Kenttäkoostumukset kaudella 2022–2023

  • 305 772
  • 2 960

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Kasper Halttunen on pelannut tällä kaudella kaksi U20-peliä, 15.9. ja 3.9. Saaliina näistä kahdesta pelistä 1+1.
- Tuomas Urosella samat pelit Kolleissa alla, mutta pinnoja 1+2.
Koska Kolleilla on ollut useampia pelejä kuin nuo kaksi, voisi kuvitella, että he eivät ole olleet täydessä pelikunnossa. Vai eivätkö mahdu kokoonpanoon? Mutta Liigaa pitäisi pelata? Heti, välittömästi, koska jos nyt ei pelaa, ei pelaa enää ikinä... Tänne hankittiin ulkopuolelta kovia junnuja, mutta heille ei nyt vain haluta antaa näyttöpaikkoja, vaikka ovat elämänsä kunnossa. Uskottava teoria.

Kaskimäki ilmoitettiin torstaina poissaolevaksi day-to-day, mutta ilmeisesti sekin on vain suurta kusetusta? "Koska Peltonen ei haluakaan ajaa junnuja sisään". Ja linja on nyt siis lukkoon lyöty, koko kaudeksi? Junnupeleihinkään ei ole ollut asiaa, koska ovat koko seuran koirankopissa.
Kääntöpuolelta toki löytyy Teissalan reilun seitsemän ja kolmen minuutin peliajat, ensimmäisen pelin virheen jälkeinen penkitys ja nyt poissa kokoonpanosta.

Toista keskustelua sivuten, ei se Teissalakaan toki junnu ole, jos ei Hedekään.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@-Kantor- ja @Mojo , mun pointti on siinä, että jos veteraanit eivät onnistu, HIFK ei tule joukkueena onnistumaan, eikä joukkue menestymään ja silloin on äärimmäisen epätodennäköistä, että 2-6 junnua tulisi omalla henkilökohtaisella panoksellaan nostamaan joukkueen sijoitusta ja parantamaan menestystä isossa kuvassa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö junnu/junnut voisi ratkaista yksittäisen ottelun tai vaikka kokonaisen sarjan. Kaikki on maailmassa mahdollista, mutta itse en uskalla edes odottaa sellaista.

@Pepper Jack , Teissalan tilanteesta olen kirjoittanut jo aiemmin. Mihinkään koirankoppeihin tai vain yhdestä virheestä rankaisuun en usko, koska valmentajat katsovat kokonaisuutta.

Mä yritän pysyä tässä nyt neutraalina, vaikka "vastapuoli" ei sitä tietenkään uskokaan. Ajan merkitys ei todellakaan ole yhdentekevä ja vielä on liian aikaista kehua tai haukkua ketään yksittäistä henkilöä. Mutta korostan, että myös minä oletan, että junnuille annetaan reiluja näyttöpaikkoja. Itse odotan, että niitä annetaan ennen kaikkea muita kuin TOP5-jengejä vastaan. Mutta toki junnujen pitää olla terveinä. Puolikuntoisena tai toipilaana peluuttaminen on liian suurten riskien ottamista, koska mitään pakottavaa tarvetta ei sellaisia ole ottaa. Yhdenkään junnun ura ei ole yhdestä pelistä kiinni positiivisessa mielessä, mutta yhden loukkaantumisen tai junnumaisen höntyilyn merkitys voi olla ratkaiseva, jos oikein huonosti käy. Siksi mä luotan siihen, että valmennus tekee oikeat ratkaisut, kun näkevät junnuja erilaisissa tilanteissa säännöllisesti. Liiga-kokoonpanoon pääseminen on palkinto hyvin tehdystä työstä ja kehittymisestä ja kilpailu on meillä kovaa. Kaikkien pitää olla kärsivällisiä, vaikka se koville ottaisi.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Kannattaisi pistää HIFK kannattajien pieni arvauskisa pystyyn siitä missä runkosarjapelissä Kaskimäki ja Halttunen saavat lopulta peliaikaa. Kaskimäki pelasi nousevalla trendillä Ruotsin rundilla ja Halttunenkin antanut kelpo näyttöjä. Jos näyttöpaikkaa ei ala liigassa kuulua pitkään aikaan, niin tie vie seuraavalla kaudella takuuvarmasti seuraan mistä löytyy vakaa pelipaikka. Taas pari menetettyä HIFK:n "omaa poikaa" jotka loistavat muualla kuin HIFK:ssa.
Pitäis junnujen eka olla 100% kunnossa että heitä voisi peluuttaa.
Kaskimäki day to day, Halttunen ja Uronen tänään Kollejen matkassa mut varsinkin Halttusella ollut rikkonainen kesä.
Nyt jäbät kuntoon ja hyviä esityksiä Kolleissa niin eiköhän näytönpaikkoja siunaannut.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Postinjakaja , kokenut ja vääntövoimainen miehistö ei onnistunut Tapparaa vastaan, mutta teinipojilla lopputulos olisi ollut toinen? Muihin pointteihin vastauksia edellisessä postauksessani.

Ei kannata mennä asioiden edelle. Aikaa on. Mutta pisteitä tarvitaan, se on selvä. Kyllä tämän kauden jengin menestys on veteraanien onnistumisesta kiinni, onhan heitä jo määrällisesti enemmän kuin junnuja ringissä. Ei tässä ole mitään ryssitty vielä.

En luonnollisesti ehdottanut, että menisimme teinipojilla pelaamaan Tapparaa vastaan.

Ehdotin, että KOSKA jo harjoituspeleissä mielestäni monet meidän junioreista olivat pirteämpiä kuin veteraanit ja pystyivät oveluudellaan, liikkeellään ja taidollaan luomaan tilanteita ihan Ruotsin huippujoukkueita vastaan ja siten pelin painopistettä hyökkäyspäähän ja siten mielestäni nostamaan muun joukkueen itseluottamusta ja energiatasoja ja siten parantamaan muun joukkueen suoritustasoa, kuuluisi osan näistä junioreista pelata.

Teissala pelasi myös erinomaisia harjoituspelejä luoden paikkoja. Nyt hän on ollut jarrukenttäroolissa ja esimerkiksi ylivoima-aika on minimissään. Eihän tuo edes ole loukkaantunut. Seppälä pelasi myös pirteästi Ruotsissa.

Itse olisin tuonut tuon eilisen vaisun esityksen jälkeen pari junnua kehiin. Se on myös klassinen herätyskeino veteraaneille, joita PELTONEN ITSE SOIMASI tuossa eilisessä lehdistötilaisuudessa.

Minusta olisi ollut ihan ok laittaa pari veteraania tänään sivuun miettimään, että millä tavalla näihin peleihin tullaan? Myös he voivat siellä katsomossa saada sisuuntumista.

Se on ihan klassinen keino, että veteraaneja herätellään viltityskomennuksella ja siten ilmoitetaan, että HIFK-organisaatiossa yhteenkään peliin ei voi tulla 95% valmiudella.

Nyt vaikuttaa, että ainoa keino saada veteraanit pelaamaan on, että annetaan niiden pelata vaikka pelaisivat kuinka... ja minusta tästä seuraa iänikuinen kierre, jossa HIFK häviää marraskuun tiistai-iltana jollekin pikkuseuralle löysästi pelaten.

Jos Peltonen ilmoittaisi, että hänen joukkueessaan pitää aina pelata 100% tai joutuu katsomoon, niin todennäköisesti nuo kaverit pelaisi aina 100%.

Nyt tämä on tämänlaista "näennäistsemppaamista" ja näennäistä reilu kilpailua. Jälkimmäistä ei oikeasti ole, koska oikeassa reilussa kilpailussa eilen vaisusti pelanneita olisi tänään penkillä ja uudet miehet saisi näytönpaikan.

Sen lisäksi junioreita on helpompi ajaa nyt sisään, kun muutkin jengit vasta käynnistelee koneitaan. Myöhemmin kaudella se mukaan hyppääminen on minusta vaikeampaa.

Sen lisäksi isoin juttu on tässä se viesti mikä annetaan junnuvanhemmille tai kiinnostaville junnuille? Onko HIFKn viesti, että veteraanit pelaa vaikka mikä vai, että on reilu näytönpaikka? Tämä taas luo huippujunioreiden liikettä joko muihin joukkueisiin tai sisään meille.

Voimme keskustella tästä esimerkiksi mikäli Leevi Teissala paukuttaa sen 30-40 pinnaa kaudessa kohta jossain muussa liigaseurassa. Yritetääs muistaa tämä.

KOSKA Helsingin IFK on minusta vuodesta toiseen toistanut samaa virhettä, että joukkue on lähinnä täynnä muualta ostettuja kundeja ja siirtorajalla sisään hankittuja palkkasotureita ja omat junnut loistavat poissaolollaan, en näe tällä hetkellä mitään muuta tietä menestykseen, kuin katkaista tämä kierre ja se pitää aloittaa heti. Vaikka sitten jonkun Ilves-pelin kustannuksella.

HIFK ei ole tänä vuonna mestari. Pidän sitä pienoisena ihmeenä jos näin on. Siksikin panostaisin nyt junnuihin.

Tähän prosessiin liittyen tällä kaudella katseeni kiinnittyy Winbergiin. Mikäli hän on JYPissä kova, niin voinemme ihmetellä, että miksei hän pelaa meillä vaan Larsson pelaa.

Jos meillä olisi Winberg ja se todennäköisesti säästäisi palkkakustannuksista ainakin 50k ellei enemmän, niin sen rahan voisi sijoittaa Ojamäen kaltaisiin staroihin.

Ottaen huomioon, että emme ole voittaneet mestaruutta tällä veteraanirungolla (vaikkakin toissakaudella otimme pronssia) ja emme ole tällä hetkellä tällä rungolla ennakkosuosikkeja, en pidä kritiikkiäni kovinkaan kaukaa haetulta.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Nättinen - Hirvonen - Pakarinen
Jääskä - Koivistoinen - Palola
Kaskimäki - Paajanen - Halttunen
Tallberg - Väänänen - Karvinen
+ Hede, Åsten, Dyk

Kolme huomiota: 1. Teissalan pitäisi kyllä mielestäni olla kokoonpanossa, ihan vähintään mainittu tuolla +rivillä. 2. En rikkoisi Paajanen-Palola -paria, siihen pitää vain vierelle saada pelintekijä jos Hirvonen siirtyy keskelle. Kaskimäki ehkä, tai hankinta. 3. Niin "kokonaisvaltainen" kuin Palola onkin, ei hänessä ole pelinrakentajan vikaa sen vertaa kuin Teissalassa tai Kaskimäessä. En siis usko tuohon kakkoseen, vaan mielummin Palolan sijaan siihen Teissala.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä onkin taas kunnon hulinat menossa.

Pari nopeata mielipidettä:
- junnuille ei voi antaa takuupaikkaa kokoonpanossa, vaan se on ansaittava harjoituksissa ja otteluissa. Sama koskee tietysti vakaita liigapelaajia.
- loukkaantumisia tulee varmasti ja uskon, että viimeistään siinä vaiheessa junnut saavat peliaikaa, mutta luultavasti jo ennen sitä.
- Peltosen mukaan tavoitteena on mestaruus. Silloin jokainen piste on tärkeä. Vierastan sellaista ajattelua, että annetaan junnuille etusija, vaikka se maksaisi monta sijaa runkosarjassa, "kun ei tässä kuitenkaan mestaruudesta pelata". CHL-paikkaa ei taideta antaa runkosarjan kuutoselle tai seiskalle.
- Salmelainen sanoi muutama vuosi sitten haastattelussa, että jokaisen junnun kanssa suunnitellaan pelaajapolku henkilökohtaisesti. Haluan uskoa, että esimerkiksi Teissalankin kohdalla on tehty näin ja peluutus menee toisaalta suunnitelman, toisaalta harkoissa ja matseissa annettujen näyttöjen mukaan.
- koirankoppeihin en jaksa uskoa, vaan luultavasti kyse on normaalista rotaatiosta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En luonnollisesti ehdottanut, että menisimme teinipojilla pelaamaan Tapparaa vastaan.

Ehdotin, että KOSKA jo harjoituspeleissä mielestäni monet meidän junioreista olivat pirteämpiä kuin veteraanit ja pystyivät oveluudellaan, liikkeellään ja taidollaan luomaan tilanteita ihan Ruotsin huippujoukkueita vastaan ja siten pelin painopistettä hyökkäyspäähän ja siten mielestäni nostamaan muun joukkueen itseluottamusta ja energiatasoja ja siten parantamaan muun joukkueen suoritustasoa, kuuluisi osan näistä junioreista pelata.

Teissala pelasi myös erinomaisia harjoituspelejä luoden paikkoja. Nyt hän on ollut jarrukenttäroolissa ja esimerkiksi ylivoima-aika on minimissään. Eihän tuo edes ole loukkaantunut. Seppälä pelasi myös pirteästi Ruotsissa.

Itse olisin tuonut tuon eilisen vaisun esityksen jälkeen pari junnua kehiin. Se on myös klassinen herätyskeino veteraaneille, joita PELTONEN ITSE SOIMASI tuossa eilisessä lehdistötilaisuudessa.

Minusta olisi ollut ihan ok laittaa pari veteraania tänään sivuun miettimään, että millä tavalla näihin peleihin tullaan? Myös he voivat siellä katsomossa saada sisuuntumista.

Se on ihan klassinen keino, että veteraaneja herätellään viltityskomennuksella ja siten ilmoitetaan, että HIFK-organisaatiossa yhteenkään peliin ei voi tulla 95% valmiudella.

Nyt vaikuttaa, että ainoa keino saada veteraanit pelaamaan on, että annetaan niiden pelata vaikka pelaisivat kuinka... ja minusta tästä seuraa iänikuinen kierre, jossa HIFK häviää marraskuun tiistai-iltana jollekin pikkuseuralle löysästi pelaten.

Jos Peltonen ilmoittaisi, että hänen joukkueessaan pitää aina pelata 100% tai joutuu katsomoon, niin todennäköisesti nuo kaverit pelaisi aina 100%.

Nyt tämä on tämänlaista "näennäistsemppaamista" ja näennäistä reilu kilpailua. Jälkimmäistä ei oikeasti ole, koska oikeassa reilussa kilpailussa eilen vaisusti pelanneita olisi tänään penkillä ja uudet miehet saisi näytönpaikan.

Sen lisäksi junioreita on helpompi ajaa nyt sisään, kun muutkin jengit vasta käynnistelee koneitaan. Myöhemmin kaudella se mukaan hyppääminen on minusta vaikeampaa.

Sen lisäksi isoin juttu on tässä se viesti mikä annetaan junnuvanhemmille tai kiinnostaville junnuille? Onko HIFKn viesti, että veteraanit pelaa vaikka mikä vai, että on reilu näytönpaikka? Tämä taas luo huippujunioreiden liikettä joko muihin joukkueisiin tai sisään meille.

Voimme keskustella tästä esimerkiksi mikäli Leevi Teissala paukuttaa sen 30-40 pinnaa kaudessa kohta jossain muussa liigaseurassa. Yritetääs muistaa tämä.

KOSKA Helsingin IFK on minusta vuodesta toiseen toistanut samaa virhettä, että joukkue on lähinnä täynnä muualta ostettuja kundeja ja siirtorajalla sisään hankittuja palkkasotureita ja omat junnut loistavat poissaolollaan, en näe tällä hetkellä mitään muuta tietä menestykseen, kuin katkaista tämä kierre ja se pitää aloittaa heti. Vaikka sitten jonkun Ilves-pelin kustannuksella.

HIFK ei ole tänä vuonna mestari. Pidän sitä pienoisena ihmeenä jos näin on. Siksikin panostaisin nyt junnuihin.

Tähän prosessiin liittyen tällä kaudella katseeni kiinnittyy Winbergiin. Mikäli hän on JYPissä kova, niin voinemme ihmetellä, että miksei hän pelaa meillä vaan Larsson pelaa.

Jos meillä olisi Winberg ja se todennäköisesti säästäisi palkkakustannuksista ainakin 50k ellei enemmän, niin sen rahan voisi sijoittaa Ojamäen kaltaisiin staroihin.

Ottaen huomioon, että emme ole voittaneet mestaruutta tällä veteraanirungolla (vaikkakin toissakaudella otimme pronssia) ja emme ole tällä hetkellä tällä rungolla ennakkosuosikkeja, en pidä kritiikkiäni kovinkaan kaukaa haetulta.
Täyttä asiaa alusta loppuun. Pelaajan ikä ei tietenkään ole itseisarvo, mutta keskustelu on validi, koska nyt monesta kaudesta poiketen meillä on vahvuudessa nyt aidosti lahjakkaita nuoria, joilla on kaikki edellytykset luoda jopa kansainvälisesti menestyksekästä uraa. Mielestäni on massiivinen ongelma, että vakioroolissa pelaa kaudesta toiseen jopa keskinkertaisia jyriä, jotka eivät poistu kokoonpanosta kulumallakaan. Osa heistä on "jatkuvuuden nimissä" jopa jatkosopimuksin itsellämme pidetty. Toisin sanoen jos et ole Heiskanen tai Lundell, niin tie on jo valmiiksi tukossa ellei joku satu loukkaantumaan. Eihän nyt kenenkään kehityspolkua pitäisi rakentaa sen varaan, että joku ehkä joskus sattuu loukkaantumaan tai sairastumaan! Mielestäni tällaisesta toiminnasta puuttuu suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys.

TPS:stä on puhuttu ja mielestäni se onkin hyvä vertailukohta, koska siellä jatkuvuutta rakennetaan nimenomaan lahjakkuutta ulosmitaten. Potentiaali Nurmissa, Pärssisissä sekä Viroissa on tunnistettu hyvissä ajoin ja vastuuta annettu sen mukaisesti. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa merkittävä osa joukkueen rungosta on muodostunut sisäisen kehitystyön hedelmistä ja nyt kun em. pelaajat ovat Liigan pölyt jaloistaan karistaneet, niin siellä on taas mm. 2006-syntynyttä Aron Kiviharjua jalostumassa isoon rooliin.

Jottei menisi pelkästään negailuksi, niin mahtava juttu kuitenkin, että Salin on saanut vastuuta ja hienosti sen myös käyttänyt. Hieman kuitenkin pelottaa, että siinä vaiheessa kun Motin palaa kokoonpanoon, niin juuri hän putoaa pelaavan kuusikon ulkopuolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
- junnuille ei voi antaa takuupaikkaa kokoonpanossa, vaan se on ansaittava harjoituksissa ja otteluissa. Sama koskee tietysti vakaita liigapelaajia.

Vastasin jo tuohon. En missään niin väittänytkään. Vastasin, että he ovat jo ansainneet paikkansa. Ainakin siten, että kolmeen ekaan peliin olisi voinut tulla näytönpaikkoja tai "palkintoja" hyvin menneistä harjoituspeleistä, kun veteraanit olivat aika vaisuja niissä harkkapeleissä ja torstaina.

Vastasin siis:

Ehdotin, että KOSKA jo harjoituspeleissä mielestäni monet meidän junioreista olivat pirteämpiä kuin veteraanit ja pystyivät oveluudellaan, liikkeellään ja taidollaan luomaan tilanteita ihan Ruotsin huippujoukkueita vastaan ja siten pelin painopistettä hyökkäyspäähän ja siten mielestäni nostamaan muun joukkueen itseluottamusta ja energiatasoja ja siten parantamaan muun joukkueen suoritustasoa, kuuluisi osan näistä junioreista pelata.

Teissala pelasi myös erinomaisia harjoituspelejä luoden paikkoja. Nyt hän on ollut jarrukenttäroolissa ja esimerkiksi ylivoima-aika on minimissään. Eihän tuo edes ole loukkaantunut. Seppälä pelasi myös pirteästi Ruotsissa.

Itse olisin tuonut tuon eilisen vaisun esityksen jälkeen pari junnua kehiin. Se on myös klassinen herätyskeino veteraaneille, joita PELTONEN ITSE SOIMASI tuossa eilisessä lehdistötilaisuudessa.

Veteraanit pelaa näennäisesti nytkin ihan ok tuolla Ilves -pelissä, mutta kovin on tehotonta. Oveluus ja se taito puuttuu.

- loukkaantumisia tulee varmasti ja uskon, että viimeistään siinä vaiheessa junnut saavat peliaikaa, mutta luultavasti jo ennen sitä.

Joo, tämä on ollut HIFK-mantra jo vuosia kun puhutaan junnujen sisäänajosta. Aika moni ex-liigapelaaja sanoo tästä tämäntyylisesti: "ei sillä tavalla pääse liigaan sisään, että pelaa silloin tällöin pari peliä loukkaantuneiden tilalla ja pienillä minuuteilla. Itseluottamus siinä vain menee."

Ja edelleen. Tottakai se paikka pitää käyttää, kun se annetaan. Toivottavasti annetaan ennen kuin olla sijoilla ynnä muut noiden veteraanien tuomilla jämäpisteillä (sanon tämän ennen kuin tiedän voitetaanko me tänään Ilves) ja Salmelainen alkaa tuomaan vasemmalta ja oikealta jotain ostopelaajia. Näinhän on aiemmin toimittu.

- Peltosen mukaan tavoitteena on mestaruus. Silloin jokainen piste on tärkeä. Vierastan sellaista ajattelua, että annetaan junnuille etusija, vaikka se maksaisi monta sijaa runkosarjassa, "kun ei tässä kuitenkaan mestaruudesta pelata". CHL-paikkaa ei taideta antaa runkosarjan kuutoselle tai seiskalle.

Tämä on totta. Edelleenkään en vain näe, että saisimme enemmän pisteitä pitämällä noita lahjakkaita junnuja katsomossa. Tällä hetkellä olemme hävinneet veteraanien kanssa ensin KooKoolle siis 5-0 vikan harkkapelin ja nyt häviöllä Ilvekselle ja kolmen pelin jälkeen ollaan säälipleijarisijoilla.

Parhaat harkkapelimme pelattiin Ruotsissa, jossa kolmosketju oli pirteä ja energiaa tuovat junnuketju. Ks. ensimmäinen lainaukseni. Ei toki ole mitään takeita, että tämä toistuisi liigassa.

Mutta tällä hetkellä en ole nähnyt perusteluja, että niitä pisteitä tulee varmemmin tällä veteraanimiehistöllä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
En luonnollisesti ehdottanut, että menisimme teinipojilla pelaamaan Tapparaa vastaan.

Ehdotin, että KOSKA jo harjoituspeleissä mielestäni monet meidän junioreista olivat pirteämpiä kuin veteraanit ja pystyivät oveluudellaan, liikkeellään ja taidollaan luomaan tilanteita ihan Ruotsin huippujoukkueita vastaan ja siten pelin painopistettä hyökkäyspäähän ja siten mielestäni nostamaan muun joukkueen itseluottamusta ja energiatasoja ja siten parantamaan muun joukkueen suoritustasoa, kuuluisi osan näistä junioreista pelata.

Teissala pelasi myös erinomaisia harjoituspelejä luoden paikkoja. Nyt hän on ollut jarrukenttäroolissa ja esimerkiksi ylivoima-aika on minimissään. Eihän tuo edes ole loukkaantunut. Seppälä pelasi myös pirteästi Ruotsissa.

Itse olisin tuonut tuon eilisen vaisun esityksen jälkeen pari junnua kehiin. Se on myös klassinen herätyskeino veteraaneille, joita PELTONEN ITSE SOIMASI tuossa eilisessä lehdistötilaisuudessa.

Minusta olisi ollut ihan ok laittaa pari veteraania tänään sivuun miettimään, että millä tavalla näihin peleihin tullaan? Myös he voivat siellä katsomossa saada sisuuntumista.

Se on ihan klassinen keino, että veteraaneja herätellään viltityskomennuksella ja siten ilmoitetaan, että HIFK-organisaatiossa yhteenkään peliin ei voi tulla 95% valmiudella.

Nyt vaikuttaa, että ainoa keino saada veteraanit pelaamaan on, että annetaan niiden pelata vaikka pelaisivat kuinka... ja minusta tästä seuraa iänikuinen kierre, jossa HIFK häviää marraskuun tiistai-iltana jollekin pikkuseuralle löysästi pelaten.

Jos Peltonen ilmoittaisi, että hänen joukkueessaan pitää aina pelata 100% tai joutuu katsomoon, niin todennäköisesti nuo kaverit pelaisi aina 100%.

Nyt tämä on tämänlaista "näennäistsemppaamista" ja näennäistä reilu kilpailua. Jälkimmäistä ei oikeasti ole, koska oikeassa reilussa kilpailussa eilen vaisusti pelanneita olisi tänään penkillä ja uudet miehet saisi näytönpaikan.

Sen lisäksi junioreita on helpompi ajaa nyt sisään, kun muutkin jengit vasta käynnistelee koneitaan. Myöhemmin kaudella se mukaan hyppääminen on minusta vaikeampaa.

Sen lisäksi isoin juttu on tässä se viesti mikä annetaan junnuvanhemmille tai kiinnostaville junnuille? Onko HIFKn viesti, että veteraanit pelaa vaikka mikä vai, että on reilu näytönpaikka? Tämä taas luo huippujunioreiden liikettä joko muihin joukkueisiin tai sisään meille.

Voimme keskustella tästä esimerkiksi mikäli Leevi Teissala paukuttaa sen 30-40 pinnaa kaudessa kohta jossain muussa liigaseurassa. Yritetääs muistaa tämä.

KOSKA Helsingin IFK on minusta vuodesta toiseen toistanut samaa virhettä, että joukkue on lähinnä täynnä muualta ostettuja kundeja ja siirtorajalla sisään hankittuja palkkasotureita ja omat junnut loistavat poissaolollaan, en näe tällä hetkellä mitään muuta tietä menestykseen, kuin katkaista tämä kierre ja se pitää aloittaa heti. Vaikka sitten jonkun Ilves-pelin kustannuksella.

HIFK ei ole tänä vuonna mestari. Pidän sitä pienoisena ihmeenä jos näin on. Siksikin panostaisin nyt junnuihin.

Tähän prosessiin liittyen tällä kaudella katseeni kiinnittyy Winbergiin. Mikäli hän on JYPissä kova, niin voinemme ihmetellä, että miksei hän pelaa meillä vaan Larsson pelaa.

Jos meillä olisi Winberg ja se todennäköisesti säästäisi palkkakustannuksista ainakin 50k ellei enemmän, niin sen rahan voisi sijoittaa Ojamäen kaltaisiin staroihin.

Ottaen huomioon, että emme ole voittaneet mestaruutta tällä veteraanirungolla (vaikkakin toissakaudella otimme pronssia) ja emme ole tällä hetkellä tällä rungolla ennakkosuosikkeja, en pidä kritiikkiäni kovinkaan kaukaa haetulta.
Täyttä asiaa, voisi pistää kirjekuoreen ja officelle.
Kuoreen teksti: to whom it may concern.
Lisäys: Sillä office tuskin lukee sähköposteja tai jos lukee ei ainakaan vastaa niihin.
 
Viimeksi muokattu:

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari nopeata mielipidettä:
- junnuille ei voi antaa takuupaikkaa kokoonpanossa, vaan se on ansaittava harjoituksissa ja otteluissa. Sama koskee tietysti vakaita liigapelaajia.
- loukkaantumisia tulee varmasti ja uskon, että viimeistään siinä vaiheessa junnut saavat peliaikaa, mutta luultavasti jo ennen sitä.
- Peltosen mukaan tavoitteena on mestaruus. Silloin jokainen piste on tärkeä. Vierastan sellaista ajattelua, että annetaan junnuille etusija, vaikka se maksaisi monta sijaa runkosarjassa, "kun ei tässä kuitenkaan mestaruudesta pelata". CHL-paikkaa ei taideta antaa runkosarjan kuutoselle tai seiskalle.
- Salmelainen sanoi muutama vuosi sitten haastattelussa, että jokaisen junnun kanssa suunnitellaan pelaajapolku henkilökohtaisesti. Haluan uskoa, että esimerkiksi Teissalankin kohdalla on tehty näin ja peluutus menee toisaalta suunnitelman, toisaalta harkoissa ja matseissa annettujen näyttöjen mukaan.
- koirankoppeihin en jaksa uskoa, vaan luultavasti kyse on normaalista rotaatiosta.
Pelkkää asiaa. Lisäisin vielä sen minkä @BOL tuolla jo aiemmin totesi, että Kaskimäki on ollut loukkaantuneena koko alkukauden ja Halttuselle tänään vasta kolmas peli Kolleissa. Silti täällä vaahdotaan erityisesti näiden kahden pelaamattomuudesta. Pitäisikö kavereiden nyt ensin olla pelikunnossa ja aletaan sitten katsoa? Eikä sekään oikein ole, että junnut saavat jotain kiintiöpaikkoja sen takia että pelaavat ehkä joskus änärissä. Joukkueen etu edellä mennään ja jos joku on niin individualisti joukkueessa että nostaa sen takia kytkintä, niin sellaisen perään en jäisi edes haikailemaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pelkkää asiaa. Lisäisin vielä sen minkä @BOL tuolla jo aiemmin totesi, että Kaskimäki on ollut loukkaantuneena koko alkukauden ja Halttuselle tänään vasta kolmas peli Kolleissa. Silti täällä vaahdotaan erityisesti näiden kahden pelaamattomuudesta. Pitäisikö kavereiden nyt ensin olla pelikunnossa ja aletaan sitten katsoa? Eikä sekään oikein ole, että junnut saavat jotain kiintiöpaikkoja sen takia että pelaavat ehkä joskus änärissä. Joukkueen etu edellä mennään ja jos joku on niin individualisti joukkueessa että nostaa sen takia kytkintä, niin sellaisen perään en jäisi edes haikailemaan.

Itse kommentoin kyllä Teissalan puutosta. Teissala pelasi myös hyvät harkkapelit ollen kiekollisesti näkyvämpi kuin moni noista veteraaneista, jotka tuolla alisuorittaa.

Esim. ketju Tallberg-Paajanen-Palola on heidän vikaa vaihtoaan lukuunottamatta ollut jopa surkea. Teissala siihen Palolan (joka keräsi -3 eilen) tilalle, niin sinne olisi saatu edes joku joka osaa kiekolla tehdä jotain.

Toki Teissalakin keräsi eilen pienellä peliajalla -1.

Ei ole tarpeeksi kiekollista luovuutta luoda paikkoja, että voitettaisiin pisteitä. Mutta jatketaan vaan tällä.
Mun koko pointti oli, että veteraanit saa jatkaa keskinkertaisesta pelistä huolimatta. Kohta ollaan tällä peluutuksella menossa lujaa kohti säälipleijarisijoille lukittumista.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Maalivahtiosastolla kuitenkin annetaan junnuille näytönpaikkaa koko rahan edestä, kun ei viitsitty sinne hankkia kokenutta osaajaa. Joukkueen tärkein osasto ja siellä ei jostain syystä pelatakaan junnuperustelulla yhtä varman päälle kuin hyökkäysvitjoissa.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs tuolle ykköselle pitäisi tehdä? Pakarinen-Koivistoinen-Nättinen ei ole saanut aikaan oikein mitään, ei tasakentällisin, eikä ylivoimalla. Joku tuossa ei nyt vaan osu kohdalle.

Vai pitäisikö vielä vaan antaa aikaa?
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Joku täällä jo taisi aiemmin ehdottaakin mutta pitäsköhän Hirvosta kokeilla Nättisen ja Pakarisen keskellä?

Nättinen-Hirvonen-Pakarinen
Teissala-Koivistoinen-Jääskä
Kaskimäki-Paajanen-Palola
Tallberg-Väänänen-Dyk
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Mä en keksi vaikka kuinka mietin, että kenen kanssa Koivistoisen kannattaisi pelata. Hän ei tunnu pelaajatyypiltään sopivan oikein mihinkään sommitelmaan tai ketjuun. Ykköskentän sentteri ei ainakaan ole hänen paikkansa. Varmaan aina pelannut sentterinä, mutta mieleen tulee että voisiko olla peräti parempi laidassa.

Kuitenkin todistanut olevansa erittäin hyvä pelaaja tähän liigaan, niin kyseessä on sietämätön dilemma.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mä en keksi vaikka kuinka mietin, että kenen kanssa Koivistoisen kannattaisi pelata. Hän ei tunnu pelaajatyypiltään sopivan oikein mihinkään sommitelmaan tai ketjuun. Ykköskentän sentteri ei ainakaan ole hänen paikkansa. Varmaan aina pelannut sentterinä, mutta mieleen tulee että voisiko olla peräti parempi laidassa.

Kuitenkin todistanut olevansa erittäin hyvä pelaaja tähän liigaan, niin kyseessä on sietämätön dilemma.

Tätä olen miettinyt monta kertaa. Jotenkin tosta Koivistoisesta saadaan murto-osa irti Peltosen kiekolla verrattuna P.Virran kiekko ja hyöty toissakauden mestari-Lukossa. Koivistoinen meillä on suunnilleen 3-sentteri, jolle on väkisin puettu vääränkokoinen 1-sentterin oranssi takki. Ei toimi eikä sovi jutin jättitakki pystysuunnan puurtajalle (hyvä sellanen toki).

Muuttuisi heti tämä hyökkäyssetti kovalla 1-sentterillä:

Pakarinen - "lättymestari" - Nättinen
Hirvonen- Paajanen - Halttunen
Jääskä - Koivistoinen - Palola
Åsten - Väänänen - Dyk

+Karvinen,Teissala,Hede
 
Viimeksi muokattu:

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Joku täällä jo taisi aiemmin ehdottaakin mutta pitäsköhän Hirvosta kokeilla Nättisen ja Pakarisen keskellä?

Nättinen-Hirvonen-Pakarinen
Teissala-Koivistoinen-Jääskä
Kaskimäki-Paajanen-Palola
Tallberg-Väänänen-Dyk

Tykkään, koska tämä on yksi yhteen oma aiempi ehdotukseni :)

Ainoa huono puoli tässä on Halttusen puuttuminen.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Vaikea, ja ei niin kivaa kuin viime vuonna, näitä on pyöritellä mutta itse lähtisin näillä:

Nättinen-Hirvonen-Palola
Jääskä-Koivistoinen-Pakarinen
Tallberg-Paajanen-Dyk
Kaskimäki-Väänänen-Teissala
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Mä en keksi vaikka kuinka mietin, että kenen kanssa Koivistoisen kannattaisi pelata. Hän ei tunnu pelaajatyypiltään sopivan oikein mihinkään sommitelmaan tai ketjuun. Ykköskentän sentteri ei ainakaan ole hänen paikkansa. Varmaan aina pelannut sentterinä, mutta mieleen tulee että voisiko olla peräti parempi laidassa.
Mulla on sulla vastaus ja se on Juha Jääskä. Viime kaudella Innala-Koivistoinen-Palola ei toiminut ja sitten tuossa Palolan paikalle kokeiltiin milloin ketäkin. Lopulta siinä kokeiltiin Jääskää ja syntyi yksi liigan parhaista (ellei jopa paras) hyökkäysketju. Tämä kolmikko sitten hajosi Jääskän loukkaantumiseen ja Pakarinen ei esimerkiksi oikein sopinut Innalan ja Koivistoisen kanssa.

Nyt sitten Jääskää joudutaan ilmeisesti peluuttamaan kolmosen sentterinä, kun jengin kasaaminen jäi vajaaksi kauden alkuun mennessä. Hänhän on laitahyökkääjä, vaikka jostakin kumman syystä häntä peluutetaan sentterinä.

Mutta kun kysymys on seurasta nimeltä HIFK, niin eiköhän Koivistoinen löydä itsensä seuraavaksi tuuraamasta puolustaja Rantakaria, niin saadaan Koivistoinenkin laitettua johonkin muulle pelipaikalle, kuin sille omalle pelipaikalle, eli sentteriksi.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Nyt sitten Jääskää joudutaan ilmeisesti peluuttamaan kolmosen sentterinä, kun jengin kasaaminen jäi vajaaksi kauden alkuun mennessä. Hänhän on laitahyökkääjä, vaikka jostakin kumman syystä häntä peluutetaan sentterinä
Eikä hänen pelistään tule yhtään mitään senan paikalla.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Eikä hänen pelistään tule yhtään mitään senan paikalla.
Tai sitten vaatii ympärilleen sopivat ketjukaverit sekä osaavan valmennuksen kuten Raumalla oli. Tässä meidän sekamelskassa näyttävät onnistumiset muutenkin olevan harvinaista herkkua riippumatta siitä mitä selässä lukee.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Melart - Salin
Lyytinen - Kotkansalo
Luoto - Larsson
Lehmus/Luhanka

Motinin ja Rantakarin puuttuminen aiheuttaa kyllä melkoisen loven, mutta ei tuokaan vielä mikään katastrofipuolustus ole.

Lisäys: Seuraavassa matsissa Salinin on saatava sitä YV-aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös