Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 296 558
  • 1 413

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
SarvisClubin(ja nyt puhun siis päädyn vakiokannattajista) "rakenne" on sellainen, että siellä on suhteellisen paljon 5-17-vuotiaita

Tavallaan joo, mutta taannoin Kouvolassa juuri tämän ikäiset kaverit lähtivät kehittämään toimintaa, ja lopputulema oli ihan Mestis-uskottava katsomomeininki, joka ei enää paljoa esim. TUTO REBELSille tai Sarvis Clubille häpeä. Eli kyllä poikia kannattaa huomioida ja antaa mahdollisuuksia osallistua. Nyt siellä on klopit amiksessa yms ja näistähän tulee juuri sitä 20-40 -ikäryhmää, jos kundit onnistuvat Kymenlaaksosta töitä löytämään.

Joensuussa palataan aika samoilla menoilla kuin millä lähdettiinkin. Susirajan Punamustat pitänevät tuttua menoa päädyssä. Itse olen tottunut ja tykkään.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kyllähän Susirajan punamustat on valitettavasti kärsinyt katoa päätykatsomosta Mehtimäellä. Ilmeisesti jonkun verran on jäänyt väkeä pois ja nuorennusleikkausta on selvästi havaittavissa. Kotipeleissä hieman vastustajasta riippuen siellä on n.5-20 henkeä huutamassa.

Silti siellä on muutama kaveri joka on useamman vuosikymmenen ajan pitänyt yllä joensuulaista fanikulttuuria, ja edelleen huutavat mukana. Respect.

Rummut tuovat kyllä hyvän vivahteen halliin. Ainoastaan näin muista katsomon osista seuraavana kaipaisi laajempaa kannatuslaulu skaalaa. Jalkapalloviheriöiltä jääkiekkoon rantautuneet chantit olisi hieno saada mehtimäellekin, kuten monella muulla kiekkopaikkakunnalla. Viime vuosina laulut ovat aika pitkälti olleet taputukset sisältäen "Jokipo! jokipo! jokipo!", "Maali! Maali! Maali", "Taistele Jokipo, Taistele Jokipo!"
 

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
9. Hermes
Hermes Loyals - Tämä gruppo on mulle tuntematon. Pienen googlettelun jälkeen jengi vetänny kunnon settiä jo Suomi-Sarjassa ihan chanttien muodossa.
Jou, parhaillaan Suomi-Sarja aikoina oli välillä pitkästi yli viisikymmentä henkilö huutamassa ja laulamassa Hermekselle. Reissujaki ollaan järjestetty, parhaillaan matkassa ollaan oltu yli viidelläkymmenellä kannattajalla. Saa nähdä mitä tuleva tuo mukanaan, mutta Kokkolassa ei jäädä toiseks ainakaan ;)
Viimeisin reissu oli Joensuuhun kolmanteen finaalipeliin joka meni miten meni mutta katsomossa pistettiin kyl parasta, tavallisesti ei olla pidetty rumpua matkassa, mutta Joensuuhun tiedettiin että on pakko ottaa mukaan jotta tahti pysyy oikeana sen kammottavan rummutuksen takia mikä siellä pauhaa! :D

Jos haluaa meidän toimintaa seurata niin käykää tykkäämässä meidän Facebook-sivuista!

Nähdään pian ympäri Suomen maan!
 

Tippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko
Itse toivoisin, että koko kikkelin mittailu tässä aihepiirissä lopetettaisiin. Henkilökohtaisesti en pidä edelleenkään niistä laulunjollotuksista (jotka mielestäni on kopioitu lajiin suoraan jalkapallosta, ja ovat kaikenliäsäki pääasiassa täysin sisällöttömiä ulvontoja) Tärkeintä kannattamisessa on se, että kannattaa, eikä niinkään se miten esittää kannattavansa.

Ei tässä tarkotus mitään kikkeleitä ole mitata, vaan halusin nostattaa keskustelua Mestiksen organisoiduista kannattajaryhmistä. Jokanen kannattaa tyylillään ja yhtä tärkeä on se henkilö, joka istuu keskellä hallia ja ostaa makkaran/kahvin kuin se, joka tykkää olla kannattajakatsomossa ja huutaa/laulaa omalle joukkueelleen.

Tavallaan joo, mutta taannoin Kouvolassa juuri tämän ikäiset kaverit lähtivät kehittämään toimintaa, ja lopputulema oli ihan Mestis-uskottava katsomomeininki, joka ei enää paljoa esim. TUTO REBELSille tai Sarvis Clubille häpeä. Eli kyllä poikia kannattaa huomioida ja antaa mahdollisuuksia osallistua. Nyt siellä on klopit amiksessa yms ja näistähän tulee juuri sitä 20-40 -ikäryhmää, jos kundit onnistuvat Kymenlaaksosta töitä löytämään.

Tämähän oli tämän keskustelun mainioin kommentti. Joskus taannoin olisin saattanut provosoitua, mutta nyt nauran maha kippurassa. Terveisin nimim. Ikuinen amis, joka valmistui lähes kymmenen vuotta sitten.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ne, jotka eivät ole laulamassa niitä kaikkien haluamia ja kunnioittamia "messuja" tai "veisuja" eli englannista väännettynä chantteja, eivät ehkä tiedä, miten vaikeaa laulaminen on. Vaikka jalkapallostadionilaulut saattavat kuulostaa yksinkertaisilta, niin niiden saaminen toimimaan on hemmetin hankalaa. Miettikää montako ääntä siellä mahdollisesti on yhdessä.

Jos messuamassa on vaikkapa vain 10 ihmistä niin se ei jäähallissa paljonkaan kuulu ja vieläpä jos tässä joukossan vaikka vain puolet sellaisia, jotka ovat harrastaneet laulamista niin homma vaan ei yksinkertaisesti tahdo toimia. Vire ei pysy, alaspäin kulkevat äänisarjat tippuvat aina vain alemma, äänet käheytyvät, jne. Niitä lauluja on helppo vaatia ja toivoa kuultaviksi, mutta niiden toteuttaminen on todella vaikeaa. Ja lopulta laulajiakaan ei huvita kun he huomaavat että ei tämä kulje. Pelkkä huutaminen ei kannatuslauluissa pitkälle vie.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Laittakaa pop cornit kattilaan niin aloitetaan..

Sarvis Club

Jokavuotinen keskustelu Sarviksen olemassaolon oikeutuksesta. Katsokaa huviksenne vaikkapa tämän saman ketjun ensimmäiset sivut ja mietiskelkää miten järkevää näitten asioiden läpi käynti taas on, shamaa shaibaa since 2008, ainakin.

Kerron seuraavaksi kuitenkin kuinka asiat ovat kannatuspuolella Mikkelissä, niin kenenkään ei tarvitse spekuloida enempää ja voidaan jatkaa kohti liigaa.
Ensinnäkin mitä tulee paraspelaajan analyysiin, se on monelta kohtaa osuva, mutta täysin turha. Kaikki Sarviksen puutteet ovat todellakin koko kansan nähtävissä kaksi kertaa viikossa jäähallilla, ja on ymmärrettävää, että intohimoisen kannattajan ruuvia puristaa, koska jokainen toivoisi kotipelien olevan valtavia infernoja.

Kuinka asiaan saadaan muutos? Tärkein muutoksenpaikka on vuosikokous. Harmi vain, että paraspelaaja ei kerennyt taaskaan tähän lähtöön, kun vuosikokousjuna ottaa jä kölkytteli aseman ohi 5.5, kun sarvikselle valittiin nykyinen hallitus. Pitipä sattua ja niin hyvälle miehelle! Toinen paikka tehdä näkyvää muutosta on kotipelit. Tietääkseni paraspelaaja ei ole osannut suunnistaa kotipäätyyn näyttämään kannatuksen mallia, repeat-opastuksesta huolimatta. Avainroolissa on kaikessa yksinkertaisuudessaan tekijät, ihmiset, jotka laittavat muiden edessä itsensä likoon ja kehittävät toimintaa. Kyllä tietysti palstan piippuhyllyltä huutelua joku voi myös pitää eräänlaisena kehittämisenä, joku taas ei.

Koska olen ollut toiminnassa mukana, en aivan täysin allekirjoita voimaduon sanomaa siitä, että kyllä tänne voi tulla aivan kaikki ja tehdä muutoksia.
Siis ilman muuta voi tulla, jos kysymyksessä on pelkästään kannustukseen ja yleiseen, suotavaan, päätymölinään osallistumisesta. Tietyllä tapaa jotkut toiminnot ja tyyli ovat kuitenkin niin urautuneet vahvojen tekijöiden tuttuja uria kulkevaksi, että multakin jäi muutama idea vastustuksen vuoksi piippuun. Tämä on siis mielestäni aiheellinen huomio, jota pitäisi siellä päässä miettiä. Eli Sarviksen vahvuuksiin liittyy avainhenkilön huikea asialleen omistautuminen ja osaaminen, mutta paikka paikoin persooniin liittyvät tekijät myös rasittavat yhdistystä.

Sarviksen voimavara on yhteisöllisyys ja mukava meininki, siitäkin huolimatta että siltojakin on palanut (tuskinpa löytyy paikkaa missä ei olisi) Savonlinnassa ollaan aina tyytyväisiä kun Sarviksen bussi tuo rahhoo kassaan, ja ai että, jos sattuukin että SaPKo voittaa, niin miltään toiselta paikkakunnalta ei löydy niin montaa 55-65v ukkoa, joitten pitää päästä kuittailemaan 'sattumalta' faniporukan ohi kulkiessaan. Heh.
Päädyssä on nähtävästi kasvamassa muutamia nuoria herroja, jotka toivottavasti pystyvät jakamaan avainhenkilöiden taakkaa tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan Sarviksella on mukavasti pullat uunissa, kun on osaava ja luotettava tekijä taustalla, ja nyt kun liigaan mennään, niin toivottavasti paraspelaajan vanavedessä muitakin ilmestyy päätyyn toimintaa tukemaan. Koska asia on todellakin kiinni vain ja ainoastaan ihmisistä, jotka itsensä päädyssä likoon laittavat. Taitaa vaan olla päätykulttuuri vähenemään päin maassamme, samalla tavalla kun kiekko kokonaisuudessaan luisuu alaspäin.

Sarvikselta on siis luvassa suoritusvarmaa, lämminhenkistä matkailua ja Jukurien periksiantamatonta tukemista. Selvästi parasta kannatuskulttuuria mitä Mestiksellä on tänä vuonna tarjota. Saatan itsekin istua joku lauantai bussinpenkille kohti lörtsylää ja ottaa pari bissee, jos vain mukaan sopii.
Summa summarum, menkää päätyyn huutamaan, niin vot, että tulee hienoja lauluja! Juuri sellaisia kuin haluatte kuulla.

Nyt ei jaksa muista kannatusryhmistä kirjoittaa, ehkä myöhemmin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jos Ruutanat ja huivihelikopteri ovat sijalla neljä, niin se kertoo aika karua kieltä sarjan fanikulttuurin tilanteesta. Kyllä nyt ainakin Jokipon pitäisi listasta nousta, Joensuussa hoki myy ja buumin saa päätyynkin. Kunhan tulisi nyt vakautta vain toimintaan, mutta jo näillä havuin se on pakko arvostaa aika kärkeen tuossa listalla.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Onko täällä viime aikoina miten paljo harrastettu noita vieraspeli matkoja runkosarjassa? Tullaanko esim Kokkolassa näkemään vieras kannattajia tulevalla kaudella?
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Aikamoista mielensäpahoittamista koko viesti @paraspelaaja nosti muutamia hyviä juttuja esiin, joita kannataisi siellä päässä miettiä niin sieltä tulee kunnon verbaalioksennus, ei näin. Tyytyväisyys tappaa kehityksen, oletko koskaan kuullut? Se että olette mestiksen paras kannatatusporukka hienoa, mutta pitääkö siihen jäädä vellomaan, vastaus on EI. Kokoajan pitää kehittää ja kokeilla uusia juttuja ja välttää sitä urautumista, jos ei muuten onnistu niin aktiivejen vastuualueita kierrättämällä. Ei tämäkään ole mitään rakettitiedettä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Aikamoista mielensäpahoittamista koko viesti @paraspelaaja nosti muutamia hyviä juttuja esiin, joita kannataisi siellä päässä miettiä niin sieltä tulee kunnon verbaalioksennus, ei näin. Tyytyväisyys tappaa kehityksen, oletko koskaan kuullut? Se että olette mestiksen paras kannatatusporukka hienoa, mutta pitääkö siihen jäädä vellomaan, vastaus on EI. Kokoajan pitää kehittää ja kokeilla uusia juttuja ja välttää sitä urautumista, jos ei muuten onnistu niin aktiivejen vastuualueita kierrättämällä. Ei tämäkään ole mitään rakettitiedettä.
Mielipiteesi on täysin oikeutettu siinä kuin minunkin, eikä vastuuta tekstinsä oikein ymmärtämisestä saa yleensä laittaa lukijan kontolle, mutta nyt täytyy ihmetellä millä jalalla sinä tuon tekstini oikein luit? Voisit nyt samalla vaikka valottaa omaa kompetenssiäsi mitä tulee Mikkeliläiseen kannatuskulttuuriin, ja siinä toimimiseen. Kirjoitukseni oli rehellinen läpileikkaus Sarvis Clubin tämän hetkisestä tilasta.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Sarvis Club tullaan jossain vaiheessa näkemään takuuvarmasti Kokkolassa.

Mukava kuulla. Viime kaudella oli parissa pelissä. Kalajoelta tottakai, Rovaniemeltä vajaa kymmenen ja Joensuusta finaali ottelussa tais 5 henkilöö olla eli aika hiljasta oli. Kyllähän vierasfanit tuo lisä kipinän otteluun, varsinki jos määrä on enemmänku pari henkilöautoa. Toivottavasti saatais Kokkolassa vähintään viime vuoden porukka huutamaan, vaikka hiljasta on harkkapelit ollu. Eiköhän meki päästä pari kertaa kunnon porukalla reissaamaan.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Minun viestini saattoi olla "oikea mutta turha", mutta niin oli sinunkin Dynamo. Minulla on omat, todelliset syyni siihen, etten ole mukana fanitoiminnassa. Mitään intressejä ei kyllä ole niitä alkaa selvittelemään täällä yleisellä palstalla. Jos tähän lähdetään, niin aivan yhtä hyvin minäkin voisin kysyä sinulta, että kun fanitoiminnassa oli uusi upea alku menossa, niin miksi lähdit sieltä helvettiin. Asia ei kuitenkaan minulle kuulu pätkääkään. Jokainen eläkööt omaa elämäänsä.

Minun filosofia tässä asiassa vain on sellainen, että seuran virallisella faniryhmällä pitäisi olla tietty "vastuu" homman viemisestä eteenpäin, se kun voi vielä nousta arvoon arvaamattomaan uuden kannattajapohjan luomisessa. Siihen ei kuulu se, miksen minä ole valittamassa näitä asioita Sarviksen kokouksessa palstan sijaan. EI OLE VARAA menettää fanipohjan uutta kasvua, se on vain näin ja sillä siisti, riippumatta siitä, missä minä sen faktan kerron. Kuten jo aiemmin mainittua, meillä on seurassa uusi vastuullinen johtaja, ja hän on jo ennen kauden alkua osoittanut välittämisensä fanitoiminnan suuntaan. Aivan varmasti tästäkin on apua, kun toimintaa aletaan viemään kohti Liigatasoa. Minä aion vielä jonain päivänä hypätä kyytiin mukaan. Toivottavasti se päivä olisi mahdollisimman aikaisin.

Saimanille sen verran, että Sarvisclub tekee varmasti tällä(kin...) kaudella eniten fanimatkoja Mestiksessä, ja Kokkolaankin Jukurifaneja eksyy aivan varmasti. Mielelläni näkisin länsirannikolta porukkaa myös Kalevankankaalla!
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Minun filosofia tässä asiassa vain on sellainen, että seuran virallisella faniryhmällä pitäisi olla tietty "vastuu" homman viemisestä eteenpäin, se kun voi vielä nousta arvoon arvaamattomaan uuden kannattajapohjan luomisessa. Siihen ei kuulu se, miksen minä ole valittamassa näitä asioita Sarviksen kokouksessa palstan sijaan. EI OLE VARAA menettää fanipohjan uutta kasvua, se on vain näin ja sillä siisti, riippumatta siitä, missä minä sen faktan kerron. Kuten jo aiemmin mainittua, meillä on seurassa uusi vastuullinen johtaja, ja hän on jo ennen kauden alkua osoittanut välittämisensä fanitoiminnan suuntaan. Aivan varmasti tästäkin on apua, kun toimintaa aletaan viemään kohti Liigatasoa. Minä aion vielä jonain päivänä hypätä kyytiin mukaan. Toivottavasti se päivä olisi mahdollisimman aikaisin.

Ymmärrän filosofiasi, mutta silti joudun nostamaan tässä vaiheessa pulpetin alta sen 'paskapuhetta' kyltin ylös. Sarviksen vuosikokous ja toimintaan osallistuminen ovat ne kanavat mitä pitkin vaikutetaan. Miksi luulisit että ollaan edelleen tässä samassa tilanteessa, vaikka viimeiset kymmenen vuotta asiantuntija toisensa perään on marssinut tänne palstalle kertomaan, kuinka ne asiat oikeasti pitäisi tehdä. Tekosyitä piisaa, tekijöitä puuttuu, eikä tämä liity nyt minuun yhtään millään tavalla. Olin vuoden, pystyin auttamaan ja nyt Sarvis menee omalla painollaan niin kuin sille sopii. Toiminta muuttuu sinä päivänä, kun joku menee paikan päälle kantamaan vastuuta. Katsotaan taas ensimmäisessä kotipelissä miten vastuuta kannetaan. Tulevan liigapaikan ja Jukurijohdon mahdollisen panostuksen myötä toki piristymistä tullee tapahtumaan muutenkin.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Onko täällä viime aikoina miten paljo harrastettu noita vieraspeli matkoja runkosarjassa? Tullaanko esim Kokkolassa näkemään vieras kannattajia tulevalla kaudella?
Kajaanista ovat ainakin järkkäilleet viime kausina pari-kolme vierasreissua kaudessa. Veikkaisin, että Kokkola voi olla maantieteellisen sijainninkin ansiosta ihan korkealla listoilla.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä tässä haikeana muistelee aikoja, jolloin Sport ja fanaattiset räyhähenget pitivät elämää kotona ja vieraskentillä, KooKoo-fanit reissasivat bussilla Heinolaan ja Jukuri-fanit kahdella. Samanlaisia suurempia faniryhmiä liikuttavia seuroja ei Mestiksestä enää löydy. Jokipojat oli aikanaan yksi suurista, mutta sielläkin mielenkiinto laimentunut. Vieläkö jossain Mestis-paikkakunnalla järjestetään säännöllisiä fanibussireissuja muille maille?

Heinolassa on tällä kaudella tavattu yksittäisiä IPK ja useampia Ketterä-faneja.

Heinolassa katsomokulttuuri on mennyt ilahduttavasti eteenpäin. Tällä hetkellä Heinolassa pelit ovat tunnelmaltaan vähintään Mestis-aikojen parhaita. Kausikorttikampanja löi ällikällä varmaan seurajohdonkin. Yli 1100 myytyä kausikorttia näkyy katsomossa ja keskiarvo killuu 550 paremmalla puolella. Paikalla oleva yleisö ei enää istu kuin tatit synkän kuusimetsän keskellä, vaan kannustaa omiaan, KYLLÄ, omaa joukkuetta. Takavuosina sanallinen piiska on heilunut heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Vaativan yleisön edessä pelaaminen on luultavasti ollut pelaajille vähintään puntteja tutisuttanut kokemus.

Pelaajatkin ovat huomanneet yleisön kannustuksen, mutta huomanneet erään seikan. Suurimman mekkalan hallissa saa edelleen aikaan tuomaritoiminta.
 

Knap

Jäsen
Kyllä tässä haikeana muistelee aikoja, jolloin Sport ja fanaattiset räyhähenget pitivät elämää kotona ja vieraskentillä, KooKoo-fanit reissasivat bussilla Heinolaan ja Jukuri-fanit kahdella. Samanlaisia suurempia faniryhmiä liikuttavia seuroja ei Mestiksestä enää löydy. Jokipojat oli aikanaan yksi suurista, mutta sielläkin mielenkiinto laimentunut. Vieläkö jossain Mestis-paikkakunnalla järjestetään säännöllisiä fanibussireissuja muille maille?

Heinolassa on tällä kaudella tavattu yksittäisiä IPK ja useampia Ketterä-faneja.

Heinolassa katsomokulttuuri on mennyt ilahduttavasti eteenpäin. Tällä hetkellä Heinolassa pelit ovat tunnelmaltaan vähintään Mestis-aikojen parhaita. Kausikorttikampanja löi ällikällä varmaan seurajohdonkin. Yli 1100 myytyä kausikorttia näkyy katsomossa ja keskiarvo killuu 550 paremmalla puolella. Paikalla oleva yleisö ei enää istu kuin tatit synkän kuusimetsän keskellä, vaan kannustaa omiaan, KYLLÄ, omaa joukkuetta. Takavuosina sanallinen piiska on heilunut heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Vaativan yleisön edessä pelaaminen on luultavasti ollut pelaajille vähintään puntteja tutisuttanut kokemus.

Pelaajatkin ovat huomanneet yleisön kannustuksen, mutta huomanneet erään seikan. Suurimman mekkalan hallissa saa edelleen aikaan tuomaritoiminta.
Vaikea puhua, kun en muiden paikkakuntien menosta tiedä hirveästi, mutta IPK:n faniryhmän karhukoplan toiminta on ihan hyvällä mallilla. Reissuja tulee runkosarjan aikana 3-4 ja viime vuoden pudotuspeleissä jokaisella kerralla taisi bussia/busseja lähteä Savonlinnaan. Ensi viikolla Karhukopla järjestää matkan joka kulkee nimeltä "Mansen valloitus" tms, kun IPKlla LeKi ja KooVee vastassa. Jokipoikien Susirajan punamustat ovat Iisalmessa käyneet useasti.

Kahdella ensimmäisellä kaudella kannattaminen ollut Iisalmessa erittäin hyvällä mallilla Mestiksen mittapuulla, pudotuspeleissä meno oli sitten melko uskomatonta. 1200 ihmistä, joista aika iso osa taisi paukuttaa noita ämpäreitä. Muovista menoa tai ei, mutta tunnelmaa oli.

Sepä se, tuomaritoiminta herättää yleensä nekin fanit, jotka eivät muuten huuda chänttejä tai huuda joukkueensa nimeä. Mutta kun tuomio tulee, niin silloin ollaa äkäisiä. Tällä kaudella Iisalmessa erikoishuomiota on saaneet Nickerson ja Lucenius, ihan henkilökohtaisia piikkejä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mestiksen aktiivisimpia ryhmiä taitaa olla
Ruutanat (K-Vantaa)
Susirajan Punamustat (Jokipojat)
Karhukopla (IPK)
TUTO Rebels (TUTO)
Sitten kunniamaininnat:
Hermes ja KeuPa
Mestis seuroille ja heidän faneille tehtäisiin iso palvelus avomalla sarjat ja pudottamalla kabinettiseurat takaisin. Mutta pidetään keskustelu aiheessa. Mestiksen fanikulttuuri on myös kehittynyt, toki osallistujia liigan mittakaavaan katsottuna vähemmän, mikä tuskin yllättää ketään. Iso peukku kuitenkin kaikille jotka vaivautuvat kannustamaan joukkuettaan siellä mestiksessä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mestis seuroille ja heidän faneille tehtäisiin iso palvelus avomalla sarjat ja pudottamalla kabinettiseurat takaisin.
Mestiksen fanikulttuuri kehittyisi ehdottomasti eniten sillä, että sarjat avattaisiin ja esim. Liigan kaksi viimeistä ja Mestiksen finaalipari, eli kahden kärki, pelaisivat esim. kaksin- tai nelinkertaisen karsintasarjan.

Liiga ei tähän suostu, koska pelko putoamisesta on olemassa. Mielestäni Mestiksen joukkueelle pitäisi antaa mahdollisuus hakea liigapaikkaa, jos sijoittuu karsintasarjassa kahden parhaan joukkoon. Liigajoukkue voisi myös pudota, mutta ainoastaan joku "kolme kertaa peräkkäin kahden viimeisen joukossa ja sen jälkeen hävitty karsintasarja" voisi olla sellainen putoamismalli, jonka liigajoukkueet voisivat hyväksyä.

Kuitenkin tuo kabinettiseurojen pudotus on täysin älyvapaa ja järjetön ehdotus. Jokainen putoaja ja nousija pitäisi ratkaista pelaamalla.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Ei missään nimessä mitään suoraa pudotusta millekään joukkueelle ihan vaan "koska teidät nostettiin armosta sieltä viimeksi". Samalla periaatteella voitaisiin ruveta supistamaan Liigaa vaikka kahdeksan joukkueen sarjaksi ja viimeisimpien tulokkaiden lisäksi viskotaan divariin sitten Kärppiä, Kalpaa, Pelicansia, SaiPaa..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei missään nimessä mitään suoraa pudotusta millekään joukkueelle ihan vaan "koska teidät nostettiin armosta sieltä viimeksi". Samalla periaatteella voitaisiin ruveta supistamaan Liigaa vaikka kahdeksan joukkueen sarjaksi ja viimeisimpien tulokkaiden lisäksi viskotaan divariin sitten Kärppiä, Kalpaa, Pelicansia, SaiPaa..

Lisäksi ainakin 2/4 noistakin on selkeitä kabinettiseuroja, eli Porilaisen miähen liigaan jäisi siis korkeintaan kymmenen joukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös