Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Twitter
   
 2. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Kymmenkunta peliä pelattu Niederreiter - Rask kaupan jälkeen ja
  voidaan kai todeta tällä hetkellä, että Canes vei tämän kaupan:
  Rask 9 ott. 1+1 ja Niederreiter 10 ott. 6+3.
   
 3. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Tämän taisi melkein kaikki nähdä ennakkookin. Todella kummallinen vaihto Minnesotalla. Vastineen olisi pitänyt olla paljon korkeampi. Toisaalta onnittelut Carolinan suuntaan.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ja joukkueena tuona aikana Carolinalla 7-2-1 ja sitä edelliset 10 matsia 7-3. Kun taas Minnesotalla 3-4-2 ja sitä edelliset 9 matsia 5-4-0. Eli joukkueiden iskukykyyn tuo vaihto ei näytä oleellisesti vaikuttaneen ainakaan pisteiden valossa.
   
 5. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Lainaus:
  Voittavasta rekordista tappiolliseksi rekordiksi on aika iso muutos jos multa kysytään, vaikka otanta onkin mitä on. Näinhän ne pienet onnistumiset ja failuret juurikin vaikuttaa asiaan pelaajien kohdalla.
   
 6. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Toki Minnesotalla samalla ajanjaksolla hajosi esimerkiksi Koivu. Varmaan hieman isompi vaikutus kuin tuolla treidillä.
   
  Väkkärä tykkää tästä.
 7. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Näin hieman jälkijunassa täytyy kommentoida tuota Matthewsin sopimusta.

  Kaikkinensa Toronton pukuosasto on kyllä hoitanut tuon cap managementtinsa suorastaan päin persettä. Tämä oli nähdäkseni yksi keskeinen tekijä siinä, että Matthews pystyi ottamaan Dubasia ja kumppaneita kiveksistä ja kääntämään. Olen hyvin vakuuttunut, että Matthewsin leiristä tuotiin esille selkeästi, että offer sheetteihin tullaan tarttumaan. Ottaen huomioon Toronton cap-tilanteen ja Marnerin sopimustilanteen, on tilanne poikkeuksellisen herkullinen myös muiden joukkueiden näkökulmasta. Nylanderin sopimus (jota ei voi kovin vakuuttavaksi näytöksi myöskään Dubasin ym. osalta laskea) oli yksi tekijä tässä.

  Lopputuloksen Toronto joutui tilanteeseen, jossa sen oli pakko keinolla millä tahansa painaa tuo cap hit alas ja se oli sitten tarjota tuollaista 5 vuoden sopimusta. Yhdenkään pelaajan cap hit (silloin kun sellaisia on laskettu) ei ole ollut yhtä korkea suhteutettuna RFA- ja UFA-vuosiin kuin Matthewsilla. Noissa "aiemmissa" 8-vuotisissa pahveissa nähdäkseni ratio oli se, että vaikka RFA-vuodet eivät varsinaisesti laskeneet cap hittia, oli joukkueiden kannalta kuitenkin kyse siitä, että se saa 8 vuotta prime-vuosia tähtipelaajastaan. Toronto teki käytännössä sellaisen liikkeen, että tuokin etu romuttui. Muiden seurojen johtoportaassa ei varmasti olla kovin tyytyväisiä tähän. Toisaalta esim. Rantasen, M. Tkachukin ja Pointin agentit varmasti hierovat käsiään innokkaasti.

  Matthewsin sopimus voi hyvinkin olla ns. paradigman muutos, jossa tähtipelaajille solmitaan noita 5 vuoden sopimuksia, mutta cap hit on silti erittäin korkea. Tämä ei ole joukkueiden edun mukaista kuitenkaan. Ja Toronto ajoi tähän tilanteeseen itsensä käytännössä ihan itse ilman pakkoa.

  Eikä tässä vielä kaikki. Marnerin agenttihan teki aika poikkeuksellisen ulostulon, jossa käytännössä syytti Toronton johtoporrasta kusettamisesta höpöttämällä "team friendly" -sopimuksesta (ja mitä ilmeisimmin seliteltiin, että tällaista odotetaan myös Matthewsilta). McKenzie kertoikin jo, että Marnerin leirissä on vahva käsitys siitä, että mies ei ansaitse tippaakaan vähempää kuin Matthews.

  Kaikkinensa melkoisen paskakulhon on Dubas eteensä loihtunut. Babcockinkin olisi ehkä kannattanut pitää mölyt mahassa sen osalta, että mikä organisaatio hoitaa hommansa mitenkä.
   
  Merovingi, Taccutucca, pahakurki ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @Dissonanssi Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta toisaalta Marner ja Matthews ovat pelaajia, jotka Leafsin on "pakko" pystyä sainaamaan. Tietysti Matthewsin sopimuksen pituus on absoluuttisesti huono suoritus, mutta se, että kumpikin tulee ensi kaudella pelaamaan n. 11,5 miljoonan cap hitillä ei mielestäni ole. Näin tässä oli joka tapauksessa käymässä sikäli, että jo Kanen ja Towsin soppareista lähtien cap hitit ovat ykköstähtien kohdalla nousseet huomattavasti. Tavares, Matthews ja Marner on Leafsin tulevaisuuden kärkikolmikko, meni syteen tai saveen.

  Nylanderin sopimus on puolestaan Dubasilta liki täydellinen onnistuminen. Tällä kaudella oli varaa maksaa isoa palkkaa, mikä taas tekee tuon sopimuksen treidaamisesta helpompaa. Nylander liikkuu aivan väkipakolla eniten tarjoavaan joukkueeseen ja takaisin tullee hyviä palasia. Tämän jälkeen odotellaan Marleaun soppari pois ja hommat voivat olla taas hyvin jiirissä.
   
  Noppa10 tykkää tästä.
 9. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Mä en ymmärrä sitä logiikkaa, miten Torontossa kasataan 11 miljoonan pelaajilla dynastia, kun saman divarin Boltsissa osapuilleen saman tasoiset pelaajat pelaavat 8 miljoonalla per nassu. Tai no on pelaajien tasosta mitä mieltä tahansa, niin Leafsin kaverit eivät kuitenkaan pyyhi Kucherovilla, Stamkosilla ja Hedmanilla lattioita, mitä sopisi noilla liksoilla odottaa.

  edit: pointtina tässä siis se, että oliko/onko Leafsin "pakko" signata näitä runkopelaajia siihen hintaan kun saavat, jos sillä suunnitelmalla ei pääse edes omasta divarista jatkoon, vai olisiko pitänyt keksiä muuta, esim katsoa ne offer sheetit ja kerätä varaukset?

  Urheilullinen menestys ei tietysti ole ainoa asia, jos edes tärkein, joka ohjaa organisaation päätöksentekoa. Et eipä siinä. Mutta jos nyt rahantekoa ajatellaan, niin kyllä organisaatiolla (ehkä) pitäisi olla uskottava tarina menestyksestä faneille myytäväksi. Uskooko Torontossa kukaan, että kyllä se siitä sitten, kun on kolmessa hyökkääjässä 35 miljoonaa kiinni?
   
  Merovingi, Kumielvis, Dissonanssi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tampassa on veroetu. Toronton pitää siksi maksaa ekstraa että siellä ei ole. Mitä taas tulee keskiansioihin dynastian luonnissa, niin nuo 11 miljoonan sopparit asettavat painetta scouttaamiselle ja syvyyspelaajien sitomiselle halvemmilla diileillä. Pelkästään kärkipelaajien palkkojen vertaaminen ei tässä asiassa tuo esiin lopullista päätelmää.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Ja Torontolla on sponsorien puolesta etu ja sekin on etu, että voivat lyödä kaikki rahat suoraan lapaseen allekirjoitusbonusten muodossa. En tosin tiedä vaikuttaako tuo tosin verotukseen miten. Puolet kaudesta veroja maksetaan kuitenkin muualle niin eihän tuo lopulta niin merkittävä ero ole, mitä aiheesta olen siis lukenut.
   
 12. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Lainaus:
  Käsittääkseni tässä puhuttiin treidistä ja sen tuomista vaikutuksista. Toinen pelaa 17-20+ minuuttia isolla vastuulla voittoja kairaavassa joukkueessa hyvillä tehopisteillä ja toinen pelaaja kahdessa edellisessä pelissä ennen loukkaantumista 7 ja 7 minuuttia tehoitta, lisäksi farmista nostetetut Kunin ja Ek noussut edelle, joten en ymmärrä mitä tässä on etes väiteltävää. Täysin no braineri!
   
 13. hulkster19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals, SaiPa
  Lainaus:
  Tampan veroetua kyllä hieman liioitellaan näissä keskusteluissa. Käsittääkseni Kanadassa bonukset verotetaan 15 prosentin tasaverolla. Tavaresin ja Matthewsin sopimukset ovat erittäin bonuspainotteisia, joten varsin mitätön ero on tyyppien maksamissa veroissa Tampaan verrattuna. En osaa varomatematiikkaa tarpeeksi, mutta tuohan voi kääntyä jopa kaksikon eduksi verrattuna siihen, mitä Tampaan maksaisivat. Eikä nyt mennä endorsement-diileihin, joita Torontossa noille staroille on tarjolla reilusti enemmän (vaikka niitäkin toki yleensä liioitellaan).

  Eli kyllä tässä on kyse enemmän siitä, että Tampassa Yzerman on saanut joukkueen starat ostamaan sen idean, että hieman edullisemmat sopimukset ovat kaikkien etu, kun Torontossa Dubas ei ole aiemmasta uhostaan huolimatta pystynyt samaan.
   
  Merovingi, Hockey Puck, pahakurki ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo toki 2 pisteen ero tuolla aikavälillä ennen ja jälkeen treidin. Siksi sanoinkin, ettei ole vaikuttanut oleellisesti.

  Treidatut pelaajat henkilökohtaiselta suoritukseltaan ovat keskenään kuin eri planeetalta treidin jälkeen. Siitä ei ollutkaan tässä kyse.
   
 15. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  En puuttunut siihen mitenkään, että olisiko joku treidissä voittaja, puutuin siihen, että jos aletaan vertailla vaikutusta voittosaldoihin, niin pitää katsoa mitä muuta siellä myös tapahtuu sen lisäksi, että tuollaisella ajanjaksolla voittojen vertailu on vähän hölmöä muutenkin. Pidän Carolinaa tuossa vaihdossa ehdottomasti voittajana.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Pienet bonukset menevät kyllä näin, mutta NHL-tason bonusten laskeminen on monimutkaisempaa. Kaiketi niistä maksetaan vähän enemmän.

  Siitä ei synny väittelyä, että Yzerman onnistui suorastaan benchmark-tasolla tekemään diilit tähtipelaajilleen. Toki siellä on oltu melkolailla liberaaleja noiden NMC- ja NTC-klausuulien kanssa. Joka tapauksessa Tampa on selkeästi parhaimmassa tilanteessa mitä tulee contendereiden palkkakattotilanteeseen, sillä loistavia pelaajia edullisilla sopimuksilla löytyy joka sormelle ja varpaalle.

  Niin tai näin, sanoisin, että huolimatta Toronton kolmen kärkipelaajan sopimuksista, tilanne on ihan ok/hyvä. Dubasin pitää tietysti osata treidata Nylander oikein ja tehdä edullisia sopimuksia näille secondary scoring -kavereille, mutta koska esim. Andersen, Hyman, Muzzin ja Rielly pelaavat varsin edullisilla sopimuksilla, ei suoraa hätää ole.
   
  aessi tykkää tästä.
 17. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Miten olisitte itse hoitaneet Toronton tilanteen? Mitä GM voi tehdä tilanteessa, jossa joukkueen nuori supertähti pyytää rahakasta diiliä eikä suostu pienempään soppariin?
  Joukkue tarvitsee nimekkäitä pelaajia, jotta saadaan pari paitaa myytyä, sillä katsojia riittää hallissa joka tapauksessa.

  Tavaresista kilpaileminen (lue: iso soppari) on osasyy siihen miksi Toronton on maksettava Matthewsille, sekä Marnerille.
  Toinen syy on palkkakaton nousu ja kolmas Toronton menestyspaineet. Ei Torontolla ole varaa menettää näitä pelaajia mahdollisten offersheettien takia ja aloittaa alusta rebuildaamaan.

  Kuinka paljon Yzerman oikeasti on kiittämistä Stamkosin ja Kucherovin alelapuista? Mielestäni enemmän pitäisi kiittää kyseisiä pelaajia ja heidän agenttejaan.
   
  Noppa10 ja pp33 tykkäävät tästä.
 18. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ei tuolla Dubas välttämättä suoranaisesti ole virheitä tehnyt, mutta joutuu tekemään kipeitä päätöksiä tulevaisuudessa. Toisaalta se kuuluu toimenkuvaan. Kaikkea ei vain voi saada.

  Näillä näkymin hän joutuu treidaamaan jonkun tai jotkut kolmikosta Nylander, Marner, Kapanen. Sinänsä huutelu, että ei treidaa Nylanderia, saattaa kuulostaa ensi kesänä hassulta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019 klo 15.17
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Jännä nähdä mitä tapahtuu Brayden Pointin sopparin kanssa, kun Yzerman ei ole sitä enää neuvottelemassa.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  No täysin Yzermanin ansiota. Antoi Stamkosin mennä vapaille ja katsoi sen kortin täysin loppuun, eikä joustanut ollenkaan omasta tarjouksesta. E: Kucherovinkin kanssa antoi asian mennä kauden alkuun saakka.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019 klo 15.45
  pahakurki ja larzzon tykkäävät tästä.
 21. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Boltsin rosteri on niin kova, että BriseBoisilla on mahdollisuus katsoa kortit ihan kenen kanssa vaan. Oikeastaan hänen pitäisikin tehdä niin osoittaakseen lojaaliutensa halvahkoon sopimukseen aiemmin suostuneille tähdilleen. Ja jos se tarkoittaa, että Point istuu tai vaihtaa offer sheetillä maisemaa, niin sitten niin käy.

  Palkkarakennetta ei voi rikkoa, jos siitä haluaa pitää kiinni.
   
  pahakurki ja Fat Cat tykkäävät tästä.
 22. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kyllä, mutta olisi voinut käydä huonomminkin jos Stamkos olisi lähtenyt Torontoon. Tosin tietoinen riski GM:ltä, mutta varmaan vaikutti enemmän Stamkosin halu jäädä Tampaan olihan silloin vielä joukkueen selkeä ykköstähti, verotus ja kaupunki aika kiva.
   
 23. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Olisin istuttanut Nylanderia reilusti pidempään, kun joukkueen peli kuitenkin kulki eikä mikään suoranaisesti vaatinut Nylanderin välitöntä signaamista. Nylanderin sopimus oli yksi naula arkkuun myös Matthewsin sopimuksen suhteen, joka puolestaan tulee sanelemaan paljolti Marnerin sopimusta.

  Palkkakattoaikakaudella ei ole mahdollista saada kaikkea - sehän palkkakaton idea on - ja joukkueet tulee rakentaa hyvinkin maltillisesti sen mukaisesti. Torontolla on yhtäkkiä realistiset saumat pärjätä pudotuspeleissä jo nyt ja Tampassa on mestaruusikkuna tukevasti auki, mutta molemmat joukkueet ovat hankalien kysymysten äärellä aivan lähiaikoina.
   
  larzzon, pahakurki & Toby Dammit tykkäävät tästä.
 24. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Nylander piti signata silloin, jos halusi sen tällä kaudella pelaavan. Eli ei siinä sinänsä ollut varaa enää odottaa. Toki olisi voinut istuttaa koko kaudenkin.
   
  Ötökkä tykkää tästä.
 25. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Jaa, niinpä olikin tosiaan. Siinä tapauksessa myös kaupankäynti miehestä olisi ollut paikallaan; en nyt muista, oliko Nylanderista kyselyitä tuohon aikaan tulilla vai ei, mutta olisi Torontolle ollut ihan järkevää myös jatkaa ilman Nylanderia ja laittaa homma organisaation omilla ehdoilla päätökseen kun agentti kerran halusi tehdä hommasta hankalaa.

  Nythän Nylander sai kuitenkin aivan liian ison pahvin liian vähäisellä otannalla näyttöjen suhteen ja se on palkkakattoaikakaudella vaarallista.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.