Stamkosin, Tavareksen ja Matthewsin tapauksissa signarit ovat olleet tapissa käsittääkseni verotussyistä.
Tämä tuli vastaan silloin kun Tavares sopimuksensa teki, pienellä kikkailulla maksaa vaan 15% veroa noista signing bonuksista.
Näinhän asia ei ole, vaan signing bonuksista voi selvitä
15% pienemmällä verotuksella, jos olet "kanukkina Floridassa/Seattlessa/Tennesseessä jne. ja vain Kanadassa töissä". Missään ei voi selvitä mistään palkan osasta alle 37% verotuksella. Trouba ainakin käytti tätä porsaanreikää ollessaan Jetsissä, mutta kuvio on ilmeisesti helpompi kun olet Jenkkinä Kanadassa.
Canada may have high tax rates but careful planning could save Tavares millions as he plays for his hometown team.
www.forbes.com
Huomasin kyllä että tuosta Forbesin Tavares-artikkelista voi saada tämän väärän käsityksen 15% verotuksesta.
Mutta tässä kaikki pähkinänkuoressa:
Simply put, he should not own real estate nor get a twelve-month lease in Toronto. Go with a nine-month lease each season. Then he would have to spend his offseason in Florida. This would ensure that he would pay the 37% US federal rate on his signing bonus instead of Ontario’s 53.53%.
Toinen vaihtoehtoehto mikä tuossa oli kerrottu, että vuosituloista voi rahastoida 40%, jotka menisi vain 25% verolla. Loput 60% vuosituloista menisi Ontarion 53% verotuksella ja näin vuositulon keskiarvoiseksi verotukseksi tulisi noin 42%.
Ihmetyttää miksi Pointin kahden ensimmäisen vuoden kohdalla signing bonus ei ole maksimissaan vaan mies ottaa myös peruspalkkaa noin ”paljon”, no ei siinä montaa miljoonaa menetä mutta kuitenkin.
Nämä ovat siis keinoja saada Torontossa pelatessaan veroja alas. Brayden Point pääsee samalle tasolle automaattisesti Floridan osavaltiossa. Siksi siellä signing bonukset ei niin merkkaa, muuten kuin sijoitustuottomielessä.
Ja ehkä eivät halua sijoittaa mihinkään sijoitusrahastoihin nyt, jos/kun pörssissäkin on epävarmat ajat. Voisi tulla persnettoa siitä.