Katsaus Venäjän superliigaan

  • 531 549
  • 3 230

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
sportstand.ru:n mukaan Janne Niskala on nyt allekirjoittanut sopimuksen Mytishin Atlantiin, ent. Himik, ja palkka siis olisi peräti 1 200 000 dollaria kaudesta, tiedä häntä. Esa Pirneshän siellä jo on palkkalistoilla.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
sportstand.ru:n mukaan Janne Niskala on nyt allekirjoittanut sopimuksen Mytishin Atlantiin, ent. Himik, ja palkka siis olisi peräti 1 200 000 dollaria kaudesta, tiedä häntä.
Tiedä näistä tosiaankaan, mutta niinkuin jo Lukon puolellekin kirjoitin, niin ruotsalaisen Aftonbladet lehden mukaan Niskala kyttää edelleen sopimusta NHL:ään kesän ajan. Ellei yksisuuntainen sopimus sinne toteudu, niin sitten Janne suuntaa kohti mainitsemaasi seuraa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakkihyökkääjä Branko Radivojevic siirtyy Minnesota Wildista Moskovan Spartakiin kaksivuotisella sopimuksella. Spartak hankki aiemmin keväällä Pohjois-Amerikasta slovakkipakki Ivan Barankan. Venäjän uuden liigan vetovoima alkaa näkyä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Eurohockey raportoi mm. seuraavat siirrot:

Kirby Law: Geneve -> Nizhnekamsk
Janne Niskala: AHL -> Mytitsh
Anton But: Pietari -> ZSKA
Branko Radivojevic: Minnesota -> Spartak
Timofei Shishkanov: ZSKA -> Pietari

Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava HK Dimitrov hankki lisäksi kolme ruotsalaista: Kenneth Bergqvist (Mora), Andre Hult (Bofors) ja Daniel Sperle (Brynäs).
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Metallurgin sivusto tietää kertoa, että viime kaudella Jaroslavlia valmentanut ja sieltä potkut saanut Paul Gardner valmentaa ensi kaudella Dynamo Minskiä eli Valko-Venäjän ainoaa KHL-edustajaa.


Nizhnekamskin uusi kanadalaispelaaja Kirby Law teki viime kaudella 54 pistettä 47 ottelussa Genevessä Sveitsin pääsarjassa, mutta pisteiden teko Venäjän liigassa vaatii erilaisia ominaisuuksia kuin Sveitsissä. Toivotaan että Law sopeutuu Nizhnekamskin joukkueeseen.

Nizhnekamskin pitäisi olla tulevalla kaudella viime kautta kovemmassa kunnossa, sillä se on hankkinut Lawn lisäksi Tshekin maajoukkuehyökkääjä Peter Hubacekin, yhden Venäjän lupaavimmista nuorista maalivahdeista Ivan Kasutinin, Jaroslavlissa viime kauden pelanneen puolustajan Denis Sokolovin, viime kaudella ZSKA:ssa pelanneen Ladislav Kohnin sekä nuoren ja lupaavan puolustajan Jevgeni Rjasenskin Kazanista.


Fedor Fedorov ja Dimitri Afanasenkov ovat kirjoittaneet jatkosopimukset Moskovan Dynamon kanssa. Fedorovin ja Afanasenkovin kanssa Dynamon hyökkäyksessä pelaavat ensi kaudella uusina niminä mm. Petr Cajanek, Mattias Weinhandl, Aleksei Kaliuzhni, Ivan Neprjajev ja Denis Tolpeko. Puolustus on vahvistunut Karel Rachunekilla. Toki puolustaja Mark Giordanon menetys Calgaryyn on iso juttu. Dynamo on varmasti kova ensi kaudella.


Anton Babtshuk on tehnyt jatkosopimuksen Avangard Omskin kanssa. Babtshuk oli viime kaudella Omskin paras puolustaja. Babtshuk, Nikita Nikitin, Ross Lupaschuk ja Denis Denisov muodostavat vankan rungon Omskin puolustukselle. Heikon viime kauden pelannut Omsk on myös vahvistanut rivejään hankkimalla Novokuznetskin viime kauden maalitykin, legendaarisen Boris Aleksandrovin pojan Viktor Aleksandrovin, Moskovan Spartakin viime kauden ykköspakin Vjatsheslav Belovin, maalivahti John Grahamen, viime kaudella flopanneen Stanislav Tshistovin, Jevgeni Gladskihin Magnitogorskista, Tshekin tämän vuoden MM-joukkueessa pelanneen Jakub Klepisin, Dimitri Pestunovin Spartakista, Dimitri Rjabikin Pietarista, Igor Volkovin Ufasta ja entisen NHL-pelaaja Pavel Vorobjevin Spartakista.

Tosin joukkue on myös menettänyt Artem Tshubarovin (Nizhni Novgorod) ja Aleksei Kaliuzhnin (Dynamo Moskova), mutta siitä huolimatta joukkue näyttää Moskovan Dynamon tavoin paljon kovemmalta kuin viime kaudella.


Mytitshin suomalaiskaksikon Pirnes-Niskala ensi kauden esitykset kiinnostavat ainakin allekirjoittanutta. Molemmille on luvassa iso rooli tulevassa seurassa, mutta iso rooli tuo myös isot odotukset. Rinta rottingilla ei Venäjälle kannata mennä, sillä menestyminen tuossa liigassa vaatii kovaa työtä pelaajalta kuin pelaajalta. Tony Salmelaisen floppaus Jaroslavlissa viime kaudella näytti sen, ettei maajoukkuestatus ole mikään tae menestykselle Venäjän sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Mytitshin suomalaiskaksikon Pirnes-Niskala ensi kauden esitykset kiinnostavat ainakin allekirjoittanutta..
Eikö Niskala odota vielä NHL-tarjousta vai onko siirto Venäjälle jo varma?

Molemmille on luvassa iso rooli tulevassa seurassa, mutta iso rooli tuo myös isot odotukset. Rinta rottingilla ei Venäjälle kannata mennä, sillä menestyminen tuossa liigassa vaatii kovaa työtä pelaajalta kuin pelaajalta. Tony Salmelaisen floppaus Jaroslavlissa viime kaudella näytti sen, ettei maajoukkuestatus ole mikään tae menestykselle Venäjän sarjassa.

Maajoukkuestatus ei varmasti ole mikään tae menestykseen Venäjällä tai missään muuallakaan. Silti menestyminen Venäjän sarjassa vaatii pelityyliin totuttelimisen lisäksi myos yleistä sopeutumista venäläiseen elämänmenoon ja vieraaseen kulttuuriin. Raha on tässä asiassa iso motivoiva tekijä, joka auttaa kestämään kaikenlaista, mutta kaikki eivät silti kestä elää siellä. Venäjä on venäjä ja jos kieli on vieras niin sopeutuminen voi olla erittäin hankalaa, vaikka pelityyliin tottuisikin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Eikö Niskala odota vielä NHL-tarjousta vai onko siirto Venäjälle jo varma?

Eurohockeyn mukaan sopimus on "Confirmed", mutta mikään 100% varma lähde tuo Eurohockey ei ole.


Maajoukkuestatus ei varmasti ole mikään tae menestykseen Venäjällä tai missään muuallakaan.

Kyllä se on sitä SM-liigassa ja nimenomaan suomalaiselle pelaajalle. Kuka tahansa vuoden 2008 Suomen MM-joukkueessa pelannut olisi tähti SM-liigassa.



Silti menestyminen Venäjän sarjassa vaatii pelityyliin totuttelimisen lisäksi myos yleistä sopeutumista venäläiseen elämänmenoon ja vieraaseen kulttuuriin.

En usko että kukaan floppaa Venäjällä (huonojen) olosuhteiden vuoksi, koska olosuhteet siellä ovat vähintään samalla tasolla kuin SM-liigassa. Mahdollisia kantoja kaskessa ovat kova harjoittelukulttuuri ja suomalaisille erikoinen pelityyli, missä kiekkoa ei lyödä keskialueelta päätyyn ja joka vaatii pelaajalta erittäin kovaa kuntoa ja luistelua.




Raha on tässä asiassa iso motivoiva tekijä, joka auttaa kestämään kaikenlaista, mutta kaikki eivät silti kestä elää siellä.

En tiedä kenenkään suomalaisen lähteneen pois Venäjältä kesken sopimuskauden siksi, että "ei olisi kestänyt elää" Venäjällä. Tapaukset joissa sopimus on purettu aloite on tullut seuran puolelta, kuten Togliattissa floppaamassa käyneen Tony Mäkiahon tapauksessa.

Ne jotka Venäjällä oikeasti pärjäävät mutta ovat liian vanhoja NHL:ään (kuten Hentunen) ovat yleensä kirjoittaneet Venäjälle jatkosopparit.
 
Kyllä se on sitä SM-liigassa ja nimenomaan suomalaiselle pelaajalle. Kuka tahansa vuoden 2008 Suomen MM-joukkueessa pelannut olisi tähti SM-liigassa.

Toisaalta eivät kaikki hyvätkään ulkomaalaiset pelaajat pärjää myöskään Suomessa, vaikka ovat todistetusti hyviä jopa maajoukkuetason pelaajia. Sama asia kuin se, että hyväkään suomalainen ei välttämättä menesty Venäjällä. Kyllä venäläinen maajoukkuepelaaja on lähes poikkeuksetta tähti myös Venäjän liigassa. Poislukien tietysti ne muutamat hieman oudommat maajoukkuevalinnat viime vuosilta.
 
En tiedä kenenkään suomalaisen lähteneen pois Venäjältä kesken sopimuskauden siksi, että "ei olisi kestänyt elää" Venäjällä.

En minäkään muista kenenkään kirjaimellisesti noin sanoneen, mutta muistan kyllä tapauksia, jossa pelaaja ei varsinaisesti hanttiinkaan laittanut kun suomalaisseura osoitti kiinnostusta kesken Venäjän sopimuskauden. Ja vaikka Suomessa takuulla oli tiedossa pienempi tilipussi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Toisaalta eivät kaikki hyvätkään ulkomaalaiset pelaajat pärjää myöskään Suomessa, vaikka ovat todistetusti hyviä jopa maajoukkuetason pelaajia. Sama asia kuin se, että hyväkään suomalainen ei välttämättä menesty Venäjällä. Kyllä venäläinen maajoukkuepelaaja on lähes poikkeuksetta tähti myös Venäjän liigassa. Poislukien tietysti ne muutamat hieman oudommat maajoukkuevalinnat viime vuosilta.

Periaatteessa olet oikeassa, mutta vertailua nimenomaan venäläispelaajiin on hankala tehdä koska heitä ei ole juuri SM-liigassa pelannut tällä vuosituhannella.

1990-luvulla Venäjän maajoukkuepelaajia ei pahemmin SM-liigassa pelannut muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Aleksandr Barkov oli varmaan heistä merkittävin johtuen Sm-liigauran pituudesta. Barkov oli yksi sarjan parhaista pelaajista kaikilla pelaamillaan kausilla.

Jonkin asteiseksi flopiksi voidaan nimetä HPK:n Aleksandr Havanov, joka menestyi myöhemmin erinomaisesti Moskovan Dynamossa je pelasi myös kohtalaisesti NHL:ssä. Toinen hieman vastaava tapaus oli Dimitri Filimonov, jolla oli kokemusta maajoukkueestakin.

Edelleen Venäjän alemmissa sarjoissa pelaava Andrei Potaitshuk oli parhaimmillaan maajoukkuetason pelaaja, mutta hän myös menestyi SM-liigassa ihan hyvin.

Maalivahti Vladimir Myshkinin voidaan sanoa olleen floppi Lukossa. Sama mies piti NHL:n All Stars -joukkueen nollilla vuoden 1979 Challence Cupissa.

Vitali Karamnov ja Igor Boldin olivat myös maajoukkuetason pelaajia, mutta kumpikaan heistä ei flopannut Mäkiahon tai Salmelaisen tapaan.

TPS:n German Titov ja Aleksandr Smirnov olivat TPS:n tärkeimpiä pelaajia mestaruusvuonna 1993. TPS:ssä pelanneet Aleksei Kudashov ja Andrei Skopintsev onnistuivat myös hyvin, varsinkin Kudashov.

Jokereissa käväissyt Dimitri Kvartalnov oli Jokerien parhaita (vai oliko jopa paras?) pistemies pudotuspeleissä vuonna 2000.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
En minäkään muista kenenkään kirjaimellisesti noin sanoneen, mutta muistan kyllä tapauksia, jossa pelaaja ei varsinaisesti hanttiinkaan laittanut kun suomalaisseura osoitti kiinnostusta kesken Venäjän sopimuskauden. Ja vaikka Suomessa takuulla oli tiedossa pienempi tilipussi.

Minusta alkuperäisen väitteen todistaminen vaatisi sen, että Venäjällä erinomaisesti menestyvä pelaaja (kuten Hentunen) purkaisi omasta aloitteestaan sopimuksen Venäjällä kesken sopimuskauden. Kaikki tiedossani olevat sopimusten purkamiset ovat koskeneet pelaajia, jotka ovat menestyneet Venäjällä heikosti ja sopimus on purettu seuran aloitteesta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Toiseksi edellisestä viestistä unohtui mainita Sergei Prjahin, joka on yksi Kiekko-Espoon/Bluesin historian parhaita ulkomaalaispelaajia. Myös HPK:n Aleksandr Andrijevski ansaitsee maininnan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eurohockeyn mukaan sopimus on "Confirmed", mutta mikään 100% varma lähde tuo Eurohockey ei ole.
Niskala itse kieltää sopimuksen ainakin täällä.

Hienoa kuitenkin, että kerrankin joku voi myöntää syyn siirtoon olevan pelkkä raha eikä mikään muu "liirumlaarum", joista osoituksena jutusta kommentit "Varmaan kaikki sen tietävät, että rahan takia sinne mennään" ja "Voisinhan minä tässä kertoa, että Venäjä on hieno maa ja ihmiset siellä ovat mukavia, mutta kyllä pääsyy sinne menemiseen on ihan kohtalaiset tienestit".
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Eurohockeyn mukaan sopimus on "Confirmed", mutta mikään 100% varma lähde tuo Eurohockey ei ole. .

Kiitos tiedosta, vaikkakin Eurohockey:n siirtouutisissa on tapahtunut virheita ennenkin.


Kyllä se on sitä SM-liigassa ja nimenomaan suomalaiselle pelaajalle. Kuka tahansa vuoden 2008 Suomen MM-joukkueessa pelannut olisi tähti SM-liigassa..

Tarkoitin pikemminkin, että muiden maiden sarjoissa maajoukkuestatus ei välttämättä merkitse sitä, että pelaaja olisi automaattisesti supertähti liigassa kuin liigassa. Toitä tulee tehdä menestyksen eteen ihan joka puolella myos kotoisessa SM-liigassa, jos meinaa pärjätä tai ylläpitää asemansa maajoukkuepelaajana. Ymmärrän toki pointtisi ja enkä väitä, että SM-liiga olisi samaa tasoa Venäjän liigan kanssa, mutta ammattilaisurheilua se on täälläkin eikä menestys helpolla tule.

En usko että kukaan floppaa Venäjällä (huonojen) olosuhteiden vuoksi, koska olosuhteet siellä ovat vähintään samalla tasolla kuin SM-liigassa. Mahdollisia kantoja kaskessa ovat kova harjoittelukulttuuri ja suomalaisille erikoinen pelityyli, missä kiekkoa ei lyödä keskialueelta päätyyn ja joka vaatii pelaajalta erittäin kovaa kuntoa ja luistelua..

Olosuhteilla en tarkoittanut olosuhteita jääkiekon parissa tai muutenkaan peliin liittyen, vaan sitä toista puolta eli normaalia elämänmenoa, joka on Venäjällä hieman erilaista kuin länsimaissa riippuen tietenkin minnepäin Venäjää pelaaja päätyy. Vieras kieli ja toisenlainen kulttuuri jääkiekon ulkopuolella tekevät Venäjästä edelleen epämiellyttävän vaihtoehdon usealle suomalaiselle pelaajalle. Rahasta sinne mennään ja rahan takia siellä "viihdytään", mutta tuskin kukaan suomalainen pelaaja jäisi Venäjälle yhtään palkkashekin vaatimaa aikaa pidemmäksi.


En tiedä kenenkään suomalaisen lähteneen pois Venäjältä kesken sopimuskauden siksi, että "ei olisi kestänyt elää" Venäjällä. Tapaukset joissa sopimus on purettu aloite on tullut seuran puolelta, kuten Togliattissa floppaamassa käyneen Tony Mäkiahon tapauksessa..

Ei kai sieltä kukaan halua kesken sopimuskauden lähteä, kun rahaa tulee tukuttain. Siellä sätkitään väkisin sopimuskauden loppuun asti, vaikka siellä eläminen onkin enemmän tai vähemmän tuskallista. Tämä tietynlainen luonteenlujuus erottaa suomalaiset ja jotkut pohjoisamerikkalaiset Venäjällä pelaamisen suhteen. Olen kuullut itse usean Venäjällä pelanneen pelaajan suusta, että "rahan takia lähdin ja sitä tuli enemmän kuin mukavasti, mutta ei ikinä enää".



Ne jotka Venäjällä oikeasti pärjäävät mutta ovat liian vanhoja NHL:ään (kuten Hentunen) ovat yleensä kirjoittaneet Venäjälle jatkosopparit.

Poikkeukset vahvistavat säännön.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Niskala itse kieltää sopimuksen ainakin täällä.

Oho! Kyseinen julkaisu oli lainannut suoraan allekirjoittaneen aikaisempaa kirjoitusta tässä viestiketjussa:


Länsi-Suomi:

Joukkueella on riveissään monta hyvää puolustajaa, kuten Dmitri Bykov, Vadim Homitski, Andrei Muhatshev, Maksim Semenov ja Kirill Ljamin, mutta yksikään heistä ei ole Niskalan tasoinen kiekollinen ylivoimapakki.


Allekirjoittanut:

Niskalalle olisi Mytitshissä tarjolla johtavan kiekollisen puolustajan paikka. Joukkueen puolustus on jo nyt aika hyvä, mutta sieltä puuttuu Niskalan tasoinen kiekoillinen puolustaja. Nykyisen puolustuksen johtohahmoja ovat Dimitri Bykov, Vadim Homitski, Andrei Muhatshev, Maksim Semenov ja Kirill Ljamin, mutta yksikään heistä ei ole Niskalan tasoinen kiekollinen ylivoimapakki.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Rahasta sinne mennään ja rahan takia siellä "viihdytään", mutta tuskin kukaan suomalainen pelaaja jäisi Venäjälle yhtään palkkashekin vaatimaa aikaa pidemmäksi.

Ammattilaispelaaja pelaa aina rahasta. En usko että maailmasta löytyy sellaista onnelaa jossa ammattilaispelaaja olisi valmis pelaamaan jotain nimellistä korvausta vastaan. Yksikään huippupelaaja ei valitse edes NHL:ää, jos palkka on 50,000 euroa vuodessa.



Ei kai sieltä kukaan halua kesken sopimuskauden lähteä, kun rahaa tulee tukuttain. Siellä sätkitään väkisin sopimuskauden loppuun asti, vaikka siellä eläminen onkin enemmän tai vähemmän tuskallista.

......

Olen kuullut itse usean Venäjällä pelanneen pelaajan suusta, että "rahan takia lähdin ja sitä tuli enemmän kuin mukavasti, mutta ei ikinä enää".

Keitä nämä pelaajat ovat?




Poikkeukset vahvistavat säännön.

Tuossa on vain se ongelma että nämä "poikkeukset" ovat toistaiseksi sääntö. Voi olla että ensi kaudella joku hyvin pelannut ulkomaalainen purkaa sopimuksensa Venäjällä, mutta toistaiseksi näin ei ole käynyt.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ammattilaispelaaja pelaa aina rahasta. En usko että maailmasta löytyy sellaista onnelaa jossa ammattilaispelaaja olisi valmis pelaamaan jotain nimellistä korvausta vastaan. Yksikään huippupelaaja ei valitse edes NHL:ää, jos palkka on 50,000 euroa vuodessa.

Ei kuulu ketjun aiheeseen, mutta eivätkös Riku Hahl ja Jani Rita (tai ainakin jompikumpi heistä) pelanneet NHL-työsulkukaudella HPK:ssa ilmaiseksi (ainakin osan kautta) vain pitääkseen kuntoa ja pelituntumaa yllä. Korjatkaa, jos muistan väärin.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Ammattilaispelaaja pelaa aina rahasta. En usko että maailmasta löytyy sellaista onnelaa jossa ammattilaispelaaja olisi valmis pelaamaan jotain nimellistä korvausta vastaan. Yksikään huippupelaaja ei valitse edes NHL:ää, jos palkka on 50,000 euroa vuodessa..

Itseasiassa moni suomalainenkin pelaaja on lähtenyt jopa pienemmällä summalla ja kahdensuunnan sopimuksella yrittämään kohti NHL:ää. Tätä ei varmasti tapahtuisi Venäjän suuntaan ainakaan tällä hetkellä. Eli Niskalaa lainatakseni Venäjälle mennään pelkästään rahan takia, eikä NHL:n tavoin tavoittelemaan unelmaa ja pelaamaan parhaiden kanssa. Venäjä ei houkuttele samalla tavalla kuin P-Amerikka. Toki mainittujen liigojenkin välillä on vielä selvä ja pitkälti perinteistä johtuva kuilu, joka korostaa NHL:n asemaa maailman parhaana liigana.

Toiseksi monet NHL:ssä pelanneet suomalaiset ovat jääneet tai harkitsevat vakavasti Pohjois-Amerikkaan jäämistä uransa jälkeenkin. On erittäin vaikea kuvitella, että suomalainen pelaaja perheineen jäisi Venäjälle asumaan uran loputtua. Syynä on nimenomaan erilainen kieli, kulttuuri ja elämänmeno (turvallisuus tai oikeastaan sen puute).


Keitä nämä pelaajat ovat?

Sen enempää nimiä paljastamatta voin kertoa, että kyseisten pelaajien nimet ovat varmasti vilahtaneet tässäkin ketjussa tiheään. Luulen, että pystyt aistimaan pelaajien yleisen asennoitumisen suoraan Niskalan haastattelusta. Venäjälle mennään ottamaan rahat ja sitten lähdetään helvetin nopeasti pois. Melko yksinkertaista.



Tuossa on vain se ongelma että nämä "poikkeukset" ovat toistaiseksi sääntö. Voi olla että ensi kaudella joku hyvin pelannut ulkomaalainen purkaa sopimuksensa Venäjällä, mutta toistaiseksi näin ei ole käynyt.

Vielä kerran voin todeta, että raha ratkaisee ja sopimusta ei tietenkään ihan kevyesti pureta, vaikka olosuhteet ja ympäristo eivät miellytäkään. Tämä voi olla sinulle vaikea pala hyväksyä, mutta Venäjää edelleen vierastetaan tietyllä tapaa, vaikka iso raha tietenkin saa pelaajia sinne kaudeksi tai pariksi. Seurat toki pitävät varmasti hyvää huolta pelaajista ja tietyllä tapaa heidän täytyykin auttaa pelaajia sopeutumaan paikalliseen menoon, koska muuten se on pelkkää pelaamista ja kotona nyhjäämistä usein ilman perhettä.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
upnorth24 kirjoitti:
Ei kai sieltä kukaan halua kesken sopimuskauden lähteä, kun rahaa tulee tukuttain. Siellä sätkitään väkisin sopimuskauden loppuun asti, vaikka siellä eläminen onkin enemmän tai vähemmän tuskallista.
......
Olen kuullut itse usean Venäjällä pelanneen pelaajan suusta, että "rahan takia lähdin ja sitä tuli enemmän kuin mukavasti, mutta ei ikinä enää".
The Original Jags kirjoitti:
Keitä nämä pelaajat ovat?
Mikko Rämö tarinoi omasta Venäjä-visiitistä n. 2,5 v sitten, tulee siihen sivuun ripaus Venäjä-kulttuuristakin. Esim: Rämö: "Kaikki siellä vähän perustuu uhkailuun ja jossain vaiheessa se alkaa tökkiä..."
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän arjen kurjuutta ja kärsimystä lähtee seuraavaksi kokeilemaan Niko Kapanen, joka on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kazanin kanssa (lähde: Eurohockey).

Vanhat ketjukaverit Kapanen ja Hentunen saavat yksissä miehissä voivotellla Kazanissa Venäjän elon jatkuvaa kurjuutta ja synkkyyttä ja laskea minuutteja sopimuksen päättymiseen.


Mutta kovat ketjut Kazan pystyy kyllä kokoamaan:

Zaripov - Zinovjev - Morozov
Mårtensson - Kapanen - Hentunen
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän sarjoissa pelaavia suomalaisia ensi kaudella (kysymysmerkki perässä tarkoittaa sitä että pelaajalla ei ole sopimusta Venäjälle, mutta pelasi Venäjällä edellisellä kaudella eikä ole siirtynyt muualle, tai ettei pelaajan huhuttu siirto Venäjälle ole vielä varmistunut):

Kazan: Jukka Hentunen, Niko Kapanen(?)
Jaroslavl: Ari Vallin(?)
Nizhni Novgorod: Mika Noronen
Mytitsh: Esa Pirnes, Janne Niskala(?)
ZSKA Moskova: Jussi Markkanen
Lada Togliatti: Antti-Jussi Niemi, Janne Pesonen(?)

Veikkaan että 15 raja menee rikki ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:
Periaatteessa olet oikeassa, mutta vertailua nimenomaan venäläispelaajiin on hankala tehdä koska heitä ei ole juuri SM-liigassa pelannut tällä vuosituhannella.

En tarkoittanutkaan pelkästään venäläispelaajia, vaan ulkomaalaisia ylipäätään. Kuten ansiokkasti kerroit, niin myös venäläisiä on käynyt täällä floppaamassa. Aivan kuten suomalaisia itärajan takana. Ja vaikka venäläisiä ei ole paljon SM-liigassa pelannut, niin eipä ole kovin montaa suomalaistakaan vielä Venäjällä pelannut, siis vielä. Tulevalla kaudella suomalaisedustus onkin ennätyksellisen suuri ja tämän kauden jälkeen voi tehdä taas enemmän johtopäätöksiä. Ja jos on venäläispelaajat onnistuneet SM-liigassa, niin kyllä Venäjältäkin löytyy onnistuneita suomalaispelaajia. Eräs oli jopa tyrkyllä Tihonovin maajoukkueeseen, mutta se onkin jo oma tarinansa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
No onhan se Kiprusoffin Markokin sanonut että Lukossa voisi pelata, mutta Raumalle ei muuttaisi. Rauma on siis paska paikka? *Smile, Vink*

Kapasen siirto Venäjälle on taas yksi osoitus vetovoimasta. Olisi varmasti kelvannut monelle NHL joukkueelle kolmosen sentteriksi. Toivotaan, että Kapanen & Hentunen-Duo saa myös peliaikaa runsaasti Venäjällä.

e. Venäjälle on matkaamassa myös suht mielenkiintoinen nimi. Nimittäin kahtena viime kautena 65 maalia 107'ssa ottelussa Elitserienissä, Elitserienin maalikuningas 06/07, Pavel Brendl on matkaamassa Venäjälle. Tarkemmin sanottuna kyseessä olisi 2-vuoden laina. Joukkueena toimisi Torpedo Nizhny Novgorod.

Ja kokenut 31-vuotias Ruotsalainen Mikael Wahlberg matkaa myös Venäjälle. Joukkueena toimii CSKA Moskova.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös