Mainos

Karmein ruoka, jota olet elämäsi aikana leipäläpeesi pistellyt

  • 99 471
  • 564

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mystistä on tämä tomaatin dissaaminen. Itse tykkään kovasti kyseisestä vihanneksesta, mutta tunnen paljon ihmisiä, jotka inhoavat sitä. Ehkäpä rään oloinen hyhmä tomaatin sisällä on se juttu.
Ei se rään olonen hyhmä ole se juttu. Se juttu on se maku.

Tuli luettua taas tätäketjua, ja tuli lisää asioita mieleen: keitetty porkkana (!), ja se suurinhokki, maksakastike. Borskeittoa en ole suuhuni pistänyt, vaikka koulussa sitä onkin tarjottu monta kertaa, joten en sano siitä mitään. Sitten on pakko vielä sanoa, ehdottomasti paskimmat ruoat, mitä olen kouluaikana saanu (ylipäätänsä), on ollu Sodexhon safkat lukiossa. Leivät oli ainoa positiivinen juttu, ja jotkut ruoat oli hyvän makuisia, mutta mielestäni punajuuren lisääminen leipään kertoo paljon. Ei toista kertaa, kiitos.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kesäkeitto tulikin jo mainittua, mutta ihan yhtä pahaa oli kouluaikoina bors-keitto. Tai sanotaan, että se litku, jota bors-keitoksi kutsuttiin. Vasta varttuneemmalla iällä minulle on valjennut, että borssi on jotain muuta kuin puolikypsiä punajuuren ja kaalin palasia lillumassa vedessä, jonne on heitelty muutama prinssinakin puolikas muka makua antamaan.

Oikea borssikeitto on todella hyvää, suosittelen maistamaan ja päälle pitää ehdottomasti laittaa smetanaa, nam. Niin ja oikeassa borssikeitossa ei kyllä mitään nakkeja ole vaan kunnon lihaa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jos nyt itsekin tähän listaisi näitä arkipaivän inhokkeja pääskysenpesien ja hainevien lisäksi.

Punajuuri kaikissa ilmenemismuodoissaan. Sisältää rosollit, borschkeitot ja Lindströminpihvit ynnä muut. Tähän minulla on todella syvä fiksaatio. En voi ottaa lautaselleni salaattia joka on ollut kosketuksissa punajuureen saati käyttää haarukkaa, jota on käytetty punajuuren käsittelyyn.

Maksa ja maksalaatikko. Ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi. Tähän on jatkoksi tarjottava keitetyt tai paistetut rusinat. Jos pullassa on rusinoita, ne on kaivettava pois ennen syömistä. Sen sijaan tuoreet rusinat suoraan purkista ovat oikein mainioita.

Porkkana. Raakana eli tuoreena oikein mainio naposteltava, keitettynä täysin tärvelty. Keitetty porkkana on pahaa.

Suolakurkku. Tästä on käyty ajoittain kiivastakin debattia meillä kotona, mutta kun yrityksistä huolimatta ei vaan uppoa (siis suolakurkku meikäläiselle). Lisäväreen (ihan positiivisen) keskusteluun aiheuttaa se, että tyttäreni oppi syömään suolakurkkuja ennen kuin oppi puhumaan ja trendi jatkuu vieläkin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maksalaatikosta en pidä, kun taas jauhemaksapihvit menevät. Ala-asteella ei oikeastaan ollut kuin kaalikääryleet, mitkä olivat ihan helvetin pahoja, mutta oikein ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna nekin menevät. Kaalilaatikko, kaalikeitto, lindströmin pihvit ja kesäkeitto, kaikki maistuvat. Samaten tomaatti, punajuuri ja porkkana kaikissa muodoissaan. Pinaattikeitosta en pidä, mutta ei sekään nyt sentään karmeaa ole.

Maitokastike tai mikä valkokastike nyt onkaan on sitten sellaista kuraa, mitä suuhuni en suostu laittamaan. Varsin kaikkiruokainen olen, mutta niin vain kotonakin joskus mutsi taipui laittamaan kahta kastiketta niinä päivinä kun tuota oli tarjolla, että minäkin suostuin syömään. Bearnaise-kastikettakaan en syö, vaikka kuulemma varsin herkullista sellaista valmistankin. Sienet ovat myös jotain mauttomia herkkusieniä ja suppilovahveroita lukuunottamatta hyvin ikävän makuisia.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
RaiPen reippaat pojat
Sienet - siis voi helvetin ripulipaska. Osa maistuu ja löyhkää järkyttävälle. Osa kuten pizzaan laitettavat hermosienet, eivät juuri maistu miltään, mutta tuntuvat erittäin niljakkaita ja epämielyttäviltä limaklönteiltä suussa.
Jos ihminen olisi suunniteltu syömään sieniä, ihminen lentäisi!

Miksi metsästäjän pihviin tulee aina sienikastike? Eikö silloin pitäisi puhua keräilijän pihvistä?
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Edellistä pitää kompata, sienet ei kyllä normaalin ihmisen ravintoon kuulu. Parhaimmillaankin vain mauttomia, miksi syödä styroksia? Itse olenkin vannoutunut karnivegaani - syön vain eläin- ja kasvikunnan tuotteita.

Ehdottomasti oman mainintansa tässä ketjussa ansaitsevat myös parivaljakko parsa ja kukkakaali. Kukkakaali on ehkä se yksittäinen kammottavin vihannes tässä maailmassa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kukkakaalikeitto. Meni vähän sisään, mutta tuli aika nopeasti uloskin ja toi kaverit mukanansa.
 

KevlarB

Jäsen
Suosikkijoukkue
Syracuse B, Aaron B, Oral B
Hevosen vatsa syltty !!

Oltiin reisulla etelä Kazakstanissa ja sepät tarjoili paikallisia herkkuja.

Hevosta syödään paljonkin ja fileet on ok, mutta viimeksi oli tuota vatsa syltty rullaa.... Haisee paskalta ja maistui pesemättömältä tortulta.... hyi helvetti !. Paikalliset sepät veteli tätä suihinsa ja oli kuullemma potenssiin vaikuttavaa.... niinpä tietenkin .... Suomi-pojat kävi vuoron perään laatalla !

En suosittele !

Kev
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Oma kulinaristinen kauhukokemukseni tapahtui parisen vuotta sitten. Äitimuori kutsui viikonloppuna syömään tohisten jostain uudesta kreikkalaisesta ruuasta, jota aikoi perheelle valmistaa. Jotain mussakaa se taisi olla nimeltään. Oli kyllä sanalla sanoen niin hirveää suttua, että itku meinasi tulla. Keitetyt munakoisot kruunasivat aterian. En kuitenkaan kehdannut jättää tuota syömättä kun äiti oli uhrannut ilmeisen paljon aikaa ja vaivaa sutun valmistukseen.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Pakko laittaa yksi, joka on ylivoimaisesti ylitse muiden. Joskus ammoin ala-asteella pakkosyötetty veripaistos. Alla palttua ja päällä stidiaskin paksuudelta keltaista kuohkeaa "juustoa"(sitä se kyllä ei ollut). Siinä sitä ensimmäisen puraisun jälkeen istuttiin opettajan kanssa kahden muiden lähdettyä, kun syötävä oli. Pahempaa paskaa ei ole olemassa. Soveltuisi lähinnä minkinrehuksi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Haavi auki saa ihmetellä, kun porukka täällä pilkkaa meikäläisen lempiruokia. Parsa, kukkakaali, keitetyt kasvikset, maksa, sienet, valkokastike, kaalilaatikko, pinaattikeitto, veriletut, lindströmin pihvit.. kaikki suuria herkkuja.

Täällä tällä hetkellä vain yksi inhokki, pesto. Tuo myrkky on muijan suurinta herkkua ja se vääntääkin pestopastaa itselleen lähes viikoittain. Aivan järkyttävää paskaa. Haisee slovenialaiselle ruumishuoneelle ja maistuu pandan valkovuodolle.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Tuo myrkky on muijan suurinta herkkua ja se vääntääkin pestopastaa itselleen lähes viikoittain. Aivan järkyttävää paskaa. Haisee slovenialaiselle ruumishuoneelle ja maistuu pandan valkovuodolle.
Jos mulle lähdetään kuittailemaan pelkästä styroksin mainitsemisesta, niin antakaapas pojat mennä vastinetta tällekin kommentille.

Kysyn kyllä itsekin että miten slovenialainen ruumishuone poikkeaa muista ruumishuoneista?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Aasian reissuilla on tullut laitettua suuhun kaikenlaista kissanlihasta paikallisiin leväkasveihin, mutta jos näitä erikoisuuksia ei lasketa niin kärkeen menevät lindstöminpihvit.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kysyn kyllä itsekin että miten slovenialainen ruumishuone poikkeaa muista ruumishuoneista?
Joko siellä haisee pestolle tai sitten se oli vain hatusta vedetty maa. Työntäkää nyt joku vielä palko nokkaan pandojen puolesta.

Ai niin, on mulla toinenkin pitkäaikainen inhokki, nimittäin tonnikala. En voi sietää kissoja ja jotenkin yhdistän tonnikalan kissoihin. Tonnikala haisee ihan kissan kuselle ja kissan henki haisee tonnikalalle. Tonnikala ei ole ihmisravintoa.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Valkokastiketta en voi sietää! Kiitos. Lämmitetty kalakeitto on pahaa.

Mannapuuroa en jostain syystä pysty syömään paria lusikallista enempää. Ehkä syynä on se että se koulussa oli ihmeellistä klimppi-painotteista soppaa. Toisekseen lukiossa/yläasteella kaveri istu vastapäätä syöden mannapuuroa ja veti ilmeisesti väärään kurkkuun ruokaa jonka jälkeen tietenki ryki suussa olevan mannan siihen pöydälle ja osittain meikäläisen naamalle.

EDIT: Keitetyt vihannekset!! Miksi vatussa ne pitää mennä keittämään, vitamiinit ja kaikki liukenee pois. Oikeastaan kaikki vihannekset menee raakana ja esim. herneen ero keitettynä ja tuoreena on jotain käsittämätöntä. Herne-maissi-paprika pakastepussi on myös ihan hirveää.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
EDIT: Keitetyt vihannekset!! Miksi vatussa ne pitää mennä keittämään, vitamiinit ja kaikki liukenee pois.
Siinä samassa liukenee myös allergeenit. Ehkä ne keittävät suurkeittiöissä osin tuon takia. Omalla kohdalla esim. raakaa hernettä ja porkkanaa ei voi syödä muruakaan allergian takia, mutta kypsänä menee molemmat. Toki varmasti olisivat parempia raakana.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Armeija ja peruskoulu ovat vahvasti osallistuneet kamalimpien ruokamuistojen tuottamiseen. Itsellekin jäänyt muutama suhteellisen inhottava maku mieleen.

Valkokastike. Tätä klimppistä, pahanhajuista ja vielä pahemman makuista sotkua tarjottiin verilättyjen kanssa koulussa. Ei uponnut.

Porsasvatkuli. Parolannummen muonituskeskuksen ehdottomin hirvitys. Epämääräistä ruskeaa sotkua, hieman tavallista kastiketta löysempää. Siellä täällä jänteisiä porsaansuikaleita. Nälässä sai olla iltaan asti, jos tätä oli ruokana. Illalla sitten soden grillille. RUK:ssa Hyrylästä tulleet kaverit hehkuttivat paikallista kasvisvatkulia. Varmasti melkoista herkkua.

Armeijan kiisselit. Tämä "jälkiruoka" ei paljoa lämmittänyt, sillä se jäi aina syömättä. Kiisselissä etoi aivan erityisesti pinnalle muodostunut "kansi". Tämä jähmettynyt lima sitten sekoittui inhoiksi klimpeiksi kiisseliin, joka ei itsessään maistunut kovin hääville sekään.


Lopuksi täytyy antaa erityismaininta Freddie F:n mainitsemalle pääskysenpesäsotkulle. Olen usein ihmetellyt, että millaista gourmet-herkkua se mahtaa olla. Taitaa jäädä kokeilematta, vaikka tilaisuus tulisi. Linnunpaskaa...
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lämmitetty kalakeitto on pahaa.
No ei kai se kylmänäkään kovin kummoista ole?

Munakoisoja ja artisokkaa en ymmärrä, molemmat ihan perseestä, joka muodossa.

Kaikki kypsytetty kaali on kyllä sellaista joka jää meikäläisen suun ulkopuolelle, oli se sitten laatikkoa, keittoa tai käärylettä. Haisee jo niin kuvottavalle.

Edit: siis mitä ihmettä, pestoa dissataan? Sehän nyt on ihan perusjuttuja italialaisesta keittiöstä.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki kypsytetty kaali on kyllä sellaista joka jää meikäläisen suun ulkopuolelle, oli se sitten laatikkoa, keittoa tai käärylettä. Haisee jo niin kuvottavalle.

Hyvä lista, jota omalta osaltani voisin täydentää kaikilla ruuilla, joissa on käytetty valkosipulia. Valkosipuli on narsistien sapuskaa, jotka vähät välittävät muiden hyvinvoinnista.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Paljon on tullut samoja, mutta oman listan kärjessä ehdottomasti ovat kesäkeitto ja Janssonin kiusaus. Noi eivät vaan putoa alas, ei sitten millään.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
"Tykätä ei tartte, mutta syyä pittää!"

Haavi auki saa ihmetellä, kun porukka täällä pilkkaa meikäläisen lempiruokia. Parsa, kukkakaali, keitetyt kasvikset, maksa, sienet, valkokastike, kaalilaatikko, pinaattikeitto, veriletut, lindströmin pihvit.. kaikki suuria herkkuja.

Komppaan tätä. Keitetty parsa on suurta herkkua varsinkin voisulaan kastettuna. Samoin on kukkakaaligratiinin laita. Maksapihvit ovat hyviä, jos ne valmistaa asiansa tunteva kokki.

Voissa paistetut vaaleaorakkaat, suppilovahverot tai kantarellit, yammee. Koulun sienikastike oli banaalia.

Valkokastike on myös hyvää koulun ja intin ulkopuolella. Kaalilaatikko on loistava ruoka, kun sen kypsyttää kunnolla, samoin kualkiäryleet.

Verilätyt puolukkahillolla ja hyvällä valkokastikkeella ovat nautinto, lindströmin pihvit ovat namia.

Täällä tällä hetkellä vain yksi inhokki, pesto. Tuo myrkky on muijan suurinta herkkua ja se vääntääkin pestopastaa itselleen lähes viikoittain. Aivan järkyttävää paskaa. Haisee slovenialaiselle ruumishuoneelle ja maistuu pandan valkovuodolle.

Vau. Ilmiömäistä kuvausta! Himassa jouduin haistamaan pestoa kun meillä vierailemassa ollut vaimon pikkusisko oli kiintynyt siihen perin juurin. En maistanut. Haisi juuri kuvailemallesi.

Olen unohtanut mainita hillosipulin ja keitetyn sipulin, sekä purjopiirakan.

Hillosipulit muistuttavat harmaakaihista kärsivän sian silmämunilta ja makunsa takia se on sipulinjalostuksen anteeksiantamaton ylilyönti. Keitetty sipuli on ihan saatanan irstasta.

Jos keitossa on noita lotkareita ja ympäristöstä johtuen ne on pakko syödä, on tekniikkani se, että lotkare kitusiin ja välittömästi maitoa kurkkuun, ettei maku tule esiin.

Purjopiirakka, voi jumalauta saatana. Voidaan kutsua myös yrjöpiirakaksi. Sinänsä hyvän voitaikinan sisään leivottua purjoa. En voi sietää purjoa missään ympäristössä, edes ryytimaassa. En voi mennä 10 metriä lähemmäksi purjosipulia.

Täällä on moitittu kovasti borsch-keittoa. Varmastikin ongelma on ollut se, että keittoa ei yksinkertaisesti ole ehditty kypsyttää kunnolla. Koulun keittäjät tulevat duuniin seitsemän maissa ja jos ruokailu on yhdentoista aikoihin, ei soppa ole kerinnyt kaikilta osin kypsyä kunnolla.

Borsch-keitto al dente ei varmastikaan ole kulinaristinen elämys - ainakaan hyvä sellainen. Yleensäkin koulu- ja inttiruoissa on ollut ongelmana vaillinainen kypsytys. Hyvin monen ihmisen ikuinen inho tiettyjä ruokia kohtaan kumpuaa koulusta ja intistä.

En ikinä unohda sitä saatanan muoria, joka oli opettajamme toisella luokalla ala-asteella. "Tykätä ei tartte, mutta syyä pittää!" Silloin tällöin jäätiin asemasotaan opettajan kanssa siihen saakka, kun ruokailutunti loppui. Siitähän tuli tietenkin reissuvihkoon moitteet ja mahdollisesti jopa jälki-istuntoa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Täällä tällä hetkellä vain yksi inhokki, pesto.

Pestojahan on monenlaisia. Vähän sama, kuin sanoisit, että et pidä kastikkeista.
---

Joo, aika ronkelia porukkaa vaikuttaa olevan palstalla näiden perusruokien osalta. Tosin omiin kauhukokemuksien vähyyteen on varmasti vaikuttanut se, että vietin suurimman osan ala-asteesta pienessä kyläkoulussa, jonka safkat nyt periaatteessa olivat kotiruokaa.

Mitään yksittäistä inhokkia en pysty mainitsemaan, koska kaikki ruokalajit voidaan tehdä huonosti ja hyvin. No, ehkä janssonin kiusaus ei kovasti sykähdytä. Sanotaan yleisesti, että jokin jänteikäs liha, kumiperunat ja raaka liha ei innosta erityisemmin. Myös hyönteiset ja kaiken maailman torilihat kaukoidästä jäisivät kokeilematta.

Höyrytetyt kasvikset ovat hyvä korvike perunoille. Loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa päälle, ja perunat jäävät lähtöviivalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös