Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tuon kaupan suurin häviäjä on Nick Bonino joka osittain tuon kakkossentterin roolin perässä siirtyi Nashvilleen kesällä. Nyt edessä on vanha tuttu kolmossentterin rooli sitten. Predatorsillehan se on vain ja ainoastaan hyvä asia sillä nyt Bonino on sillä paikalla mille kuuluukin, ei hänellä pitkässä juoksussa kyvyt riitä kunnialliseen kakkossentterin tontin hoitamiseen. Mutta Boninolle isompi rooli oli yksi tekijä minkä vuoksi siirtyi kesällä Nashvilleen. Ei ehkä se tärkein (raha, menestyksen mahdollisuus jne. tietenkin vaikuttivat myös), mutta yksi tärkeä tekijä kuitenkin.

  Hieno kauppa kokonaisuudessaan ja erityisen hienoa nähdä välillä tällaisia isoja kolmen joukkueen välisiä kauppoja. En edes muista milloin viimeksi sellainen on tätä ennen nähty, niin harvoin niitä tapahtuu.

  Duchenelle varmasti tekee hyvää päästä tuosta pitkällisestä ja kiusallisesta tilanteesta pois joka hänen ympärillään on Coloradossa ollut viimeisen vuoden ajan.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Nashville vahvistui kyllä melkoisesti, alkaa olemaan perhanan kova ryhmä kasassa kantrikaupungissa. Duchene on upgrade Turrikseen nähden joten myös Ottawa vahvistui, mutta onko kuitenkaan ihan noin kovan hinnan verran upgrade? Colorado sai sitten kauhean kasan tulevaisuutta, ne matsit mitä tällä kaudella on nähnyt tuota Samuel Girardia niin vaikuttaa todella lupaavalta pelaajalta joten uskon hänestä olevan paljon iloa Coloradolle. Bowers viime kesän ykköskierroksen varaus joten eiköhän tuokin ihan potentiaalinen kaveri ole. Kamenev saa uuden mahdollisuuden näyttää taitojaan ja potentiaalia pitäisi olla, mutta sen esille saaminen voi olla vaikeaa. Hammond nyt on melko turha väittäisin, mutta onhan tämä myös hänelle uusi mahdollisuus. Ja sitten nuo varausvuorot päälle, ei huono sanoisin.
   
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Aika kovan hinnan maksoi Ottawa puolentoista vuoden rentalista (© Dissonanssi). Ottawan ensimmäisen kierroksen varaus on ilmeisesti top10-suojattu, mutta vähän siinä ja siinä kannattiko Duchenen saamisesta maksaa Turris sekä 1. ja 3. kierroksen varaukset ja Hammond päälle. Anderson alkaa olemaan jo iällä, eikä siellä uutta veskaria taida olla ihan heti tuloillaan. En usko, että Duchene tekee jatkosopimuksen Ottawaan, kun esim. Pittsburghilla on tuolloin Duchene freen agencyn aikoihin aika hyvin tilaa palkkakatossa.
   
 4. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tuo varaus on ilmeisesti lottery-suojattu, mikä tosiaan tarkoittaa TOP-10 varausta. Sakic sanoi haastattelussa epäilevän sen kuitenkaan sinne menevän. Hehkutti Girardia aika hyvin, eli taisi oikeasti haluta nimenomaan hänet. Jompi kumpi noista jälkimmäisistä varauksista oli vasta vuodelle 2019.
   
 5. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Kaikki saivat suunnilleen mitä halusivat, mutta vaikea nähdä treidissä toistaiseksi muita voittajia kuin Preds. Poile tyytyi Turrisiin Duchenen sijaan ja teki sen hyvin ehdoin.

  Sakic joutui lopulta tyytymään määrään laadun sijaan. Hirveästä tauhkakasasta saattaa lopulta joku arpa osua, mutta vaikea varmaan olla tyytyväinen, kun Duchenesta ei lopulta edes a-korin prospektia irronnut.

  Sens sai kaupan arvokkaimman palikan eikä maksanut mitään tärkeää. Ymmärrän logiikan, Karlssonille primevuosiin tukea, mutten kuitenkaan ole vakuuttunut, että Sens olisi treidin myötä sen varteenotettavampi kandidaatti kannuun. Idässä on edelleen paljon parempia joukkueita.
   
 6. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Girari on varmaan arvokkain palanen mikä tuossa siirtyi ja hänkään ei ole mikään pomminvarma pelaaja vielä, nuo varausvuorot eivät ole kovin arvokkaita odotusarvoltaan ja kuten Largo sanoi niin tuossa on vielä tuo TOP-10 suojaus. Avalanche sai kasan tulevaisuutta, mutta ei kuitenkaan yhtään valmista pelaajaa joten aika paljon on kuitenkin vielä kysymysmerkkejä ilmassa. Tämän Bowersin potentiaalia ei ilmeisesti kovin kummoisena pidetty vaan todennäköisenä 3. ketjun pelaajana. Senatorsille oli ilmeisesti tärkeätä pitää Chabot mistä eivät halunneet luopua, sekä Turrisin kanssa eivät ilmeisemmin olleet pääsemässä sopimukseen kun pyyntö oli kuulemma ollut 7-8 vuotta ja +7 miljoonaa kaudesta.

  Duchenen kohdalla saavat tosiaan vielä kaksi kautta, eli vaikka kaikki meniisi mönkään niin hänet voisi kuitenkin vielä treidata todennäköisesti 1. ja 2. kierroksen varausvuoroja vastaan rentalina seuraavalla kaudella jos tarvetta prospekteille olisi. Uskon kuitenkin, että siellä on taas playoffit kiikareissa niin mielummin pitäisivät hänet itse vaikka uhkana olisi ilmaiseksi käveleminen.

  Tässä noita varauivuorojen arvoja: Cullen: Updated NHL Draft Pick Values, Observations

  E:
  Lainaus:
  Tämä on hyvä pointti, sen mitä itsekin olen lukenut ja kuullut niin mieluiten ottaisi Chabotin kuin yhdenkään muun pelaajan tuosta kasasta. Tampakin oli ilmeisemmin Chabotin perässä kun Drouinia koitettiin kaupata.
   
 7. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Olihan muikea päätös koko Duchene siirtosaagaan. Treidataan kesken matsin, livahtaa loukkaantuneen pelaajan perässä pukukoppiin, pelaa heti back-to-back pelit Avsia vastaan ja vieläpä Tukholmassa.

  Sen verran paljon liikkui palasia ja etenkin prospektia ja pickkiä jotta menee varmasti tovi ennenkuin tästä treidistä osataan sanoa mitään suuntaan tai toiseen.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ainakin Predatorsin sekä Senatorsin kohdalla kaupan onnistumista mitataan jo tämän kauden aikana: viime kausi lisäsi molemmissa organisaatioissa odotuksia enkä näe kummankaan joukkueen heikentyneen, päinvastoin. Turris on aika huikea upgrade viime kauden Fisheriin ja Bonino on back-to-back mestari kolmossentterinä. Duchene on mun mielestä upgrade Turrikseen ja tuo erilaista osaamista Boucherin pelitapaan.

  Vaikka välillä tylsää lätkää pelaavatkin, on tuossa mun papereissa tällä hetkellä kaksi konferenssifinalistia. Predatorsille en menestyksekästä runkosarjaa povannut, mutta nyt tuo joukkue on rakennettu likimain täydellisesti. Keskikaista on kunnossa, laitahyökkääjiä on vaikka kenelle jakaa ja puolustus aivan ehdotonta eliittiä toimivalla pelitaktiikalla, joka tukee myös maalivahtia. Senatorsilla aika samanlainen tilanne, melkeinpä identtinen. Heillä on vain vielä tämän hetken maailman paras pelaaja.

  Mutta varmaan meinasitkin Avalanchen kohdalla.
   
 9. Largo Jäsen

  Sanoisin lyhyellä tähtäimellä Nashvillen vieneen tämän ylivoimaisesti. Coloradolla aika paljon kysymysmerkkejä tuossa paketissa ja lopputulos sen osalta on vuosien päässä. Ottawa ei mielestäni hävinnyt mitään, mikäli Turris ei ollut pidettävissä. Kaupasta päätellen ei ollut halukas jatkoa tekemään, ainakaan järkevällä hinnalla.
   
 10. Zoidberg Jäsen

  En nyt ihan täydellisesti osta ajatusta, että Colorado olisi Nashvillen kanssa suurin voittaja tässä. Nashvillen osalta tämä kauppa ei sisällä juuri ollenkaan kysymysmerkkejä toisin kuin Coloradon osalta. Colorado ei saanut yhtään varmaa palasta tässä kaupassa, eli huonosti käydessään Duchenestä saatiin vain hiukan vastinetta. Sitä varmaa top-4 puolustajaa ei saatu, saatiin vain potentiaalinen top-4 pakki. Sitä paitsi Colorado ilmeisesti halusi vielä ei-offensiivisen puolustajan, ja Girard juuri on offensiivinen. Bowers on myös ihan lupaava junnu, mutta missään nimessä hänkään ei ole varma prospect. Ottawan 1st round pick tälle vuodelle ei liene järin suuri, joten sieltäkään ei sieltäkään huippupelaajaa välttämättä tule.

  Mielenkiintoista, aika näyttää miten Sakic tässä vaihdossa onnistui. Aineksia tässä on uudeksi O´Reilly-vaihdoksi.
   
 11. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Jos tilannetta katsoo nykyhetkissä realistilla oletuksilla näitä lupauksia kohtaan. Girardista tulisi NHL-tasolla TOP-4 puolustaja, mutta ei mikään sateentekijä kuitenkaan. Bowersista tulisi 3-4 kentän hyökkääjä, ei myöskään sateentekijä, mutta kuitenkin NHL-pelaaja. Kamenevista tulisi kahden suunnan sentteri kolmeen viimeiseen kenttään, tai sitten KHL vie miehen. Aika keskinkertainen vastine tässä vaiheessa, mutta esimerkiksi ajatellaan viisi vuotta eteenpäin, niin tulevaisuuden Girardilla voisi saada päittäin tämän hetken Duchenen. (Välihuomautuksen sellainen, jos Girard olisi Suomalainen, niin puolet tämän ketjun viesteistä olisi luokkaa "Sakic on ihan tyhmä kun luopui Duchenesta tuollaisen alimittaisin rääpäleen takia, jolla ei fyysisyys riitä NHLään")
  Sitten ne varausvuorot, ne ovat ratkaisevin osa koko treidissä, jos Avs onnistuu taikomaan niillä vuoroilla edes kakkoskentän tasoisen jätkän (jota pidän todella mahdollisena), niin lumimyrsky on aika lähellä kannua.

  Ajatellaan Avs Pekingin olympialaisten aikaan:
  Rantanen - Kinnon - Kerfoot
  1.2.3 draft pick - Jost - Landeskog
  Yakupov - Compher - Bowers
  Nieto - Kamenev - Greer

  Makar - Johnson
  Girard - Barrie
  Zadorov - Mironov/Bigras

  Kyllähän tuo ihan hyvältä näyttäisi, mutta Duchenella ei saatu sitä varmaa palasta, voi olla että tästä treidistä ei jää Avalanchelle yhtään mitään käteen, eikä kukaan pelaa Avalanchessa 2022.

  win-win-win treidi, mutta jos joku voitti vähiten, se oli Ottawa. Perustan mielipiteeni siihen, että Duchene upgrade Turrisiin verrattuna ei ollut niin suuri, että siitä kannatti maksaa. Tuskin Duchene tekee Ottawasta kovin paljoa parempaa joukkuetta. Nashville taas voitti eniten, vaikka ero on todella marginaalinen. Jos viime playoffeissa sentteriosasto oli heikohko, niin nyt se on aika vahvahko. Johansen-Turris on vielä pitkäksi aikaa loistava sentterikaksikko, ja Bonino säestää hienosti. Jos nyt pitäisi veikata, sanoisin kannun matkaavan kantrikaupunkiin.
   
 12. adolf Jäsen

  Cuppi tähtäimessä Predseillä ja jos ei koita niin ei voita. Viime kaudella jäi finaaleissa sitten kuitenkin niin pahasti piippuun, että nähtäväksi jää, onko Turris sitten kuitenkaan niin iso upgrade että riittää päätyyn asti. Leveyttä on hyökkäyksessä vaikka muille jakaa, mutta silti edelleenkään ei ole Crosbyn ja Malkinin tasoisia jamppoja mukana.
   
 13. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Mutta toisaalta puolustuksessa on Penguinsin osastoa laadukkaampaa väkeä. Ei ole yhtä ja ainutta tapaa voittaa. Hyvinkin materiaalin puolesta riittää, mutta kaiken pitää edelleen mennä juuri eikä melkein nappiin.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No viime finaaleissa taisi olla Colton Scissons, Freddy Gaudeamus ja Mike Fisher kärkikeskushyökkääjät. Nyt jos Johansen hajoaa niin takana on suunnilleen yhtä hyvä keskushyökkääjä ja Bonino nousee luontevasti kakkosketjuun. Siihen kylkeen NHL:n top-3 pakisto ja voittamaan kykenevä maalivahti niin aika hyvältä vaikuttaa.

  Is Matt Duchene really that much better than Kyle Turris?
  Is Matt Duchene really that much better than Kyle Turris? | theScore.com
  Siitä sitten linkkiä jossa katsotaan tilastojen pohjalta Duchene - Turris vaihtoa. Kyllähän Duchene vie noilla tilastoilla selvästi Turrisia.
   
 15. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Selvästi ja selvästi. Riippuu tietysti ihan tilastosta mitä haluaa käyttää ja millä tavalla. Pisteissähän ero oli hyvinkin pieni (0.73 - 0.70), yv-maaleissa ja -pisteissä Turris oli parempi. Ja vähemmän maaleja tehtiin omiin Turrisin aikana. Muissa kuten relative corsi, kiekonmenetys, aloitusvoitot, jäähyjen hankkimistilastoissa Duchene oli parempi. Mutta olisihan noita tilastoja voinut ottaa vaikka kuinka paljon enemmänkin; av-pisteet (Turris), voittomaalit (Turris), taklaukset (Duchene), blokit (Duchene) jne. Yleensä voi valita ne mitkä perustelee omaa kantaa parhaiten.

  Eli osassa tilastoista Duchene on edellä, osassa Turris. Vaikea noista tilastoista sanoa kumpi pystyy enemmän auttamaan uutta joukkuettaan.
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Jos meinasit, että Hammondin treidaaminen pois Ottawasta oli huono liike, koska Anderson alkaa ikääntymään, niin eikai nyt Hammond kuitenkaan ole vastaus siihen Andersonin jälkeisen ajan ongelmaan? Kohtalainen kakkosmolari jollekin, mutta ei kyllä ikinä mikään vastuunkantaja. Tässäkin treidissä näkisin Hammondin olleen enemmänkin dumppina Coloradon suuntaan, niin saadaan palkkoja tasoiteltua. Oli Ottawassa 3. molari ja tulee olemaan sitä Coloradossakin.
   
 17. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Minulla jäi ilmeisesti hieman ajatus kesken tuota kirjoittaessa. Lähinnä uumoilin tuolla Andersonin ikääntymisellä vain Duchenen halua pistää nimensä jatkosopimukseen Ottawan kanssa, kun maalivahtitilanne on mitä on tuolloin 18-19 kauden jälkeen ellei Dorion löydä helmiäistä jostain maalinsuulle.
   
 18. ijuka Jäsen

  Mielipiteeni OTW-COL-NAS - treidistä:

  Olen sitä mieltä, että ensinnäkin tämä oli selkeä voitto Nashvillelle. Girard on toki hyvä, lupaava pelaaja, mutta ykkössentterin saaminen kakkossentteriksi on erittäin loistava asia joukkueelle ja heillä on muutenkin erittäin vahva puolustus. Onkin suorastaan uskomatonta, kuinka he onnistuivat saamaan todella hyvän 1-2 punchin keskelle, kun vain muutama vuosi sitten olivat käytännössä täysin ilman kovan luokan sentteriä. Saa miettimään Montrealin kannalta, eikö totta? Vielä kun ottaa huomioon että Treidi tehtiin sillä ehdolla, että Turris solmisi jatkosopimuksen, niin tuo on kuitenkin aika halpa hinta maksaa siitä, että erittäin laadukas kakkossentteri on lukittu seitsemäksi vuodeksi eteenpäin.

  Pidän tästä myös Avalanchelle. Duchenella oli vain 2 vuotta jäljellä, ja heidän täytyy Rebuildata. En olisi ikimaailmassa uskonut, että 2 vuotta Duchenea voisi olla näin arvokasta. Tosiaan, he menettivät parhaan pelaajan, mutta saivat Girardin joka on aivan helmi, ykköskierroksen varauksen joka voi olla vaikka kuinka hyvä sekä viimeaikaisen ykköskierroksen varauksen. Vielä kun miettii muita varausvuoroja ja lupauksia jotka saivat, niin saavat ainakin huomattavasti parempia palasia joita voivat sitten myydä eteenpäin jos haluavat keskittyä johonkuhun tiettyyn pelaajaan / lupaukseen. Ja tosiaan, Duchenella oli vain 2 vuotta sopimusta jäljellä, joten he eivät mielestäni joutuneet edes luopumaan kovin paljosta.

  Ja viimeisenä pääsemme Senatorsiin. Mielestäni olivat selkeitä häviäjiä. Turris -> Duchene on toki parannus, muttei valtaisa sellainen. Eikä todellakaan sen arvoinen, että heidän kannattaisi muun muassa käytännössä antaa kahta ykköskierroksen varausta. Kun vielä otetaan huomioon että Duchene on heidän kontrollissaan vain ja ainoastaan 2 vuotta eikä heidän treidiinsä liittynyt mitään jatkosopimusehtoja(Toisin kuin Nashvillella), niin en voi pitää tätä kovinkaan onnistuneena vaihtokauppana. Kun ottaa huomioon mitä jatkosopimuksia heidän pitää solmia 2:n vuoden päästä, onko heillä edes varaa antaa Duchenelle jatkosopimusta(Jos hän edes haluaa jatkaa Senssissä)? Jos Duchene ei kahden vuoden päästä solmi jatkosopimusta, heille jää tästä treidistä käteen vain 1 vuosi Duchenea(Turrisin sijaan) ja 1 vuosi Ducheneä. Kun ottaa huomioon mitä he antoivat pois, en pidä tätä kovinkaan onnistuneena.

  Eli yhteenvetona:

  Suurin voittaja: Colorado
  Suuri voittaja: Nashville
  Valtava häviäjä: Ottawa
   
 19. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Jännä näkemys. En ainakaan mitenkään pysty vielä sanomaan onko Avalanche tämän kaupan suurin voittaja. Enkä näe myöskään Senatorsia valtavana häviäjänä, olosuhteet huomioiden. Nashville on mielestäni miten päin vaan voittaja. Tai no, jos Turris osoittautuu jostain merkillisestä syystä aivan muuksi mitä on ollut ja sopimus puretaan, mutta aika kaukaa haettu tuokin ajatus. Minusta Avalanche voi yhtä hyvin olla kaupan suurin häviäjä.
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  @ijuka En nyt tiedä tarvitseeko Avalanche suorittaa rebuildia kun palasia on kuitenkin jo valmiiksi melko hyvin. Ja juurihan siellä ollaan edellisestä rebuildista toipumassa. Nyt vain lisättiin arpojen määrää huomattavasti. Toki nyt pitää käyttää ne hyvin, eikä vedellä huteja. Jos tuolla ykköskierroksen varauksella saa pätevän kakkossentterin ja omalla ykköskiepillä hyvän pakin niin ei se paljosta jää. Maalivahti pitää sitten hankkia mahdollisesti (riippuen Varlamovin tason säilymisestä). Sens on ehkä lähimpänä häviäjän roolia kun Turrisista saadut assetit menivät suoraan Coloradoon. Silti melko win-win-win kauppa. Sens ja Preds vahvistivat mahdollisuuksiaan tälle ja seuraavalle kaudelle ja Avs noin 3-4 vuoden päähän.
   
 21. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Omana arviona Avs teki fiksun ja maltillisen ratkaisun kun panosti ensisijaisesti leveyteen laadun sijaan. Tietysti Duchenesta olisi voinut saada jonkun puolustajan luokkaa Adam Larsson, mutta riskit olisivat tuolloin olleet kaikin puolin vielä suuremmat kuin nyt. Kaikki muuttujat huomioiden kaupassa otettiin kotiin ehdoton maksimi ottaen huomioon mitä tarjolla missään vaiheessa oli. Ainakaan julkisuuteen ei paljon parempia ehdotuksia ole vuotanut. Tosin edellisen osalta varmaan valmista pakettia toivoneet ovat eri mieltä.

  Mitä Coloradon rebuildiin tulee, nuo pickit ovat käypää kauppatavaraa myös eteenpäin, eli eivät välttämättä ole lopulta panostus tulevaisuuteen vaan mahdollisesti kohtapuolin nykyisyyteen. Katsellaan.
   
 22. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Näinkö? Duchene kuitenkin oli pyytänyt siirtoa ja hänellä ei ollut aikeita jatkosopimuksen allekirjoittamiseen. Hänestä saatiin huomattavasti enemmän kuin mitä itse olisin odottanut.

  Tuo on Senatorsilta "win now"-liike aikana jolloin en pidä heidän cup-mahdollisuuksiaan kovinkaan todennäköisinä - Se muutenkin kestää vain 2 vuotta. Koska Turrisillakin olisi ollut huomattavaa siirtoarvoa, hinta vain yksinkertaisesti on mielestäni liian kova.

  Lainaus:
  Hum? Rebuild siellä edelleen on käynnissä. Ei se mikään "uusi" rebuild ole.

  Ja Girard on kovan luokan palanen. Rebuildauksessa ja draftaamisessa on aina kysymysmerkkejä mutta kai nyt huomioit sen mitä he antoivat pois - Pelaajan jonka kontrolli heillä on vain 2 vuotta ja joka on anonut siirtoa pois.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No tuo kuulostaa jo loogisemmalta. Tosin historia, ja jopa ihan lähihistoria, on osoittanut, että kyvykkään ykkösmolarin saa kyllä hankittua vapailta markkinoilta tai treidillä. Siksi en ehkä lähtisi vielä miettimään liian pitkälle tätä. Voihan se olla, että Duchene on voittanut kannun Ottawan kanssa seuraavan parin vuoden aikana ja sen jälkeen kävelee voittajana vapaille markkinoille. Ei siinä kohtaa välttämättä Senatorsin johtoportaassa välttämättä harmita tämä treidi ollenkaan. Ja joka tapauksessa Ottawa sai pelattua vuoden lisää Cupin metsästykseen vaihtaessaan Turrisin Ducheneen.
   
 24. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Joo, Duchene on pyytänyt siirtoa, mutta sen deadline ei ollut vielä. Se mitä siitä saatiin on vielä kysymysmerkki.

  Senatorsin liike oli periaatteessa vastaava, erona vain se, että Turrisin sopimus olisi loppunut tähän kauteen ja jatkosta ei ilmeisesti päästy ymmärrykseen. Hinta periaatteessa kova, mutta Duchene oli mitä halusivat ja he olivat tässä ostajana. Eli maksoivat ostajan roolissa vähän enemmän.

  Girard on edelleen täysi kysymysmerkki. Ei hän ole vielä segmentoinut paikkaansa NHL:ssä eikä välttämättä sitä koskaan tee. Itse uskon miehestä kasvavan hyvä offensiivinen TOP-4 puolustaja, mutta tämäkään ei ole varmaa. Bowers voi olla floppi, Hammond oli lähinnä dump ja tulevat varaukset ovat mahdottomia arvauksia. Siksi on mielestäni mahdotonta julistaa Avalanche kaupan suurimmaksi voittajaksi tässä kohtaa, kun elementtejä suurimmaksi häviäjäksi on noin paljon. Kyllä, Avalanche saattaa olla kaupan suurin voittaja, mutta sen julistaminen tässä kohtaa on liian aikaista. Niin kuin sanoin, kaiken mennessä pieleen Avalanche on kaupan suurin häviäjä, koska eivät saaneet yhtäkään meritoitunutta NHL-pelaajaa. Mahdollisesti saivat tärkeitä palasia Stanley Cupin metsästykseen hamaan tulevaisuuteen.
   
 25. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Noh, kai se tosiaan on mahdollista. Mutta jos esim. draftaavat huonoja pelaajia pickeillään niin ei se tämän kaupan syy ole, vaan huonon draftaamisen jne. Itse en ole sen koulukunnan kannalla, että prospectit ovat kaikki arvottomia ennen kuin pääsevät NHL:ään. Avalanche voisi halutessaan esim. vaihtaa näitä prospecteja ja pickejä edelleen eteenpäin. Kyllä he mielestäni saivat erittäin hyvän ja arvokkaan vastineen Duchenelle.