Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Kanadalle ihan hyviä haastajia ovat sellaiset maat kuin Venäjä, USA, Ruotsi ja Suomi.
   
  Vislami, Virveliä kainaloon & Ippenator tykkäävät tästä.
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Pakko olla eri mieltä tästä. Siis jos Venäjän joukkuetta verrata Suomen materiaaliin. Onhan tuo Venäjän rosteri edelleen timanttinen joskin ikääntyvä.

  Ovetshkin - Kuznetsov - Kutsherov
  Panarin - Malkin - Tarasenko
  Dadonov - Anisimov - Radulov
  Kovaltshuk - Datsjuk - Butsnevits
  Gusev, Kaprizov

  Zaitsev - Provorov
  Zadorov - Orlov
  Sergatsov - Kiselevits

  Bobrovski
  Vasilevski

  Hyökkäyksessä suunnilleen kolme ketjullista PPG-pelaajia NHL:stä. Maalilla kaksi Vezina-tason maalivahtia. Puolustus näistä köykäisin, mutta kestää helposti vertailun Suomen vastaavaan. Jätin tarkoituksella KHL-miehet nimimiin, vaikka toki todellisuudessa sieltä nousisi ehkä muutama pelaaja lisää mukaan.
   
  Ränse, red.machine & Vislami tykkäävät tästä.
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Nojoo, kun nimet nyt tuohon olit listannut niin oikeassa taidat olla. Katellaan miten tulevaisuudessa Venäjä saa korvattua nuo ikääntyvät supertähtensä. Ja ihan oikein täällä joku aiemmin kirjoitti sitäkin että KHL:ssä pelaavat venäläiset hieman "hämäävät", koska siellä pelaa monta sellaista pelaajaa jotka tasonsa puolesta pärjäisivät varmasti jossakin NHL-joukkueessa.

  Mutta joka tapauksessa ilahduttavaa että Suomen voi ihan rohkeasti jo nostaa Venäjän ja miksei jopa Ruotsinkin rinnalle tälläisiin vertailuihin. Olisi ollut aivan posketonta väittää joskus 90-luvun loppupuolella, kun itse jääkiekkoon hurmaannuin, että best-on-best joukkueissa Suomi "kestää vertailua" noihin maihin. Ja kuten sanottua, niin Suomen osalta tilanne vain näyttäisi vuosi vuodelta parantuvan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2018 klo 19.55
  Ränse ja Mängimies tykkäävät tästä.
 4. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Suomen rosteri ei kyllä kalpene yhtään. On kyllä puntit niin tasan että. Pakisto Suomella lienee jopa hiuksen hienosti parempi Venäjää. Ja hyökkäyksessä saattaa just tällä hetkellä olla itänaapurille pienen pieni etu. Mutta ei välttämättä enää kauaa. Hyökkäyksen taso tippuu jo kolmoskenttään mentäessä ja khl-jampat on vaan täytteenä.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Olemme siis ainoastaan eri mieltä tästä. Ja mikäpä siinä, tämähän on keskustelupalstan rikkaus. En vain millään saa Suomen materiaalia samalla viivalle tuon kokoamani Venäjän kanssa.
   
  Ränse ja Robu tykkäävät tästä.
 6. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Mä sanoisin, että Venäjä on vielä hyökkäyksen osalta aavistuksen edellä. Päivän statistiikka voi näyttää yhtä ja toista, mutta itse ajattelen niin, että Ovechkin on Lainetta aavistuksen parempi, Kucherov on Rantasta ihan rahtusen parempi (kenties vain näytöt aiemmilta kausilta = tasaisuus?) ja Panariniin ei olekaan enää vastata. Tarasenko ja Radulov kumpikin kolkuttelisivat kakkos- tai kolmoskenttää Suomessa eikä kaukana olisi se ykkönenkään. Hyökkäyksestä siis Venäjällä löytyy vielä jonkin verran leveämpi miehistö. Barkov kestää vertailun sentteristössä jopa Malkiniin, mutta sen jälkeen Kuznetsov ja kumppanit kyllä antavat isän kädestä.

  Puolustus on myös Suomen heikkous, eikä sieltä saada riittävästi etulyöntiä jotta todellisuudessa Venäjän nimilistaa on haastaminen.

  Maalivahdit aivan tasan.
   
  Ränse tykkää tästä.
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Suomellako taso nousee kolmoskentässä vai mitä tarkoitat?
   
 8. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Ainoastaan Kanadalla on lyödä tällä hetkellä piirun verran kovempi joukkue kokonaisuutena best on best-turnaukseen kuin Suomella.

  Suomen kovimmat kilpakumppanit, Ruotsi ja Venäjä häviävät kumpikin kahdella osa-alueella, joten siksi Suomi kumpaakin hitusen edellä.

  Ruotsin hyökkäyksestä ei voi puhua samana päivänäkään Suomen kanssa, kuten ei heidän maalivahtiosastostakaan. Ainoastaan puolustuksessa he ovat toistaiseksi hieman edellä, mutta sekin ero tasoittuu olemattomiin seuraavan kahden vuoden aikana.

  Venäjän hyökkäys on kokonaisuutena hyvin lähellä Suomen vastaavaa, mutta koska heillä ei ole lyödä tiskiin Lainetta eikä Rantasta, menee se taisto Suomelle. Lisäksi heillä tosiaan tippuu se taso rankastikin jo kolmosketjuun mentäessä ja Suomella on pistää hieman parempaa ukkoa niihin rooleihin. Maalivahdit menee tasan ja puolustus on meillä selkeästi tällä hetkellä kovempaa tasoa kuin rybyillä.

  Edes Kanadalla ei ole lyödä tällä hetkellä kovempaa ykkösketjua jäälle kuin Suomella. Samantasoinen kylläkin.

  Laine-Aho-Rantanen tai vastaavasti Laine-Barkov-Rantanen ketju olisi kyllä sellaista murhaa, ettei mitään järkeä. Itse valitsisin tällä hetkellä Ahon tuohon ohi Barkovin, sillä Ahon oveluudelle ja mielikuvituksekkaalle pelinrakentamiselle ei tällä hetkellä löydy vertaista oikein mistään. Siinä olisi maailman tämän hetken selkeästi paras snaipperi, yksi parhaista kokonaisvaltaisista hyökkääjistä ja parhaimpia pelinrakentajia (ellei jopa paras) samassa ketjussa ja varmasti koostumukseltaan juuri sellainen, jolla tehdään tappavaa jälkeä ihan ketä vastaan tahansa.

  On kyllä pullat hyvin uunissa tällä hetkellä Suomella ja siksi olisikin äärimmäisen sääli, jos nyt ei saada enää millään kelvollista parhaat vastaan parhaat-turnausta pystyyn, sillä Leijonien kannalta tällaista tilannetta ei ole ollut koskaan aiemmin. Jopa Torinon 2006 uskomaton nippu kalpenisi tämän hetken rosterille. Ennen kaikkea siksi, että Suomella olisi nyt laittaa jäälle joukkue, jossa suuri osa pelaajistosta olisi omassa prime time-huipussaan. Torinossa oli kuitenkin jo moni alkanut lipua sinne uran ehtoopuolelle.
   
 9. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Lainaus:
  Jooh. Ei ole Venäjällä Lainetta ja Rantasta. On Ovechkin ja Kucherov, tai vaikka Malkin (vaikka sentteri onkin). Lisäksi tuo Ruotsin puolustus, se nyt on varmaan paras koko maailmassa, joten ovat he nyt enemmän kuin hiukan edellä. Totta on se että ero tasoittuu.
   
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nyt keulii!

  MacKinnon - McDavid - McHall taitaisi pyöriä mitä tahansa suomalaisista koostuvaa ykkösketjua vastaan pelattaessa lähinnä näiden päädyssä. Ikävä juttu, mutta Kanadalla on heittää noita aivan eliittitason ketjuja vähintään kaksi joukkueellista.

  Suomella on aivan helvetin hyvä tilanne, ei pelkästään pelaajiston suhteen, vaan myös siksi, että vakiokemioita löytyy niin paljon. Se tarkoittaa monia vaihtoehtoja ketjuissa jne. Mutta kyllä se Kanada nyt vaan huitelee aivan helvetin pitkällä karkumatkalla tällä(kin) hetkellä.
   
  Ränse, Barnes & Robu tykkäävät tästä.
 11. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eipäs. Taidat olla vain Kanada-fanipoika tai varmaan kanadalainen. Kimmo Stasi on aina oikassa ja jos muuta väität, ole muiden maiden fanipoika. Hän ei ole Suomen fanipoika. Hän on asiantuntija. Jokiharju on parempi kuin Hedman. Puljujärvi olisi Ruotsin neljänneksi tai viidenneksi paras hyökkääjä, vähintään.
   
  Ränse, Noppa10, Röda ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Ei todellakaan. Ruotsilla ja Suomella on suunnilleen saman verran yli piste per peli tai 0,9 p/peli miehiä. Yli 0,7 ppg miehiä Ruotsilla 12, Suomella 7 ja yli 0,5 ppg miehiä Ruotsilla 27 Suomen yhtätoista vastaan. Eli paljon on vielä kirittävää suomalaisilla, että pääsevät noihin lukemiin. Antaa vähän paremmat mahdollisuudet löytää toisilleen sopivat miehet ketjuihin.
   
  Ränse tykkää tästä.
 13. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jos tarkkaan luit viestini, kirjoitin että Kanadalla on lyödä vastaavan tasoinen ykkösketju jäälle kuin Suomella. Muun joukkueen osalta mainitsin, että Kanada on ainoa maa, joka kykenee laittamaan kokonaisuutena paremman joukkueen kentälle kuin Suomella.

  Mkä viestissäni siis oli vaikea ymmärtää? Omasta mielestäni olemme asiasta samaa mieltä, sillä erotuksella etten usko Kinnon-David-Hall ketjun kylläkään pyörittävän peliä yhtään sen enempää meidän puolella kuin Laine-Aho-Rantasen heidän puolellakaan. Tasan taitaisi aika lailla mennä.
   
 14. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Sillä ei ole mitään merkitystä kun aletaan kasaamaan yhtä joukkuetta että kuinka monta keskikorin pelaajaa milläkin maalla on. Sillä kun siihen yhteen joukkueeseen ei nyt vaan mahdu kuin se kaksi ketjullista (6 kpl) niitä jyriä. On siis se ja sama, onko jollain maalla vain se 6 keskikastin puurtajaa vaiko 666 kpl kun se kokonaisuus ei siitä parane yhtään.

  On totta, että Ruotsilla on enemmän NHL-pelaajia kuin Suomella, mutta kun niillä piruparoilla ei ole yhtään Lainetta eikä Rantasta, niin silloin on sanottava että Suomella on parempi hyökkäys.

  Sama asia kuin Ruotsilla on ne pari starbapuolustajaa ja meillä ei toistaiseksi yhtään (vaikka lähellä liidellään jo) niin se tekee Ruotsin puolustuksesta kokonaisuudessaan paremman. Sitten kun mennään niiden starapakkien ohi, niin ei Suomen puolustus kalpene yhtään Ruotsin vastaavalle.
   
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nyt kun vähän tutustuin tämän kaverin viestihistoriaan, niin hyvä pointti, pitää antaa olla.

  Tai no. Kerran vielä.

  Lainaus:
  Saat rauhassa uskoa näin. Mitään tolkkua tällaisessa väitteessä ei silti ole. Suomalainen ykkösketju olisi toki kova, mutta Kanadan ykkösketju koostuisi suunnilleen maailman kolmesta parhaasta pelaajasta.

  Lainaus:
  Tässä olen samaa mieltä. Suomen hyökkäys on aivan heittämällä ruotsalaista vastaavaa parempi. Itse laittaisin ketjut muotoon

  Rantanen - Aho - Laine
  Aho - Barkov - Laine
  Laine - Barkov - Rantanen
  Rantanen - Barkov - Aho

  Ei olisi muuten ruotsalaisilla mitään palaa, koska niillä ei ole yhtään Rantasta tai Lainetta ja meillä on yhteensä kuusi.
   
  dana77, Noppa10, Kipinä ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 16. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Eli sinun mielestäsi hyökkäyksen paremmuuden määrittelee se että kummalla on kaksi parasta hyökkääjää? Eli 10 muulla pelaajalla ei ole mitään väliä. Suosittelen laittamaan karjalalippiksen syvemmälle päähän.
   
  Ränse ja Binisteri tykkäävät tästä.
 17. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Pakko kysyä ihan mielenkiinnosta, että eikö Yhdysvallat kuulu mielestäsi tuohon joukkoon, vai unohditko heidät kokonaan? Ikärakennekin alkaa olemaan jenkeillä kunnossa, löytyy päteviä kavereita joka osa-alueelle. Ja tulevaisuudessa todennäköisesti sama meininki jatkuu.

  E: Piti ihan hahmotella nopsaan jengiä, ketjuja ei edes sen kummemmin mietitty.

  Wheeler - Matthews - Kane
  Gaudreau - Eichel - Boeser
  M. Tkachuk - Trocheck - Kessel
  Connor - Pavelski - Oshie
  Lee/Larkin/Stepan/B. Tkachuk

  McDonagh - Carlson
  Suter - Jones
  Werenski - Byfuglien
  Slavin/McAvoy

  Gibson
  Hellebyuck
  Quick

  Puolustus puhtaasti jenkeille tällä hetkellä. Maalivahdit tasan, ja hyökkäyksen laajuuden takia kallistuisin ehkä jenkkien puoleen. Terävimmästä kärjestä löytyy Kane ja Matthews, jotka kestävät vertailua Laineeseen ja Rantaseen yksilöinä. Taso ei "romahda" kolmoseen mentäessä.

  Todennäköisesti vieläpä unohdinkin jonkun joko hyökkäyksestä tai puolustuksesta, ja Brady Tkachukin nostaminen edes varapelaajaksi saattaa olla vielä hieman aikaista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018 klo 13.10
  Ränse, Vislami & Lico tykkäävät tästä.
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Hyökkäyksessä Suomi voi tosiaan olla hieman Ruotsin edellä, mutta onhan ero puolustuksessa huomattavasti suurempi toiseen suuntaan. Ja mitä tulee tuohon ensimmäisen kappaleen väitteeseen, niin kyllähän Kanada täyttää joukkueensa ykköskentän pelaajilla. Ei sinne kolmoseen ja neloseen mitään NHL:n kolmosen pelaajia laiteta. Puolustussuuntaan parhaat pelaajat pelaavat joukkueissaan ykkösessä ja ovat myös tehokkaita hyökkäyssuuntaan. Esimerkiksi Crosbyn laidoilla monet kerrat pelanneet Bergeron ja Marchand tästä loistavia esimerkkejä. Ryan O'Reilly tunnettu puolustustekemisestään, mutta niin vain alkukaudella yli pinnan per peli ja hyvinkin olisi se Kanadan nelossentteri. Tätä voisi myös yleistää, mutta ehkei siihen ole tarvetta.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Suomella ei ole yhtään McDavidin tasoista kaveria, joten eikös tällöin sun logiikalla Kanadan ykkösketju ole parempi kuin Suomella? Tai siis sun logiikalla kaikki suomalaiset on kaikkia muunmaalaisia parempia, mutta siis jos yritetään vähän oikoa valitsemastasi linjasta.
   
  Ränse, Binisteri, Kipinä ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Suomalainen ajattelumalli kyllä hauska. Rantanen johtaa pistepörssiä ja Venäjältä hänen vertailukohta Kucherov on silti piirun parempi. Jos asetelmat olisi toistenpäin niin Rantanen olisi selvästi huonompi varmaan. Laine on tällä hetkellä kovin maalintekijä ja mun mielestä Ovechkiniin verrattaessa se on se merkitsevä asia, aika tasan. Barkov kestää vertailun Malkiniin ja Aho kestää vertailuun Kutznetsoviin. Granlund samaa tasoa Radulovin kanssa. Eikä Teräväinen nykyvireen Tarasenkoa kovin kaukana ole. Panariniin sitten on vaikeaa vastata. Tässä kun ei mitata historiaa, vaan nykyistä tasoa.

  Puolustus menee aika tasan omissa papereissa, mutta aloittavassa maalivahdissapikku edge kuitenkin Suomelle. Painotan tässä nykyistä tilannetta ja historiaa maajoukkueessa.

  Oikeasti Suomi ja Venäjä on lopulta hyvin tasoissa hyökkäyksessä. Ehkä jos hyökkäyksistä jonkinalinen rankingpisteytys tehtäisiin Venäjä menisi ohi, mutta todellisuudessa menee vähän eri tavalla. Voitaisiin myös katsoa venäläisten starbojen onnistumisia maajoukkueturnauksissa, eikä se ole niin vakuuttavaa ollut vrt. suomalaisten.
  Lainaus:
  Onhan se Kanadan joukkue monta kertaa kovempi kuin Suomen, Mutta tuosta olen samaa mieltä, että on mielipide kysymys onko Laine-Barkov-Rantanen paras maajoukkueen ykkösketju vai joku muu. Itse en tuota parhaaksi nimitä, mutta ymmärrän tuon mielipiteen enkä vastaan väitä. Tuo ketjuhan olisi roolituksiltaan muutenkin melko optimi, miten se sitten toimisi, en tiedä.
  Lainaus:
  Ruotsilla on pelkkiä starapakkeja. Suomella niitä on 0. Starapakeista kun päästään ohi, niin silloin alkaa jo samantasoista olemaan. Ruotsin joku kahdeksasnneksi paras puolustaja ja Suomen paras on aika lähellä toisiaan.
   
  Binisteri, Kimmo Stasi & Rene Saari tykkäävät tästä.
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Molempia pelaajia runsaasti katsoneena pitäisin kyllä Kucherovia vielä parempana pelaajana, tämä toki nyt kuulostaa Rantasen vähättelyltä, mutta Rantanen kuitenkin selkeästi tarvitsee sen tutkaparin vierelleen joka pystyy niitä kiekkoja laittamaan sisään siinä missä Kucherov on vähän Kanemainen kaveri joka pystyy kenen tahansa kanssa tekemään tulosta ja omaa vielä huikean laukauksen, toki tarkempi vertailu on vaikeaa mutta Kucherov on kuitenkin pelannut nyt jo 2+ kautta tuommoisella 1.22ppg tahdilla ja ollut vielä todella hyvä playoffeissa.

  Toki muita ominaisuuksia on vaikeampi verrata, esim. Rantanen on kiekon kanssa järjettömän kova eikä häntä tuosta kiekosta helpolla horjuteta pois. Osaa erinomaisesti rakentaa tilaa ja aikaa muille noilla pienillä jutuilla ja sen lisäksi pystyy kuitenkin antamaan hyviä syöttöjä. Kuchilta vaan löytyy se kyky olla pelejä ratkaiseva kaveri ja siinä mielessä itse vertaisin häntä enemmän MacKinnoniin. Toki tilanne voi seuraavalla kaudella olla erilainen ja nyt kun otanta kasvaa plus päälle tulee vielä playoffit niin ollaan taas Rantasenkin suhteen viisaampia. Nykyisellään pitäisin kuitenkin MacKinnonia vielä parempana pelaajana myös, mutta syön sanani kauden päätteeksi jos tämä hurjastelu jatkuu koko kauden.

  Tällä kaudellahan Kucherov on omien sanojensa mukaan ollut ihan hukassa ja silti hänelläkin jo 35 pistettä kasassa. Toivottavasti ei vaan lämpimikseen puhunut näin Tampa fanin näkökulmasta ja tuosta vielä löytyy kovempi vire.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 22. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsilla on pelkkiä starapakkeja, eli tarkoitat 7-8kpl?

  Ketkä seitsemän ovat mielestäsi starboja, ja kuka 8. ruotsalainen on lähellä Suomen parasta?

  Muuten samoilla linjoilla.
  Hyökkäys alkaa olla kovempi paperilla kuin Torinossa (pidän Torinoa mittarina, siellä Suomella oli lähes täydellinen rosteri, poissa mv Kipru, Pitkänen ja S.Kapanen), puolustus on ehkä vielä vähän heikompi.

  3 vuoden kuluttua puolustuksen pitäisi olla vähintään samaa tasoa (2006 kanssa), joskin uskon sen olevan -99 ikäluokan myötä ainakin piirun verran kovempi, hyökkäys on näillä kehityskäyröillä vähintään pari piirua kovempi.

  Vielä kun päästäisiin tsiigaamaan parhaita samassa kaukalossa 2022->, eikä loukkeja tulisi avainpelaajien suhteen, niin avot.
  Idän pikajuna kutsuu.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Et sä voi hehkuttaa jenkkejä. Se on ihan ok suosia Kanadaa, mutta tää on jo väärin.

  Yhdysvallat on mielestäni tällä hetkellä lähimpänä Kanadaa kokonaisuutena, kun kokoonpanoa tutkitaan paperilla nimien kautta, mutta kuten nähty best-on-best -turnauksissa, siellä ne puppeloi housuunsa aina viimeistään Kanadaa vastaan.
   
  Vislami, Kari Runk, pikkuvaimo ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  No kyllähän Suomen puolelta löytyy kolmoskenttään parempaa kuin dadonov ja anisimov. Kapasta, Ma granlundia, Haulaa, Koivua, Filppulaa.. Noh, kyllä se Venäjä hyökkäyksen osalta on parempi, muttei ero ei ole iso.
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Siis Filppulat, Kapaset ja Ma.Granlundit on parempia kuin Dadonov? Millä tavalla? Koska ovat suomalaisia?

  Ja tuo juuri kertoo, että Suomellakin taso laskee kolmoskentässä. Kuten tekee jokaisella joukkueella.
   
  Ränse ja Binisteri tykkäävät tästä.