Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Katsomokulttuuri Mestiksessä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Tim Callahan, 29.05.2008 klo 19.37.

 1. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Viestisi kuvaa KooKoo-kannattajan sielunkuvaa parhaimmillaan, ei toki kaikkien. Toivottavasti mikkelissä on hyvät pöhinät perjantaina. Tervetuloa KKtig Harppalandiaan! Mikkelissä lyödään perjantaina Mestiksen tämän kauden yleisöennätys! Siinä sinulle kulttuuria!
   
 2. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Älkää jaksako enää tuota lapsellista nokittelua, puolin ja toisin. Minä luulin, että siitä pahimmasta päästiin tässäkin ketjussa jo yli. Olkaa aikuisia ja antakaa olla.
   
 3. Steus Jäsen

  Kouvolassa oli tänään hyvin _koko halli_ mukana taputtamassa tappioasemassakin hönkää KooKoon hakiessa tasoitusta, siinä on mikkeliläisillä vielä paaaaljon opittavaa. Kannattajaryhmien vääntö meni puolestaan aika suvereenisti Sarviksille.
   
 4. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Näinpä. Paraspelaaja lähti ja luulin ketjun tason parantumiseen, mutta tämä kertoo aika hyvin Mestiksen katsomokulttuurista. Ymmärrän toki, että mikkeliläisiä kismittää viime kauden tappio varsinkin, kun KooKoo on se joka nousee eikä Jukurit. Mutta ei nämä ottelutapahtumat parane, jos vittuilu ja toiselle nauraminen alkaa muutama päivä ennen varsinaista koitosta. Älytöntä kikkelin venyttelyä. Nyt ymmärrän vielä paremmin, miksi ihmiset eivät halua itseään liitettävän Sarvis Clubiin. Yksi rääväsuu kun on poissa, niin näyttää noita lyötyjä lyöviä löytyvän aika paljon. Toki KKtig vastaa huutoon. kuka muu muka?
   
 5. Tähän ketjuun kirjoittavista jukurikannattajista tulee mieleen pieni räksyttävä chihuahua-lauma. Omanlaistaan kannattajakulttuuria toki sekin, istuu täydellisesti isoon kuvaan. Ei tule näitä piirinmestaruuskilpailuita ikävä!
   
 6. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Pitää nyt kai lausua tähän hommaan muutama sana, sillä jotenkaan en tajua tätä viimeaikaista keskustelua lainkaan. En kaikilta osin Jukureiden videotaulun käyttöä, enkä kyllä oikein Tommi Mannisen kolumniakaan. Lisäksi olen suoraan sanottuna väsynyt siihen, että joillakin itseään kehittyneinä pitävillä kannattajaryhmillä - tai ainakin joillakin niiden jäsenillä - on jatkuvasti tarve nostaa itsensä jalustalle. Samoja oireita podin itsekin joitakin vuosia sitten, mutta liekö sitten muutama ikävuosi lisää muuttanut ajatuksia.

  Täällä on sanottu, että SarvisClubiin ei ole tunkua. Kuitenkin yhdistyksellä on käsittääkseni 175 jäsentä ja Kouvostoliitossakin oli kohtalaisen hyvä edustus tänään. Toisaalta SarvisClubista puuttuvat kyllä ne parinkympin hujakoilla olevat mieskatsojat, mutta se nyt tuskin on yksin kannattajaryhmän ongelma. Tämän joukon puuttuminen katsomosta on koko Jukureiden ongelma, mutta se koskee enemmän itse seuraa kuin kannattajakulttuuria.

  Mitä Jukurit ja Mikkeli siinä voittaisivat, jos JSC nyt yhdessä yössä muuttuisi laumaksi käsiään vihaisesti heiluttelevia merkkivaatteisiin pukeutuvia laulajia? Ja jos vielä laulut olisivat niitä samoja chantteja SMJK:n laulukirjasta? Kyllähän SarvisClubinkin katsomosta laulua nyt on irronnut, jos se tälle kannattajatoiminnalle joku mittari on. Pääasia, että se mitä tehdään, tuntuu omasta mielestä oikealta, hyvältä ja ennen kaikkea aidolta.
  Mikään tuskin olisi estänyt muodostaa toisenlaista kannattajaryhmää JSC:n rinnalle, mutta sellaistapa ei ole tapahtunut. Toisaalta, jos tapahtuisi, niin en minä pistäisi pahakseni.

  Eikä tämä nyt ole tarkoitettu kritiikiksi Kouvostoliittoon. Kyllä minusta KooKoon kannattajakatsomossa on ollut hyvä tunnelma ja meininki useimmiten, kun olen samaan halliin sattunut.

  Ja kyllä, olen itsekin SarvisClubin jäsen vaikka en kannattajakatsomossa kotimatseissa olekaan. Vieraspelireissuilla olen käynyt, mutta nyt ei ole yksinkertaisesti uskaltanut: olen nähnyt Jukureiden voittavan vierasottelun edellisen kerran keväällä 2013 Mestiksen toisessa finaalissa Kouvolassa. Sen jälkeen olen nähnyt toistakymmentä vierasmatsia, mutta aina on Jukurit onnistunut häviämään! Pidätän oikeuden nostaa itseni finaalisarjan ratkaisijaksi, jos Jukurit nostaa mehupurkin kohti kattoa.
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Pointtihan ei ole siinä, etteikö Sarvis Clubiin tunkua olisi ollut, vaan siintä, että kun sinne uusia janttereita tulee, eivät he kauaa siellä pyöri. Monihan varmaan kuuluu Sarvis Clubiin pelkästään etujen takia. Tunnen ainakin muutaman KKP:n jäsenen ja he ovat toiminnassa mukana esimerkiksi halvempien vierasmatkojen takia. Eivät he muuten fanipäädyssä rieku. Näin varmaan Sarviksessakin. Ei teidän tarvitse uskoa, mutta minua on tänään lähestetty YV:llä jukurifanin toimesta ja ei nämä Sarviksen ongelmat ihan tuulesta temmattuja ole.
   
 8. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Toivotaan että näin teette! Siis vilpittömästi näin jääkiekkoihmisenä toivon että mahdollisimman moni löytää hallille. Tässä pari faktaa tämän kauden osalta ja tärppinä pari Mestikseen liittyen.

  Tämän kauden Mestiksen yleisöennätys on Kouvolasta 4.4.2015 KooKoo - TUTO Hockey - 4185 katsojaa.

  Mikkelin halliin mahtuu 4400 katsojaa jos on loppuunmyyty.

  Tämän kauden Jukureiden ennätysyleisö on 3236 katsojaa.

  Mestis historian ennätysyleisö on viime kaudelta vastaavasta pelistä kuin nyt Mikkelissä tuleva ottelu, eli viime keväältä Kouvolasta kun ottelua seurasi 5194 katsojaa.

  Jukureiden seurahistorian ennätysyleisö Mestiksessä on vuodelta 2002 Jukurit - KooKoo ottelusta kun katsojia oli 4357.

  Lyhyellä matikalla on nähtävissä että tämän kauden ennätysyleisömäärä voidaan rikkoa, vaikkakin vain max.215 katsojalla. Samalla Jukurit tekisivät uuden katsojaennätyksensä.

  Uskon että halli on loppuunmyyty (pakkohan sen on olla kun hallin kapasiteetti on "vain" reilut 4000 ja Liigaan on menossa) sillä "panokset" ovat kovat ja hinku saunomaan on suuri. Mikäli halli ei ole loppuunmyyty tai yleisömäärä on alle 4200 katsojaa niin kysyn sitten @Andy-80 missä on kulttuuri?

  Mikkeli on perjantaina loppuunmyyty, sillä jos se nyt ei ole, niin kertokaa toki milloin se olisi? Perjantaita odottaessa...
   
 9. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  On kyllä tuo DJ meno mielestäni huvittavaa, ei siinä mitään. On sitä oikeus soittaa mitä tahansa, kunhan ei mölise kenttätapahtumien aikana kuten Kokkolassa aikanaan. Mutta kyllä sitä Kouvolassakin on osattu, eli ei tämä palaute mene nyt kenellekään suoraan. Nimittäin Kouvolassa soitettiin joskus Sport pelin aikana "vaasalaiset on homeperseitä" viisu ja koin suurta myötähäpeää tästä valinnasta monella eri tasolla. Ei ainakaan naurattanut yhtään, ehkä siinä seiska-kasiluokan kulmalla olisi pari hymähdystä aiheuttanut.

  Toivotaan että Jukurit saa mökin täyteen seuraavassa pelissä, huikean kovat saumat ottaa kannu kotona. Ja tuollaisia pelejä ja tuollaisia yleisömääriä tämä kuihtuva sarja tarvitsee.
   
 10. koukou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Samaltahan tuo hallisakin kuulostaa, mutta ei siinä, kiitettävästi olivat saaneet eilen laitoksesta vapaata matkalle kouvolaan.
   
 11. linduck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Lukko
  Nyt kun ei jakseta enää Harpasta jauhaa montaa viestiä, niin alettiin parjaamaan SarvisClubia:DD Ettehän te nyt jumalauta voi olla tosissanne iha oikeesti :'D Mikä ihmeen hinku on nostaa ittensä jalustalle ja parjata toisia? SarvisClubissa on tällä hetkellä enemmän jäseniä kuin hetkeen on ollut, se ei taasen ole tämän porukan ongelma jos ihmiset eivät hallille löydä tai eivät kehtaa tulla päätyyn huutamaan. Ei niitä ole edellistenkään pj:ien aikana ollut mitenkään huimaa määrää joten siitä on ihan turha ruikuttaa. Yrittäkää nyt aikuiset ihmiset käyttäytyä.
  Minulle on aivan sama mitä joku hiton villimies on Mikkelistä kirjoittanut, tai mikä täällä on kaikkien muiden mielestä vikana, mutta joku roti tähänkin hommaan. On se kumma kun koko ajan pakko jostain valittaa ja kyllä nyt on mikkelissä kaikki huonosti. Juu, ehkä itekin oon sitä mieltä että kyllä tässä pystyy niin SarvisClub, kuin koko organisaatiokin parantamaan, useammassakin asiassa, mutta SarvisClubin jäsenenä (kyllä, semmoisena jäsenenä joka on siellä päädyssä ja huutaa muiden mukana, vasta puolisentoista vuotta ollut jäsenenä mutta mihinkään en ole lähdössä) oon ihan tyytyväinen elämääni täällä ja tässä porukassa. Luotto on että pyritään eteenpäin menemään koko ajan... Toivottavasti.
   
 12. Edellisessä viestissä summautuu minusta hyvin se, miksi sarvis on sarvis. Ei kyetä ottamaan asiallisestakaan kritiikistä vaaria, ollaan tyytyväisiä omaan tekemiseen, ja oletetaan että kyllä kehitystä tapahtuu itsestään. Selännekin sen tietää, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Mikkelissä ei tiedetä, kun ei uskalleta katsoa peiliin, vaikka ulkopuoliset ystävällisesti tuovat peiliä naaman eteen kerta toisensa jälkeen.

  EDIT: Ja siis, ei sillä, että siinä mitään vikaa olisi. Kyllä minusta mikkelissä voidaan puuhastella jatkossakin. Ei ole tarvetta vaihtaa DJ:tä, tai sarviksen puuhamiehiä. Mutta ei sitten tarvitse myöskään ihmetellä, jos ulkopuolelta ihmetellään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2015 klo 10.45
 13. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Lainaus:
  Tästä ketjusta pitäisi nimenomaan täysijärkisten pysyä erossa, mutta korjaan nyt tämän yhden väärän argumentin kuitenkin, kun alkaa mennä aivan täysin näkkärit ja hapankorput sekaisin.
  Mielestäni SarvisClub on saanut tänä vuonna todella paljon kriittistä arviointia toiminnastaan, niin mistä helvetistä sinä keksit tuonkin, etteikö paikalliset tiedä ongelmista, tai ettei niitä tunnusteta?! Se että Sarvis saa ansaitun kiitoksen esimerkiksi jostain pelin kannatuksesta, kuten eilisestä, ei tarkoita sitä etteikö kokonaisuudessa kuitenkin olisi jotain tekemistä. He ovat kiitoksen ansainneet ja jos se teitä vituttaa, niin katsokaa itse sinne peiliinne.
  Linkitä samalla mulle tähän ne puheenvuorot jossa kerrotaan nuo väittämäsi asiat..

  Kukkolan toimintaa on tosiaan puolusteltu, ihan aiheesta.

  Jääkää te Kouvolan jannut nyt keskenänne tappelemaan tänne, tai liittykää Sarviksiin, kun tuntuu niin jumalattomasti aihe kiinnostavan. Täällä katse on suunnattu perjantaille. Toivottavasti Kukkola on jo kaivanut Randelinin Kaken junttikamat esille ja ehkä saadaan Reetu meille vetämään maamme-laulu.
   
 14. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Katsomolohkot täyttyy pikkuhiljaa. Saman verran myyty istumapaikkoja kuin lauantaina ennen nettimyynnin sulkemista! Melkein kolme päivää aikaa myydä, joten hyvältä näyttää. Ennenkuin joku KooKoon hupparijannu jostain erehtyy mitään kommentoimaan, niin näinhän se pitää finaaleissa mennäkin. Vai mitä KooKoo?
   
 15. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Veikkaan, että aika moni kouvolalainen on ihan tyytyväinen siihen, että Mikkelissä on paljon yleisöä. Se kertoo osaltaa myös siitä, että Mestis kiinnostaa. Olisin huolestunut, jos yleisöä ei olisi. Nauttikaa siis hyvästä tunnelmasta ja edistäkää sitä hyvää katsomokulttuuria.
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Sellainen pikainen huomio, että "saaneet laitoksesta vapaata" yms heitot eivät äkkiseltään kovin rakentavalta kritiikiltä kuulosta, joku voisi jopa nähdä tuossa pyrkimystä vittuiluun.
   
 17. Steus Jäsen

  Uskoisin perjantaina Mikkelissä olevan todella hyvä tunnelma, kun sarja on katkolla ja monet mikkeliläiset uskovat liiga-paikkaan. Sivukatsomotkin lähtevät varmasti vihdoinkin mukaan Sarvisten huutoon. Toivottavasti @Harppa-setä antaa katsomolle tilaa samaan tapaan kuin Kouvolan DJ antoi eilen, eikä musiikki soi kiekon tippumiseen saakka. Vaihtoehtoisesti voidaan soitella Turo's Hevi Geetä aina kiekon tippumiseen saakka ja livestreamata Jatkoaikaa screenillä.
   
 18. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Sama pisti silmään ko.viestissä. Vastustajan ja heidän fanien kunnioitushan on tämän ns.fanikulttuurin yksi kulmakivi, josta tässä keskustelussa on puutteellisen kulttuurin omaavia opastettu katsomokulttuurin osalta, No nyt tietää taas yhden rajan, mitä saa sanoa ja mitä ei, jotta osaa elää korkeakulttuurin harrastajien kanssa sivistyneesti.
   
 19. the karpov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joo täytyy kiittää dj:tä eilisestä musiikin soiton lopettamisesta 3.erän hyökkäysalueen aloituksissa. Huomasi hyvin miten sivukatsomot lähtivät loistavasti mukaan kannustukseen kun häiritsevää teknoa tms. sontaa ei vyörynyt korvista sisään täysillä. Kiitoksia tästä ja tehkää samoin ensi vuonna sitten liigassa kun tunnelma tulee olemaan huikaiseva..
   
 20. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  En tiedä ketjua mihin tämän laittaisi (no ehkä vapaan nauruketju olisi oikea paikka, mutta suurin osa lukijoista ei tietäisi mistä puhutaan), joten pistetään vaikka tänne:

  Kujanpään veljen porukkaa bongattu Stellassa Jukureiden mestaruusjuhlista.
   
 22. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Penkasin vanhaa "arkistolaatikkoa". Ilmeisesti on tullut käytettyä sitä tyhjennysastiana, kun on pitänyt vaan nopeasti putsata pöytää, sillä kaiken maailman ihmeellisiä ja täysin turhia sotattuja lippulappusia siellä olikin... Mutta jostain syystä olin ottanut myös talteen lehtileikkeen Kouvolan Sanomista vuodelta 2002. Tää voi olla ihan hauskaa luettavaa sekä nuoremmille faneille että heille, jotka pyörivät päädyssä tuolloin ~13 vuotta sitten.
   

  Liitetyt tiedostot:

 23. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mahtavaa! Toki sellainen pieni korjaus että tuolloin ei oltu päädyssä vaan istuttiin kiltisti B-katsomon puolella. Yritettiin saada lupaa seisoa mutta silloinen toimiston väki oli sitä ideaa vastaan... Ajat muuttuu ja toiminta kehittyy! Ja tärkeintä on saada uutta voimaa mukaan
   
 24. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Onhan siellä näköjään muutamia tuttuja naamoja, mutta aika hyvin on väki vaihtunut, mikä lienee aina se tarkoituskin jossain määrin.

  Päätyyn muistaakseni siirryttiin 2005-2006 kaudella ja sen kauden plejareissa katsomosta tuli vihdoin seisomakatsomo?
   
 25. Randy Marsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Jokipoikien kannattajasakki oli joskus 2007 keväällä vielä juuri siinä kohdassa, missä KKP nykyisellään hoilailee. Puolisenkymmentä KooKoo-fania taas oli jossain päätykatsomon yläreunassa rumpu sylissä ihmettelemässä punamustien porukkaa, eli siinä mielessä olivat siirtyneet päätyyn.

  Edit: löytyipä kuvakin tuosta: http://www.kuudeskenttapelaaja.net/galleria_kookoo-jokipojat_200107/04.jpg