Tarkoittaisiko kirjoittaja yli 120 minuutin maalitonta putkea? Se olisi yli kahden ottelun mittainen.Otsikon mukaan "Lukko lähtee katkaisemaan yli kaksi ottelua kestänyttä maalitonta putkeaan". Miksi "yli" kaksi ottelua, kun maaliton putki ei kuitenkaan ole kolmea ottelua? Ja siinä kolmanneksi edellisessäkin on osuttu voittomaalikilpailussa ja sitä ennen 3. erässä, niin ei ole edes lähellä sitä kolmea ottelua.Liiga-kierros: Lukko lähtee katkaisemaan yli kaksi ottelua kestänyttä maalitonta putkeaan
Perjantaina Liigassa kamppaillaan neljän ottelun verran. Katseet kääntyvät Raumalle, kun Lukko saa vieraakseen Tapparan. Muissa peleissä HPK matkaa Ilveksen kotiluolaan, JYP isännöi SaiPaa sekä Sport saa vieraita Kouvolasta.www.jatkoaika.com
Tästä samasta piti tulla antamaan samanlaista palautetta! Tämänkaltaisia juttuja on oikeasti ilo lukea ja ne jaksaa lukea loppuun.****** Tästä Mestiksen jutusta Miikka Mikkolalle 6/5 tähteä. ******
Erittäin hyvin kirjoitettu, sopivan pitkä ja hauska artikkeli.
Jos naurat pilkkaamisjäähylle, naurat myös mahdolliselle työpaikkakiusaamisen uhrille
Harva ihminen on valmis kiistämään koulukiusaamisen vaikutukset esimerkiksi masennus- ja ahdistusoireiluun. Millä tavalla kaukalossa tapahtuva huutelu eroaa kiusaamisesta?www.jatkoaika.com
Arvon Juha Oinonen, kirjoituksesi on hyvin ongelmallinen sen vuoksi, että vedät yhtäläisyysmerkit jääkiekon ja muun yhteiskunnan välille. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin esiinnyt mielellään humaanina pehmeiden arvojen puolustajana. Onko niin, että samaan aikaan, kun kannattaa pehmeitä arvoja, ei voi sallia lajia, jossa on kovia, kilpailullisia elementtejä?
Rinnastat koulukiusaamisen ja jääkiekossa pilkkaamisen toisiinsa. Käsittelet pilkkaamista myös työturvallisuuden näkökulmasta. Nämä yhtäläisyysmerkit osoittavat mielestäni suurta kapeakatseisuutta. Eihän monia muitakaan jääkiekossa sallittuja asioita voida toteuttaa "tavallisilla" työpaikoilla. Vai saanko taklata firmani toimitusjohtajaa, kunhan taklaus osuu vartaloon eikä päähän? Tai kannetaanko kokoushuoneeseen maali, jonka edessä saa antaa kevyen poikkarin?
Yhtäläisyyksiä työpaikoille on vaikea vetää senkään vuoksi, että työpaikoilla ei lähtökohtaisesti ole vastustajaa. Siellä puhalletaan pääsääntöisesti samaan hiileen, jotta yhteiset tavoitteet saavutettaisiin. Jos rinnastuksia halutaan, niin käytetään sitten vaikka sitä, että eihän jääkiekossakaan yleensä pilkata omaa joukkuekaveria. Tämä on koodiston vastaista niin työpaikoilla kuin jääkiekossa. Koulumaailma puolestaan eroaa ratkaisevasti jo siinä jääkiekosta, että koulussa käyminen ei ole vapaaehtoista. Jokainen jääkiekkoa pelaava hyväksyy sen, että kaukalossa altistuu fyysisen ja henkisen koskemattomuuden menettämiselle eri tavalla kuin muualla yhteiskunnassa.
Toivoisin että käsittelisit jatkossa aiheitasi laajakatseisemmin. Tämä artikkeli tuntuu tarkoitushakuiselta omaan pesään kusemiselta, jolla on populaarit päämäärät. Olisi myös mielenkiintoista kuulla, millaisesta taustaideologiasta ja maailmankuvasta käsin tarkastelet yhteiskuntaa ja jääkiekkoa osana sitä?
Ystävällisin terveisin,
MattiNäsäviisas YTM
Niin on! Erilaiset näkökulmat ovat rikkaus.Mielenkiintoista, että kirjoitimme samaan aikaan varsin erilaiset näkemykset liittyen ko. artikkeliin.
Niin on! Erilaiset näkökulmat ovat rikkaus.
Jos naurat vaikkapa viihdeohjelmille joissa roastataan tai naureskellaan muiden panelistien kustannuksella, naurat myös mahdollisesti työpaikkakiusaamisen uhreille. Ammateissa on eroja.
Näinpä. Uskon, että tästä saadaan palstalla vielä paljon mielenkiintoista tekstiä, josta varmasti jokainen lukija voi oppia näkökannasta huolimati.
Sitten asiaan. Yhteiskuntatieteiden maisterina (?) et kuitenkaan näe ongelmaa siinä, että kaukalossa jotakuta saa piikitellä esim. petetyksi tulemisesta, omista tai läheisten päihdeongelmista, muusta rankasta henkilökohtaisesta elämästä jne.? Jos itse kuvittelisin olevani päihdeongelmasta irti pyristelevä ammattilaisurheilija, niin olisihan se varsin veemäistä, että jostain syystä työpaikalla siitä saa vittuilla rajattomasti ja pahentaa oloani, vaikka samanaikaisesti se ei ole ok missään muualla.
Tosin näissä roasteissa ja muissa komediaohjelmissa ihmiset yleensä tietävät mihin ohjelmaan menevät ja ovat valmistautuneita siihen. Monilla on useita vaihtoehtoja, että millaisiin ohjelmiin menevät töihin eli esiintymään. Sen sijaan jääkiekossa näyttämöitä on vain yksi, joskin eri paikoissa, ja säännöt käytännössä kaikkialla samat. Jääkiekkoilijalle ei ole vaihtoehtoja, että minkäluontoiseen jääkiekkopeliin osallistuu, pl. Hockey Fights Show tjsp. Baronalla aikanaan keikkana.
Jossain se raja tietenkin menee. En hyväksy esimerkiksi toisen pelaajan tahallista (fyysistä) vahingoittamista voiton tavoittelemiseksi.
Pilkkaamisjäähyjähän ei tosiaan ole kauheasti jaettu myöskään vuosikymmeniin. Knazko epäilemättä sanoi jotain sellaista, jonka takia tuomaritkin joutui muinaisrangaistuksen kaivamaan naftaliinista. Toimistolla tai tehtaalla tai missä vain työympäristössä noista oikeasti joutuu vastuuseen, mutta jostain syystä jääkiekkoilijat ja tietyt muut urheilijat on jotenkin poikkeuksellisesti henkisten ongelmien yläpuolella. Toisissa lajeissa taas pienemmistäkin epäkunnioituksista tulee rankkua.Harvassa ovat ne pelaajat, jotka ovat valmiita käyttämään mainitsemiasi asioita voittamisen eteen. Ne agitaattorit, jotka rajoja ylittävät, joutuvat usein myös tavalla tai toisella maksamaan sanoistaan. Ja pilkattu pelaaja puolestaan saa omalta joukkueeltaan tukea. Tämän tiedän omasta kokemuksestakin.
Jos asia on näin, niin tuota voidaan pitää urheiluun kuuluvana. Toki sääntö itsessään kieltää vastustajan vaihtoaition edessä tuulettelun ja sitä ei ihan liian usein tehdä, sekä rehellisyyden nimissä jo unohdin, että tämä oli se perimmäissyy. Koluminin/jutun pointti olikin ehkä tilannetta suurempi ja mielestäni varsin arvokas keskustelun aloitus.Uh… seuraava on kuultu vastustajan valmentajalta faktana tuohon Knatzko-juttuun liittyen: Knatzkolle oli huudeltu jotain vaihtoaitiosta. Knatzko teki maalin, teki kaarroksen siinä just ja just vaihtoaition edessä ja sanoi jotain näin: ”who is shit now” tms. Siinä linjuri vieressä ja eikun vasikoimaan päätuomaril. Jos tollasesta saa jäähyjä, ni hiljaseksi vetää. Tostahan ois pitäny tulla kuitenkin kymppi? Vai? Mut on kyllä aikamoista ”kiusaamista”. Vittu mikä ”analyysi” toimittelijalta.
Muutamat liigakiekkoilijat, joista itse olen kuullut toisilta pelaajilta nämä sivallukset, keiden henkilökohtaisesta elämästä on annettu rajujakin kommentteja ovat tuskin samaa mieltä. Harva A-juniori tuskin suunnittelee tulevat perhe- ja päihdeongelmansa, sekä sitä silmällä pitäen tekee uravalinnat. Jotkut juniorivaiheessa näistä syistä jättävätkin lajin, kun pahimmillaan ne on omat joukkuetoverit, jotka näitä kylvävät.Voihan sitä silti olla tilanne, että taloudellisen tilanteen takia pitää ottaa vastaan töitä myös viihdealalla jotka voivat todellisuudessa ahdistaa. Ihan samalla tavalla jokainen jääkiekkoilija junnuista lähtien* kyllä tietää, että kaukalossa voi tulla provosointia ja kuittailua. Joskus se vaan voi ylittää rajat yksilön kohdalla. En usko, että näistä "pilkkaamisjäähylle naureskelijoista" juuri kukaan on sitä mieltä, että kaukalossa pitää saada sanoa mitä tahansa.
Rasistiset provoamiset jo ovat hyväksytysti historiaa - vai kaihoaako joku niitä takaisin?
Koluminin/jutun pointti olikin ehkä tilannetta suurempi ja mielestäni varsin arvokas keskustelun aloitus.
Muutamat liigakiekkoilijat, joista itse olen kuullut toisilta pelaajilta nämä sivallukset, keiden henkilökohtaisesta elämästä on annettu rajujakin kommentteja ovat tuskin samaa mieltä. Harva A-juniori tuskin suunnittelee tulevat perhe- ja päihdeongelmansa, sekä sitä silmällä pitäen tekee uravalinnat. Jotkut juniorivaiheessa näistä syistä jättävätkin lajin, kun pahimmillaan ne on omat joukkuetoverit, jotka näitä kylvävät.
Muutaman kauden takaa muistuu mieleeni (sittemmin virheelliseksi osoittautunut) keskustelu ja pohdinta finaalisarjasta, jossa Otso Rantakarin väitettiin kuittailleen Veini Vehviläiselle tämän isästä. Tätä pidettiin (jos siis olisi tapahtunut) yleisesti ottaen sellaisena vyön alle iskuna, jota ei mitenkään hyväksytty oikeastaan kenenkään toimesta. Yleisesti ottaen taas erilaista huutelua ja kuittailua pidetään hyväksyttynä, mutta jossain menee tältäkin osin ns. hyväksyttävän toiminnan raja?