Kaukoviisastelua – piilosanoja ja sanapiiloja

  • 59 471
  • 2 011

Kuinka vaikeita/helppoja piilosanoja mieluiten ratkaiset asteikolla 1-9?

  • Erittäin helppo, helppo, käytetty itsestäänselvyyksiä (1-2).

    Ääniä: 0 0,0%
  • Helpohko, jossa jokin twisti, mutta käytetty itsestäänselvyyksiä (3-4).

    Ääniä: 1 12,5%
  • Helppoa vaikeampi, vaikeahko, joka sisältää ei niin itsestäänselviä vihjeitä (5-6).

    Ääniä: 6 75,0%
  • Vaikea, todella vaikea, ei ole käytetty suoraan vastaukseen johdattavia vihjeitä

    Ääniä: 0 0,0%
  • Ihan sama, ei kiinnosta

    Ääniä: 1 12,5%
  • Muu, mikä?

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    8
  • Poll closed .

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Varmasti olet tämän googlettanutkin, mutta kerrottakoon hänen olevan nuori lupaava suunnistaja. Olihan kyse 3+3p vihjeestä.
Googletin kyllä, mutta oli niin nuori ja lupaava, että vaikka löysin googlella, ei soittanut mitään kelloja. Sen verran vähän osumia, että en arvannut vihjeeksi sopivan. No ei se minua olisi silti auttanut, vaikka tunnistanut olisinkin.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
ei soittanut mitään kelloja. Sen verran vähän osumia, että en arvannut vihjeeksi sopivan.
Ei varmastikaan tunnetuimpia urheilijoita, mutta vastaavasti jaossa oli enemmän pisteitä.

Olen miettinyt sellaista piilosanavisaa, jossa on tietty aihe ja myös kaikki vihjeet tai ainakin mahdollisimman moni vihjeistä liittyisivät kyseiseen aiheeseen. Melko vaativaa minun kannaltani - toisaalta myös kiinnostavaa.

Nyt nämä urheilijat ja musiikki-ihmiset lähtee taas siitä, että sekä vastaukset, että vihjeet kattavat aihealueen mahdollisimman kattavasti, jotta jokainen osallistuja oman mahdollisen mieltymyksensä mukaan löytäisi jotain. Toivottavasti myös jotain uutta kuten ilmeisesti nyt on käynytkin.
 

redpecka

Jäsen
Oon kekkaillut täsä jo 0-4 tästä uudesta artistivisasta. Teen kaikkeni, jotten tipu pääsarjatasolta.

Siltikin puollan avointa sarjaa sillä se luo jännitystä sekä tietty iloa että suruakin. Ja jos tippuisinkin vauvapalstalle niin nousija joutuisi lunastaa kaikki mun tykkäyspisteet. Sillä pääomalla kokoaisin ihan mahottoman jengin ja nousisin takaisin Jatkikseen heti seuraavaksi kaudeksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tulin kisaan kesken kaiken ja olin liikkeellä vähällä ajalla mutta kun katselen oikeiden vastausten listaa, on todettava että enempää pisteitä en olisi saanut vaikka aikaa olisi ollut enemmänkin. Tämä oli kuitenkin oikein mukavaa aivojumppaa, kiitos taikka välikiitos @Kauko Viisas olen mukana myös jatkossa.

Ratkaisemattomista lähimmäksi pääsin paimenkoira-kysymyksessä, tähän mulla oli tarjolla Lassi Etelätalo jonka kuusi ensimmäistä kirjainta olivat ilmeisiä, sitten perään yritin sommitella kirjaimia evr taikka alf ja eihän siitä mitään tullut ja en edes tarjonnut Etelätaloa yv-vastauksessani. Paremmin kävi kysymyksen 10 kohdalla jossa pitkään ajattelin että Bachin etunimi olisi Johan ja seuraava kirjain olisi a, mietin että voisiko sittenkin olla joku Juhana mutta kohta tajusin että Bach onkin Johann ja loppu ratkesi aika helposti. Kysymyksessä 5 ajattelin ensin että tiestään tunnettu olisi Raate mutta mitään järkevää tästä ideasta ei syntynyt kunnes mieleen välähti elokuva tms Rukajärven tie ja sitten olikin helppoa. Kun muu ei auttanut, mietiskelin huippu-urheilijoidemme nimiä tyyliin Petra Olli, Kaisa Mäkäräinen, Iivo Niskanen, Lukas Hradecky, Miro Heiskanen mutta mikään ei sopinut mihinkään.

Seuraavassa osiossa tulen olemaan vaikeuksissa koska musiikki-alalta en tunne nimiä kuten urheilusta. No, katsotaan mitä tästä tulee. Menestystä ei ole luvassa ottaen huomioon se miten hyvin porukat löytävät oikeita vastauksia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nämä musiikkihenkilöt aukeaa ihan eri lailla kuin urheilijat vaikka tuossa nyt toden nimeen tuttuja nimiä sitten paljastetuissa olikin. Jotenkin huijjuuta kyllä käyttää Sasu Salinin vihjeenä Sasua, oli vielä ainoa tuon niminen kuka ylipäätään tuli mieleen niin tajunnanvirtanaputteluissa olisi siitä saattanut tulla vahinkopisteet kun olisi laittanut muistilappuna listalle ja jättänyt siihen.

Kertonee kyllä mielenkiinnonkohteista, ei jaksa oikein sportteja seurailla kuin kutoselta snookeria ja välillä lukaista shokkiuutisia siitä miten kotikylän seura on paska eikä kuulu liigaan tai mihinkään.

edit. tarkennuskysymys lähinnä bändien tiimoilta: Onko seassa englanninkielisiä nimiä?
 
Viimeksi muokattu:

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Liigakierroksen kunniaksi välipalapiilosana vastauksena suomalainen jääkiekkoilija:

Noin V Niilo lopettaa sen minkä vanni, käännetty Janne ja ensimmäinen aloittaa.

Edit: laittakaa spoileriin niin mahdollisimman moni ehtii pähkimään. Jos oikea vastaus on tullut niin paljastetaan se huomenna.
Edit2: Kyse siis suomalaisesta jääkiekkoilijasta.
 
Viimeksi muokattu:

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hiljaista kuin huopatossutehtaalla...

Tässä luettelo selvittämättömistä piilosanoista:

Itsenäinen valtio:
Esiintyjä sekoittuu ioofiin

Itsenäisen valtion pääkaupunki:
Tavara kulkee keskeytymättömästi Erkinjuntille

Maili "hyvää"

Sisältää ennen kokeilemattoman twistin.

Suomalainen jääkiekkoilija:
Noin V Niilo lopettaa sen minkä vanni, käännetty Janne ja ensimmäinen aloittaa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Keksin hiihtäessä piilosanan. Kuka entinen urheilija:
Yhtyeen jälkimmäinen nielaisee Jaakobin ensimmäisen, tätä seuraa Zimbabwen alkuperäisasukas.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Maili "hyvää"
Sisältää ennen kokeilemattoman twistin.

Suomalainen jääkiekkoilija:
Noin V Niilo lopettaa sen minkä vanni, käännetty Janne ja ensimmäinen aloittaa.
Ajattelin tuota Mailia että olisiko Mailis-s ja wikipedioin mutta ei sillä saisi tolkullisia alkuja kuin Rep(s), mikä ei aloita mitään kaupunkia.

Sam (Vanni) ivaT (käännetty Janne) a (ensimmäinen) n E N (n. viides Niilo) -> Sami Vatanen
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taas on aikaa vierähtänyt. Muistutan, että vastausaikaa Nimettömän piilosanavisan kolmanteen erään on jäljellä rapiat 24 tuntia.


Nimetön piilosanavisa, erä 3.

Säännöt lyhyesti:
  • vastausaikaa yksi viikko, vastausaika päättyy seuraavana perjantaina klo 12.
  • vastaukset yksityisviestillä
  • Oikea vastaus = vihjeen mukainen, oikeaksi tunnistettava artisti/bändi (taitelijanimi, oikea nimi tai bändin nimi)
  • Oikea selitys = selitys, joka kattaa vastauksen kaikki osat, toisinsanoen, jos jokin kirjain esimerkiksi jää selittämättä, on selitys hylätty
  • vastausta voi muokata tai täydentää, mutta tällöin tulee lähettää uusi viesti ja liittää mukaan kaikki muutkin vastaukset. Viimeisenä minulle lähetetty vastaus on lopullinen vastaus kaikkiin kohtiin. Käyttäkää mielellään vastauspohjana noita numeroituja vihjeitä.
  • oli aihe mikä tahansa, vastaus olisi sellainen, jonka kaikki tuntevat tai ainakin muutoin on hyvin tunnettu tai perustuu olemassaolevaan luetteloon
  • aihealueita ja samalla kisaviikkoja on viisi (5) eli kisan kesto on n. yhden kuukauden
  • kunakin viikkona vihjeistä muutama (2-3) olisi helppo, 6-7 olisi perusvihjeitä ja 1-2 olisi hieman haastavampi. Vastaavasti pisteitä saisi 1+1 (oikea vastaus + selitys), 2+2 ja 3+3
ERÄ 3.
Suomalaiset muusikot, laulajat ja bändit

Kaikki artistit/bändit ovat tunnettuja . ainakin joissain piireissä. He/Ne edustavat eri musiikkigenrejä. Mukana mm. iskelmä, pop, rock, rap. Henkilöiden osalta vastaus voi olla hänen oikea nimensä tai taiteilijanimensä.
Henkilöitä on 7 ja bändejä 3. Henkilöistä kaksi on jo edesmenneitä, bändeistä yksi.
Nämä riittäkööt helpotuksista.

  1. Tuomas Akvinolainen
  2. Jätkäjännitejää
  3. Arvonlisäwerosulander tanosoitin
  4. Iltasanomalintu sisaren mies
  5. Myötäjäisessä Jani
  6. Lapin kylä otin
  7. Liioi telra
  8. Milmiö
  9. Charles seitsämäs peittää
  10. Pilarissa hätä
Pisteytys (maks 36p)
Kohdat 1-4, 1+1p,
Kohdat 5-8, 2+2p,
kohta 9-10. 3+3p

Sääntöjä korjataan tarpeen mukaan mikäli epäselvyyksiä ilmenee. Jos jokin jäi epäselväksi, kysykää!

Kisa on avoin kaikille piilosanojen ystäville. Erillisen kutsun saavat kuitenkin

@Patarouva @MacRef @Jeesus @Huono pakki @Hera80 @Sue @Uleåborgir @Unkka @Virveliä kainaloon @Tadu @heketsu88 @Ishmael @Wiljami @Jyväsjemmari @Iisoppi @Steril @CuJo#31 @Via Dolorosa @Poulu Jukki @redpecka @Tuusa @Yuppi @Beltran
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
No niin, vastaukset lähti yvllä. Oli taas niin kimurantit, että ainakin yksi jäi ratkaisematta. Mutta muutoin pidän vaikeusastetta juuri sopivana, ainakin minulle. Juuri sopivaa, ettei kaikkia osaa. Omasta mielestäni ratkaisin nyt 9/10 suht nopeasti, vaikka en kyllä tiedä musiikista juuri mitään ja yhtä en keksinyt päivienkään pohdinnan jälkeen. Saa nyt nähdä menivätkö muutkaan oikein. Vieläkin hävettää kun en hoksannut edellisessä visassa Annemari Kortetta ja Johanna Matintaloa. Ja ilmeisesti tätä piilosanaherkkua on luvassa vielä useiden viikkojen ajan. Mielenkiinnolla taas huomenna uusien pähkinöiden kimppuun.

Ehdotan että näiden vaikeiden aikojen viihdytysmestarit @Kauko Viisas ja @redpecka saavat itsenäisyyspäivänä kansan- ja mielenterveyden eteen tekemästään työstä mitalit ja kutsut linnaan. Ja @heketsu88 lle myös jokin prenikka pääkaupunkivisasta ja uutterasta tilastoinnista vähän joka puolella.
 

redpecka

Jäsen
Ehdotan että näiden vaikeiden aikojen viihdytysmestarit @Kauko Viisas ja @redpecka saavat itsenäisyyspäivänä kansan- ja mielenterveyden eteen tekemästään työstä mitalit ja kutsut linnaan. Ja @heketsu88 lle myös jokin prenikka pääkaupunkivisasta ja uutterasta tilastoinnista vähän joka puolella.
Ei unohdeta @Virveliä kainaloon ja streetview-skabaa ja oliko @Turha Kaukalo ja simppeli "Mikä kunta?" ilman-mitään-vihjeitä -visaa. Ja @Uleåborgir & kielitieteelliset kiemurat. Ja varmaan @krobbe mutten osaa niitä yhtään. Ehkä ensi kaudella kun on nyt tullut vähän p-sanat tutuiksi.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Juuri näin. Hyvä @redpecka kun nosti kaikki nuo esille. Ainakin itselläni on talvenselkä taittunut näinä ankeina aikoina huomattavasti helpommin näiden yhteisten visojen myötä. Toki hiihtohulluttelukin on auttanut. Mutta kyllä näitä visoja jo odottaa, nytkin kävin hätäisesti lykkimässä ladulla 11 km, jotten myöhästyisi.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
saavat itsenäisyyspäivänä kansan- ja mielenterveyden eteen tekemästään työstä mitalit ja kutsut linnaan
Kutsu linnaan - toki rippuvainen linnasta - kiehtoo ajatuksena kyllä.

Olen joitakin prenikoita saanut - erään jopa kaksi kertaa (vahingossa?). Kaksi kertaa on myös kysytty, että "haluanko mitalin", mikä kuulosti oudolta, koska käsittääkseni ne myönnetään, joten ensimmäisellä kerralla vastauksena kysyin "kuinka monta leipää sillä saa Valintatalosta?". Toisella kertaa kysyin - koska Valintataloja ei enää ollut - "kuinka montaa leipää sillä saa Lidlistä?" Kummallakaan kerralla en saanut mitalia. Mikä onkin aivan oikein.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ei unohdeta @Virveliä kainaloon ja streetview-skabaa

Olen kans kuullut tuosta. Kyseessä on monialustainen laatuformaatti, joka saatetaan jatkossa nähdä myös vierailevilla kanavapaikoilla. Olkaa siis tarkkoina.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nimetön piilosanavisa, erä 3
Vastausaika on päättynyt. Ohessa @Jeesus ksen vastaukset, jotka vastaavat yksinkertaisesti ja selkeästi annettuja vihjeitä.

  1. Tuomas Akvinolainen - Pyhimys. Tarvinneeko tämä enempiä selitteitä. Mainittu Tuomas oli tunnettu pyhimys.
  2. Jätkäjännitejää - Juice. Jätkä = J, jännite = U, jää = ice
  3. Arvonlisäwerosulander tanosoitin - Alwari Tuohitorvi. Arvonlisäwero = Alw, Sulander = Ari, tano = tuohi, soitin = torvi
  4. Iltasanomalintu sisaren mies - Ismo Alanko. Iltasanoma = IS, lintu = moa, sisaren mies = lanko
  5. Myötäjäisessä Jani - Kari Tapio. Myötäjäisessä = kapio, Jani = Rita
  6. Lapin kylä otin - Nelli Matula. Lapin kylä = Nellim, otin = atula
  7. Liioi telra - Karri Koira. Liioitella = karrikoida, joten liioitelra = karrikoira.
  8. Milmiö - Miljoonasade. M = miljoona, ilmiö = sade
  9. Charles seitsämäs peittää - Kaarle Viikate. Charles = Kaarle, seitsämäs = VII, peittää = kate
  10. Pilarissa hätä - Apulanta. Pilari = anta, hätä = pula
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kyllä @Jeesus tietää, ihan epistä. Eka taas väärin, kun en tunne muusikoita ja seiska ei auennut ollenkaan. Tulipa taas pöhkö olo, olisihan tuo pitänyt hoksata, tuon olen kuullut joskus. Meikä kuuntelee enimmäkseen M.A. Nummista ja Hiski Salomaata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös