Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Katsomokulttuuri Mestiksessä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Tim Callahan, 29.05.2008 klo 19.37.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kyllä tässä haikeana muistelee aikoja, jolloin Sport ja fanaattiset räyhähenget pitivät elämää kotona ja vieraskentillä, KooKoo-fanit reissasivat bussilla Heinolaan ja Jukuri-fanit kahdella. Samanlaisia suurempia faniryhmiä liikuttavia seuroja ei Mestiksestä enää löydy. Jokipojat oli aikanaan yksi suurista, mutta sielläkin mielenkiinto laimentunut. Vieläkö jossain Mestis-paikkakunnalla järjestetään säännöllisiä fanibussireissuja muille maille?

  Heinolassa on tällä kaudella tavattu yksittäisiä IPK ja useampia Ketterä-faneja.

  Heinolassa katsomokulttuuri on mennyt ilahduttavasti eteenpäin. Tällä hetkellä Heinolassa pelit ovat tunnelmaltaan vähintään Mestis-aikojen parhaita. Kausikorttikampanja löi ällikällä varmaan seurajohdonkin. Yli 1100 myytyä kausikorttia näkyy katsomossa ja keskiarvo killuu 550 paremmalla puolella. Paikalla oleva yleisö ei enää istu kuin tatit synkän kuusimetsän keskellä, vaan kannustaa omiaan, KYLLÄ, omaa joukkuetta. Takavuosina sanallinen piiska on heilunut heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Vaativan yleisön edessä pelaaminen on luultavasti ollut pelaajille vähintään puntteja tutisuttanut kokemus.

  Pelaajatkin ovat huomanneet yleisön kannustuksen, mutta huomanneet erään seikan. Suurimman mekkalan hallissa saa edelleen aikaan tuomaritoiminta.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Vaikea puhua, kun en muiden paikkakuntien menosta tiedä hirveästi, mutta IPK:n faniryhmän karhukoplan toiminta on ihan hyvällä mallilla. Reissuja tulee runkosarjan aikana 3-4 ja viime vuoden pudotuspeleissä jokaisella kerralla taisi bussia/busseja lähteä Savonlinnaan. Ensi viikolla Karhukopla järjestää matkan joka kulkee nimeltä "Mansen valloitus" tms, kun IPKlla LeKi ja KooVee vastassa. Jokipoikien Susirajan punamustat ovat Iisalmessa käyneet useasti.

  Kahdella ensimmäisellä kaudella kannattaminen ollut Iisalmessa erittäin hyvällä mallilla Mestiksen mittapuulla, pudotuspeleissä meno oli sitten melko uskomatonta. 1200 ihmistä, joista aika iso osa taisi paukuttaa noita ämpäreitä. Muovista menoa tai ei, mutta tunnelmaa oli.

  Sepä se, tuomaritoiminta herättää yleensä nekin fanit, jotka eivät muuten huuda chänttejä tai huuda joukkueensa nimeä. Mutta kun tuomio tulee, niin silloin ollaa äkäisiä. Tällä kaudella Iisalmessa erikoishuomiota on saaneet Nickerson ja Lucenius, ihan henkilökohtaisia piikkejä.
   
 3. Lieminen Jäsen

  Kyllähän Keuruullakin on kehittynyt tarinan myötä melkoinen katsomokulttuuri

  Esim. Turun juhlat.
  https://www.suurkeuruu.fi/a/200882723

  Ja ennenkuin heitterit heittaa ja hanhinaamat kaakattaa, niin onhan tämä mittakaavassa melko uskomatonta menoa. Kalseassa kotihallissa käy melko hulina.
   
 4. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Mestiksen aktiivisimpia ryhmiä taitaa olla
  Ruutanat (K-Vantaa)
  Susirajan Punamustat (Jokipojat)
  Karhukopla (IPK)
  TUTO Rebels (TUTO)
  Sitten kunniamaininnat:
  Hermes ja KeuPa
  Mestis seuroille ja heidän faneille tehtäisiin iso palvelus avomalla sarjat ja pudottamalla kabinettiseurat takaisin. Mutta pidetään keskustelu aiheessa. Mestiksen fanikulttuuri on myös kehittynyt, toki osallistujia liigan mittakaavaan katsottuna vähemmän, mikä tuskin yllättää ketään. Iso peukku kuitenkin kaikille jotka vaivautuvat kannustamaan joukkuettaan siellä mestiksessä.
   
 5. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Mestiksen fanikulttuuri kehittyisi ehdottomasti eniten sillä, että sarjat avattaisiin ja esim. Liigan kaksi viimeistä ja Mestiksen finaalipari, eli kahden kärki, pelaisivat esim. kaksin- tai nelinkertaisen karsintasarjan.

  Liiga ei tähän suostu, koska pelko putoamisesta on olemassa. Mielestäni Mestiksen joukkueelle pitäisi antaa mahdollisuus hakea liigapaikkaa, jos sijoittuu karsintasarjassa kahden parhaan joukkoon. Liigajoukkue voisi myös pudota, mutta ainoastaan joku "kolme kertaa peräkkäin kahden viimeisen joukossa ja sen jälkeen hävitty karsintasarja" voisi olla sellainen putoamismalli, jonka liigajoukkueet voisivat hyväksyä.

  Kuitenkin tuo kabinettiseurojen pudotus on täysin älyvapaa ja järjetön ehdotus. Jokainen putoaja ja nousija pitäisi ratkaista pelaamalla.
   
 6. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Ei missään nimessä mitään suoraa pudotusta millekään joukkueelle ihan vaan "koska teidät nostettiin armosta sieltä viimeksi". Samalla periaatteella voitaisiin ruveta supistamaan Liigaa vaikka kahdeksan joukkueen sarjaksi ja viimeisimpien tulokkaiden lisäksi viskotaan divariin sitten Kärppiä, Kalpaa, Pelicansia, SaiPaa..
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lisäksi ainakin 2/4 noistakin on selkeitä kabinettiseuroja, eli Porilaisen miähen liigaan jäisi siis korkeintaan kymmenen joukkuetta.
   
 8. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Omissa fantasioissa olisi 12 joukkuetta, 8 parasta PlayOffeihin ja sijalla 11 ja 12 olevat karsintaan
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.