Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 01.06.2018 klo 22.13.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Päätinpä nyt jo avata uuden topikin, vaikka kausi nyt ei ole virallisessa päätöksessään.

  2018 Free Agent Predictions - Google Sheets

  The Athleticin artikkelin kautta tömäsin linkkiin Matt Canen vapaa-agenttien "tulevan sopparin arvo" -ennustustaulukkoon, jonka varmaan saa mielenkiintoiseksi pohjaksi tulevalle keskustelulle. Ainakin tämän kesän vapaista agenteista tuo Evander Kanen sopparin arvon ennuste osui lähes prikulleen nappiin. Cane veikkasi pituudeksi 4 vuotta, mutta meni siinä metsään. Arvossa osui kuitenkin 100k tarkkuudella 7 vuoden sopparin ennusteensa kanssa.

  Lainaus:
  Kaveri on siis laskenut arvoennusteet kaikille eri pituisille soppareille. Kaikki ei varmastikaan tule osumaan, mutta hauska seurata, kuinka lähelle mies osuu. Eiköhän nuo aika hyvin suuntaa anna.

  Tässä kesän TOP5 caphittien ennustukset:

  UFAt
  1. John Tavares, UFA, 8 vuotta - 10.7M
  2. John Carlson, UFA, 8 vuotta - 8.6M
  3. Evander Kane, UFA, 4 vuotta - 7.3M
  4. David Perron, UFA - 4 vuotta - 6.6M
  5. Mike Green, UFA - 5 vuotta - 5.6M

  RFAt
  1. Mark Stone, RFA - 4 vuotta - 8.7M
  2. William Nylander, RFA - 5 vuotta - 7.0M
  3. Connor Hellebuyck, RFA - 4 vuotta - 6.7M
  4. Dylan Larkin, RFA - 6 vuotta - 6.3M
  5. Matt Dumba, RFA - 4 vuotta - 6.3M

  Jotenkin nuo Mark Stone ja David Perron noilla arvioilla hirvittää. Kesän pahimmat miinat?

  Itse en myöskään allekirjoita, että Dylan Larkin ansaitsisi vielä noin kallista lappua.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Tässä vielä selitystä The Athleticin artikkelista, kuinka Matt Cane arvioi noita sopimuksia.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Äkkiseltään voisin väittää, ettei kukaan julkisesti numeroita esittävä ole tarkempi. Ainakaan en ole semmoiseen törmännyt.
   
 3. Hendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Senators, Erik Karlsson
  Lainaus:
  Mark Stone on varmasti yksi sarjan aliarvostetuimpia pelaajia. Erinomainen kahden suunnan pelaaja, joka tosin siinä sivussa on onnistunut tekemään sen verran pisteitä, että kestää vertailun lähes huipulle asti jo varsin hyvin. Numerolla #178 varattu Stone on vuoden 2010 draftin 9. eniten pisteitä tehnyt pelaaja (249). Stone murtautui Senatorsin NHL miehistöön pysyvästi vasta kaudella 13-14, joten pelejä on huomattavasti vähemmän kuin muilla kärkinimillä. Pistekeskiarviossa (0,81) vuoden 2010 draftatuista edellä ovat ainoastaan Tyler Seguin, Taylor Hall ja Vladimir Tarasenko.

  Pisteiden lisäksi kahden suunnan työssä erottuva Stone on onnistunut saamaan urallaan tehopörssin lukemaan +42, joka on sinänsä hyvä suoritus ottaen huomioon, että menneen neljän kauden aikana seuraavaksi parhaalla Senators hyökkääjä Pageaulla lukema on +20. Kiekonriistot eivät hirveästii kiimaa aiheuta, mutta pakko mainita, että neljän kauden aikana Stone on täysin ylivertainen koko sarjan kiekonriistoissa (381), kun toiseksi eniten on kerännyt Jeff Skinner (297).

  Paras verokki Stonen sopimukseen lienee Kuznetsov, jonka urakäyrä on melko samanlainen kuin Stonella. Molemmilla neljä kokonaista kautta takana, joiden aikana pistekeskiarvot Stonelle 0,81 vs Kuznetsovin 0,77. Tämän kauden runkosarja olisi hyvin todennäköisesti menneet lähes samoihin tehoihin ellei Stone olisi loukkaantunut kauden lopussa. Kuznetsov on sentteri joka loistaa hyvien pelikaverien rinnalla tälläkin hetkellä playoffeissa, mutta Stone on tehnyt vakuuttavaa jälkeä heikossa Senators nipussa. Kuznetsovin sopimus oli 8 vuotinen ja arvoltaan 7.8M/vuosi. Stonen sopimuksen en usko olevan noin pitkä, koska Melnyk. 4-6 vuotinen sopimus nostanee arvon yli kahdeksaan miljoonaan.

  Tarkoitus ei ollut nostaa Mark Stonea maailman parhaaksi pelaajaksi, vaikka sen melkein teinkin, mutta toivottavasti viesti avasi monelle aliarvostetun pelaajan tasoa. Nykyisellä meiningillä ja palkanmaksukyvyillä Mark Stone on yli kahdeksan miljoonan arvoinen pelaaja.
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Laitetaan nyt muista (ainakin itselleni) kiinnostavista UFA-pelaajista ennusteet näkyville, niin ei tarvitse etsiä muualta:

  Paul Stastny, UFA, 3 vuotta - 5,4M
  James van Riemsdyk, UFA, 3 vuotta - 5,4M
  Patrick Maroon, UFA, 4 vuotta - 5,3M
  Rick Nash, UFA, 1 vuosi - 4,6M
  Tyler Bozak, UFA, 3 vuotta - 4,4M
  James Neal, UFA, 1 vuosi - 4,3M
  Michael Grabner, UFA, 4 vuotta - 3,8M

  Eniten pistää silmään Patrick Maroonin neljän vuoden sopimus ja sen hinta. En todellakaan tekisi noilla spekseillä jatkoa hänen kanssaan, sillä neljän vuoden kuluttua hän on todennäköisesti vielä hitaampi pelaaja kuin nykyään – ja se on sitten jo hidasta. Pari vuotta ja 4 miljoonaa olisi vielä ihan ok. Tosin vielä vähemmän minä Grabneriin koskisin tuolla sopimuksella, vaikka totta kai hän voi onnistua uudessa joukkueessa samalla lailla kuin Rangersissa.

  Noilla sopimuksilla ottaisin ihan mielelläni Stastnyn, van Riemsdykin tai Nealin Devilsiin, tosin itse vain epäilen että jokainen noista pelaajista etsii itselleen pidempää sopimusta, mikä vähentää kiinnostusta heitä kohtaan (minkä lisäksi he – tai ainakin osa heistä – etsii sopimusta todennäköisesti varmemmista pudotuspelijoukkueista).
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Aika absurdia, että näillä kahdella pelaajalla on sama palkka ja Riemsdykilla on vielä vuosi vähemmän sopparia, jonka tulisi nostaa sopimuksen rahallista arvoa. Riemsdyk tasainen 30 maalin mies, viime kaudella jopa 38. Maroon taas.. tasainen 30-40 pisteen mies. Kummankin pelityyli vaikuttanee aikaisemmin, kun monella muulla, mutta Riemsdyk ei sentään ole hidas jo nyt. Tyhmä se on, joka Maroonista sen viisi miljoonaa maksaa, mutta eiköhän silti maksa. Riemsdykista voisi maksaa jopa vähän enemmän, jos sopimus olisi kestoltaan tuo 3 vuotta.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Todella pahasti puutteellinen malli jos se ennustaa Nealille tuollaista sopimusta. 30-vuotias laituri joka kymmenenä vuotena putkeen tehnyt 20+ maalia kaudessa, kolmen viimeisen kauden keskiarvo siellä noin 25 maalissa per kausi, joka on kahtena vuotena putkeen ollut Stanley Cup-finaaleissa pelanneen joukkueen top-6 hyökkääjä ja jonka vanha sopimus kustansi hänelle $5 miljoonaa per kausi. Mitään perusteita palkanalennukselle tai lyhyelle yksivuotiselle sopimukselle ei ole olemassa. Nyt on Nealin viimeisiä tilanteita ottaa pitkä ja rahakas sopimus.

  Jos nuo ennusteet olisivat toisinpäin niin ei olisi niihin mitään sanottavaa. Toisin sanoen Perron kaksikosta se joka voi hyvin ottaa lyhyen sopimuksen. Hän on kaksikosta kuitenkin selvästi ailahtelevampi pelaaja kausi- sekä ottelukohtaisella tasolla, ja vaikka nyt vetikin sitten lähes PPG-tahdissa kauden niin kolme edellistä mennyt siellä 40 pisteen tahdilla. Neljä vuotta tuolla hinnalla Perronille olisi riski. Vaikka jostain noin monta vuotta saisikin niin hinta pysynee maksimissaan viitosella alkavassa numerossa, kun taas Nealillta numero alkaa kuutosella millä vuosimäärällä tahansa.
   
 7. Taskulamppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyseessä lienee tuo että Perron on vasen laitahyökkääjä. Mutta täysin samaa mieltä ettei Perronille voi tuommoista sopimusta antaa verrattuna Nealiin. Eikä oikein muutenkaan.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Miten tuo vasemmalla laidalla pelaaminen noihin ennusteisiin vaikuttaa? Kesän laiturisato UFA-pelaajien osalta heikompi vasempien laitureiden osalta ja siksi Perronille ennustettu isompaa kysyntääkö?

  Neal on ns. luonnollinen vasen laitahyökkääjä, joka Dan Bylsman toimesta siirrettiin oikealle laidalle. Useamman vuoden enemmän tai vähemmän pääsääntöisesti pelannut oikealla puolella (en nyt osaa sanoa kuinka eksklusiivisesti vietti sillä puolella aikaa Nashvillessa), joten nykyisin se lienee hänelle jo luontaisin pelipaikka, mutta voinee hyvin siirtyä tarpeen vaatiessa takaisin vasemmalle laidalle myös. Jos joku Nealin haluaisi signata vasemmalle laidalleen niin mikseipä tuo Nealille kelpaisi muiden olosuhteiden ollessa oikeat?
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2018 klo 13.27
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Sehän tuossa taulukossa on mielenkiintoista, että varmasti tietyllä kestolla löytyy pelaajan kannalta järjettömän halpa soppari, mutta sehän ei tarkoita sitä, että pelaaja sellaiseen suostuu.

  Kyllä ne tarjoukset tiettyjen kaavojen ja palkka/kesto verrokkien kautta menee. Nealille ei varmasti kukaan tarjoa lyhyttä sopparia ja Perronille taasen tarjoaa.

  Taulukosta Perron 1v 5.5M ja Neal 6v 5.8M on varmasti lähempänä totuutta.

  Juurikin Nealin aikaisemman vahvan historian ansiosta tulee pitkä lappu jonnekin ja ailahteleva Perron joutuu tyytymään lyhyeen.
   
 10. Taskulamppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  No näin ajattelin, mutta meni näköjään metsään.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ok.

  Tilanne on muutoinkin päinvastainen kun asiaa enemmän katseli. Tässä kesän tarjontaa vasenten ja oikeiden laitureiden osalta:

  LW: JVR, Kovalchuk, Perron, Nash, Maroon, Vanek, Komarov, Roussel, Calvert
  RW: Neal, Grabner, Comeau, Reaves, Stempniak

  Toki noista molemmilta puolin useimmat pystyvät pelaamaan molempia laitoja. Nähdäkseni ainoastaan JVR, Maroon, Roussel, Calvert ja Reaves aika puhtaasti pelanneet yhdellä puolella koko uransa. Mutta tosiaan vasemmalle laidalle olisi enemmän ja paremmin tarjontaa UFA-markkinoilta tänä kesänä.

  Edit. Lisätään vielä Kovalchuk listalle.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2018 klo 19.11
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Pitää GMllä olla todella kova himo keskiketjujen laiturille, että viitsii tänä kesänä tarjota ufa-markkinoilla kenellekään edes kolmevuotista sopimusta. Riskittömiä vaihtoehtoja ei ole. Neal ja Perron ovat lähinnä Heatley ja Leino vol2.
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että kumpi noista on Leino vol2? Itse en pidä kumpaakaan yhden kauden ihmeenä, vaikka Perron nyt uran parhaat pisteet tekikin.
   
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^ Lähinnä tyyliin viittasin. Neal on jo nyt hidasjalkainen, ja kun vähän hidastuu tai liiga nopeutuu, niin laukauksesta ei ole enää paljon iloa. Edit. Kuten Heatleyllä.

  Perron taas on Leinon tyylinen taito/mielialapelaaja, jolle jääkiekossa menestyminen on taistelua mukavuusalueensa ulkopuolella. Kun saa eläkesopimukseen nimensä, niin ei kannata paljoa enää odottaa.
   
 15. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ainoa ero on että molemmilla oli merkittäviä vammoja jotka loppujen lopuksi päättivät miesten NHL-urat kun paluu vanhalle tasolle ei onnistunut leikkausten jälkeen.
   
 16. Lord Nikon Jäsen

  Millaisia sopimuksia veikkailette Komaroville sekä Rousselille bottom6 rooliin ? Ikiensä puolesta saisivät pysyä alle neljän vuoden.
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eihän Roussel ole kuin 28-vuotias, joten hänelle ei neljä- tai viisivuotinen sopimus olisi mikään erikoinen. Toki pelaajatyypiltään tai tasoltaan ei ole sellaista laatua, jotka pidempiä soppareita saa. Vaikka roolissaan hyvä onkin. Mutta ikä ei pitkälle sopparille este olisi.
   
 18. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  Jotenkin vähän luulen, että @Lord Nikon tarkoitti juuri samaa kun puhui siitä, että ikiensä puolesta eivät tarttisi pidempiä soppareita. Ei puhunut mielestäni, että yleisesti tämän ikäisille ei voi tehdä nelivuotisia sopimuksia vaan näille kahdelle ei voi tehdä, joka nyt viittaa juuri tuohon pelityyliin ja rooliin!?
   
 19. Lord Nikon Jäsen

  Lainaus:
  Juurikin näin. Varsinkin kun Phillyn miehenä meillä on kokemusta esim. Weisestä ja 4x2.5 sopimuksesta.

  Flyersilla laahaa hieman tuo bottom6 / middle6 scoring ja fyysinen osaaminen joten tähän täydennys varmasti haetaan kesällä. Prospect poolissa on kasvamassa jonkin sortin pelimiestä mutta auttamatta liian köykäisiä vielä.
   
 20. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Edelleen ei kiitos ton tyyppisille pelaajille kuin Roussel/Komarov, omille kavereille vaan näytön paikkaa farmista.
   
 21. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Antti Suomela > San Jose Sharks
   
 22. Zohan Jäsen

  Ei taida täällä olla mainintaa, mutta sunnuntaina tosiaan Florida Panthers teki sopimuksen CSKA sekä Venäjän maajoukkuepuolustaja Bogdan Kiselevichin kanssa. Mielenkiintoinen haku todellakin. Florida tuntuu vetävän näitä venäläispelaajia, joten josko se Ilya sieltä naarattaisiin vielä?
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse pidän tuota erinomaisena hankinta. Puoli-ilmainen (650k) sopimus pelaajasta, joka on KHL:n parhaimmistoa. Kiselevitsh edusti tällä kaudella Venäjää (tai no venäläisiä urheilijoita) Olympialaisissa sekä kevään MM-kisoissa. Todella fyysinen all around -puolustaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja kantamaan vastuuta kaikissa erikoistilanteissa. KHL:stä ei ole viime vuosina noussut oikein puolustajia NHL:ään ainakaan isoon rooliin, mutta tähän korttiin luotan. Tuntuu muutenkin, että Floridassa jos jossakin on venäläisen untuvikon mahdollisuus onnistua ja onhan siellä muita samaa kieltä puhuvia, joiden kanssa viettää vapaa-aikaa Floridan lämmössä.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuohon peruspalkan päälle Kiselevich sai vielä $275k allekirjoitusbonuksen eli AAV on $0.925 miljoonaa.

  Noita venäläisiä peruspakkeja on tänä kesänä siirtynyt monta NHL:ään (Kiselevich Floridaan, Lyubushkin Arizonaan, Yakovlev New Jerseyhin ja Ozhiganov Torontoon). Noista on vaikea aina sanoa miten sopeutuvat Pohjois-Amerikkaan, mutta todennäköisyydet sen puolella että nuo tulevat olemaan seuraavia Bereglazoveja (ei viihtynyt AHL:ssä, meni takaisin Venäjälle ja toisen kauden osalta sopimus purettiin) tai Antipineja (sai mahdollisuuden NHL:ssä mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa ja yhden vuoden kokeilun jälkeen takaisin Venäjälle) kuin Zaitseveja. Mutta ovathan nuo kokeilun arvoisia hakuja aina.

  San Jose puolestaan vetää hyvin vuodesta toiseen noita eurooppalaisia FA-pelaajia ja ihan hyvin onnistunut sieltä myös löytämään NHL-pelaajia (Donskoi, Heed ja Melker Karlsson nyt äkkiseltään heti mieleen). Red Wingsin kulta-aikoina puhuttiin paljon Håkan Anderssonin löydöistä (tosin ne olivat enemmän draftin kautta tapahtuneita), kukas San Josessa vastaa näistä löydöistä? Hyvää työtä tekee ja selvästi hänellä korkeimman johtoportaan luotto kun vuodesta toiseen useampi signaus aina tulee euroopasta sinne. Nytkin tänä keväänä ennen Suomelaa signasivat Vincent Praplanin joka on myös mielenkiintoinen haku.
   
 25. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Tällä hetkellä Euroopan scouttauspäällikkönä on ruotsalaisjapanilainen Shin Larsson, joka on vaikuttanut seurassa reilut kymmenen vuotta. Tavalliselta scouttausosastolta löytyy Sharksista tuttuja nimiä peliuran perusteella: Niklas Sundström ja Jevgeni Nabokov.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.