Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2023–2024

  • 554 401
  • 1 931
Voi olla menee päätyyn asti Martin Jonesilla, jos Maple Leafs hankkii puolustukseen yhtä pätevän kuusikon kuin Las Vegasin vastaava oli, penkin taakse Bruce Cassidyn tasoisen valmentajan ja pari Stanley Cup-sormuksen omaavaa pelaaja ja useampia sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet häviämässä finaaleja.

Juuri näin. Ja tuollaista kuusikkoa ei yhdessä tai edes kahdessa kesässä hankita. Valmentaja saattaisikin löytyä jos ajoitus olisi kunnossa ja joku Cooper tai Sullivan tulisi sopivasti oikeaan aikaan tarjolle.

Vegasin puolustajista puheen ollen, Alec Martinez olisi aika täydellinen hankinta Leafsin alakertaan. Kannuja jo voitettu ja kaikkihan haluaa Torontoon, niin tulee tietysti puoli-ilmaiseksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vapautuu paljon, mutta siellä on nykyrosterista yhellä maalivahilla, kolmella pakilla ja yheksällä hyökkääjällä sopimusta jäljellä.

Eli siellä 24 miljoonaa jolla pitää hommata 1-2 maalivahtia, 5 pakkia ja muutama hyökkääjä. Että en usko kovin laadukkaita paloja olevan tulossa.
Näin.

10 pelaajaslottia pitää korvata 24 miljoonalla.

Se tarkoittaa palikkamatematiikalla 2,4 miljoonan arvoisia pelaajia per pelipaikka. Joku Brodiekin pitää korvata hänen tasoisellaan ja arvoisellaan pelaajalla. Maksaa vähintään 5 miljoonaa.

Giordano pelannut hintalappuaan paremmin, mistä sellaisenkin 800k ukon taas ilmaseksi löytää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rixa

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Vegasin puolustajista puheen ollen, Alec Martinez olisi aika täydellinen hankinta Leafsin alakertaan. Kannuja jo voitettu ja kaikkihan haluaa Torontoon, niin tulee tietysti pupuoli-ilmaiseksi.
Torontollahan oli jo oma Martinez Jake Muzzinissa, mutta harmittavasti loukkaantumiset pilasivat miehen Leafs-uran ja lopulta pakottivat lopettamaan.

Mutta kyllä Leafs nykyrosterillakin puolustaa osaa, tuoreimpana esimerkkinä viime viikon Kings-peli. Se, miksi peli ei näytä tuolta illasta toiseen, onkin sitten kysymysmerkki. Syyttävä sormi osoittaa ainakin täältä suunnalta kohti Keefeä, joka on kohdellut tähtipelaajiaan turhan silein silkkihansikkain näiden pelattua puolivaloilla. Heti kun koodinimi davidkampf tekee virheen niin seurauksena on popparikomennus, mutta toisaalla mitchmarnerit saavat 20+ minuuttia peliaikaa vaikka tekisivät hatullisen omiin.

Meni vähän sivuraiteille, mutta takaisin ketjun aiheeseen ja Nylanderin (tulevaan) soppariin. Olisi tosiaan pitänyt saada nimet tuohon alle jo syksyllä, niin olisi sen ~1.5M per kausi ehkä säästänyt. Mutta ehkä Nylander tiesi itse olevansa huippukunnossa ja kieltäytyi allekirjoittamasta sopparia ennen kuin nyt. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa Leafsin cap-tilanteeseen tästä aiheutuu ongelmia ainoastaan ensi kaudelle, kun Tavaresin vanha soppari on vielä voimassa ja Matthewsinkin uusi lähtee käyntiin. Kaiken järjen mukaan tuosta tulee jonkinmoinen välikausi ellei alelaarista löydy satumaisella tuurilla kultakasaa. Sen jälkeen on sitten enemmän pelivaraa rosterin hienosäätöön.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sinänsä tuli mieleen, kun tuossa katsoi Mats Sundinin tienanneen 9 miljoonaa kahtena edeltävänä kautena ennen 2004 lockouttia.

Että nyt on Torontossa sitten neljä "Sundinia", joille täytyy maksaa jääkiekon mekassa mielettömiä palkkoja, koska sattuu olemaan tähti jääkiekon mekassa.

Samaan aikaan jossa Detroitissa Yzermanin aloitteesta alennettiin palkkoja, jotta saatiin Brett Hull lisättyä joukkueeseen. Vaikka ei ollut edes palkkakattoa, mutta omistajalla oli kuitenkin budjetti. Hyvin korkea sellainen, mutta kuitenkin. Oli usemmaan viiden-kuuden miljoonan miestä. Näistä viisi joukkueen eniten ansaitsevaa (Yzerman, Lidström, Fedorov, Chelios ja Shanahan) antoivat kukin 500 kiloa palkastaan pois, jotta Hull saatiin mahtumaan mukaan. Hull pyysi 5M, ei kelvannut elokuun lopulle mennessä kellekkään ja muut pudotti palkkaansa sen tieltä 2.5M. Minun tuskin tarvitsee muistuttaa kuka sen Stanley Cupin voitti ja kuka teki playoffseissa eniten maaleja.

Mutta Torontossa tähtenä tuikki Sundin.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Ai että, nojatuoli GM:t taas kokoontuu Leafsin ympärille patsastelemaan miten tähtipelaajille voidaan maksaa noin paljon. Tasan sama keskustelu Nylanderin osalta käytiin, kun hän teki ensimmäisen ison sopparin. Silloin hänestä puhuttiin samassa lauseessa Patrik Laineen kanssa. Lopputulos oli se, että tuo sopimus osoittautui todella halvaksi. Nylander on tällä kaudella ja oikeastaan viime kaudella ollut ihan liigan kärkipelaajia. Noita pelaajia nyt ei vaan satu kasvamaan puussa. Nylander on ansainnut jokaisen sentin, sen verran paskaa niskaansa saanut koko uransa aikana medialta.

Olisiko sopimus vain pitänyt jättää tekemättä ja päästää pelaaja vapaille markkinoille? Ei. Täällä tuntuu aina unohtuvan, että ei niitä korvaajia kasva puussa. UFA-pelaajille maksetaan ylihintaa ja jos haluat jonkun muun, niin joudut luopumaan omista asseteista.

Olisiko sopimuksen voinut tehdä aikaisemmin? Kyllä, mutta kukaan ei meistä tiedä missä vaiheessa keskusteluja oltiin kesällä.

Täälläkin nostettiin esille, että Vegas voitti Cupin Hillillä, joka oli ihan rivitason maalivahti. Ihan samalla tavalla Toronto voi tänä vuonna voittaa Wollilla tai Jonesilla.

Eniten näissä isoissa sopimuksissa hiertää Tavaresin sopimus.
Että nyt on Torontossa sitten neljä "Sundinia", joille täytyy maksaa jääkiekon mekassa mielettömiä palkkoja, koska sattuu olemaan tähti jääkiekon mekassa.
Ja Toronto myös on ja pysyy jääkiekon mekkana niin kauan, kuin joukkue kiinnostaa näin paljon muiden joukkueiden faneja. Paineet on myös pelaajille erilaiset kuin esimerkiksi Detroitissa, jossa jääkiekko on neljänneksi suosituin laji.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Suurin osa maksetaan allekirjoitusbonuksena case Nylander. Vaikuttaakos se miten niinku verotus / palkkakatto kaudessa
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Suurin osa maksetaan allekirjoitusbonuksena case Nylander. Vaikuttaakos se miten niinku verotus / palkkakatto kaudessa

Ei vaikuta palkkakattoon mitenkään erikoisemmin. Sama caphit on palkka sitten peruspalkkaa tai allekirjoitusbonuksia. Nylander sentään saa vähän palkkaakin, kun Matthews, Marner ja Tavares joutuvat tyytymään lähes minimipalkkaan (alle miljoona).

Silloin kun allekirjoitusbonukset tulevat ens kaudella maksuun niin siitä lähtee noille neljälle pelaajalle reilut 40 milliä. Toki ei tunnu tuon firman osalta missään, jollain muulla joukkueella voisi tuntuakin.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
Suurin osa maksetaan allekirjoitusbonuksena case Nylander. Vaikuttaakos se miten niinku verotus / palkkakatto kaudessa

Palkkakattoon ei luonnollisesti mitenkään, muutenhan tuolla kikkailtaisiin helposti. Verotukseen varmaan aika merkittävästi.
 
Mutta Torontossa tähtenä tuikki Sundin.

Hieno nostalgiapätkä. Eikös noihin aikoihin Detroit ollut ihan omassa luokassaan palkkojen maksajana? Melkein 20 miljoonaa enemmän kuin esim. Torontolla. Rangers oli toinen avokätinen maksaja, mutta jäivät nekin Wingsin taakse tässä vertailussa.

Muuten, ainakin Wikipedian mukaan Sundin tienasi tuolloin vähemmän (7,5M) kuin Detroitin palkkakunkku Lidström (8,5M).
 

Nick Neim

Jäsen
Eli tämän myötä Nylanderilla painetaan tämän kevään cup run läpi ja tarvittaessa kesällä ennen uuden sopimuksen ja NMC:n astumista voimaan voidaan räjäyttää osittain pakka, kun nykyisessä sopimuksessa miehellä on ainoastaan voimassa siirron estävä 10 joukkueen lista.

Verrattuna siihen, että Nylander pääsisi mittauttamaan oman arvonsa vapaana agenttina ja kävelisi ilmaiseksi muualle, tai Leafs olisi "pakotettu" treidiin jotta miehestä saataisiin edes jotain vastinetta, on jatkosopimus hyvä Toronton kannalta. Kortit on taas enemmän organisaation käsissä.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Tässäpä tämä. Ei UFA-markkinoilta laiteta yhdessä kesässä (tai ikinä) joukkueen rakennetta kuntoon. Sieltä saadaan pitkässä juoksussa lähinnä pelaajia, joiden sopimukset tuomitaan jo tekohetkellä ylihintaisiksi ja vähintäänkin kyseenalaisiksi. Kyllä sieltä silti voidaan hankkia pari täydentävää palasta kuten Toronto viime kesänä teki (tai yritti) Bertuzzin, Domin ja Klingbergin kanssa.

Ei Toronton joukkueen rakenne nähdäkseni merkittävästi parane laittamalla kaikki dollarit tulevana kesänä Noah Hanifinin tai Brett Pescen tilille. Jotain muuta pitäisi keksiä ja siinäpä onkin managementilla mietittävää.
Tämä, vielä kun muistetaan, ettei sitä menestystä voi ostaa edes varausvuoroilla. Columbus, Buffalo, Ottawa ja esimerkiksi Detroit tästä hyvänä esimerkkinä. Johtavia pelaajia pelipaikasta riippumatta ei oikein saa kuin draftista ja sieltäkin yleensä se valikoima on aika rajoittunutta. Torontohan draftasi ihan loistavasti omilla kärkivuoroillaan, mutta yksi vuoro olisi ollut hyvä käyttää puolustajaan. Tarjolla oli kuitenkin loistavia hyökkääjiä. Colorado ja Dallas olivat oikeaan aikaan liigan pohjilla, sieltä tuli sitten Makar ja Heiskanen.

En minä lähtökohtaisesti tästä sopimuksesta innoissani ole, mutta hankala nähdä tilannetta, jossa joukkue luopuisi vapaaehtoisesti pelaajasta joka pyörii tällä hetkellä pistepörssin top10:ssä ja on näistä Toronton kärkimiehistä ollut se tasaisin playoff suorittaja. Tuo on se syy miksi olisin tämän sopimuksen rustannut jo kesällä. Olisi se hinta ollut sitten mitä vain väliltä 9-10,5 miljoonaa, koska tuolloin se todennäköisesti olisi voinut onnistuakin.

Tälläkin hetkellä vaikuttaa siltä, että yksi viime vuosien isoimmista epäonnistumisista oli päästää Zach Hyman kävelemään ilmaiseksi, kun edes tuon profiilin pelaajia ei meinaa UFA markkinoilta löytyä.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Kyllä siitäkin kunnia menee Trelivingille joka siihen soppariin nimensä laittoi.
Eikö tuo sopimus käytännössä ole Floridan johdon tekemä, vaikkakin se tehtiin Flames-aikana. Sopimushan julkaistiin heti, kun kauppa Floridaan tapahtui eli uskonpa sen olleen Floridan tekosia tai ainakin hyväksyvän moisen sopimuksen.

Ei ole mielestäni verrattavissa muihin noihin aiemmin listattuihin sopimuksiin, kun Tkachuk treidattiin.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Eli tämän myötä Nylanderilla painetaan tämän kevään cup run läpi ja tarvittaessa kesällä ennen uuden sopimuksen ja NMC:n astumista voimaan voidaan räjäyttää osittain pakka, kun nykyisessä sopimuksessa miehellä on ainoastaan voimassa siirron estävä 10 joukkueen lista.

Verrattuna siihen, että Nylander pääsisi mittauttamaan oman arvonsa vapaana agenttina ja kävelisi ilmaiseksi muualle, tai Leafs olisi "pakotettu" treidiin jotta miehestä saataisiin edes jotain vastinetta, on jatkosopimus hyvä Toronton kannalta. Kortit on taas enemmän organisaation käsissä.

Ainakin Pagnottan mukaan täysi NMC koskien myös nykyistä sopparia astui samantien voimaan, kun tämä uusi soppari rustattiin. Siitä en tiedä miten jo voimassa olevan sopimuksen ehtoja on pystytty muokkaamaan vai onko kyseessä vain jokin sanallinen sopimus(?). Ilmeisesti ja fiksusti tietenkin Nylanderin leiristä näin haluttiin, eli ei ole lähtemässä minnekkään ainakaan ilman omaa suostumustaan.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ainakin Pagnottan mukaan täysi NMC koskien myös nykyistä sopparia astui samantien voimaan, kun tämä uusi soppari rustattiin. Siitä en tiedä miten jo voimassa olevan sopimuksen ehtoja on pystytty muokkaamaan vai onko kyseessä vain jokin sanallinen sopimus(?). Ilmeisesti ja fiksusti tietenkin Nylanderin leiristä näin haluttiin, eli ei ole lähtemässä minnekkään ainakaan ilman omaa suostumustaan.
Se on työehtosopimuskamaa, että sen NMC:n voi ulottaa näissä jo voimassaolevaan soppariin. Vuosi sitten Vancouverissa asialla kovasti spekuloitiin, kun J.T. Millerin kesken kauden tehdyn jatkosopimuksen NMC ei laitettu voimaan kuin vasta kesällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kova poika polttamaan rahaa tää Treliving...

Nylander 8x11,5
Huberdeau 8x10,5
Tkachuk 8x9,5
Matthews 4x13,25
Weegar 8x6,25
Kadri 7x7

Pelaaja-agenttien paras kaveri. Ei varmaan kesällä päivät riitä, että ehtii saunomaan jokaisen kesämökillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se on työehtosopimuskamaa, että sen NMC:n voi ulottaa näissä jo voimassaolevaan soppariin. Vuosi sitten Vancouverissa asialla kovasti spekuloitiin, kun J.T. Millerin kesken kauden tehdyn jatkosopimuksen NMC ei laitettu voimaan kuin vasta kesällä.

Ihmetyttää kyllä, miksi nuo toimittajat ja insiderit saa jatkaa tuota toimintaansa ja olla näin pihalla.

Sama tuo Kanadan verotushommakin, josta on jatkettu jo vuosia pitää päällä sitä valheellista agendaa, että Kanadassa on se kovempi verotus ja siksi pelaajat ei halua sinne tai suostu ottamaan palkan alennuksia.

Heidän asiantuntemuksensahan alkaa siitä, että katsotaan yleisiä verotustaulukoita ja jotain omaa verotusta. Närkästytään omista veroista perkele että on USAssa halvempaa.

Mutta vaikka muutama pelaaja-agentti laittaisi Twiteriin, että asia ei ole näin, niin ignoroidaan nuo kylmästi. Jatketaan valitusta.

Nythän esim Matthewsin ja Nylanderin soppareissa kaiken maksaminen allekirjoitus-bonuksina, tuo mahtavan edun escrown kautta, joka pidätetään siis tästä minimi peruspalkasta. Siitä saadaan isoa etua esim investointitilanteessa, kun isompi määrä rahaa saadaan näppiin nopeammin ja korkoa korolle tapahtuuu nopeammin.

On myös puhuttu, että allekirjoitusbonuksien kautta saa myös veroedun, mutta tästä minulla ei ole tarkempaa tietoa.

Silti, palstat ja idioottimedia huutelee vain näistä miten on Kanadassa korkeat verot ja miten USAn edullisen veron osavaltiojoukkueet vie pelaajat ja Stanley Cupit. Asia ei todellakaan ole niin yksinkertainen.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ihmetyttää kyllä, miksi nuo toimittajat ja insiderit saa jatkaa tuota toimintaansa ja olla näin pihalla.

Sama tuo Kanadan verotushommakin, josta on jatkettu jo vuosia pitää päällä sitä valhellista agendaa, että Kanadda on se kovempi verotus ja siksi pelaajat ei halua sinne tai suostu ottamaan palkan alennuksia.

Heidän asiantunemuksensahan alkaa siitä, että katsotaan yleisiä verotustaulukoita ja jotain omaa verotusts. Närkästytään omista veroosta perkele ettö on USAssa halvempaa.

Mutta vaikka muutama pelaaja-agentti laittaisi Twiteriin, että asia ei ole näin, niin ignoroidaan nuo kylmästi.

Nythän esim Matthewsin ja Nylanderin soppareissa tuo kaiken maksaminen allekirjoituks-bonuksina, tuo mahtavan edun escrown kautta, joka pidätetään siis peruspalkasta. Tästä saadaan etua investointitilanteessa, kun isompi määrä rahaa saadsan nopeammin ja voidaan esim sijoittaa. Korkoa korolle tapahtuuu nopeammin.

On myös puhuttu, että allekirjoitusbokusien kautta saa myös veroedun, mutta tästä minulla ei ole tarkempaa tietoa.

Silti, palstat ja idioottimedia huutelee vain näistä miten on Kanadda korkeat verot ja miten USAn edullisen veron osavaltiojoukkueet hie pelaajata ja Staneley Cupit. Asia ei todellakaan ole niin yksinkertainen.
Anteeksi, mutta nyt pitää kysyä, että miten tämä liittyi lainaamaasi minun viestiin, jossa ei verotuksesta puhuttu..? Missasinko jonkun yhteyden?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anteeksi, mutta nyt pitää kysyä, että miten tämä liittyi lainaamaasi minun viestiin, jossa ei verotuksesta puhuttu..? Missasinko jonkun yhteyden?

Lähinnä siis tuo että joku Pagnotta uskoo siellä että vanhaan sopimukseen on taiottu NMC. Eli toimittaja keksii omiaan.

Vanha sopimus menee vanhana loppuun ja uudessa on NMC.

Yksi esimerkki siitä miten nämä toimittajat eivät ole tehtäviensä tasalla, kun jotain NMC asiaa eivät saa oikein. Monimutkaisemmista verotuskuvioista varmasti vielä enemmän pihalla.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Lähinnä siis tuo että joku Pagnotta uskoo siellä että vanhaan sopimukseen on taiottu NMC. Eli toimittaja keksii omiaan.

Vanha sopimus menee vanhana loppuun ja uudessa on NMC.

Yksi esimerkki siitä miten nämä toimittajat eivät ole tehtäviensä tasalla, kun jotain NMC asiaa eivät saa oikein. Monimutkaisemmista verotuskuvioista varmasti vielä enemmän pihalla.
Työehtosopimuksessa on kohta, että jatkosopimuksen NMC:n voi sopia alkavan allekirjoitukseshetkestä eikä sopimuksen voimaantulosta. Sivu 48.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Työehtosopimuksessa on kohta, että jatkosopimuksen NMC:n voi sopia alkavan allekirjoitukseshetkestä eikä sopimuksen voimaantulosta. Sivu 48.

Juurikin näin. Ja esimerkkinä tuollaisesta Nathan MacKinnon, joka sai aiempaan sopimukseensa NMC:n viimeiselle vuodelle, kun allekirjoitti uuden sopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös