Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Juuri näin. Tätä kauppaa voi arvostella tulevaisuudessa kuten O'Reilly-kauppaa voi arvostella nyt,
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Samoin se ei ole kaupan syy, jos Duchene ei tahdo tehdä jatkosopimusta Senatorsiin. Jos halutaan arvioida kauppaa vain tämän kauden kannalta, Avalanche selkeästi hävisi, sillä rosteri heikkeni. Mutta en usko Sakicin ja kumppanien ajattelevan näin.
   
 3. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ei noilla myöhäisemmillä vuoroilla ihmeitä tehdä, ei se Avsin vika ole jos ei lopusta löydy enää varmoja pelaajia.
   
 4. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti asia on juurikin näin. Mutta miten he ikinä draftaavat tai mitä niistä pelaajista tulee, on sen ajan murhe. Onhan näitä ennenkin nähty. Kaupat joissa liikkuu prospecteja tai varausvuoroja ovat aina pieniä kysymysmerkkejä. Esim. Schennin kauppaaminen Bluesiin ei vielä osoita merkkejä Flyersin voitosta, mutta mitä ikinä nuo vuorot tuovat, voivat kääntää kaupan Flyersin 100-0 voitoksi. Tällä hetkellä laskettaessa Blues vei kaupan kevyesti.

  Ei kai ne prospektit arvottomia ole, mutta ennen kuin he ovat NHL:ssä, he ovat vain prospekteja. Vaikka Jesse Puljujärvi tai Pierre-Luc Dubois tai Olli Juolevi. Kaiiki ovat vain prospekteja ennen kuin ei enää ole. Predatorsilla esimerkiksi on varaa laittaa Girard kiertoon, ihan niin kuin aikanaan Seth Jones laitettiin. Siitäkin huolimatta siellä on NHL:n TOP-3 pakisto jalkeilla. Girard olisi voinut olla uusi Karlsson. Vieläkin voi. Nyt hänet laitettiin kiertoon ja hommattiin leveyttä keskelle. Bowers voi olla vaikka uusi Shane Doan tai vaikka Steve Bernier. Nyt hänet laitettiin kiertoon ja vahvistettiin tätä hetkeä. Ei noista pelaajista varmaksi voi sanoa. Point being: Avalanche ei ole voittanut mitään, ennen kuin voittavat.
   
 5. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Ihme vääntämistä. Kyllähän niillä pickeillä ja prospekteilla on ihan odotusarvoon perustuva arvo. Kaupan hyvyyteen ei oikeastaan edes vaikuta se, mitä niistä saaduista prospekteista ja varauksista tulee tai on tulematta. Tulevaisuutta kun kukaan ei osaa ennustaa, mutta ainahan niitä vähän jälkeenjääneitä viisastelijoita löytyy. Tämän kyseisen kaupan nyt pystyy ymmärtämään kaikkien osapuolien kannalta ihan hyvin. Oliko nyt saatu korvaus sitten parasta, mitä Duchenesta oli mahdollista saada on toinen asia. Niitä muita tarjouksia tuskin kauheasti tullaan julkisuudessa esittelemään ja silti niihin päätöksiin saattaa vaikuttaa myö tekijöitä, jotka eivät näy ulospäin faneille.
   
 6. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän tämä nimenomaan on. Otinkin kantaa siihen, että Avalanchen julistaminen tämän kaupan suurimmaksi voittajaksi on ennenaikaista. Saivat läjän katsomattomia kortteja. Koen kaupan järkevänä Avalanchen kannalta, mutta voittajaksi en vielä julista. Tottakai varausnumeroilla ja prospekteilla on odotusarvo, mutta se ei tarkoita vielä mitään. Voit vaihtaa McDavidin vaikka kymmeneen ensimmäisen kiekan pickiin, mutta et välttämättä selviä siitä voittajana. Sama kuin voit vaihtaa Duchenen tuohon pakettiin, mutta pahimmillaan käteen ei jää yhtäkään lähellekään samantasoista pelaajaa. Mutta, turhaa vänkäämistä tosiaan.
   
 7. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  @Largo

  Oikeastaan se, että et osaa määrittää kaupalle voittajaa nyt, tarkoittaa samalla sitä, ettet osaa määritellä sitä myöhemminkään. Voit jälkiviisastella sen toteutuneen lopputuleman kanssa, että olipa hyvä/huono treidi tai että joukkue x voitti kaupan. Totuus on kuitenkin se, että gm:t ja joukkueet elävät odotusarvojen maailmassa ja kyllä joukkueissa varmasti pyritään mahdollisimman tarkasti arvioimaan odotusarvoja. Odotusarvohan ei tarkoita, että se nyt tämän kaupan seurauksena tapahtuva olisi automaattisesti odotusarvon mukaista. Odotusarvojen määrittely auttaa kuitenkin arvioimaan sitä, onko seura lähtökohtaisesti tekemässä jotain seuraa hyödyttävää vai sitä tuhoavaa kauppaa. Lopulta se odotusarvo on kuitenkin vain työkalu, mutta yksi keskeisistä, jos lähdetään arvioimaan tehtävän kaupan hyvyyttä ja huonoutta.
   
 8. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No olenhan minä voittajat määrittänyt jo aika pitkälti välittömästi treidin jälkeen, ihan muutama minuutti kaupan tultua julki. Kaikki voittivat, ei minun mielestä mitään epäselvyyttä. Suurin voittaja? Tällä hetkellä Nashville. Tulevaisuudessa mahdollisesti Colorado. Niin kuin sanoin, vielä on liian aikaista julistaa kaupan "suurinta" voittajaa, koska Coloradon pelaajat eivät tässä kohtaa auta joukkuetta mihinkään suuntaan ja tämä treidi heikensi joukkueen mahdollisuuksia tällä kaudella. Oli miten oli, kaikki omasta mielestä voittivat ja tulevaisuus Coloradon osalta määrittää kuinka paljon.
   
 9. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Siis minkä takia sitä pitää katsoa tulevaiduudessa? Mitään tarvetta sille tulevaisuuden katsomiselle ei ole. On todennäköisyysjakauma olemassa, jonka mukaan mennään. Kunnon fanilasit päässä tai sitten ihan vain täysi ymmärtämättömyys odotusarvo käsitteeseen.
   
 10. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Tota noin... Jos Colorado haki tässä kaupassa nimenomaan sitä tulevaisuutta, niin sehän nähdään vasta vuosien päästä, onnistuiko peliliike... Jos Girardista kuoriutuu 60 pisteen mies, ja noilla pickeillä haetaan omat claudegiroux ja vladimirtarasenko, ja samaan aikaan Duchene ja Turris taantuvat 50 pisteen kavereiksi, niin kyllä silloin Colorado on tämän treidin suurin voittaja...

  Legendaarisessa Phil Kessel-kaupassa, voittiko Leafs sinun mielestä kyseisen treidin?
   
 11. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Noh, @Noppa10 vastasi aika tyhjentävästi. Enkä ole mitenkään vihamielinen tai provosoiva, mutta herää jo hetkeen. Jos ei minun käsitys riitä, niin lue "ammattilaisten".

  http://www.jatkoaika.com/Artikkeli/kaupat-tuli-senators-sai-kaipaamansa-ykkössentterin/195911

  I just rest my case. Edelleenkin on vaikea sanoa mitä Colorado kaupassa sai.
   
 12. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Täsmennetään hieman vielä. Ensinnäkin Colorado ei ole lähelläkään fanitukseni kohde. Toiseksi, Ottawa ei ole myöskään. Nashville on Poilen kautta sympatian kohde, mutta sitä kautta en treidiä arvioinut. Lyhyellä tähtäimellä Predators voittaa tämän treidin, koska saivat kakkossentterin menettämättä mitään oleellista TÄHÄN kauteen. Ottawa sai upgraden Duchenen muodossa ja heudän kannalta tämä oli hyvä liike, koska Turrisin jatko mitä ilmeisimmin ei ollut todennäköistä. Colorado heikentyi saamatta mitään TÄHÄN kauteen, mutta tulevaisuudessa nuo kappaleet saattaa osoittautua hittisingleiksi. Siksi kaupan arvo määräytyy vasta kun Colorado saa jotain konkreettista . Odotusarvojen mukaan Colorado voitti tässä kaupassa. Se on vain odotusarvo, eikä mitään muuta. Veikkaan ymmärryksen puutteen olevan nyt siellä päässä.
   
 13. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  @Largo @Noppa10

  Voi jumalauta nyt. Sinne matematiikan ja tilastotieteiden kursseille molemmat. Teidän kanssa ei ole tällä hetkellä tästä asiasta mitään puhuttavaa. Joku laittoi aikaisemmin linkin, missä oli eri varausnumeroiden arvoja, jotka määräytyy aikalailla suoraan odotusarvojen mukaan. Prospektien kohdalla se on hieman haastavampaa, mutta prospekteistakin on aika vankat tilastot olemassa.
   
 14. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Mikä tässä nyt on ongelma? Kaikki on jo sanottu, mutta sinun ymmärrys ei nyt vain riitä. Colorado voitti, tulevaisuus näyttää miten paljon. Onko tässä nyt joku ongelma? Mitä oikein haluat? Colorado vei sata-nolla? Mitkä lasit sulla on päässä?
   
 15. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No vittu, pakko jatkaa. Jesse Puljujärvi treidataan ykköskierroksen varaukseen, tarkemmin vaikka Arizonaan, jolloin voi olettaa tässä kohtaa pickin olevan TOP-10. Okei, Jesse tahkoo keskinkertaisilla tehoilla AHL:ssä ennen siirtymistä Kärppiin. Edmonton varaa itselleen Oliver Wahlströmin, joka parin vuoden päästä on McDavidin tutkapari tai vaikka kakkosketjun laituri. ODOTUSARVON mukaan Edmonton hävisi tämän kaupan, mutta päätyi kuitenkin voittamaan sen, koska odotusarvot menikin pisin sitä itseään. Tai sitten Puljujärvi onnistuu ja molemmat voittaa, vähän kuin tässä kaupassa, paitsi että voittajia on kolme. Itselleni on todella vaikeaa ymmärtää tätä tilannetta. Kaikki voitti? Ei käy. Nashville voitti? Ei käy. Kerropa nyt siten matemaattisesti kuka tämän kaupan voitti, koska alan olee hukassa. Ja kerro kuka hävisi ja jos vielä hopeasijan pistät, olen kiitollinen.
   
 16. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Kai tässä on lähinnä nyt kyse siitä, että draftipickillä on keskiarvoltaan jonkun näköinen pelaajaprofiili per varaussija ja sitä ei saa/saisi sekoittaa siihen, löytääkö sattumalta paremman tai huonomman siltä varausnumerolta.
   
 17. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Oikeasti? Sitten mäkin haluan tietää matemaattisen kaavan tähän. Saan isot rahat kun myyn sen eteenpäin. Itse uskon varaamisen olevan ainakin 30% tuuria. Voit saada Daiglen tai Datsyukin, ei voi tietää. Siinä vaiheessa kun 17-18 vuotiasta kaveria alkaa pillu kiinnostamaan enemmän kuin lätkä, saattaa tuo varaus mennä täysin hukkaan. Yleensä tosin 16-vuotiaana erotetaan ns. jyvät akanoista.

  Ja ei sua kohtaan mitään, se oli analyyttiinen kommentti kaverin pään sisälle.
   
 18. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
 19. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Villi yö ollu nhl:ssa kun koko ajan ilmotetaan uusista kaupoista, waivereista ja sopimuksista. Ei ku oho... täällä miekkaillaanki kikkeleillä. Avaan ketjun seuraavan kerran trade deadlinella
   
 20. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti Colorado ei varaa suomalaista. Tai toivottavasti ei varaa numerolla 15. koska se todennäköisesti menee pieleen. Tai siis Karlsson on poikkeus. Tossa alussa on hyvä disclaimer mikä kannattaa lukea.

  Eikä taaskaan sulle, edelleen vain pidän tällaista matematiikkaa niin korkeana, ettei kukaan sitä todellisuudessa osaa.
   
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Eihän tuo niin monimutkaista ole ainakaan katsojan näkökulmasta, jos arvioidaan millä todennäköisyydellä sieltä tulee huippupelaaja, mikä tulee keskimäärin ja millä todennäköisyydellä tulee täysi floppi. Jos haluaa vielä laventaa otantaa niin ottaa mukaan vaikka koko otannan viereisiltä varausvuoroilta. Toki sitten itse organisaatioilla on enemmän tietoa kun voidaan jo ennustaa mitkä pelaajat ovat varattavissa noilla sijoilla ja scouteilta saadaan tarkempaa infoa pelaajista.

  Jos sieltä nyt sitten kolmannella kierroksella varataan joku uusi Kucherov niin eihän tuon pitäis tämän tiedon valossa tehdä kaupasta parempaa vaan nuo odotusarvot ovat olleet jo nyt tiedossa ja uskoisin, ettö jokaisella organisaatiolla on joku tietty arvo varausvuoroille.
   
 22. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tulee mieleen tämä Jatkoajan klassikkoketju vuosien takaa: Vääntöä todennäköisyyslaskennasta teoriassa ja käytännössä

  Tässä ei kuitenkaan mennä noin syvälle. Teoriassa jokainen kaupan osapuoli laskee tietenkin voittaneensa omilla mittareillaan, muutenhan eivät olisi vetäneet liipaisimesta. Käytännön arviointi ei vielä ole mahdollista, eikä ehkä mielekästäkään, koska toisella treidi perustuu lyhyen aikavälin strategiaan ja toisilla pitkän aikavälin strategiaan.

  Mut toi yllä linkattu ketju kannattaa lukea läpi, jos totinen vääntö semantiikasta ja matematiikasta huvittaa...

  Coloradolla on kaksi ykköskierroksen varausta. Yksi niistä on selvä bust. Millä todennäköisyydellä myös toinen on bust...
   
 23. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ei siinä toisaalta pitäisi olla mitään kauhean vaikeaa ymmärtää asiaa noin, mutta usein on. Se suotakoon. Tietenkään NHL-seurat, eikä seuraajankaan pitäisi, eivät katso juuri sitä, mitä sillä vuorolla on saatu, vaan mitä sellaisella vuorolla on keskimäärin saatavissa ja saadaan. Se sisältää vuoroja jonkun matkaa ylös ja alas. Jos mennään tapaan, jossa katsotaan vain sitä, mitä on saatu, niin pitäisikö oikeasti sitten katsoa paras pelaaja sitä alemmista ja sitten syyttää vain huonosta arvosta omaa skouttausta? Eli vuonna 1998 kaikki ennen vuoroa 171 olleet vuorot olivat Datsjukin arvoisia, vuonna 1999 kaikki ennen #210 Zetterbergin arvoisia ja vuonna 2004 ennen #258 Rinteen arvoisia?

  Seurat tiedostavat sen, että skouttaamiseen, pelaajakehitykseen ja jopa pelaajatarjontaan liittyy riski ja se pitää huomioida tässä kohdin arvoa laskiessa. Tämän hetken arvo sisältää nuo riskit. Kun pelaaja on varattu ja kehittynyt, on noppia sitten pyöräytetty riskien osalta ja saatu joku tulos. Jos arvioidaan vain sitä, niin ollaan tilanteessa, jossa ollaan unohdettu tapahtumia välistä, joihin ei oikeastaan voida vaikuttaa (toki moneen asiaan voi myös vaikuttaa, mutta se ei varsinaisesti ole olennaista) ja siten saatu hyvin mustavalkoinen arvo, mikä ei kuvaa yhtään arvoa tällä hetkellä.
   
 24. CaliforniaNuts Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Avs
  Jos ei pickeillä olisi mitään laskennallista arvoa tässä vaiheessa niin ei niillä käytäisi kauppaakaan. Colorado sai tässä kaupassa X määrän pelimerkkejä tulevaisuutta varten. Se että osataanko ne käyttää oikein vai ei, ei liity tähän kauppaan vaan, tähän kauppaan liittyy se paljonko niitä pelimerkkejä on saatu. Jos merkkejä on saatu tarpeeksi tai enemmän, on Colorado voittaja riippumatta siitä mitä niillä merkeillä tehdään.

  Nashville taitaa olla ainut seura mikä kaikkien mielestä tässä treidissä on voittaja. Coloradon ja Ottawan tilanteet vaatii ehkä hieman enemmän tietoa esim Turrisin jatkoneuvotteluista.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2017 klo 13.51
 25. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Nimenomaan odotusarvojen vuoksi kauppa ei ole Avsin kannalta häävi. Yleisesti voisi sanoa, että ihmiset näkevät varausvuoroissa ja prospekteissa liikaa potentiaalia. Palikoita arvioidaan seilingin mukaan. Sitten kun katsoo taulukosta, että mitä esim. ekan kiepin loppupään varauksella saa, niin todennäköisimmin puhutaan kuitenkin muutaman sadan nhl.ottelun uran tekevästä roolipelaajasta.

  Odotusarvo siis on, että Avs ei saanut kaupassa ykköskorin pelaajaa, jollaisen se antoi pois, vaan kasan tauhkaa, jonka parhaat ovat NHLssä roolipelaajia, huonoimmat eivät NHLään koskaan yllä.

  Jos Duchenen olisi kaupannut palkkakaton kanssa painiva kestomenestyjä, niin tältä suunnalta riittäisi ymmärrystä vähän enemmän. Joukkueen parhaita pelaajia voi vaihtaa tulevaisuuteen vähän heikomminkin ehdoin, jos runko kestää ja tilanne vaatii. Sen sijaan on aika kummallista, että jo hyvän tovin jälleenrakennustilassa ollut seura, jolla ei palkkakatto ahdista, hätistelee yhden parhaista pelaajistaan pihalle ilman että saa vastineeksi joukkuetta välittömästi auttavia pelaajia.

  Tätä treidiä voi verrata Drouinin kauppaamiseen. Yzerman oli vaikeassa tilanteessa palkkakaton vuoksi, mutta onnistui silti puristamaan vastineeksi ykköskorin prospektin. Sakic oli vaikeassa tilanteessa, koska hän oli itsensä sellaiseen ajanut, eikä saanut vastineeksi muuta kuin kasinoarpoja.