Yhteiskunnan tilasta erinomainen esimerkki on Kari Heikkilän haastattelusta Apu-lehdessä:"– Liikenne pelotti eniten, kun mietin lähtöä Venäjälle. Täällä voi likakaivon kansi puuttua kadulta, eikä kukaan silti muista laittaa sen kohdalle varoitusmerkkiä."
http://www.apu.fi/reportaasi/article118062-2.html
Eli mielestäsi yhdestä vuonna 2005 kirjoitetusta artikkelista, joka mainitsee että likakaivon kansi saattaa puuttua kadulta, voi vetää johtopäätöksiä Venäjän yhteiskunnan tilasta. Yhtä paljon kuin "puuttuvat likakaivon kannet" myös
tämä ja
tämä kertovat Venäjän yhteiskunnan tilasta. Yksittäisistä esimerkeistä voi vetää johtopäätöksiä moneen eri suuntaan.
Tuo on tietysti vain yksi esimerkki ja jos kyse olisikin vain likakaivon kannesta, se tuskin hetkauttaisi ketään, mutta mielestäni kommentti kuvaa todella hyvin Venäläistä kaupunkimiljöötä ja Venäläisten asennetta yhteisiin juttuihin.
Eli todellisuudessa teit johtopäätöksen vain yhden esimerkin perusteella. Kuinka monesti olet käynyt Venäjällä viimeisen parin vuoden aikana?
Paikat rempallaan, ketään ei kiinnosta ym. Melkoisella varmuudella, jos tuonne samaiseen likakaivoon joku putoaisi keskellä kirkasta päivää, tuskin ketään asia kiinnostaisi ellei tilannetta sattuisi näkemään lähiomainen tms. tuttava.
Ja tämä perustuu muuhunkin kuin ennakkoluuloon?
Kyllä. Molemmista löytyy esimerkki.
Maksamattomista palkoista vaikkapa tästä:
http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=3907
1. Kyse on tässä tapauksessa yhden pelaajan sanasta. Me emme voi tietää puhuuko pelaaja totta, ja jos puhuu niin mitkä olivat palkkojen maksamatta jättämisen todelliset syyt.
2. Myös Suomessa ulkomaalaisia työntekijöitä on kusetettu usein palkkojen suhteen. Ammattilaisurheilusta minulta ei löydy tästä esimerkkiä, vaikka en ihmettelisi jos esim. 1990-luvun alussa Itä-Euroopasta Suomeen muuttaneita urheilijoita olisi kusetettu palkkojen suhteen. Esimerkiksi rakennusalalta löytyy kymmenittäin esimerkkejä, missä köyhemmistä maista Suomeen roudattujen työntekijöiden palkat on vain jätetty maksamatta, eikä Suomen viranomaisia ole asia juurikaan kiinnostanut.
Tuosta nettiyhteyshommasta ei valitettavasti linkkiä ole, mutta olikohan Salmelainen joka kerran Veikkaajan tms. haastattelussa sanoi, että hävityn/huonosti pelatun pelin jälkeen oli enemmän sääntö kuin poikkeus että nettiyhteys oli kämpillä pimeänä.
Sanoiko Salmelainen että näin tapahtui jokaisen hävityn pelin jälkeen vai oliko kyse muutamasta kerrasta?
Sitä vaan, että Stockmann-case on erinomainen esimerkki siitä kuinka hyvin Venäläisten kanssa tehdyt sopimukset pitävät. Stockmannillahan oli kyseisessä jutussa ihan oikeusasteiden tuki takanaan mutta silti ryssät pistivät tavaratalosta sähköt pimeäksi ihan tuosta vaan. Tuollaisten temppujen takiako ihannoit Venäjää?
Miksi Stockmann rakentaa parhaillaan lisää tavarataloja Venäjälle, jos olo ja elo siellä on noin kauheaa?
Miksi suuret kansainväliset autotehtaat rakentavat kilvan Venäjälle tuotantolaitoksia?
Miksi venäläisten yritysten IPO:t eli osakeannit tuottivat nimenomaan ULKOMAILLA vuoden 2007 aikana enemmän kuin minkään toisen eurooppalaisen maan yritysten IPO:t?
Miksi Venäjä keräsi vuoden 2007 aikana noin viisi kertaa enemmän suoria ULKOMAALAISIA investointeja kuin koko 1990-luvun aikana yhteensä?
Miksi Venäjän bruttokansantuote kasvaa 8% vuosivauhdilla?
Miksi vasta päättynyt Pietarin talousfoorumi keräsi yli 200 suuren kansainvälisen suuryrityksen huippudelegaatiot (mukana yleensä myös toimitusjohtaja)? Mitä Microsoftin, Coca Colan ja Toyotan toimitusjohtajat tekivät Venäjän kaltaisessa "kehitysmaassa" ja miksi Dimitri Medvedevin puheet foorumissa näyttivät kiinnostavan kyseisiä herroja erittäin paljon?
On pelkkää sokeutta tai tietoista silmien sulkemista olla havaitsematta Venäjän yhteiskunnassa tapahtunutta positiivista muutosta viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämä positiivinen muutos heijastuu myös jääkiekkoon. Venäjän jääkiekkoilun sarjatoiminta ei voisi olla nykyisellä tasolla, jos muu yhteiskunta olisi jäänyt laahaamaan 1990-luvun tasolle. Yhteiskunnan yleinen nousu heijastuu erityisen paljon urheilussa. Venäjän urheilu ja jääkiekko siinä sivussa elää voimakasta nousukautta ja vain siksi, että maan voimistuneet taloudelliset resurssit mahdollisvat sen.
Kerropa rehellisesti, että olisitko esimerkiksi vuonna 1998 osannut arvata, millainen Venäjän pääsarja tulee olemaan kymmenen vuoden päästä?
Entäpä jääkiekkoilijan kannalta. Millaisella todennäköisyydellä saat kaikki rahasi tehtyäsi vaikkapa miljoonan dollarin arvoisen sopparin Venäjälle?
Varmaan saat kaikki rahasi suuremmalla todennäköisyydellä kuin jos olisit tehnyt miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen SM-liigajoukkueen kanssa.