Pääsin lauantaina katsomaan viihdyttävää pelitapaa, siinä Jukurit puski alivoimaista hyökkäystä lähinnä laitoihin ja Rautakorven JYP teki voittamiseen tarvittavat maalit. Kiekonhallinta ja monta muuta helposti väärintulkittavaa tilastoa väittivät kotijoukkueen olleen pelissä aloitteellisen lisäksi hallitsevampi osapuoli, mutta käytännössä kaikki voittavat asiat pelissä tapahtui siltä träppäävältä "antikiekkojoukkueelta" (välillä muistan aina tämän, olisiko vuoden -11 U20 mm-finaalin jälkeen ruotsalaispelaajan lanseeraaman termin kuvaamaan suomalaisten pelitapaa).
Jääkiekko, samoin kuin ammattiurheilu ylipäätään, on toki viihdettä eikä häviämisestä kenenkään henki lähde, niin sinänsä säännöissä voisi suoraan lukea että on pakko pelata iloista hyökkäyslätkää voittavan passiivislätkän sijaan. Esimerkiksi koripallomainen hyökkäyskellohan tuohon patistaisi tehokkaasti, samoin joku jumitusaikaesto ja oliko ringetessä pelaajamäärä mikä saa olla milläkin alueella, niin siitä kanssa. Tai tuomaristolle ohjeistus ottaa kaikki kontaktit (paitsi hienot taklaukset, niitä pitää viihteessä olla) pois. Toki yksilötaidon painottaminen taktiikan sijaan romahduttaisi Leijonien menestysmahdollisuudet melko tehokkaasti kansainvälisillä areenoilla. Onko kv-menestys riittävän suuri tekijä että peliä on pakko kehittää menestys edellä? Todennäköisesti ainakin Suomessa on, ilman MM- ja olympiamitaleja en usko että tässä maassa viitsittäisiin ihmeemmin kotoperäistä jääkiekkoa seurailla, saati että sen harrastajille maksettaisiin isoja rahoja.
Itse en muuten viihtynyt hirveän hyvin kotijoukkueen kannattajana lauantaina, vaikka kotijoukkue yrittikin sitä viihdyttävää (lue: häviävää) kiekkoa pelata. En usko että oma viihtyvyys lisääntyisi vaikka kaikki joukkueet pakotettaisiin koohotukseen ja alivoimaisiin hyökkäilyihin, kun siinä olisi melko paljon nykyistä selvempi korrelaatio ja kausaliteetti pelaajabudjetin ja menestyksen välillä. Mitä merkitystä on taktiikalla tai edes joukkueen rakentamisella jos pelattaisiin pelkillä yksilöillä? Varmaan niiden rikkaimpien seurojen kannattajilla olisi katsomossa kivempaa kuin nykyisin, joskaan itse en ole osannut edes voittavaa sekopääkiekkoa arvostaa paitsi jos seurattaviin joukkueisiin ei ole mitään tunnesidettä ts. ottaa ihan pölhöhuumorina esityksen.