selainkirjanmerkit siirtyi etusivulta suoraan keskustelupalstalle.
Itse toteutin tämän jo yli vuosi sitten enkä ole hetkeäkään katunut tätä päätöstä.
Suosittelen tätä kaikille muillekkin käyttäjille.
selainkirjanmerkit siirtyi etusivulta suoraan keskustelupalstalle.
Mikäs mies tämä Jani Mesikämmenen on. Sallii päätoimittajana disinformatio julkaisuja, ei puutu asiaan tai julkaise korjausta, vaikenee vain. Näyttää varmaa hyvältä CV:ssä kun hakee duuneja myöhemmin isommista lehtitaloista. Rautainen ammattilainen.
Toivottavasti oikeat toimittajat ottaa tästä kiinni jotta ei jää kenellekkään epäselväks millainen toimija Jatkoaika on nykyään.
Mitä disinformaatiota on se, että kertoo myös asioiden toisen puolen miltä kaikki sulkee silmänsä? Asiallinen kirjoitus Juusolta ja tää jälkimmäinen Tuulilta.
Kerro sinä nyt sitten miten nuo artikkelin asiat pitävät paikkansa?
”Myyntiluvan saaneet rokotteet eivät ole kokeellisia rokotteita, vaikka kyseessä olisi ehdollinen myyntilupa.” FIMEA:n sivuilta. Se että rokotetta seurataan ja arvioidaan nyt myöhemmin ei tee siitä kokeellista. Yhdysvalloissa FDA muuten hyväksyi Pfizerin kokonaan. Eli miten sen suhteen? Juusolla tai sinulla ei ole mitään pointtia.Eli toisinsanoen rokote on laajassa testausvaiheessa ihmisillä ennen kuin se todetaan hyväksi tai huonoksi kapistukseksi ja saa elinikäisen myyntiluvan.
”Myyntiluvan saaneet rokotteet eivät ole kokeellisia rokotteita, vaikka kyseessä olisi ehdollinen myyntilupa.” FIMEA:n sivuilta. Se että rokotetta seurataan ja arvioidaan nyt myöhemmin ei tee siitä kokeellista. Yhdysvalloissa FDA muuten hyväksyi Pfizerin kokonaan. Eli miten sen suhteen? Juusolla tai sinulla ei ole mitään pointtia.
Muuta disinformaatiota en Kokkosen kirjoituksesta löytänyt kuin tuon "kokeellisen rokotuksen". Ja sekään ei ole disinformaatiota jos sana "kokeellinen" on tuossa erillisenä adjektiivina.
Mun mielestä taas Kokkosella ja Määtällä molemmilla oli teksteissään hyvä pointti.
Silti tässäkin asiassa on hyvä saada näkemyksiä eri näkökulmista ja yksilöillä pitää olla tietoa käytössään jotta voi tehdä omaa terveyttään koskevia valintoja.
Minäkin tykkäsin itse vastauksesta, mutta en tykännyt selittelystä ettei kiireen vuoksi vastailla palautteeseen. Nytkin piti aika kovasti kysellä vastauksen perään, että sellainen lopulta saatiin. Ei tämä ketju niin hirveän viestitulvan alaisena ole, että toimituksella ei olisi aikaa vastailla täällä annettuun palautteeseen selvästi nykyistä enemmän.Tykkäsin Jani Mesikämmenen vastauksesta, kerron tämän nyt kaikille enkä ironisoi. Siinä oli rivien välistä luettavissa kaikki tarvittava.
Hei rakkaat lukijat, pitkästä aikaa. Palautetta on tullut kahdesta jutusta runsaasti, joten sananen asiasta. Toisin kuin osa teistä luulee, palautteenne eivät jää noteeraamatta, ajankäytön puolesta sen sijaan vastaaminen jää välillä kiistatta liian vähälle.
Ensinnä huomiota kiinnittänyt valitettava virhe, jonka otan omaan piikkiini. Juuso Kokkosen teksti on faktuaalisesti kolumni, jonka julkaiseminen artikkeli-vinjetillä huomattiin vasta julkaisun jälkeen. Julkaisujärjestelmässämme nämä juttutyypit näyttävät aivan samalta editointivaiheessa (jos on vahingossa valinnut aluksi väärin), eikä valintaa pysty vaihtamaan jälkikäteen poistamatta koko juttua. Oikolukijana minun olisi tuo pitänyt ajoissa huomata.
Juuson ja Tuulin tekstit ovat siis kolumneja. Todettakoon, että kumpaakin kolumnia työstettiin varsin pitkään keskustellen mm. argumentoinnista. Minä kannan päätoimittajana vastuun verkkolehden osalta siitä, että lopulta hyväksyin tekstit mielipidekirjoituksina julkaistaviksi – tiedostan hyvin niiden luonteen ja koetut ongelmat, olen myös tarkasti perillä teidän palautteestanne täällä ja muissa kanavissa. Tekstit ovat kirjoittajiensa näköisiä, heidän valintojensa mukaisia ja he kantavat perusvastuun väitteistä, joiden takana halusivat ehdottomasti seistä.
Jutut eivät ole moitteettomia, parannettavaa jäi tälläkin kertaa. Valo tunnelin päässä on toivottavasti se, että tästäkin voidaan oppia.
Yleisempänä perusteluna haluan muistuttaa siitä, että erikoislaatuisen laajana yhteisönä Jatkoajan verkkolehdessä on myös poikkeuksellisen laaja vapaus kunkin tekijän ilmaisuvalinnoille. Esimerkiksi tässäkin ketjussa on jo mainittu tovi sitten julkaistu aiempi koronateemainen kolumni, jonka voinee tulkita melko päinvastaiseksi kuin nyt puhuttavat kolumnit.
Tämä moninaisuus on meidän erityispiirteemme kolmatta vuosikymmentä. Se on meidän vahvuutemme ja välillä heikkoutemme. Lukijoina voitte luottaa siihen, että inhimillisestä vaillinaisuudestamme huolimatta pyrkimyksemme on aina olla vähän parempia jatkossa, kun aina ei osu lämäri maaliin.
Koska olen realisti omien resurssieni suhteen, pahoittelen jo valmiiksi, etten todennäköisesti ennätä tänne uudestaan vastaamaan tämän keskustelun osallistujien kaipaamalla kiivaalla tempolla. Kyse ei ole palautteen vähättelystä tai sivuuttamisesta. Perustellun ja rakentavan keskustelun/palautteen tyylilajissa minua voi toki lähestyä henkilökohtaisesti vaikkapa sähköpostilla – keskustelen mielelläni journalismista ja Jatkoajasta, kunhan aikaa siihen liikenee.
Minäkin tykkäsin itse vastauksesta, mutta en tykännyt selittelystä ettei kiireen vuoksi vastailla palautteeseen. Nytkin piti aika kovasti kysellä vastauksen perään, että sellainen lopulta saatiin. Ei tämä ketju niin hirveän viestitulvan alaisena ole, että toimituksella ei olisi aikaa vastailla täällä annettuun palautteeseen selvästi nykyistä enemmän.
Kun palautteeseen ei vastata, niin siitä jää sellainen tunne, että palautteesta ei välitetä. Ehkä se luetaan, mutta siitä ei välitetä. Eli palautetta ei oteta vakavasti.
Ymmärtääkseni vapaaehtoispohjallakin näitä hommia hoidetaan pääasiassa sillä idealla, että olisi toiveena päästä tekemään samoja hommia ammatikseen. Mielestäni silloin on ihan kannattavaa lukea ja vastata palautteeseen. Ymmärrän, että asiattomat palautteet sivuutetaan, mutta suurin osa palautteesta on ihan aiheellista ja niistä voi saada paljon irti.Selvennetäänpä vielä realiteetteja, kun sattui sopivaan rakoon. Perusmuistutuksena se, että Jatkoajan toimitus työskentelee vapaaehtoispohjalta, sen päälle olen minä palkollisena. Muilta tekijöiltä voin tiettyyn rajaan asti edellyttää monenlaista, mutta palautteisiin vastaaminen ei ole heidän hommaansa, vaikka joku muukin harvakseltaan Toimitus-nickiä käyttääkin. Palautteisiin vastaaminen on siis minun hommaani - hommia on tässä jonkun verran muitakin ja välillä muutakin elämää, silloin tällainen saa valitettavasti väistyä tärkeysjärjestyksessä aika usein. En itsekään siitä pidä, mutta se on realiteetti. Kaiken palautteen pyrin kyllä lukemaan ja pidän sitä tärkeänä, ei vaan usein ihan tuoreeltaan ehdin esim. tänne keskustelujen pariin, saati vastailemaan.
Suurimmat kritiikit Kokkosen ”artikkelissa” oli Artikkeli-status (siitä Mesikämmen jo otti virheen itselleen, joten ei siitä enempää), ”kokeellinen” rokote sekä Israelin datan puutteellinen ja ongelmallinen käyttö. Kokkosen kokeellinen termi tuossa yhteydessä on minusta ongelmallinen ja harhaanjohtava. Se saa käsityksen, että Kokkonen itse ei ymmärrä mistä puhutaan ja valehtelee suoraan. Se luo kuvan, että hän yrittää johtaa lukijaa harhaa tukemaan hänen omaa kantaansa. Sama juttu tuon Israelin tilanteen linkittäminen. Joko Kokkonen ei itse tiedä tai tahalteen johtaa harhaan, mutta lukijalle jää hänen tekstistään kuva, että rokotteet ei Israelissa toimi. Kaikki kolumnia lukevat eivät kuitenkaan tunne Israelin tilannetta, joten heille voi jäädä kuva että rokotteet Israelissa eivät toimi. Mielestäni tekstissä on useampi kohtia, joka on harhaanjohtamista eli siis. Myös mainitaan, että Suomessakin alettaisin kolmoisrokottamaan vaikka kyseessä on siis erikoistapauksiin liittyvä kellä on autoimmuniteettisairaus.
Minusta ei. Alotetaan Kokkosesta. Kokkosen pointti oli, että hän ei halua jääkiekkoilijoiden kannustavan ottamaan rokotetta. Koska he eivät ole sen ammattilaisia. Noh jääkiekkoilijat ovat esikuvia ja tälläisistä tärkeistä asioiden esille ottaminen on tärkeätä ja kuuluu heidän alueeseensa yhteiskuntavaikuttajina. Yhtälailla jääkiekkoilijat ja urheilijat puhuu muista asioista, jotka eivät ole jääkiekkoa. Kokkonen myös siis sanoo, että aiheesta ei kannattaisi puhua mitään. Kuitenkaan säännöt ei taida koskea häntä itseään? Hänen on hyvä kertoa rokotevastaisia asioita kolumnissa. Hänen on hyvä avata sanaista arkkua. Mutta hyi jääkiekkoilijat kun kerrotte, että rokotteet ovat turvallisu ja käykää ottamaan ne (mitä mieltä tutkijatkin on).
Kokkosen teksti kirjoitti:Tietty konservatiivisuus ei ole pahasta tässä tapauksessa. Jatkoajan jutussa Jukurit ja TPS eivät kommentoineet ollenkaan. HPK:sta vastattiin, että rokotukset ovat ihmisten henkilökohtaisia tietoja.
Näin asian pitäisi ollakin. Osoitetaan kunnioitusta organisaatiossa toimivien ihmisten yksityisyydelle ja oikeudellisille ydinperiaatteillemme. Suomessa ihmisillä on perustuslain turvaama itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa. Ihmisillä on myös yksityisyyden suoja. Vaikka paine olisi kuinka kova tahansa, näistä periaatteista ei tule joustaa.
Sitten Case-Määttä. Määttää siis pelottaa, että ihmiset tulee eriarvoiseksi, jos rokotepassi otetaan käyttöön. Tämähän on käytönnössä paskaa. Kaikilla kun käytänössä on mahdollisuus käydä ottamassa rokote. Määttää siis pelottaa, että hän ei pääse siis hallille. Hän ei ole siis valmis kantamaan vastuuta omista valinnoistaan. Koska hänellä on mahdollisuus tälläkin hetkellä käydä ottamassa rokote. Jos ei käy niin se on oma valinta. Olen samaa mieltä, että koronapassia ei tarvitsi, mutta kun on Määtän ja Kokkosen kaltaisia ihmisiä liikaa niin ehkä sitä tarvitaan.
Esim. Israelin datan tahallaan väärin lukeminen, ettei rokotukset tomi. Luodaan tahallaan epäilys rokotteen toimivuudesta.
Toinen kohta jossa kerrotaan kuinka rokotuksesta tullut ennätysmäärä valituksia, mutta todellisuudessa valitukset on tullu pikku vaivoista jotka jo tunnetaan. Tässä kohtaa toimittaja luo tahallaan epäilyksen jopa rokotuksen turvallisuudesta.
Jatkoaika nyt ihan rehellisesti rokotuskriittinen valemedia.
Artikkeli-status oli tosiaan virhe. Vastasin viestiin Mesikämmenen viestin jälkeen joten en siihen enää puuttunut. Kokkosen käyttämä "kokeellinen"-adjektiivi ei sen sijaan ole ongelmallinen ja harhaanjohtava. Ennemminkin se, ettei nuo rokotteet ole kokeellisia rokotteita määritelmän mukaisesti on harhaanjohtavaa. Ongelmallisuus on tulkinnallinen kysymys koska harhaanjohtavuus tässä tapauksessa houkuttelee ihmisiä ennemmin ottamaan rokotteen kuin jättämään sen väliin ja isossa kuvassa se on järkevää. Jos otetaan satunnainen ryhmä ihmisiä pandemiatilanteen ulkopuolella, kerrotaan siitä kuinka paljon mRNA-rokoteteknologiaa on testattu ihmisillä ennen käyttöönottoa ja pyydetään vastaamaan kuvaako adjektiivi "kokeellinen" rokotetta, niin mitä luulet ihmisten vastaavan? Akuutti tarve teknologian nopealle käyttöönotolle ei poista sen kokeellisuutta (adjektiivina).
Kokkonen kertoo linkin kera Israelin tilanteesta täysin totuudenmukaisesti. Siitä ei välity kuvaa, että rokotteet eivät toimisi. Kylläkin välittyy kuva, että rokotteen suojateho heikkenee. Ja se on täysin totuudenmukainen vaikka teho heikkeneekin vakavaa taudin muotoa vastaan hitaasti eikä jatkuva rokotuskierrosten määrä tee isossa kuvassa eroa vaikka marginaalisesti parantaakin suojaa.
Pointti jutussa on enemmän ihmisen itsemääräämisoikeutta korostava ja ihan aiheellisesti kyseenalaistetaan tätä nykyistä asenneilmapiiriä. Lainaus vielä kyseisestä tekstistä: "Ihmiset ovat niin innoissaan uudesta jännästä teknologiasta, että soraäänet voidaan julistaa hörhöiksi. On hyviä ihmisiä ja on pahoja ihmisiä". Tämä on nähtävillä niin sinunkin viestissäsi kuin yhteiskunnassa ylipäätään. Kaikki mitään kritiikkiä esittävät julistetaan hörhöiksi. Tehdään rokotteen ottamisen perusteella jakoa hyviin ja pahoihin ihmisiin. Ilmapiiri kaikkineen on hyvin vastenmielinen. Olen omat rokotteeni ottanut niin siltä osin olen hyviksiä. Se ei kuitenkaan taida auttaa koska puolustelen ihmisen itsemääräämisoikeutta (vaikkapa sitten kuolla koronaan) niin pahiksen puolelle käännytään teidän fanaatikkojen silmissä. Nykyään näyttää olevan yhdentekevää mitä tekstissä lukee vaan merkitsevämpää on se, miten joku sokeasti rokotteisiin, ilman kritiikkiä ja kykyä käsitellä niiden olemassa olevia haittoja, uskova ihminen tulkitsee tekstin tarkoittavan.
Määtän pelko eriarvoisuudesta on ihan perusteltu ja se on yksi monista syistä miksei koronapassi vielä ole käytössä. Lakitekniset asiat ja ihan käytännön asiat pitää laittaa kuntoon ensin ettei eriarvoistumista tapahdu. Mistä Määtän pelko omasta hallille pääsemättömyydestä käy ilmi? Mistä tiedät ettei Määttää ole rokotettu? Tuo asenteesi on se, mikä kääntää järkeviäkin ihmisiä rokotetta vastaan. Tekisi mieli ihan protestiksi olla ottamatta rokotteita kun näitä teidän panikointijuttuja ja oletuksia muiden motiiveista lukee. Olen kuitenkin sen verran itsekäs, että haluan itseni suojata rokotteilla. Ota nyt ihan oikeasti sitä paniikkinappulaa vähän pohjasta? Teen tulkinnan, ettet ole ottanut itse rokotetta ja siksi pelkäät niin perkeleesti sen puolesta että ottaako tuulimäätät piikkiä. Kuulostaako järkevältä tulkinnalta? Sitä minäkin. Mietipä asiaa vielä kerran.
Myönnät vielä olevasi Määtän kanssa samaa mieltä itse koronapassin tarpeesta.
Edelleen, Kokkonen ei ole lukenut Israelin dataa niin, etteivät rokotukset toimisi. Tämä on täysin omaa tulkintaasi.
Rokotteesta on tullut ennätysmäärä valituksia. Tekstissä saattaa näkyä Kokkosen oma ikä ja perspektiivi sitä kautta. Rokotehaittojen vähättely on sekin typerää. Tunnen paljon porukkaa parinkin eri lajin toimijoiden piiristä ja koronarokotusten seurauksena omalta kokemuspohjalta esim. nuorten alle 20-vuotiaiden sydänlihastulehdusten määrä on kasvanut ja näillä on selkeä ajallinen yhteys rokotuksiin. Näissä ei puhuta isoista määristä ja hautautuvat varmasti sinne yksittäistapausten joukkoon. Tietämissäni tapauksissa leposuositusta rokotteen jälkeen on laiminlyöty, mutta haittojen peittely kokonaan aiheuttaa juuri tätä. Luodaan valheellistakin turvallisuuden tunnetta.
Kuten Kokkonen kirjoittaa: "Vaikka julistaminen tuntuisi loogiselta ja järkevältä, on silti syytä kunnioittaa epävarmuutta, koska ennakkotapausta ei ole." Tuolla rokoteketjussakin porukka mainostelee kuinka "ei mitään oireita" ja "salilla seuraavana päivänä". Mielestäni olisi järkevää noudattaa ja jopa korostaa niitä leposuosituksia mutta nyt ne hautautuvat tuon hyssyttelyn taakse.
Jatkoaika on siis rehellisesti rokotuskriittinen valemedia koska olet tehnyt omat tulkintasi tekstin tarkoitusperästä ja se tukee väitettä? Edelleen Israelin tilannetta siellä käsitellään yhdessä lauseessa missä lähteeseen viitaten kerrotaan maassa suunniteltavan neljättä rokotuskierrosta. Siinä ei ole mitään disinformaatiota ja se ei kerro siitä, etteivät rokotteet toimisi. Jos rokotteet eivät toimisi niin miksi niitä piikitettäisiin neljättä kierrosta? Teho heikkenee vaikkakin hitaasti vakavaa tautia vastaan. Kuten rokoteketjussa mainitsinkin, se on jokaisen maan oma asia miten usein haluavat marginaalisesti tehoa lisätä yhteiskunnassaan rokottamalla. Suurta hyötyä noista lisäkierroksista kun nykytiedon valossa ei vielä ole.
Mikä tuossa oli murretta? Luin tuon lyhyen uutisen läpi eikä sellaista näkynyt.Eikö Jatkiksen uutisissa voisi käyttää jos ei kirjakieltä niin ainakin ymmärrettävää yleiskieltä eikä mitään kummallisia murreilmaisuja? Ilmeisesti joku turkulaisten sekoilu sanoa toissapäivää edellispäiväksi?
"Mielestämme kapteeni on joukkueen sielu" – Jack Eichel menetti Sabresin kapteeniuden
NHL:n valovoimaisimpiin supertähtiin lukeutuva Jack Eichel ei jatka Buffalo Sabresin kapteenina. Joukkueen GM Kevyn Adams tiedotti vieneensä C-kirjaimen loukkaantuneiden listalla olevalta tähtihyökkääjältä.www.jatkoaika.com
Mikä tuossa oli murretta?
Ilmeisesti joku turkulaisten sekoilu sanoa toissapäivää edellispäiväksi?