Karmein ruoka, jota olet elämäsi aikana leipäläpeesi pistellyt

  • 97 855
  • 564

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Summa summarum, intissä on paskaa safkaa!

Tästä muistuu mieleen, kun oli kertaamassa vuonna 2001. Tuli jo etukäteen vittuunnuttua niihin safkoihin. Yllätys oli melkoinen, kun ruoat olivat todella hyviä, vaikka raaka-aineet eivät olleet sen kummempia kuin yleensäkään.

Selvisi sitten, että keittiössä oli kertaamassa jonkun hotellin kokki, joka todella näytti mitä on ammattitaito.

Itse en ole ruoan suhteen ronkeli. Lähes kaikki menee. Nämä eivät tuo vettä kielelle, mutta syön pakon edessä.

-kaprikset
-anjovis
-kukkakaali

Lisäksi nämä puolimädät kalaruoat, mitä naapurimaissamme suositaan, eivät putoa. Olen kuitenkin näitäkin maistanut.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen melko kaikkiruokainen. Kesäkeitot, kaalilaatikot yms. veriletut ovat suurta herkkua. Yksi asia jota en voi kuitenkaan sietää on oliivit. Maistuu aivan kauhealle. Yritän aina sillöin tällöin niitä uudelleen maistaa, josko makuhermot olisivat armahtaneet tämän kyseisen kakkikikkareen, mutta ei. Kun ei niin ei.

Kouluaikana oli myös yksi ruoka, jota en syönyt kuin kerran. Lohi ála Russia. Kylmiä neliön muotoisia kovia "lohi"paloja. Ei kovin maittavaa, mutta kuitenkin söin. Puolet koulusta oli laattataudissa ryssän lohen jälkeen. Sen jälkeen ei maistunut enää koskaan kyseinen ruoka.
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Tämä menee todellakin varhaislapsuuteen, olin suunnilleen 4-vuotias ja aamupäivät hoidossa vastapäisen talon hoitotädillä, joka pakotti syömään aina aivan kaiken, mitä sitten ikinä tarjosikaan. Penkoipa suutkin joskus. Kerran hän sitten tarjosi jotain niin karmean makuista kanaruokaa, jonka karmeimman makuisen palasen yritin kätkeä suuhuni, mutta ei onnistunut ja jotenkin tuskalla sain sen nieltyä. Sama juttu piimän kanssa, olin juonut sitä jo lähes pari vuotta, mutta sanoin oppineeni juomaan maitoa, en tykkää enää piimästä. Vastaus oli "Sinähän juot sen piimän!". Maistui kamalalta sillä kertaa.

Samana päivänä, mutsin tultua hakemaan hoidosta, valitin huonoa oloa eteisessä ja yläkerrasta hoitotäti huusi "Mene vessaan!". Myöhäistä, sillä purskautin kohtuullisen kokoisessa kaaressa noin metrin mittaisen laattajonon eteisen matolle. Siitäpä sai opetuksen, kaikkea ei ole pakko syödä :)

Edit: Hyi hemmetti, tämä ketjuhan pitäisi linkittää kaikille laihduttajille. Luin vasta ensimmäiset kolme sivua ja ruokahalu on tipotiessään. Varsinkin näin aamutuimaan, kun nälkä yleensä pistää heräämään. Ruokahalu katosi saman tien.
 
Viimeksi muokattu:

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tykkääkö joku oikesti artisokasta, selleristä, avokadosta, munakoisosta tai kesäkurpitsasta tai peruskurpitsasta?

Nostan käteni artisokan (pl. säilykeversio), avokadon, munakoison ja kesäkurpitsan kohdalla.

Jottei ihan onelineriksi jäisi, lisään aiempaan listaani punajuuren kaikissa muodoissaan, suolakurkut, hillosipulit ja kaprikset sekä kaiken, mikä ei ole hyvää.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Helppoa, näitähän ei kukaan oikea ihminen syö:

-Vesimeloni
-Kukka/parsakaalit (varsinkin keitettynä kaikki kaalit)
-Parsa
-Maissi

Normaalia juustoa en pysty syömään tuoreeltaan mutta lämpimänä menee ruuissa/pizzassa/leivän päällä jne, outoa kyllä.

Monien inhokit erilaiset äyriäiset maistuu kyllä, kuten myös etanat. Pässin kiveksiä on myös tullut syötyä, joskaan ei ne friteerattuina juuri miltään maistuneet.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Herneet kaikissa muodoissaan. Salaattia en syö, jos siellä on herneitä, perkeleet kun pistävät niitä aina vihersalaatin joukkoon :(

Hernesoppa erityisesti on pahinta mitä tiedän, pula-ajan ruokaa jota jostain syystä tarjoillaan edelleen (edulliseen 8,20€ hintaan) joka saatanan torstai.
 

Tuamas

Jäsen
Periaatteessa olen kaikkiruokainen, muutaman kerran on tullut oltua jopa Pelkokerroin-tyyppisissä syömiskisoissa ilman sen suurempia ongelmia (paitsi pässinkivesten kohdalla), mutta silti löytyy muutama ruoka-aine mitä en mielelläni suuhuni pistä.

Eli lähdetään siitä, että maksa ei oikein missään muodossa kyllä uppoa. Maksalaatikko on ihan ok, mutta miellän sen koiranruuaksi, niin jää kyllä ostamatta ja syömättä pl. joulupöytä.
Kaprikset ovat aivan hirveitä, samoin kuin anjovikset. Lipeäkala ei myöskään uppoa, ei edes joulupöydässä.

Ja sitten kaiken huippuna se kaikista pahin mahdollinen yhdistelmä, eli anjoviksella täytetyt oliivit. Siinä on kaksi niin vastenmielistä makua yhdistetyttä, että tuon yhdistelmä kehittäjä pitäisi hirttää munistaan.

Ps. Meillä oli Niinisalossa kyllä varuskunnassa ollessa aina varsin loisteliaat ruuat, leireillä sitten noppasopat ja muut mukavuudet eivät sitten olleetkaan enää mitään gourmet-tavaraa.

Edit. Ja kaali on kyllä kaikissa, varsinkin keitetyissä, muodoissaan jotakin aivan hirveätä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
"Olen maistanut, en tykännyt". Juotko kahvia? Maistuiko se hyvältä ensi siemauksella? Juotko olutta? Maistuiko se hyvältä ensi siemauksella?
Tästä pieni sivuhuomio. Olen jo jonkin aikaa käyttänyt tummapaahtoisia kahveja, ja nyt pikkuhiljaa vähentänyt myös maidon osuutta kupillisessa. Ennen en tykännyt juoda kahvia ilman jotain mutusteltavaa, mutta nykyisin olen niin tykästynyt tummapaahtoisen makuun pienen maitotilkan kanssa, ettei kahvipullaa juuri tarvitse.

Oluet sen sijaan eivät uppoa maultaan, vaikka olen yrittänyt tykätä niistä, kun kuitenkin kätkevät sisäänsä rikkaan kulttuurin. Suomessa olen muutamaa maistanut, samoin liettualaista svyturusta ja jotain tshekkiä, ja viimeksi schollinkin mainostamaa Franziskaner weissbieriä, mutta ei vain kolahda. Pelkkä maku ei nappaa sitten millään, enkä humalahakuisesti niitä suunnittele juovani, joten voi olla, ettei makuun pääse kiinni. Alkoholin perkelettä en sinänsä pelkää, koska yhtä tyly tuomio tuli yhdelle alkoholittomalle oluellekin, jota maistoin.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maksa tuntuu olevan monille todellinen inhokki, samoin myös minulle. kauheimmat kokemukset ala-asteelta, kun menin monien tapaan luulemaan maksaa lihapaloiksi tai sitten maksapihveja jauhelihaksi...

Keitetty kananmuna missä tahansa muodossa iljettää kovasti. Myöskään salsat eivät houkuta. Lisäksi kouluissa tarjoiltu lihaperunasosepaska saa mielen apeaksi.

Edit. unohtui ihan tuorein...elikkä soijasuikaleet. Tai ainakin kaerin kokkaamat. En tajua miten niistä tuli maailman pahimman Kebabin makuista ja oksenus oli tulla muutaman haarukallisen jälkeen!
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joitakin herkkuja tänne lueteltu ankaralla kädellä.

Sinihomejuusto sopii mihin tahansa, mutta valkohomejuusto melko mautonta ja turhaa.

Sienet ovat erittäin hyviä. Parasta on kuivatuista kanttarelleista valmistettu valkokastike.

Rosolli on aivan mahtavaa, mutta jotkut vaan päättä aina pilata sen omenalla ja sillillä. Siihen kuuluu: Punajuuri, porkkana, sipuli ja suolakurkku.

Maksastakin saa herkkua oikein tekemällä. Maksapihvit on hyviä.
Sianmaksasta tosin ei saa mitään syömäkelpoista.

Tossa viime kesänä tuli syötyä todella hyvää punajuurijuustopaistosta. Kummisedän äiti oli laittanut, ja todella hyvää oli.

Mikä ei uppoa:

- margariini leivällä.
- Oliivit
- Kala pääruokana
- Omena(valkeakuulas suoraan puusta on kyllä herkkua)
- Sika- tai sikanauta jauheliha.
- kinkku

Ja rasvanmakuiset ruuat. Rasvassa upotetut ranskalaiset. Pannulla lillutetut sian läskit(Jotkut kutsuvat pekoniksi) yms.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Aikaa siitä on jo paljon, mutta muistot eivät vaan poistu mielestä. Yläasteella ja lukiossa aina joskus jostain täysin käsittämättömästä syystä ruoaksi tarjoiltu maksalaatikko ylitti kaiken mahdollisen käsityskyvyn, ja todennäköisesti alitti kaikki mahdolliset laatukriteerit - paitsi että tietääkseni se ei tappanut ketään, ainakaan suoraan. Kyseinen eines oli sellaista löysää hyytelöä, väriltään haalean harmaata ja koostumukseltaan melko tasaista. Makua on vaikea kuvailla. Jos joku maistaisi sitä epämääräistä länttiä, joka kaupungilla kävelyn jälkeen joskus ilmestyy kengänpohjaan, siis ulkopuolelle, niin se voisi olla aika lähellä sitä. Varmaksi en tiedä, sitä länttiä kun en ole koskaan maistanut. Maksalaatikkoa maistoin aikoinaan, mutten pahemmin syönyt.

Ruusukaalia tuskin saa syötävään muotoon millään keinolla.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Kamalinta mitä on saanut syödä on tätini valmistama "pata", joka sisälsi kanaa, banaania, kermaa ja pähkinöitä. Ei voi suositella kenellekään.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Sinihomejuusto sopii mihin tahansa, mutta valkohomejuusto melko mautonta ja turhaa.

- Sika- tai sikanauta jauheliha.

Sinihomejuustoissa olen ite siirtynyt Castelloon tuon perinteisen Auran sijasta. Brie juusto on todellakin ihan mautonta, sehän siis on valkohomejuustoa..? En tiedä vedätkö sitä sikaa ihan sellasenaan mutta itekään en pidä tippaakaan siitä sian "ominais mausta". Poislukien joku sisäfilee.. Mutta tarkoitan siis että siasta saa helvetin hyvää kun sitä osaa käyttää ja maustaa.

Kamalinta mitä on saanut syödä on tätini valmistama "pata", joka sisälsi kanaa, banaania, kermaa ja pähkinöitä. Ei voi suositella kenellekään.

Olen pahoillani. Jo tuo lista pistää sisukalut sekaisin..
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sinihomejuustoissa olen ite siirtynyt Castelloon tuon perinteisen Auran sijasta. Brie juusto on todellakin ihan mautonta, sehän siis on valkohomejuustoa..? En tiedä vedätkö sitä sikaa ihan sellasenaan mutta itekään en pidä tippaakaan siitä sian "ominais mausta". Poislukien joku sisäfilee.. Mutta tarkoitan siis että siasta saa helvetin hyvää kun sitä osaa käyttää ja maustaa.

Eihän aurajuusto sitä oikeeta sinihomejuustoa ole. Pelkkä halpa kopio.
Jotain tommosta se Brie vissiinkin on.

Sianlihassa on jokin ominais maku joka on todella ällöttävä. Tää löytyy jo siitä hajusta, kun sitä valmistetaan. Jotkut fileet tulee ihan syötäviks, kun paistaa oikein reilusti.

En sitten tiiä mikä siinä siassa on.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Freddielle vielä sellainen vinkki, että ei niitä tuoreita rusinoita kannata purkista syödä, tertusta napsittuna paljon parempia mielestäni.

You got me. Itse kyllä tykkään enemmän rusinoista (tuoreella tarkoitin lahinnä sitä että rusinoita ei ole keitetty tai paistettu) kuin rypäleistä. Rypäleitä nautin kyllä useinkin suurella antaumuksella mutta enimmäkseen lasista.

Keitetyistä ja paistetuista rusinoista ylipäänsä. Mikä järki on ensin kuivattaa rypäleet rusinoiksi ja senjälkeen yrittää turvottaa näitä rusinoita takaisin rypäleiksi?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kamalinta mitä on saanut syödä on tätini valmistama "pata", joka sisälsi kanaa, banaania, kermaa ja pähkinöitä. Ei voi suositella kenellekään.
Vaikuttaa rokkarin kanapadalta a'la Teemu Brunila. Tosin siinä on lisäksi sinihomejuustoa sekä riisiä, ja pähkinät ovat mallia chili. Aika epäilyttävän oloinen satsi ehkä noin äkkiseltään tuon gracen kuvauksen perusteella, mutta muutaman kerran ko. safkaa tehneenä ja kerran n. 40. hengelle sitä tarjonneena tiedän, etten ainakaan ainoa ole, joka siitä pitää. Tässä vapaamuotoinen ohje kokkiketjusta kolmen vuoden takaa.

Tekisin tuon nykyään siten, että maustaisin ja suikaloisin marinoimattomat rintafileet itse ja mukaan laittaisin ehdottomasti sinihomejuustoa.

Mutta se resepteistä.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki vellit ja maitopohjaiset keitot.

Ymmärrän kyllä, että joskus pula-aikana on leivästäkin pitänyt keittää velliä, mutta minun elinaikanani ei vellin keittämiseen kai ole ollut muuta kuin sadistisia perusteluja. Meillä kotona ei velliä syöty, puuroa kyllä ja vieläkin syön sitä kovalla ruokahalulla, mutta päiväkodissa helvetti alkoi. En syönyt velliä vaikka väkisin tuputettiin, enkä syö. Olinkin päiväkodissa kokonaista kolme päivää. Ala-asteella piina jatkui pinaattikeitolla ja sadistiopettajalla, jolla kesti vuosikausia ymmärtää että minä en syö velliä.

Muuten en ole ollenkaan nirso. Tässä moni on jo luetellut minun suosikkiruokiani, kuten erilaiset kaali- ja maksaruuat. Kaikki menee, mutta jos soppaa ei voi syödä haarukalla eli mennään vellilinjalle niin jätän väliin ja syön vaikka kynsiäni.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heräilin kerran kaverin sohvalta railakkaiden jatkojen jälkeen. Suu oli kuiva kuin beduiinin sandaali. Raotin luomia sen verran, että havaitsin ulottuvillani lattialla noin puolillaan olevan olutpullon. Hamusin sen käteeni, vedin ison huikan... ja laatta lensi välittömästi.

Sitä nimenomaista pulloa oli yöllä käytetty ahkerasti tuhkakuppina.

Itselle kävi kerran sama, mutta eipä oltu vielä kotona nukkumassa vaan vielä yökerhon baaritiskillä. Ja vielä elämässäni arviolta noin askin tupakkaa polttaneena olin vielä itse kyseiset jämät upottanut mukiin.

Jotain välteltäviä ruoka-aineksia tässä tuli mieleen. Raaka kala, oliivit, aura-ja homejuustot ja ranskankerma liiallisesti käytettynä. Varsinaisesti mistään ei vaihtoehtojen puutteessa kuitenkaan tarvitse kieltäytyä, vaan kaikki menee myllystä alas ja tulee ajallaan oikeaa reittiä pihalle. Aasialais-etnistä safkaa tulee myös naposteltua valikoivasti.

Monet epäsuositut ruuat on omaa herkkua. Maksalaatikko, kesäkeitto, pinaattikeitto, kaalikääryleet, nam. Myönnän kyllä että jotkut laitosversiot ovat hirveää kuraa ja niinkin yksinkertaisen ruoka-aineen, kuin keitetyn perunan voi saada aivan kammottavaan olomuotoon.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tämä "jälkiruoka" ei paljoa lämmittänyt, sillä se jäi aina syömättä. Kiisselissä etoi aivan erityisesti pinnalle muodostunut "kansi". Tämä jähmettynyt lima sitten sekoittui inhoiksi klimpeiksi kiisseliin, joka ei itsessään maistunut kovin hääville sekään.

Tämä "kettu", joka kiisseleiden päälle syntyy, on juuri sitä parasta.

Inttiruuista on muutamia nihkeitä muistoja. Vaikka yleisesti hyvin Kirkonmaan keittiön antimet maistuivatkin, tuo curryporsas-nimellä kulkenut suolainen hedelmäsalaatti vieläkin huonoja muistoja. Ruuassa oli ensimmäisenä tarjoilupäivänä vielä lihaakin, mutta koska keitos ei ikinä mennyt makunsa ja syöjien vähyyden takia kerralla, se teki lähes aina paluun seuraavaan kattaukseen esim. curryhöystö-nimellä naamioituneena. Tällöin normaalin kastikkeen seasta oli lihat jo noukittu pois ja jäljellä oli vain kuitavattuja hedelmiä kuten aprikoosia, banaania ja muita taateleita.

Kirkonmaalainen sanontakin sanoo, että jos on tosissaan nälkä, niin syö vaikka curryporsasta.

Toinen ikävä yllätys tapahtui, kun leirillä joutui hetkeksi Vekaran ruokiin. Pimeässä ei nähnyt mitä moskaa pakkiin heitettiin, mutta maku oli vastenmielinen ja taskulampun valo vei lopunkin ruokahalun. Harmaassa massassa oli sotkettuna ilmeisesti laihaan perunamuussiin spagettia, nakkeja, lihanpaloja, porkkanoita, herneitä, kukkakaalia ja ties mitä sekaisin. Pimeässä tuo olisi ehkä vielä mennyt, mutta näköhavainto kai loi jonkinlaisen primitiivireaktion evoluution alkuajoilta, joka käski olemaan syömättä. Jälkeenpäin kuulin, että sotku kulki spadeslangissa yliluutnantin yllätys-nimellä, joka tavallaan kuvaakin sitä melko osuvasti.

Kolmas inttikokemus menee jo puhtaan vittuilun puolelle, koska miten muuten voi selittää sitä, että sämpylöiden sisään leivotaan suolakurkun paloja? Muutoinkin tämä tilanne on jäänyt mieleen kunnon luksusaamiaisena: Jäätävässä tihkussa kannonnokassa pelkkää kuumaa vettä pakista, koska suolakurkkusämpylät lensivät suoraan näreeseen.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Olisikohan kyseessä ollut avokado. Kerran olen sitä - 23 vuotta sitten - maistanut enkä maista toiste ainakaan tahallani.
Ei ollut avokado. Hämärä muistikuva liputtaa viikunan puolesta, koska katsoin myöhemmin ruokalistasta, mitä salaatti oli ollut. Löytämäni viikunan kuvat eivät tosin ole tätä vielä vahvistaneet.

Lienikö hyvien ruokien syynä "sopeuttaminen", SA-INT:in salaliitto. Tarjoillaan pojille pahimmilla hetkillä hyvää evästä, niin eivät lähde maitojunalla heti takaisin siviiliin?
Kouluissa harrastetaan ilmeisesti samanlaista sopeuttamista. Lukiota käyvä pikkusisko kertoi vappuna, että heillä oli ollut eräänä päivänä normaalia parempaa ruokaa koulussa ja mm. toiselle päivälle suunnitellut sämpylät oli siirretty kyseiselle päivälle perinteisen näkkileivän tilalle. Sattumaa tai ei, samana päivänä tutustumiskäynnillä olivat lukiossa syksyllä aloittavat koululaiset.

Peruskoulun ajalta on jäänyt vähän huonoja muistoja. Ala-asteella asiaan saattoi vaikuttaa se, että vielä tuolloin omat keittäjät tekivät ruoat noin sadan oppilaan koulussa. Kaikki tarjolla ollut ei mieleen ollut, mutta ruoan laadussa oli harvoin vikaa. Jo mainitsemani tomaatti- ja punajuurikeitot olivat hirveitä. Ensimmäisen sain tosin jättää syömättä loppuun, koska kesken ruokailun löysin leppäkertun lautaseltani. Leppis oli todennäköisesti päätynyt keittoon takanani auki olleesta ikkunasta. Ei ollut mukava löytö, mutta oli siitä hyötyäkin. Yläasteella koulun koko kasvoi ja ruoka valmistettiin keskuskeittiössä, jolloin perunat muuttuivat klassisiksi kumiperunoiksi. Muutenkin ruokien taso tippui hieman.

Tykkääkö joku oikesti artisokasta, selleristä, avokadosta, munakoisosta tai kesäkurpitsasta tai peruskurpitsasta?
Artisokkaa ja avokadoa en muista syöneeni ja peruskurpitsa kelpaa pieninä paloina esimerkiksi salaatissa, mutta muiden osalta ihmettelen samaa. Kesäkurpitsaan tutustuin lukiossa, jossa sitä oli tungettu kaikkiin mahdollisiin salaatteihin. Ylitarjonta ja vähemmän miellyttävän maku veivätkin kesäkurpitsan nopeasti ei-toivottujen ruokien listalle, jossa se on edelleen. Kesäkurpitsan lisäksi punasipuli ja punakaali ovat vihanneksia, joiden suosiota ja "pakkotuputtamista" en ymmärrä. Näihin kolmeen törmää ruokailun yhteydessä vähän väliä ja eräänlaisen huipennuksen koin hiljattain Ruotsissa, jossa tilaamistani annoksista kahdessa ei ollut mukana yhtäkään näistä. Toinen poikkeus johtui siitä, ettei siinä ollut mukana vihanneksi lainkaan ja toinen oli pyttipannu. Muihin annoksiin niitä oli laitettu salaatiksi pyytämättä.

Edit. Kesäkurpitsan, punasipulin ja punakaalin epäpyhän kolminaisuuden lisäksi muistin neljännenkin, jota tungetaan liikaa ruokiin, nimittäin oliivit. Välillä on vaikeuksia löytää salaattia ilman tämän nelikon edustajia.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kesäkurpitsan lisäksi punasipuli ja punakaali ovat vihanneksia, joiden suosiota ja "pakkotuputtamista" en ymmärrä... Näihin kolmeen törmää ruokailun yhteydessä vähän väliä ja eräänlaisen huipennuksen koin hiljattain Ruotsissa, jossa tilaamistani annoksista kahdessa ei ollut mukana yhtäkään näistä. Toinen poikkeus johtui siitä, ettei siinä ollut mukana vihanneksi lainkaan ja toinen oli pyttipannu. Muihin annoksiin niitä oli laitettu salaatiksi pyytämättä.
Punasipulia käytetään salaateissa perussibbeliä miedomman makunsa ja tietysti värinsä vuoksi.

Kesäkurpitsa kuulostaa salaateissa aika oudolta valinnalta. En itsekään todennäköisesti pitäisi, sehän on vähän kuivakka tapaus sellaisenaan. Sen sijaan öljyssä paistettuna sopivin maustein se on oikein kiva lisä ateriaan. En itsekään lämpene isoille juureskimpaleille salaateissa, mutta kaikenmaailman kaalit, porkkanat ja lantut ynnä kumppanit ovat hyviä kypsennettyinä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
1. siskonmakkarat
2. porkkanalaatikko

Näitä söisin vain nälkäkuoleman uhatessa. Guatemalassa maistamani paahdetut heinäsirkatkaan eivät olleen niin kamalia kuin nämä kaksi.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Eihän aurajuusto sitä oikeeta sinihomejuustoa ole. Pelkkä halpa kopio.
Jotain tommosta se Brie vissiinkin on.

Jos vielä sais tarkennusta mitä on oikea sinihomejuusto? Ja saako sellaista edes perusruokakaupoista. Onko Castello Blue oekaa sinihomejuustoa?

Nämä siis ihan sen takia että olen suuri sinihomejuuston ystävä ja jos todella tätä herkkua löytyisi vielä parempana versiona kuin mitä mielestäni Castello Blue jo on niin tietoa äkkiä!

EDIT: Kiitokset asiantuntevista vastauksista. JAksa uutta viestiä kirjoittaa kun se ei enää kuuluisi tähän ketjuun..
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Venäjällä kerran eteen laitettiin sellainen pötkylä, jossa päällyste oli jotain makaroninomaista, sisällä lihaa. Itsessään molemmat olivat oikeasti hyviä, mutta se rasvan määrä, joka paketista tirisi, oli jotain järkyttävää. Vieläkin muistan, miten vaikeaa se paketti oli saada alas. Meinasi tosissaan laittaa vastaan.

Ei kehdannut jättää syömättäkään, kun (karjalaiskylässä) toiset koittivat parastaan laittaa Suomesta tulleille vieraille.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Keitetty kananmuna. Ei pysty. Olen elämässäni syönyt yhden n. kymmenen minuutin munan. Se valkuaisosa vielä meni runsaan valkosipulisuolan kanssa. Keltuaista ei sitten kyennytkään enää "nauttimaan".

Oikeastaan keitettyä kananmunaa pahempaa on vain munavoi. Sitä jos on jääkaapissa, vaikka sitten kuinka hyvin kannella peitettynä vakuumissa, tulee Gagnelle joka kerta paastopäivä. Tai keikka lähigrillille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös