Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana The Original Jags, 27.02.2010 klo 16.24.

 1. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Vaikka tämä keskustelu on oikein hauska nytkin, niin siinä missä täällä on ollut ihan pätevät kokoonpanot venäjän ja usan osalta ja suomenkin hyökkäystä on hahmoiteltu, niin yhtään kokonaista fantasiaroosteria ei ole suomelta esitetty. Se että katsotaan vaan Laineen viiden maalin peliä tai Rantasen alkukauden tahtia ei vielä ihan koko turnausta ratkaise, jos siellä on puolustuksessa Määttää ja muita NHL:n marginaalipelaajia. ja voisihan joku ruotsinkin hyökkäystä hahmotella paperille kokonaisuutenaan eikä vain yksittäisten nostojen kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018 klo 17.25
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Suomi
  Rantanen - Barkov - Laine
  Granlund - Aho - Teräväinen
  Kapanen - Kotkaniemi - Lehkonen
  Armia - Koivu - Haula
  Mahdollisia muita: Puljujärvi, Kakko, Tolvanen, Granlund, Vesalainen, Borgström ja Donskoi näin esimerkiksi.

  Heiskanen - Ristolainen
  Vatanen - Jokiharju
  Välimäki - Lindell
  Nutivaara
  Muita: Vaakanainen, Määttä, Juolevi ja Niku.

  Ruotsi
  Forsberg - Bäckström - Lindholm
  Nylander - Pettersson - Landeskog
  Nyquist - Zibanejad - Rakell
  Hörnqvist - Backlund - Arvidsson
  Mahdollisia muita: Wennberg, W. Karlsson, Söderberg, Johansson, Silfvenberg Järnkrok ja Kempe esimerkiksi.

  Karlsson - Hedman
  Klinberg - Ekholm
  OEL - Dahlin
  Lindholm
  Muita: Larsson, Klefbom, Strålman ja Forsling vaikka.

  Venäjä:
  Ovechkin - Malkin - Panarin
  Kucherov - Kutznetsov - Dadonov
  Tarasenko - Anisimov - Svechnikov
  Radulov - Datsuyk - Kovalchuk
  Muita: Barbasehv, Buchnevich, Goldobin, Namestikov, Kamenev, Gusev, Shipachyov tai Grigorenko

  Orlov - Provorov
  Zaitsev - Sergachyov
  Zadorov - Belov
  Kiselevich
  Muita: Nesterov, Gavrikov, Ozhiganov, Yakolev tai Kulikov.

  Mitä näistä nyt voi päätellä? Tasaiseltahan nämä näyttää. Ruotsi on ylivoimaisesti laajin niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, mutta näissä turnauksissa vain terävimmällä kärjellä on väliä. Jos vertailee osa-alueittain:
  Suomi: Paras maalivahti
  Ruotsi: Paras puolustus
  Venäjä: Paras hyökkäys

  Hyökkääjien TOP-10 näistä maista:
  1. Rantanen
  2. Kucherov
  3. Malkin
  4. Barkov
  5. Bäckström
  6. Kutznetsov
  7. Panarin
  8. Ovechkin
  9. Laine
  10. Aho

  Ihan rehellisesti tuohon ei saa kuin yhden ruotsalaisen. Tuo lista nyt on hyvin subjektiivinen näkemys, eikä tuota tule lukea nyt suoraan tuossa järjestyksessä, on vaikea arvoittaa onko Ovechkin vai Laine pareempi juuri nyt esimerkiksi.

  TOP-10 puolustus näistä maista:
  1. Hedman
  2. Karlsson
  3. Ekholm
  4. Klinberg
  5. Provov
  6. OEL
  7. Lindholm
  9. Sergachyov
  10. Heiskanen

  Oli huomattavasti haastavempi lista jo tehdä.

  Maalivahtien TOP-5
  1. Rinne
  2. Vasilevski
  3. Bobrovsky
  4. Rask
  5. Lundqvist

  Ei pohjaudu suoraan tämän hetkiseen tasoon, vai yleiseen tasoon näillä maalivahdeilla. Mutta taas maajoukkueessa Lunkka ollut yleensä aivan saatanan hyvä, kun taas Venäjän veskareilla ollut vaikeuksia. Suomalaiset hyviä aina, oli kyseessä kuka vain.
   
 3. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Tossa kun noita käyttäjän @Knap ketjuja katsoo, niin kyllä minusta Suomen ja Ruotsin hyökkäykset on melko tasavahvoja. Ruotsilla on pikkaisen enemmän leveyttä laitureissa tuonne alaketjuihin, mutta sitä kompensoi Suomen kovempi kärkipään osaaminen. Yksikään ruotsalainen ei mahtuisi tuohon Suomen ykkösketjuun tällä hetkellä.

  Puolustuksessa ei kahta sanaa, Ruotsi on aivan ylivoimainen.

  Maaliin taas Suomella olisi pistää ehkä tämän hetken maailman paras maalivahti.

  Kumpa noista nyt sitten parempi on? Jaa'a. Ihan pitäisi pelaamalla minusta selvittää.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ensinnäkin iso kiitos vaivannäytöstä listojen suhteen. Sellaista tarkentavaa kysymystä ehkä tähän vielä kaipaisin, että onko tässä oletuksena että turnaus pelataan nyt vai joskus parin vuoden päästä? Esim kolmospariin sijoitettu Välimäki oli viimeisessä Flamesin pelissä healthy scratch, joten suomen puolustuksen ei ole kovin vakuuttavalta vaikuta jos kaikki eivät ole edes vakituisissa NHL-rooleissa (sinänsä Määttä olisi varmasti tällä hetkellä se valinta kuutospakiksi). Sama varmasti pätee myös Kotkaniemeen (ja muu bubbling under osasto on lähinnä farmiosastoa).

  Toinen juttu on että en oikein ymmärrä kommenttia, että näissä turnauksissa vain terävimmällä kärjellä on väliä. Viimeksi kun pelattiin World Cupia, niin koin että nimenomaan suomen puolustuksen syvyys oli valtava ongelma. Ei jotkut Pokat vaan pärjänneet alkuunkaan vastustajien nopeille tähtihyökkääjille. En näe mitään syy miksei sama ongelma olisi nykyisilläkin pelaajilla. Ei Laine niitä maaleja yksin tee jos joukkue ei luo laadukkaita hyökkäyksiä ja se perustuu puolustajiin jotka pystyvät purkamaan paineen ja avaamaan peliä.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Oletuksena oli, että turnaus olisi World Cup, mikä pelattaisiin 2020. Uskoisin, että kerran Välimäki ja Kotkaniemi saa melkein täydet kaudet NHL:ssä nyt, niin ensi kaudella tulee kunnon läpimurto kummaltakin, tai ainakin Kotkaniemeltä. Muita en uskaltanut nostaa, vaikka voi olla ihan todennäköistä että joku Kaapo Kakko valittaisiin joukkueeseen.

  Mitä tarkoitan terävimmällä kärjellä? Tarkoitan sitä ryhmää, mikä valitaan kisoihin. Huonosti ilmaistu minulta, mutta siis Ruotsi ei tee mitään sillä WCupissa, että sillä on Karlssonin, Johanssonin ja Silfverbergin tasoisia pelimiehiä, kun kaikkia laadukkaita pelimiehiä ei kisoiin voi valita.
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Minun on aika vaikea uskoa, että Venäjä peluuttaisi kahden vuoden päästä 42-vuotiasta Pavel Datsyukia eikä Pekka Rinne 38v tai Mikko Koivu 37v myöskään mitään itsestäänselvyyksiä enää ole (joskaan ei kokonaisuuden kannalta oleellisia). Tässä siis pointti on, että näissä fantasioissa on melkoisia kulmakertomia odotuksissa. Haula on ilmeisesti mukana koska pelasi viime vuonna nappikauden ja sillä että tällä kaudella maaleja on tullut 2 ei näytä olevan merkitystä. Toisilla pelaajilla taas oletukset on tehty varsin optimistisesti sopivia tarkastelujaksoja tarkastellen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018 klo 18.08
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei noita kokoonpanoja tarvitse lukea minään absoluuttisena totuutena. Laittelin nimiä aika pitkälti parhausjärjestyksessä ja siinä on myös jokaisen maan alla listattuna nimiä, jotka voi korvata kokoonpanossa jo olevia.

  En minä tuossa ajatellut mitään sellaista, että mitenkä pelaajat x sopeutuvat minun idealogiaan. Ei tuossa ole kovin montaa oletusta, Mikko Koivu on aika varmasti 37-vuotiaana hyvä shutdown sentteri edelleen, etenkin, kun hänen peli ei perustu nopeuteen tms. Maailman paras tuskin ei kahdessa vuodessa muutu hirveän huonoksikaan, onhan siellä myös Rask takana jonka mainitsin. Haula ei ole neloskentässä tykkikauden takia, vaan on hyvä puolustussuuntaan ja nopea pelaaja. Kuten sanoin: Tuo on esimerkki, miltä kokoonpanot voivat näyttää, ei suinkaan absoluuttinen totuus.
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En ole varsinaisesti eri mieltä yksittäisistä asioista. Kuitenkin varsinkin Suomen tilanne on ihan siinä ja siinä, että riittääkö mitat täyttäviä pelaajia kaikille pelipaikoille. Joku Donskoi mahtuisi nykytasollaan joukkueeseen, mutta ei nuo Vesalaiset ole tällä hetkellä oikeastaan läheskään sitä tasoa (voivat toki olla kahden vuoden päästä). Mitä enemmän tässä otetaan taiteellisia vapauksia esimerkki-pelaajista ja tehdään optimistisia oletuksia kehityksestä sitä epärealistisemman kuvan se antaa tilanteesta. Me emme voi korvata kovinkaan montaa pelaajaa vastaavalla. Varsin realistista on esim ajatella, että jos joku turnaus niin Suomelta puuttuu loukkaantumisten takia silloin pari sellaista pelaaja jotka muuten olisivat kokoonpanossa aivan kuin 2006 puuttui Sami Kapanen ja Kipper ja muinakin vuosina on olltu vastaavia. Suomen kohdalla tuo kriittistä ja jopa ratkaisevaa, sillä nykytilanteessa se tarkoittaisi että sinne joudutaan ottamaan korvaajia, joiden taso ei todellakaan ole best vs best -turnaukseen kilpailukykyinen. Joku 2000-luvun alun Slovakia oli tästä hyvä esimerkki. Tähtihyökkäjiä oli kolmisen ketjua, mutta puolustajia ja nelosketjua ei oikein (eikä veskaa).
   
 9. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Lainaus:
  Vaikka viesti tais olla aika kieli poskella kirjoitettu, tää nyt on täysin älytön väite. :) Haluaisin nähdä kun vertailet esimerkiksi Ruotsin top 8:ia, Suomen top 8:een. Tai edes Top 6:a vastakkain, pelaaja kerrallansa. Ruotsilla on käytännössä 3 Norris-tason pakkia heittää ykköskuusikkoon.
   
 10. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Mun mielestäni tällaisia trolleja on suhteellisen turha ruokkia sen enempää. Näitä on nähty ja näitä tulee aina olemaan.

  Ruotsin pakkien kolmosparikin taitaisi olla samalla viivalla Suomen ykköspariin verraten, enkä tarkoita tällä sitä, että Suomenkaan ykköspari kovin huono olisi.
   
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tästä oli paljon jo vääntöä tuolla maju ketjuissa. Ei nuista Suomen pakeista kovin moni mahdu Ruotsin top6 tai top8kaan. Pahintahan tuossa kirjoitelmassa on, että ei edes ole kieliposkessa tehtyä.

  Vaikka Suomella alkaa olla jo vihdoin myös NHL puolella jopa tuo 6 tai 8 pakkia niin kaukana silti ollaan Ruotsin vastaavasta. Samoin USA ja Kanadaan jos verrataan. Se ei poista sitä posia, eträ vihdoin tulee myös pakkeja jotka yltävät hyvälle NHL tasolle.

  Ristolainen-Heiskanen
  Vatanen-Lindell
  Jokiharju-Nutivaara
  Määttä-Riikola
  Honka-Vaakanainen

  Välimäki, Niku, Juolevi, Mikkola, Saarijärvi
   
  Ränse tykkää tästä.
 12. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  No ketä noi Ruotsin ja Suomen 6 parasta pakkia sit on? Kirjotetaas ne nyt auki tänne ni saadaan selvyys.

  Minä oon ihan teksti-tv amatööriseuraaja NHL:n suhteen, mutta arvuuttelisin, että Suomen 6 parasta pakkia tän kauden jälkeen olisivat herrat Sami Vatanen, Rasmus Ristolainen, Olli Määttä, Miro Heiskanen, Esa Lindell ja laitetaan vaikka Markus Nutivaara tohon vielä. Jokiharju, Vaakanainen, Honka saattaa sit seuraavina kausina haastaa, mut ei vielä tän kauden näytöt riitä mitenkään.

  Ketäs siellä Ruotsilla nyt sit on? Amatööripohjalta nimeäisin kössit Viktor Hedman, Erik Karlsson, Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Niklas Kronwall ja Anton Strålman. En tiiä näistä uusista jampoista, se joku Dahlin on vissiin aika kova peluri ja onko noi Kronwallit ja Strålmanit jo nähny parasta ennen -päiväyksensä, sit on jotain Ekholmia ja Edleriä ja Lindholmia näköjään ollu kans pisteissä viime kaudella aika korkealla mutta mulle ei noi nimet sano paljon mitään.

  Mut jos nyt funtsin että ketä noista suomalaisista mahtuis tonne Ruotsin kuusikkoon, niin en mä oikein osais ehdottaa ku Ristolaista ja Heiskasta ja kyllä nekin tonne sijoille 5 ja 6 menis. Ja sekin aika kovilla värilaseilla. Ruotsin listatuista nimistä joka ikinen syrjäyttäisi toki Nutivaaran ja oikeestaan Lindellin ja nykykuntoisen Määtänkin.

  Kyllä tässä nyt tän kauden perusteella vaakakuppi aika lujasti on vielä Ruotsin puolelle kallellaan, mutta ehkä se parin kauden jälkeen vois olla jo tasasempaa.

  Paitsi et ai niin Toronto ja Lidström ja Koivun katkennut maila ja Lundqvistin viime hetkien kilpikäsitorjunta OJ:n maalinedusvetoon ja Räikkönen Forsbergin kaa juhlimassa.
   
  Ränse tykkää tästä.
 13. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kronwall tai Strålman eivät ole enää likelläkään top6-pakistoa. Toki Strålman lähempänä kärkeä. Mutta kyllä tuossa oikeat nimet ovat esillä: Hedman, Karlsson, OEL, Eklholm ja Klingberg ovat jokainen ällistyttäviä pelaajia, ykkösparin tasoa jokainen. Kuudenneksi tuohon on ehdolla Hampus Lindholmia, Oscar Klefbomia, Niklas Hjalmarssonia, minkälaista pelaajaa halutaankaan hakea tasapainoisimman kokonaisuuden luomiseksi. Myös Dahlin on ihan varteenotettava vaihtoehto, ja olen aika varma, että hän nousee parissa vuodessa maan top3-pakiksi ja siitä myöhemmin vielä ylöspäin.

  Suomalaisista Ristolainen tai Heiskanen voisi teoriassa mennä tuohon kuudenneksi, mutta ei sen ylemmäs. Ei ainakaan juuri nyt.
   
 14. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Heiskaselta mitään pois ottamatta, päin vastoin hienosti vetänyt, niin onhan hän vielä ihan liian raakile haastamaan Ruotsin Top-6:sta. Ehkä nippa nappa kolmospariin mutta sinnekin varmasti monet ottaisivat mielummin Dahlinin jos kysyttäisiin muilta kuin suomalaisilta. Ristolainen taitaisi olla ainut joka tonne menisi.

  Hyökkäys sen sijaan alkaa olla tasaisempi jo, joskin Ruotsilla huomattavasti edelleen laajempi. Ruotsi tuottaa yhtä Lainetta tai Ahoa kohti 3 ylemmän korin pelaajaa. Huippu(2 eka ketjua) alkaa olla Suomella jo aivan vertailukelpoinen oikeastaan kenen tahansa kanssa mutta sitten taso vielä laskee liikaa.

  Mutta, tilanne on erittäin hyvä jo nyt ja se vaan paranee koko ajan.
   
  red.machine ja jalperi tykkäävät tästä.
 15. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Toivottavasti Heiskasen lisäksi joku muu tai mieluusti toki useampikin noista 2017 draftin puolustajista kehittyisi tuonne tasolle, missä kaudessa tulee se 40-50 pinnaa ja puolustussuuntaan homma toimii varmasti illasta toiseen.

  Semmoisista jätkistä kun saisi sen puolustuksen rakennettua ja sitten kirsikkana kakun päällä Heiskanen, niin olisi kiva lähteä suurturnauksiin 2020-luvulla. Hyökkäyshän Suomella tulee olemaan ihan kivikova muutaman vuoden päästä, kun nämä Kotkaniemet, Kakot, Tolvaset ja kumppanit tuosta vielä kehittyy.
   
 16. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Laitetaan vaikka tähän ketjuun, kuten jatkoajan uutisesta ilmenee niin IIHF harkitsee siirtyvänsä jatkossa pelaamaan pelkästään pienessä kaukalossa. Eli Euroopassa yms sitten NHL-mittaiset kaukalot arvotunauksissa.

  Aika yllättävä veto olisi, mutta ehdottomasti tervetullut. Pienessä kaukolossa peli on intensiivisempää, taitoaspekti korostuu yms tajunnanräjäyttävämpää. Toivottavasti toteutuu!

  Kansainväliseen jääkiekkoon tulossa merkittävä muutos – vuoden 2022 olympiakiekko kapeassa kaukalossa?
   
  White Wolf tykkää tästä.
 17. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Tätähän tässä on jo pidemmän aikaa odoteltu.. Toivottavasti muutos tapahtuu pian
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 18. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Kaikkihan sen tietää, että Suomi on nouseva maa. Nyt tässä viimeisen kuuden vuoden aikana 3 x U20-mestaruuksia ja 2 x U18-mestaruuksia. Lupaa hyvää tulevaa ajatellen ja se alkaa olla realismia, että Suomella saattaa olla jopa paperilla paras joukkue joissain kv-kisoissa.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 19. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Mahtavaa! Ei iso kaukalokaan huono ole, mutta mielenkiintoisempaa se peli on pikkuaskissa ja on jo aika saada jääkiekko "samanlaiseksi" kaikkialla.

  Saapa nähdä, miten vaikuttaa NHL:n olympiaosallistumiseen, kun pelattava peli olisi "heidän peliään". Toivottavasti KOK:kin tulisi vähän vastaan tällä kertaa, eikä vain yrittäisi iskeä NHL--pelaajilla rahoiksi.
   
 20. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Tuottaako suomalainen jääkiekon valmennusjärjestelmä huippuyksilöitä menestyvien juniorimaajoukkueiden lisäksi? Ihan vaan numeroiden valossa verrattuna Suomen järjestelmän tehokkuus on noin puolet Ruotsin vastaavasta. Miksikö? Suomessa (73374) on enemmän jääkiekkoilijoita kuin Ruotsissa (62701) lähde: https://www.statista.com/statistics/282349/number-of-registered-ice-hockey-by-country/ IIHF:n Player survey -tilastoa en enää löytänyt, mutta luvut ovat kutakuinkin vastaavat.

  Näiden lukemien valossa jos valmennusjärjestelmät olisivat yhtä tehokkaita, ei NHL:ssä pitäisi olla lähes tuplasti enemmän ruotsalaisia (89) kuin suomalaisia (49) eikä draftissa (esimerkkinä 2018) pitäisi olla tuplasti enemmän ruotsalaisvarauksia (30) kuin suomalaisia (16). Lähteet https://www.quanthockey.com/nhl/nationality-totals/active-nhl-players-2018-19-stats.html ja https://en.wikipedia.org/wiki/2018_NHL_Entry_Draft

  Suomen kärkipää on varmasti samaa tasoa tai ainakin lähellä maailma kärkeä, mutta pelaajamateriaalin leveydessä olisi reilusti parannettavaa. Eiköhän meistä kaikista olisi mukavaa jos NHL:ssä pelaisi sata suomalaista ja ruotsalaisilla pyyhittäisiin lattiaa mennen tullen ja palatessa? Onko niin, että nämä nykyiset huiput ovat päässeet sinne huipulle suomalaisen seuravalmennuksen korkean tason takia vai valmennuksesta huolimatta?

  Edit: Lisätäänpä vielä se, että Suomessa jääkiekko on ykköslaji, johon suuremmalla todennäköisyydellä hakeutuu se lahjakkain materiaali kun taas Ruotissa jalkapallo vienee enemmistön. Tämä nyt on vaan ihan oletus kun ei tästä varmaankaan ole minkäänlaista tilastoa olemassa, vain oma näppituntuma.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 16.26
 21. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen juttu, itse en ainakaan pistä pahakseni jos toteutuu. Yksi asia mitä olen toivonut jo jonkin aikaa, on se että Liigaan saataisiin yksi tai kaksi NHL-kokoista kaukaloa. Se antaisi pelaajille kokemuksia pienestä kaukalosta esim. U20-kisoja ja NHL:ää varten ja ainakin omasta mielestäni toisi lisämielenkiintoa välillä hiukan tylsään sarjaan.
   
 22. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Tähän olisi tosi mielenkiintoista saada pelaajien ikäjakauma mukaan. Ruotsi otti yhdessä vaiheessa melkoisen kaulan tällä mittarilla, mutta olisi mielenkiintoista nähdä onko sitä saatu kirittyä.

  Lainaus:
  Mielestäni Ruotsalainen luistelee keskimäärin teknisesti paremmin ja vaivattomamman näköisesti kuin Suomalainen. Tämä voi olla osasyy suurelle erolle. Katsotaan vaikka Puljujärven luistelua. Kenenkään luistelu ei varsinaisesti hivele silmää.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsissa on kuitenkin olosuhteet toista luokkaa kuin meillä. Tuon samaisen linkin mukaan Ruotsissa on 362 jäähallia vs. Suomen 268 hallia. Jos mukaan lasketaan vielä ulkojäät, niin ero on melkein 200 Ruotsin hyväksi, vaikka heillä vähemmän rekisteröityjä pelaajia. Toki Ruotsissa luultavasti jääpalloilijat käyttävät suhteellisen paljon ulkojäitä. Mutta vaikka unohdetaan ulkojäät, niin ero on ihan merkittävä.

  Toki sitten tarkemman analyysin saamiseksi pitäisi vielä erotella luvuista junioripelaajat ja toki myös naiset/miehet. Keskusteltu koskee tässä yhteydessä kuitenkin vain miesten jääkiekon voimasuhteita.
   
 24. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Ruotsissa kaikkia jääkiekon harrastajia ei tilastoida noihin lukuihin niinkuin Suomessa, joten kyllä Ruotsissa enemmän pelaajia on.

  Lisäksi Suomesta on tullut loistavia luistelijoita jo silloin kuin maassa oli vain muutama jäähalli (vrt. Reijo Ruotsalainen). Ruotsissa oli halleja yli 200 jo 80-luvun alussa. Halleja molemmissa maissa riittää nykyisin yllinkyllin. Enää ikäluokat eivät vietä 8 tuntia luistimet jalassa talvipäivinä 7-10 vuotiaina, niinkuin vaikka 60- ja 70-luvun ikäluokat.
   
  Mängimies tykkää tästä.