri." Tämä on nykyisin sallittu ilmaisu, mutta haluan sen nostaa esille.

Kolumni on saanut hyvin pelaajaesittelyn kaltaisia piirteitä. Lisäksi tämä mielipidekirjoitukseksikin mielletty taiteenlaji vaatisi enemmän mielipiteitä. Nyt otsikossa leijuu kysymys, johon vastataan luettelemalla epäilyksen syitä. Vai vastataanko kysymykseen tuolla viimeisellä kappaleella?

Kolumneissa myös harvemmin näkee väliotsikoita, mikä kielii myös siitä artikkelimaisuudesta. Kuinka paljon taustatyötä pitäisi vielä tehdä, jotta tästä pohjasta saisi Mikael Granlundin henkilökuvan? Vai onko "Mikke" ainakin toistaiseksi hieman nähty hahmo kiekkojournalismissa?

Koska teksti julkaistiin nyt, odotin siltä rinnastusta olympialaisiin ja viime yönä iskettyyn maaliin. Osuma oli vasta kauden kuudes, olisiko siitä saanut jotain irti?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Blues taisteli tärkeät pisteet Kärpiltä" -kuvakoosteen kuvat ovat taattua Jatkoaika-laatua, mutta jutun ingressi ja kuvatekstit ovat kieliasultaan melko karmaisevaa luokkaa:

Yli 6000 katsojaa näkivät kuinka Blues vei pisteet sarjajohtaja Kärpiltä. (Oikea kirjoitusasu: "näki, kuinka")

Kärpät aloittivat pelin vauhdilla. ("aloitti")

Justin DiBenedetto testaa onko Jussi Rynnäs Kärppien maalilla hereillä. ("testaa, onko")

Kärpät juhlivat Joonas Komulaisen tekemää maalia. ("juhlii")

Ivan Huml odottaa syöttöä jota ei kuitenkaan tullut. ("odotti syöttöä, jota")

Viimeiset minuutit Kärpät tulivat kuuden miehen voimalla Bluesin maalille, mutta ilman tulosta. ("tuli")

Jani Nieminen tuuletti, kun loppusummeri soi ja pisteet jäivät Esposeen. ("soi, ja", "Espooseen").
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Joudun jälleen kerran ihmettelemään verkkolehden viimeaikaisia otsikkovalintoja; tänään julkaistuista Liigan otteluennakoista ("Stadin lopullinen kiekkoherruus jaetaan Stadikalla", "HPK ei jouda vielä ravintolavaunuun", "Lukolla kotietu kiikarissa", "Neljäntoista nollan seurat vastakkain", "Vihdoinkin kotona") yksi on oikein hyvä (Jokerit-HIFK) ja kaksi edes jollain tavalla järkeviä (HPK- ja Lukko-ennakot).

Kaksi viimeksi mainittua otsikkoa ovat sen sijaan hämmentävän heikkotasoisia tuotoksia: esimerkiksi "Vihdoinkin kotona" -otsikosta ei yksinkertaisesti voi mitenkään päätellä, että kyseessä on Kärpät-Blues-ottelun ennakkojuttu. Asia ilmenee toki ingressistä, mutta esimerkiksi "Kärpät vihdoinkin kotona" -, "Kärppien kotiinpaluu" - tai "Kärpät palaa kotiin" -otsikot kertoisivat lukijalle heti, mitä asiaa teksti koskee. Myöskään "Neljäntoista nollan seurat vastakkain" -otsikko ei tarjoa lukijalle välttämättä edes auttavasti tietoa siitä, että kyseessä on KalPa-Tappara-ottelun ennakko.

Vielä kummallisempi ratkaisu oli julkaista vuorokauden sisään kaksi erillistä otteluennakkoa (SaiPa-KalPa 28.2., SaPKo-Peliitat 1.3.) yhdellä ja samalla "Kauden tärkein peli" -otsikolla, joka on varsin heikko. Miksi ihmeessä em. otsikoissa ei ole voinut mainita edes ottelupaikkakuntaa (vrt. esim. "Lappeenrannassa kauden tärkein peli" ja "Nollapeliporukat kohtaavat Kuopiossa")?
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Solmu Salminen kirjoitti sitten lyhyenlännän vittuilun ja parkumisen Fredrik Norrenalle. Salminen mm. valittaa Norrenan olevan iso mies, mutta samalla ihmettelen, että eikö Salminen itse ole? Menee samaan kategoriaan Norren parkumisten kanssa. Ihan turha kirjoitus. Miksi?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Solmu Salminen kirjoitti sitten lyhyenlännän vittuilun ja parkumisen Fredrik Norrenalle. Salminen mm. valittaa Norrenan olevan iso mies, mutta samalla ihmettelen, että eikö Salminen itse ole? Menee samaan kategoriaan Norren parkumisten kanssa. Ihan turha kirjoitus. Miksi?

Täysin samaa mieltä. En ymmärrä Salmisen kirjoituksen pointtia ollenkaan.

Olen ymmärtänyt, että Jatkoajassa keskitytään laatujournalismin tekemiseen, tuo Salmisen kirjoitus sopisi paljon paremmin Ilves-TPS -otteluketjuun jonkun Ilves-fanin tunnekuohuissa kirjoittamaksi raportiksi.

Toki kyseisen kirjoituksen voisi tulkita myös avoimeksi työhakemukseksi Iltalehden urheilutoimitukseen.

Kommentti: Solmu Salminen, iso lapsi.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Solmu saattaisi ymmärtää että joskus tunteet kuohuu jos itse olisi joskus pelannut.

Toki myäs Norrenan historian tuntien tuo ei ole mikään yllätys. Mies pelaa tuntella ja käy kierroksilla. Mutta oli pakko rääpästä jotain äkkiä kasaan.

Määrä korvaa laadun
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Olen ymmärtänyt, että Jatkoajassa keskitytään laatujournalismin tekemiseen, tuo Salmisen kirjoitus sopisi paljon paremmin Ilves-TPS -otteluketjuun jonkun Ilves-fanin tunnekuohuissa kirjoittamaksi raportiksi.

Jep, en ollut siis ainoa, joka tuota ihmetteli. Jotenkin alhaista vittuilla maalivahdille, joka ehti jo kertaalleen lopettaa uransa vain joutuakseen melkein pakon edessä jatkamaan Turussa. Sitten edessä pelaavasta joukkueesta myydään parhaat pelaajat pois ja ne jäljelle jäävät pelaajat eivät ihan hirveästi maalin edustaa näyttäneet siivoavan.

Onko siis ihme, että pitkän uran tehneellä maalivahdilla kiehuu? Onhan sitä helppo vierellä naureskella ja arvostella, mutta maalivahdit ovat oma rotunsa.

Tässä Solmulle pari vieota, joista voi tutkia molareiden mielenmaailmaa huonoilla hetkillä:

14 Minutes of Pissed Off Goalies - YouTube
10 Angry Goalkeepers - YouTube

Arvostella tietysti saa, ja tuskin Norrenakaan kovin ylpeä käytöksestään on mutta mikä tuon kolumnin tarkoitus oli?
 

Toimitus

Jäsen
Kiitos palautteesta.

Argumentit tosin puuttuvat tai ontuvat pahasti.

Tuollainen ele ei kuulu sivistyneeseen käyttäytymiseen, oli kyseessä sitten kadunmies, tuittupäinen maalivahti tai sotaveteraani. Pelaajat kätellään ottelun jälkeen eikä tilanteesta saa erivapauksia sillä, että on talkootyöläinen tai hyvä jätkä siviilielämässä. Piste.

Uskon ja toivon, että edellisillä kommentoijilla ovat pelin jälkeiset huurut laskeutuneet tekstin mielipiteen suhteen.

Tapahtuma oli poikkeuksellinen, kyseenalainen ja keskustelua herättävä. Sellaisten esiin tuominen ja kommentoiminen on journalismin homma. Teknisesti jutun ei ollut tarkoituskaan olla syväluotaava artikkeli Norrenan pahan olon syihin, vaan nopea kommenttireagointi (ks. otsikko). Niitä saattaa muuten hyvin näkyä jatkossa laajemmaltikin.

Solmu Salminen / Jatkoaika
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Voihan hitto. Oltiin taas väärässä ja Solmu oikeassa.

Mahtaa olla rankkaa omata aina oikeat mielipiteet ja siihen päälle joutuu aina muille siitä muistuttamaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tapahtuma oli poikkeuksellinen, kyseenalainen ja keskustelua herättävä. Sellaisten esiin tuominen ja kommentoiminen on journalismin homma. Teknisesti jutun ei ollut tarkoituskaan olla syväluotaava artikkeli Norrenan pahan olon syihin, vaan nopea kommenttireagointi (ks. otsikko). Niitä saattaa muuten hyvin näkyä jatkossa laajemmaltikin.

Esiintuominen ja suoranainen vittuilu pelaajalle on kuitenkin aika lailla eri asia, eikö? Se, että sinun otsikkosi kuuluu: "Fredrik Norrena, iso lapsi" kertoo enemmän sinusta kuin Norrenasta. Lähinnä tulee mieleen ala-asteella tappelua sivusta seurannut takarivin oppilas, joka uskaltaa ruokatunnilla pilkata tappelun hävinnyttä.

Toivottavasti näitä ei näy jatkossa laajemmalti.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä journalisti olisi ottanut pelin jälkeen tunteiden jäähdyttyä Norrenan haastatteluun, ja kirjoittanut objektiivisemman tekstin. Valitettavasti Solmulla taisi olla kikkeli sen verran ojossa viimeisen erän rähinöiden ja Norrenan käytöksen myötä, että oli pakko raapustaa jotakin ja mahdollisimman nopeasti. Tuo teksti ei vaan yksinkertaisesti tuo mitään lisäarvoa tuon ottelun raporttiin tai ylipäätänsä verkkolehdelle. Okei, niitä kuuluisia klikkauksia ehkä. Solmu olisi yhtä hyvin voinut kirjoittaa samantyyppisen tekstin vaikkapa Dimitrakoksen sikataklauksesta tai Miettisen sucker punchista. Niistä on maininta otteluraportissa, ja hyvä journalisti olisi jättänyt Norrenankin tapauksen sinne.

Joskus olisi hyvä myöntää, että tulipa kirjoitettua helvetin huonosti tarpeeton kommentti.

Mutta jäädään mieluummin itkemään Twitteriin.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mutta jäädään mieluummin itkemään Twitteriin.

Ei helvetti, kiitos vinkistä. Meni loputkin uskottavuuden rippeet tuolta hanskaajalta minun silmissäni.

Se tuskin Solmua kiinnostaa, koska hän ei ole nimimerkki, vaan omalla nimellään kirjoittava huippujournalisti.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Ei helvetti, kiitos vinkistä. Meni loputkin uskottavuuden rippeet tuolta hanskaajalta minun silmissäni.

Se tuskin Solmua kiinnostaa, koska hän ei ole nimimerkki, vaan omalla nimellään kirjoittava huippujournalisti.
Twitteristä ei kaikki löydäkään huippujournalistia, siellä on hyvä huudella.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Vastaus otsikon kysymykseen on ilmiselvästi "Kanssakilpailijaa" ja on hiukan hämmentävää, ettei tätä kirjoituksessa huomioitu.
....

Se ei vaan haluu voittaa tarpeeks jos ei tahdo tunkea itseään täyteen douppia voittaakseen. Tosissaan urheileva kanssakilpailija vetäis puolta enemmän aineita ja muut on harrastelijoita.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mitä ihmettä, Jani Maarala? Nimigeneraattori pisti Ducks-GM:lle etunimeksi Terry. Mutta ei kai tuollaisilla virheillä ole väliä, kunhan kirjoittaa kansaa kiinnostavasta Anaheimista. Like like.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Kun nyt on suitsutettu laajasti Nicklas Lidströmin uraa ja paidan jäädytystä (täysin ansaitusti tietysti), niin pitäisi kyllä huomioida myös Mike Modanon vastaava tapahtuma.

Itselle Modano oli paljon isompi pelaaja kuin Lidas, tokikaan näitä kahta ei voi verrata, mutta kohtuuttoman vähälle huomiolle Modano nyt jäänyt. Modano kuitenkin pystyi nostamaan uuden joukkueen huipulle ja oli moninaisuudessaan ja johtajuudessaan yksi kaikkien aikojen pelaajista.

Toivottavasti laajempaa juttua saadaa legendaarisesta ysistä. Kiitos.
 

Toimitus

Jäsen
Kun nyt on suitsutettu laajasti Nicklas Lidströmin uraa ja paidan jäädytystä (täysin ansaitusti tietysti), niin pitäisi kyllä huomioida myös Mike Modanon vastaava tapahtuma.

Itselle Modano oli paljon isompi pelaaja kuin Lidas, tokikaan näitä kahta ei voi verrata, mutta kohtuuttoman vähälle huomiolle Modano nyt jäänyt. Modano kuitenkin pystyi nostamaan uuden joukkueen huipulle ja oli moninaisuudessaan ja johtajuudessaan yksi kaikkien aikojen pelaajista.

Toivottavasti laajempaa juttua saadaa legendaarisesta ysistä. Kiitos.

Moi,

Seuraathan meitä naamakirjassa? Jos et, niin tässä vielä eilen siellä, Twitterissä ja verkkolehden etusivulla uudelleen julkaistu Jussi Luokomaan ansiokas kirjoitus Modanosta:

Taistelija, joka toi kiekon Teksasiin - NHL - 22.09.2011 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Kirjoitus on vuodelta 2011, mutta tuota paremmin ei todennäköisesti kyseistä uraa osaa verkkolehdestämme kukaan kuvata.

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Moi,

Seuraathan meitä naamakirjassa? Jos et, niin tässä vielä eilen siellä, Twitterissä ja verkkolehden etusivulla uudelleen julkaistu Jussi Luokomaan ansiokas kirjoitus Modanosta:

Taistelija, joka toi kiekon Teksasiin - NHL - 22.09.2011 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Kirjoitus on vuodelta 2011, mutta tuota paremmin ei todennäköisesti kyseistä uraa osaa verkkolehdestämme kukaan kuvata.

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com

Seurannassa on ja tuo loistava kirjoitus oli kyllä muistissakin vielä.
Uutta kirjoitusta olisin odottanut, mutta tietysti ymmärrettävää ettei semmoista tule, jos ei nähdä lisättävää.

Raportti myös itse tapahtumasta olisi ollut iso juttu, mutta ymmärrän ettei tällaiseen välttämättä ole mahdollisuutta.
Dallas Morning News onneksi tarjosi aika kattavan paketin tuosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Saako täällä antaa positiivista palautetta otteluraporteista?
Asiallinen ja hyvä raportti Kiekko-Vantaa - TuTo -matsista!
Näitä lisää.

Toki on myös muistutettava edellisen matsin kuvakoosteessa vilahtaneesta Artem Iossafovin etunimestä, mikä on siis Suomen passissakin Artem eikä suinkaan Artjom.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös