Mainos

Karmein ruoka, jota olet elämäsi aikana leipäläpeesi pistellyt

  • 99 506
  • 564

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Etiopialainen suklaa. Näytti siltä kuin se olisi ongittu vessanpöntöstä viisi minuuttia aikaisemmin. Maku oli yhtä sanoinkuvaamaton.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Olen melkein kaikkien kasvisten, vihannesten ja hedelmäin ystävä mutta punajuuri tekee tiukkaa joka kerta. Hyi vittu se on pahaa. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä karmeaa. Maltalla ollessa söin brazzioli tms nimistä ison kiveksen näköistä ja mallista safkaa, joka oli siis puoliraakaan lihaan käärittyä kaprismössöä. Oli vielä jossain fiinissä ravintolassa ja varmasti tosi gurmeeta mutta ainut kerta kun on ruvennut kunnolla yökkäilyttämään raflassa.
Karmein makuelämys mikä nyt ei ihan ruokaa ole on raaka simpukka joka on kesähelteessä muhinut kuoressaan rannalle huuhtoutuneena ties kuinka kauan. Haju oli jo melko paha mutta oli joku tämmönen typerä äijäilyjuttu teinipoikana kavereiden kanssa että piti sitä kielen kärjellä vähän kokeilla. Oli pahaa.

Vanha Len, miltä ihmisliha maistui?
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ei tähän ole kuin yksi oikea vastaus, nimittäin maksapihvit. Kymmenenvuoden takainen koulukokemus jätti minulle sellaiset traumat, että nytkin aloin voimaan pahoin kun ajattelen niiden ällöttävää hajua ja vielä iljettävämpää makua.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekoni.

Voin syödä jos on jossakin lisuukeena tms. Pelkkää pekonia en syö on se niin saatanan kamalaa ilman kunnon lisukkeita. Esim. Aamupalla pekoni ja kananmunat saavat vain oksennusrefleksiä aikaiseksi. Grillatun herkkusienen ympärillä tuo menee tai sitten pieninä palasina keitossa tai kastikkeessa.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Lehmän maitorauhanen on sellaista vaaleata höttöä. Kerran olen tuota joutunut maistamaan ja toista kertaa ei tule.
 
Täälläkin mennään sinne koulumuistoihin. Karmeimmat muistot jäivät kyllä koulussa tarjoituista vihreässä liemessä lilluvista silakkapihveistä. Se haju, se maku. En voi tänä päivänäkään ymmärtää, miksi joku valmistaa tätä ruokaa vapaaehtoisesti kotonaan.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli käytyä susheilemassa ja söin wasabia, joka varmaankin raaputeltu antiikkisen sontarekan akkunavoista. Kaikki muut maut olivat hentoisia, hyvin kasassa ja näin perusteltuja.

Mutta tuo helvetin wasabi! Latailen illaksi muutaman polttopullon, ettei tarvitse enää tuolla käydä – ikinä tai koskaan! Turha kai riehua, sillä kaikesta ei ole pakko pitää.

Oikoluin oman tekstin ja silmään pisti ilmaisu: akkunavoista. Suomen kieli on kohtuullisen elastinen?!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jäätynyt borssikeitto metsäreissulla intissä. Aikaa siitä on jo vuosikymmeniä, mutta ei unohdu. Lämpimänä varmaan ihan hyvää.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lieneekö ollut antiikin sontarekkakuskeilla tapana rasvata tuulilasiaan estääkseen sitä huurtumasta, vai mistä tässä on kyse nyt, jäämme ihmettelemään.

Se tuskin koskaan selviää. Mitä assosiaatioita herättää haiseva sushitöhnä: wasabi?
Minulla tulee mieleen biseksuaalististen vaasalaispoikien keskenkäyneen perunanakuorikiljun aiheuttamat epävarman harhaiset seksikokeilut runsaine eritteineen mummintalon yläkerrassa.
Joten: wasabi ei ole edes tarkoitettu syötäväksi, vaan sen saa unohtaa kuivettumaan hellän hetken epämieluisan nolostuttavaksi muistoksi kertakäyttöisen partahöylän terien päälle tai rullalle käärityn ja unohdetun kondomin sisälle.

Onkohan palstalla wasabin ystäviä?
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Onkohan palstalla wasabin ystäviä?

Täällä on ainakin yksi. Toimii loistavasti nimenomaan Sushin kanssa. Ja onhan noi wasabilla maustetut pähkinätkin ihan jees.

Karmein ruoka, mitä olen koskaan syönyt (tai oikeastaan en edes syönyt) on maksakastike. Jopa sen haju on sellainen, että saa pienen oksennusrefleksin aikaiseksi. Hyi helvetti.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Maksa on jännä juttu, se jakaa rajusti mielipiteitä. Jopa omiani.

Maksalaatikko on nimittäin aivan tajutonta epäruokaa. Vain elukat ja potentiaaliset latvabeet syövät maksalaatikkoa. Muistan vieläkin tuoreen maksalaatikon löyhkän kouluajoilta, kuin olisi kuumennetun oksennuksen höyry noussut lautaselta. Kuka saatanan tollo tunkee maksaa, riisiä ja rusinoita samaan astiaan ja väittää lopputulosta ruoaksi? Tuollaisen kanssa ei sovi minkäänlainen viini, ja kuten jokainen mistään mitään ymmärtävä tietää, niin kelvokkaan ruokalajin perusvaatimus on että sitä nautitaan sopivan viinin säestyksellä. Maksalaatikko on tollojen mahantäytettä.

Sen sijaan paistettu maksa on ehdottomasti herrojen herkkua. Tätä maksa on varsinkin oikean tyyppisen kermakastikkeen kanssa, tai sellaisessa hyvin haudutettuna. Maksaa kannattaa paistaa kuumalla pannulla tai parilalla sopivasti kahdelta puolelta niin, että sisus jää halutulle puna-asteelle. Klassinen roseeväritys on yleensä passeli useimmille kulinaristeille, mutta moni tykkää selvästi punaisemmasta tai jopa raakaraitaisesta sisuksesta. Naudanmaksan klassinen viiniseuralainen on chianti, mutta italialaisista jokin mukava ripasso tai sagrantino ovat hyviä kavereita maksalle.

Hanhen- ja ankanmaksa ovat erinomaisia herkkuja jumaliste! Foie gras ja makea alsacelainen ovat mitä parhain yhdistelmä. Tryffelöity hanhenmaksa ja jalohomeinen makea pinot gris on yhdistelmä, joka on saatava eteen edes kerran elämässään.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Pekoni.

Voin syödä jos on jossakin lisuukeena tms. Pelkkää pekonia en syö on se niin saatanan kamalaa ilman kunnon lisukkeita. Esim. Aamupalla pekoni ja kananmunat saavat vain oksennusrefleksiä aikaiseksi. Grillatun herkkusienen ympärillä tuo menee tai sitten pieninä palasina keitossa tai kastikkeessa.

Tämä on kai aika epäsuosittu mielipide, mutta perkele, ihan samaa mieltä. Nimenomaan lisänä se saattaa joihinkin ruokiin sopia, esimerkiksi riistakäristykseen antaa kivasti makua ja rasvaisuutta. Munien kanssa se on niin hirveää paskaa, että jo ajatus jostain brittiaamiaisesta on etova.

Onneksi jo lapsuudesta asti nirsona on tullut varottua, mitä suuhuni laitan, joten pahimmat kokemukset on tullut vältettyä. Hyvää maksaruokaa en ole koskaan maistanut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Saimme porsaankyljyksiä jotka oli kypsytetty jollain oudolla menetelmällä väriltään harmaiksi.
...

Saattoi johonkin miinaan juuri kosahtaa, mutta eikös porsaankyljyksistä tule aina harmaita kun niitä kypsentää? Tai siis porsaanlihasta yleensäkin. Siis ei nyt mitään betoninharmaata, mutta vaaleanharmaata kuitenkin (jos nyt ei ole ihan läpihölvätty jollain marinaadeilla).
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Maksa on jännä juttu, se jakaa rajusti mielipiteitä. Jopa omiani.

Maksalaatikko on nimittäin aivan tajutonta epäruokaa. Vain elukat ja potentiaaliset latvabeet syövät maksalaatikkoa.

Maksani ei ilahtunut tästä. Nimittäin on mielestäni voissa paistettu maksalaatikko erityisen kulinaarillinen eläimys, jonka kyytipojaksi kelpaa mm. punainen Campari pullon suusta nautittuna, toisinaan absintti.

Eihän maksalaatikossa maistu maksa, onko vain myytti että maksalaatikossa olisi maksaa? Rusinat hyödyttää heittää helevettiin loovasta. On paljon järkevämpää syöskennellä maksatonta rusinalaatikkoa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Se on tuon maksansyömisen laita vähän sillä tavalla, että laittaako meistä joku muka autoonsa käytetyt öljyt ja suodattimen niitä vaihtaessansa?

Tietysti eläinperäinen maksa ei liene yhtä hyvin pystyyn marinoitu (kopyrihti tästä kuuluu tietysti Veikolle), kuin saattaisi ihmispolon elimen laita olla. Pois lukien tietysti pakkojuotetut hanhenmaksat.

Siinäpä se muuten onkin virka elikolla. Hienoja konjakkeja ryystät sen minkä ehätät lyhyen elintaipaleesi aikana, eikä muuta tarvitse tehdä. Vähän niinkuin nämä apurahataiteilijat.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Wasabi on hyvää oikein käytettynä. Maksa on herkullista oikein tehtynä. Maksapihvit, maksakastike, jauhemaksapihvit (ok, niihin tulee paljon muutakin). Nam.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kesäkeitto ja punajuurikeitto.

Jänteitä ja rustoja sisältävä liha on myös aivan kamalaa ja aiheuttaa oksennusreaktion.
 

Fremont

Jäsen
Porkkanalaatikko, lanttulaatikko, imelletty perunalaatikko, sekä punajuuri kaikissa mahdollisissa olomuodoissa rosolli mukaanlukien. Joulukin on perseestä, eivätkä moiset kuolemankulinaarit tunnelmaa ainakaan paranna, hyi vittu!
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB, Eagles
Suomalainen einesruoka. Hyi helvetti. Kaikki ne maistuu paskalle.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Koska tämä ketju on nyt enemmän sarjaa ruoat joista en pidä- kuin kammottamimmat safkat, niin mainitsen vielä makkarat ja etenkin nakit. Hyi vittu. En ole ikinä tykännyt yhtään makkarasta, nakista tai leivänpäällysleikkeleistä, aivan kuvottavan makuista paskaa. Hiljalleen olen niitä koittanut maistella ja totutella itseäni, vähän samoin kun kaljan kanssa. Mutta on se vaan pahaa eikä se maistelemalla yhtään paremman makuiseksi ole muuttunut. 3kk työskentelyä makkaratehtaalla ei lisäksi parantanut yhtään suhdettani kyseiseen kuonakasaan. Myös lihahyytelöt ovat aikas karua settiä. Kaikki liha missä on läskirustoa on myös ällöä.
 

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
Hernekeitto. Vittu meinasi henki lähteä, kirjaimellisesti.

Nyt ollaan asian ytimessä! Kuka ihme voi saada kulinaristisia nautintoja tuosta joskus erheellisesti ruuaksi väitetystä jätteestä ja sen syömisestä? Pelkkä hernekeiton haju saa kalpeuden nousemaan kasvoille. Eikä auta vaikka kuinka laittaa sianlihaa lisukkeeksi, siinä menee vain hyvät lihat pilalle. Hernekeitto-torstai, voi luoja!
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Nyt ollaan asian ytimessä! Kuka ihme voi saada kulinaristisia nautintoja tuosta joskus erheellisesti ruuaksi väitetystä jätteestä ja sen syömisestä? Pelkkä hernekeiton haju saa kalpeuden nousemaan kasvoille. Eikä auta vaikka kuinka laittaa sianlihaa lisukkeeksi, siinä menee vain hyvät lihat pilalle. Hernekeitto-torstai, voi luoja!

Armeijasta päästyäni meni kyllä kauan ennen kuin pystyin taas hernekeittoa syömään. Ei mitään lempiruokaa, mutta kyllä se nykyään alas menee. Silti tuo haju yhdistettynä moniin muistoihin, aiheuttaa vieläkin kylmiä väreitä. Omat ehdotukset aiheeseen on Lindströmin pihvit sekä klimppisoppa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Rory McIlroy
Hernekeitto-torstai, voi luoja!

Joo, hyi helvetti. Tarhassa muistan joskus maistaneeni kunnes oksensin. Allergian nojalla (oikeasti vain raa'at herneet) reissaattiin ala-aste ja sen jälkeen hernekeittopakkoa ei tietysti ole vastaan tullut, kunnes vuonna 2010 intin ekalla viikolla päätin, että opettelen syömään sitä kun täällä voi ruuasta olla pulaa jossain vaiheessa. Ja vitut, lusikallisen maistoin ja karmeaa tavaraa se oli edelleen. Läpi intin vedettiin metsässäkin sitten muitten kauhoessa rokkaa, niin patukoita ja näkkäriä. Viimeisellä viikolla tuli sitten vastaan elämän todennäköisesti viimeinen hernekeittokokemus mun pari edellistä lämmintäruokaa oli jouduttu heittäämään mäelle spadejen rautalankaa sisältäneiden ruokien takia.

Miksei se voi olla pinaattikeitto-torstai, kaikkihan pinaattikeitosta tykkää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös